|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
Cytat:
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
Cytat:
Na KWC też widziałam opinie, że się słabo pieni nie wiem jak to jest możliwe, może ludzie wylewają bezpośrednio na głowę
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zalezy jaki kto ma tryb zycia. jesli ktos sie wychowal w bloku i wiekszosc zycia spedzal w mieszkaniu, przed kompem albo cos w tym stylu to nie sadze zeby wielkosc miasta miala jakieszmaczenie. Ja na przyklad wszedzie lazilam, prawie nigdy nie bylo mnie w domu. Bylam zapalona cyklistka. Robilam conajmniej 50km dziennie na rowerku. I jak mialam ochote pojezdzic to wsiadalam na rower i jechalam. Jak mialam ochote na spacer po leie, to wychodzilam z domu i szlam do lasu, ktory byl na obrzeszach miasta. miasto jest na tyle duze ze wszystko w nim jest i na tyle male ze cale mozna przemierzyc ma piechote. W duzym miescie zeby pojezdzic musze zapakowac rower do samochodu, wyjechac za miasto i dopiero pojezdzc. To co w malym miescie jest codziennoscia w wielkim jest atrakcja turystyczna. Meczy mnie ograniczenie komunikacja miejska, korkami, tlumami...
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mieszkam na samych obrzezach miasta, mam pola, laki(muszze przejsc sie z 15 minut i widze krowy
) 10 min i mam plaze, las sama w przyszlosci chcialabym postawic dom w takich warunkach.A jeszcze co do wanny i prysznicu to wlasnie bardzo popularne, ze ludzzie w bloku zaczeli laczyc lazienke z kibelkiem i zamiast wanny jest prysznic. Tak samo ma moj TZ, babcia. I obydowe zaluja, ze pozbyli sie wanny, teraz to by przerobili wanne, zeby mozna bylo tez brac prysznic. Jak TZ bierze u mnie kapiel to ja umyje sie i wyskakuje, a ten lezy i lezy i lezy, jeszcze na dodatek dolewa cieplej wody
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!
Dziewczyny co ma zrobic jak malemu oko ropieje? macale czerwone i ropka mu leci.. Zaczelo sie wczoraj rano, jak spal to mu normalnie cieklo z oka... Dac oklad z rumianku czy lepiej do szpitala sie przejechac? |
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieciństwo to praktycznie cały dzień na dworze. Teraz też najchętniej w domu bym tylko spała i czasem jadła a rower- ahhh, aż tęsknie kiedy będzie cieplej, by znów móc jeździć. wakacje to prawie codziennie. kocham wsiąść na rower i po prostu jechać przed siebie. a akurat tu mam gdzie bez problemu- drogi polne, las, po drodzę często zatrzymuję się by zebrać kwiaty polne, zioła, czy zjeść jabłko z drzewa przy polnej drodze a las mam jakieś 200 metrów od domu, więc jesień to z kolei często na grzyby. uwielbiam spacerować po lesie i czuć ten zapach drzew... teraz więcej przy komputerze i ogółem w domu, fakt, ale tylko ze względów zdrowotnych najzwyczajniej chora jestem. jak tylko dojdę do siebie, to zapewne znów w domu będę jak najmniej się da hehe
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-02-13 o 13:39 |
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jenn- jedź do lekarza. Ropa to znak, że dzieje się coś poważnego. Zwłaszcza, że ma to już od wczoraj. A oczy są bardzo potrzebne i ważne, poza tym to delikatny narząd. A synek jest mały więc lepiej sprawdzić, co się dzieje. Pewnie dostanie krople albo maść z antybiotykiem i będzie ok. Edytowane przez trinee Czas edycji: 2011-02-13 o 13:24 |
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz nie wiem kiedy ostatni rar krowe widzialam. Jak ceny ziemi poszly w gore ludzie sprzedali pola i zbudowali wille i gospodarstw juz nie ma praktycznie.Cytat:
Cytat:
Nawet mielismy takie powiedzonko. Jak ktos mowil ''ide do domu'', to sie odpowiadalo ''po co do domu. W domu ludzie umieraja''.
|
|
#1541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym CH byłam pierwszy raz i jest spory kawałek ode mnie.
|
|
|
#1542 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Nie wiem jeszcze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale mówię- to moje zdanie. Rozumiem, że inni mają do tego inne podejście. Nie krytykuję tego, że Ty wolałabyś żeby wyjechał. Po prostu dla mnie taki wyjazd byłby nie w porządku. Cytat:
Mnie po prostu trochę dziwi, że tak tego TŻ-a wysyłasz jakby te 3 miesiące to było nic Ja bym bardzo tęskniła za TŻ-em, który by sobie wesoło zarabiał na swój samochód
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to marze o prostym domku, bez zadnych wstawek z innych epok, dworkow i bez balkonikow 2metry na 2 metry. Za to mam takie plany, zeby zrobic 2 garaze ![]() Cytat:
u mnie w miescie krow nie ma ale 5 min drogi i mam koniec miasta, a tam na polach spotkasz i krowy i konie![]() No wlasnie kazdy madry po szkodzie. Niby prysznic oszczedniejszy, szybcej sie bierze prysznic, wiecej miejsca w lazience, ale czlowiek chce sie raz na jakis czas wylozyc w cieplej wodzie na godzinke ja mam wanne, ale nie ma problemu, zebym wziela w niej szybki prysznic, a w przyszlosci bedzie wstawiona jeszcze kabina prysznicowa. |
||
|
|
|
#1544 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale z zasłonką, tak żebym mogła spokojnie brać prysznic.Teraz mam samą kabinę prysznicową, ale też nie narzekam. Dla mnie ważniejsze jest to jaka jest woda w mieszkaniu, w którym mieszkam. Musi być doprowadzana ciepła do domu. I nie może być chlorowana
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewaga mniejszego miasta polega na tym ze masz wszystko w zasiegu reki, bez przymusu korzystania z smierdzacej zatloczonej komunikacjii dostosowywania wlasnego zycia do rozklau jazdy. Robisz co chcesz i kiedy chcesz i nic Cie nie ogranicza. Ale to zalezy kto do czego jest przyzwyczajony. Ty od dziecka jestes przyzwyczajona do tego co dla mnie jest straszliwym ograniczeniem wolnosci. Ja teraz mieszkajac w miwscieduzym do poprzedniej pracy wolalam chodzic 6 km piechota niz korzysatc z autobusow.
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
I pogoda do d... Desz i zimno
Jak mnie denerwuja takie skoki, jeden dzien pieknie, drugi zimno i deszcz...
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem jak to wyglada bo moj tata wyjezdzal za granice, mama gadala z nim na skype, na gg, strasznie tesknila, a jak przyszlo do powrotu to sama nie wiedziala, kiedy ten czas minal. |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a akurat właśnie mamy w domu taką wanne z rozsuwana szklaną kotarą i podwieszonym prysznicem. także 2 w 1 i co kto woli
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim Tz mielismy trzy rozlaki, bo ktores z nas wyjezdzalo za granice. Dalismy rade i powiem szczerze, ze takie rozstanie pozwala przemyslec co tak naprawde czujemy i jak wyglda nasze zycie bez drugiej osoby. |
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
a samochod sie nam przyda bo jak TZ jedzie do mnie autobusami, to one jezdza na okolo, zachaczaja o jego osiedle, pozniej jada do centrum, a dopiero pozniej do mnie. Musi jechac z przesiadkami. Jezeli na przesiadce nie musi czekac to jedzie do mnie 40 min bez korkow, jezeli na przesiadke trzeba czekac, albo sa korki to ponad godzine.
Samochodem z jego osiedla do mojego jedzie sie 10 min gora 15 min |
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale palcykow zadnych tez nie znosze. taka normalna, wieksza chate bym chciala Cytat:
Otoz w UK nie ma takiego cudu jak ciepla woda doprowadzona do domu/mieszkania. Niezaleznie od tego czy jest to dom czy blok kazdy na wlasna reke musi rozwiazac ogrzewanie i ciepla wode. Zalakada sie termy, piece gazowe lub podgrzewacze i elektryczne grzejniki. I co najciekawsze wiekszosc jednak zaklada termy Rozmawialam kiedys ze znajoma i probowala mi udowodnic ze terma jest bardziej ekonomiczna od pieca gazowego. Probowalam jej wytlumaczyc ze w termie bez sensu caly czas grzeje 200 litrow wody a gazowo grzeje tylko ta wode ktora uzywa. Ale nie dala sobie przetlumaczyc. Tez nie moga zrozumiec, ze utrzymywanie stalej temperatury w domu jest oszczedniejsze niz wychladzanie i grzanie od nowa. Jesli chodzi o rozwiazania w budownictwie to UK naprawde jest jakies 50 lat za Polska a ze 100 za Europa (z ta Europa to tylko zgaduje bo nie wiem jak jest w reszcie Europy, ale wydaje mi sie ze gdzies zapewne sa rozwiazania nowoczesniejsze niz w PL). A i nie ma tu licznikow wody.To znaczy mozna sobie zalozyc,ale nie ma obowiazku. I nikt nie zaklada bo sie nie oplaca. Placi sie stala kwote rocznie i mozna lac wode do oporu. A jak ma sie licznik to zwykle wychodzi wiecej do zaplaty. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- O jak pracowalam w Centrum w warszawie to mielismy takokropnawode ze nie dalo sie zniesc smrodu podczas mycia rak. Ja jezdzilam do pracy z 5l butla wody z domu. Albo kupowalam.
|
|
#1552 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
O wiele gorzej z dojazdami mają jednak ci, co mieszkają na przedmieściach. Dlaczego? Dlatego, że oni też się muszą udać w stronę centrum miasta, bo tam zazwyczaj mają szkołę/uczelnię/pracę. I mają do pokonania o wiele gorszą trasę niż ktoś kto mieszka bliżej centrum. Wiem, co mówię, bo miałam w LO pełno osób, które dojeżdżały do Warszawy zarówno z obrzeży miasta jak i z sąsiednich miejscowości. Fajnie mieli tylko mieszkańcy Wołomina, Zielonki, Kobyłki itd., bo sobie SKM-ką podjeżdżali w 10-20 minut do Warszawy. Reszta tłukła się w autobusach w czasie największych korków. Cytat:
![]() A teraz na szczęście w większych miastach każde osiedle staje się coraz bardziej samodzielne Ale fakt, małe miasto nie jest złe. Różnica jest taka, że odległości zazwyczaj są mniejsze. Ale za to jest mniej autobusów itd. Cytat:
Cytat:
Do gimnazjum to chodziłam często pieszo Cytat:
Wiem, że rzadkie spotkania nie wynikają ze złej woli TŻ-a, tylko z odległości jaka nas dzieli. Co innego widywać się raz na miesiąc jak się mieszka 300 km od siebie, a co innego widywać się raz na miesiąc jak się miesza 100 km od siebie. Tego drugiego bym raczej nie zniosła Cytat:
![]() Cytat:
Za to moja ciocia, która mieszka w Poznaniu ma bardzo miękką wodę, ale chyba chlorowaną Nie mogę u niej myć włosów, bo prosto po umyciu ich są już tłuste ![]() Cytat:
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i akurat to bardzo pasuję do mojego zawodu jestem technik budownictwa (tzn jestem w trakcie ) i studia też w tym kierunku będą. takze jak dobrze pójdzie to sama sobie ten dom zaprojektuję ![]() taki naturalny, przytulny dom. już widze jak wygląda calutki już mam rozplanowany hehe no ale to jeszcze lata zanim taki będę mogła mieć... ;/
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
kocurze ja do gimnazjum mieszkalam w duzym drewnianym domu. Dalej mieszka tam moja babcia z jedna rodzina. Postawil go jeszcze moj pradziadek i byl to najladniejszy i najwiekszy dom w okolicy- ale wlasnie kiedys...
Jak juz ja mieszkalam to dzrewo zaczelo pruchniec, byly takie przeciagi, ze masakra, gwizdalo w tym domu strasznie. W zime w chacie zimno, a w lecie za goraco. Do tego byly inwazje kornikow. Nieproszeni lokatorzy (myszy, szczury czy nawet kuny). Powiem ci ze teraz to jest obraz nedzy i rozpaczy, wszystko jest do remontu, wszystkie deski sa spruchniale. wujek chcial najgorsze elementy wymienic, ale gdzie jak by tak zaczal robic to caly dom by sie rozpadl. teraz tylko zostaje na te deski polozyc suchy tynk i udawac, ze w srodku nic sie nie dzieje. ![]() Dlatego moze przez to uprzedzenie chcialabym dom murowany, ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- patu moj TZ jest na budownictwie i nie ma opcji, zeby nie postawil domu tez sam bedzie projektowac
|
|
|
|
#1555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do domu, to może nie był konserowowany i remontowany w pore? to niestety konieczność. ale tez nieco inaczej buduje się domy teraz a inaczej 50 lat temu inne środki konserwujące itp itd
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-02-13 o 14:29 |
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem chyba dziwna bo ja nie chce wlasnego domu
|
|
|
|
#1557 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Olałabym to, bo ja się w samej zimnej wodzie umyć mogę, ale dziadkowie mają też w łazience okno i w efekcie ciągle jest zimno. A na mycie się zimą w tej zimnej łazience samą zimną wodę, jeszcze nie jestem gotowa Cytat:
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
kocurzyco a pijesz zimna wode prosto z kranu? Ta w UK?
|
|
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie w kuchni mamy ciepłą wodę na prąd. wtedy leci ciepła szybciej, po około 10 sekundach, ale wychodzi drożej niestety niż na gaz.
|
|
#1560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przedmiescia same z siebie nic nie maja i trzeba dostac sie do najblizszej cywilizacji. Tak jak mowisz polaczone wszystkie wady miasta i wsi. Ja nie mowie ze komuniakcja jest zla.Wiem ze jest dobra, ale czkowiek ktory nigdy z niej nie musial kozystac, czyje sie przez takowa ograniczany. Tak jak mowilam, ty jestes przyzwyczajona do dojazdow, ja do tego ze mam wszystko w odleglosci spaceru. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Ja studiowalam architekture. Poza tym budownictwo i architektura bardzo mnie interesuja, wiec staram sie byc na bierzaco z wiedza na te tematy.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

- 82
15.04.2013
) 10 min i mam plaze, las
dzieciństwo to praktycznie cały dzień na dworze. Teraz też najchętniej w domu bym tylko spała i czasem jadła 

Dłuższa historia, ech. No i trzeba dojeżdżać.
Jak mnie denerwuja takie skoki, jeden dzien pieknie, drugi zimno i deszcz...