|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
Ale ten "zwis" mnie rozwalił |
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() ona była 5 dni bo po cc ale powiem co że jak ja leżałam w szpitalu 3 dni, to też wychodziłam do domu z 3 reklamówkami zamiast jednej ![]() tak się mówi ale trochę tych rzeczy się uzbiera, a jak ma się maleństwo przy sobie to jeszcze więcej rzeczy okazuje się potrzebne
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
No byc moze i wykorzystuje, bo go mamusia przyzwyczila, ze mu obiadki pod nos podstawiala cale zycie itp, ale ja to taka glupia jestem, ze starsznie matkuje. Mam taki charakter, ze wszystko chce zalatwic i robic sama, bo uwazam, ze lepiej to zrobie i sparwniej i jest mi go szkoda, bo jak sobie ostatnio chcial herbate przyniesc z kuchni to mu sie kubek przechylil i sie wylalo, on sie poparzyl i jeszcze prawie wywalil na tej kalurzy. No to juz wole wstac i mu przyniesc. Irytuje mnie troche postawa tesciowej, bo jaby w takiej samej sytuacji byla siostra meza, to miala by sluzaca 24h na dobe i nawet maz by nie musial przy niej robic, ale coz. Jak to maz mowi mamy spoko szkole przetrwania i jak pojdziemy na swoje to bedziemy samodzielni zamiast liczyc na innych jak niektorzy
|
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie będę stosować pudru. Teraz położne odradzają (na SR odradzali i moje koleżanki też nie używają). Także mam zamiar używać kremu, ale nie Sudocremu. Taki zwykły HIPP lub NIVA. Sudocrem kupię, ale używa się go na odparzenia, a nie profilaktycznie na co dzień. To jest lek.
|
|
|
|
#4235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a mnie dziś tak wk***ił jeden facet, że aż się popłakałam z nerw w domu pojechałam do us, w którym kiedyś pracowałam, więc wszystkich znam, ale nie było gdzie zaparkować, więc pytam się ochroniarza czy te samochody to pracowników wszystkie to je zastawię, a on że tak pracowników. Poszłam sobie załatwić sprawy, wracam, a tam jakiś koleż z gębą na mnie, że właśnie jedzie straż miejska mnie odcholować i co ja w ogóle sobie wyobrażam, więc go grzecznie przeprosiłam i powiedziałam, że już odjeżdżam a ten dalej na mnie, spisał sobie moje numery. Odjechałam i patrzę, a on dalej stoi, więc go pytam dlaczego nie odjeżdża skoro taką aferę zrobił, a on że mnie to nie powinno obchodzić i że ja to dla niego jestem najniższy element społeczeństwa, no to mnie zatkało, a miałam go opierd.... bo w sumie to nie przyjechał do us tylko do wydziału komunikacji na przeciwko, a oni mają swój parking, no a pan ochroniarz stał i w gacie srał, żeby tamten nie poszedł na niego na skargę. No to się wygadałam
|
|||
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
wanilia brzuszek masz po prostu nisko, ale jeszcze czas,a co to bedzie jak ci opadnie
a o tym ciescie juz nie cchce mowic, zaraz po porstu wyrzuce, sa4 rodzaje i spore kawalki, a ja podchodze i podjadam, jest mi juz zwyczajnie nie dobrze. dzis to chyba zadnych wlasciwych skladnikow odzywczych nie dsotarczylam synkowi oprocz witaminjoker mój tż jak miał noge w gipsie, to przez pierwsze 2 tyg nie mogl siepogodzic i byl zly. a potem jak sie zawziol to ze schod na tych kulach szybciej ode mnie schodzil. ![]() a propo połykacie jeszcze femibion alb o inne witaminki?? czekam na tż , zobaczymy jakminą te pierwsze walentynki po ślubie. ja mu zamówiłam koszulke z naspisem "bezcenny"
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-14 o 16:25 |
|
|
|
#4237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coo do spacerku to ja poszlam do sklepu ktory jest z 3km od domu troche mnie skurcze lapaly ale szlam szybko;p i po 30 minutach doszlam heheSpowrotem wzielam busa ale zajechalam dalej od domu do innego sklepu i wracalam pieszo, teraz bede odpoczywac;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zjadlam poltora miseczki kaszki mleczno ryzowej dla dzieci mniam mniam![]() Moj TZ jest w pociagu, wraca z pracy wiec to by bylo na tyle mojego pisania hehe:P
|
|
#4238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na pupę to zamierzam użyć sudokremu czy innego cuda tylko jak będą odparzenia, po co codziennie Cytat:
nawet nie wiem jakiej firmy ja mam bo był w komplecie z łóżeczkiem i jakoś nie dotarło do mnie jaka to firma tego materacyka
|
||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle zeby uzywac do buzki i moze cialka czasami kremu E45 ale nie wiem czy mozna dla malensta, to niby na delikatna sucha skore.... hmmm zastanawam sie bo mam poltora pojemniczka;p
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z Hipp bądź z Nivea są kremy do pupy, muszę popatrzec
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
A dowiedziałam się, że moja szwagierka, która miała tp na 14 marca urodzi napewno szybciej niż ja
też dziś miała wizytę i w piątek musi się znów pokazać, bo mała ułożona pośladkowo, szyjka skrócona, lekarz zdziwiony, że jeszcze skurczy nie miała Przy niej czuję, że jeszcze się przeterminuję
|
#4243 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
weic lepiej sie nie rozpaowywwac bo np koleznce jeden t-sshirt przepadl jak si erzpakowala w szafce na sali przedporoodwej i zapomniala pozniej go wziac po porodzie Cytat:
a ktore to przedszkole... Cytat:
dla synka ze tak ladnie rosnie a z tym czopem i wywyolywaniem to w szoku jestem musisz pogadac z synkeim zeby siedizal spokojnie przynajmije do 39tcCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nienaiwdze takich szowinistowMonti jak po usg ile maly wazy??? a reszcie mamusiek gratuluje slicznych brzuszkow -dzis nam obrodzilo w zdjecia brzuszkow ;p moze aj jutro sowej wrzuce ;p zapaominialm rano pwoiweidzc ze dzwonila od mnei w koncu ta polozna z Pruszkowa i w srode zacyznam SR w pruszkowie zawsze czegos sie dowiem moze naucze, a gizde urodze to sie zobaczy... a jutro na Usg eh juz si edoczekac nie moge ;p |
||||||||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zimo to też bym używała, ale się zastawiam czy przed spacerem nie używać czegoś z filtrem , w szczególności latem
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie! Apropo's brzuszków, to napewno nie mam niżej niż Wanilia
poza tym nic mi dziś gin nie zwrócił uwagi, więc muszę wyzwać teściową i spółkę, że mnie straszyły opadającym bębnem!
|
#4246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak mi opadnie to będę nosić miedzy nogami ![]() ja też tak mam że jak zostanie z jakieś imprezy ciasto to jem go praktycznie cały następny dzień ja już nie biorę żadnych witamin, może zacznę po porodzie tajka dziękuje Cytat:
też szukam jakiegoś kremu takiego na co dzień jak na spacerki będę wychodziła i nie wiem co kupić, wiadomo wiosna to i cieplejsze i chłodniejsze dni się zdarzają a czasami nawet słonko fajnie przypieka tylko jak przed tym słońcem ochronić niemowlaczka
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
KASIA to te przedszkole na Anielki na osiedlu
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na lato na pewno kupię. Kaśce kupowałam Soraya dla dzieci.
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że to moja wina była, bo nie powinnam była nikogo zastawiać, ale mnie tam też nie raz zastawiali i musiałam czekać i jakoś na nikogo się nie darłam, a ten ewidentnie czekał na mnie tylko po to, żeby mi powiedzieć parę słów, albo poczekać na straż miejską, bo nie miał wcale zamiaru jeszcze odjeżdżać bo dopiero zdjął tablice rej. Cytat:
![]() Niestety, nasza godzina zero powoli się do wszystkich zbliża, mi najbardziej będzie brakowało tych kopnięć w brzuszku
|
||
|
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurzce a ja tam chcialm sie starac zeby dizecko do zlobka mi przyjeli... |
|
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
ale mi dzisiaj bobo napiera na szyjkę no szok
he tak patrze na ten karton z łóżeczkiem i chyba zaraz sama się wezmę do jego złożenia dostałam tele ze jutro będzie ta pościel która zamówiłam mi przyjaciółka wie będzie cacy ubiorę łóżeczko zrobię zdjęcie i się pochwalę |
|
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
jeju, jaki miałam dziś rano okropny humor. Omijałam tż szerokim łukiem bo wszystko mi na nerwy działało.\ Denerwowałam się przed dzisiejszym Usg. ale teraz jestem szczęśliwa bo widziałam moją córunię. jejku jaka ona ślicznaA i najważniejsze 18 stycznia ważyła 1600g a dziś 2820g. Ładnie przybrała na wadze ![]() łożysko II stopień. Czekamy aż królewna zechce wyjść. ide zaraz piec ciasto marchewkowe
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie!
![]() Dziekujemy z Lilą za słowa wsparcia Moja ciąża okazała sie młodsza o 1,2 tygodnie Pomierz yli mnie i Mała z każdej strony i tak wyszło![]() Na sali byłysmy w 7,wesoło było.Jedna dziewczyna opowiadała o koleżance,która ma dwóch małych synków urwisów.Zwłaszcza młodszy duzo psoci,ale jest uroczy i bardzo cwany,więc zawsze mu sie upiecze.Miał niedawno etap gryzienia.Gryzł wszystko co popadnie.Pewnego razu mam wraca do domu,a Wiktorek już w drzwiach i krzyczy,ze ma dla niej niespodzianke Mama juz znała te "niespodzianki",wiedz iała dobrze,ze coś zmalował.Pyta więc spokojnie co to za niespodzianka,a Wiktorek prowadzi ją do sypialni i wskazuje na łóżko sypialniane i mówi:"spójrz co dla Ciebie specjalnie zrobiłem"!.Mama patrzy na to łózko,a drewanian rama cała poobgryzana dookoła.Na co Wiktor mówi:"Patrz jakie piękne szlaczki!Zrobiłem je specjalnie dla Ciebie.To ja-twój super bohater boberek Wiktorek" Ryłyśmy z Boberka cały wieczór!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Coralady dobrze,że już w domku.
Kurczę znów jestem głodna idę robić sałatę z sosem francuskim
|
|
|
|
#4259 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to bede sobie brac recepte na maśc posladkową z apteki. kosztuje 5zł a działa cuda Cytat:
![]() no wlasnie dlatego napisałam że jak juz mnie ulokują gdzies na stałe to dopiero bede sie rozpakowywac i TZ przyniesie mi rzeczy dla małej. pewnie to juz bedzie po porodzie i bede miala swoje miejsce stałe. no chyba ze trafie na przedporodowke i bede czekac na moja krolewne nie wiem ile a tak niby jej sie teraz spieszy na swiat. w czw ide do gina - ciekawa jestem co mi powie ![]() Cytat:
a ten cały Wiktorek nieżły łobuz dzieci są boskie |
|||
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tej babie co Tobie tak powiedziala, to bym chyba wywalila w ... buzke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

a o tym ciescie juz nie cchce mowic, zaraz po porstu wyrzuce, sa4 rodzaje i spore kawalki, a ja podchodze i podjadam, jest mi juz zwyczajnie nie dobrze. dzis to chyba zadnych wlasciwych skladnikow odzywczych nie dsotarczylam synkowi oprocz witamin
jak mnie bóle brzucha i cipki (sorki za wyrażenie) chwyciły to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić a tel. zapomniałam
jak przyszłam do domu to aż się pobeczałam (chociaż sama nie wiem dlaczego 

dla synka ze tak ladnie rosnie a z tym czopem i wywyolywaniem to w szoku jestem