Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 15:56   #1081
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

ja tak na chwilke, bo TZ pojechal odwiezc gosci na lotnisko, wiec mam chwile spokoju, musze zrobic pranie zdjac posciel itp itd, ogolnie ogarnac, a glowa mi peka, a Zosia szaleje w brzuszku. chcialam wam tylko pokazac co wczoraj wieczorem znalazlam jak patrzylam na brzuszki na youtube.
poplakalam sie jak dziecko, bo wlasnie dzis mam skonczony rowno 28 tydzien.

http://www.youtube.com/watch?v=IbcARd0LejE&NR=1

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:57   #1082
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(..)
Jutro lecę na badania - krew, mocz i... GLUKOZA. Zobaczymy, jak ja ją przeżyję
Matall ja jutro też na glukozę idę !! Staram się samej sobie nie wkręcać, że to coś nie do przeżycia.. w końcu tfardym trza być, nie miętkim

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
(..)
My też nie mamy dywanu u nas, ale jako że u mnie w mieszkaniu, u rodziców, wszedzie były wykładziny i tak jestem przyzwyczajona- jak będzie dzidziuś, zwłaszcza jak będzie chodził i bawił się po podłodze, to na pewno jakiś dywanik zorganizuję chociaż w jednym pokoju (np. taki z ulicami bo dzieci fajnie się na nich bawią autami )
(..)

Catia
moim zdaniem własnie ta wykładzina z ulicami, samochodami, parkami - w sumie z całym miastem - źle wpływa na koncentrację dziecka.. jak jeszcze dzidziol rozłoży na nim swoje zabawki, to kręćka może dostać.. nie mówię od razu, że spowoduje zaburzenia uwagi, ale raczej rozwinąć na pewno nie pomoże.. ale to tylko moja opinia!

Weredka, Pauliza, Andziot, Dddaaiissyy
fajnie, że popieracie mój wybór Zawsze łatwiej się zdecydować gdybyście mi nagle zaczęły mówić, że wioska i badziew to już nie wiem czy byłabym taka zdecydowana

Ddaaiissyy
ja teraz jestem nieobiektywna, ale według mojego gustu Ricordo ładniejsze od Bee Ecru Ja baldachimu nie biorę, ale dla dziewczynki może prędzej.. musisz przeanalizować sytuację A jeśli chodzi o ochraniacz to zdecydowanie chcę long, ten krótki jest praktycznie tylko "na głowę".. a jak mi się dzidziuś zacznie kręcić, albo umyśli mu się zsunąć do końca łóżeczka, to ten dłuższy rzeczywiście spełnia funkcję ochraniacza

Andziotku czekamu na fotkę krzesełka! Oczywiście z Zosią

Żegnam się póki co kochane i mykam się rozerwać co nieco Robię się na bóstwo (o ile to możliwe w ogóle hehe) i do znajomych na kolację wychodzimy! Wyżerka jupiii hahahah
Stary 2011-02-13, 15:59   #1083
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Weredka, Trzymamy kciuki !! a to Twoja pierwsza praca by była ?
Pierwsza, pierwsza. Teraz mam swoją działalność, bo dostałam dofinansowanie z PUP, ale przekonałam się, że to nie dla mnie... Po pierwsze ciężki kawał chleba, a po drugie brak mi kontaktu z ludźmi. Chciałabym uczyć w szkole, choć wiem, że może być z tym trudno. No ale cóż, jak nie znajdę pracy w szkole, to będę szukać czegokolwiek od września, bo długi trzeba kiedyś pospłacać. No chyba że mojemu mężowi uda się zmienić pracę na lepszą.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:13   #1084
matallewar
Zakorzenienie

Grazin Poza Twoimi pomysłami na przestawienie pokoju, wpadłam na takie:
1. W zasadzie nie dużo się różni od jednej z Twoich, ale jest większy dostęp do regału
2. Przy założeniu, że nie składacie łóżka to całkiem niezła opcja
Ewentualnie jakby byli goście albo coś, to można łóżeczko do ściany długą stroną i złożona kanapa wygląda ok.
3. Nie wiem, ile tam dokładnie jest miejsca, ale tak masz komodę z rzeczami dzidzi koło łóżeczka i łóżeczko koło łóżka

Oczywiście nie wiem, czy to się tak zmieści, bo nie podałaś wszystkich wymiarów

Mam nadzieję, że byłam jakkolwiek pomocna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój_matallewar_1.jpg (25,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój_matallewar_2.jpg (26,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój_matallewar_3.jpg (26,1 KB, 13 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-13 o 16:18
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:15   #1085
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
chcialam wam tylko pokazac co wczoraj wieczorem znalazlam jak patrzylam na brzuszki na youtube.

też mi łzy się polały
niech nasze dzieciaczki siedzą w brzuszkach jak najdłużej

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:15   #1086
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ja tak na chwilke, bo TZ pojechal odwiezc gosci na lotnisko, wiec mam chwile spokoju, musze zrobic pranie zdjac posciel itp itd, ogolnie ogarnac, a glowa mi peka, a Zosia szaleje w brzuszku. chcialam wam tylko pokazac co wczoraj wieczorem znalazlam jak patrzylam na brzuszki na youtube.

o kurde niesamowite... a jeszcze bardziej chyba poruszył mnie ten filmik.....

http://www.youtube.com/watch?v=n2sxL...eature=related

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:20   #1087
Paulizia
Wtajemniczenie

A ja jestem za baldachimem!!! Tym bardziej, ze mieszkam w domku i w lato przy otwartych oknach nie chcialabym by jakies muchy chodzily po moim dziecku. Dlatego ja baldachim mam i jak bedzie trzeba bede go prac co tydzien. Dywan tez jest siedliskiem kurzu, a niestety mam go w calym domu. Firanki i zaslonki tez sa siedliskiem kurzu. Tak naprawde wszystko jest siedliskiem kurzu tylko z jednych latwiej sie go pozbyc, a z innych trzeba sie troszke natrudzic, ale nie jest to dla mnie problem
Stary 2011-02-13, 16:22   #1088
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Agnieszka, kuchnia to chyba jeszcze większy wydatek niż łazienka Przynajmniej wg moich szacunków ale zaraz za nią w parze idzie kuchnia.
A tak z innej beczki, ostatnio widziałam w salonie meblowym komplet wypoczynkowy ze skóry (2 fotele + kanapa) Wyglądały całkiem normalnie i przeciętnie.. a koszt 55.000 Oczywisicie, szybciutko wyszliśmy z salonu meblowego
oczywiscie, zgodze sie, jak z agd i meblami to kuchnia wyjdzie drozej.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wiecie co, zazdroszczę Wam tych remontów

My za niedługo spadamy na mały spacerek i na obiad do teściówki. Trzeba się w końcu ruszyć z tego domu

Miłego dnia
a ja zazdroszcze dziewczynom urzadzania pokoikow ja to pewnie bede sie juz turlala jak pileczka zanim dojde do etapu przygotowania pokojow. cieszy mnie zarowno to ze bede mogla starszemu zrobic jego krolestwo i nasze z kacikiem dla maluszka.

zdecydwoalam ze temu starszemu kupimy cos takie wyrko:
http://allegro.pl/lozko-pietrowe-ant...443368094.html

tzcik na miejscu, za raz zrobie jakas kawke,
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:24   #1089
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A ja jestem za baldachimem!!! Tym bardziej, ze mieszkam w domku i w lato przy otwartych oknach nie chcialabym by jakies muchy chodzily po moim dziecku. Dlatego ja baldachim mam i jak bedzie trzeba bede go prac co tydzien. Dywan tez jest siedliskiem kurzu, a niestety mam go w calym domu. Firanki i zaslonki tez sa siedliskiem kurzu. Tak naprawde wszystko jest siedliskiem kurzu tylko z jednych latwiej sie go pozbyc, a z innych trzeba sie troszke natrudzic, ale nie jest to dla mnie problem
no ja podobnie nie wyobrazam sobie zycia bez firanek i jakiegoś dywaniku, nawet malenki mam w łazience bo nie lubia bosą noga stac na kafelkach po wyjsciu spod prysznica.

Lolka, nie uwazam ze jestes nieobiektywna nie tez sie lepiej podoba ten 1 zestaw i mojemu tz tysh

weredka , tylko poczekaj z likwidacja dz.gosp do zakonczenia okresu trwalosci projektu.. bo w przeciwnym razie to wiesz co to oznacza...

Agnieszka, to faktycznie prawdziewe krolestwo Wow!

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-13 o 16:26
Stary 2011-02-13, 16:29   #1090
Paulizia
Wtajemniczenie

Co myslicie o tej szafie? Zastanawiamy sie nad kupnem. Podoba mi sie ten zielony kolor. Do tego jest lozeczko w identycznym kolorze
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S99876563
Stary 2011-02-13, 16:30   #1091
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

wiesz paulizia, ja tylko napisalam ze warto tez spojrzec od tej strony praktycznej, a wiadomo kazdy zrobi wedle uznania.
ja dostalam nakaz od lekarza zeby polikwidowac w domu dywany zaslony maskotki itd ze wzgledu na starszego syna, ale generalnie jestem zdania ze takie rzeczy sa niehigieniczne. mlody dostal pozwolenie na 1 ulubiona maskotke, ja zostawie dywan shaggy w duzym pokoju typowo zeby dzieciaki nei siedzialy tylkami na panelach no i mialam wyrzucic moje juki i inne palmiaste czego oczywiscie nie zrobie.(bez przesady w sypialni ich nie trzymam)

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

anula a ja dzisiaj 27!!!!
ty masz jutro usg(trzymam kciuki!!!):ju pi:
ja mam w srode i paulizia w czwartek!!!:j upi:
Stary 2011-02-13, 16:41   #1092
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

weredka , tylko poczekaj z likwidacja dz.gosp do zakonczenia okresu trwalosci projektu.. bo w przeciwnym razie to wiesz co to oznacza...
Wiem, wiem. Do końca sierpnia nie mogę mieć umowy o pracę. A działalność zawieszę dopiero po rozliczeniu się z urzędem pracy
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:41   #1093
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe super to wyrko dla Starszego. Widze, ze tam jest jedno na gorze i drugie na dole wiec jak Maly 'dorosnie' to sie Dominik podzieli lozkiem z braciszkiem
Wiesz jak to jest w Anglii. Ja wynajmuje dom i tutaj wszedzie sa dywany wiec nie mam mozliwosci zrobienia remontu, a w moim miescie domkow z panelami zbyt wielu nie ma. Jak juz sa to tylko w salonie, a w pokojach juz sa dywany. Wyobraz soie, ze ja mam w lazience dywan
No i latem jak mam otwarte okna to mnostwo tego robactwa wlatuje takze wole uchronic Malucha przed tym, a jedynym sposobem jest moskitiera
Stary 2011-02-13, 16:46   #1094
anula_81
Zakorzenienie

no troche sie uwinelam, czesc rzeczy sie pierze,z mywarka wlaczona, ja si emusze zdrzemnac bo glowa mi peka po prostu

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Zośka znowu niedospana
kupiliśmy Zosi krzesełko do siedzenia,
fajnie wygląda na takim mini krześle

odpoczywam !
koniecznie prosze wkleic zdjecie krzeselka(razem z Zosia oczywiscie
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wiesz paulizia, ja tylko napisalam ze warto tez spojrzec od tej strony praktycznej, a wiadomo kazdy zrobi wedle uznania.
ja dostalam nakaz od lekarza zeby polikwidowac w domu dywany zaslony maskotki itd ze wzgledu na starszego syna, ale generalnie jestem zdania ze takie rzeczy sa niehigieniczne. mlody dostal pozwolenie na 1 ulubiona maskotke, ja zostawie dywan shaggy w duzym pokoju typowo zeby dzieciaki nei siedzialy tylkami na panelach no i mialam wyrzucic moje juki i inne palmiaste czego oczywiscie nie zrobie.(bez przesady w sypialni ich nie trzymam)

anula a ja dzisiaj 27!!!!
ty masz jutro usg(trzymam kciuki!!!):ju pi:
ja mam w srode i paulizia w czwartek!!!:j upi:
ja tez mam dywan tylko pod stolem kawowym w salonie, bo jakos cieplej, a tak to jakos lubie wypastowane swieze panele i w pokoju dzidziusia i naszej sypialni mam tylko owcza skorke na podlodze, nie mam firanek(na sczzescie w norwegii nie ma na nie mody) i tylko w sypialni mam zaslony(ale za to nei mam zaluzji) ot minimum

i dobrze pamietasz, kochana jestes JUTRO USG 3D nie moge sie doczekac po prostu, choc oczywiscie jakis maly strach jest ale glownie jestem chyba po prostu przejeta
za wasze USG tez bede trzymac kciuki
Cytat:
Co myslicie o tej szafie? Zastanawiamy sie nad kupnem. Podoba mi sie ten zielony kolor. Do tego jest lozeczko w identycznym kolorze
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S99876563
a bardzo lubie te serie, ale nie jest bardzo pojemna, plus niestety ja mam malenki pokoik dla dziecka i sie nie zmiesci, a kolor ladny, mam taka sciane w sypialni w pasach zielony czarny i bialyu
Cytat:
oczywiscie, zgodze sie, jak z agd i meblami to kuchnia wyjdzie drozej.

a ja zazdroszcze dziewczynom urzadzania pokoikow ja to pewnie bede sie juz turlala jak pileczka zanim dojde do etapu przygotowania pokojow. cieszy mnie zarowno to ze bede mogla starszemu zrobic jego krolestwo i nasze z kacikiem dla maluszka.

tzcik na miejscu, za raz zrobie jakas kawke,
nie martw sie Aga my tez tylko na razie planujemy, ale duzo pracujemy i w przyszly weekend TZ tez do pracy i jesli cokolwiek pomalujemy to i tak dopiero pewnie pod koniec marca
Cytat:
co kto lubi ja wiem, ze u nas taki klimat, ze insektow latem malo, bo po takich zimach wiadomo nic nie przetrwa, natomiast u ciebie wiem, ze jest kompletnie inaczej.
Cytat:
o kurde niesamowite... a jeszcze bardziej chyba poruszył mnie ten filmik.....

http://www.youtube.com/watch?v=n2sxL...eature=related
jeju tego nie widzialam, ale juz wylaczam te filmiki bo normalnie serducho mi sie kraje.
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
też mi łzy się polały
niech nasze dzieciaczki siedzą w brzuszkach jak najdłużej
dokladnie!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:51   #1095
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga_pe super to wyrko dla Starszego. Widze, ze tam jest jedno na gorze i drugie na dole wiec jak Maly 'dorosnie' to sie Dominik podzieli lozkiem z braciszkiem
Wiesz jak to jest w Anglii. Ja wynajmuje dom i tutaj wszedzie sa dywany wiec nie mam mozliwosci zrobienia remontu, a w moim miescie domkow z panelami zbyt wielu nie ma. Jak juz sa to tylko w salonie, a w pokojach juz sa dywany. Wyobraz soie, ze ja mam w lazience dywan
No i latem jak mam otwarte okna to mnostwo tego robactwa wlatuje takze wole uchronic Malucha przed tym, a jedynym sposobem jest moskitiera
wiem wiem, pamietam

najgorsze to byly te wydywanione lazienki i kuchnie, ale ci powiem ze zawsze jak wynajmowalismy to pytalismy o zgode wlasciciela i chociaz linoleum czy jak to sie nazywa kladlismy bo nie moglam patrzec na te wykladziny w ktorych bylo wszystko. co do robactwa, to na pocieszenie jest go mniej niz w pl (WIECIE CO ZROBIL MOJ GENILANY TZ JAK MLODY MIAL OK 8-9 MCY?!!!!!, moj tz jest uczulony na jad pszczol czy czegos tam i sie strasznie boi, jak bylismy w pl-ja u fryzjera, a on wywiozl dziecko w wozku na podworko u moich rodzicow, bylo juz cieplo mlody sobie smacznie spal na sloneczku, i zaczely latac owady wiec moj tz wpadl na pomysl zeby na wozek zalozyc folie przeciwdeszczowa bo nie mial moskitiery!!!!!! oczywiscie z troski zeby nie pogryzly mlodego owady. ja bylam splakana ze smiechu jak mama mi to opowiadala bo on sie nie przyznal

ale tak jeszcze na pocieszenie paulizia to ci powiem ze mojemu mlodemu najmniej odpowiada klimat pl, lepiej czul sie w uk, a najlepiej w norwegii
Stary 2011-02-13, 16:53   #1096
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
j

ja niestety nie dałam rady obejrzeć całego
bo już pierwsze sekundy zmoczyły moje oczy

Cytat:

fajne to łóżeczko, tylko my nie mamy tyle miejsca

my raczej zdecydujemy sie na coś takiego\
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39823978
dziś widzieliśmy na żywo i było w miarę ok, jak na tą cenę

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668 ---> takie krzesełko kupiliśmy

w ogóle to kupiłam Zosi dziś książeczkę pt "Będę mieć rodzeństwo"
taką fajną obrazkową
no i ......

nie mogłam jej przeczytać do końca

bo się popłakałam
w trakcie czytania

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:57   #1097
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja niestety nie dałam rady obejrzeć całego
bo już pierwsze sekundy zmoczyły moje oczy

fajne to łóżeczko, tylko my nie mamy tyle miejsca

my raczej zdecydujemy sie na coś takiego\
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39823978
dziś widzieliśmy na żywo i było w miarę ok, jak na tą cenę

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668 ---> takie krzesełko kupiliśmy

w ogóle to kupiłam Zosi dziś książeczkę pt "Będę mieć rodzeństwo"
taką fajną obrazkową
no i ......

nie mogłam jej przeczytać do końca

bo się popłakałam
w trakcie czytania
ja wlasnie dla ograniczenia miejsca dla dwoch lozeczek za jakies 3 lata, kupuje takie.

a co do tych ksiazeczek, one sa bardzo fajne, jest cala seria takich o nauce siusiania, jedzeniu, rodzenstwu itd, bardzo fajna rzecz, i dziecko na prawde rozumie wiecej niz by nam sie moglo wydawac
Stary 2011-02-13, 17:01   #1098
matallewar
Zakorzenienie

Zrobiłam rysunek mojego pokoju, z ustawieniem mebli, mniej wiecej kolorami (wiadomo, są z painta, więc średnio oddają rzeczywiste ) no i najważniejsze, czyli które ściany chcę na jasno, a które na ciemno...

Co sądzicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg duży_pokój_po_malowaniu.jpg (42,6 KB, 49 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Czas edycji: 2011-02-13 o 17:03
Stary 2011-02-13, 17:05   #1099
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka odpocznij sobie, bo jutro znów do pracy trzeba wstac a ostatnie dni miałaś ciężkie....

Wcale Wam się dziewczyny nie dziwię, że płaczecie na takich filmikach, bo mnie to także wzrusza. A co powiedziałas andziotka Zosi, gdy zaczęły Ci łezki lecieć czytając ksiażeczkę? Widziała, że płaczesz?

Ja wczoraj zaczęłam ryczec, bo przed wyjściem do szkoły obgotowałam sobie troszkę wędzone żeberka na żurek a gdy wróciłam to okazało sie, że .................... wywaru nie ma Mąż wylał, bo stwierdził, ze to smierdziało oczywiscie jak zwykle przesadzał, gdyż próbowałam tego wywaru przed wyjsciem i był pyszny !! Płakałam jak małe dziecko, któremu zabawkę sie zabrało

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-13, 17:05   #1100
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobiłam rysunek mojego pokoju, z ustawieniem mebli, mniej wiecej kolorami (wiadomo, są z painta, więc średnio oddają rzeczywiste ) no i najważniejsze, czyli które ściany chcę na jasno, a które na ciemno...

Co sądzicie??
a gdzie lozeczko? a jasny, sloneczny masz ten pokoj? jakiej jest mniej wiecej powierzchni?
Stary 2011-02-13, 17:09   #1101
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Co sądzicie??
ooooooooooo niezle sie napracowałaś robisz konkurencję anuli?
A na poważnie - tak na szybko, tylko rzuciły mi sie w oczy fotele. Czy wygodnie będzie siedzieć na tym fotelu w samym kąciku pod sciana ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-13, 17:13   #1102
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

moniqac Ja też się boję tych pierwszych tygodni... Pierwsza kąpiel, pępuszek i w ogóle... ale skoro tyle mam sobie z tym radzi, to my też na pewno damy radę!
no Kochana, damy damy, ale się boje .

Cytat:
Monia.... grzebiesz sobie Chcesz dostać po Miałas chyba leżec i odpoczywać, a Ty rajdy po sklepach urządzasz.... Oj nieładnie
Niestety co do sklepów nie pomogę, bo w życiu nie byłam nawet w żadnym sklepie z dzieciowymi mebelkami
wiem, wiem, ale to było z przerwą na pizze . oszczędzam się. naprawdę.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wiecie co, zazdroszczę Wam tych remontów
brudu, syfu, zadłużenia --> kredyt w banku .... jest co zazdrościć .

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

gratulację ja myslę,że mój Bejbik też nieraz miewa czkawkę ale ja nie umiem jej rozpoznać czasami wydaje mi się,że to to ale nie wiem
chyba to była czckawka, nie umiem tego inaczej określić, rytmiczne pukanie przez jakieś dobre kilka minut. potem spokój ... niesamowite.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Oj Moniqac, Moniqac dobrze, że Cię dziewczyny zganiły! Ale ja wiem, że ty mądra dziewczyna jesteś i to był już ostatni raz
tak Kochana, dziękuje że chociaż Ty mnie nie opieprzyłaś, wiem, że się mam oszczędzać i się oszczędzam cały tydzień się byczę.
niestety remont też ma swoje wymagania - i tak robie duzo mniej niż bym robiła jakbym nie była w ciąży.

Cytat:

i dobrze pamietasz, kochana jestes JUTRO USG 3D nie moge sie doczekac po prostu, choc oczywiscie jakis maly strach jest ale glownie jestem chyba po prostu przejeta
za wasze USG tez bede trzymac kciuki
ale super .

ja odpoczywam po obiadku, pojedliśmy sobie z maluchem i TZcikiem .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:15   #1103
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie lozeczko? a jasny, sloneczny masz ten pokoj? jakiej jest mniej wiecej powierzchni?
Pokój ma jakieś 22 m2, okna mam na zachód, więc rano jest średnio jasno, ale tak od 12 już jasno, a popołudnia mega słoneczne (słońce zachodzi nam w okna).
Łóżeczko będzie w drugim pokoju (obecnie zamieszkiwanym przez moją siostrę), a jeśli do maja nie będzie on wolny, to w miejscu foteli.

Cytat:
ooooooooooo niezle sie napracowałaś robisz konkurencję anuli?
A na poważnie - tak na szybko, tylko rzuciły mi sie w oczy fotele. Czy wygodnie będzie siedzieć na tym fotelu w samym kąciku pod sciana ?
Tam jest więcej miejsca niż widać na rysunku, robiłam go z użyciem jedynie miarki w oku, więc nie do końca są proporcje zachowane, a docelowo pewnie pozbędziemy się foteli, ale jeszcze na razie nie wiem, na co by je zmienić, może drugie sako

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-13, 17:20   #1104
andziot
Zakorzenienie

co Zosi powiedziałam ???
powiedziałam, że mama później przeczyta resztę i poszłam wytrzeć oczęta
ona chyba nie zauważyła ....

co do meblowania to ja się nie wypowiadam, bo zmysłu nie mam architektonicznego ....

Stary 2011-02-13, 17:22   #1105
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Monia, ale dziś to już odpoczywasz, co? A to, ze dziewczyny Cię ochrzaniają to nic złego Znaczy jak bardzo się martwimy Twoim zdrówkiem

Metallewar
, a to zmienia postać rzeczy skoro więcej miejsca, bo na obrazku wydaje się, że maciupcio. Hmmm a jeszcze myślę, czy fajnie to będzie wyglądało z uwagi na fakt, że tak równiutko pod ścianą wszystko ustawione? Nie chcesz czegoś bardziej na środek pokoju wysunąć?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-13, 17:24   #1106
andziot
Zakorzenienie

a mężu chce HANIE ....

Stary 2011-02-13, 17:26   #1107
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, ale dziś to już odpoczywasz, co? A to, ze dziewczyny Cię ochrzaniają to nic złego Znaczy jak bardzo się martwimy Twoim zdrówkiem

Metallewar
, a to zmienia postać rzeczy skoro więcej miejsca, bo na obrazku wydaje się, że maciupcio. Hmmm a jeszcze myślę, czy fajnie to będzie wyglądało z uwagi na fakt, że tak równiutko pod ścianą wszystko ustawione? Nie chcesz czegoś bardziej na środek pokoju wysunąć?
Wcześniej tak było, ale strasznie mało miejsca się zrobiło, więc teraz chcę pod ścianami

A jak kolory ścian?

andziot Hania też ładnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Czas edycji: 2011-02-13 o 17:27
Stary 2011-02-13, 17:31   #1108
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcześniej tak było, ale strasznie mało miejsca się zrobiło, więc teraz chcę pod ścianami

A jak kolory ścian?

andziot Hania też ładnie

hmmm na pewno szlo by zrobic 2 kolory, bo warunki sa, ale ktore i jak to nie mam pojeci.

ogolnie co do pokoiku to ma ciekawe ustawienie, ja jestem minimalistka, i procz zabudowanych szaf , sofy jakiegos stoliczku to nie dawalabym wiecej mebli
Stary 2011-02-13, 17:35   #1109
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matallewar, wiesz co, jeszcze mi sie coś przypomniało.
Kiedy projektowałam kuchnię tzn meble, też kompletnie nie miałam pojęcia, czy to co stolarz zaproponował będzie ergonomiczne i wygodne w uzytkowaniu. Wrzuciłam swój projekt tutaj http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,794.html i naprawdę sporo pomocnych ludzików mi pomogło i przeprojektowało plan tak aby było ok. Są tam osoby ze zmysłem odpowiednim, czy tez nawet zawodowo zajmujące się takimi rzeczami.
Może spróbuj... nawet jak choć jedna osoba miałaby Ci coś podpowiedzieć, to zawsze jest już to jakiś świeży pogląd na sprawę

andziota, mnie Hania też się b. podoba ale małż z kolei się nie zgodził.. no i nie wiem czy Hanka jeszcze bardziej nie jest popularna niż Gabrycha ? Zobacz też, które imię lepiej brzmi Ci z nazwiskiem..

A ja małża wysłałam na urodziny jego kuzynki Mam nadzieję, że Jubilatka nie obrazi sie iż nie przyjechałam. Po 1 nie za bardzo lubię chodzić na rodzinne spędy w niedzielę, bo w niedzielę to zawsze chcę odpocząć przed pon i pracą a po 2 po prostu mi się nie chce a kolejnym argumentem jest fakt, że musiałabym się z Wami rozstac
No i jeszcze jeden argument nie do zbicia... dopiero drugi wniosek kończę a mam jeszcze 5 do ocenienia

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-13, 17:54   #1110
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

andziota, mnie Hania też się b. podoba ale małż z kolei się nie zgodził.. no i nie wiem czy Hanka jeszcze bardziej nie jest popularna niż Gabrycha ? Zobacz też, które imię lepiej brzmi Ci z nazwiskiem..
ja wiem, że też jest popularne, chyba nawet bardziej niż Gabrycha
mniej więcej tak jak Zosia
mi się też Hania podoba (Zosia miała być Zosia abo Hania)
teraz nie wiem
jeszcze Basia mi sie podoba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości