Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 09:16   #2311
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

oglądam ddtvn i jak co roku oświadczyny na żywo

nie podoba mi się jedynie to że on się jej oświadcza i zaraz rodzina się zlatuje oni się tulą a rodzina dookoła

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 09:19   #2312
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cześć a ja dzisiaj cv nie rozwoziłam, bo @rozkręciła się na maksa i umieram od rana na tabletkach... jak ja to uwielbiam... no ale coby nie, nie mogę narzekać bo ostatnio @ miałam 4 miesiące temu

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ale wczoraj miałam dzień. Byłam rano z mamą na zakupach. Kupiłam sobie sukienkę jeansową i golfik, potem mąż przyjechał i zjedliśmy u nich obiad i... kolację bo się zasiedzieliśmy o 20 zadzwonili znajomi i pojechaliśmy do nich. tam było dopiero fajnie, bo jeszcze jakaś parka z 2 dzieci wpadła. Mąż uczył małego (2 latka) przybijać piątkę i robić żółwika. Potem nam znajomi pokazali pokój dla małej (koleżanka jest w 7 m-ce ciąży). Wchodzimy do tego pokoiku i wielkie WOW. Śliczny, tak pięknego pokoiku dla dziecka jeszcze nie widziałam. Szafa cała kreacji dla małej, masa zabawek no rewelacja. Mąż i kolega oczywiście od razu polecieli i zaczęli się zabawkami dla małej bawić - wariaci a potem jej sukienki i sweterki przeglądać. Ja stałam z koleżanką i się tylko im przyglądałam. Kolega coś wyciągał a mój mąż już to komentował a to małe skarpetki, a to sukienka z modną kokardą, a to buciki a to coś tam, no ledwo wyszliśmy. A potem przyszła pora na drinkowanie i... źle się to skończyło bo się napiłam. Miałam taką karuzelę, że ledwo do domu wróciłam. Oczywiście najpierw męża wykorzystałam a potem wymiotowałam w kibelku tabletkę wzięłam przed chwilą bo wczoraj to raczej sensu już nie było ech... ale za to dziś czuję sie super
szalejesz

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
No to wrzucam - narazie mam tylko takie
śliczny pierścionek, a najważniejsze że od kochanej osoby

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jestemmmmm

tęskniłyście ?

nie wiem kiedy to nadrobie tylko 14 stron hahaha
taaaaak momentami taka cisza była, jakby makiem zasiał gaduły nie było

No i najważniejsza i najlepsza wiadomość, to że z Patryczkiem coraz lepiej tak się cieszę!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hehe

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
A teraz czekamy na znajomych, bo mają wpaść na kawkę Jutro mąż ma wolne, więc wybieramy się na poszukiwania wózka, a potem planujemy miły wieczór.
I jak wybór wózka? o kurde zakręciłam się czy to było wczoraj czy ma być dzisiaj?

A co do duphastonu, to jak go już kiedyś brałam i zawsze wywołuje @ tylko nie pamiętałam po jakim czasie od ostatniej tabletki się pojawiała... ale teraz brałam 10 dni po 1 tabl. i już w pierwszym dniu po ostatniej tabl. (czyli wczoraj) powoli się zbierało, a dzisiaj to już na maxa się rozkręciła!

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Tam jest inea ,mają korzystne pakiety takie 3w 1 ,internet plus tv i telefon.Ale umowa na 2 lata.Z ich strony internetowej nic nie wynika ,więc jak będziemy na mcu to trzeba do nich podejść.Innego neta pewnie nie będzie bo to wioska jest więc do wyboru tylko jakiś iplus czy inne ,ale to raczej kiepski pomysł.
Mam nadzieję, że na długo nas nie opuścisz

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Udało mi się zajrzeć tu po raz drugi dziś, z czego się ogromnie ciesze!

Agatka super oświadczyny... !!!
Bardzo się cieszę Twoim szczęściem.

Żabcia bardzo mi miło, że o mnie myślałaś.
Że ktoś w ogóle o mnie myśli...

strasznie szalejecie tu na tym wątku... już 25 część...
Już tyle czasu tu piszemy, i w sumie nie mamy dość.
Ciekawe czy za 10 lat ktoś tu jeszcze będzie pisał...
Hania rośnie jak na drożdżach! kochana a jak sytuacja z Waszym mieszkaniem? bo pamiętam, że było nie zaciekawie?

Katunia! kochana spóźnione życzenia, ale jak najbardziej szczere! Zdrówka, pociechy z męża i Tomusia iii spełnienia marzeń, wszystkich nawet tych najmniejszych!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 09:22   #2313
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby nie to, że zjadłam konkretne śniadanie na sama myśl o Waszych przekąskach też bym była głodna. U nas faza na kiełki dalej trwa. Non stop je wcinamy Niedługo kolejne sadzenie bo te znikają jak ciepłe bułeczki

moja soczewica z rzodkiewką już znikła

teraz mocze samą soczewice i na górnej półce dojrzewają już kiełki kapusty mają jakiś dziwny zapach inny niż soczewica i całkiem inny smak

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-02-14, 09:26   #2314
Ana***
Zakorzenienie

A ii słuchajcie moja mama ostatnio rozmawiała z taka n-ką ze szkoły (roznosiłam tam też cv) i się jej pytała czy nie ma wolnych wakatów... a ta mówi, że nie... ale... jak ktoś ma znajomości to miejsce się zawsze znajdzie... po prostu nie przyjmują ludzi z zewnątrz... dostają list z urzędu miasta, że mają taka i siaką osobę przyjąć i dyrektor musi ją gdzieś wcisnąć! wtedy nawet jak nie ma miejsca to wysyłają starsze n-ki na roczne urlopy i tak kombinują... grrr no i jak zwykle znajomości rządzą! a potem jak już miejsce będzie, to dają tą osobę (przyjętą na życzenie prezydenta czy tam kogoś jeszcze) na nowa klasę i przyjęć nadal nie ma, pomimo że klasy nowe powstają...
Chyba muszę się koło prezydenta zakręcić...
Stary 2011-02-14, 09:28   #2315
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana współczuję tych bóli

Sliweńka dla mnie brokuł wymiata

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A ii słuchajcie moja mama ostatnio rozmawiała z taka n-ką ze szkoły (roznosiłam tam też cv) i się jej pytała czy nie ma wolnych wakatów... a ta mówi, że nie... ale... jak ktoś ma znajomości to miejsce się zawsze znajdzie... po prostu nie przyjmują ludzi z zewnątrz... dostają list z urzędu miasta, że mają taka i siaką osobę przyjąć i dyrektor musi ją gdzieś wcisnąć! wtedy nawet jak nie ma miejsca to wysyłają starsze n-ki na roczne urlopy i tak kombinują... grrr no i jak zwykle znajomości rządzą! a potem jak już miejsce będzie, to dają tą osobę (przyjętą na życzenie prezydenta czy tam kogoś jeszcze) na nowa klasę i przyjęć nadal nie ma, pomimo że klasy nowe powstają...
Pierwsze słyszę aby przyjmowali w ten sposób, tzn nie ma wolnych wakatów i wysyłają starszych n-li na uropy aby świeżynki zatrudnić.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 09:33   #2316
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mam newsa
Jutro tzn dzisiaj w Polsce sie przeprowadzamy
wszystko mamy spakowane juz takze jutro pierwsza noc w
naszym nowym domku Nie wiem czy bede miala czas do was jutro zagladnac ale sie postaram

a wieczorkiem idziemy na kolacje walentynkowa
super! Kochana czekam na fotki! Bardzo się cieszę!
Marzenia się spełniają!

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Mam do Was prośbę: potrzebowałabym przepisu na jakieś smaczne imprezowe przekąski na zimno. Szukam w necie, ale wiem, że nie ma to jak Wasze przepisy. Z góry dziękuję
koreczki, jajeczka faszerowane, sery, wędliny, kabanoski,
pierwsze co mi przyszło na myśl

No i Marty dip z grzankami polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! jemy go przynajmniej raz w tygodniu!

Cytat:
Hej
Pilnie potrzebuję porady...dzisiaj rodzice R mają 30-stą rocznicę ślubu i idziemy do nich na kolację. Nic im jeszcze nie kupiliśmy, bo w weekend mieliśmy inne priorytety CO można im kupić??? Napewno nic z cyklu, serwis obiadowy, filiżanki itd, bo tego mają co niemiara.
A może jak macie ich zdjęcie ze ślubu, to jakąś ładną ramkę i tam włożyć zdjęcie? Albo bilety do kina, teatru. Albo vouchery do jakiejś dobrej restauracji Hmm... jakby mi coś jeszcze przyszło do głowy to napiszę

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
macie jakiś pomysł na kolację by zrobić ?
u nas dzisiaj mąż gotuje. Zobaczymy co upichci bo nie chciał powiedzieć.

Umieram. brzuch mnie boli, jestem nie żywa, nie myślę, mam dość dzisiejszego dnia, a jeszcze dobrze się nie zaczął i TYYYLLLEEE pracy przede mną

A pogoda genialna w Krk!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-02-14 o 09:36
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 09:33   #2317
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana współczuję tych bóli

Pierwsze słyszę aby przyjmowali w ten sposób, tzn nie ma wolnych wakatów i wysyłają starszych n-li na uropy aby świeżynki zatrudnić.
Niestety tak jest informacja potwierdzona... zresztą mam nawet taka znajomą, tylko że trochę inna branża i się odważyła iść do prezydenta no i znaleźli jej miejsce...
Stary 2011-02-14, 09:34   #2318
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia @??

Ana moja pomoc też jest z polecenia prezydenta ale... był wolny wakat.

Stary 2011-02-14, 09:37   #2319
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia @??

Ana moja pomoc też jest z polecenia prezydenta ale... był wolny wakat.
Ha, no i pomyśl skąd prezydent o niej wiedział, wtyki kochana a jak nie ma miejsca to szukają na siłę
Stary 2011-02-14, 09:41   #2320
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, no i pomyśl skąd prezydent o niej wiedział, wtyki kochana a jak nie ma miejsca to szukają na siłę
Koleżanka złożyła papiery do prezydenta, że szuka pracy. Wiele osób tak robi. Do tego nasz prezydent raz w tygodniu ma godziny konsultacji i wtedy ona poszła i jeszcze osobiście poprosiła o pracę. A że u nas otwierali 3 zerówki ( kasę na zerówki daje prezydent, czyli skoro dał kasę to wiedział, że są wolne miejsca ) to ją wkręcił. Ale nie chce mi się wierzyć, ze jest zasłużony nauczyciel z tytułem np dyplomowanego a tu nagle dyrek by kazał mu iść na przymusowy urlop i zatrudniłby by swieżaka. A co jakby po roku dalej wakatu nie było?? kolejny rok urlopu??

Stary 2011-02-14, 09:41   #2321
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia @??
tak. A co śmieszniejsze to @ jeszcze nie ma a brzuch mi rozrywa. No i pierwszy raz @ mi się spóźnia, powinien być wczoraj wieczorem. Pewnie przez to, że zamiast brać tabsy o 19:00 brałam je w tym miesiącu bardzo różnie.

Cytat:
Kochana, prezydenci często mają spotkania z dyrektorami szkół i przedszkoli i są na nich poruszane takie tematy jak wakaty itp. Stąd prezydent wie gdzie są wolne miejsca, gdzie się zwalniają miejsca

Stary 2011-02-14, 09:43   #2322
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kochana, prezydenci często mają spotkania z dyrektorami szkół i przedszkoli i są na nich poruszane takie tematy jak wakaty itp. Stąd prezydent wie gdzie są wolne miejsca, gdzie się zwalniają miejsca
no dokładnie. A jak jeszcze sam daje kasę na otwarcie jakis oddziałów to już w ogóle hehe

uuuu współczuję a może nie przyjdzie

Stary 2011-02-14, 09:45   #2323
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
kolega dostał się na staż bez znajomości zależy od szkoły

znam jedną instytucję choć bez nazwy podawania ale mogę powiedzieć że znajomości tylko w niej

Cytat:
Ana współczuję tych bóli

Sliweńka dla mnie brokuł wymiata

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

hmm musiałam by chyba jutro brokuła kupić będę u rodziców to tam jest sklep ze zdrową żywnością i ceny będą tańsze jak u mnie w mieście wojewódzkim i studenckim

moja była sąsiadka dostała pracę w szkole specjalnej po znajomości nasz były sąsiad pracuje w starostwie jedna wizyta jej mamy na kawie i etat się znalazł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-14 o 09:51
Stary 2011-02-14, 09:45   #2324
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie. A jak jeszcze sam daje kasę na otwarcie jakis oddziałów to już w ogóle hehe

uuuu współczuję a może nie przyjdzie
przyjdzie, przyjdzie. O to jestem spokojna

Stary 2011-02-14, 09:47   #2325
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka złożyła papiery do prezydenta, że szuka pracy. Wiele osób tak robi. Do tego nasz prezydent raz w tygodniu ma godziny konsultacji i wtedy ona poszła i jeszcze osobiście poprosiła o pracę. A że u nas otwierali 3 zerówki ( kasę na zerówki daje prezydent, czyli skoro dał kasę to wiedział, że są wolne miejsca ) to ją wkręcił. Ale nie chce mi się wierzyć, ze jest zasłużony nauczyciel z tytułem np dyplomowanego a tu nagle dyrek by kazał mu iść na przymusowy urlop i zatrudniłby by swieżaka. A co jakby po roku dalej wakatu nie było?? kolejny rok urlopu??
tak mówiła n-ka a ona raczej nie kłamała, bo niby jaki by miała w tym cel?
Po za tym u nas cv można złożyć w UM a nie u prezydenta... i z tego co wiem to nie ma konsultacji. Aaa i to napisałam już Guci, dlaczego akurat przyjmują tych poleconych przez prezydenta, a nie wybiorą spośród grubego segregatora podań?

Cytat:
Wiem jak jeździłam to nawet mieli zebranie wszyscy dyrektorzy
No ale dlaczego nie przyjmują tych co złoża podania do szkół tylko poleconych przez prezydenta? poza tym u nas papiery składa się w UM anie u prezydenta i nie ma konsultacji o których pisała Magda...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-14 o 09:48
Stary 2011-02-14, 09:49   #2326
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem jak jeździłam to nawet mieli zebranie wszyscy dyrektorzy
No ale dlaczego nie przyjmują tych co złoża podania do szkół tylko poleconych przez prezydenta? poza tym u nas papiery składa się w UM anie u prezydenta i nie ma konsultacji o których pisała Magda...
A dlaczego przyjmują z polecenia innej dyrektorki?

ta sama zasada.

Poza tym, nie wierzyła bym w to, że ktoś kogoś wysyła na przymusowy urlop. Tak się nie da. Mogą kogoś wysłać na poratowanie zdrowia na roczny urlop, ale nie mogą go wysłać na kilka lat. Nigdy w to nie uwierzę. Nauczyciele mogą pracować do emerytury i to w większości robią, a nie da się od tak zwolnić nauczyciela w publicznej szkole.

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-02-14 o 09:51
Stary 2011-02-14, 09:50   #2327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

sliweńka kup kup brokuła

Ana bo zawsze dyrki mają pełen segregator podań, którego im się na bank nie chce przeglądać, a skoro mają już osobę z polecenia to wolą ją wziąć. pamiętam, że nawet Marta pisała, że najpierw biorą osoby z polecenia a dopiero jak nie ma kogoś takiego, to w sierpniu biorą osoby z zewnątrz.

A co do godzin konsultacji, to skąd wiesz że nie ma ja np. nie wiedziałam, że jest coś takiego. Dopiero mi moja pomoc jakis czas temu powiedziała.

Stary 2011-02-14, 09:54   #2328
śliweńka
Zakorzenienie

mój TŻ czeka od ponad roku na pracę po znajomości wielce i tyle mu to tylko da że podczas przyjęć jego podanie leży na wierzchu nie na dole stosu choć już nawet zapomnieliśmy o tym tyle to trwa :/

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-02-14, 09:54   #2329
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

ta sama zasada.
No ja to odbieram inaczej dyrektorka wie jak n-el się "sprawował", poza tym jeżeli jest nadmiar n-li i rozkładają je po szkołach to mają obowiązek te szkoły ich przyjąć a prezydent? hmm zna czlowieka jako osobę anie jako nauczyciela u nas w mieście da się zauważyć wpływ znajomości na dostanie pracy, może u Was jest inaczej... już nie wspomnę o posadzie w kwb albo elektrowni... nigdy nie było ofert pracy... a że było można się dowiedzieć po tym, że właśnie kogoś przyjęli
Stary 2011-02-14, 09:55   #2330
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mój TŻ czeka od ponad roku na pracę po znajomości wielce i tyle mu to tylko da że podczas przyjęć jego podanie leży na wierzchu nie na dole stosu choć już nawet zapomnieliśmy o tym tyle to trwa :/
bo wiesz kochana są znajomości i ZNAJOMOŚCI

Stary 2011-02-14, 10:00   #2331
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje wszystkim za kciuki (przydały się) i gratulacje. Dzisiaj z rodzinką będziemy oblewać prawko. Nie mogę się nacieszyć, ale dopiero będę miała radochę jak odbiorę prawko. Mykam troszkę posprzątać, bo wczoraj przed wyjazdem na egzamin narobiłam sobie niezłego bałaganu i wieczorem nie chciało mi się już tego sprzątać. Może jutro na dłużej wpadnę, ale nie obiecuję. Miłego dnia.
gratuluje prawka

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Przekazuje pozdrowienia od Maggie1983 Tęsni za Wami

I kilka zdjęć dla ciotek
pozdrów ją ode mnie , śliczna laleczka

Cytat:
Cześć
Przychodzę podzielić się dobrą wiadomością....
R się oświadczył !!! Jestem oficjalną narzeczoną z pięknym pierścionkiem na palcu !!! ))))))))))))))))))))))) )))))))
no proszę , gratki dla was

wszystkiego naj katunia , zdrówka, szczęścia i pociechy z synka i meżą, dużo miłości i radośći

Cytat:
cześć

Strippi jak się dziś mała czuje??

Gucia oo to fajny wczoraj dzień mieliście

katunia sto lat

Agatka gratulacje

Ale wczoraj miałam dzień. Byłam rano z mamą na zakupach. Kupiłam sobie sukienkę jeansową i golfik, potem mąż przyjechał i zjedliśmy u nich obiad i... kolację bo się zasiedzieliśmy o 20 zadzwonili znajomi i pojechaliśmy do nich. tam było dopiero fajnie, bo jeszcze jakaś parka z 2 dzieci wpadła. Mąż uczył małego (2 latka) przybijać piątkę i robić żółwika. Potem nam znajomi pokazali pokój dla małej (koleżanka jest w 7 m-ce ciąży). Wchodzimy do tego pokoiku i wielkie WOW. Śliczny, tak pięknego pokoiku dla dziecka jeszcze nie widziałam. Szafa cała kreacji dla małej, masa zabawek no rewelacja. Mąż i kolega oczywiście od razu polecieli i zaczęli się zabawkami dla małej bawić - wariaci a potem jej sukienki i sweterki przeglądać. Ja stałam z koleżanką i się tylko im przyglądałam. Kolega coś wyciągał a mój mąż już to komentował a to małe skarpetki, a to sukienka z modną kokardą, a to buciki a to coś tam, no ledwo wyszliśmy. A potem przyszła pora na drinkowanie i... źle się to skończyło bo się napiłam. Miałam taką karuzelę, że ledwo do domu wróciłam. Oczywiście najpierw męża wykorzystałam a potem wymiotowałam w kibelku tabletkę wzięłam przed chwilą bo wczoraj to raczej sensu już nie było ech... ale za to dziś czuję sie super
u imprezka udana , fajnie , a kac no cóż takie uroki imprezowania

żabcia trzymaj się jakoś tam , mam nadzieje że dzisiaj już ok, i gratki za przeprowadzkę
Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Ja oczywiście na chwilkę.

Kliwia nie miałam okazji jeszcze pogratulować... więc GRATULUJĘ!!!

Nie zaglądałam tu bardzo długo więc nie bardzo wiem komu mogę jeszcze gratulować :P

Anika spakowana więc chyba pogratuluję na przyszłość

Agatka suuuuper, że się oświadczył!!!
Strasznie się cieszę, nawet myślałam ostatnio co tam u Ciebie... a tu proszę...

U mnie jakoś leci.
Haniolina już ma 5 i pół miesiąca!!!
Boże jak to leci....

Serdecznie Was pozdrawiam i przesyłam buziaki!!!

Tęsknie za Wami , za pogaduchami , za tym wizażowym klimatem....
ehhh muszę znaleźć jakoś dla Was więcej czasu....

Póki co to tyle.
Obiecuję zjawić się tu jeszcze .... mam nadzieje, że chcecie mnie tu córę marnotrawną jeszcze widywać :P
hej
no leci leci mijający czas widać najbardziej po dzieciach a rzcej po tym jak szybko rosną
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
było rewelacyjnie, jak mi dobrze że sobie tak pogadałyśmy od serducha mrr uwielbiam to, szkoda ze już pojechała… no nic w wakacje się zobaczymy zarwałam kilka nocy kładłyśmy się nad ranem bo albo gadałyśmy albo byliśmy w barze czy byli znajomi..... jestem zmęczona ale było warto
a teraz co najważniejsze z Patem już super, bardzo możliwe że w marcu już nie będziemy się rehabilitowac- jak neurolog wyrazi zgodzę – bo rehabilitantka jest za – robi szybkie postępy raz mu pokazała siedzenie z podparciem i już tak siedzi do tego przygotowuje się do czworakowania i staje na czworakach więc jesteśmy na dobrej drodze

a teraz odnosze się do niektórych postów od razu mówię że tylko was przeleciałam
Kasiaher dziękuję za wyjaśnienie Trzymam kciuki za Dominika
czyli weekend udany
super że zaczyna wszytsko wracać do normy z Patrykiem , wiedziałam że będzie ok

baja gratuluje pracy , może zostaniesz na dłużej
anika nie wolno myć okien w takim stadium ciąży bo jeszcze sobie wywołasz sama ten poród, zresztą może się łozysko odkleić dlatego nie wolno wieszać firna i myć okien
aguś brzucholek już duży czyli coraz bliżej końca

a ja tez poimprezowałam w weekend wczoraj to już była masakra , za dużo popiłam, spaliśmy u rodziców bo tam Dominik był , akurat obudził się jak wróciliśmy a była już 3 w nocy więc mama musiała się z nim męczyć bo ja nie byłam wstanie taka zmęczona byłam, ale dała radę a ja wczora raczyłam się rosołem i mokrymi płynami , oczywiście bez tabletki przeciwbólowej się nie obyło do tego mdliło mnie i czyściło , maskara już wiem dlaczego tak nie pije tzn w takich ilościach chyba długo nie złąpe za kieliszek , ale ponieważ znajomi przyjechali a Anglii i była nas kupa ludzi w knajpce to i popiłam , do tego dostaliśmy zaproszenie na wesele 11 czerwca więc będzie się bawić na weselu a tydzień wcześniej na panieńskim haha ale już nie będę tak piła

jutro robię włoski także jak będę miała chwilę to się pokażę, pisze dalej pracę bo w sobotę chcę żeby wszystko mi sprawdził tzn. rozdziały może wstępi i zakończenie odrazu no i za dwa tygodnie będe chciała jechac już z wydrukowaną w twardej oprawie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:03   #2332
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

ta sama zasada.

Poza tym, nie wierzyła bym w to, że ktoś kogoś wysyła na przymusowy urlop. Tak się nie da. Mogą kogoś wysłać na poratowanie zdrowia na roczny urlop, ale nie mogą go wysłać na kilka lat. Nigdy w to nie uwierzę. Nauczyciele mogą pracować do emerytury i to w większości robią, a nie da się od tak zwolnić nauczyciela w publicznej szkole.
A czy ja mówię, że na kilka lat? nawet nie ma takiej opcji...
i doskonale wiem o tym, że się nie da zwolnić, stąd te przenoszenia

Cytat:
sliweńka kup kup brokuła

Ana bo zawsze dyrki mają pełen segregator podań, którego im się na bank nie chce przeglądać, a skoro mają już osobę z polecenia to wolą ją wziąć. pamiętam, że nawet Marta pisała, że najpierw biorą osoby z polecenia a dopiero jak nie ma kogoś takiego, to w sierpniu biorą osoby z zewnątrz.

A co do godzin konsultacji, to skąd wiesz że nie ma ja np. nie wiedziałam, że jest coś takiego. Dopiero mi moja pomoc jakis czas temu powiedziała.
Magda ja rozumiem... z polecenia a z polecenie to jest co innego, bo co innego jak n-la poleca dyrektor szkoły, przedszkola, inny n-el a co innego jak osoba tak naprawdę nie mająca o tym zielonego pojęcia, czyli prezydent

Dziewczyny, Wy mnie chyba nie rozumiecie...
Ja rozumiem, że osoby są z polecenie ale osoby kompetentnej w tym fachu, a nie za przeproszeniem obojętnie kogo! A w tym wypadku mam na myśli prezydenta... który jakby nie patrzec nie ma o tym zielonego pojęcia... I nie mówię, że tą dziewczynę przyjęli dlatego, że kogoś dali na kilka lat urlopu, bo to jest nielogiczne i niewykonalne... więc proszę nie przeinaczać moich słów Jeżeli tamta kobieta się zgodziła iść na taki urlop roczny to dlaczego nie? a w przyszlym roku, może ktoś odejdzie, może trafi się zastępstwo... a jak nie to wtedy już na polecenie dyrektora tej szkoły, dziewczynę przeniosą do innej placówki! i to rozumiem, gdyż jest to z polcenia osoby, u której dziewczyna pracowała... (dyrektora szkoły) tylko kto jej dał szansę i ją w to wkręcił? jak mógł polecać skoro nie znał jej wiedzy i tego jakim jest n-em? (mowa o prezydencie)...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
No i o to właśnie chodzi...
Stary 2011-02-14, 10:04   #2333
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:05   #2334
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu widzę wiele osób miało imprezowy weekend

Ana moja pomoc nie jest n-elem. Wcześniej pracowała w jakimś przedszkolu na kuchni (na zastępstwo) . Była chwalona więc prezydent znalazł jej etat bo był wolny wakat.

Stary 2011-02-14, 10:05   #2335
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

nie będę rozpisywać ale to akurat osoba z zarządu a dużo się słyszy o tej firmie w tv więc nazwy nie będę pisać

ubieram się i lecę do lidla zrobię zapiekankę z brokułami i kupię rafaello za 7,77zł no i winko

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-14 o 10:06
Stary 2011-02-14, 10:07   #2336
baja_86
Zakorzenienie

Agatka gratuluje Super niespodziewane te zaręczyny

Dziękuje dziewczynki za gratulacje.
Dziś do pracy na 13 do 16:30 nie napracuje się za bardzo chyba
Ciekawe jak będzie...trochę obaw mam ale to normalne całkiem, w koncu wkraczam w nowe środowisko. W każdym razie nastawiona jestem pozytywnie.
Aaa jak byłam w piątek podpisać umowę to przyszła jakaś dziewczyna z podaniem do pracy, z tym, że od września by mogła, bo teraz jeszcze robi licencjat. Jak wyszła to dyrka mówi, że teraz dużo podań dostaje, a jak dwa lata temu kogoś szukała to nie było nikogo, brała kto się nawinął, dopiero teraz miała możliwość wyboru.
W sobotę dostałam tel od właścicielki prywatnego przedszkola, z propozycją pracy. Potwierdza się reguła, że jak już coś znajdziesz to inne propozycje pracy spadają z nieba. No ale w tym przypadku nie mam co narzekać, bo będę pracować w publicznym
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:10   #2337
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu widzę wiele osób miało imprezowy weekend

Ana moja pomoc nie jest n-elem. Wcześniej pracowała w jakimś przedszkolu na kuchni (na zastępstwo) . Była chwalona więc prezydent znalazł jej etat bo był wolny wakat.
No i to rozumiem!

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki za gratulacje.
Dziś do pracy na 13 do 16:30 nie napracuje się za bardzo chyba
Ciekawe jak będzie...trochę obaw mam ale to normalne całkiem, w koncu wkraczam w nowe środowisko. W każdym razie nastawiona jestem pozytywnie.
Aaa jak byłam w piątek podpisać umowę to przyszła jakaś dziewczyna z podaniem do pracy, z tym, że od września by mogła, bo teraz jeszcze robi licencjat. Jak wyszła to dyrka mówi, że teraz dużo podań dostaje, a jak dwa lata temu kogoś szukała to nie było nikogo, brała kto się nawinął, dopiero teraz miała możliwość wyboru.
W sobotę dostałam tel od właścicielki prywatnego przedszkola, z propozycją pracy. Potwierdza się reguła, że jak już coś znajdziesz to inne propozycje pracy spadają z nieba. No ale w tym przypadku nie mam co narzekać, bo będę pracować w publicznym
W takim razie mogę żałować, że nie urodziłam się 2 lata wcześniej a dziewczyna na podobnym poziomie do mnie lic w trakcie
A stres normalny... no i powodzenia z dziećmi
Stary 2011-02-14, 10:12   #2338
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Witam w sloneczne przedpoludnie
u mnie sloneczko swieci

Jeszcze raz :zabcia, kwiatuszek, daysy, Madzialenka, atomufka, ktosia, neska, Agatka, mona, Rosi, Gucia, india, Marta, Justyna, Ana, Sliwenka, strippi, celi, kasiaher, dziekuje za pamiec i zyczenia urodzinowe

zapraszam na ciacho - jeszcze zostalo i orzechowiec moze dzis bedzie lepszy-miękkszy

U nas dzis wielkie sprzatanie, zmywanie, woczoraj juz nikt nie mial sily ani cieplej wody nie bylo a nie chcialo nam sie rozpalc w piecu.
A powiem tylko jedno-impreza z takim malenstwem jak Tomus to czysta masakra! Kazdy chcial go ponosic, prawie sobie go wyrywali z rak, a maluch nie jest przyzwyczaijony ze siedzi kilka godzin na rekach. On lubi sobie polezec i tak sie wyglupiamy i przytulamy czesto. Mnie to momentami denerwowalo ale coz zrobic... musialam sie zajac jedzonkiem i nakrywaniem. Tomus w pewnym momencie sie zbuntowal, zatesknil za mamusia i tylko cycus byl w stanie go uspokoic, potem zostawilam go samego w lozeczku z zabawkami zeby odpoczal i od razu widac ze bylo mu lepiej, ale nieeee tesciowa juz musiala go wzic bo chce go ponosic ach fajnie bylo al dobrze ze to ostatnia taka impreza w domu jak Tom jest malutki!

co zdazylam nadrobic...
Marta - po dupie lani ci sie nalezy a wiesz za co.... za wspomianie o Tako z tarnowskich!!! ja chce burito!!!!!

Kasiaher - dzieki za pokazanie autka mezowi i za opinie!
tylko wiesz co wykupili go nam
ale Tz znalazl innego ale ten sam model:
http://moto.allegro.pl/fiat-punto-ii...454713743.html
a pisalas ze maz mowi ze ten model co posylalam zloty jest OK a to ten sam model wiec moze byc dobry... no ale trzeba na zywo zobaczyc - dzis jedziemy go ogladnac

klion - z przekasek ja mialam jajka faszerowane (jedn z tunczykiem drugie z szynka), koreczki, salatki (u mnie akurat z tortelinii i z makaronow z zupek chinskim-smakowaly, prawie cale zjedzone), talerz weglin i serow; a inne rzeczy ktore mi sie kojarza: nagetsy (robilam na tz urodziny) z dipami i zniknely w calosci, muszle makaronowe faszerowane, mozzarella z pomidorami... jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.

zabciu - super z przeprowadzka

Agatka - no blyszczysz kochana a raczej pierscionek-sliczny! teraz narzeczona pelna gebą a teraz bedzimy Ci wszystki doradzac w planowaniu slubu - ale fajnie bedziesz miala tyle sprawdzonych rad od doswiadczonych PM (oczywiscie łącznie z Tobą ) ze bedziesz miala idealny slub z R.

Ana - to na bol brzuszka
a nie ciekawie z tymi znajomosciami prezydenta, ale badz dobrej mysli na pewno cos znajdziesz! szkoda ze nie miszkasz blizej mnie ja mam tez znajmosci haha a serio to kolezanka szuka do pracy w p-lu n-lki

Gucia - boli brzuszek nadal ? moze cos przeciwbolowego ?

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-02-14 o 10:21
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:18   #2339
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
No ja to odbieram inaczej dyrektorka wie jak n-el się "sprawował", poza tym jeżeli jest nadmiar n-li i rozkładają je po szkołach to mają obowiązek te szkoły ich przyjąć a prezydent? hmm zna czlowieka jako osobę anie jako nauczyciela u nas w mieście da się zauważyć wpływ znajomości na dostanie pracy, może u Was jest inaczej... już nie wspomnę o posadzie w kwb albo elektrowni... nigdy nie było ofert pracy... a że było można się dowiedzieć po tym, że właśnie kogoś przyjęli
Aniu, na to nie masz wpływu. Znajomości to znajomości. A to, że on jest prezydentem też daje mu różne prawa. możemy się z tym nie zgadzać, może nas to irytować, ale on też pełni to stanowisko i wie, że może komuś pomóc to pomaga. I czy to jest nauczyciel z polecenia innego dyrektora,a czy z polecenia prezydenta - to nie ma znaczenia. Zawsze to jest z polecenia.

Cytat:
A czy ja mówię, że na kilka lat? nawet nie ma takiej opcji...
i doskonale wiem o tym, że się nie da zwolnić, stąd te przenoszenia

Magda ja rozumiem... z polecenia a z polecenie to jest co innego, bo co innego jak n-la poleca dyrektor szkoły, przedszkola, inny n-el a co innego jak osoba tak naprawdę nie mająca o tym zielonego pojęcia, czyli prezydent

Dziewczyny, Wy mnie chyba nie rozumiecie...
Ja rozumiem, że osoby są z polecenie ale osoby kompetentnej w tym fachu, a nie za przeproszeniem obojętnie kogo! A w tym wypadku mam na myśli prezydenta... który jakby nie patrzec nie ma o tym zielonego pojęcia... I nie mówię, że tą dziewczynę przyjęli dlatego, że kogoś dali na kilka lat urlopu, bo to jest nielogiczne i niewykonalne... więc proszę nie przeinaczać moich słów Jeżeli tamta kobieta się zgodziła iść na taki urlop roczny to dlaczego nie? a w przyszlym roku, może ktoś odejdzie, może trafi się zastępstwo... a jak nie to wtedy już na polecenie dyrektora tej szkoły, dziewczynę przeniosą do innej placówki! i to rozumiem, gdyż jest to z polcenia osoby, u której dziewczyna pracowała... (dyrektora szkoły) tylko kto jej dał szansę i ją w to wkręcił? jak mógł polecać skoro nie znał jej wiedzy i tego jakim jest n-em? (mowa o prezydencie)...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

No i o to właśnie chodzi...
dla mnie to bez różnicy, kto poleca. Z polecenia to z polecenia,a prezydent ma swoje możliwości i je wykorzystuje - bo czemu nie.

Stary 2011-02-14, 10:18   #2340
baja_86
Zakorzenienie

Ana uda się i tobie coś znaleźć, ja pracę dostałam bez znajomości to i tobie się uda

Katunia spóźniona ale szczere życzenia urodzinowe
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości