Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 10:56   #1171
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
i Ty się przed nim rozbierasz ja myślałam, że mój jest przystojny a ten..... ożesz....

jak pierwszy raz poszłam do mojego .... 8 lat temu - miałam 23 latka .... i go zobaczyłam jak podjechał pod przychodnię na motorze , w skórze : mdleje: to myślałam, że uciekne, gdyby nie to, że moja własna Mama mnie do niego zaciągnęła i naprawdę miałam już jakiś problem... ale to była trauma, żeby ściągnąc majtki przed nim .

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

ja też mam dość mrozu, tym bardziej, że ledwo się w płaszcz mieszczę już .
Apropo płaszcza to w każdym mam przeszyte guziki o ponad 20 cm taka ze mnie beka

A odnośnie Gryglasa haha. Kiedyś oglądałam DDTVN z Małżem :
"Matko, Alka, to twój lekarz!!! Co On robi w Warszawie? Przecież dziś masz wizyte!"

Nie miałam żadnych obaw żeby sie przed nim rozebrać ale jak zbliżył się do mnie z rękawiczką na dłoni i wyciągniętymi dwoma palcami przeszedł mnie niepokojący dreszcz haha.
Zawsze mówie sobie, że chodzą do niego też stare babki i różne inne ciężkie przypadki więc naprawde nie ma się czego wstydzić

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:59   #1172
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dla mnie też to jest lekko krępujące i chyba bym uciekła z przed tej kamery i już nie wróciła

Mój TŻ 3 sierpnia przyjechał do mnie gdy siedziałam na ławce w słońcu i wyszedł w eleganckiej koszuli , z bukietem kwiatów i po prostu się oświadczył Po czym 20 minut wzdychałam nad pierścionkiem a TŻ powiedział "To może zamówimy pizze i wypijemy po piwie?" Tak o to jesteśmy romantyczni haha.

przynajmniej było to 100% szczere.

mój to zrobił w rocznicę naszą (pierwszą), zabrał mnie na kolację i uknuł wszystko z kelnerką - pojechał tam wcześniej, zostawił jej bukiet i pierścionek, a po kolacji poszedł sobie niby domówić soczku i wracał z bukietem - myślałam, że dostaję bukiet z okazji rocznicy, a on nagle mówi jak bardzo mnie kocha i nagle: "chyba powinienien klęknąć" .... i się oświadczył teraz mi się łzy cisną, a wtedy tak się szeroko uśmiechałam że dostałam szczękościsku
dziś mam łzy w oczach jak sobie przypomnę .

no - ciekawe czy teraz posypią się wspomnienia z oświadczyn dzieczyn - dawać dawać!!!! chcemy czytać takie rzeczy dzisiaj .

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Apropo płaszcza to w każdym mam przeszyte guziki o ponad 20 cm taka ze mnie beka

A odnośnie Gryglasa haha. Kiedyś oglądałam DDTVN z Małżem :
"Matko, Alka, to twój lekarz!!! Co On robi w Warszawie? Przecież dziś masz wizyte!"

Nie miałam żadnych obaw żeby sie przed nim rozebrać ale jak zbliżył się do mnie z rękawiczką na dłoni i wyciągniętymi dwoma palcami przeszedł mnie niepokojący dreszcz haha.
- kocham naszych TZtów za to co czasem powiedzą

a ten dreszcz - kiedyś też się "dziwnie" poczułam - na szczęscie raz, jak chodzę do niego te 8 lat .... uffff .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:59   #1173
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinię Muszę ten wózek porządnie wyczyścić i wyprać i ocenię wtedy. Jednak wiadomo że odpada duży koszt i jeśli miałabym kupować nowy to tylko dlatego, że pozazdrościłabym innym mamom nowiutkich bryk
hehe, ja też starym śmigać będę

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No...

Edzik obudził mnie o 4:30, więc jestem nieprzytomna.
Na 8:30 byłam w przychodni, ale była mega kolejka, więc jak weszłam o 9:30, to powiedzieli, że za późno na glukozę i mam przyjść jutro
A potem się okazało, że na glukozę wchodzi się bez kolejki i to moja wina, że nie wiedziałam Mój lekarz mi nie powiedział, a nie ma żadnej kartki...
jak to za późno ???????
współczucia

Cytat:
Mój TŻ 3 sierpnia przyjechał do mnie gdy siedziałam na ławce w słońcu i wyszedł w eleganckiej koszuli , z bukietem kwiatów i po prostu się oświadczył Po czym 20 minut wzdychałam nad pierścionkiem a TŻ powiedział "To może zamówimy pizze i wypijemy po piwie?" Tak o to jesteśmy romantyczni haha.

ale ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiimmmmmmmmnooooooooooo ooo na dworze !!!!!!!!!!!!!!!!!
masakra !!!!!!!!!!!

spagetti dziś

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:59   #1174
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
i Ty się przed nim rozbierasz ja myślałam, że mój jest przystojny a ten..... ożesz....

jak pierwszy raz poszłam do mojego .... 8 lat temu - miałam 23 latka .... i go zobaczyłam jak podjechał pod przychodnię na motorze , w skórze : mdleje: to myślałam, że uciekne, gdyby nie to, że moja własna Mama mnie do niego zaciągnęła i naprawdę miałam już jakiś problem... ale to była trauma, żeby ściągnąc majtki przed nim .
hahaha
Mój gin też jest przystojny i stosunkowo młody wśród naszych lekarzy, takie ciacho ale ja jakoś nigdy się przy nim nie wstydziłam. Jak poszłam do niego pierwszy raz to nawet miałam wrażenie, że to on jest bardziej skrępowany ale to pewnie przez to, iż pan doktorek nie jest za bardzo rozgadany i ma chyba opanowany i spokojny charakter

Wiecie, co do tych oświadczyn to dla mnie masakra takie cyrki w tv Ja to generalnie nie jestem romantyczna, nie lubię komedii romantycznych, nie uznaję walentynek itp.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:07   #1175
Paulizia
Wtajemniczenie

Jejku to ja mam juza zalamke jak taka pogoda w Polsce bo ja kurtki nie dopinam tutaj jets caly czas na plusie to chodze w rozpietej, ale w Polsce minus :strach-drzwi:

Jutro ide po zaswiadczenie na 11:20... tak dla swietego spokoju!
Ale, ze zadziora jestem to sie bede na lotnisku klocic z nimi odwolujac sie do regulaminu by na sam koniec pomachac im zaswiadczeniem sa sa sa sa

Dzieki Ci Anglio za niemoznosc picia glukozy
Stary 2011-02-14, 11:08   #1176
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Potrzebuję rady Dostałam wózek i teraz biję się z myślami czy zostawić go czy nie. Nie jest to wózek moich marzeń, nie jest super nowy, nie ma różnych fajnych bajerów ale jest tylko po jednym dziecku i dość mało używany. Gondolka w świetnym stanie, później spacerówka. Firma Chicco i minus taki, że chyba większość wózków tej firmy ma dość małe kółka. Plus że jest dość lekki a to dla mnie ważne bo mieszkam na 4 piętrze bez windy
ja bym zostawiła w głębokim wózku dziecko za długo nie pojeździ, zawsze można sobie potem kupić super spacerówkę
ja będę miała wózek pożyczony i zamierzam dopiero w spacerówkę zainwestować

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:24   #1177
Paulizia
Wtajemniczenie

No tak Walentynki
Moj tez mis ie oswiadczyl dwa lata temu wlasnie w Walentynki. Oryginalnie najpierw byla restauracja, a potem w drodze do domu zatrzymal sie przy takim urokliwym malutkim kosciolku gdzie bylo straszne bloto... juz sie domyslalam, ze cos sie swieci, bo 2 dni wczesniej cos strasnie go moja dlon interesowala no i wyciagnal to pudelko i zapytal ''czy chcialabys...'' szkoda mi sie go zrobilo, bo on nie jest skory do takich ceregieli i od razu sie zgodzilam. Pierscionek byl idealny, ale przyznal sie ze chcial kupic duzo wiekszy, bo wydawalo mu sie, ze mam dlon taka jak on
I ciesze sie, ze moj maz ma gust, bo widzialam pierscionek jaki kumpel kupil na zareczyny swojej kobiecie. Nie dosc, ze z Argosu [sprzedaz produktow z katalogu] z promocji z pudelkiem w ksztalcie serca gratis to mial wieeeelie czerwone serce, kore otoczone bylo malymi bialymi brylancikami, ktore okalala zlota falbana
Stary 2011-02-14, 11:30   #1178
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
I ciesze sie, ze moj maz ma gust, bo widzialam pierscionek jaki kumpel kupil na zareczyny swojej kobiecie. Nie dosc, ze z Argosu [sprzedaz produktow z katalogu] z promocji z pudelkiem w ksztalcie serca gratis to mial wieeeelie czerwone serce, kore otoczone bylo malymi bialymi brylancikami, ktore okalala zlota falbana

Piękny! Moja czteroletnia córeczka byłaby zachwycona
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:34   #1179
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Dla mnie też to jest lekko krępujące i chyba bym uciekła z przed tej kamery i już nie wróciła

Cytat:
przynajmniej było to 100% szczere.

mój to zrobił w rocznicę naszą (pierwszą), zabrał mnie na kolację i uknuł wszystko z kelnerką - pojechał tam wcześniej, zostawił jej bukiet i pierścionek, a po kolacji poszedł sobie niby domówić soczku i wracał z bukietem - myślałam, że dostaję bukiet z okazji rocznicy, a on nagle mówi jak bardzo mnie kocha i nagle: "chyba powinienien klęknąć" .... i się oświadczył teraz mi się łzy cisną, a wtedy tak się szeroko uśmiechałam że dostałam szczękościsku
dziś mam łzy w oczach jak sobie przypomnę .

no - ciekawe czy teraz posypią się wspomnienia z oświadczyn dzieczyn - dawać dawać!!!! chcemy czytać takie rzeczy dzisiaj .

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

- kocham naszych TZtów za to co czasem powiedzą

a ten dreszcz - kiedyś też się "dziwnie" poczułam - na szczęscie raz, jak chodzę do niego te 8 lat .... uffff .
o jak fajniusio !!!!!!!!!!!! Takei cąłkowite zaskoczenie Niestety moj małż ani odrobinę nie jest romantyczny, ni cholera..
Najpierw sama dogryzałam mu, że chce wreszcie pierścien, bo bylismy razem juz 3 lata i ciągle na odległość (Krakow-czestochowa) no a w końcu wyznaczyłam date (on sie na nią zgodził) i ustalilismy ze przyjdzie do mnie ze swoimi rodzicami. I tak też się stało...
Wręczył kwiaty mojej mamie, rodzice sie zapoznawali a on mnie wział na góre do mojego pokoju, uklęknał i dał czerwony kubek z Monachium (bo kilka dni wczesniej wrócił z niemiec i prosiłam by mi kubeczek kupił ) no a w kubku byl pierscionek w pudełeczku... i tyle romantycznosci.
Zeszliśmy na dół do salonu jako narzeczeni i tylko już na schodach oświadczałam moim rodzicom, że zyskali przyszłego zięcia..
Tak wiec nic specjalnego moje zaręczyny ;( Nawet nie pytał o zgodę moich rodziców...
A zdjecia 2 które mam z tego dnia zaraz wrzuce do albumu.

EDIT: 2 zdjęcia w albumie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-14 o 11:35
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:50   #1180
agus87
Zakorzenienie

a mi moj maz oswiadczyl sie w wigilie

nic nie wiedzilam, nie spodziewalam sie i w ogole
jak wyskoczyl z taka romantyczna gadką, to nie wiedzialam gdzie mam patrzec no i tak pieknie mowil, ze nie zauwazylam, jak wyciagnal pierscionek

i z szafy ogromny bukiet kwiatów

a w drugiej szafie mial dla mojej mamy i cin cina

tak mysle, zeby na kolacyje jakis dobry makaron upichcicc
Stary 2011-02-14, 11:53   #1181
Paulizia
Wtajemniczenie

Trzymajcie kciuki, bo walcze o te bodziaki. Sa nowiutkie z metkami
Andziot Ty masz chyba takie nie?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=p5197.c0.m619

I takie
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT#

Trzymajcie kciuki!!!
Lece na miasto
Stary 2011-02-14, 11:54   #1182
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny!

Kolejne strony do nadrobienia, jak człowiek tylko z domu wyjdzie - nie macie litości .

Wczoraj jak wyszliśmy o 10.00 rano wróciliśy o 17.30 padałam normalnie ze zmęczenia, ale kupiliśy płytki do łazienki i WC, oglądaliśmy kabiny i teraz musimy złożyć zamówienie (kosszty są okropeczne!).
jeszcze tylko mele do łazienki - ale to później i TZ sam może kupić, bo już mamy wybrane, dziś może wybierzemy płytki do przedpokoju, potem szafa w ikei (nie wiem ile się czeka na dozwóz - ale chyba mam jeszcze na to czas) no i w końcu będę się mogła oddac urokom meblowania i wyposażania pokoju małego .

dziewczyny - jaki miałam sennnnnnnnnnnnnn!!
śniło mi się moje dziecko, że byłam po porodzie z maluszkiem w domku było przecudne, tylko nie wiem czy była to dziewczynka czy chłopczyk, było takie maciupeńkie, tak wpatruywało się we mnie swoimi cudnymi oczkami no i drugi raz mi się śni że mleko mam tylko w jednej piersi aha - no i TZ zapomniałm zgłosić narodziny do przychodni i takie tam inne rzeczy zawalił.... ale często mi się śni że się na nim zawodzę... ale maluszek był taki malutki i słodziutki....
zaczynam się bać tego po... kilka pierwszysch tygodni - jak ja sobie dam rade z takim maleństwem? zaczyna mnie ten stres ogarniać, bardziej niż lęk o poród.

moria - my też tam wstawimy dywanik - zawsze możesz go wytrzepać, albo złożyć jak Ci się wyda niepotrzebny, ale ja tez uważam, że tam musi być milej i cieplej niż na samych panelach.

a dziewczyny ze śląska
- znacie skelpy z meblami dziecięcymi? nie mam pojęcia gdzie szukać .
sen rzeczywiscie slodki
ja to juz sie porodu boje i tych pierwszych tygodni, musze w koncu sie wybrac do szpitala i zapytac o szczegoly. Nie chce isc sama tylko z Tż ale on konczy o 16 prace, myslicie ze jak pojdziemy o 17 nie bedzie za pozno? chcialabym wiedziec co mam ze soba zabrac. Kurde jeszcze 10tygodni, albo i mniej

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja tak na chwilke, bo TZ pojechal odwiezc gosci na lotnisko, wiec mam chwile spokoju, musze zrobic pranie zdjac posciel itp itd, ogolnie ogarnac, a glowa mi peka, a Zosia szaleje w brzuszku. chcialam wam tylko pokazac co wczoraj wieczorem znalazlam jak patrzylam na brzuszki na youtube.
poplakalam sie jak dziecko, bo wlasnie dzis mam skonczony rowno 28 tydzien.

http://www.youtube.com/watch?v=IbcARd0LejE&NR=1
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o kurde niesamowite... a jeszcze bardziej chyba poruszył mnie ten filmik.....

http://www.youtube.com/watch?v=n2sxL...eature=related
obejrzalam i poryczalam sie strasznie, a ten drugi film jak to dzieciatko umarlo to juz w ogole. Zebysmy wytrwaly do konca!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja wiem, że też jest popularne, chyba nawet bardziej niż Gabrycha
mniej więcej tak jak Zosia
mi się też Hania podoba (Zosia miała być Zosia abo Hania)
teraz nie wiem
jeszcze Basia mi sie podoba
Basieńka slodziutko moja kochana babcia co mnie wychowala ma tak na imie bardzo pieknie i popieram w 100%. Ja sie zastanawiam nad Weronika albo Agatka

Cytat:
hej dziewczyny!
dziendobry

Ja dzis nietomna po wizycie znajomych w weekend. Padam i jeszcze kiepsko spalam, glupoty mi sie snily totalne, plus ciagnal brzusio. Chyba nerwy przed USG.
bo dzis na 14:30 USG 3d!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

juz sie nie moge doczekac, jestem podekscytowana ale jak zwykle troche przestraszona tez, mam andzieje, ze bedzie ok, prosze trzymac kciuki.

oddaje sie dalej pracy, postaram sie zagladac.

aaa daisyyy dzieki za link do kinomaniaka ogladam na nich mojego ukochanego MAD MAN polecam

Buziale
oj to trzymam kciuki za dzisiaj! na pewno bedzie wszystko dobrze

ja mam łożysko na przedniej scianie macicy- chyba ok?

co do zareczyn- nie mialam ich. Zaszlam w ciaze i razem z Tz ustalilismy date slubu (wiecie przeciez)... zaoszczedzil na pierscionku, ale za to mam sliczna obraczke

dzisiaj walentynki i nie wiem jak je spedze, Tż dzwonil ale nic nie mowil moze mnie wieczorem zaskoczy
wczoraj teściom ugotowalam pyszny obiadek, kupili mi bombonierke ( na imieniny), ktora wlasnie sie objadam
dzisiaj mam juz troche wolnego ufff

witam was skarby

a to maly prezent od przyszlego chrzesnego dla naszej coreczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1792.jpg (38,7 KB, 35 załadowań)
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:55   #1183
Eve1603
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny,
przyszlam sie przywitac, ale na pisanie jakos weny brak

zycze Wam cudownych walentynek, wlasnie z tej okazji zjadlam na sniadanie lody karmelowe i zaliczylam kopa w bronchilde mimo, ze to moja druga ciaza, to wlasnie sie dowiedzialam jak to jest - nie jest fajnie
Bede czytac, moze pozniej odzyskam checi do pisania...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 11:55   #1184
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a mi moj maz oswiadczyl sie w wigilie

nic nie wiedzilam, nie spodziewalam sie i w ogole
jak wyskoczyl z taka romantyczna gadką, to nie wiedzialam gdzie mam patrzec no i tak pieknie mowil, ze nie zauwazylam, jak wyciagnal pierscionek

i z szafy ogromny bukiet kwiatów

a w drugiej szafie mial dla mojej mamy i cin cina

tak mysle, zeby na kolacyje jakis dobry makaron upichcicc
ojej ! Jak romantycznie !!
To mnie moj małż zaskoczył na przemowie podczas wesela kiedy dziękowalismy na srodku sali rodzicom.
Zmierzyłam potem czas jego przemówienia - 17 minut !!!!! Wtedy byłam z niego dumna, bo naprawdę mówił mądrze i pięknie. Gdy już skonczył pan z orkiestry powiedział, a może małżonka coś teraz powie.. Ja jedynie byłam w stanie dorzucic "Zgadzam się z tym co powiedział mąż"

Paulizia 3mam kciuki !
te wybitnie cudowne !!!!!!!!!
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 11:58   #1185
Paulizia
Wtajemniczenie

daisy gdzie te foty? W albumie widze tylko suknie. Przepiekna

Kasia sliczne bodziaki. Fajny chrzestny

Eve lody karmelowe
kupie sobie dzisaj w macu lody z polewa karmelowa!!!!

I juz naprawde spadam. SPADAM!!!!
Stary 2011-02-14, 12:03   #1186
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki, bo walcze o te bodziaki. Sa nowiutkie z metkami
Andziot Ty masz chyba takie nie?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=p5197.c0.m619

I takie
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT#

Trzymajcie kciuki!!!
Lece na miasto
mam te słoniki, są boskie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a to maly prezent od przyszlego chrzesnego dla naszej coreczki
piękne !!

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
przyszlam sie przywitac, ale na pisanie jakos weny brak

zycze Wam cudownych walentynek, wlasnie z tej okazji zjadlam na sniadanie lody karmelowe i zaliczylam kopa w bronchilde mimo, ze to moja druga ciaza, to wlasnie sie dowiedzialam jak to jest - nie jest fajnie
Bede czytac, moze pozniej odzyskam checi do pisania...
dziś ja też obrywam znów w bronchildę
dość ostro

Zosia śpi
ja idę na płatki z mlekiem

Stary 2011-02-14, 12:06   #1187
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy gdzie te foty? W albumie widze tylko suknie. Przepiekna

Kasia sliczne bodziaki. Fajny chrzestny

Eve lody karmelowe
kupie sobie dzisaj w macu lody z polewa karmelowa!!!!

I juz naprawde spadam. SPADAM!!!!
no duzo mam zdjęc w drugim albumie
a moze nie mamy siebie w kontaktachj ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 12:10   #1188
agus87
Zakorzenienie

dobra, zrobie na kolacje makaron penne z sosem serowo-brokułowym

albo nie
zrobie karkowke pod pierzynka z faszerowanymi ziemniaczkami i salata vinegre

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-14 o 12:15
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:20   #1189
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, zrobie na kolacje makaron penne z sosem serowo-brokułowym

albo nie
zrobie karkowke pod pierzynka z faszerowanymi ziemniaczkami i salata vinegre
a czym nadziejesz ziemniaczki ???

Stary 2011-02-14, 12:23   #1190
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a czym nadziejesz ziemniaczki ???
no wlasnie szukam

jakims serkiem chyba twarozkiem ze szvczypiorem i czosnkiem
Stary 2011-02-14, 12:32   #1191
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Dziewczynki Walentynkowo

Właśnie oglądnałam oświadczyny na żywo w DDTVN haha, ale jaja ...
heh ja tez ogladalam, to te pierwsze ok, ale te na stadionie, ja bym zatlukla ta dziewczyne hehe.. jakos tradycjonalistka jestem..:P

Cytat:
daisyyy, chyba też się wciągnę i zacznę częściej filmy oglądać choć ja jakoś zawsze nie lubiłam oglądać filmów na kompie, wolałam w tv

Potrzebuję rady Dostałam wózek i teraz biję się z myślami czy zostawić go czy nie. Nie jest to wózek moich marzeń, nie jest super nowy, nie ma różnych fajnych bajerów ale jest tylko po jednym dziecku i dość mało używany. Gondolka w świetnym stanie, później spacerówka. Firma Chicco i minus taki, że chyba większość wózków tej firmy ma dość małe kółka. Plus że jest dość lekki a to dla mnie ważne bo mieszkam na 4 piętrze bez windy

anula, no to dzisiaj wielki dzień skoro to jedyne usg to tym bardziej musisz być przeszczęśliwa że zobaczysz dzidzię
pokaz konkretnie jaki ten wozeczek, ile masz placic za wozek, czyz a darmo, zawsze mozesz kupic nowy jak ten sie nei sprawdzi..
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No...

Edzik obudził mnie o 4:30, więc jestem nieprzytomna.
Na 8:30 byłam w przychodni, ale była mega kolejka, więc jak weszłam o 9:30, to powiedzieli, że za późno na glukozę i mam przyjść jutro
A potem się okazało, że na glukozę wchodzi się bez kolejki i to moja wina, że nie wiedziałam Mój lekarz mi nie powiedział, a nie ma żadnej kartki...
ja na glukoze mialam isc dzis, ale zaspalam:P hehehe

ide jutro maz mnie po nocce zaraz zawiezie:P, apropo u nas jest od 7-9 pobieraja, wiec cale szczescie ze babka kazala mi przyjsc na 7:00 bo pewnie bym tez czekala w kolejce, a tak to moze uda mi sie wejsc bez kolejki..

ja meza przez neta poznałam, po 2,5 roku "chodzenia" podjelismy decyzje o zareczymach, planowalismy zeby rodzice byli z nami, ze maz mi sie oswiadczy, rodzice lepiej sie poznaja.. itp.. ale on poprosil moja mame by mu pomogla, ze ja juz wiem niby kiedy to ma byc, a wie ze marzylam o niespodziance, no i razem uknuli wszystko za moimi plecami, wiedzieli wszyscy, oprocz mnie, bo oswiadczyl sie tydzien szybciej, przed spotkaniem(mial byc na godz.16 zwykly dzien..,zwykle spotkanie, bo niby oswiadczyny maily byc tydzien pozniej.. ) ale przeprosil ze bedzie godzinke pozniej, bo musi mamie w czyms tam pomoc, wiec ja poszlam sobie pomalowac pazurki, a w domu wszystkich szlag trafial bo wiedzieli ze bedzie na ta 16 a nie 17, ze ma byc piersionek a ja babram se paluchy lakierem

no i oczywisci przyszedl z mega wypasionym bukietem roz, ukleknal i zapytal czy za neigo wyjde hehehe sie poryczalam a wszyscy krzyczeli no tak czy nieeee?! a ja ze taaaaaaaaaaaak..:P hehe

..nigdy nie zapomne tego dnia..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:35   #1192
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

andziot paulizia dziekuje
a chrzestny fajny, co sie z Tż zobacza to pija wodeczke albo piwko
teraz na weekend do niego jedziemy, Tż bedzie malowal mu traktor bo przyszly chrzestny naszej coreczki ma gospodarstwo.... w pazdzierniku bierze za zone siostre Tż ( ta ktorej nie trawie) i sie buduja. Tż bedzie mu meble robil...

dzisiaj maż konczy prace o 15 ale do szpitala nie pojdziemy bo musi o 17 zrobic badania lekarskie (dostal umowe na 2lata ) i jedziemy na drugi koniec łodzi. Piekna pogoda- szkoda ze tak zimno
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:45   #1193
Catia88
Rozeznanie

Dzien doberek

Cytat:
w ogole to mezul pojechal do sklepu i przwiozl prosto z kwiaciarni 3 dlugasne roze dla zony i coreczki
no szok
słodkie...

Cytat:
bo dzis na 14:30 USG 3d!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Trzymamy kciuki Kochana! Na pewno wszystko będzie Ok

A ja mam w piekarniku.... [załącznik]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kopiec_kreta_5.jpg (53,5 KB, 32 załadowań)

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:49   #1194
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Dzien doberek

słodkie...

Trzymamy kciuki Kochana! Na pewno wszystko będzie Ok

A ja mam w piekarniku.... [załącznik]
jeeeeeeeee, ja też chceeeeeeeeee

ja tez od mezulka dostalam dlugie roze, dokladnie 7 dlugich roz
musialam leciec do ammy po wazon, bo w moje wazony bukiet sie nei miescil:P

..tak to jest jak sie kuuje tylko mini wazoniki:P a do duzych laduje piasek i muszelki z wakacji:P (bo mi sie kompozycji zachcialooo.:P..)
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:02   #1195
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, ja tam nie mogę czytać o Waszych zaręczynach bo się za bardzo wzruszam i mnie w gardle ciśnie

Ja już po porannych wojażach, w Superpharm wydałam 300zł!
Ale mam po pierwsze pieluchy - paczka Pampersów rozmiar 2: 92szt. -44,90zł

No i kupiłam krem Nuxe ale kurcze nie wiem czy to ten, o którym pisałyście. Nazywa się Creme Nirvanesque Enrichie - to ten?

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
(...)Jak widać większość facetów w pewnym momencie dostaje olśnienia.
Dokładnie! Mój już chciał nawet fotelik do karmienia kupić

Cytat:
Moria wklej zdjęcia jaj jak Ci fajnie....
Pewnie co chwila zaglądasz do pokoiku i wzdychasz
Ychyy Nie mogę się napatrzeć, mimo że to tylko komoda i puste łóżeczko. Jeszcze tyle się w tym pokoiku zmieni ale mi się i tak już podoba

Spróbuję zrzucić zdjęcie z telefonu, to Wam wstawię fotkę a jeśli się nie uda to później cyknę normalnym aparatem.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:22   #1196
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Moria, tak pisały dziewczyny o tym kremie, a ze ma dopisek enriche tzn ze dla suchej skóry
tos poszalała jak zapach?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 13:29   #1197
agus87
Zakorzenienie

ale mi sie chce spac
nie wiem co mi sie stalo
ale jak sie polozylam to nie moge zasnac

jade zaraz z tz do miasta
za szlafrokiem bo nie mam
i przy okazji homonto sobie kupie nowe bo to mnie juz cisnie i dodtatkowo miseczka C jest mala

dziewczyny czym jeszcze moge nafaszerowac ziemniaki, ktore podpieke w [piekarniku ???

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:35
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:39   #1198
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ale mi sie chce spac
nie wiem co mi sie stalo
ale jak sie polozylam to nie moge zasnac

jade zaraz z tz do miasta
za szlafrokiem bo nie mam
i przy okazji homonto sobie kupie nowe bo to mnie juz cisnie i dodtatkowo miseczka C jest mala

dziewczyny czym jeszcze moge nafaszerowac ziemniaki, ktore podpieke w [piekarniku ???
sadze, że nie ma problemu - delikatnie sie podpiecze farsz i tyle

Wy Dziewczynki miescicie sie jeszcze w swoje "cywilne płaszcze" ??????
Kurde... niezle........
Jednak jestem słonicą bo od końca listopada mam płaszcz ze sklepu ciazowego

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 13:43   #1199
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
daisyyy, chyba też się wciągnę i zacznę częściej filmy oglądać choć ja jakoś zawsze nie lubiłam oglądać filmów na kompie, wolałam w tv

anula, no to dzisiaj wielki dzień skoro to jedyne usg to tym bardziej musisz być przeszczęśliwa że zobaczysz dzidzię
MoniaK moi znajomi kupili nowy wózek Chicco z własnej nieprzymuszonej woli... generalnie są to małe gabarytowo wózki, a im chodziło, o to żeby się zmieścił do autka, bo mają niewielkie... wózeczek super ale... parę tygodni później kupowali używany duży wózek na stabilnych dużych kołach, bo Chicco okazało się niestabilne i mało funkcjonalne i po prostu mama się bała, że coś się stanie złego... zimę cała przejeździli w tym dużym wózku, potem przesiedli się na spacerówkę z tego Chicco i tutaj już byli zadowoleni... opisuję tylko ich doświadczenia, sama niestety nie za bardzo się orientuje, w każdym razie My kupujemy na dużych kołach Zawsze możesz najpierw zobaczyć jak się wózek będzie sprawował, a najwyżej kupić inny już po urodzeniu maluszka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:43   #1200
dorkabl
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

Zaraz wyszukam jak te oświadczyny w DDTVN wyglądały

Ja miałam spontana z oświadczynami. W piątkowy wieczór...w dresach, rosół pamiętam gotowałam...no i mój miły podszedł, ukląkł i pokazała pudełeczko pytając czy zostanę jego zoną Fajnie było...
Pamiętam jak sie na ran-de-vu umawialiśmy a teraz czekamy na dziecko

Mam chwile to was doczytam
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości