|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
??
|
|
|
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Coś Ty, jeszcze pracuje i nie mam nic popranego, przygotowanego. Nawet wyprawki całej nie mam. Mi też jeszcze kilka rzeczy brakuje.... ale od przyszłego tygodnia idę na zwolnienie to może sie ogarnę w końcu
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DOKŁADNIE, bez wahania bym się zdecydowała... |
|
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Załączam zdjęcia mojego "Maleństwa"
![]() pierwsze zdj. w 32 tc, drugie w 35 tc ![]() Obraz 042.jpg Obraz 051.jpg ach jak ja kocham takie auto-sesje
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-02-14 o 13:24 |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie spakowana, ale torba juz się grzeję
![]() jest sredniej wielkości i mam nadzieję, że się w nią zapakuje bo będzie lipa ![]() a musze tam wziąć rzeczy dla siebie i dla małej, a fakt te nasze "pieluchy" zajmują duuużo miejsca
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny teraz to już głównie o porodach będzie na forum ...
od razu się zestresowałam, bo jeszcze nie mam na 100% załatwionej położnej, dopiero z jedną wstępnie rozmawiałam, bardzo fajna kobieta, ale widać, że nie zależy jej na kasie, i ma dużo pracy, chyba wybiorę jednak inną ![]() muszę w tym tygodniu to ostatecznie załatwić A żeby nie myśleć o porodzie to idę na allegro, ![]() może kosmetyki zamówię dla Idalii, zawsze coś
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
hawea to jak u ciebie już ten tydz to może jednak się cos rusza
![]() u mnie jutro "dopiero"38 sie zacznie wiec mam czas ![]() ja też idę na allegro musze sobie garnki do kuchni zamówic bo nie mam ani jednego ![]() może coś polecicie ? ![]() a w sobotę moje rodzenstwo kupiło nam prezent zaległy slubny. pralke Bosch, mikser, odkurzacz, krajalnice wszystko Zelmera i zostało wlansie na garnki jeszcze w końcu cos bede miała do tej kuchni mojej. bo stoja jak narazie same szafki ![]() a mama ma mi kupic talerze Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-14 o 13:29 |
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki i dawaj nam znać co i jak Cytat:
Po blanciku i rodzimy Też wstawiam zdjęcie swojego bębenka z dzisiaj. Od jutra 39 tydzień, brzuch nie rośnie już chyba, ale waga idzie w górę, więc mam nadzieję, że to częściowo chociaż mały przybrał na wadze
|
||
|
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
Stysia, ja nawet myślałam o Trzebnicy, w sumie i tak płacę za położną... ale odległość mnie odstraszyła troszeczkę.
subtelle, ładny brzuszek, ale powiem Ci, że jest całkiem całkiem jak na 35 tydzień ja w 40 tc mam mniejszy, ale to pewnie wszystko zależy od budowy ciała![]() Tity, brzuszek już chyba Ci troszkę opadł? Jak myślisz?
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-02-14 o 13:30 |
|
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
subtelle, Tity śliczne brzuszki
![]() |
|
|
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki, za Was też trzymam kciuki, będziemy się wspierać myślami w pt ![]() u nas torba nie spakowana nadal, pranie częściowo zrobione, ale nie mam jeszcze komody i nie mam gdzie układać rzeczy dla Maleństwa. na razie stoi góra w misce do prania i czeka na prasowanie... a torbę chyba wypadałoby spakować...chociaż częściowo... ![]() Imienia nie mamy nadal... i coraz mi z tym gorzej, bo nie umiemy się zecydować, Moje Dziecko będzie bezimienne
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczny ten Twoj brzuszek malenstwo chyba nie jest takie maluskie;p Za to Twoj bardziej wyglada jak moj tyle ze ja w 35 tyg jestem hehe:P
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mam wrażenie, że wcale
Ciągle taki sam Coś moje słońce się nie spieszy na zewnątrz chyba ![]() tajka mi tak od 3 tygodnie prawie wcale nie rośnie już brzuch, więc może Tobie tez już dużo nie urośnie
|
|
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku myślałam o Trzebnicy (moja mama mieszka blisko),ale kuzynka, która mieszka w Trzebnicy powiedziała mi,że nie poleca. Ona sama 2 razy rodziła i na kamieńskiego jechała. W Trzebnicy z tego co mi ta kuzynka mówiła to nie ma dobrych lekarzy i nie ma oddziału noworodkowego jakby z maleństwem coś było nie tak, wtedy Maleństwo wiozą do Wrocławia, a Ty zostajesz w Trzebnicy. Ogólnie powiedziała, że nie poleca. A jak Twoja połozna się nazywa?
|
|
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam.
No Maluszek nie jest taki Malutki.... co mnie przeraża. Tity - śliczny brzusio- zgrabniocha! ![]() Cytat:
ciężko jest już jak cholera.. a gdzie jeszcze 5 tyg...
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-02-14 o 13:34 |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne okrągłe brzuszki,dziewczyny
Właśnie przed momentem spakowałam torbę Brakuje jeszcze kapci,bo nogi mi tak popuchły,że nowo zakupione muszę zostawic na 'po porodzie'
|
|
#4158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam że my tylko nie mamy imienia u nas tez kiepsko z wymyslaniem, to przez Tz jemu nic nie pasuje ![]() Tity brzusio już nisko tak mi się wydaje |
|
|
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dasz radę już bliżej niż dalej![]() stysia, na priwa wyślę Ci nazwisko położnej
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Tajka, ja w pierwszej ciąży nie miałam ani kropelki siary a po porodzie karmiłam synka przez rok
Teraz też jak na razie nic nie leci ale oczekuję powtórki. Pewnie dostaniesz pokarm, ale najwyżej poproś lekarza o tabletki na zahamowanie laktacji skoro nie chcesz karmić. Castia, hehe, fajnie będziesz wyglądała z dwoma torbami i pampkami na porodówce Chociaż u nas w sumie też zalecali brać dwie torby, i do porodu przyjść ze swoją a resztę zostawić w samochodzie i donieść już po porodzie. Hawea, no to oby niebawem ruszyło Monti, ja to Cię podziwiam przecież jakbym tyle jadła to przytyłabym chyba ze 40 kilo Subtelle, brzuszek faktycznie baardzo duży |
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam w walentynkowe popołudnie, godzine temu dopiero wstałam, odsypiałam nockę
Cytat:
hej, ja miałam nie do końca przespana noc. Połozyłam sie około 2.00 ( to u mnie ostatnio znów norma) , przez sen ciągle cos mi przeszkadzało, bardzo mi było niewygodnie, brzuch mnie uwierał, koło 4.00 wstałam bo juz nie mogłam tak pół spać, a pół się wiercić. NO i wyobraźcie sobie dostałam jakiegos totalnego pobudzenia, nie mogłam usiedziec na miejscu, musiałam chodzić po pokoju, robiło mi sie gorąco, do tego mdłości jakieś, potem latanie do kibelka na k... , a brzuch miałam wrażenie, że mi znów opadł i był taki twardy cały, normalnie to czuje malutką, przez skórę gdzie co ma, a wtedy był cały brzuch napięty, czułam jej delikatne bardzo ruchy ale jak przez mgłę, normalnie wpadłam w schize, że zaczne rodzić, ale zeszłam sobie piętro niżej, zeby nie budzic TŻ i tam sobie szalałam, siadałam, wstawałam, siku mi się chciało dosłownie co 5 minut i co chwila tez pić. Wszystko bardzo mi przypominało poród, tylko, że żadnych skurczy poza tym, że brzuch twardy nie czułam No i tak do jakiejś 7.00 sobie schizowałam, az sie uspokoiłam. TŻ wstał o tej godzinie własnie i poczułam sie jakos bezpiecznie i mi całe to napięcie zeszło, oprócz sikania, ciągle sikałam chyba z 10 razy w ciągu godziny O 8.00 mój kochany pojechał do pracy, oczywiście będzie pod telefonem, a ja sie połozyłam spać. No i wstałam po 12.00 a teraz jest w miarę ok, lekki jakis niepokój czuję, cos tam mnie czasem zakłuje na dole, mam wrażenie, że młoda główka mi sie wwierca coraz niżej, ale mówię sobie, ze to schiza, Umówiłam sie do mojej gin- miałam byc w środę, ale przepisałam się na dziś, żeby mnie zbadała, bo jak sie sama zbadałam, to mi wyszło, że szyjka owszem wciąz długa, zamknięta, bo czop mi żaden nie wypadł ani nic takiego, ale miekka bardzo i "przepuszcza" 2 palce. Dlatego jestem ciekawa, czy moja gin to potwierdzi. ( tyle, ze szyjka która przepuszcza, to wcale nie oznacza że zaraz poród, w poprzednich ciążach chodziłam ze skrócona szyjka i rozwarciem 2 cm dwa tygodnie ) Taka nocke miałam.... ooo i winogrona- uwielbiam, tylko uwaga, to nie dla tych co miały podwyższone wyniki glukozy !!! bo zawiera duzo cukru i miód też. ale ja miałam wyniki ok. więc chyba dzis polece kupić, niech moja kruszynka rośnie szybko, bo cos mi sie wydaje że do terminu ( 07 marzec) to ona nie wytrwa ![]() Jeszcze raz miłych Walentynek
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-18 o 00:01 |
|
|
|
|
#4162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze az mi ulzylo...bo juz myslalam ze tylko ja nie spakowana i poprana hihihi ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Ja mysle ze troche opadl |
||
|
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
niutka, to widzę, że nie tylko ja miałam akcje w nocy
![]() a brzuszek wydaje mi się, że opadł. Wcześniej na dole było po skosie, a teraz bardziej wypełniony ( mam nadzieję, że w miarę wytłumaczyłam, o co mi chodzi hehe) ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-02-14 o 13:50 |
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz mega bebolek
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niutka też mi sie wydaje ze ciut opadł jeszcze nizej |
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko do tego sklepu to troche daleko mam 2 stacje pociagow;pCytat:
Ja tutaj spotkan z lekarzem nie mam tylko z polozna. Nastepne bede miala 28 lutego to moze cos ja zagadam o tym.
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Niutka mnie też wydaję się że brzuszekł ci opadł
|
#4168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, jeśli badałas sobie wczesniej ( najlepiej jeszcze przed ciążą) to nie będziesz miała problemu z porównaniem, ale jeśli nie, to będzie Ci ciężko to stwierdzić. Tutaj jest taka stronka o szyjce, jak ją znaleźć itd, wklejałam juz kiedyś, możesz sobie zobaczyć. http://blog.birthbalance.com/?p=429 Generalnie szyjka jest taka wystająca, i ma dziurke pośrodku( mi to przypomina główke penisa w wzwodzie, tyle, że szyjka jest mniejsza) i skrócona, to wtedy kiedy tego wystającego elementu jest coraz mniej, ( to się nazywa zgładzanie szyjki, w trakcie porodu ta wystająca szyjka najpierw całkiem zanika, a potem robi sie rozwarcie, a "przepuszczalność" lub rozwarcie, to średnica tej dziurki, która sie powiększa. Generalnie w medycynie jest przyjęte, że o rozwarciu mówi sie dopiero, gdy szyjka się 'zgładzi", czyli zniknie, a wcześniej to sie nazywa "przepuszczanie", jesli jest rozwarta, ale ciagle nie zgładzona. ( tam na tej stronce jest czarno biały rysunek główki wstawionej do kanału i tam własnie widac o co chodzi) - myśle, że moge byc teraz między A i B ![]() Tylko, że to róznie bywa u róznych kobiet, u mnie najpierw mieknie i przepuszcza, poprzednie porody miałam tak, że własnie od 2 tygodni chodziłam z przepuszcająca, a potem dopiero w trakcie porodu błyskawicznie mi się zgładziła i rozwarła, a inne moga miec zamknięta i długą do samego porodu.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-14 o 14:01 |
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, ładny prezent od rodzeństwa
Tity, ładny brzuszek |
|
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

gdzie bedziesz rodziła?