Wiosenne dwulatki. Marzec-kwiecień 2009 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 20:45   #91
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia
Dot.: Wiosenne dwulatki. Marzec-kwiecień 2009

Peg perego centro jest jeszcze znany jako Mamas&Papas O-zone - są dwa nowe na allegro. Dla mnie był rewelacyjny - wiadomo - teraz Nikodem jest z duży na wózek i Miłosz jeździ w Peg Perego Aria. Jak dla mnie rewelacyjna marka. Kwestia gustu i upodobań - ja kupiłam mocno używany - jedyny jaki był kiedy potrzebowałam, dla mnie rewelka.

Zanka to nasze chłopaki mogą sobie ręce podać - teletubbies forever. Miłoszek ma 6 maskotek(jedną jego wzrostu), wyspę do kąpieli - http://allegro.pl/tomy-plywajaca-wys...455621326.html (najdziwniejsze jest to, że 2 lata temu kosztowała 50,00zł)
puzzle - http://allegro.pl/drewniane-puzzel-t...441262376.html

Edytowane przez lachkasia
Czas edycji: 2011-02-13 o 20:53
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 06:24   #92
gabriellao0
Zakorzenienie

Buziak
no to u mnie odwrotnie, ogólnie Kaja to złoto w porównaniu z Adasiem. jej najgorszy dzień i tak jest lepszy niż najlepszy dzień Adasia.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 07:27   #93
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Ale jestem wsciekla!! Powiedzcie mi co mam teraz zrobic: czekam od prawie 2 tyg na paczuszke listem poleconym i od tygodnia na druga paczuszke tez listem poleconym i zadna do mnie nie dotarla (obie z allegro jedna moja a jedna malzona) dzwonilam na poczte glowna - nie maja, dzwonilam na poczte na moj rejon - nie maja i nie wiem co teraz jedna to pal licho bo to za 11 zl ale druga za ponad 130 zl piepszona poczta Polska!!

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2011-02-14 o 07:37
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 07:46   #94
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ale jestem wsciekla!! Powiedzcie mi co mam teraz zrobic: czekam od prawie 2 tyg na paczuszke listem poleconym i od tygodnia na druga paczuszke tez listem poleconym i zadna do mnie nie dotarla (obie z allegro jedna moja a jedna malzona) dzwonilam na poczte glowna - nie maja, dzwonilam na poczte na moj rejon - nie maja i nie wiem co teraz jedna to pal licho bo to za 11 zl ale druga za ponad 130 zl piepszona poczta Polska!!
napisz do sprzedawców żeby złożyli reklamacje.
Stary 2011-02-14, 07:49   #95
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Napisalam....ale czy ja mam jakies szanse wogole na odzyskanie tych pieniedzy? Poczta pewnie wystawi tylek na ta reklamacje albo beda prowadzic walke, a sprzedajacy pewnie tez sie wypnie ze on paczke wyslal, nie wiem jak to wyglada w tej sytuacji ale skoro sprzedawca wystawia opcje wysylki listem poleconym ekonomicznym to chyba jakas odpowiedzialnosc za ta przesylke tez ma
Stary 2011-02-14, 07:59   #96
joasia2512
Rozeznanie

Cytat:
Ty nie możesz zrobić nic, tylko sprzedawca. Tak jak anya pisze sprzedawcy muszą złożyć reklamacje jeżeli na pewno wysłali. A jak bedą uczciwi to ci zwrócą kasę. Jeżeli okaże się że przesyłka zginęła oni dostaną odszkodowanie ok 120zł.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 08:04   #97
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez joasia2512 Pokaż wiadomość
Ty nie możesz zrobić nic, tylko sprzedawca. Tak jak anya pisze sprzedawcy muszą złożyć reklamacje jeżeli na pewno wysłali. A jak bedą uczciwi to ci zwrócą kasę. Jeżeli okaże się że przesyłka zginęła oni dostaną odszkodowanie ok 120zł.
Nawet jesli przesylka nie byla ubezpieczona ? no bo chyba raczej zadna z allegro nie jest ubezpieczona jakos dodatkowo no ale nic, napisalam do sprzedawcy i niech dzialaja ale boje sie ze kasy nie odzyskam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 10:27   #98
Sandra89
Raczkowanie

Dzień Dobry

Zanka pytałaś jak się czuję, cały czas mnie mdli, kręci mi się w głowie, bolą mnie kości i śpie na stojąco zupełnie inaczej jak z Nikosiem
Nikoś też zakochany w teletubisiach dzisiaj krzyczał na sam koniec "pa pa Po"

Buziaczek jeśli chodzi o listy to nie są ubezpieczone ani monitorowane jak paczki, chociaż żeby paczka była ubezpieczona to też trzeba za to zapłacić.

Nikosiowi wyszedł nowy ząbek, piątka lewa dolna także możecie się domyślic jakie mam marudzonko w domu

Dzisiaj mam 11t5d ciąży niedługo USG i badania genetyczne.

Nie pamiętam czy pisałam ale sprawa z krową wygrana

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:48   #99
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czekam na jedną paczkę od tygodnia. Mam nadzieje, że w końcu dojdzie. Może też napisze już do sprzedawcy
Małżonka obydwa prezenty urodzinowe przyszły. Tzn. jeden w domu, drugi ma być lada moment, bo kurier juz dzwonił.

Właśnie przemeblowałam w Oli pokoju. Oli tak się spodobało, ze zażyczyła sobie do łóżeczka. Jak sie jej znudziło sama wyszła.... górą. Znalazłam ję ze 2 metru od łóżeczka. Wszystkie kończyny działają, żadnych widocznych obrażeń

Ola ma od 2 dni jobla: Świnka Peppa. Cały czas

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Zapomniałam dodać, że od dzisiaj Ola już nie bedzie spała w łóżeczku.....
Stary 2011-02-14, 12:53   #100
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tun1a Pokaż wiadomość
Właśnie przemeblowałam w Oli pokoju. Oli tak się spodobało, ze zażyczyła sobie do łóżeczka. Jak sie jej znudziło sama wyszła.... górą. Znalazłam ję ze 2 metru od łóżeczka. Wszystkie kończyny działają, żadnych widocznych obrażeń

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Tun1a wrzucę zdjęcia Klaudii w nowym wyrku na fb jak mi małżonek ścianę farbą machnie bo wcześniej tam stało nasze łóżko i Klaudia tam coś piła więc nie prezentuje się dobrze
Stary 2011-02-14, 13:01   #101
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Ja czekam na jedną paczkę od tygodnia. Mam nadzieje, że w końcu dojdzie. Może też napisze już do sprzedawcy
Małżonka obydwa prezenty urodzinowe przyszły. Tzn. jeden w domu, drugi ma być lada moment, bo kurier juz dzwonił.

Paczka na ktora czekam byla wyslana tydzien temu w poniedzialek wiec okolo srody powinna byc, tymbardziej ze szla z Wroclawia to nie az tak daleko, sprzedawca sam powiedzial ze ona dawno juz powinna dojsc, ma sie dowiedziec u siebie jak to okreslila laska "ze swoich źrodel" co z paczka, a paczka do malzona idzie jeszcze dluzej bo prawie 2 tygodnie a ze u nas dodatkowo sa cyrki z listonoszami (ja juz zadnego od tygodnia nie widzialam) no ale paczki nie ma na glownej poczcie wiec zaginela gdzies po drodze....u nas w miescie sa cyrki z listonoszami bo sie polowa zwolnila (15 osob jakos) w tym moja sasiadka

Dawid na nasze szczescie jeszcze nie pokapowal jak sie wychodzi z lozeczka
Ale musze na nowo znowu zaczac go uczyc w tym jego pietrowym lozku spac, choc bardziej na reke nam jest to lozeczko bo przynajmniej nie ucieka nam z niego

