Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 13:11   #4141
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Termin mam na 16 marca. We Wroclawiu niby jest wybór szpitali, ale odnoszę wrażenie, że to wybór po prostu mniejszego zła, bo nie powiem żeby którykolwiek z nich mi pasował. Wybrałam Kamieńskiego ze względu na to,że mam do niego 1km, są w miare porządne warunki i będę tam miała prywatną położną, którą bardzo polecały moje znajome, które tam rodziły. Synek będzie miał na imię Konrad. Ty widziałam czekasz na Sebastiana gdzie bedziesz rodziła?
Masz juz torbe spakowana ??
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:14   #4142
Stysia71
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Porodówki we Wrocławiu niestety nie mają dobrych opinii. Ja również wybrałam Kamieńskiego i modlę się, żeby było miejsce, kiedy akcja się zacznie. Ostatnio jak tam byłam na KTG, był komplet. Dość często mają obłożenie. Również mam tam swoją położną, ale wiadomo, że jak nie będzie miejsca, to położna ze mną nie pojedzie do innego szpitala....
Myślałam jeszcze o Oławie, w razie gdyby brakło miejsc, ale sama nie wiem....
Ładne imię wybraliście dla synka. My mieliśmy dość długo dylemat, bo żadne nam nie pasowało
My mielismy dokładnie to samo, dla dziewczynki miałam pełno ładnych imion w głowie, ale dla chłopaka już nie bardzo. Imię wybraliśmy dopiero jakoś w grudniu. Moja koleżanka rodziła na Kamieńskiego, miała swoja położną i mówiła,że lasce przed nią na IP powiedzieli, że nie ma miejsc i odesłali do innego szpitala, a ją z racji tego, że miała swoją położną przyjęli. Wiesz ja mam cichą nadzieje i licze na to,że nas tak łatwo nie odeslą i nie pozbawią sie tych 650zł...

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Masz juz torbe spakowana ??

Coś Ty, jeszcze pracuje i nie mam nic popranego, przygotowanego. Nawet wyprawki całej nie mam. Mi też jeszcze kilka rzeczy brakuje.... ale od przyszłego tygodnia idę na zwolnienie to może sie ogarnę w końcu
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:17   #4143
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
My mielismy dokładnie to samo, dla dziewczynki miałam pełno ładnych imion w głowie, ale dla chłopaka już nie bardzo. Imię wybraliśmy dopiero jakoś w grudniu. Moja koleżanka rodziła na Kamieńskiego, miała swoja położną i mówiła,że lasce przed nią na IP powiedzieli, że nie ma miejsc i odesłali do innego szpitala, a ją z racji tego, że miała swoją położną przyjęli. Wiesz ja mam cichą nadzieje i licze na to,że nas tak łatwo nie odeslą i nie pozbawią sie tych 650zł...

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Coś Ty, jeszcze pracuje i nie mam nic popranego, przygotowanego. Nawet wyprawki całej nie mam. Mi też jeszcze kilka rzeczy brakuje.... ale od przyszłego tygodnia idę na zwolnienie to może sie ogarnę w końcu
No niestety, takie są realia. Dlatego ja chodzę jeszcze do lekarza, który pracuje na Kamieńskiego. Liczę jeszcze na to, że odejdą mi wody, wtedy nie będą mogli odesłać do innego szpitala. Szkoda, że we Wrocławiu nie ma prywatnej kliniki, gdzie można by było zapłacić i mieć pewność, że zostaniesz potraktowana jak człowiek.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:19   #4144
Stysia71
Raczkowanie

Cytat:
No niestety, takie są realia. Dlatego ja chodzę jeszcze do lekarza, który pracuje na Kamieńskiego. Liczę jeszcze na to, że odejdą mi wody, wtedy nie będą mogli odesłać do innego szpitala. Szkoda, że we Wrocławiu nie ma prywatnej kliniki, gdzie można by było zapłacić i mieć pewność, że zostaniesz potraktowana jak człowiek.

DOKŁADNIE, bez wahania bym się zdecydowała...
Stary 2011-02-14, 13:22   #4145
subtelle
Raczkowanie

Załączam zdjęcia mojego "Maleństwa"
pierwsze zdj. w 32 tc, drugie w 35 tc

Obraz 042.jpg
Obraz 051.jpg

ach jak ja kocham takie auto-sesje

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:24
subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:23   #4146
iweczka
Zakorzenienie

ja jeszcze nie spakowana, ale torba juz się grzeję
jest sredniej wielkości i mam nadzieję, że się w nią zapakuje bo będzie lipa
a musze tam wziąć rzeczy dla siebie i dla małej, a fakt te nasze "pieluchy" zajmują duuużo miejsca
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:24   #4147
iizabelaa
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny teraz to już głównie o porodach będzie na forum ...

od razu się zestresowałam, bo jeszcze nie mam na 100% załatwionej położnej, dopiero z jedną wstępnie rozmawiałam,
bardzo fajna kobieta, ale widać, że nie zależy jej na kasie,
i ma dużo pracy,
chyba wybiorę jednak inną

muszę w tym tygodniu to ostatecznie załatwić

A żeby nie myśleć o porodzie to idę na allegro,
może kosmetyki zamówię dla Idalii,
zawsze coś
Stary 2011-02-14, 13:26   #4148
Castia
Wtajemniczenie

hawea to jak u ciebie już ten tydz to może jednak się cos rusza
u mnie jutro "dopiero"38 sie zacznie wiec mam czas

ja też idę na allegro musze sobie garnki do kuchni zamówic bo nie mam ani jednego
może coś polecicie ?

a w sobotę moje rodzenstwo kupiło nam prezent zaległy slubny.
pralke Bosch, mikser, odkurzacz, krajalnice wszystko Zelmera i zostało wlansie na garnki jeszcze
w końcu cos bede miała do tej kuchni mojej. bo stoja jak narazie same szafki
a mama ma mi kupic talerze

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:29
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:26   #4149
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny,

Tak Wam wczoraj marudziłam, że nic się nie dzieje, a dzisiejszą nockę miałam z głowy, w ogóle nie spałam. Mały tak strasznie się wiercił, uciskał mi w dole w podbrzuszu, brzuch bolał jak na @, ciągnęło mnie w pochwie, no i chyba odpadł mi czop, bo było to takie gęste, ale nie podbarwione krwią. Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego. Czyżby Mały szykował się do wyjścia? Byłoby super nawet teraz mnie boli strasznie, jak to pisze..

Życzę Wam cudownych Walentynek
Oho no to coś widocznie się rozkręca. W końcu juz na Ciebie pora Trzymam mocno kciuki i dawaj nam znać co i jak

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na TVN Style jest program o porodzie.
jak słyszę hasło "poród w ekstazie" to padam
Mi to się kojarzy z porodem na haju Po blanciku i rodzimy
Też wstawiam zdjęcie swojego bębenka z dzisiaj. Od jutra 39 tydzień, brzuch nie rośnie już chyba, ale waga idzie w górę, więc mam nadzieję, że to częściowo chociaż mały przybrał na wadze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek koniec 38 tc.jpg (28,2 KB, 59 załadowań)

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:27   #4150
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Stysia, ja nawet myślałam o Trzebnicy, w sumie i tak płacę za położną... ale odległość mnie odstraszyła troszeczkę.

subtelle, ładny brzuszek, ale powiem Ci, że jest całkiem całkiem jak na 35 tydzień ja w 40 tc mam mniejszy, ale to pewnie wszystko zależy od budowy ciała

Tity, brzuszek już chyba Ci troszkę opadł? Jak myślisz?

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:30
Stary 2011-02-14, 13:29   #4151
patrycja_22
Rozeznanie

subtelle, Tity śliczne brzuszki

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:30   #4152
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja spakowałam się w 2 torby - jedna dla mnie, druga dla małego. a rożek po prostu wyprałam, wyprasowałam i poskładałam w kostkę jak ręcznik i miejsce się zrobiło

trzymam kciuki "za wody" - ja swoje będę badać w piątek a już teraz mam stresa....
My też w pt
dzięki, za Was też trzymam kciuki, będziemy się wspierać myślami w pt

u nas torba nie spakowana nadal, pranie częściowo zrobione, ale nie mam jeszcze komody i nie mam gdzie układać rzeczy dla Maleństwa. na razie stoi góra w misce do prania i czeka na prasowanie...
a torbę chyba wypadałoby spakować...chociaż częściowo...
Imienia nie mamy nadal... i coraz mi z tym gorzej, bo nie umiemy się zecydować, Moje Dziecko będzie bezimienne

Stary 2011-02-14, 13:30   #4153
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 3745552
Załącznik 3745559

A ja myslalam ze moj jest duzy hehe;P(34+4)
Sliczny ten Twoj brzuszek malenstwo chyba nie jest takie maluskie;p

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Od jutra 39 tydzień, brzuch nie rośnie już chyba, ale waga idzie w górę, więc mam nadzieję, że to częściowo chociaż mały przybrał na wadze
Za to Twoj bardziej wyglada jak moj tyle ze ja w 35 tyg jestem hehe:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:31   #4154
Tity
Zakorzenienie

Cytat:

Tity, brzuszek już chyba Ci troszkę opadł? Jak myślisz?
No właśnie mam wrażenie, że wcale Ciągle taki sam Coś moje słońce się nie spieszy na zewnątrz chyba
tajka mi tak od 3 tygodnie prawie wcale nie rośnie już brzuch, więc może Tobie tez już dużo nie urośnie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:32   #4155
Stysia71
Raczkowanie

Cytat:
Stysia, ja nawet myślałam o Trzebnicy, w sumie i tak płacę za położną... ale odległość mnie odstraszyła troszeczkę.

subtelle, ładny brzuszek, ale powiem Ci, że jest całkiem całkiem jak na 35 tydzień ja w 40 tc mam mniejszy, ale to pewnie wszystko zależy od budowy ciała
Ja na początku myślałam o Trzebnicy (moja mama mieszka blisko),ale kuzynka, która mieszka w Trzebnicy powiedziała mi,że nie poleca. Ona sama 2 razy rodziła i na kamieńskiego jechała. W Trzebnicy z tego co mi ta kuzynka mówiła to nie ma dobrych lekarzy i nie ma oddziału noworodkowego jakby z maleństwem coś było nie tak, wtedy Maleństwo wiozą do Wrocławia, a Ty zostajesz w Trzebnicy. Ogólnie powiedziała, że nie poleca. A jak Twoja połozna się nazywa?
Stary 2011-02-14, 13:33   #4156
subtelle
Raczkowanie

Dziękuję Wam.
No Maluszek nie jest taki Malutki.... co mnie przeraża.

Tity - śliczny brzusio- zgrabniocha!

Cytat:

Mój brzuch jest wieelki i właśnie dlatego gin zlecił trzecie badanie prenatalne, na którym się okazało że Synuś jest jakieś 3 tyg starszy wagowo , no i niestety mam za dużo wód...
ciężko jest już jak cholera.. a gdzie jeszcze 5 tyg...

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:34
Stary 2011-02-14, 13:33   #4157
87czarna
Zakorzenienie

Piękne okrągłe brzuszki,dziewczyny

Właśnie przed momentem spakowałam torbę Brakuje jeszcze kapci,bo nogi mi tak popuchły,że nowo zakupione muszę zostawic na 'po porodzie'

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:35   #4158
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Imienia nie mamy nadal... i coraz mi z tym gorzej, bo nie umiemy się zecydować, Moje Dziecko będzie bezimienne
ładny brzusio - spory

myślałam że my tylko nie mamy imienia
u nas tez kiepsko z wymyslaniem, to przez Tz jemu nic nie pasuje

Tity brzusio już nisko tak mi się wydaje
Stary 2011-02-14, 13:36   #4159
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Dziękuję Wam.
No Maluszek nie jest taki Malutki.... co mnie przeraża.

Tity - śliczny brzusio- zgrabniocha!

Mój brzuch jest wieelki i właśnie dlatego gin zlecił trzecie badanie prenatalne, na którym się okazało że Synuś jest jakieś 3 tyg starszy wagowo , no i niestety mam za dużo wód...
ciężko jest już jak cholera.. a gdzie jeszcze 5 tyg...
no coś TY, jak 3 tygodnie starszy, to może wyjdzie 3 tygodnie wcześniej
dasz radę już bliżej niż dalej

stysia, na priwa wyślę Ci nazwisko położnej

Stary 2011-02-14, 13:38   #4160
gosikk_s
Zakorzenienie

Tajka, ja w pierwszej ciąży nie miałam ani kropelki siary a po porodzie karmiłam synka przez rok Teraz też jak na razie nic nie leci ale oczekuję powtórki. Pewnie dostaniesz pokarm, ale najwyżej poproś lekarza o tabletki na zahamowanie laktacji skoro nie chcesz karmić.

Castia, hehe, fajnie będziesz wyglądała z dwoma torbami i pampkami na porodówce Chociaż u nas w sumie też zalecali brać dwie torby, i do porodu przyjść ze swoją a resztę zostawić w samochodzie i donieść już po porodzie.

Hawea, no to oby niebawem ruszyło

Monti, ja to Cię podziwiam przecież jakbym tyle jadła to przytyłabym chyba ze 40 kilo

Subtelle, brzuszek faktycznie baardzo duży

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:39   #4161
niutka1
Wtajemniczenie

Hej, witam w walentynkowe popołudnie, godzine temu dopiero wstałam, odsypiałam nockę

Cytat:
cześć Dziewczyny,

Tak Wam wczoraj marudziłam, że nic się nie dzieje, a dzisiejszą nockę miałam z głowy, w ogóle nie spałam. Mały tak strasznie się wiercił, uciskał mi w dole w podbrzuszu, brzuch bolał jak na @, ciągnęło mnie w pochwie, no i chyba odpadł mi czop, bo było to takie gęste, ale nie podbarwione krwią. Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego. Czyżby Mały szykował się do wyjścia? Byłoby super nawet teraz mnie boli strasznie, jak to pisze..

hej, ja miałam nie do końca przespana noc. Połozyłam sie około 2.00 ( to u mnie ostatnio znów norma) , przez sen ciągle cos mi przeszkadzało, bardzo mi było niewygodnie, brzuch mnie uwierał, koło 4.00 wstałam bo juz nie mogłam tak pół spać, a pół się wiercić.
NO i wyobraźcie sobie dostałam jakiegos totalnego pobudzenia, nie mogłam usiedziec na miejscu, musiałam chodzić po pokoju, robiło mi sie gorąco, do tego mdłości jakieś, potem latanie do kibelka na k... , a brzuch miałam wrażenie, że mi znów opadł i był taki twardy cały, normalnie to czuje malutką, przez skórę gdzie co ma, a wtedy był cały brzuch napięty, czułam jej delikatne bardzo ruchy ale jak przez mgłę, normalnie wpadłam w schize, że zaczne rodzić, ale zeszłam sobie piętro niżej, zeby nie budzic TŻ i tam sobie szalałam, siadałam, wstawałam, siku mi się chciało dosłownie co 5 minut i co chwila tez pić. Wszystko bardzo mi przypominało poród, tylko, że żadnych skurczy poza tym, że brzuch twardy nie czułam

No i tak do jakiejś 7.00 sobie schizowałam, az sie uspokoiłam. TŻ wstał o tej godzinie własnie i poczułam sie jakos bezpiecznie i mi całe to napięcie zeszło, oprócz sikania, ciągle sikałam chyba z 10 razy w ciągu godziny
O 8.00 mój kochany pojechał do pracy, oczywiście będzie pod telefonem, a ja sie połozyłam spać.
No i wstałam po 12.00
a teraz jest w miarę ok, lekki jakis niepokój czuję, cos tam mnie czasem zakłuje na dole, mam wrażenie, że młoda główka mi sie wwierca coraz niżej, ale mówię sobie, ze to schiza,
Umówiłam sie do mojej gin- miałam byc w środę, ale przepisałam się na dziś, żeby mnie zbadała, bo jak sie sama zbadałam, to mi wyszło, że szyjka owszem wciąz długa, zamknięta, bo czop mi żaden nie wypadł ani nic takiego, ale miekka bardzo i "przepuszcza" 2 palce. Dlatego jestem ciekawa, czy moja gin to potwierdzi.
( tyle, ze szyjka która przepuszcza, to wcale nie oznacza że zaraz poród, w poprzednich ciążach chodziłam ze skrócona szyjka i rozwarciem 2 cm dwa tygodnie )

Taka nocke miałam....

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

MIÓD SPADZIOWY I WINOGRONKA A DZIECI BĘDĄ ROSŁY JAK NA DROŻDZACH

ooo i winogrona- uwielbiam, tylko uwaga, to nie dla tych co miały podwyższone wyniki glukozy !!! bo zawiera duzo cukru i miód też. ale ja miałam wyniki ok. więc chyba dzis polece kupić, niech moja kruszynka rośnie szybko, bo cos mi sie wydaje że do terminu ( 07 marzec) to ona nie wytrwa

Jeszcze raz miłych Walentynek
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-18 o 00:01
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:42   #4162
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

To dobrze az mi ulzylo...bo juz myslalam ze tylko ja nie spakowana i poprana hihihi

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Hej, witam w walentynkowe popołudnie, godzine temu dopiero wstałam, odsypiałam nockę

hej, ja miałam nie do końca przespana noc. Połozyłam sie około 2.00 ( to u mnie ostatnio znów norma) , przez sen ciągle cos mi przeszkadzało, bardzo mi było niewygodnie, brzuch mnie uwierał, koło 4.00 wstałam bo juz nie mogłam tak pół spać, a pół się wiercić.
NO i wyobraźcie sobie dostałam jakiegos totalnego pobudzenia, nie mogłam usiedziec na miejscu, musiałam chodzić po pokoju, robiło mi sie gorąco, do tego mdłości jakieś, potem latanie do kibelka na k... , a brzuch miałam wrażenie, że mi znów opadł i był taki twardy cały, normalnie to czuje malutką, przez skórę gdzie co ma, a wtedy był cały brzuch napięty, czułam jej delikatne bardzo ruchy ale jak przez mgłę, normalnie wpadłam w schize, że zaczne rodzić, ale zeszłam sobie piętro niżej, zeby nie budzic TŻ i tam sobie szalałam, siadałam, wstawałam, siku mi się chciało dosłownie co 5 minut i co chwila tez pić. Wszystko bardzo mi przypominało poród, tylko, że żadnych skurczy poza tym, że brzuch twardy nie czułam

No i tak do jakiejś 7.00 sobie schizowałam, az sie uspokoiłam. TŻ wstał o tej godzinie własnie i poczułam sie jakos bezpiecznie i mi całe to napięcie zeszło, oprócz sikania, ciągle sikałam chyba z 10 razy w ciągu godziny
O 8.00 mój kochany pojechał do pracy, a ja sie połozyłam spać.
No i wstałam po 12.00
a teraz jest w miarę ok, lekki jakis niepokój czuję, ale mówię sobie, ze to schiza, umówiłam sie do mojej gin- miałam byc w środę, ale przepisałam się na dziś, żeby mnie zbadała, bo jak sie sama zbadałam, to mi wyszło, że szyjka owszem wciąz długa, zamknięta, bo czop mi żaden nie wypadł ani nic takiego, ale miekka bardzo i "przepuszcza" 2 palce. Dlatego jestem ciekawa, czy moja gin to potwierdzi.
( tyle, ze szyjka która przepuszcza, to wcale nie oznacza że zaraz poród, w poprzednich ciążach chodziłam ze skrócona szyjka i rozwarciem 2 cm dwa tygodnie )

Taka nocke miałam....

ooo i winogrona- uwielbiam, tylko uwaga, to nie dla tych co miały podwyższone wyniki glukozy !!! bo zawiera duzo cukru i miód też. ale ja miałam wyniki ok. więc chyba dzis polece kupić, niech moja kruszynka rośnie szybko, bo cos mi sie wydaje że do terminu ( 07 marzec) to ona nie wytrwa

Jeszcze raz miłych Walentynek

Wklejam też zdjęcie brzuszka z dziś, robiłam pół godziny temu, bo jak wam pisałam miałam wrażenie, że znów opadł.

Ja mysle ze troche opadl
Stary 2011-02-14, 13:44   #4163
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

niutka, to widzę, że nie tylko ja miałam akcje w nocy dobrze, że idziesz do lekarza dzisiaj. Ja wybieram się w środę. I mam nadzieję,( jak od paru wizyt zresztą), że to już będzie OSTATNIA wizyta przed porodem. A jak można zbadać samemu, czy szyjka jest skrócona?
a brzuszek wydaje mi się, że opadł. Wcześniej na dole było po skosie, a teraz bardziej wypełniony ( mam nadzieję, że w miarę wytłumaczyłam, o co mi chodzi hehe)

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:50
Stary 2011-02-14, 13:45   #4164
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 3745552
Załącznik 3745559

Ale masz mega bebolek taki zgrabniutki i okragly
Stary 2011-02-14, 13:47   #4165
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Castia, hehe, fajnie będziesz wyglądała z dwoma torbami i pampkami na porodówce Chociaż u nas w sumie też zalecali brać dwie torby, i do porodu przyjść ze swoją a resztę zostawić w samochodzie i donieść już po porodzie.
no ja chyba wezmie dwie do auta ale do szpitala wejde ze swoja tylko, w koncu to dziecko chyba sie troche bedzie rodzic,wiec odrazu mi nie beda potrzebne rzeczy dla córy jak juz mnie gdzies ulokuja na stałe to Tz doniesie mi rzeczy dla małej

niutka też mi sie wydaje ze ciut opadł jeszcze nizej
Stary 2011-02-14, 13:47   #4166
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
tajka mi tak od 3 tygodnie prawie wcale nie rośnie już brzuch, więc może Tobie tez już dużo nie urośnie
Mi sie wydaje ze teraz to zaczne tyc bo dzies pierwszy dzien do pracy nie poszlam;p, dlatego za chwilke ide na spacer do polskiego sklepu kupic kasze gryczana, bo chce zrobic gulasz z kurczaka i pieczarek + kasza + kapustka zasmazana;d na wieczor jak moj walentynek wroci;p.
Tylko do tego sklepu to troche daleko mam 2 stacje pociagow;p
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Tajka, ja w pierwszej ciąży nie miałam ani kropelki siary a po porodzie karmiłam synka przez rok Teraz też jak na razie nic nie leci ale oczekuję powtórki. Pewnie dostaniesz pokarm, ale najwyżej poproś lekarza o tabletki na zahamowanie laktacji skoro nie chcesz karmić.
Tak szczerze to chcialabym karmic pierwsze dni do tygodnia, ale byloby to troche glupie, walczyc z nawalami, twardnieniem piersi, brakiem mleka, bolem sutkow i przestac po tygodniu dlatego chyba lepsza opcja jest nie karmic wcale.
Ja tutaj spotkan z lekarzem nie mam tylko z polozna. Nastepne bede miala 28 lutego to moze cos ja zagadam o tym.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:52   #4167
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Niutka mnie też wydaję się że brzuszekł ci opadł

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:54   #4168
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
niutka, to widzę, że nie tylko ja miałam akcje w nocy dobrze, że idziesz do lekarza dzisiaj. Ja wybieram się w środę. I mam nadzieję,( jak od paru wizyt zresztą), że to już będzie OSTATNIA wizyta przed porodem. A jak można zbadać samemu, czy szyjka jest skrócona?

no, jeśli badałas sobie wczesniej ( najlepiej jeszcze przed ciążą) to nie będziesz miała problemu z porównaniem, ale jeśli nie, to będzie Ci ciężko to stwierdzić.

Tutaj jest taka stronka o szyjce, jak ją znaleźć itd, wklejałam juz kiedyś, możesz sobie zobaczyć.

http://blog.birthbalance.com/?p=429

Generalnie szyjka jest taka wystająca, i ma dziurke pośrodku( mi to przypomina główke penisa w wzwodzie, tyle, że szyjka jest mniejsza) i skrócona, to wtedy kiedy tego wystającego elementu jest coraz mniej, ( to się nazywa zgładzanie szyjki, w trakcie porodu ta wystająca szyjka najpierw całkiem zanika, a potem robi sie rozwarcie, a "przepuszczalność" lub rozwarcie, to średnica tej dziurki, która sie powiększa. Generalnie w medycynie jest przyjęte, że o rozwarciu mówi sie dopiero, gdy szyjka się 'zgładzi", czyli zniknie, a wcześniej to sie nazywa "przepuszczanie", jesli jest rozwarta, ale ciagle nie zgładzona.

( tam na tej stronce jest czarno biały rysunek główki wstawionej do kanału i tam własnie widac o co chodzi) - myśle, że moge byc teraz między A i B
Tylko, że to róznie bywa u róznych kobiet, u mnie najpierw mieknie i przepuszcza, poprzednie porody miałam tak, że własnie od 2 tygodni chodziłam z przepuszcająca, a potem dopiero w trakcie porodu błyskawicznie mi się zgładziła i rozwarła, a inne moga miec zamknięta i długą do samego porodu.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:01
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:54   #4169
gosikk_s
Zakorzenienie

Castia, ładny prezent od rodzeństwa

Tity, ładny brzuszek

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:59   #4170
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no, jeśli badałas sobie wczesniej ( najlepiej jeszcze przed ciążą) to nie będziesz miała problemu z porównaniem, ale jeśli nie, to będzie Ci ciężko to stwierdzić.

Tutaj jest taka stronka o szyjce, jak ją znaleźć itd, wklejałam juz kiedyś, możesz sobie zobaczyć.

http://blog.birthbalance.com/?p=429

Generalnie szyjka jest taka wystająca, i ma dziurke pośrodku( mi to przypomina główke penisa w wzwodzie, tyle, że szyjka jest mniejsza) i skrócona, to wtedy kiedy tego wystającego elementu jest coraz mniej, ( to się nazywa zgładzanie szyjki, w trakcie porodu ta wystająca szyjka najpierw całkiem zanika, a potem robi sie rozwarcie, a "przepuszczalność" lub rozwarcie, to średnica tej dziurki, która sie powiększa. Generalnie w medycynie jest przyjęte, że o rozwarciu mówi sie dopiero, gdy szyjka się 'zgładzi", czyli zniknie, a wcześniej to sie nazywa "przepuszczanie", jesli jest rozwarta, ale ciagle nie zgładzona.
Tylko, że to róznie bywa u róznych kobiet, u mnie najpierw mieknie i przepuszcza, poprzednie porody miałam tak, że własnie od 2 tygodni chodziłam z przepuszcająca, a potem dopiero w trakcie porodu błyskawicznie mi się zgładziła i rozwarła, a inne moga miec zamknięta do samego porodu.
Dzięki za wyjaśnienie. Nie badałam sama, niestety, wcześniej swojej szyjki. Wiem jednak od lekarza, że mam ją skróconą i miękką od jakiegoś czasu, ale nie mam rozwarcia. No chyba, że coś się zmieniło od ostatniej wizyty u lekarza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości