![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne dwulatki. Marzec-kwiecień 2009
Cytat:
Ladny ale szkoda ze trojkolowy bo nie podobaja mi sie takie a dokladnie nie bardzo na moja dziurawa nierowna droge i do lasu (droge podobno maja robic w 2 polowie roku - ciekawe) a czesto spaceruje po lesie ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Ten pierwszy nie bardzo mi sie podoba a ten drugi ladny ale rzeczywiscie plytkie siedzenie a to odpada bo takie siedzisko mam teraz w tym wielofunkcyjnym Tako w spacerowce co bylo okropne dla Dawida i tak jak piszesz to dla starszych dzieci dobre, co dobrze juz siedza a ja od czerwca chce Oliwie przezucic na spacerowke to bedzie miala skonczone pol roku, a ten wielofunkcyjny sprzedac chce.... Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-12 o 16:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Ja mam taki Greco, a zalety:
- regulowana budka (można dać z przodu jak wieje wiatr lub świeci słońce), - regulowane oparcie do całkowitego leżenia, - głębokie siedzisko, - mocno zabudowany (jak dziecko leży to nie podwiewa mu z żadnej strony) - duży kosz na zakupy i można z niego korzystać nawet jak siedzisko jest rozłożone, bo kosz jest otwierany, - posiada zegarek i termometr ![]() wady: - duży po złożeniu, zajmuje dużo miejsca w samochodzie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo jest masywny i wygodny. Pamiętam że jak Filip uczył się chodzić to trzymał się tego kosza na zakupy i tak szliśmy na spacer.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
O wlasnie chodzilo mi o ten pierwszy bo pamietam ze podobal mi sie ![]() ![]() I widze ze on ma chyba wszystkie duze kolka ? Ps. widze jeszcze jasno zielony ale nie fajny to ten czarny ladniejszy O dostawce myslalam i mysle nadal ale malzon stwierdzil ze glupia jestem i za duzo kombinuje i nie mam chyba co z kasa robic.....tylko ze to ja chodze z nimi na spacery a nie on! i on nie ma pojecia jak sie idzie z dwojka bo Dawid musi isc pieszo choc z drugiej strony nie wiem czy ta dostawka spelni swoja role i bedzie Dawid robil z niej uzytek wogole Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-12 o 17:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
zanka - ja tam rozumiem Twoje obawy...też pewnie bym się cykała, że a jak się pomyli...no ale myślę, że jak
na połówkowym powie to samo to już zdania nie zmieni ![]() ![]() anya - ![]() A na temat wózków nie powiem nic bo my nie używamy już wózka ![]() zróbcie coś żeby była wiosnaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Buziak ja kupowałam używany i płaciłam 350 i jak na razie nie mieliśmy żadnych usterek. Myślę że jeszcze jedno dziecko będzie się mogło na nim wychować. A Filipa przełożyłam do niego jak miał ok 6 miesięcy. Wtedy jak kupowałam to można było też kupić od polskich sprzedawców ale też kosztował ok 700zł. Ja moge śmiało powiedzieć ze gdybym kupowała drugi raz to też bym go kupiła, ma więcej zalet niż wad. Jeździliśmy nim wszędzie, po każdej powierzchni i zawsze się sprawdzał, on ma duże koła.
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Alkamor my tez już w sumie wózka nie używamy, chyba że wybieram się połazić po mieście i jednocześnie zrobić zakupy.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie super jest widze i fajne jest to ze ma duze kola a to by mi pasowalo najbardziej no ale za drogi 700 zl (tak do 450 max moge dac) ale linka zapisalam i bede myslec, do kwietnia mam czas ![]() Dawid wozka tez nie uzywa bo nie ma jak z 2 wozkami jechac a pozatym nie chce siedziec w wozku Ten co Tunia ma jest fajny ale nie bardzo mi pasi caly czarny dla dziewczynki jakos tak, dla chlopca owszem ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-12 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
no my do miasta podjeżdżamy samochodem więc w te kilka miejsc to na piechotkę...ostatnio wózka używaliśmy chyba gdzieś w październiku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Kaja nie używa wózka już praktycznie od wakacji.
Nad morzem była jeszcze w naszym "wielofunkcyjnym" w spacerówce od niego znaczy. Potem kupiłam a'la parasolke ale jakoś nie bardzo chciała jeździć i od września lata na nózkach. Czy idę sama czy z mężem na spacer, Kaja idzie pieszo. Na zakupy nie chodzę już z dziećmi ![]() Byłam dzis na profesjonalnym makijażu fryzurze i nawet mi foty fotograf robił, jak dostanę to Wam pokażę bo z tego co widziałam na jego laptopie to "ładna byłam na tych fotach ![]() I namówiłam go nawet aby cyknął mi dwie foty z Adasiem i Kają ![]() Ale będę je mieć za jakieś dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk ja mam Baby Design Sprint i jestem bardzo zadowolona. Nawet w głębokich śniegach dawał radę. Jakbym miała drugi raz kupować to tylko Sprinta.
Mam też Espiro active ale na szafie leży bo nie umiem na małych kółkach jeździć Bartas mnie dobija. Wrzaski, piski i płacze i marudzenia o wszystko dosłownie. Do tego uciekanie z łóżeczka i wieczorne tańce przez 2 godziny ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ręce mi dzisiaj rano odpadły taki był "wiaterek" jak szłam na zajęcia też chcę wiosnę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- a my dzisiaj zmieniliśmy łóżeczko na tapczanik, ale części jeszcze w domu jakbyśmy jutro musieli skręcać...
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Jo@si@ Ola tez się zachowuje na podręcznikowy bunt dwulatka. Ma kosmetyczkę do kredek. Na zamek. Łazi z tym cały czas zapina i odpina. Cierpliwości przy tym nie ma za grosz. Jak krzywo chwyci kosmetyczkę to jej sie nie zapnie. Wtedy Ola sie wścieka. Rzuca kosmetyczką, gryzie ją. rzuca sie na ziemię i bije co jej w ręce wleci.
Poza tym ma ataki szału, jak coś nie idzie po jej myśli. Anya pokaż tapczanik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No a wozek za 700 zl to dla mnie za drogi tzn ja bym tam nazbierala ale malzon sie nie zgodzi, zreszta tyle pewnie nawet za ten moj wielofunkcyjny nie dostane Dzis poszlam do takiego butiku z wozkami ale okazalo sie ze gosciu tam sprzedaje tylko wozki Tako i pytam go o wozki coneco a on na mnie z pyskiem ze z jaka to ja mu firma tu wyjeźdzam, ze to jest chinszczyzna i daje sobie reke uciac ze za 2 m-ce przylece do niego z reklamacja ![]() Tunia to ten twoj czarny jakos sie ladniej prezentuje niz te nowe modele i kolory ![]() Dobra koniec o wozkach, nie bede wam truc, 3 opcje mam i bede wybierac ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-12 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Filip ma lepsze i gorsze dni, ale ogólnie nie jest najgorzej.
Ma takie momenty, że za wszelką cenę chce zrobić na złość. Uśmieszek ma przy tym diabelski. Wtedy nie słucha się, mogę na niego nakrzyczeć to dopiero popłacze się i od razu rzuca mi się w ramiona ![]() Ale ogólnie moje dziecko ma niespożyte siły. Może przez blisko godzinę biegać, śpiewać, skakać czy tańczyć bez odpoczynku. Czasem dostaję do głowy jak się drze. Najgorzej wieczorem przed snem dostaje taki zastrzyk energii że aż się zastanawiam czy na jakiś dopalaczach nie jest ![]() denerwuje mnie czasem owszem, ale i tak uważam, że jest grzecznym dzieckiem, bardzo energicznym, wiecznie uśmiechniętym i coraz więcej zagaduje. Zakochał się ostatnio w Teletubisiach i jak nigdy z niczego nie miał takiej frajdy jak kolejny odcinek tej bajki na Cebeebies, tv go już w ogóle nie interesuje, nawet reklamy, tylko te Teletubisie. Musimy mu kupić maskotkę Teletubisia jakiegoś Dziś drzemki nie miał, bo nie chciał zasnąć w dzień. Teraz w 2 minuty odpadł po kolacji. Fajnego mam synka, będzie łobuziak z niego ale ma taki urok że nie da się na niego długo gniewać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dawid ma taki bunt dwulatka ze tu tylko super niania moze pomoc, zaczynam nie dawac sobie z nim rady, jestem przerazona jego zachowaniem jak wpadnie w szal, na cos sie uprze lub czegos nie chce zrobic, lub cos mu sie zabrania, demoluje mieszkanie i jak tu sie powstrzymac zeby takiemu w tylek nie walnac, do tego pyskaty sie zrobil.... dzis kazalam mu pozbierac z podlogi puzzle ktore rozwalil to mi bezczelnie w oczy odpowiadal NIE, ja sie produkowalam, prosilam, rozkazywalam a on NIE
W nocy obudzil sie o 23 i do 2 nie spal, darl sie tak ze obudzil Oliwie i pewnie pol osiedla go slyszalo! klucil sie ze on spal nie bedzie i koniec, chce sie bawic! wkoncu o 2 padl, Oliwia tez zasnela a obudzila sie o 4:30 (zawsze sie budzi o 6:30) o 6 wstal Dawid wyspany i tyle bylo ze spania, spalismy wsumie 3 h, 3 razy zdazyl sie rozebrac do naga Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-12 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
czesc. moj synek tez zaczyna to przechodzic. jak idzie cos nie po jego mysli to rzuca sie wrzeszczy placze kladzie sie na podloge.a jak sie do niego zaczyna wtedy mowic to odpycha i nie chce nic sobie wytlumaczyc. a jak juz mu przejdzie to jest taki szczesliwy ze nnikt by nie pomysl ze przed chwilka plakal
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka http://allegro.pl/teletubis-tanczacy...437736901.html my mamy tego Kaja zachwycona jest tylko my mamy fioletowego bo łatwo go nosić za ten trójkącik u góry |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do spania to na razie jest ok u Mikolaja ale jeszcze kilka miesiecy temu budzil sie o 2 w nocy i 3 godziny sie darl a ja o 5 rano do pracy wstawalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto nie przeżył ten tylko może sobie wyobrażać nie ma się czego wstydzić ja też mam czasem chęć powiesić Adasia na drzewie za uszy ![]() bo Kaja nie powiem, super laska jest ale niestety "obrywa jej się" czasem za grzechy brata ehhhhhhhhhhhhhhh ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- MATI ta herbatka humany to tylko w aptece? ile to to kosztuje? ile tego trzeba pić? kupiłam sobie hippa, gów...daje ale całkiem smaczna ![]() a Adaś nie je a żre normalnie, biedne piersiaki nie nadążają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Gabi dzięki za linka, może kupimy takiego
![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
A ja nie moge narzekac na Oliwie bo ona to raczej jest bardzo spokojna, grzeczna, cicha i duzo spi, czasem sa ciezkie dni ale ogolnie nie moge zlego slowa na nia powiedziec, myslalam ze bedzie gorzej
![]() ![]() Ale za to na Dawida moge narzekac ciagle, on daje w dupe za siebie i Oliwie Jutro jedziemy do lekarza z Dawida lulkiem i Oliwii okiem ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-13 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Filip w zasadzie od kiedy chodzi jeździ w wózku sporadycznie
małe dystanse na nogach pokonuje, a na dłuższe bierzemy wózek i czasem w nim chwilę jedzie, ale rzadko, bo on nie chce nawet jak jest zmęczony w ogóle z niego Zosia Samosia, wszystko musi robić sam dziś został u teściów, jutro go odbierzemy sami się prosili więc mamy trochę luzu dziadek też na wygnaniu, żyć nie umierać jutro idę do gina na NFZ sprawdzić jak wyniki badań, martwię się o toxo bo w pierwszej ciązy tego nawet nie robiłam no i pewnie załamię się swoją wagą ![]() tak czy siak w spodnie przedciążowe wchodzę ale się nie dopinam, wiadomo brzuch urósł sporo, ale sukces że na tyłek i uda wchodzą
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/extra-wozek-peg-pe...458021779.html
Buziaczku pomyśl nad takim, ma na stałe podnóżek z tyłu dla starszaka mam taki i szczerze polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam 2 funkcyjny peg perrego. Fajny, ale przechodzony i wyglądał strasznie. Bo cała budka była wypłowiała. Teraz jak bym głęboki kupowala to chyba też tej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee nie podoba mi sie jakos....inne modele tez mi nie podchodza wygladem tej firmy ![]() ![]() ![]() Na dzien dzisiejszy mam takie opcje 1, 2, 3, 4, I jak narazie najbardziej przemawia do mnie opcja nr 2, pierwszy wybor taki byl a potem zaczelam grzebac i teraz mam juz metlika w glowie Ogladalam dzis w sklepie ten bardzo mi sie podoba spacerowka no ale on jest w wersji 2w1 a gondola mi niepotrzebna ![]() Ogladalam wczoraj te dostawki dla starszych dzieci, ceny powalajace ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-13 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk slapi to tandeta, nie bierz go
![]() traper i baby point spoko, dobre opinie nawet i plus za rączkę jedną, łatwiej się prowadzi jedną ręką gdy np. będziesz chciała drugą trzymać Dawida
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
A czemu ten slapi to tandeta? co z nim jest nie tak? mi sie wydaje ze on chyba nie ma pozycji lezacej, bynajmniej nigdzie nie jest pokazane i nie pisze ze sie rozklada
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-13 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
że brak amortyzacji, że na chodniki się nie nadaje a tym bardziej w teren, że za chwilę jest rozklekotany jak kupowałam wózek to brałam go pod uwagę więc zagłębiłam się w temacie podnóżka chyba nie ma regulowanego nawet
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.