|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
![]() I tak źle i tak niedobrze ![]() Tak się wkurzyłam, że na niego nakrzyczałam i wsadziłam za karę do łóżeczka Siedział tam biedaczek cichutko, oszołomiony moim występem, aż w końcu po 40 minutach zaczął mnie wołać i popłakiwać, a mnie sie głupio zrobiło i wstyd I nawet go przeprosiłam za te krzyki.
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa dzięki
Brombi też mi się zdarza nakrzyczeć na mojego rozrabiake a potem żałuje i przepraszam, tule itd. Raz mi fusy wlał do nagazetnika |
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wywa to masz pewnie wesoło z taką gromadką samych chłopaków ![]() Mój taki znajomy ma synów bliźniaków z kwietnia 2009, a teraz w styczniu urodził mu się kolejny syn, więc jego żona też musi mieć wesoło
|
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
życzę dużo zdrówka! Nilcia też ciągle robi porządki. sięga już do stołu i zrzuca różne rzeczy. sama operuje wieżą i DVD. ja tez narazie nie wyciągam szczebelków bo podobnie jak u Brombi skończyło by się to bieganiem po pokoju a nie spaniem pietrusia ja się raz w życiu dałam namówić na kupno przez telefon. całe szczęście udało mi się z tego wymixować ale tz się nieźle wkurzył. niby człowiek świadomy zagororzeń a i tak robi takie głupoty. |
||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś sobie radzę tym bardziej ,że dwóch nie mieszka z nami na co dzień, a najstarszy praktycznie nie bywa już u nas. Kiedyś , jak byli młodsi to byli przez większość czasu, ale teraz |Michał jest w internacie, a Maciek przychodzi kiedy ma chęć, ale już rzadziej niż kiedyś. Mam wrażenie,że wpłynęły na to narodziny Karola, młodszy chyba jest lekko buntowany w domu ( on jest bardzo wpływowy i podatny na sugestie), że tato już ma nową rodzinę i tego typu bzdury, wiecie o co chodzi. Ja z Beniaminem spałam jeszcze jak miał 10 lat i kiedy pewnego dnia powiedział mi: sorry mamo, ale idę do siebie to pomyślałam- czas na następne buahaha
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa
Tarasia u mnie nie da się wyciagnąć szczebelków więc mam z głowy Zresztą jak się je wyjmie to na bank jak się rano człowiek obudzi to dom już zdewastowany będzie.
|
|
|
|
#4568 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do wandalizmu, to któregoś dnia jak zwykle zrobiłam Olci kaszkę, posadziłam ja w foteliku, na środku salonu, baja włączna i zanim zaczełam ją karmić jakoś tak mi się wykręciła, że kubek z całą zawartością spadł na ziemnię, nie potłukł się, spadł idealnie prosto i cała kaszka odbiła się od dna i wylądowała na suficie ( i wszędzie dookoła).. i ... jest tam do dziś bo nie da się zmyć![]() Cytat:
![]() a do nas przyjechał wczoraj teść więc umówiliśmy się ze znajomymi do naszego pobliskiego wiejskiego kina.. ja strasznie marudziłam.. bo idę pierwszy raz od 1,5roku i oni ciągną nas na jakiś "jak zostałem królem".. i tak sobie myślę, aktorzy z angielskich komedii romantycznych.. wątek hitlera w tle.. to będzie jakaś masakra!! tymczasem okazało się, że to jest taki mistrzowski film!! no zachwycona jestem przeogromnie!! piękna historia o życiu rodziny królewskiej i ich problemach, o paranoicznym strachu przez wystąpieniami przez jąkanie, o prawdziwej przyjaźni i miłości dla której rezygnuje się z tronu... POLECAM Wam koniecznie!a potem poszliśmy jeszcze na małe piwko do pobliskiej knajpki a dziadek w tym czasie SAM POŁOŻYŁ Olcię spać!!!! - myślał, że to tylko drzemka a ona na noc już usnęła i tylko jak przyszliśmy to przez sen kaszkę jej wcinseliśmy i poszła alej spać za to dziś pobudka o 6.30![]() ale dziś pogoda piękna u nas ![]() miłego dnia |
|||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
już od dawna. jakby nie miał wyciągniętych to by się darł żeby go wyciągnąć
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Wojtuś daje mi ostatnio nieźle w kość Od 1,40 do 4 w nocy nie spał! Najpierw 30 min płaczu, a potem zabawa! I oczywiście pobudka o 7 rano Teraz właśnie zaczyna się pokładać na łóżku, pewnie niedługo przyśnieWczoraj byliśmy u mojej babci na urodzinkach (Walentynka, urodzona w Walentynki) i szalał jak opętany jakiś, wykończył mnie, moją ciocie i mojego kuzyna! Czy on ma ADHD czy jak ja się pytam? Szaleju sie najadł.No ale mamy drugą dolną dwójkę, dziś się przebiła, a może w nocy i dlatego tak nie spał? Dobra zmykam po kawę bo bez tego dziś funkcjonować nie bedę
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Jestem mamą listopadową 2010 i mam pytanko propos spacerowki. Jaką polecacie? Bo szukam na pompowanych raczej kolach i zeby byla wysoka (tz ma 2 m, ja 1,8), do tego zeby dzieć sie zmieścil.Myslalam o babyactive Q, ale ponoc jest waska i krotka, ze 1,5r dziecko sie nie zmiesci ![]() Cena do 500zl. Czy moze na piankowych kolach? ale wydaje mi sie ze pompowane lepsze ![]() Pytam sie Was bo juz macie spacerowki i jestescie tez z listopada / grudnia ![]() Z gory dzieki
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O taki, co o tym myślicie ( o wózku i o cenie?) http://www.bolec.info/pictures/oglos...80_kp2vkk2.jpg
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-13 o 11:43 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ale dzis piekna pogoda
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie Wam, ja nie wychodzę, bo Karol na antybiotyku jeszcze
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
wywa no lepiej wyleczyc do konca
A tu Kamiolka gra na organach
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Ho, ho, nie dość, że gra to jeszcze zjada mikrofon
A mój Karol je ogórki kiszone
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Karol cudny
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, Kama to taka mała Madonna? Karol brzdąka na gitarze brata, więc może założą zespół? Na wesela
|
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
Mały śpi z tatusiem, obiad się gotuje więc mam chwilę dla siebie
Jak zjemy to idziemy jeszcze na spacer do lasu, ale coś czuję, że do tego czasu słońce nam zajdzie ![]() Agusia upiekłam wczoraj twój jabłecznik z budyniem i jest pyszny ![]() Kamilce widać mikrofon bardzo smakuje tak jak Karolowi ogórek![]() Anecka ja też szukam spacerówki, ale ma być lekka i na małych kołach. Moje typy to na razie: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-x-...446257314.html http://allegro.pl/espiro-baby-design...440912052.html Widziałam je w sklepie i te najbardziej mi się spodobały, a do tego mają regulowaną wysokość rączki. Jak masz możliwość to najlepiej wybierz się do sklepu i przymierz dziecko (chociaż widzę, że ono malutkie jeszcze) i "siebie" i zobacz jak się prowadzi. Mój mały ma już 14 miesięcy więc teraz szukamy czegoś małego, szczególnie na wakacje i jakieś krótkie wypady, tym bardziej, że on coraz więcej będzie chciał iść koło wózka zamiast w nim siedzieć Teraz mamy Tako x-jumper z wielkimi pompowanymi kołami, mega ciężki i mimo iż jestem z niego zadowolona, to już czas na zmianyMa może któraś te wózki??? |
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
kamila123, ten pierwszy wozek super, ja wlasnie szukam raczej na pompowanych, bo u mnie sa wertepy straszne
i wolalabym zeby dzieć sie nie telepal jakos mocno.. no i chce core od moze 5,6 miesiaca przelozyc do spacerowki Kolezanka teraz ma maclarena jakiegos i wozi w nim 3 msc dziecko.. w sumie fajnie bo na plasko sie rozklada, ale dla mnie za drogie sa. Jutro idziemy do sklepu zobaczyc wozki wlasnie
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
Wywa my też mamy uczulenie na ogórki.. takie czerwone plamki dookoła ust Oli się robią.. na szczęście szybko znikają
ogórkową daję małej mimo to czasami bo wcina aż jej się uszy trzęsą![]() Anecka nie wiem co C poradzić - ja mam maclarena i jestem mega zadowolona - u mnie też są straszne wertepy a mimo małych kółek się super sprawdził! może sięna używany zdecydujesz? nie kupuj tylko mutsy bo jest baaardzo mały
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć Mamusie moje
![]() ostatnio tylko podczytywałam, bo jak już miałam cos napisać, to mój czas wolny dobiegał końca ![]() u nas na wylocie dolna dwójka. Wczoraj zauważyłam. I mamy zaliczoną pierwszą zdrapkę na twarzy!! Olka poszła z TZem na spacer i poleciała twarzą po kamieniach! Bidulka mała! Wygląda jak mały terrorysta. Zdjęcie jako dowód i 2 jeszcze z wczorajszego spaceru, na jednym mój wygłupiający się TZ ![]() Cytat:
Słodkie to jest, rano słychać tylko takie tup tup tup i gramoli się do nas do łózka ![]() I witaj zgubo Cytat:
![]() Kamila- dzięki za info. Musze tez TZowi zamówić taką koszulkę. A będziesz na lutowym spotkaniu Świadomej Mamy? Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-13 o 14:53 |
||
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka szukasz czegoś na wieś na totalne wertepy? Ja miałam tako sportster i ma świetną amortyzacje- przesadziłam dziecko w wieku 5 miesiecy. Ale ma wade- wage(ponad 12 kg) i nie ma kół skrętnych. Poza tym ok- wygodny dla dziecka, dla rodzica, wysokość rączki regulowana, dopinka na nużki porządna a nie jakaś szmatka, solidny wózek. Ma piankowe koła ale bardzo duże i przez 7 miesięcy ostrego użytkowania wyglądał jak nówka. Teraz sprzedałam go i kupiłam inny ale to nie to samo... Jest lżejszy itd. ale amortyzacji jak tamten
Lucky u nas też po ogórach ma zaczerwieniony pysio naokoło ale zaraz znika. Ale tylko jak je ogóra samego- po zupce ogórkowej nie ma tak
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Ela oj to zadrapanie to całkiem spore
a 3 fotka świetna - mąż akrobata? ![]() ja tak tylko w przelocie znowu... Już nawet nie będę obiecywałą poprawy bo moje obcowanie z kompem coś ostatnio kiepskie... W dodtaku Ola teraz na widok kompa od razu by chciała pisac na klawiaturze (a raczej w nią uderzac) a jak ją zabieram to jest taki krzyk i płacz że już nawet nie zbliżam się z nią do pokoju z kompem bo poprostu... ![]() pokaże Wam tylko jak Ola sobie wybiera ubrania o.jpgmiłego popołudnia mamuśki! |
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam Vajpera z ktorego jestem mega zadowolona (gondola wielka). No nic, dzieki dziewczyny za informacje, jutro pojade do sklepu obadac sytuacje
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Niedzielny haj
![]() Ja mam właśnie siestę ![]() Mama, jak co tydzień wpadła na obiad, ale już jej było śpieszno do domu bo trzeci tom Stiega Larssona czyta ![]() Starego wysłałam z Młodym na spacer, a że w planie odwiedziny u Prababci, to mam jakieś dwie godzinki dla siebie Chciałam poprasować i upiec dukanowski sernik, ale chyba sobie daruję Anecko co do spacerówki, to najlepiej samej w sklepie się przymierzyć do wózka. Dziecko masz jeszcze małe, to Ci zostało trochę czasu. Tylko rzeczywiście musisz zwracać uwagę na wielkość, bo przy takich wysokich rodzicach Twój potomek na pewno malutki nie będzie ![]() Ja mam spacerówkę na piankowych kółkach, za to lekką i mało miejsca zajmuje w bagażniku. Coś za coś ![]() Eluś Dobrze, że nic się Małej nie stało. A z Twojego TŻ to niezły akrobata, fiu fiu Co do tych szczebelków, to ja jestem pewna, że Filuś nie powędrowałby do Rodziców, tylko do kuchni, gdzie z pierwszej lepszej szuflady wywaliłby wszystkie garnki ![]() Ja tę chwilę odwlekam, bo sie boję, że się nie obudzę jak będzie wędrował po domu i zrobi sobie krzywdę. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|
#4587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() Wojtek też uwielbia ogórki kiszone ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
a fotka z tz - extra ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak właśnie krążę koło tego wózka, bo mam graco Navigator, ale on u mamy jest żeby nie wozić, mam Graco parasolkę u teściowej żeby nie wozić i na wsi mam CONECO też parasolkę, ale bardziej wypasioną, nie pamiętam modelu tylko tam kółko jedno odpada trzeba kupić i wymienić, tam są straszne drogi dlatego teraz chcę coś na pompowanych kołąch, bo te małe kółeczka to nie dla nas;-(
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Jak mój mały tak włazi na krzesełko, albo co gorsza jeździk żeby sobie coś ściągnąć to mnie mrozi ze strachu;-))
|
|
|
#4589 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Powiem wam, że się nieźle uśmiałam czytając wasze posty
Cytat:
" Moje dziecko jak ma posiedziec minute przy jedzeniu obiadu to macha rękami albo głowa i nogami bo on nie potrafi wysiedzieć w spokoju.Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale zdolniacha smakosz;d mój dzisiaj wcinał szczypiorek;d on ogolnie jest wszytskożerny. Cytat:
i zazdroszczę wam tych spacerówek. Mój młody juz w spacerówce nie chce chodzić teraz na spacery tylko i wyłacznie na nóżkach.. Cytat:
mój ma pozdzierane ręce jak na razie i pod nosem troszke;d i tz widze cwiczy wariata;d a na tym 2 zdjęciu to ty????? ty jesteś w ciąży? gdzie masz tą ciąże chudzielcu??:Pczekaliście do 21.15? czy poszliście na inny film? a może wróciliście do domu?? ![]() Cytat:
ale się obżarłam- umieram. Teściowie wczoraj robili impreze na 60 osob 25lecie i mielismy isc a fifi zachorowal i siedzimy w domu;( tz pojechal przywiozl zarcia ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Wy piszecie , że boicie się wyciągnąć z łóżeczka szczebelków a my kupiliśmy w ikei (piękne) łóżeczko ale bez wyciąganych szczebelków więc/ odręciliśmy cały bok łóżeczka Wiec Fifi baardzo często wędruje do rodziców do łożka żeby się poprzytulac;D
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo, widze, ze Brombi wrocila
Jesli chodzi o szczebelki, to my na razie nie wyciagalismy, zreszta nie wiem nawet czy bylby sens, bo mloda albo by z lozka ciagle wychodzila, zreszta nie wiem nawet, czy by sie zmiescila, bo u nas tylko mozna 2 szczeble wyjac ![]() Cytat:
No i moje dziecko zaczelo chodzic jak nakrecone ![]() Pietrusiu, Kamilka wyglada bosko przy tych organkach. Normalnie rosnie nowa gwiazda popu/rocka ![]() Wywa, Sandra tez tak sie krzywi jak probuje cytryne. Nie, zebym jej dawala jako owoc, ale jak widzi, to pokazuje, ze chce, a jak jej nie dam, to jest dramat ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Siedział tam biedaczek cichutko, oszołomiony moim występem, aż w końcu po 40 minutach zaczął mnie wołać i popłakiwać, a mnie sie głupio zrobiło i wstyd 

Od 1,40 do 4 w nocy nie spał! Najpierw 30 min płaczu, a potem zabawa! I oczywiście pobudka o 7 rano
Szaleju sie najadł.

a 3 fotka świetna - mąż akrobata?