|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Cytat:
z jej sierscia nie ma wielkiego problemu - naprawde a wydawalo mi sie, ze pisalas do kogos innego, bo ja nie pisalam, ze Tola mieszka z rodzicami dopiero po Twoim poscie do napisalam, no ale niewazne ![]() Cytat:
Cytat:
dziekuje ;*Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agus 12 kg to tez dla nas duzo w porownaniu z 7 kg spacerowki. Nie mamy mozliwosci zostawiac jej na parterze, bo niestety mieszkamy w nieciekawym bloku.
|
|
#1052 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Nie mam w mieszkaniu żadnych dywanów, ale w pokoiku dziecięcym wydaje mi się, że powinien być, aby pokój stał się własnie bardziej przytulny chce zakupić taki mały, mini-dywan, coś w wymiarach 100x120.. Większego, tradycyjego na pewno nie chce, bo mi się nie podobają, ale taki własnie malutki wydaje mi się, że będzie okej, a poza tym upatrzyłam sobie w takich kolorach, że super będzie mi pasował do reszty wystroju, więc też plus Cytat:
W Smyku "rzuciłam się" ( Kochana a jak wczorajszy exam? Chyba, że już pisałaś, a ja gapa nie doczytałam Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-13 o 09:58 |
||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka no mamy go
dokładnie ten co Andziot wkleiła taki beżowo złoty z kółkami nie wiem który to kolor na tej aukcji bo mi się zdjęcia ładują w formie pikseli i nic nie widać jak dla mnie jest spoko, tym bardziej że to tylko na jakiś czas ten wózek, a później spacerówka. Jeżeli chcesz to mogę zrobić w tygodniu zdjęcia (najwcześniej we wtorek, bo dzisiaj impreza domowa a jutro z mężem chcę czas spędzić o dzisiaj znowu ma służbę) i ci podesłać. My byliśmy wcześniej zdecydowani na Roana Maritę ale cena nas trochę przerosła. Ja chciałam taki klasyczny wózek z dużą gondolą, a trafiła się okazja w Cerfurze i go kupiliśmy. Ja za 300zł kupiłam wózek i torbę. Muszę dokupić folię przeciwdeszczową. Pytaj jak coś
|
|
#1054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi czy w tej gondoli jest podnoszone oparcie choc troszke czy dziecko lezy calkiem na plasko? raczki pewnie nie ma regulowanej prawda? i czy rzeczywiscie ten wozek wazy ok 11 kg????myslelismy tez o roanie, ale kortina (wersja z sama gondola), co prawda kosztuje prawie 700 zł ale dla nas moze byc, tylko ze wazy juz 4 kg wiecej - przynajmniej w teorii.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-02-13 o 10:12 |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loluś, dzięki za pamiec Egzamin był w formie pisemnej, przekrojowy z wielu przedmiotów I semestru, ale mam nadzieje, że zdam ![]() O dzięki za najswiezsze wiadomosci z mothercare. Bedziesz kupowała u nich w sklepie czy na allegro? Bo Ty zdaje się tez chciałaś pościel Feretti ?? Czy w ogóle pościel tej marki była w sklepie??
|
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie, omijają mnie te atrakcje,póki co. W 1szej ciąży tez nic mi nie było.Może taki typ ze mnie. Cytat:
Dzieki ![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
witam
mam 3 tulipany w wazonie wiosną mi już pachnie mimo ze mroźno za oknem ![]() dziś zahaczamy o Ikee mężu właśnie odkurza ![]() Zosia koło 24 jeszcze raz się obudziła ale już łatwiej ją uspokoiłam i spała do rana ... trzymajcie się cieplutko |
|
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Kolejne strony do nadrobienia, jak człowiek tylko z domu wyjdzie - nie macie litości .Wczoraj jak wyszliśmy o 10.00 rano wróciliśy o 17.30 padałam normalnie ze zmęczenia, ale kupiliśy płytki do łazienki i WC, oglądaliśmy kabiny i teraz musimy złożyć zamówienie (kosszty są okropeczne!).jeszcze tylko mele do łazienki - ale to później i TZ sam może kupić, bo już mamy wybrane, dziś może wybierzemy płytki do przedpokoju, potem szafa w ikei (nie wiem ile się czeka na dozwóz - ale chyba mam jeszcze na to czas) no i w końcu będę się mogła oddac urokom meblowania i wyposażania pokoju małego dziewczyny - jaki miałam sennnnnnnnnnnnnn!! śniło mi się moje dziecko, że byłam po porodzie z maluszkiem w domku aha - no i TZ zapomniałm zgłosić narodziny do przychodni i takie tam inne rzeczy zawalił.... ale często mi się śni że się na nim zawodzę... ale maluszek był taki malutki i słodziutki....zaczynam się bać tego po... kilka pierwszysch tygodni - jak ja sobie dam rade z takim maleństwem? zaczyna mnie ten stres ogarniać, bardziej niż lęk o poród. moria - my też tam wstawimy dywanik - zawsze możesz go wytrzepać, albo złożyć jak Ci się wyda niepotrzebny, ale ja tez uważam, że tam musi być milej i cieplej niż na samych panelach. a dziewczyny ze śląska - znacie skelpy z meblami dziecięcymi? nie mam pojęcia gdzie szukać .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-13 o 10:21 |
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już umie siedzieć to ty i tak chcesz przesadzić do spacerówki więc w gondoli jeździć nie będzie (poza tym pisałam już że jestem przeciwna pionizowaniu i sadzaniu dzieci nieumiejących jeszcze siedzieć samemu, bo to strasznie obciąża kręgosłup) a ze spacerówek polecam typowe parasolki - one są bardzo lekkie i da się je tak złożyć żeby jedną ręką nieść a drugą np prowadzić taką Zochnę
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka gondoli niestety nie ma regulowanej, ale rączka jest regulowana
tak tez jest napisane w instrukcji obsługi Tą wkładkę białą ze środka gondoli ma wyciąganą i można ją prać. Zdjęcia wkleję tak jak pisałam najwcześniej we wtorek
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie boisz się o dziecko ????? są rzeczy ważniejsze !!! dbaj o siebie, proszę Cie ! |
|
|
|
|
#1062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(pod wzgl finansowym) mam nadzieje ze jak juz bedziecie mieli koniec to sie pochwalisz . moja lazieneczka juz przypomina lazienke, podlogi i sciany saa ja wlasnie sprzatam(siedzac na wizazu haha) i szykuje sie po malo po tzcika! milego dnia!!!!! |
|||
|
|
|
#1063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cąły tydzień odpoczywam w domku, naprawdę się nie forsuję - nic a nic, chodze powoli, delikatnie, czuję się dobrze (odpukać), małego też czuję intesywniej (też odpukać) ... a rzeczy same się nie kupią, TZ sam nie kupi, a to był jeden dzien w tygodniu, jak TZ ma wolne to staramy się załatwić jak najwięcej rzeczy, żebym potem mogła w domu leżeć i nic nie robić.uważam na swoje maleństwo, jest dla mnie wszystkim - nie chce się czuć jak wyrodna matka, więc nie pisz proszę mi takie rzeczy, bo zdaję sobie z nich sprawy. Cytat:
jasne i Ty też! zazdroszcze że Ci się remont kończy - mój się ma skońćzyć na niecałe 3 tygodnie, ciekawe czy się uda. UWAGA - zanotowałam pierwszą wżyciu czkawkę mojego syna bezcenne obudziłąm się w nocy na siku i zauważyłam, że małego czuję najbardziej jak leżę na plecach - mogę tak leżeć, nie mam problemów, na szczęście, i nagel czuję puk...puk...puk... nie wiedziałam jak mu pomóc, ale bardzo się śmiałam. super to było.
|
||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Śliczne słonko za oknem, aż chce się żyć ![]() Co prawda mroźno, ale... ![]() Zabieram się [znów ] za pracę, ale już mi niedużo zostało, a potem ODPOCZYNEK!Jutro lecę na badania - krew, mocz i... GLUKOZA. Zobaczymy, jak ja ją przeżyję ![]() Ale potem mam umówione spotkanie pokazowe kosmetyków i dostanę jakieś próbki za darmo ![]() Gdyby któraś z dziewczyn z Warszawy i okolic chciała, to wyślijcie mi numer na PW, bo może będę mogła tej babce polecić kolejne osoby ![]() moniqac Ja też się boję tych pierwszych tygodni... Pierwsza kąpiel, pępuszek i w ogóle... ale skoro tyle mam sobie z tym radzi, to my też na pewno damy radę!
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Monia.... grzebiesz sobie Chcesz dostać po
Miałas chyba leżec i odpoczywać, a Ty rajdy po sklepach urządzasz.... Oj nieładnie Niestety co do sklepów nie pomogę, bo w życiu nie byłam nawet w żadnym sklepie z dzieciowymi mebelkami Moria, ja też jestem za jakimś małym dywanikiem.. nie wyobrażam sobie gołej podłogi. Jest to takie dla mnie zimne i mało przytulne.. ale to oczywiscie moje zdanie. Agnieszka, kuchnia to chyba jeszcze większy wydatek niż łazienka Przynajmniej wg moich szacunków ale zaraz za nią w parze idzie kuchnia.A tak z innej beczki, ostatnio widziałam w salonie meblowym komplet wypoczynkowy ze skóry (2 fotele + kanapa) Wyglądały całkiem normalnie i przeciętnie.. a koszt 55.000 ![]() Matallewar, jesli mogę Cie pocieszyc, to nie Ty sama dziś pracujesz Ja również już od 7 siedzę nad wniochami.. jeszcze 5 zostało a na jeden schodzi ok 1,5-2h.. tak mi sie nie chce W takim układzie miłej i owocnej pracki
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-13 o 11:05 |
|
|
|
#1066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam dzis czasu na wizaz
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zazdroszczę Wam tych remontów
![]() My za niedługo spadamy na mały spacerek i na obiad do teściówki. Trzeba się w końcu ruszyć z tego domu Miłego dnia
|
#1068 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie Brzuchatki
Kurcze! jak najszybciej będę musiała je upiec... ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() gratulację ja myslę,że mój Bejbik też nieraz miewa czkawkę ale ja nie umiem jej rozpoznać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
![]() A ja wlasnie wsunelam ciasto Snickers do kawki a na gazie mam grochowe, a na drugie beda roladki wieprzowe w sosie ![]() Cos mnie naszlo dzisja na kucharzenie ![]() A gdzie jest Princi w ogole? HALOOOOOO Dobra ja wracam do garow!!! :kucharz:
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Ciaooo Dziewczynki jestem, zaraz bede Was nadrabiac! Kochane w piatek poszlam na malo rozeznanko co do produktow do mycia bobaska i kremikow, kupilam smoczek i buteleczke dla Flawcia i jeszcze Pani dala mi cala paczke pampersow na wyprobowanie i dla mnie do szpitala majtki odrazu z pielucha, wklejam fotke, bo naprawde wydaja sie super, bo ta pielucha sie nie wysowa ani nic, no taki pampers dla kobietki po porodzie
![]() Wczoraj za to pijechalismy wybierac telewizor, bo przed swietami nam sie spalil a potem w kinie na "Burlesque" bylismy, bardzo fajny filmik, tylko Cher wyglada jak monstrum
|
#1071 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak na wszelki wypadek ![]() Jeśli chodzi o pościel to jeszcze nic nie kupiłam.. Początkowo myślałam, żeby wziać pościel z Drewexu, ale podobał mi się wzór w niebieskich kolorach, a znowuż niebieski nie pasuje mi do pokoju, więc odpada.. Podobała mi sie też pościel Sternatlera, ale jak zobaczyłam na żywo przeraziłam się intensywnością kolorów i też zrezygnowałam.. Ja lubuję się w kolorach Ziemii.. spokojnych, stonowanych, eleganckich.. tak też mam urządzone mieszkanie i jakoś nie mogę się przekonać do takich wystrzałowych barw.. Więc na ta chwilę moim numerem jeden jest pościel Ferettii, też ze względu na bardzo dobre noty i opinie, no i właśnie też to, że kolor i wzór mi przypasował.. i do mojego gusty i designu pokoiku ![]() Załączam fotkę tej pościeli, o której myślę. Ładna? Podoba wam się?
|
|||
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka cudna ta posciel
swietny wybor!!!! ![]() Princi jakie pieluchy a maz mnie bedzie przewijal ![]() Moje roladki powoli dochodza. Pakna przepieknie... nie mialam musztardy to je chrzanwem wysmarowalam
|
#1074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sama mieszkalam w bloku18 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ja za 30 minut mam gosci wiec pewnie vede tu kolo 19-20 ![]() DZISIAJ ZACZELYSMY 30 TYDZIEN
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-13 o 14:54 |
||||
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ukatrupie Cie !
Poł poranka ogladałam fotki poscieli feretti i wlasnie te pstrokacizny (tzn sliczne sa te kolorowe ale ja własnie odcienie bezy, brązów toleruje) i TĄ samą sobie upatrzylam !!!! ewentualnie jeszcze BEE ECRU http://allegro.pl/feretti-quintetto-...440145145.html ale z uwagi na fakt, ze w tej co Ty pokazywałas, te czerwoniutki elementy bardziej mi się podobają to raczej na nią sie zdecydują. Jedynie motam się tylko ktory zestaw (ile elementów wziąć) Motam się co do baldachimu, bo jak dziewczyny pisały - siedlisko kurzu... choć wygląda to fajnie.. no i nie wiem, ale raczej nie.. Nie rozumiem tylko tych długosci ochraniaczy. Chciałabym tą wersję long, one otaczają całe łóżeczko? Ten link co wyzej wkleilam chyba ma ten długo ochraniacz ? Princi, te majciochy wyglądają naprawde fajnie !! Przymierzałas jak leżą ? ![]() Paulizia roladki na pewno będą mniam, bo chrzan wyostrzy smaczek!!
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
principessina te majtko-pieluchy nie wyglądają atrakcyjnie
![]() Lolka1212 śliczna ta pościel, też lubię takie kolorki wróciłam ! Zośka znowu niedospana ![]() kupiliśmy Zosi krzesełko do siedzenia, fajnie wygląda na takim mini krześle ![]() odpoczywam !
|
|
|
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Uff, a ja się zabrałam za tworzenie swojego CV. Zamierzam w tym tygodniu pojeździć po szkołach i pozostawiać podania... Od września chciałabym pracować w szkole. Trzymajcie kciuki, może się uda
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co najmniej jakby na tronie siedziała Cytat:
wlasnie jakoś mi sie to kojarzylo tylko nie wiedziałam z czym.Ja sie tylko z tego względu zastnawiam nad baldachimem, bo mała będzie z nami w pokoju (ja nadal mam focha na męża, i jeśli on nie zgodzi sie na kupno/wynajęcie mieszkania) to ja nie zgadzam się, na przerobienia poddasza na dodatkowe 2 pokoje. Tak wiec bedziemy zyc wszyscy na kupie, dramat, nie do takiego standardu zycia jestem przyzwyczajona no ale cóz... On jest uprary więc i ja będę. Na szczęście sam kredytu nie wezmie, bo moja zgoda potrzebna. No ale wracając do tematuto myślę, że może baldachim w jakiś sposób izolował by gabrysię od tego co sie dzieje w pokoju - w sensie obowiązki dnia codziennego, telewizja itp... sama nie wiem jak to mieszkac z dzieciątkiem we wspolnym pokoju Weredka, Trzymamy kciuki !! a to Twoja pierwsza praca by była ?
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac Właśnie skończyłam pracę
Grazin Popatrzę teraz na Twój pokój, wreszcie mam chwilkę No, a zaraz jedziemy do sklepu po folię, żeby owinąć ramę od łóżka i na razie na balkon wyjeżdża, a potem przygotowanie do malowania część kolejna ![]() No i może wieczorem Pamiętniki Wampirów obejrzymy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

z jej sierscia nie ma wielkiego problemu - naprawde
jak dla mnie wykonanie jest dość porządne, nie wiem jak się będzie prowadzić z dzieckiem ale tego to chyba żadna z nas nie wie 
jak dla mnie jest spoko, tym bardziej że to tylko na jakiś czas ten wózek, a później spacerówka. Jeżeli chcesz to mogę zrobić w tygodniu zdjęcia (najwcześniej we wtorek, bo dzisiaj impreza domowa a jutro z mężem chcę czas spędzić o dzisiaj znowu ma służbę) i ci podesłać. My byliśmy wcześniej zdecydowani na Roana Maritę ale cena nas trochę przerosła. Ja chciałam taki klasyczny wózek z dużą gondolą, a trafiła się okazja w Cerfurze i go kupiliśmy. Ja za 300zł kupiłam wózek i torbę. Muszę dokupić folię przeciwdeszczową. Pytaj jak coś 
Egzamin był w formie pisemnej, przekrojowy z wielu przedmiotów I semestru, ale mam nadzieje, że zdam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

padałam normalnie ze zmęczenia, ale kupiliśy płytki do łazienki i WC, oglądaliśmy kabiny i teraz musimy złożyć zamówienie (kosszty są okropeczne!).

Jak na mnie to długo
] za pracę, ale już mi niedużo zostało, a potem ODPOCZYNEK!
W takim układzie miłej i owocnej pracki
Zaraz po remoncie ścian lecimy do Ikea