Czas edycji: 2011-02-14 o 13:06
Stary 2011-02-14, 13:25   #102
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
daj spokój
kto nie przeżył ten tylko może sobie wyobrażać
nie ma się czego wstydzić
ja też mam czasem chęć powiesić Adasia na drzewie za uszy
bo Kaja nie powiem, super laska jest
ale niestety "obrywa jej się" czasem za grzechy brata
ehhhhhhhhhhhhhhh

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

MATI
ta herbatka humany to tylko w aptece? ile to to kosztuje? ile tego trzeba pić?

kupiłam sobie hippa, gów...daje ale całkiem smaczna
a Adaś nie je a żre normalnie, biedne piersiaki nie nadążają
Ta herbatke kupowalam w aptece, nie wiem czy dostepna jest gdzies indziej. Koszt okolo 18 zl (nie jest tania). Pije sie ok 3 filizanek dziennie. W smaku ok, pilam gorsze swinstwa. Na mnie dziala.

A Miki wczoraj byl pol dnia u tesciow. Przyjechal taki zmeczony ze nie mogl zasnac. Meczyl sie do 23. Nie wiem co oni z nim robili. A dzisiaj od rana jakis niewyrazny jest. Zmierzylam tem i ma juz stan podgoraczkowy. Dalam panadol tem spadla. Teraz spi, pewnie jak sie obudzi to zwymiotuje (ostatnio tak ma). Tydzien temu bylam na kontroli i bylo ok a dzisiaj od nowa. Ja juz nie wiem co mam z nim robic. Zalamana jestem.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 13:38   #103
madziulla89
Raczkowanie

GG do madziulla89

hej. u mnie tez z listonoszami to mordęga. ja tylko na zwykly rachunek z poprzedniego miesiaca do dzis czekam i sie doczekac nie moge. pewnie juz nie przyjdzie.

a ja dostałam grypy zołądkowej. dzis juz lepiej. dobrze ze maluch moj pojechal do dziadka na weekend to moze sie nie zarazi (mam taka nadzieje).
Stary 2011-02-14, 13:44   #104
gabriellao0
Zakorzenienie

a my mamy z Adasiem mordęge
czekam na ten 3 miesiac jak na zbawienie
moze mu minie
do tego facet nad nami rozwala łazienkę co Adas usnie to ten brrrrru robi
no szlak trafia
Stary 2011-02-14, 13:49   #105
madziulla89
Raczkowanie

GG do madziulla89

a co mu jest??
Stary 2011-02-14, 13:57   #106
gabriellao0
Zakorzenienie

Buziak
ja własnie byłam na policji dzis bo tez kupiłam mate na all i do dzis nie ma ani maty ani kasy ani sprzedawcy wiec złozyłam skarge

ps. co do spirali to sie dzis dowiedziałam czemu ma byc niby podczas @ zakładana
bo wtedy kanał 'rodny' jest otwarty i zakładanie jest łatwiejsze i niby niebolesne
a jak 'na sucho' to sie dostaje jakis czopek doodbytniczy niby aby nie bolało itd.

polska parodia
na nfz (choc na nfz nie zakładają) spirala 500 zł
prywatnie całkiem 300 zł
a za podwiązanie jajników na dwa lata do paki
ehhh polska
-----------------------------
co jest Adasiowi???
wyjostwo, wydrzymordstwo czy jak to tam nazwać

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:59
Stary 2011-02-14, 14:09   #107
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Buziak
ja własnie byłam na policji dzis bo tez kupiłam mate na all i do dzis nie ma ani maty ani kasy ani sprzedawcy wiec złozyłam skarge

ps. co do spirali to sie dzis dowiedziałam czemu ma byc niby podczas @ zakładana
bo wtedy kanał 'rodny' jest otwarty i zakładanie jest łatwiejsze i niby niebolesne
a jak 'na sucho' to sie dostaje jakis czopek doodbytniczy niby aby nie bolało itd.

polska parodia
prywatnie całkiem 300 zł
ehhh polska
co jest Adasiowi???
Mania tez na to "choruje" od czasu do czasu. Chcialam zapytac jak Ty z tym sobie radzisz?? Bo ja po dluzyszym czasie chodze nerwowa i mam wszytskiego dosc. A na rece nie chce brac za czesto bo cwaniara sie przyzwyczai.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 14:35   #108
anya_krk
Zakorzenienie

gabi - moim zdaniem to glupota. Jak ktoś chce podwiązać jajowody czy nasieniowody to co komu do tego? zabójstwo potencjalnego życia nienarodzonego?
Stary 2011-02-14, 14:40   #109
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
gabi - moim zdaniem to glupota. Jak ktoś chce podwiązać jajowody czy nasieniowody to co komu do tego? zabójstwo potencjalnego życia nienarodzonego?

Bo mozesz potem za jakis czas znowu chciec miec dziecko i co potem? bo to moze byc tylko twoj wymysl, taka chwila.... to jest okaleczanie na wlasne zyczenie, jedne kobiety np teraz nie chca dziecka a za 10 lat np bedzie chciec i potem bedzie placz i lament i pretensje do lekarzy ze co ja zrobilam....to jest tak samo z eutanazja, pomimo ze sam pacjent swiadomie tego chce to nikt tego nie zrobi...pare dni temu ogladalam w tv goscia od ilus tam nastu lat przykutego do lozka, nieruchomego calkowicie chcial pare lat temu na wlasne zyczenie eutanazji ale ze nie ma takiego prawa to nie zrobili mu tego a teraz sie wypowiadal ze cieszy sie ze tego mu nie zrobili...bo tylko Bog moze zadecydowac itp, ze wtedy mial chwile zalamania itd

Ja np na dzien dzisiejszy nie chce wiecej dzieci, ale co bedzie za te 10 lat to nie wiem bo moze mi sie zachce przed 40-stka sie odmlodzic i zostac "mloda mama" i miec znowu dzidzi w domu, dlatego nigdy w zyciu swiadomie bym sie tak nie okaleczyla na wlasne zyczenie...wiec niestety pozostaje nam zabezpieczanie sie na rozne mozliwe sposoby

Czas edycji: 2011-02-14 o 14:48
Stary 2011-02-14, 15:10   #110
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
Ta herbatke kupowalam w aptece, nie wiem czy dostepna jest gdzies indziej. Koszt okolo 18 zl (nie jest tania). Pije sie ok 3 filizanek dziennie. W smaku ok, pilam gorsze swinstwa. Na mnie dziala.

A Miki wczoraj byl pol dnia u tesciow. Przyjechal taki zmeczony ze nie mogl zasnac. Meczyl sie do 23. Nie wiem co oni z nim robili. A dzisiaj od rana jakis niewyrazny jest. Zmierzylam tem i ma juz stan podgoraczkowy. Dalam panadol tem spadla. Teraz spi, pewnie jak sie obudzi to zwymiotuje (ostatnio tak ma). Tydzien temu bylam na kontroli i bylo ok a dzisiaj od nowa. Ja juz nie wiem co mam z nim robic. Zalamana jestem.
Biedny! Tak jak Ola! Tydzień zdrowy 2 tygodnie na syropach
Gabi jak Kaja po pierwszej dawce Ribomunylu? Ola dostała Broncho vaxom ... 3 tabsy (kuracja trwa 3 mies. po 10 tabsów na mies) bo sie pochorowała i kazali przerwać. Złapała na pewno mojego wirusa. Małżonek też złapał ode mnie, więc cała rodzina w domu leżakuje. Niedługo będziemy się chcieli pozabijać
Cytat:
Buziak

polska parodia
prywatnie całkiem 300 zł
ehhh polska
co jest Adasiowi???
Może mu coś jest? Pręży się? Kupy robi normalne?
Cytat:
Nikogo nie można zmusić do posiadania potomstwa. To, że się ma ogran nie znaczy, że powinno się rozmnażać. Niektórym z zasady powinno się podwiązywać, żeby się nie rozmnażali.
Stary 2011-02-14, 15:14   #111
joasia2512
Rozeznanie

Cytat:
Nawet jesli przesylka nie byla ubezpieczona ? no bo chyba raczej zadna z allegro nie jest ubezpieczona jakos dodatkowo no ale nic, napisalam do sprzedawcy i niech dzialaja ale boje sie ze kasy nie odzyskam
Buziak to była paczka czy list polecony? To duża różnica. Za zagubienie przez poczte listu poleconego jest ustalona odgórnie kwota ok 130zł. Za zagubienie paczki płacą-dokładnie nie wiem- ale chyba 4 lub 5 krotność kwoty za nadanie. Ja jeżeli wysyłam coś to jeżeli to są rzeczy do wartości ok 100zł wysyłam listem poleconym a droższe zawsze paczką wartościową i daje zawsze najniższą możliwą wartość czyli 50zł a płace za to 1zł więcej. Paczka wartościowa nigdy nie zginęła ( nie znam takich przypadków) bo można dokładnie skontrolować kto paczki nie przekazał dalej. Co prawda gdyby jednak taka paczka zgineła to zapłacą ci tylko taką kwotę wartości jaką podałaś.

Cytat:

A gdzie?

Cytat:
Napisane przez madziulla89 Pokaż wiadomość
hej. u mnie tez z listonoszami to mordęga. ja tylko na zwykly rachunek z poprzedniego miesiaca do dzis czekam i sie doczekac nie moge. pewnie juz nie przyjdzie.
Ostatnio wiele rachunków nie noszą listonosze tylko firmy zewnętrzne Np telekomunikacji, plusa i jeszcze kilku instytucji.

Cytat:

polska parodia
prywatnie całkiem 300 zł
ehhh polska
Przy okresie też trochę boli ale do wytrzymania. Jeżeli u was tyle kosztuje założenie spirali to przyjedz do mnie, nawet z podróżą wyjdzie Cię taniej. Ja płaciłam prywatnie u ordynatora szpitala 100zł.

Filip dzisiaj u niani zleciał z fotela, fiknął koziołka przez poręcze i nabił sobie niezłego guza. Niania jeszcze jak przyszłam przeżywała i nie mogła się uspokoić zwłaszcz że stała zaraz obok.

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
Stary 2011-02-14, 15:20   #112
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mozesz potem za jakis czas znowu chciec miec dziecko i co potem? bo to moze byc tylko twoj wymysl, taka chwila.... to jest okaleczanie na wlasne zyczenie, jedne kobiety np teraz nie chca dziecka a za 10 lat np bedzie chciec i potem bedzie placz i lament i pretensje do lekarzy ze co ja zrobilam....to jest tak samo z eutanazja, pomimo ze sam pacjent swiadomie tego chce to nikt tego nie zrobi...pare dni temu ogladalam w tv goscia od ilus tam nastu lat przykutego do lozka, nieruchomego calkowicie chcial pare lat temu na wlasne zyczenie eutanazji ale ze nie ma takiego prawa to nie zrobili mu tego a teraz sie wypowiadal ze cieszy sie ze tego mu nie zrobili...bo tylko Bog moze zadecydowac itp, ze wtedy mial chwile zalamania itd

Ja np na dzien dzisiejszy nie chce wiecej dzieci, ale co bedzie za te 10 lat to nie wiem bo moze mi sie zachce przed 40-stka sie odmlodzic i zostac "mloda mama" i miec znowu dzidzi w domu, dlatego nigdy w zyciu swiadomie bym sie tak nie okaleczyla na wlasne zyczenie...wiec niestety pozostaje nam zabezpieczanie sie na rozne mozliwe sposoby
no wiesz ja zakładam, że takiemu zabiegowi chcą się poddać osoby które są świadome konsekwencji.
Stary 2011-02-14, 15:35   #113
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez joasia2512 Pokaż wiadomość
Buziak to była paczka czy list polecony? To duża różnica. Za zagubienie przez poczte listu poleconego jest ustalona odgórnie kwota ok 130zł. Za zagubienie paczki płacą-dokładnie nie wiem- ale chyba 4 lub 5 krotność kwoty za nadanie. Ja jeżeli wysyłam coś to jeżeli to są rzeczy do wartości ok 100zł wysyłam listem poleconym a droższe zawsze paczką wartościową i daje zawsze najniższą możliwą wartość czyli 50zł a płace za to 1zł więcej. Paczka wartościowa nigdy nie zginęła ( nie znam takich przypadków) bo można dokładnie skontrolować kto paczki nie przekazał dalej. Co prawda gdyby jednak taka paczka zgineła to zapłacą ci tylko taką kwotę wartości jaką podałaś.

Przy okresie też trochę boli ale do wytrzymania. Jeżeli u was tyle kosztuje założenie spirali to przyjedz do mnie, nawet z podróżą wyjdzie Cię taniej. Ja płaciłam prywatnie u ordynatora szpitala 100zł.

Filip dzisiaj u niani zleciał z fotela, fiknął koziołka przez poręcze i nabił sobie niezłego guza. Niania jeszcze jak przyszłam przeżywała i nie mogła się uspokoić zwłaszcz że stała zaraz obok.

Byly to listy polecone ekonomiczne (koperty babelkowe) jedna mniejsza, jedna wieksza, za te rzeczy placilam cos ok 130 zl a ze sprzedajacy mial taka opcje to zawsze taka opcje biore bo jest najtansza i zawsze doszlo do mnie

Ja bede placic 400 zl za miedziana a srebrna, zlota, platynowa nie wiem ile kosztuje....chcialam sie dzis tego dowiedziec od mojego gina wiec do niego zadzwonilam na nr do rejestracji, nie prywatny, bo w poniedzialki i piatki teoretycznie przyjmuje i wtedy ma tel wlaczony, a ten debil mnie opiepszyl ze teraz nie moze ze mna rozmawiac, mam zadzwonic za miesiac to sie dogadamy bo on teraz jest w szpitalu na sali chorych! tak mnie wkurzyl ze az mam nerwy do teraz bo po cholere ten tel odbieral skoro nie mogl gadac i dlaczego ma wlaczony ten do rejestracji skoro go nie ma w gabinecie, debil mi tylko humor popsul!

Dawid przedwczoraj zjechal ze schodow, cale szczescie ze na brzuchu a nie lecial inaczej....malzon nie zamknal bramki i jego jednym okiem pilnowal! myslalam ze go zatrzasne!
A tydzien temu skakal malzonowi po plecach (lezeli na lozku) i Dawid tak mu sie przechylil ze go przewazylo i glowa runal na ziemie, zatrzymal sie na glowie i zrobil fikolka na kaloryfer, cale szczescie ze wstrzasu mozgu nie dostal albo nie zlamal karku

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
no wiesz ja zakładam, że takiemu zabiegowi chcą się poddać osoby które są świadome konsekwencji.

Ja wiem bo mi to tam jest wszystko jedno kto jaka decyzje podejmie, ale ci mowie jak patrzy na to nasze prawo, to tak samo jak aborcja, tutaj usmiercasz zycie a w przypadku podwiazania jajowodow nie dajesz szansy "na poczecie sie nowego zycia" (kiedys program o tym lecial i tak to tlumaczyli, chyba w rozmowach w toku)
A tak z ciekawosci to czytam sobie teraz o tym podwiazaniu jak to jest i znalazlam TO jak komus sie nudzi to niech sobie poczyta

W jednym pisza ze " Proszę jednak pamiętać, że nawet podwiązanie jajowodów nie daje 100% pewnej ochrony przed niechcianą ciążą"

W innym pisza ze "Polskie prawo (art.156 Kodeksu karnego) zakazuje tej metody antykoncepcji, traktując ją jako trwałe pozbawienie zdolności płodzenia."
"W Polsce pozbawienie człowieka zdolności płodzenia jest niedopuszczalne, a wykonywanie zabiegów do tego prowadzących jest karalne (od 1 roku do 10 lat pozbawienia wolności)"

Czas edycji: 2011-02-14 o 15:40
Stary 2011-02-14, 15:36   #114
joasia2512
Rozeznanie

Więc sprzedawcy dostaną po ok 130zł wiec jak bedą fer to ci oddadzą pieniądze.

Jajku chyba aż tak ceny sie nie zmieniły ja zakładałam miedzianą (ale to nie zależało od ceny) i razem z wkładką zapłaciłam 180zł i miałam jeszcze usg dopochwowe zrobione. Co prawda było to 1,5 roku temu.

Paulo Coelho
Stary 2011-02-14, 15:42   #115
Tun1a
Wtajemniczenie

W pokoju Oli była kiedyś nasza sypialnia. Teraz stoi tam nasz duży tapczan. Jak Ola była bardzo chora to na nim już spałyśmy. Potem jej się odwidziało i zaczeła wytłazić z wyrka to wróciła do łóżeczka. Dzisiaj spróbujemy zasypiania w wyrku.
Tylko, że ja kładę Olę i wychodzę z pokoju. Ona trochę czasami szaleje zanim nie zaśnie.
Anya jak usypianie Klaudii w łóżku?

Edytowane przez Tun1a
Czas edycji: 2011-02-14 o 15:43
Tun1a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 15:46   #116
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
W pokoju Oli była kiedyś nasza sypialnia. Teraz stoi tam nasz duży tapczan. Jak Ola była bardzo chora to na nim już spałyśmy. Potem jej się odwidziało i zaczeła wytłazić z wyrka to wróciła do łóżeczka. Dzisiaj spróbujemy zasypiania w wyrku.
Tylko, że ja kładę Olę i wychodzę z pokoju. Ona trochę czasami szaleje zanim nie zaśnie.
Anya jak usypianie Klaudii w łóżku?
tak jak i w łóżeczku, muszę czkać aż zaśnie. A jak zaczyna fikać to grożę że wyjdę...
Stary 2011-02-14, 17:20   #117
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Doszla teraz do nas jedna z zaginionych paczuszek ta od malzona czyli ta wyslana wczesniej, wyslana zostala 3 lutego czyli szla 11 dni to jest szansa ze ta druga wyslana 7 lutego tez przyjdzie na dniach
Kupuje dobre kilka lat przez internet a jeszcze nigdy tak dlugo nie szla przesylka...a podobno do 7 dni maja czas na dostarczenie ekonomicznego listu, zawsze szly 3 dni, max 4

Czas edycji: 2011-02-14 o 17:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 17:46   #118
joasia2512
Rozeznanie

Cytat:
Doszla teraz do nas jedna z zaginionych paczuszek ta od malzona czyli ta wyslana wczesniej, wyslana zostala 3 lutego czyli szla 11 dni to jest szansa ze ta druga wyslana 7 lutego tez przyjdzie na dniach
Kupuje dobre kilka lat przez internet a jeszcze nigdy tak dlugo nie szla przesylka...a podobno do 7 dni maja czas na dostarczenie ekonomicznego listu, zawsze szly 3 dni, max 4
Niema takiego przepisu który by mówił ile dni jest na dostarczenie przesyłki. Powinna być dostarczona jak tylko przyjdzie do urzędu (teoria).

Paulo Coelho
Stary 2011-02-14, 17:49   #119
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
Mania tez na to "choruje" od czasu do czasu. Chcialam zapytac jak Ty z tym sobie radzisz?? Bo ja po dluzyszym czasie chodze nerwowa i mam wszytskiego dosc. A na rece nie chce brac za czesto bo cwaniara sie przyzwyczai.
radzę sobie?
a kto powiedział że sobie radzę?
hi
no mam męża który pracuje na zmiany i pomaga jak umie
mam Kaję która podnosi mnie na duchu takim zwykłym KOSIAM MAMUNIE
poza tym klnę jak szewc wyzywam płacze itp. bzdury wyprawiam
no i noszę i bujam i kołysam i cuduje
a on i tak wyje
no chyba że śpi

jestem 99% pewna że wyje bo chciałby cały dzień spać a cała noc wojować potem a ja uczę odwrotnie, ciężko idzie ale jakoś do przodu

Cytat:
jestem tego samego zdania
nie zabijam płodu czy dziecka
tylko doprowadzam do sytuacji kiedy ten płód czy dziecko nie może zaistnieć

Cytat:

Buziak
się nie zgodzę
jakie okaleczyła? a co ja potem kaleką bym była?
to moje ciało i mój wybór!
a jesli za 10 lat chciałabym mieć dzieci? to pretensje tylko mogę do siebie mieć i do nikogo więcej, bo to ja chciałam
a zawsze zostaje adopcja dla tych co koniecznie chcieliby juz to dziecko za te 10 lat!

Cytat:
Biedny! Tak jak Ola! Tydzień zdrowy 2 tygodnie na syropach
Gabi jak Kaja po pierwszej dawce Ribomunylu? Ola dostała Broncho vaxom ... 3 tabsy (kuracja trwa 3 mies. po 10 tabsów na mies) bo sie pochorowała i kazali przerwać. Złapała na pewno mojego wirusa. Małżonek też złapał ode mnie, więc cała rodzina w domu leżakuje. Niedługo będziemy się chcieli pozabijać

Może mu coś jest? Pręży się? Kupy robi normalne?

Nikogo nie można zmusić do posiadania potomstwa. To, że się ma ogran nie znaczy, że powinno się rozmnażać. Niektórym z zasady powinno się podwiązywać, żeby się nie rozmnażali.
1. jak Kaja po rybumynolu?
nie wiem bierze od grudnia
czyli w grudniu, potem dwa razy w styczniu i teraz w lutym weźmie 25 jakoś
zachorowała raz na "górne drogi oddechowe" a tak to się trzyma
nawet ospa która jest w żłobku od jakiegoś czasu ją jakoś omija
hmm ciekawe

2.Adaś się nie pręży, kupy robi jak najęty i to takie piersiowe czyli rzadkie i pierdki też puszcza i bączki- to normalnie
on jest nerwus straszny - już to widać
a do tego o ile pierwszy tydzień, dwa spał prawie non stop i nie przeszkadzało mu w tym spaniu nawet wybuchanie bomb teraz..........
teraz potrzebuje albo bujania w foteliku samochodowym bo leżaczek buja za słabo
albo noszenia albo ciszy jak makiem zasiał aby usnąć

wyjątkiem jak na razie jest zasypianie na noc
bo po kąpaniu spokojnie ciumka piersiaka i kładę go do łóżeczka i daję smoczka i on zasypia cisiany

bo kłopot największy z Adasiem jest taki że on nie usypia przy piersi

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2011-02-14 o 18:54
Stary 2011-02-14, 19:16   #120
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

joasia mi powiedzieli ze do 7 dni przesylka powinna dotrzec, pozniej nalezy samemu jej szukac bo czesto lezy na poczcie bo listonosz nie zostawil awiza lub wrzucil komus innemu, a do 14 dni jesli sie nie znajdzie to wtedy sie pisze reklamacje no ale mam nadzieje ze skoro ta dotarla to tamta tez przyjdzie

gabi to jest temat rzeka.....dla mnie (moje zdanie) jest to okaleczanie sie, dlatego ze jest to proces czesto nieodwracalny i wiaze ze soba komplikacje (wiem wkladka tez wiaze sie z mozliwymi komplikacjami ale jest odwracalna plodnosc) no i ja osobiscie nigdy w zyciu bym sie nie zdecydowala na taka forme antykoncepcji, ale nie potepiam kobiet ktore sie na to decyduja bo to ich zycie.....ale skoro jest to fajna antykoncepcja to czemu w Polsce jest nielegalna
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości