|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Do-bra-noc!
Idę spać, bo jutro na 8 na badania
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
wygrałam
dobranoc pchły na noc
|
|
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna jest też hurtownia Kaja w Gliwicach, ale tam są głównie łóżeczka i może ze 3 komody tam były. Także wybór niezbyt wielki. Za to opłacają się tam inne rzeczy dla dziecka, np. zestaw butelek TT kosztuje w zasadzie tyle, co na allegro, bo 64 zł, a na allegro musiałabyś jeszcze koszty przesyłki doliczyć. Ciekawą mają też ofertę wózków. Nas akurat interesuje Maxi Cosi Mura 4 i tam zestaw z fotelikiem i bazą iso fix wychodzi 300 zł taniej, niż najniższa oferta z allegro. Za to ceny ubranek moim zdaniem mają niezbyt korzystne. Ja za to mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, bo tam jest jedyny sklep mothercare, do którego byłabym w stanie dojechać. Nie orientujecie się, czy mają tam w ofercie ten kocyk http://www.mothercare.com/Mothercare...97031&mcb=core A jeśli tak, to w jakiej cenie jest ten większy rozmiar. W przyszłym tygodniu ma przyjechać do Polski koleżanka z Anglii i nie wiem, czy prosić ją, żeby mi kupiła u siebie i przywiozła, czy jest u nas - wtedy bym jej nie fatygowała. Myśmy dzisiaj byli na urodzinach siostry męża, pojadłam sobie ciast, bigosu itp. Teraz grzecznie nadrabiam wątek
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
gudnajt
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie spac, zwiedzac! Nie mialam czasu usiasc do Wizazu wczesniej, wiec teraz slecze po nocy, a Wy juz wszystkie pewnie spicie
![]() Cytat:
http://www.mothercare.com/b/44394031...s=global-top-7 Cytat:
Mysle, ze my kupimy z Klupsia wersje z haftowana zyrafka plus pewnie jakies 2 komplety z Ikei i to juz bedzie calosc. Cytat:
Uwaga promocje: - TESCO (17.02-23.02)- 4 pak mokrych chusteczek Pampers Baby Fresh (x 72 sztuki) przeceniony z 31,99 na 19.99. - Pampersy Multi Pack 186 sztuk 99, 95(nie wiem jak z innymi rozmiarami) - REAL (17.02-01.03) - 4 pak mokrych chusteczek Johnson's Baby (x64 sztuki) przeceniony z 26,95 na 18,60 - herbatki Hipp - przecenione z 11, 49 na 8,62 To sa najciekawsze promocje z tych gazetek, reszte mozecie znalezc online. Zastanawiam sie nad tymi chusteczkami - wypadaja naprawde tanio, ale nie wiem, czy ryzykowac przy noworodku z kupowaniem od razu calego 4 paka. A jak sie okaze, ze bedzie uczulone albo np. dane chusteczki sie u nas nie sprawdza i i tak bede musiala kupic inne, to nawet jak teoretycznie cos zaoszczedze, to i tak pieniadze beda wywalone w bloto. tym bardziej, ze ja mam AZS i nie wiadomo, czy mala po mnie nie odziedziczy... Co Wy o tym myslicie? Tym bardziej ze na www.dzieciowo.pl jest sporo recenzji samych chusteczek i kusi mnie, by wyprobowac rozne. No nic, zmykam do lozeczka. Czekam raniutko na Wasze opinie. Buzka. |
|||
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moria ja nie mam i nie będę miała zasłon, baldachimów, dywanów, ani tym podobnych. Wszędzie kafelki lub panele. Pokój dziecka nie będzie w tej kwestii wyjątkiem, bo nie mam zamiaru kupować żadnego dywaniku. Do zabawy mam zamiar rozkładać dziecku kocyk i tyle. Mężowi było trudno się z tym pogodzić, bo podobnie do twojego męża uważa, że w pokoju dziecka powinno być przytulniej i "cieplej", ale ja nie dam za wygraną. Zresztą mąż chyba się już z tym pogodził. |
|
|
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
i wczoraj zrobiłam sobie seans filmowy, no ale jak seans to i popcorn musiał być. Czuj się odpowiedzialna za moje nocne jedzenie Aha, obejrzałam "Czarny łabędź" - świetny film, tylko skąd ten portal go już ma skoro dopiero leci w kinach ![]() Cytat:
Też się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ale w sumie te sensitive są chyba najdelikatniejsze.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-14 o 08:34 |
||
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
dziendobry ![]() Ja dzis nietomna po wizycie znajomych w weekend. Padam i jeszcze kiepsko spalam, glupoty mi sie snily totalne, plus ciagnal brzusio. Chyba nerwy przed USG. bo dzis na 14:30 USG 3d!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! juz sie nie moge doczekac, jestem podekscytowana ale jak zwykle troche przestraszona tez, mam andzieje, ze bedzie ok, prosze trzymac kciuki. oddaje sie dalej pracy, postaram sie zagladac. aaa daisyyy dzieki za link do kinomaniaka ogladam na nich mojego ukochanego MAD MAN polecam![]() Buziale |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
matallewar, smacznego na glukozie - bo to ona dzis?
![]() andziot, gratulacje za zwycięstwo Agnieszka.M niestety nie wiem czy sa tam te ręczniczki Gdybys zadzwoniła zapytac... (chyba sa 2 MC w KRk, w galerii krakowskiej i w galerii kazimierz) to ja mogę podjechac Ci kupic i wysłac.MoniaK, biję sie w piersi moja wina, moja wielka wina ale portal rewelacja Juz nie moge sie doczekac jak będę na L-4 i do oporu oglądała filmiki. Tam na dole małymi literkami jest napsiane, ze to portal gdzie mozna za darmo obejrzec sobie film, zanim się kupi dvd albo wybierze do kina (by nie brac kota w worku ) Oczywiscie ściemunia, że hej Pewnie kiedys go zlikwidują ale póki co mozna korzystac ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Polecam stronkę Dobry pożeracz czasu i zabijacz nudy Sama ją odkryłam przypadkiem w piątek
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja z rana.Dzis juz o 8 wstalam,jak na mnie to wczesnie
Chociaz ostatnio coraz czesciej mi sie to zdarza.Ja dzisiaj tez mam wizytke,ale niestety bez USG a szkoda, bo chetnie bym zobaczyla jaki Igor juz duzy,bo sily ma coraz wiecej. |
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki Walentynkowo
![]() Właśnie oglądnałam oświadczyny na żywo w DDTVN haha, ale jaja ... Weekend u nas spokojny. Dziś pospaliśmy dłużej i nawet zdążyliśmy wypić kawe i zjeść ciacho Teraz troche posprzątam u potem ide do koleżanki i małej Emilki. A zimno jak......
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego taka jestem podekscytowana. Obowiazkowo to bym miala tu tylko jedno USG, na reszcie bylam prywatnie, lub jak mialam bole w szpitalu. Ale mam stracha tez troche... normalka Cytat:
|
||
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
daisyyy, chyba też się wciągnę i zacznę częściej filmy oglądać
choć ja jakoś zawsze nie lubiłam oglądać filmów na kompie, wolałam w tv ![]() Potrzebuję rady Dostałam wózek i teraz biję się z myślami czy zostawić go czy nie. Nie jest to wózek moich marzeń, nie jest super nowy, nie ma różnych fajnych bajerów ale jest tylko po jednym dziecku i dość mało używany. Gondolka w świetnym stanie, później spacerówka. Firma Chicco i minus taki, że chyba większość wózków tej firmy ma dość małe kółka. Plus że jest dość lekki a to dla mnie ważne bo mieszkam na 4 piętrze bez windy ![]() anula, no to dzisiaj wielki dzień skoro to jedyne usg to tym bardziej musisz być przeszczęśliwa że zobaczysz dzidzię
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-14 o 09:26 |
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
tez ogladalam te oswiadczyny i ja bym chyba mojego tz ochrzanila jakby taki numer mi wykrecil!
A poza tym, to ten pierscionek ktory wybral to taki sobie...no ale kazdy ma inny gust. A w ogole wlanie kukam na moja morfologie i spadlo mi HGB i HCT a to chyba moze swiadczyc o anemi ciekawa jestem co mi ginka powie, dzisiaj ide do innej bo moja na ferie sobie pojechala
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny życzę Wam udanych Walentynek
matallewar smaczenej słodkiej walentynki dziś aha i ![]() anula_81 nie ma to jak usg w walentynki, ![]() Zytus powodzenia na wizycie Pauliza jak tam na wolnym ??????? ![]() spadam, Zosia koniecznie chce gotować ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
poczytaj opinie na necie .... ja bym zostawiła, a później najwyżej kupiła lepszą spacerówke (czyt. droższą )---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- nie, jednak nie gotowanie, czas na "papa" ![]() mam nadzieje ze ciepło |
|
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Mamuśki!
Mam już w pokoiku łóżeczko Ale ja mu na to nie pozwolę, bo bardzo mi się podoba Dziękuję za wszystkie rady co do dywanika, chyba kupimy ale taki na cały pokój. Zobaczymy co mają w Komforcie anula trzymam kciuki za dzisiejsze usg na pewno będziesz zadowolona ![]() Agnieszka.M ja nie widziałam tego kocyka w Mothercare ale w sumie to też go nie szukałam, po prostu nie wpadł mi w oko. Jeśli nie chcesz fatygować koleżanki, to są na ebayu: http://cgi.ebay.pl/LOLLIPOP-LANE-CEL...item483b367d15 i czasem trafiają się na allegro: http://allegro.pl/mothercare-azurowy...454308132.html http://allegro.pl/azurowy-kocyk-moth...460894578.html
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam...
Walentynkowe całusy w brzuszki agus ciasto bananowe bomba! Bije rekordy popularności - dobrze, że cała blacha wychodzi ![]() Stwierdziłam, że muszę się częściej kłaść w ciągu dnia. Gdy tak się tulam cały czas ewidentnie moja mała ma super kołyskę i cały czas śpi. W nocy za to urządza taaaaaką dyskotekę, ze głowa mała! Jak mi się tak przyzwyczai i przeniesie ten tryb życia na czerwiec - odpadam ![]() Kciukasy za wizytki dzisiejsze
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a raczej dzidziulek nie ma odnośnie filmów tez nieznosiłam ogladac na kompie ale od piatku sie to zmieniło poza tym wczoraj podpiełam lapika pod tv i ogladałam na telewizorze anula_81, jejku to Tobie lepiej by sie opłacało kupić bilet promocyjny do PL i przebadac sie wzdłuż i wszerz. Ale co tam... juz niedługo swoje malenstwo obejrzyszysz live
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc z rana
![]() Andziot jest cudownie... az sama uwierzyc nie moge, ze juz nie musze isc na 6 do roboty Pyszne zrobilam sniadanko, a teraz wsunelam ciasto i kawke ![]() Niedlugo wybijam na miasto, bo chce sobie brwi zrobic i no i poszukac jakiegos prezentu dla Mamy i Taty Mama miala urodziny 10 lutego i chyba jej torebke jakas kupie ![]() MoniaK wklej fotke Mysle, ze Andziot ma racje, bo w glebokim to pojezdzi tylko chwile No i zastanawiam sie czy sie do lekarza zarejstrowac po zaswiadczenie... wizzair chce zaswiadczenie od lekarza po 28 tygodniu. Ja lece w 26, a wracam w 27. Zaznaczam, ze licze tak jak lekarz. Teraz mam 25 tydzien i 5 dzien wiec licze, ze to 25 tydzien ![]() Na lotnisku bede miala papiery ciazowe z terminemporodu wiec jakby mieli jakies halo to moga chyba sobie policzyc nie? Boje sie zeby nie byli czepliwi za bardzo :P ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Anulka ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- AgnieszkaM. w angielskim Mothercare jest promocja na te kocyki. Kup jeden, a drugi za pol ceny. Musze tylko sprawdzic czy tyczy sie wszystkich kocykow. Tez sie nad nim zastanawiam, bo wydaje mi sie idealnym kocykiem na upalne dni
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinię
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK, ale jak my juz bedziemy jezdzic starymi furami Ty nam tu wyskoczysz z extra nowoczesnym wozkiem i dopiero bedzie
![]()
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam Monia
Za to my Ci będziemy innych nowych gadzetów zazdrościć, które nabędziesz za tą kasiorkę Paulizia, zywią ogromną zazdrość, ze nie musiałas wstawac o 6 !!!!!!!!!!! Jak masz mozliwość wziecia zaswiadczenia to lepiej wez.. strzezonego Pan Bóg strzeze, a wiesz jak jest z low costami...
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Cześć poniedziałkowo
![]() Dlaczego weekendy tak szybko mijają? Jedyny plus to, że coraz bliżej do spotkania z Synkiem Wczoraj TŻ się "obudził", że zostały niecałe 4 miesiące do terminu porodu, a my nic nie mamy, że musimy to szybko zmienić, bo przecież później mogę się źle czuć, albo co gorsza mogę mieć nakaz leżenia i będzie trzeba wszystko kupować na już, bez zastanowienia. Jak widać większość facetów w pewnym momencie dostaje olśnienia. anula super, że masz dzisiaj usg, najlepszy prezent na Walentynki. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Paulizia ja na Twoim miejscu wolałabym mieć to zaświadczenie od lekarza, aby uniknąć niemiłych niespodzianek i stresu na lotnisku. |
|
|
|
#1164 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki!!!!
Wszytkiego najlepszego z okazji Walentynek .Cytat:
![]() własnie problem z tym że u nas nie ma typowych mebli dla dzieci a Ikea średnio mi odpowiada pod tym względem.Cytat:
![]() masakra. chyba mało romantyczna jestem .Cytat:
i nie wychodź stamtąd zanim nie zobaczysz wszystko i się nie napatrzysz skoro to jedyne!Cytat:
!miłęgo spacerku - chyba tam zimno.... brrrr. Cytat:
.a co do dywanu - też myśleliśmy o takim na całą powierzchnię, jednak aspekt praktyczny, że mogę wziąć i wytrzepać dywan z tego kurzu, a panele pod spodem umyć wygrał z wykładziną. ale na pewno kupię duży dywan. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
No...
Edzik obudził mnie o 4:30, więc jestem nieprzytomna. Na 8:30 byłam w przychodni, ale była mega kolejka, więc jak weszłam o 9:30, to powiedzieli, że za późno na glukozę i mam przyjść jutro ![]() A potem się okazało, że na glukozę wchodzi się bez kolejki i to moja wina, że nie wiedziałam Mój lekarz mi nie powiedział, a nie ma żadnej kartki... Więc jestem niewyspana, zła i nic nie wyszło z niejedzenia słodyczy, bo czymś humor musiałam sobie przecież poprawić Ale na glukozę pójdę chyba w środę, bo nie widzę szans na zerwanie się jutro z łóżka znów o 6 ![]() A teraz czekam na tż na uczelni, bo ma zajęcia, a potem jedziemy do biblioteki zająć się naszymi magisterkami. Życzę udanego dnia, mam nadzieję, że wszystkie będziecie świętować walentynki, to jak wrócę popołudniu do domu, to może dam radę Was nadrobić anula
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Moria wklej zdjęcia
![]() jaj jak Ci fajnie.... Pewnie co chwila zaglądasz do pokoiku i wzdychasz .... już sie doczekać nie moge ![]() P.S Dr Gryglas z TVN wygląda jak brat bliźniak mojego gina haha
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-14 o 10:44 |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
A i chciałam zaprotestować na takie zimno!
Dopiero było 12 stopni, a dziś -9 Zimno mi i chcę do domu i nie musieć nigdzie wychodzić...
|
|
#1168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i Ty się przed nim rozbierasz ja myślałam, że mój jest przystojny a ten..... ożesz....jak pierwszy raz poszłam do mojego .... 8 lat temu - miałam 23 latka .... i go zobaczyłam jak podjechał pod przychodnię na motorze , w skórze : mdleje: to myślałam, że uciekne, gdyby nie to, że moja własna Mama mnie do niego zaciągnęła i naprawdę miałam już jakiś problem... ale to była trauma, żeby ściągnąc majtki przed nim .---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ 3 sierpnia przyjechał do mnie gdy siedziałam na ławce w słońcu i wyszedł w eleganckiej koszuli , z bukietem kwiatów i po prostu się oświadczył Tak o to jesteśmy romantyczni haha.
|
|
|
#1170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dzien dobry ![]() ja juz w pracy kurcze brzuch mi na kolanach lezy juz musze zrobic fotke i wam wrzucic dzisiaj walentynki ale nigdzie nie idziemy posiedzimy w domku zrobie jakas dobra kolacyjke i bedzie milo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

.

Gdybys zadzwoniła zapytac... (chyba sa 2 MC w KRk, w galerii krakowskiej i w galerii kazimierz) to ja mogę podjechac Ci kupic i wysłac.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i Ty się przed nim rozbierasz