Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 10:38   #1771
otako
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
No tak, azelo-oliwkowe jest świetne na przebarwienia
Tak? rozjaśnia ładnie cerę? a ono jest na BU czy na Mazidłach?

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość

Kochane, z okazji walentynek, zycze Wam wszystkim zakochanym w swoich (i cudzych wloskach) oraz w ich pielegnacji duzo cierpliwosci i czulosci oraz wytrwalosci w pielegnacji wlosow oraz w ich zapuszczaniu. Zycze rowniez by nasze wloski odwdzieczyly sie nam za ta troske pieknym zdrowym blaskiem oraz mega porostem

A prywatnie zycze Wam duzo szczescia i milosci oraz boskiego sexu

A wszystkim singielk by znalazly ta swoja dreuga polowke pomaranczy !!!!
i wzajemnie!

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:43   #1772
pamfilia
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Monjas Ty to jak wymyślisz...

Życzę wam kochane dużo, dużo miłości, przede wszystkim do siebie samej bo to najważniejsze i kocham was wszystkie też więc wszystkie jesteście moimi walentynkami dziś
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:51   #1773
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

który???

Monjas

Wzajemnie, dużo miłości

Własnie, ja dołączam się do życzeń Monjas bo sama równie fajnych nie wymyślę na pewno
dziekuje bardzo

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

]

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

i wzajemnie!
dziekuje

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Monjas Ty to jak wymyślisz...

Życzę wam kochane dużo, dużo miłości, przede wszystkim do siebie samej bo to najważniejsze i kocham was wszystkie też więc wszystkie jesteście moimi walentynkami dziś
No co, ma sie ten lepek

Dziekuje Pam i ja tez Was wszystkie Uwielbiam i kazdej przesylam takiego hmmmm "zapuszczalskiego" cmokaska (matko jak to dziwnie brzmi )
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:04   #1774
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
Najbardziej jestem przerażona swoim garbieniem jak oglądam fotki, teraz to już automatycznie się prostuje jak robię zdjęcia, ale na codzień się garbię bardzo, a do tego mam krzywy kręgosłup, to pod koniec dnia czuję się jak babcia
Oj, skad ja to znam...
Cytat:
napisałam 1 zdanie pracy (tej drugiej) sukces!!!!!!!!
zaczęłam od drugiego podrozdziału bo nie bardzo wiem jak sie za pierwszy zabrać...
Coco jumbo i do przodu, poradzisz sobie

Cytat:
Mogłabym Ci całą moją pielęgnację wysłać, jestem z niej zadowolona w 100%
A mi?

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja tez mam strasznego garba i chory kregoslup, chyba na wszystkich odcinkach. Najgorszy chyba krzyzowy i szyjny.
Boli straszliwie, chrupie i strzela a jak szybciej odkrece glowe to mam zawroty glowy i trace rownowage. W krzyzu jak mnie czasem zlamie to odbiera mi wladze w nogach. W poprzednie wakacje mnie tak zlamalo. TZ nosil mnie do lazienki a ja plakalam z bolu.
Matko, Kocurko Ty uwazaj na ten swoj grzbiet, u Ciebie nie ma lekarza, do ktorego moglabys z tym pojsc?
A co to jest RSI?

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Właśnie przy szukaniu odpowiedzi na pytania (na piątek) naszły mnie wspominki. Dotyczące tego, że nie studiuję na kierunku Lekarskim.
Jeszcze jak sobie przypomnę koleżanki i kolegów z kursów przedmaturalnych w Poznaniu, mając świadomość, że albo dostali się za pierwszym razem na lekarski, albo poprawili maturę, jest mi smutno. Mam żal do siebie, że się nie przyłożyłam do poprawy. Mam żal, że ze względu na wychowawczynię z klasy biol-chem., w której byłam na początku LO, przeniosłam się do klasy humanistycznej. Wychowawczyni, przyszła za kilkoma osobami z Gimnazjum, gdzie również była wychowawcą i nie przepadałam za nią. Ech za błędy się płaci... Smutno mi. To było moje marzenie i czuję jakąś pustkę. Jakbym straciła cząstkę siebie... dużo rzeczy byłoby inaczej gdyby nie głupie decyzje...
Jakoś fizjoterapia mnie nie kręci. Ale to już 3 rok, prawie koniec, więc pomęczę się jeszcze. Kosmetologia niby też marzenie... Jakoś nie mogę dać sobie rady z tą tęsknotą za lekiem.

Najgorsze, że te okresy tęsknoty za tym mijają i wracają, nieczęsto a jednak

Idę spać albo płakać, bo mi gula w gardle urosła do gigantycznych rozmiarów

Dobranoc

PS- Przepraszam za błędy składniowe etc.
Ehj, rozumiem Cie doskonale, bo tez czesto miewam tykie mysli. Tylko, ze to niedobrze tak rozkminiac, co by bylo gdyby, gdyby babcia miala kolka to by byla autem
Nie wiem, co Ci poraszic, mnie takie ymsli anchodza przewaznie wieczorem i wtedy ide po prostu spac, a ze z zysypianiem nie mam wiekszych problemow, to sie pomecze chwile, a rano juz zupelnie czym innym mam zaprzatnieta glowe.

Cytat:
A to co studiuję równeiż mnie interesuje, w ogóle tyle mnie interesuje kierunków ze jakbym wygrała w totka to mogłabym studiować, wiele lat różne kierunki jakby mnie było stać na studia i na życie, to... czemu nie rozwijać swoich zainteresowań
Ooo tak, tez bym tak chciala
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:06   #1775
monjas1988
Wtajemniczenie

ja wlasnie skonczylam swoj cukierkowy mejkap, tzet dzwonil ze juz jedzie wiec za chwilke bede sie zbierac
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-14, 11:10   #1776
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty moją też
Cytat:
ja wlasnie skonczylam swoj cukierkowy mejkap, tzet dzwonil ze juz jedzie wiec za chwilke bede sie zbierac
oo, to życze udanego dnia
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:11   #1777
otako
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, to bardzo istotne szkoda, że często o tym zapominamy.

http://asset.soup.io/asset/1481/9613_155a.gif uwielbiam te kartki z Bluntcard

Stary 2011-02-14, 11:12   #1778
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
oo, to życze udanego dnia

oby ok uciekam
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-14, 11:22   #1779
19agusia91
Zakorzenienie

To ja też prześlę walentynkowe buziaczki
Z Tż nawet slowa nie zamieniliśmy dziś na temat Walentynek Jakoś nigdy nie obchodziliśmy
Za to wkurzają mnie te wszystkie opisy na fejsie i GG "kto idzie na antywalentynki?" "Ble, najgorsze Święto w roku", "fuuuj, dzień kiedy najbardziej smutno"
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:24   #1780
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Z Tż nawet slowa nie zamieniliśmy dziś na temat Walentynek Jakoś nigdy nie obchodziliśmy
Za to wkurzają mnie te wszystkie opisy na fejsie i GG "kto idzie na antywalentynki?" "Ble, najgorsze Święto w roku", "fuuuj, dzień kiedy najbardziej smutno"
w tym temacie --> http://komixxy.pl/575539/Walentynki
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:31   #1781
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako;25077719[url
http://asset.soup.io/asset/1481/9613_155a.gif[/url] uwielbiam te kartki z Bluntcard

Cytat:
No też mnie to troszkę drażni choć w sumie, każdy robi jak chce. Mnie tam te serduszka i inne słodkie walentynkowe rzeczy jakoś nie ruszają dzis, bo to dzień jak każdy inny. Nigdy w sumie nie miałam jakiś cudnych walentynek, nie pamiętam żebym je kiedyś obchodziła
Jedynie to że w podstawówce dostałam dwie walentynki, ale jedną na rok!!
Otako, jedną!

Bo dla mnei ważniejsze jest jak wygląda zwiazek z kimś na co dzień, bez okazji niż właśnie z okazji jakiegoś tam dnia...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Hehehe, dobre

A to zazwyczaj tak jest...

Choc to też neizłe uogólnienie. Jak np moja siostra do mnie wczoraj, że ja uważam Walentynki za komerche dlatego, że jestem sama.
Tylko że ja od wielu lat mam takie podejście a przecież wiecznie sama nie byłam

Aczkolwiek na pewno byłoby mi miło jakbym dostała od kogoś różę czy coś, ale właśnie nie z okazji że to święto, tylko tak po prostu
Stary 2011-02-14, 11:37   #1782
otako
Zakorzenienie

Ja w podstawówce do roku dostawałam walentynkę od kolegi z klasy a to czekoladę mi podrzucił do plecaka, a to pluszowe serduszko mówiące "I love you", jakieś kartki, i inne. A on ode mnie nigdy nic nie dostał, bo strasznie go nie lubiłam

W tym roku ktoś mi na maila podesłał wirtualną kartkę, ale podpisał się tylko "" Mam nadzieję, że to będzie pierwsza i ostatnia

Stary 2011-02-14, 11:39   #1783
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja w podstawówce do roku dostawałam walentynkę od kolegi z klasy a to czekoladę mi podrzucił do plecaka, a to pluszowe serduszko mówiące "I love you", jakieś kartki, i inne. A on ode mnie nigdy nic nie dostał, bo strasznie go nie lubiłam

W tym roku ktoś mi na maila podesłał wirtualną kartkę, ale podpisał się tylko "" Mam nadzieję, że to będzie pierwsza i ostatnia
Ach Ty łamaczko męskich serc
ja dziś nic nie dostanę i luzik
Stary 2011-02-14, 11:43   #1784
Jennifer85
Zakorzenienie

Dzien Dobry!!!

Malemu oko tak w nocy zalalo, ze co chwile mu rope wycieralismy, zaraz mamy wizyte u lekarza - nie poszedl dzis do szkoly.

Widze, ze Walentynkowo u nas Najlepszego!!!! Duzo milosci!!!

Ja nic nie dostane i nic nie daje z wiadomych powodow Hhheee

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:43   #1785
19agusia91
Zakorzenienie

Ja kiedyś dostałam od kolegi kartkę z tekstem (powiedział to ) napisz sobie coś sama, i tak mi zawsze zeszyty przepisujesz pierwsza,czy druga klasa SP
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2011-02-14, 11:46   #1786
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś dostałam od kolegi kartkę z tekstem (powiedział to ) napisz sobie coś sama, i tak mi zawsze zeszyty przepisujesz pierwsza,czy druga klasa SP
Jaki romantyczny

Jenn dziękuję i wzajemnie
Stary 2011-02-14, 11:48   #1787
19agusia91
Zakorzenienie

coś w klubie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Azelo -oliwkoe jest z BU i je uwielbiam

nic, wracam do nauki perkolatów i tym podobnych.Romantycznie w sumie, przenikaja się i w ogóle
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2011-02-14, 12:00   #1788
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!!!

Malemu oko tak w nocy zalalo, ze co chwile mu rope wycieralismy, zaraz mamy wizyte u lekarza - nie poszedl dzis do szkoly.

Widze, ze Walentynkowo u nas Najlepszego!!!! Duzo milosci!!!

Ja nic nie dostane i nic nie daje z wiadomych powodow Hhheee
witajcie Walentynki kochane

Ja również przyłączam się do życzeń, bo co jak co, ale miłości na ty forum to nie brakuje nigdy kochamy swoje włoski, koleżanki wizażanki a największą miłością darzymy sklepy fryzjerskie (te lepiej i nawet te gorzej zaopatrzone, aby tylko było coś co można na włosy napaćkać
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:00   #1789
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nic, wracam do nauki perkolatów i tym podobnych.Romantycznie w sumie, przenikaja się i w ogóle
no no... rzeczywiście romantycznie
Stary 2011-02-14, 12:04   #1790
n0emi
Zakorzenienie

Dziewczyny i ja wam daje walentynkowego buziaczka<3

Tez nie rozumiem tych glupich opisow, kto nie chce to niech nie obchodzi, ale widocznie cos kluje niektore osoby w sercu skoro robia taki szum wokolo nienawidzenia tego swieta jednym z argumentow jest, ze przeciez przez caly rok sie kocha, no tak ale babcie czy dziadka tez mamy caly rok a jednak obchodzi sie dzien dziadka czy dzien babci...
dla mnie TZ zrobil niespodzianke i zaklepal miejsce w kinie Ale to tez w sumie dlatego, ze nigdzie dawno nie bylismy. Zadnych prezentow sobie nie kupujemy
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:13   #1791
szmyrk
Zakorzenienie

Milego dnia, ja lece pracowac
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:15   #1792
n0emi
Zakorzenienie

szmyrku milej pracy kiedy zostaniesz z nami na dluzej?
Stary 2011-02-14, 12:18   #1793
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja uciekam z malym do lekarza Bede pozniej

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:27   #1794
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Moja koleżanka z ławki była zakochana w tym chłopaku, który mi dawał walentynki i w 2 klasie się wkurzyła, jak ja od niego dostałam to serduszko. Miała do niego kartkę, miała mu podrzucić ukradkiem, ale z nerwów po prostu podeszła do jego ławki, rzuciła mu ją w twarz i krzyknęła: masz!

Stary 2011-02-14, 12:33   #1795
astra85
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ale mam dzis kiepski nastroj
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:53   #1796
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam książki z serii Heartland Lauren Brooke. W Polsce przetłumaczono 14 części z 20 . Prędzej niż przetłumaczą kupie sobie po angielsku... w tym tempie to będzie za jakieś 5-10 lat...
Buuu nie znam

Ja kiedys czekalam na wydanie angielskie jednej ksiazki, bo w pl byla juz chyba pol roku wczesniej, ale zanim sie doczekalam dostalam ja od ciotki w prezencie na imieniny.
Czasem wole ksiazki po angielsku. Wydaje mi sie ze przeklady bywaja tak pozmieniane ze czasem ksiazka zmienia sens i przekaz

I jest jedna rzecz, ktorej nienawidze w przekladach. Zmienianie imion na polskie
Czytam ksiazke w ktorej ma sie wczuc w atmoswere kraju w ktorym dzieje sie akcje,a bohaterowie nazywaja sie Zdzislaw, Satanislaw i Genowefa
Przesadzilamz tymi przykladani imion, ale np w nowym przekladzie Narnii zamiast Peter to Piotrus kurza stopa

Cytat:
Właśnie przy szukaniu odpowiedzi na pytania (na piątek) naszły mnie wspominki. Dotyczące tego, że nie studiuję na kierunku Lekarskim.
Jeszcze jak sobie przypomnę koleżanki i kolegów z kursów przedmaturalnych w Poznaniu, mając świadomość, że albo dostali się za pierwszym razem na lekarski, albo poprawili maturę, jest mi smutno. Mam żal do siebie, że się nie przyłożyłam do poprawy. Mam żal, że ze względu na wychowawczynię z klasy biol-chem., w której byłam na początku LO, przeniosłam się do klasy humanistycznej. Wychowawczyni, przyszła za kilkoma osobami z Gimnazjum, gdzie również była wychowawcą i nie przepadałam za nią. Ech za błędy się płaci... Smutno mi. To było moje marzenie i czuję jakąś pustkę. Jakbym straciła cząstkę siebie... dużo rzeczy byłoby inaczej gdyby nie głupie decyzje...
Jakoś fizjoterapia mnie nie kręci. Ale to już 3 rok, prawie koniec, więc pomęczę się jeszcze. Kosmetologia niby też marzenie... Jakoś nie mogę dać sobie rady z tą tęsknotą za lekiem.

Najgorsze, że te okresy tęsknoty za tym mijają i wracają, nieczęsto a jednak

Idę spać albo płakać, bo mi gula w gardle urosła do gigantycznych rozmiarów

Dobranoc

PS- Przepraszam za błędy składniowe etc.
Nie ma sensu plakac nad rozlanym mlekiem.
Mie smuc sie. Mozesz palnowac dalej przyszlosc i ja poprawiac.Przeszlosci nie zmienisz.

Ja tez popelnilam wiele bledow (nie zawsze ode mnie zaleznych), ale co zrobie. Czasu nie cofne.
Przerwalam ukochane studia, teraz bardzo zaluje, ale co poradze? Nic. Jedyne co moge zrobic to kiedys wrocic na ten kierunek. Na razie nie mam mozliwosci.

Nie smuc sie. Wiem co czujesz.
Cytat:
Ja tez mam trochę do siebie żal, że byłam w klasie humanistycznej, Chociaż w gimnazjum nienawidziłam biologii i chemii. Żałuję,że byłam głupia taka i nie chodziłam na jakieś korepetycje z biologii,czy na jakiś kurs przedmaturalny, tylko dlatego,że nie było pieniędzy. Dobrze wiedziałam,ze mają tak beznadziejną nauczycielkę nie mam ŻADNYCH szans na dostanie się na farmację. Teraz nawet nie poprawiam tej biologii, nie mam zbytnio szansa na dzienne studia. Ząluję,że nie miałam innego kierunku jeszcze upatrzonego, mogłam złożyc na chemią kosmetyczną, czy kosmetologię i potem iść do technikum, a a tak lipa.
A czy po technikum farmaceutycznym nie masz jakiegos pierwszenstwa na farmacje czy cos???
Cytat:
Agusiu- z kursów to owszem sporo się nauczyłam, ale i tak mało. Inna sprawa być w klasie biol-chem i tam, to dopiero jest możliwość nauczenia się. To samo na korkach z chemii- na kursie miałam biologię i fizykę. Otóż nauczycielka może i dobrze uczyła, ale ja szczerze mówiąc mocno się nie przykładałam (zawsze można było więcej czasu poświęcić...). Poza tym ona często robiła zadania za mnie- tj. zanim ja pomyślałam co i jak, to ona już to zrobiła

Nie mówiąc, że jak zdawałam maturę to na większości uczelni wymagali rozszerzonych 3 przedmiotów (patrz fizyka, z której miałam kiepską babkę w LO). Gdybym zdawała tylko biologię i chemię jestem pewna, że miałabym lepsze wyniki. A teraz- prawie 4 lata po maturze. Gdyby wróciły testy na uczelniach to bym startowała a tak d***. Nie będę kolejny raz składać papierów w LO, zwłaszcza, że na drugą poprawkę (w 2009r.) nie poszłam
A czy wiecie moze jak teraz dostac sie na studia ze stara matura????
Jest egzamin czy co??
Cytat:

Kochane, z okazji walentynek, zycze Wam wszystkim zakochanym w swoich (i cudzych wloskach) oraz w ich pielegnacji duzo cierpliwosci i czulosci oraz wytrwalosci w pielegnacji wlosow oraz w ich zapuszczaniu. Zycze rowniez by nasze wloski odwdzieczyly sie nam za ta troske pieknym zdrowym blaskiem oraz mega porostem

A prywatnie zycze Wam duzo szczescia i milosci oraz boskiego sexu

A wszystkim singielk by znalazly ta swoja dreuga polowke pomaranczy !!!!
Dzieki

I ja wam zycze moje Walentynki, wzystkiego wlosowego
Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Matko, Kocurko Ty uwazaj na ten swoj grzbiet, u Ciebie nie ma lekarza, do ktorego moglabys z tym pojsc?
A co to jest RSI?
Bylam u lekarza to dostalam paracetamol.
Im wisi to ze mam zwyrodnienie kregoslupa. Dlatego probuje sie dostac na rezonans w PL. Musze sie zakrecic prywatnie (choc jestem wielkim przeciwnikiem prywatnych wizyt w szpitalach).
Stwierdzone zwyrodnienie mialam juz dawno, tylko nigdy nie mialam wlasnie rezonansu, ktory wykaze dokladnie co i jak.

A RSI to jest Repetitive Strain Injury czyli zwyrodnienie miesnia barku spowodowane zbyt dlugim siedzeniem w jednej pozycji, potegowane stresem.
Zwykle dotyczy to osob przesiadujacych dlugo przed kompem i operujacych mysza (np projektanci dlatego tak mi sie to dale we znaki w mojej ostatniej robocie). Ale ja mam z tym problem od szkoly podstawowej od pisania...
Powoduje bol barku, omdlenie reki, dretwienie, brak czucia, niedowlad. Cos jak ciesnie miesni nadgarstka tylko ulokowane w barku. We wczesnym stadium da sie wyleczyc masazami i cwiczeniami. W zaawansowanych operacyjnie.
Ja mam az taka narosl jakby na miesniu, i jak sie ja masuje to strasznie boli i zgrzyta i chrupie pod reka. Tak jakby na miesniu zrobila sie jaks chrzesc.

Cytat:
Ehj, rozumiem Cie doskonale, bo tez czesto miewam tykie mysli. Tylko, ze to niedobrze tak rozkminiac, co by bylo gdyby, gdyby babcia miala kolka to by byla autem
Nie wiem, co Ci poraszic, mnie takie ymsli anchodza przewaznie wieczorem i wtedy ide po prostu spac, a ze z zysypianiem nie mam wiekszych problemow, to sie pomecze chwile, a rano juz zupelnie czym innym mam zaprzatnieta glowe.
Ja mam podobnie. klade sie do luzka i zaczynam rozkminiac, i nie moge spac. I tak potem przez kilka tygodni rozkminiam. I musz eprochy nasenne brac. Dobrze ze mam slaba glowe i ziolowe wystarczaja.
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
O matko! Moze czyns zatarl?
Biedulek.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Tez nie rozumiem tych glupich opisow, kto nie chce to niech nie obchodzi, ale widocznie cos kluje niektore osoby w sercu skoro robia taki szum wokolo nienawidzenia tego swieta jednym z argumentow jest, ze przeciez przez caly rok sie kocha, no tak ale babcie czy dziadka tez mamy caly rok a jednak obchodzi sie dzien dziadka czy dzien babci...
dla mnie TZ zrobil niespodzianke i zaklepal miejsce w kinie Ale to tez w sumie dlatego, ze nigdzie dawno nie bylismy. Zadnych prezentow sobie nie kupujemy
A to generalnie wale w tynki.
I tez nie rozumiem zamieszamia, bo pamietam czasy kiedy walentynek nie bylo i nagle media zrobily z nich wielka afere i zaczely walentynki byc na sile w prowadzane.
Poczatkowo na wet zadnych gadzetow w sklepach nie bylo. Jak ktos chcial dad komus walentynke, to pisaj aj na zwyklej kartce, albo kartce z ladnej papeterii.
Dla mnie to kolejne sztuczne i plastikowe swieto. Ja chce nasza Noc Swietojanska, o ktorej wszyscy wieki temu zapomnieli a jest o wiele fajniejsza niz walenie w tynki.
1 maja, dzein kobiet... to sa swieta ktore ja obchodze

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:16   #1797
Asia19x
Zakorzenienie

Dzień dobry

Z Okazji Walentynek -dużo miłości kochane, bo to najważniejsze,, Byście zawsze były szczęśliwe i miały na kogo liczyć

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:18   #1798
n0emi
Zakorzenienie

kocurzyco fakt to swieto to wielka komercha, ale przeciez nikt nie kaze nam tego kupowac a to ze sa tak udekorowane witryny to chyba od samego patrzenia nie oslepniemy, dlatego nie rozumiem tego oburzenia. Dekoracja jak dekoracja: raz kurczaczki raz serdueszka a to ze takie swieta do nas wchodza to nic dziwnego, Polacy chyba uwazaja, ze tamte tradycje sa lepsze, a przynajmniej o wiele wiecej przynosza pozytku pienieznego niz nasze dawne zapomniane. W moim miescie pomalu wchodzi Haloween, juz dzieci w tym roku chodzily poprzebierane, ja akurat tego swieta juz wgl nie kumam. Bo walentynki to swieto zakochanych kto chce obchodzi to obchodzi kto nie to nie, prosta pilka. A jednak troche mnie dotyczy, bo mam swoja polowke i mozna poddac sie refleksji, nie koniecznie kupujac serducho za 50 zl.
A wracajac do haloween to zaden dom nie byl udekorowany co oznacza, ze nie chce sie brac w tym udzialu a dzieciaki i tak wszedzie chodzili, a jak nie otwierali, to obrzucali np samochody papierem toaletowym czy bita smietana... to juz jest dla mnie chore. Nie obchodzisz swieta, ale ponosisz skutki. Ojj nie chcialabym myc samochodu rano przed praca

a wgl to dzisiaj mialam straszny sen, obudzilam sie zaplakana snilo mi sie, ze profesor oddawal prace i napisalam na 0 pkt i musze wziac warunek heh nie wiem skad sie u mnie te sny biora
Stary 2011-02-14, 13:23   #1799
kocurzyca
Zakorzenienie

I znow cisza

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:31   #1800
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Komunikacja warszawska jest o nieeeebo lepsza niz gdziekolwiek w UK
W ogóle komunikacja w W-wie jest dobra.

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Ale ja bylam w centrum zawsze, raz na Mokotowie. A, i jeszcze proba uzykania pomocy u pan w informacji turystycznej czy w kiosku, gdzie sprzedaja bilety, masakra, nigdy jeszcze nie bylam tak niemilo lub nieprofesjonalnie potraktowana Chyba mam wyjatkowego pecha, ale za kazdym razem mnie to tam spotyka.
Najlepiej po prostu ogarnąć "co i jak" zanim się przyjedzie do Warszawy. Na stronie ZTM-u opisane są wszystkie bilety.

Cytat:
A co do strony ZTMu to moze zmienili, bo ja wiem, ostatni raz ze trzy lata temu probowalam cos na niej znalezc
Zmienili ją

Cytat:
O to prawda, chamstwo jest nieziemskie.
Raz chcialam kupic bilet w podziemiu przy GUS, alebyla karteczka zaraz wracam. Czekalam nikt nie wrocil. Poniewaz sie spieszylam postanowilam ruszyc w poszukiwaniu nastepnego kiosku. W nastepnym pani na mnie nawrzeszczala ze nie ma boletow bo jej sie skonczyly, a wszyscy pytaja. Takie dziwne ze ludzie w kiosku o bilety pytaja i to zapewne ich wina ze nie ma biletow wiec trzeba nawrzeszczec.

I tak w poszukiwaniu biletu dotarlam do celu pieszo (do Alej).

teraz ostatnio przylecialam do Wawy i poszlam kupic bilet.Pod moja nieobecnosc zmienilo sie nazewnictwo, zawsze kupowalam bilet ''normalny''. Wiec prosze o ten bilet normalny, a pani przewraca galami i pyta zirytowana ''jaki normalny''. No to ja ''jak to jaki normalny? No normalny!!''.Ja wiem ze w Warszawie jest 5 tysiecy odmian biletow,ale normalny to chyba taki najbardziej zwykly standardowy,nie dla studenta, nie na 3 dni, nie dla emeryta, nie poza szczytowy, tylko NORMALNY, bez udziwnien. Ja wiem ze na nim jest napisane jednorazowy co nie oznacza ze nie jest normalny. Zawsze byl noormalny, dlaczego nagle po 3 miesiacach nieobecnosci nie moze byc normalny.
To chamstwo, zirytowany ton wszedzie... straszne.
Wspolczuje biednym obcokrajowcom, ktorzy musza z tymi ''milymi'' paniami w kioskach na lotnisku. Bylam swiadkiem paru takich akcji. Szprecha taka w jezyku nie zrozumialaym dla nikogo (jej sie wydaje ze to angielski), nic dziwnego ze nikt nie rozumie i jeszcze sie rzuca i irytuje. A ten biedny obcokrajowiec nie wie co zlego zrobil.
Totakie zderzenie z warszawska rzeczywistoscia jest po wyjsciu z samolotu z UK gdzie od usmiechow i slodyczy i zyczliwosci mozna sie wyrzygac.
To musiałaś mieć ogromnego pecha Albo ja ogromne szczęście. Nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło.

Cytat:
oby ok uciekam
Baw się dobrze

Cytat:
Ja z TŻ-em też ich nie obchodzę.

Cytat:
I jest jedna rzecz, ktorej nienawidze w przekladach. Zmienianie imion na polskie
Czytam ksiazke w ktorej ma sie wczuc w atmoswere kraju w ktorym dzieje sie akcje,a bohaterowie nazywaja sie Zdzislaw, Satanislaw i Genowefa
Przesadzilamz tymi przykladani imion, ale np w nowym przekladzie Narnii zamiast Peter to Piotrus kurza stopa
Ja wolę jak imiona są tłumaczone. Ale jak nie są, to też przeżyję. Byle żeby tłumacz był konsekwentny- bo jak część imion jest przetłumaczona, a część nie, to szału dostaję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości