Wiosenne dwulatki. Marzec-kwiecień 2009 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 16:25   #61
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Wiosenne dwulatki. Marzec-kwiecień 2009

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
W tamtym roku dla Mikolaja kupilismy "espiro magic 4" no i dla Mani zostawiamy go. Najpierw zalety:
lekki, rozklada sie prawie do pozycji lezacej i ma paskowa regulacje czyli ustawiasz sobie oparcie jak Ci pasuje, fajnie sie sklada i po zlozeniu jest maly, raczka w calosci a nie dwie osobno mozna prowadzic jedna reka, zwrotny . A teraz wady: maly kosz na zakupy, po rozlozeniu oparcia nic z niego nie wyciagniesz, male kolka (zle za to lekki) na naszych dziurawych krawężnikach ciezko sie prowadzi ale mozna sie przyzwyczaic i to chyba tyle. Cena kolo 450 zl. czyli nie malo

Ladny ale szkoda ze trojkolowy bo nie podobaja mi sie takie a dokladnie nie bardzo na moja dziurawa nierowna droge i do lasu (droge podobno maja robic w 2 polowie roku - ciekawe) a czesto spaceruje po lesie

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Buziak ja mam zoopera hula i mamas&papas ora
zooper zostaje dla Lenki jak już podrośnie, bo Ora to już dla starszaków bo ma płytsze siedzisko i brak regulacji podnóżka
Filip teraz Orą jeździ
ja myślę, czy czasem nie kupić wózka z gondolą i fotelika a potem od razu przejść na zoopera, nie wiem jeszcze
wózek kupimy z kasy ze zwrotu podatku

Ten pierwszy nie bardzo mi sie podoba a ten drugi ladny ale rzeczywiscie plytkie siedzenie a to odpada bo takie siedzisko mam teraz w tym wielofunkcyjnym Tako w spacerowce co bylo okropne dla Dawida i tak jak piszesz to dla starszych dzieci dobre, co dobrze juz siedza a ja od czerwca chce Oliwie przezucic na spacerowke to bedzie miala skonczone pol roku, a ten wielofunkcyjny sprzedac chce....

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2011-02-12 o 16:26
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 16:34   #62
joasia2512
Rozeznanie

Ja mam taki Greco, a zalety:
- regulowana budka (można dać z przodu jak wieje wiatr lub świeci słońce),
- regulowane oparcie do całkowitego leżenia,
- głębokie siedzisko,
- mocno zabudowany (jak dziecko leży to nie podwiewa mu z żadnej strony)
- duży kosz na zakupy i można z niego korzystać nawet jak siedzisko jest rozłożone, bo kosz jest otwierany,
- posiada zegarek i termometr
wady:
- duży po złożeniu, zajmuje dużo miejsca w samochodzie.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo jest masywny i wygodny. Pamiętam że jak Filip uczył się chodzić to trzymał się tego kosza na zakupy i tak szliśmy na spacer.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 17:30   #63
Tun1a
Wtajemniczenie

Ja mam ten. Mam mieszane uczucia.
Mam jeszcze ten. Kupiony do auta.
Zawsze jak się przesiadamy między wózkami brakuje mi czegoś co ma akurat ten drugi wózek

Dostawkę też chcesz kupić?
Stary 2011-02-12, 17:44   #64
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez joasia2512 Pokaż wiadomość
Ja mam taki Greco, a zalety:
- regulowana budka (można dać z przodu jak wieje wiatr lub świeci słońce),
- regulowane oparcie do całkowitego leżenia,
- głębokie siedzisko,
- mocno zabudowany (jak dziecko leży to nie podwiewa mu z żadnej strony)
- duży kosz na zakupy i można z niego korzystać nawet jak siedzisko jest rozłożone, bo kosz jest otwierany,
- posiada zegarek i termometr
wady:
- duży po złożeniu, zajmuje dużo miejsca w samochodzie.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo jest masywny i wygodny. Pamiętam że jak Filip uczył się chodzić to trzymał się tego kosza na zakupy i tak szliśmy na spacer.

Bardzo fajny choc drogi bo z wysylka prawie 700 zl ale ten bajer termometr z zegarem to fajna rzecz, pierwszy raz widze.., ale widze ze ich nie ma w Polsce, sa sprowadzane z Angli a ty go sprowadzalas ? bo w razie reklamacji to bedzie problem

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Tun1a Pokaż wiadomość
Ja mam ten. Mam mieszane uczucia.
Mam jeszcze ten. Kupiony do auta.
Zawsze jak się przesiadamy między wózkami brakuje mi czegoś co ma akurat ten drugi wózek

Dostawkę też chcesz kupić?

O wlasnie chodzilo mi o ten pierwszy bo pamietam ze podobal mi sie ale one sa tylko w czarnym kolorze ? bo na allegro widze ze tylko jedna osoba sprzedaje i do tego czarny kolor
I widze ze on ma chyba wszystkie duze kolka ?

Ps. widze jeszcze jasno zielony ale nie fajny to ten czarny ladniejszy

O dostawce myslalam i mysle nadal ale malzon stwierdzil ze glupia jestem i za duzo kombinuje i nie mam chyba co z kasa robic.....tylko ze to ja chodze z nimi na spacery a nie on! i on nie ma pojecia jak sie idzie z dwojka bo Dawid musi isc pieszo choc z drugiej strony nie wiem czy ta dostawka spelni swoja role i bedzie Dawid robil z niej uzytek wogole

Czas edycji: 2011-02-12 o 17:56
Stary 2011-02-12, 18:05   #65
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

zanka - ja tam rozumiem Twoje obawy...też pewnie bym się cykała, że a jak się pomyli...no ale myślę, że jak
na połówkowym powie to samo to już zdania nie zmieni miejmy nadzieję

anya - ja nie wiedziałam, że Klaudia nieochrzczona

A na temat wózków nie powiem nic bo my nie używamy już wózka

zróbcie coś żeby była wiosnaaaa

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 18:15   #66
joasia2512
Rozeznanie

Buziak ja kupowałam używany i płaciłam 350 i jak na razie nie mieliśmy żadnych usterek. Myślę że jeszcze jedno dziecko będzie się mogło na nim wychować. A Filipa przełożyłam do niego jak miał ok 6 miesięcy. Wtedy jak kupowałam to można było też kupić od polskich sprzedawców ale też kosztował ok 700zł. Ja moge śmiało powiedzieć ze gdybym kupowała drugi raz to też bym go kupiła, ma więcej zalet niż wad. Jeździliśmy nim wszędzie, po każdej powierzchni i zawsze się sprawdzał, on ma duże koła.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Alkamor my tez już w sumie wózka nie używamy, chyba że wybieram się połazić po mieście i jednocześnie zrobić zakupy.

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
Stary 2011-02-12, 18:29   #67
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Buziak ja kupowałam używany i płaciłam 350 i jak na razie nie mieliśmy żadnych usterek. Myślę że jeszcze jedno dziecko będzie się mogło na nim wychować. A Filipa przełożyłam do niego jak miał ok 6 miesięcy. Wtedy jak kupowałam to można było też kupić od polskich sprzedawców ale też kosztował ok 700zł. Ja moge śmiało powiedzieć ze gdybym kupowała drugi raz to też bym go kupiła, ma więcej zalet niż wad. Jeździliśmy nim wszędzie, po każdej powierzchni i zawsze się sprawdzał, on ma duże koła.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Alkamor my tez już w sumie wózka nie używamy, chyba że wybieram się połazić po mieście i jednocześnie zrobić zakupy.

No wlasnie super jest widze i fajne jest to ze ma duze kola a to by mi pasowalo najbardziej no ale za drogi 700 zl (tak do 450 max moge dac) ale linka zapisalam i bede myslec, do kwietnia mam czas

Dawid wozka tez nie uzywa bo nie ma jak z 2 wozkami jechac a pozatym nie chce siedziec w wozku

Ten co Tunia ma jest fajny ale nie bardzo mi pasi caly czarny dla dziewczynki jakos tak, dla chlopca owszem a ten jasny zielony jest niefajny i brudzacy sie bedzie

Czas edycji: 2011-02-12 o 18:31

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 18:53   #68
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

no my do miasta podjeżdżamy samochodem więc w te kilka miejsc to na piechotkę...ostatnio wózka używaliśmy chyba gdzieś w październiku

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 18:57   #69
gabriellao0
Zakorzenienie

Kaja nie używa wózka już praktycznie od wakacji.
Nad morzem była jeszcze w naszym "wielofunkcyjnym" w spacerówce od niego znaczy.
Potem kupiłam a'la parasolke ale jakoś nie bardzo chciała jeździć i od września lata na nózkach. Czy idę sama czy z mężem na spacer, Kaja idzie pieszo. Na zakupy nie chodzę już z dziećmi . Chyba że z jedną "sztuką".

Byłam dzis na profesjonalnym makijażu fryzurze i nawet mi foty fotograf robił, jak dostanę to Wam pokażę bo z tego co widziałam na jego laptopie to "ładna byłam na tych fotach ".
I namówiłam go nawet aby cyknął mi dwie foty z Adasiem i Kają .
Ale będę je mieć za jakieś dwa tygodnie dopiero.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 19:15   #70
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
No wlasnie super jest widze i fajne jest to ze ma duze kola a to by mi pasowalo najbardziej no ale za drogi 700 zl (tak do 450 max moge dac) ale linka zapisalam i bede myslec, do kwietnia mam czas

Dawid wozka tez nie uzywa bo nie ma jak z 2 wozkami jechac a pozatym nie chce siedziec w wozku

Ten co Tunia ma jest fajny ale nie bardzo mi pasi caly czarny dla dziewczynki jakos tak, dla chlopca owszem a ten jasny zielony jest niefajny i brudzacy sie bedzie
Treaz wyszedł troche nowszy typ naszego sprinta. TU masz kolory. Tylko budka sie trochę zmieniła.
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Kaja nie używa wózka już praktycznie od wakacji.
Nad morzem była jeszcze w naszym "wielofunkcyjnym" w spacerówce od niego znaczy.
Potem kupiłam a'la parasolke ale jakoś nie bardzo chciała jeździć i od września lata na nózkach. Czy idę sama czy z mężem na spacer, Kaja idzie pieszo. Na zakupy nie chodzę już z dziećmi . Chyba że z jedną "sztuką".

Byłam dzis na profesjonalnym makijażu fryzurze i nawet mi foty fotograf robił, jak dostanę to Wam pokażę bo z tego co widziałam na jego laptopie to "ładna byłam na tych fotach ".
I namówiłam go nawet aby cyknął mi dwie foty z Adasiem i Kają .
Ale będę je mieć za jakieś dwa tygodnie dopiero.
Skoro taka ładna "byłaś" to wklej, jak tylko dostaniesz foty. Tylko nie usuwaj zanim zobaczę....
Stary 2011-02-12, 19:30   #71
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Buziaczekk ja mam Baby Design Sprint i jestem bardzo zadowolona. Nawet w głębokich śniegach dawał radę. Jakbym miała drugi raz kupować to tylko Sprinta.
Mam też Espiro active ale na szafie leży bo nie umiem na małych kółkach jeździć

Bartas mnie dobija. Wrzaski, piski i płacze i marudzenia o wszystko dosłownie. Do tego uciekanie z łóżeczka i wieczorne tańce przez 2 godziny Aktualnie kombinuje czym z góry łóżeczko nakrywać, żeby nie wyłaził. Kumpela zeszyła 2 moskitiery i swojego syna na noc zakrywa

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 20:13   #72
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
zanka - ja tam rozumiem Twoje obawy...też pewnie bym się cykała, że a jak się pomyli...no ale myślę, że jak
na połówkowym powie to samo to już zdania nie zmieni miejmy nadzieję

anya - ja nie wiedziałam, że Klaudia nieochrzczona

A na temat wózków nie powiem nic bo my nie używamy już wózka

zróbcie coś żeby była wiosnaaaa
a jakoś tak wyszło
ręce mi dzisiaj rano odpadły taki był "wiaterek" jak szłam na zajęcia też chcę wiosnę
Cytat:
hmmm o ile zdążyłam zaobserwować to jak się uprzesz to nie ma bata i tak kupisz to co chcesz (mam tak samo)

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Bartas mnie dobija. Wrzaski, piski i płacze i marudzenia o wszystko dosłownie. Do tego uciekanie z łóżeczka i wieczorne tańce przez 2 godziny Aktualnie kombinuje czym z góry łóżeczko nakrywać, żeby nie wyłaził. Kumpela zeszyła 2 moskitiery i swojego syna na noc zakrywa
a my dzisiaj zmieniliśmy łóżeczko na tapczanik, ale części jeszcze w domu jakbyśmy jutro musieli skręcać...
Stary 2011-02-12, 20:22   #73
Tun1a
Wtajemniczenie

Jo@si@ Ola tez się zachowuje na podręcznikowy bunt dwulatka. Ma kosmetyczkę do kredek. Na zamek. Łazi z tym cały czas zapina i odpina. Cierpliwości przy tym nie ma za grosz. Jak krzywo chwyci kosmetyczkę to jej sie nie zapnie. Wtedy Ola sie wścieka. Rzuca kosmetyczką, gryzie ją. rzuca sie na ziemię i bije co jej w ręce wleci.
Poza tym ma ataki szału, jak coś nie idzie po jej myśli.

Anya pokaż tapczanik
Stary 2011-02-12, 20:26   #74
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
a jakoś tak wyszło
ręce mi dzisiaj rano odpadły taki był "wiaterek" jak szłam na zajęcia też chcę wiosnę

hmmm o ile zdążyłam zaobserwować to jak się uprzesz to nie ma bata i tak kupisz to co chcesz (mam tak samo)
no wlasnie nie! bo ja moge owszem sie uprzec na cos czyli w tym momencie na nowy wozek dla Oliwi (bo w domu wszyscy twierdza ze przeciez wozek od Dawida jest idealny) ale wlasnie zawsze mam tak ze nigdy nie wiem co wybrac i stad te pytania o wozki bo tego jest tyle ze juz glupieje....a lepiej zapytac kogos kto dany wozek ma, wady i zalety, bo jak ogladalam na allegro to mi sie tylko jeden spodobal wizualnie, a jest ich za duzo zeby przeleciec wszystkie firmy i modele....

No a wozek za 700 zl to dla mnie za drogi tzn ja bym tam nazbierala ale malzon sie nie zgodzi, zreszta tyle pewnie nawet za ten moj wielofunkcyjny nie dostane

Dzis poszlam do takiego butiku z wozkami ale okazalo sie ze gosciu tam sprzedaje tylko wozki Tako i pytam go o wozki coneco a on na mnie z pyskiem ze z jaka to ja mu firma tu wyjeźdzam, ze to jest chinszczyzna i daje sobie reke uciac ze za 2 m-ce przylece do niego z reklamacja mowie gosciowi zeby taki madry nie byl bo mam wozek coneco ponad 1,5 roku i przezyl swoje i nic z nim sie nie dzieje i mam tez wozek Tako ktory po 6 m-cach juz w reklamacji byl, zamknal gosciu dziub i poszedl do tej swojej budy

Tunia to ten twoj czarny jakos sie ladniej prezentuje niz te nowe modele i kolory

Dobra koniec o wozkach, nie bede wam truc, 3 opcje mam i bede wybierac pewnie kupie ten za 700

Czas edycji: 2011-02-12 o 21:10
Stary 2011-02-12, 20:33   #75
zanka205
Zakorzenienie

Filip ma lepsze i gorsze dni, ale ogólnie nie jest najgorzej.
Ma takie momenty, że za wszelką cenę chce zrobić na złość. Uśmieszek ma przy tym diabelski.
Wtedy nie słucha się, mogę na niego nakrzyczeć to dopiero popłacze się i od razu rzuca mi się w ramiona
Ale ogólnie moje dziecko ma niespożyte siły. Może przez blisko godzinę biegać, śpiewać, skakać czy tańczyć bez odpoczynku. Czasem dostaję do głowy jak się drze. Najgorzej wieczorem przed snem dostaje taki zastrzyk energii że aż się zastanawiam czy na jakiś dopalaczach nie jest
denerwuje mnie czasem owszem, ale i tak uważam, że jest grzecznym dzieckiem, bardzo energicznym, wiecznie uśmiechniętym i coraz więcej zagaduje.
Zakochał się ostatnio w Teletubisiach i jak nigdy z niczego nie miał takiej frajdy jak kolejny odcinek tej bajki na Cebeebies, tv go już w ogóle nie interesuje, nawet reklamy, tylko te Teletubisie.
Musimy mu kupić maskotkę Teletubisia jakiegoś
Dziś drzemki nie miał, bo nie chciał zasnąć w dzień. Teraz w 2 minuty odpadł po kolacji.
Fajnego mam synka, będzie łobuziak z niego ale ma taki urok że nie da się na niego długo gniewać.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 20:38   #76
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dawid ma taki bunt dwulatka ze tu tylko super niania moze pomoc, zaczynam nie dawac sobie z nim rady, jestem przerazona jego zachowaniem jak wpadnie w szal, na cos sie uprze lub czegos nie chce zrobic, lub cos mu sie zabrania, demoluje mieszkanie i jak tu sie powstrzymac zeby takiemu w tylek nie walnac, do tego pyskaty sie zrobil.... dzis kazalam mu pozbierac z podlogi puzzle ktore rozwalil to mi bezczelnie w oczy odpowiadal NIE, ja sie produkowalam, prosilam, rozkazywalam a on NIE
W nocy obudzil sie o 23 i do 2 nie spal, darl sie tak ze obudzil Oliwie i pewnie pol osiedla go slyszalo! klucil sie ze on spal nie bedzie i koniec, chce sie bawic! wkoncu o 2 padl, Oliwia tez zasnela a obudzila sie o 4:30 (zawsze sie budzi o 6:30) o 6 wstal Dawid wyspany i tyle bylo ze spania, spalismy wsumie 3 h, 3 razy zdazyl sie rozebrac do naga

Czas edycji: 2011-02-12 o 21:14
Stary 2011-02-13, 07:18   #77
madziulla89
Raczkowanie

GG do madziulla89

czesc. moj synek tez zaczyna to przechodzic. jak idzie cos nie po jego mysli to rzuca sie wrzeszczy placze kladzie sie na podloge.a jak sie do niego zaczyna wtedy mowic to odpycha i nie chce nic sobie wytlumaczyc. a jak juz mu przejdzie to jest taki szczesliwy ze nnikt by nie pomysl ze przed chwilka plakal i jest aniolkiem;D
Stary 2011-02-13, 07:41   #78
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość

Zanka

http://allegro.pl/teletubis-tanczacy...437736901.html
my mamy tego
Kaja zachwycona jest
tylko my mamy fioletowego bo łatwo go nosić za ten trójkącik u góry
Stary 2011-02-13, 10:12   #79
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Dawid ma taki bunt dwulatka ze tu tylko super niania moze pomoc, zaczynam nie dawac sobie z nim rady, jestem przerazona jego zachowaniem jak wpadnie w szal, na cos sie uprze lub czegos nie chce zrobic, lub cos mu sie zabrania, demoluje mieszkanie i jak tu sie powstrzymac zeby takiemu w tylek nie walnac, do tego pyskaty sie zrobil.... dzis kazalam mu pozbierac z podlogi puzzle ktore rozwalil to mi bezczelnie w oczy odpowiadal NIE, ja sie produkowalam, prosilam, rozkazywalam a on NIE
W nocy obudzil sie o 23 i do 2 nie spal, darl sie tak ze obudzil Oliwie i pewnie pol osiedla go slyszalo! klucil sie ze on spal nie bedzie i koniec, chce sie bawic! wkoncu o 2 padl, Oliwia tez zasnela a obudzila sie o 4:30 (zawsze sie budzi o 6:30) o 6 wstal Dawid wyspany i tyle bylo ze spania, spalismy wsumie 3 h, 3 razy zdazyl sie rozebrac do naga
Łącze sie w bolu. Miki jest nie do zniesienia. Tez lubi demolowac mieszkanie. Jak sie na cos upsze to nie popusci ja zreszta tez i jest ryk, krzyk przez pol dnia. A ja mam ochote walnac drzwiami i nie wrocic. Mania za to przez caly dzien potrafi ryczec i nie wiadomo o co jej chodzi (musze przyznac ze jest to strasznie meczace). Od kilku dni boli mnie ciagle glowa, ledwo chodze i kreci mi sie w glowie. Jestem juz tak zmeczona, ze nic mnie nie cieszy. Patrze na moje dzieci i mysle za jakie grzechy (az mi wstyd). Wiedzialam ze bedzie ciezko ale nie przypuszczalam ze az tak.
Co do spania to na razie jest ok u Mikolaja ale jeszcze kilka miesiecy temu budzil sie o 2 w nocy i 3 godziny sie darl a ja o 5 rano do pracy wstawalam.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 10:54   #80
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
Jestem juz tak zmeczona, ze nic mnie nie cieszy. Patrze na moje dzieci i mysle za jakie grzechy (az mi wstyd). .
daj spokój
kto nie przeżył ten tylko może sobie wyobrażać
nie ma się czego wstydzić
ja też mam czasem chęć powiesić Adasia na drzewie za uszy
bo Kaja nie powiem, super laska jest
ale niestety "obrywa jej się" czasem za grzechy brata
ehhhhhhhhhhhhhhh

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

MATI
ta herbatka humany to tylko w aptece? ile to to kosztuje? ile tego trzeba pić?

kupiłam sobie hippa, gów...daje ale całkiem smaczna
a Adaś nie je a żre normalnie, biedne piersiaki nie nadążają
Stary 2011-02-13, 10:57   #81
zanka205
Zakorzenienie

Gabi dzięki za linka, może kupimy takiego

Stary 2011-02-13, 18:21   #82
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A ja nie moge narzekac na Oliwie bo ona to raczej jest bardzo spokojna, grzeczna, cicha i duzo spi, czasem sa ciezkie dni ale ogolnie nie moge zlego slowa na nia powiedziec, myslalam ze bedzie gorzej nastawialam sie na istne pieklo przez te pierwsze pol roku jak to kazdy mowil mi, ale nie....jest dobrze i juz 3 m-ce prawie mijaja (teraz sie pewnie popsuje po tym poscie)
Ale za to na Dawida moge narzekac ciagle, on daje w dupe za siebie i Oliwie

Jutro jedziemy do lekarza z Dawida lulkiem i Oliwii okiem zestawienie super (lulek i oko)

Czas edycji: 2011-02-13 o 18:31
Stary 2011-02-13, 18:27   #83
zanka205
Zakorzenienie

Filip w zasadzie od kiedy chodzi jeździ w wózku sporadycznie
małe dystanse na nogach pokonuje, a na dłuższe bierzemy wózek i czasem w nim chwilę jedzie, ale rzadko, bo on nie chce nawet jak jest zmęczony
w ogóle z niego Zosia Samosia, wszystko musi robić sam
dziś został u teściów, jutro go odbierzemy
sami się prosili więc mamy trochę luzu
dziadek też na wygnaniu, żyć nie umierać
jutro idę do gina na NFZ sprawdzić jak wyniki badań, martwię się o toxo bo w pierwszej ciązy tego nawet nie robiłam
no i pewnie załamię się swoją wagą
tak czy siak w spodnie przedciążowe wchodzę ale się nie dopinam, wiadomo brzuch urósł sporo, ale sukces że na tyłek i uda wchodzą

Stary 2011-02-13, 18:49   #84
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

http://allegro.pl/extra-wozek-peg-pe...458021779.html
Buziaczku pomyśl nad takim, ma na stałe podnóżek z tyłu dla starszaka mam taki i szczerze polecam
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 19:03   #85
joasia2512
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
Buziaczku pomyśl nad takim, ma na stałe podnóżek z tyłu dla starszaka mam taki i szczerze polecam
Początkowo też myślałam o tym wózku a bardziej tej firmy ale inny model. One też są świetne ale chyba nowe są jeszcze droższe niż ten mój.

Paulo Coelho
Stary 2011-02-13, 19:39   #86
Tun1a
Wtajemniczenie

Ja miałam 2 funkcyjny peg perrego. Fajny, ale przechodzony i wyglądał strasznie. Bo cała budka była wypłowiała. Teraz jak bym głęboki kupowala to chyba też tej firmy
Stary 2011-02-13, 20:03   #87
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość

Eeee nie podoba mi sie jakos....inne modele tez mi nie podchodza wygladem tej firmy ja to wybredny typ jestem a ten model co pokazalas to tylko jedna osoba na all sprzedaje i do tego uzywany

Na dzien dzisiejszy mam takie opcje
1, 2, 3, 4,

I jak narazie najbardziej przemawia do mnie opcja nr 2, pierwszy wybor taki byl a potem zaczelam grzebac i teraz mam juz metlika w glowie
Ogladalam dzis w sklepie ten bardzo mi sie podoba spacerowka no ale on jest w wersji 2w1 a gondola mi niepotrzebna

Ogladalam wczoraj te dostawki dla starszych dzieci, ceny powalajace zwariowali zeby kawalek podstawki z koleczkami sprzedawac za 180-250 zl wiec tego nie kupie

Czas edycji: 2011-02-13 o 20:17
Stary 2011-02-13, 20:09   #88
zanka205
Zakorzenienie

Buziaczekk slapi to tandeta, nie bierz go
traper i baby point spoko, dobre opinie nawet i plus za rączkę jedną, łatwiej się prowadzi jedną ręką gdy np. będziesz chciała drugą trzymać Dawida

Stary 2011-02-13, 20:21   #89
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Buziaczekk slapi to tandeta, nie bierz go
traper i baby point spoko, dobre opinie nawet i plus za rączkę jedną, łatwiej się prowadzi jedną ręką gdy np. będziesz chciała drugą trzymać Dawida
A czemu ten slapi to tandeta? co z nim jest nie tak? mi sie wydaje ze on chyba nie ma pozycji lezacej, bynajmniej nigdzie nie jest pokazane i nie pisze ze sie rozklada

Czas edycji: 2011-02-13 o 20:23
Stary 2011-02-13, 20:25   #90
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu ten slapi to tandeta? co z nim jest nie tak? mi sie wydaje ze on chyba nie ma pozycji lezacej, bynajmniej nigdzie nie jest pokazane i nie pisze ze sie rozklada
szukałam na necie opinii o nim i znalazłam same złe
że brak amortyzacji, że na chodniki się nie nadaje a tym bardziej w teren, że za chwilę jest rozklekotany
jak kupowałam wózek to brałam go pod uwagę więc zagłębiłam się w temacie
podnóżka chyba nie ma regulowanego nawet

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości