Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 09:36   #4621
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Co do czekolady, to na dziewczyny na wątku dukanowskim na dietetyce robią jakąś "nutellę" na mleku w proszku odtłuszczonym i z cacao ciemnym. Możesz spróbować w "czarną godzinę"

TO zjedz sam środek krokieta
Ja muszę od jutra, bo w poniedziałek mi się najlepiej zaczyna.

Agusia, to podpis masz chyba nieaktualny

Dziewczyny, ile Wasze dziatki pija mleka?
Ja ostatnio kupiłam 4 bebika, bo były w promocji 2 za 20 zł. myślałam, mam spokój na jakieś 20 dni.
A on je wyżarł w nieco ponad tydzień

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Guciu, ale Ty nie musisz dużo chudnąć ( w ogóle nie musisz), więc Tobie wystarczy odstawienie słodyczy, w moim przypadku to za mało.
ja daję mleko trzy razy w ciągu dnia. 2 razy po 150 ml i na wieczór 210 ml/

A Wy ciągle o tych dietach
Czemu ja nie umiem sie powstrzymać od jedzenia tego co tłuste lub słodkie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Ja też już muszę do wyrka, bo jutro siedzę w robocie do 14.40

Jeszcze tylko dwie Filusiowe odsłony z dzisiaj

Jako czeski metal
Załącznik 3744528

Jako Barysznikow
Załącznik 3744529

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Ja tam wolę Ritter, no chyba że Milka karmelowa
I belgijskie pralinki

ja kocham Prince Polo

a moj Duracelek właśnie wszedł sam do łóżeczka i zasnął bo mamusia wizażem zajęta I to właśnie duży plus wyjętych szczebelków
lecę go przykryć

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Mam małą mamusię w domu ) )
focie mamusi prosze

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
I Teraz mam dylemat...maly taki... ktory fajnieszy...?
[/SIZE][/FONT]Załącznik 3744867Załącznik 3744868Załącznik 3744869

nr trzy
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:09   #4622
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

jestem leniem i pewnie fotki będą jak tż cyknie i wrzuci na picase

kareninka, 3 chyba najfajniejszy kuchnia z FP? Myślałam o niej właśnie ale tż stwierdził, że już za dużo zabawek mamy i na razie nie chyba wyślę go do Was to zmieni zdanie i kupi

co do czekolady... ahhhh! kocham! Ritter (brombi, teraz w lidlu była za 2.99), milke, a najbardziej nussbeiser (nie pamiętam jak sie pisze dokładnie) z całymi orzechami.. mhhmmm.. nawet gorzka mi smakuje

Macie jakiś pomysł na fajny walentynkowy obiad ale dietetyczny?coś z piersi kurczaka np?

Agusia - nooo, tylko cyce im w głowie ja siebie akceptuje najbardziej jak jestem chuda więc jak mam do wyboru cycki i boczki albo bycie chudsza to zawsze wybiore to drugie... a tż nieszczęśliwy

Blanka poszła spać, jak wstanie pewnie na jakiś spacerek skoczymy.. niech już będzie wiosna, to ubieranie zimą mnie wykończy
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:16   #4623
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

U nas w ogole ostatnio jedyne zabawki to tylko autka, pojazdy...wszystko, co ma kolka i mozna puszczac po ziemi...no tylko autkami maly sie bawi....i ksiazeczkami oczywiscie - ale ma swoja ukochana taka duuuza cala z...pojazdami roznymi...

u nas tez wszytsko co ma kkoła jest hitem;d

Cytat:

Macie jakiś pomysł na fajny walentynkowy obiad ale dietetyczny?coś z piersi kurczaka np?

Agusia - nooo, tylko cyce im w głowie ja siebie akceptuje najbardziej jak jestem chuda więc jak mam do wyboru cycki i boczki albo bycie chudsza to zawsze wybiore to drugie... a tż nieszczęśliwy

Blanka poszła spać, jak wstanie pewnie na jakiś spacerek skoczymy.. niech już będzie wiosna, to ubieranie zimą mnie wykończy
http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727107 tutaj mas zprzepisy na obiad z dukanem

ja tez siebie lubie chudą bez cycków ale nie pamietam siebie juz w takim wydaniu

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2011-02-14 o 10:24
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:23   #4624
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
u nas tez wszytsko co ma kkoła jest hitem;d

http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727107 tutaj mas zprzepisy na obiad z dukanem

ja tez siebie lubie chudą bez cycków ale nie pamietam siebie juz w takim wydaniu
ja w liceum ważyłam 46=47 kg - ale jak sobie obejrzę fotki np ze studniówki to wolę siebie jednak w wersji sprzed ciąży czyli 53 kg. No ale oecna waga 58-59 - to mi całkowicie nie leży Może kiedyś zrzuce, tylko jak skoro ja taka leniwa jestem?!?!?!
Stary 2011-02-14, 10:58   #4625
tarasia
Wtajemniczenie

witam walentynkowo
nasze plany na walentyny nieco uległy zmianie ale odbijemy sobie w następny weekend

Nila pije mleko 2/ 3 razy dziennie. około 6 rano - 150ml i przed drzemkami 120ml.
teraz powoli przestawia się na 1 drzemkę więc różnie z tym mlekiem.
oprócz tego uwielbia kaszki.
około 8 i przed snem je po 180ml kaszki.
oprócz tego obiadek jednodaniowy , drugie śniadanko i podwieczorek.
czyli właściwie 5 posiłków + 2 lub 3 x mleko.
nie za dużo tego?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:28   #4626
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamusie
jakos ostatnio tylko wpadam i wypadam na wizaz,nie moge cos ostatnio wbic sie w watek a to wszystko wina tego ze zagladam i uciekam ale po pracy juz zupelnie nie mam na nic sily
dzis mam na 2 zmiane i mlody wlasnie mi padl,zmeczyl sie na rehabilitacji i padl wiec wieczorem jak go odbiore od siostry to pewbnie albo bedzie spal albo bedzie ryk
EAchhhhh mam juz dosc a tz znowu dzis nie bedzie,pewnie wroci dopiero w pt wieczorem
Normalnie zazdroszcze tym mamusiom co maja mozliwosc byc tylko z dzieckiem w domu

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Brombi fajnie ze jestes,Filus super

Wszystkie dzieciaczki słodkie ale najbradziej rozbawia mnie zawsze Gochowy Wojtus,ten to wszedzie zasnie hehehe,jest przesłodki

A co do Dukana to powodzonka Wam zycze ja czaje sie zeby znowu zaczac i zaczynam co chwilke i zaraz sie pokusze na cos i po diecie,drugi raz ciezzzzzzzzzko zaczac mi ale Wam powodzenia zycze
Ostatnio juz ponad 3,5 kg zrzucilam w tydzien i przyplątało mi sie jaies choróbsko wiec musialam sie leczyc miodem,syropami wiec diete znowu trafiło

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 12:53   #4627
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Guciu a ile Ty ważysz teraz? bo widze ze cel to 55 kg ja tez na poczatek tyle chce.. a potem jeszcze 5 ostatnio jadlam mniej i rzucilam slodkosci ale po 2 tyg znowu sie zaczelo dziac
w tej chwili waze 60 kg, przed wyjazdem do Chile bylo juz 58, a po powrocie 64
a w liceum, to wazylam ok 50-52 kg, gdzie przy moim wzroscie wszystko na mnie wisialo, tylek mialam jak u faceta, wklesle posladki, takze 55 kg to dla mnie max

Cytat:
Wciskam w niego jedzenie i mam nadzieję, że się nie obudzi w nocy
Dzisiaj na śniadanie była jajecznica z kromką chleba, potem rosołek, kluseczka z kawałkiem wołowinki, marchewka i groszek zielony
( uwielbia go, ale strasznie po nim gazuje), potem jabłko z dżemem jagodowym, w międzyczasie kilka petitków, a na kolację dwie maleńkie paróweczki cielęce i pół kromeczki chleba.
Może nie włączy syreny o 3 w nocy
Sandra zjada w sumie przed snem jakies 240 ml mleka i rano tez pochlania butle, czasami mniej. Ale u nas tez jest ostatnio wciskanie jedzenia, mloda chce jesc sama, albo zaczyna bawic sie tym jedzeniem, normalnie teatr, a potem jak sie dobrze nie naje, to tez sie budzi po nocy.

Cytat:
Dzisiaj bylo mi dane zasnac w koncu o 2...maly nie mogl spac...chyba na zabka, bo gryzl wszystko...
Takze troche kopnieta jestem...a chcialam do sklepu pojechac...
takiej to dobrze
my tez mielismy dzis pobudki chyba co godzine, Sandra zatkany ma nos, co chwile kaszle, a do pracy trzeba bylo wstac

Cytat:

U nas w ogole ostatnio jedyne zabawki to tylko autka, pojazdy...wszystko, co ma kolka i mozna puszczac po ziemi...no tylko autkami maly sie bawi....i ksiazeczkami oczywiscie - ale ma swoja ukochana taka duuuza cala z...pojazdami roznymi...

Sandra ostatnio tez uwielbia bawic sie swoim czerwonym Ferrari, chodzi z nim i w kolko "ato, brumm"

I jeszcze zapomniala dodac, ze Brombusiowy Filus to przystojniacha jak sie patrzy

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-02-14 o 12:54
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:09   #4628
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Wszystkie dzieciaczki słodkie ale najbradziej rozbawia mnie zawsze Gochowy Wojtus,ten to wszedzie zasnie hehehe,jest przesłodki

Stary 2011-02-14, 13:22   #4629
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

heheh fakt, Wojtuś i jego zasypianie są the best

Agusiu, nie chce Dukanowych, chce dietetyczne ale w takim sensie, że mało kaloryczne.. wymyśliłam w końcu moje ulubione polędwiczki po meksykańsku Blance kupiłam pierogi z truskawkami, mam taki znajomy sklep gdzie wiem,ze są domowe,pyyycha. I co? Sama musiałam zjeść łobuz mały nie chciał a już jej pora obiadowa.. w ogóle Blanka mało co lubi i chce jeść, przy niani je wszystko co ona jej da, a ja się ciągle męczę.

Guciu, współczuje choroby i pracy po nieprzespanej nocy.. ja jestem takim śpiochem, że jak mi się Blanka obudziła o 6.30 w niedziele to nie wiedziałam co się dzieje.. a spałam jakieś 7.5 h kiedyś jak miałam na uczelni wolne, tż szedł do pracy to chodziliśmy spać ok 23-24 i jak dzwonił o 11-11.30 dopiero się budziłam.. ahhh... miło powspominać
Stary 2011-02-14, 13:31   #4630
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
kareninka, 3 chyba najfajniejszy kuchnia z FP? Myślałam o niej właśnie ale tż stwierdził, że już za dużo zabawek mamy i na razie nie chyba wyślę go do Was to zmieni zdanie i kupi

Moj malz nie ma zbyt wiele do powiedzenia w kwestii zabawek bo to ja spedzam z malym czas i to dla mnie jest ewentualne odciazenie jesli on sie czyms ladnie bawi...wiec tz'ta nie pytam, jesli cos widze ciekawego to kupuje i juz....

Cytat:
Czesc mamusie
jakos ostatnio tylko wpadam i wypadam na wizaz,nie moge cos ostatnio wbic sie w watek a to wszystko wina tego ze zagladam i uciekam ale po pracy juz zupelnie nie mam na nic sily
dzis mam na 2 zmiane i mlody wlasnie mi padl,zmeczyl sie na rehabilitacji i padl wiec wieczorem jak go odbiore od siostry to pewbnie albo bedzie spal albo bedzie ryk
EAchhhhh mam juz dosc a tz znowu dzis nie bedzie,pewnie wroci dopiero w pt wieczorem
Normalnie zazdroszcze tym mamusiom co maja mozliwosc byc tylko z dzieckiem w domu

Trzymaj sie kochana

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Sandra ostatnio tez uwielbia bawic sie swoim czerwonym Ferrari, chodzi z nim i w kolko "ato, brumm"

To by sie dogadali z André...

A Sandrunia chodzi do zlobka teraz? Duzo zdrowka

A to kacik André w salonie teraz, ma taki miekkie podkladki, na ktorych moze sie turlac, lezec...sklada sie je na pol IMG_3759.jpg

To kosz na zabawki
, tylko widze, ze wyszedl troche rozowawy...ale jest taki koralowy czerwony IMG_3760.jpg

A to ostatnie wspomnienie kojcaIMG_3758.jpg

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:33
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:36   #4631
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie kochane w ten piękny walentynkowy dzień
U nas weekend taki sobie, wczoraj tak mnie mąż wkurzył że no niech żyje męska domyślność.. no ale dzisiaj walentyny, więc pewnie się skruszę
Cytat:

No u nas też! A jak spacer to najbardziej by mu odpowiadał chyba albo po parkingu, albo wzdluż najbardziej ruchliwej ulicy ( a matka jakieś parki wymyśla ), gdzie najchętniej pokazuje mi wszystko co jedzie, i mało z wozka nie wypadnie tak sie ogląda za autobusem czy ciężarówką... A koło zaparkowanego samochodu spokojnie przejść nie można bo musimy dotknąc każdej lampy. Tylko czekam kiedy sie jakiś alarm włączy
Swoją drogą to fasycynujące jak szybko się ujawniają takie damsko-meskie róznice, nie sądzicie? Takie małe szkraby i już albo autka, albo proszę np. Blania-mała mama.

Cytat:
Ja raczej robię jakąś lekką kolację, do winka jak mały pojdzie spać

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Może kiedyś zrzuce, tylko jak skoro ja taka leniwa jestem?!?!?!
Widocznie za słabo chcesz

Widzę, że temat diet się rozwinął - nieuchronnie wieosna się zbliża

Cytat:
Czesc mamusie
A tym ktore same sobie tak świetnie radzą należą się cięzko jest na pewno.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

No proszę, Sandra wylamuje sie z teorii lala-auto

Ja też sie przyłączam do zachwytów nad Filusiem i ogólną radością z odwiedzin Brombi.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:03   #4632
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hmmm.. my też rozważamy wyjazd kojca z salonu, ale ile razy nad tym myślimy bo Blanka go nie używa to nagle jej się przypomina i tam buszuje

Konspi, Blanka też uwielbia autka, mówi brum brum jak tylko jakieś widzi, a jej samochodziki z duplo to poza żyrafą ulubiony element całego zoo myślę, że jakby wasi chłopcy dostali wózek z lalą to tez by się chętnie pobawili
Lekka kolacja i winko mówisz... to my późny obiadek i też winko jak mała zaśnie a polecam nowego drinka, sok aloesowy z wódką, pyyyycha! smakuje jak winogrona w płynie
Stary 2011-02-14, 14:12   #4633
karenina19
Zakorzenienie

Ja jak bylam mala to mialam cala kolekcje autek

Czy tylko ja nie szykuje nic na Walentynki??

Stary 2011-02-14, 14:46   #4634
elalank
Zadomowienie

heloł

no to mamy 7 ząbków. Przebiła się dolna dwójka teraz czwórki pchają sie na zewnątrz.

Cytat:
Mój rano pije jak wstanie, potem przed drzemką, potem wieczorem i ostatnio jeszcze w nocy się budzi
Jakieś 180-210 ml.
my jemy 3 razy mleko, rano jak wstanie 150 ml (mleko), ok 12 przed snem 210 ( z dodatkiem kaszki) i na dobranoc 180 ml (z dodatkiem kaszki). Na gęsto nie lubi
to tak mniej więcej u nas wygląda

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja kocham Prince Polo
o ja też

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No u nas też! A jak spacer to najbardziej by mu odpowiadał chyba albo po parkingu, albo wzdluż najbardziej ruchliwej ulicy ( a matka jakieś parki wymyśla ), gdzie najchętniej pokazuje mi wszystko co jedzie, i mało z wozka nie wypadnie tak sie ogląda za autobusem czy ciężarówką... A koło zaparkowanego samochodu spokojnie przejść nie można bo musimy dotknąc każdej lampy. Tylko czekam kiedy sie jakiś alarm włączy
Swoją drogą to fasycynujące jak szybko się ujawniają takie damsko-meskie róznice, nie sądzicie? Takie małe szkraby i już albo autka, albo proszę np. Blania-mała mama.
oj Kospi, dla Olki na spacerze też fascynujące są tiry, autobusy, samochody na parkingu. Po domu chodzi z książeczką o samochodach, więc nie wiem czy ona nie powinna się czasem urodzić chłopcem?

Cytat:
to my późny obiadek i też winko jak mała zaśnie a polecam nowego drinka, sok aloesowy z wódką, pyyyycha! smakuje jak winogrona w płynie
ale robicie smaka, noooooooooooooo.
A gdzie kupujesz sok aloesowy? bo ja go tylko piję w sushi barze, a w sklepie jeszcze go nie widziałam

Cytat:
nie tylko
i parking nr 3

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:59   #4635
jo@śka
Rozeznanie

Karenina - ja nie tylko nie szykuję nic, ale nawet wychodzę do kina i to z siostrzenicą. Akurat leci film, na jaki chciałyśmy się wybrać, a Walentynki to z TŻtem codziennie możemy sobie zrobić Kosz fajny, ale to chyba nie wszystkie zabawki Andre się w nim mieszczą

Millka też często bawi się autami brata - właściwie chyba częściej niż swoimi zabawkami. Generalnie nadal caaaały czas jest ze mną. Nawet jak stoję przy zlewie, to włazi między moje nogi, a szafkę od zlewu. Przy kompie to samo... A mnie to po prostu parzy ze złości, bo ani chwili sama się sobą nie zajmie i już naprawdę oddechu brak, a jeszcze jak jestem zdechła, to już całkiem się wkurzam
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 15:21   #4636
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Kosz fajny, ale to chyba nie wszystkie zabawki Andre się w nim mieszczą
Powtarzam raz jeszcze - nie mamy az tyyyyylu zabawek...nie wiem skad takie przekonanie.... w salonie stoi teraz tylko ten kosz, ktory jest pelny moze w polowie i stolik edukacyjny. Nic wiecej...

André umie sie ladnie sam bawic...jak chce...np. teraz siedzi na podlodze i odkreca i zakreca kartonik po mleku...juz z 10 minut tak.....

Ela, Asia dobrze, ze nie jestem jedyna, bo jeszcze bym jakichs wyrzutow dostala...

A teraz a propos parkingu....zapomnialam dodac, ze ten nr 3, ktory zrobil taka furore kosztuje kolo 250 zl...a pozostale tak do 100...

Czas edycji: 2011-02-14 o 15:23
Stary 2011-02-14, 15:35   #4637
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Powtarzam raz jeszcze - nie mamy az tyyyyylu zabawek...nie wiem skad takie przekonanie.... w salonie stoi teraz tylko ten kosz, ktory jest pelny moze w polowie i stolik edukacyjny. Nic wiecej...

A teraz a propos parkingu....zapomnialam dodac, ze ten nr 3, ktory zrobil taka furore kosztuje kolo 250 zl...a pozostale tak do 100...
bo wykupiłaś całe allegro

a widzisz jaki mamy dobry gust

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 15:59   #4638
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że jakby wasi chłopcy dostali wózek z lalą to tez by się chętnie pobawili
Oj chyba nie teraz lezy na wilekim misiu... Zainspirowałas mnie tym sokiem aloesowym... ,myślalam, ze tylko na włosy go będę używać
Cytat:
=
Przecież siebie szykujesz, pisałaś?
Ja oficjalnie jestem jeszcze po wczorajszym lekko obrażona, ale fileta rozmroziłam. Zrobię tylko takie chrupaki w panierce z dipem

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

oj Kospi, dla Olki na spacerze też fascynujące są tiry, autobusy, samochody na parkingu. Po domu chodzi z książeczką o samochodach, więc nie wiem czy ona nie powinna się czasem urodzić chłopcem?

Gratulujemy ząbkow u nas wczoraj też druga czworka wylazła... Usypianie wieczorem 1,5 h...

Cytat:

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:29   #4639
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak bylam mala to mialam cala kolekcje autek

ja nic nie szykuje, no ba jak tu Walentynki obchodzić bez męża
Stary 2011-02-14, 16:32   #4640
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
bo wykupiłaś całe allegro

Wcale nie caly tylko troche...i to dawno...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Przecież siebie szykujesz, pisałaś?

Pisalam, ze jak mnie cos najdzie...a poki co nic nie naszlo...

Po drzemce malego wzielam sie za reorganizacje jego pokoju....przelozyam kacik zabaw w inny rog pokoju i...nie wiem czy mi sie podoba...

Poza tym musze sporo zabawek juz sie pozbyc, bo tylko zajmuja miejsce...no i nie mam pojecia, co z nimi zrobic???? Wyrzucic szkoda....

Ale musze zrobic miejsce na tory, zoo i ten parking...

Czas edycji: 2011-02-14 o 16:36
Stary 2011-02-14, 16:44   #4641
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Poza tym musze sporo zabawek juz sie pozbyc, bo tylko zajmuja miejsce...no i nie mam pojecia, co z nimi zrobic???? Wyrzucic szkoda....

Ale musze zrobic miejsce na tory, zoo i ten parking...

mozesz sprzedac i za zebrana kase kupic cos innego;p albo mozesz oddac innym dzieciaczkom

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2011-02-14, 16:50   #4642
zebra666
Zakorzenienie

Karenina ja bym sprzedała na allegro to co zbędne.
Parking też 3eci mi się podoba ale cena nie kłamie

I ja również nic na walentynki nie szykuje- Tż idzie na nocke do pracy, po drugie nie odczuwam takiej potrzeby szykowania czegokolwiek.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:22   #4643
brombusia
Zakorzenienie

Dziołszki moje szwarne, winszuja Wom skuli Świyntego Walentego wiela przania i gryfnych szaców

Dziękuje Mamusie za komplementy pod adresem mojego pierworodnego

Cytat:
brombi, teraz w lidlu była za 2.99
Wiem, zeżarliśmy z TŻtem dwie przez weekend

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
czyli właściwie 5 posiłków + 2 lub 3 x mleko.
nie za dużo tego?
Mnie się nie wydaje dużo, ale ja mam w domu mały odkurzacz

Cytat:

Brombi fajnie ze jestes,Filus super

A co do Dukana to powodzonka Wam zycze ja czaje sie zeby znowu zaczac i zaczynam co chwilke i zaraz sie pokusze na cos i po diecie,drugi raz ciezzzzzzzzzko zaczac mi ale Wam powodzenia zycze
Ostatnio juz ponad 3,5 kg zrzucilam w tydzien i przyplątało mi sie jaies choróbsko wiec musialam sie leczyc miodem,syropami wiec diete znowu trafiło

Kochanie, a ile już schudłaś tak w ogóle od maja?
Wróciło Ci coś, jak się nie trzymałaś diety?

Cytat:

Ja też nic nie szykuję.
Kolacji nie zrobię, bo jestem na diecie, od razu przejdziemy do tego co po kolacji
Umawialiśmy się, że nie obchodzimy Walentynek w tym roku, ale TŻ przyniósł oczywiście kwiatki

I już nie pamiętam co chciałam jeszcze , a tak poza tym napisanie tego posta zajęło mi 1,5 godziny, bo mnie rodzina rozpraszała

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:08   #4644
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam taka jestem padnieta ze masakra ale w sumie to nioe wiem czym

Z pracy zrocilam o 12 i potem my sie z Kamilka szlajaly po rodzinie bo Tz pojechal do pracy.

Najpierw bylysmy u mojej mamy potem do pra babci potem do cioci a na koniec jeszcze tesciowa my zaliczyly wrocily my na samo kompanie i mala juz spi

chyba jutro was nadrobie bo dzis to weny nie mam

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:27   #4645
wywa
Zakorzenienie

Cześć walentynkowo

Karol w końcu zasnął, a tak niedobry dziś był przez tą pupę odparzoną, dzwoniłąm do lekarza i kazał odstawić ten antybiotyk.
Tż umierający w łóżku, resztką sił podarował mi kwiaty i padł
Też już nie mam sił. Pragnę urlopu, chociaż tego zaległego.

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość

Millka też często bawi się autami brata - właściwie chyba częściej niż swoimi zabawkami. Generalnie nadal caaaały czas jest ze mną. Nawet jak stoję przy zlewie, to włazi między moje nogi, a szafkę od zlewu. Przy kompie to samo... A mnie to po prostu parzy ze złości, bo ani chwili sama się sobą nie zajmie i już naprawdę oddechu brak, a jeszcze jak jestem zdechła, to już całkiem się wkurzam
Hehe, mycie naczyń u mnie też tak wygląda. Zawsze mnie zastanawia dlaczego akurat między szafkę, a nogi? Jakby nie mógł się powydzierać za mną
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:40   #4646
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Cześć walentynkowo

Karol w końcu zasnął, a tak niedobry dziś był przez tą pupę odparzoną, dzwoniłąm do lekarza i kazał odstawić ten antybiotyk.
Tż umierający w łóżku, resztką sił podarował mi kwiaty i padł
Też już nie mam sił. Pragnę urlopu, chociaż tego zaległego.

Hehe, mycie naczyń u mnie też tak wygląda. Zawsze mnie zastanawia dlaczego akurat między szafkę, a nogi? Jakby nie mógł się powydzierać za mną
Moja tez tak zawsze stoi

A ja wlasnie obżeram sie ciachami

Aniołek[*]
Stary 2011-02-14, 20:44   #4647
zebra666
Zakorzenienie

Piotruś jak mama myje gary włazi między nogi, wręcz ja odpycha żeby otworzyć szafke pod zlewem i bawić się garami, mieszać w nich, udawać, że myje, wyciągać i układac jeden na drugim itd

Brombi za życzonka orginalne

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:44   #4648
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Syszalysscie o tych blizniaczkach co zaginely?? Ojciej je porwal i najprawdopodobniej zabil i sam tez popelnil samobójstwo. Masakra normalnie.

http://fakty.interia.pl/fotoreportaz...,1412731,1,558

Aniołek[*]
Stary 2011-02-14, 20:45   #4649
brombusia
Zakorzenienie

U mnie zmywarka, ale za to Młody jak tylko jest otwarta, to chce się wspinać na klapę i maca widelce

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

A ja wlasnie obżeram sie ciachami
Oj Ty
Nieładnie tak kusić człowieka na diecie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:47   #4650
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam taka jestem padnieta ze masakra ale w sumie to nioe wiem czym

Z pracy zrocilam o 12 i potem my sie z Kamilka szlajaly po rodzinie bo Tz pojechal do pracy.

Najpierw bylysmy u mojej mamy potem do pra babci potem do cioci a na koniec jeszcze tesciowa my zaliczyly wrocily my na samo kompanie i mala juz spi

chyba jutro was nadrobie bo dzis to weny nie mam
zauważyłam że ostatnio czesto nic ci sie nie chce i jestes zmeczona

a ja dzis pierwszy dzien diety i tesciowa mi wlasnie przywiozla bigos torta miche ciasta kotleciki salateczki krokiety a tesc czekolade na walentynki JESZCZE niczego nie zjadlam

Fifi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości