Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 16:53   #1261
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Agus ostatnio taki przepis mi wpadł w oko, tylko przez to leżenie nie mogę zrealizować http://gotowanie.onet.pl/36857,0,1,z...a,przepis.html
kochana wszystko super, ale moj tz jak zobaczy ziemniaczki ze sliwka to ee nie
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
fajniutki kącik
ja nadal niezdecydowana na lozeczko, znaczy na konkretne:/

ja mam podobna komode z jysku 5 szufladowa, tyle ze w kolorze drzewa..

ja tez chce taka delikatna jakas lampke kupic na komode
o tak tak
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
witam was wszystkie po przerwie
nie miałam zbyt wiele czasu w piątek dostałam skurczy i zaczął mi wyciekać jakiś płyn myślałam że to wody płodowe ale zrobili badania i wynik jest negatywny nie jest to ani mocz ani wody płodowe. Tyle ustalili czyli tak na prawdę nic.
dziś miałam badania i wyszło ze moja szyjka jest już tak krótka ze wg mojej gin najprawdopodobniej urodzę za 4 tygodnie.
powiedziała ze albo mam leżeć albo idę do szpitala. muszę się więc pilnować.w końcu zdrowie dziecka najważniejsze.

nie wiem czy zdołam wszystko nadrobić ale się postaram
miłego dnia dziewczynki
uuu, niedobrzeee
za 4 tygodnie juz rodzic bedziesz
o matko...
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
HEJ

cudne macie historie zaręczynowe
bez wzgledu na to gdzie i kiedy to i tak każda na pewno wspomina z łezką w oku

mężu wymyśłił że pojedziemy dziś do Turku, bo on musi być jutro w Wawie i stamtąd mu bliżej
a ja nie wiem czy mam ochotę dziś się pakować na szybko i jechać 3h ....

ugotowałam kalafiorową zupkę

a i na walentynki dostałam delicję z milki
a Zosia wafle ryżowe w polewie truskawkowej

(kwiatów podobno po drodze nie było)
kochana dobre i to
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No normalnie za późno, jeszcze na mnie nakrzyczała, że jak ja mogłam nie wiedzieć i że to nie jej wina...

A właśnie - czy łożysko może się przesuwać? Bo w 12 tygodniu napisali mi, że na przedniej ścianie, a w 22 tygodniu, że na tylnej wysoko

ddaaiissyy Ja mam płaszcz z liceum, jak strasznie przytyłam i ważyłam 72 kg
Więc się spokojnie w nim dopinam, mam nawet trochę miejsca

moria Bardzo ładnie w pokoju Iguśki

ddaaiissyy Moja sis zostawia nam taką komodę z IKEA w kolorze sosny, czy czegoś w tym stylu i też będzie w dzidzi pokoju

Grazin W ogóle najlepiej, to jak się widzi na żywo Mój pokój też inaczej wygląda w realu niż tak na rysunku
Jak już zrobisz remont/przemeblowanie, to wrzuć nam zdjęcia koniecznie

vanes Trzymam za Twoją dzidzię, żeby jeszcze posiedziała w brzuszku u mamy...

A jeśli chodzi o nasze zaręczyny, to najpierw zrobiłam naleśniki (nic się nie spodziewałam, tż o nie poprosił, bo niby ma straszną ochotę... A chodziło o to, że na pierwszej randce jedliśmy naleśniki ), a potem kazał mi iść do drugiego pokoju i zabrać ze sobą coś ładnego do ubrania...
Przygotował romantyczną kolację (znaczy otoczkę, bo naleśniki były mojej roboty - tż nie umie zrobić ), winko, świece i muzyka. No i zaczyna:
tż: "No i co? Myślisz, że mnie znasz?"
ja (zdziwiona): "Eee... Ale to ma być jakaś groźba?"
tż: "Nie no... Czy sądzisz, że mnie dobrze znasz już..." [głupia mina]
ja: "No tak... A co?"
tż: "No bo... [tż klęka przede mną] Chciałbym żebyś została panią [nazwisko tż]... No i oczywiście, żebyś za mnie wyszła!"
ja: "[ze łzami w oczach] Tak! [rzucam mu się na szyję]"
tż: "No i tym razem nie zgubiłem pudełka*"

*tż był już kiedyś zaręczony, ale rozeszli się z tamtą dziewczyną niedługo po oświadczynach - ona miała chyba nieco inne podejście niż on do życia...

A pierścionek dostałam najzwyklejszy na świecie - srebrną obrączkę, którą zresztą zgubiłam pół roku później i tż mi kupił srebrny z różą, kocham go najbardziej na świecie i uważam, że złoty i ze znanej firmy nie mógłby być lepszy
hahaha dobre oswiadczyny
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No komoda jest ekstra, bo prosta, ładna i pojemna
Kremik powąchałam i mam ochotę go zjeść ślicznie pachnie!

kasiu u mnie identyko Spodnie ciążowe też już od drugiego miesiąca noszę no a o płaszczu to sama czytałaś

Ten akurat musimy gdzieś wywieźć, nie ma oparć i jest za niski ale właśnie kurier mi przywiózł krzesełeczko, TŻ składa więc niedługo będzie nowa fotka

kasiu u mnie dokładnie to samo! Nie nadaję się już do chodzenia po CH, mnie nie tyle bolą nogi, co mnie rwą pachwiny ale tak okrutnie, że mam łzy w oczach, ból promieniuje też do krzyża i chodzę jak pokraka.

vanes, nie jesteś sama, już kilka mamusiek leży i pachnie więc dołączysz do ich grona i wszystko będzie dobrze
ahh

a ja dostalam na walentynki od małża upragniony podkład, na ktory chorowalam
kolezanka w perfumerii-kosmetycznym m idoradzila i tz mi kupil

aha i kupilam sobie szlafrok do szpitala, nowy stanik bo za ciasny, majtki i skarpetki
Stary 2011-02-14, 17:00   #1262
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
No i dobrze zrobiłaś! Niech się spali ze wstydu, taki piękny przygotowałaś mu upominek

Dziewczynki, wrzucam aktualizację pokoiku i lecę walczyć z TŻ'tem, który mi jakieś przemeblowania robi
Moria bardzo ładnie wygląda ten jasny fiolecik na ścianie A fotel świetny Właśnie na niego zachorowałam. Mogłabyś mi zdradzić, gdzie go kupiłaś??? bardzo, bardzo, bardzoooo ładnie proszę

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:06   #1263
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Listopadowa... a jeszcze wieści z porodówek z 3-city podobno najlepsza kadra teraz na klinicznej jest, bo z Zaspy podobno sporo dobrych lekarzy położników poodchodziło... takie wieści przekazał mi ostatnio ginek... a tak w ogóle to ponoć najlepiej jest w swissmedzie, bo masz pewność, że dzidzia nie złapie żadnego paskudztwa... koszty bagatela ok 6000zł mój ginek uważa, że to dla kliniki i tak praktycznie po kosztach
Niedawno znajoma mojej siostry rodziła w Swissmedzie i właśnie słyszałam, że tam 6 tys. zł kosztuje poród. O klinicznej czytałam ostatnio dużo dobrego i to samo powiedziała mi ta dziewczyna, którą poznałam w laboratorium (na glukozie) - ale też lepiej mają dziewczyny, których lekarze tam pracują (choć to pewnie standard we wszystkich szpitalach)... Mój gin. niestety nie pracuje w żadnym z państwowych szpitali, a na poród w placówce zwyczajnie mnie nie stać. Natomiast odradza mi Szpital Wojewódzki (nawiasem mówiąc tam rodziłam synka) - bo ociągają się z cc - nawet gdy jest już wyraźne wskazanie...
No i problemem jest zzo - praktycznie nie ma możliwości takiej usługi w żadnym z trójmiejskich szpitali (jak już to najszybciej w Redłowie, który z kolei opinię ma do bani)...- Wejherowo ma sprawę za nielegalne pobieranie opłat, a inne szpitale tłumaczą się brakiem anestezjologów. A jeszcze jak sobie pomyślę, że krótko po moim t.p są święta wielkanocne a krótko po terminie majówka to już w ogóle mają wytłumaczenie jak na tacy. Dzisiaj gadałam o tym z tż-tem. Mówi, że ma przeczucie, że tym razem urodzę w 'locie'. No fajnie gdyby się nie mylił

Aha - a na Zaspie zamiast zzo proponują dolargan. Fajnie, tyle że działa b. krótko - tak naprawdę tylko godzinkę, strasznie otumania (jakby ktoś uderzył młotkiem w głowę) i ból znosi maksymalnie w 30-40 % (oczywiście to moje odczucie)...

Cytat:
No i dobrze zrobiłaś! Niech się spali ze wstydu, taki piękny przygotowałaś mu upominek

Dziewczynki, wrzucam aktualizację pokoiku i lecę walczyć z TŻ'tem, który mi jakieś przemeblowania robi
Ale jaśniutko. Wręcz sterylnie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:30   #1264
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki ja ostatnio jakas zalatana jestem, pozatym kupilam dzis 10 kg warzyw i bede robic mrozonki...

Cytat:
nie miałam zbyt wiele czasu w piątek dostałam skurczy i zaczął mi wyciekać jakiś płyn myślałam że to wody płodowe ale zrobili badania i wynik jest negatywny nie jest to ani mocz ani wody płodowe. Tyle ustalili czyli tak na prawdę nic.
dziś miałam badania i wyszło ze moja szyjka jest już tak krótka ze wg mojej gin najprawdopodobniej urodzę za 4 tygodnie.
powiedziała ze albo mam leżeć albo idę do szpitala. muszę się więc pilnować.w końcu zdrowie dziecka najważniejsze.

miłego dnia dziewczynki
widze, ze coraz wiecej Dziewczyn musi lezec ja mam wizyte za tydzien, mam nadzieje ze wszystko ok, moj maly jest bardzo ruchliwy...

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wychrzanilam upominek dla TZeta do smieci, bo jak mu przynioslam powiedzial, ze nie chce zadnych prezentow...

a to nie byl zaden nie wiadomo jaki prezent... wydrkowalam nasze wspolne zdjecie, kupilam sliczna ramke i kartke, w ktorej napisalam ''Bardzo Cie kocham''. Nawet nie spojrzal.

Teraz zaluje, ze nie zrobilam tego samego z jego zareczynowym pierscionkiem 2 lata temu!
.
a to brzydal, niefajnie sie zachowal, a czym byla spowodowana taka reakcja???

Cytat:

sliczne lozeczko i komodka, gdzie je kupiliscie??? oczywisice kolorek sciany b.mi sie podoba, no ale to dla Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
oj to chyba najlepsza włoska restauracja w Krk...
Wprawdzie jest tu ich kilka, ale Mamma Mia, jest chyba najbardziej obleganą !
Zróbcie sobie może rezerwacje.... Szczerze radzę No i mega romantycznych i niezapomnianych chwil
eee tam przyjdzcie do nas na najlepsza wloaska kolacje pod sloncem

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Aga jasne, że zgadzam się z Tobą! Ja nie będę mieć baldachimów, zasłon, ani innych zbieraczy kurzu jak to mówisz.. jedynie ten dywanik chce mieć, ale on będzie mały i myślę, że bez problemów będzie można
Jeśli chodzi o pościel to jeszcze nic nie kupiłam.. Początkowo myślałam, żeby wziać pościel z Drewexu, ale podobał mi się wzór w niebieskich kolorach, a znowuż niebieski nie pasuje mi do pokoju, więc odpada..
Podobała mi sie też pościel Sternatlera, ale jak zobaczyłam na żywo przeraziłam się intensywnością kolorów i też zrezygnowałam.. Ja lubuję się w kolorach Ziemii.. spokojnych, stonowanych, eleganckich.. tak też mam urządzone mieszkanie i jakoś nie mogę się przekonać do takich wystrzałowych barw..
Więc na ta chwilę moim numerem jeden jest pościel Ferettii, też ze względu na bardzo dobre noty i opinie, no i właśnie też to, że kolor i wzór mi przypasował.. i do mojego gusty i designu pokoiku Załączam fotkę tej pościeli, o której myślę. Ładna? Podoba wam się?
Lolka ile taki komplet poscieli kosztuje jesli mozna wiedziec??

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Princi, te majciochy wyglądają naprawde fajnie !! Przymierzałas jak leżą ?
Dziewczyny moze te majtochy nie sa super sexy, ale przynajmniej ta pielucha sie nie wysowa

Kurcze powiem Wam, ze brzuch robi mi sie coraz wiekszy, zaczynam chodzic jak kaczucha, dzis spotkalam znajoma to powiedziala, ze wpierw idzie moj brzuch a ja za nim, nie wiem czy to byl komplement czy raczej na odwrot! no i musze sie zabrac za poarzadne zakupy, nie mam ani poscieli, ani kompletnej wyprawki do szpitala, nic do mycia dzidzi, no o wanience, lozeczku itd to nie wspomne...zaczyna ogarniac mnie stres....

a dzis wieczorem idziemy do kina
Stary 2011-02-14, 17:32   #1265
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Też wydaje mi się to dziwne... Ten wyciekający niedawno płyn, tak króciutka szyjka i nie robią usg, żeby sprawdzić, czy z dzieciątkiem wszystko dobrze...
dokladnie, chyba pierwsze co powinni zrobic w tym wypadku to usg, pomiary, ile dzidzia wazy i mierzy, tak jak np eweski naszej(sorki ze akurat ciebie biore za przyklad,ale wiem ze twoje dzieciaczki sa juz duze, pewnie juz powolutku do 2 kg dobijaja.. ) bo jak za miesiac masz urodzic to ja nie kumam.. cos tu ktos niedokladnie mysli moim zdaniem..
Cytat:

cudnyyyy

ja ja jak zwykle siedze i szukam poscieli:P to ostatnimi dniami moj priorytet hehehe, maz remontuje..

..laski wiecie co ja mieszkam w domu ktory jest od 1939roku postawiony, i na scianach byl sajgon, tydzien prawie zajelo drapanie wszystkich rodzajow farb jakie tu byly, porazkaaa... az mi sie wydaje ze pokoj jest wiekszy jak zdrapalismy te 10cm farby , kitu, i innych zapraw..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:51   #1266
MoniaK
Zakorzenienie

Fajne te Wasze historie zaręczynowe i na pewno każda wspomina z łezką w oku
U mnie nie było typowych zaręczyn, tym bardziej klękania przed rodzicami itp. bo ja nie lubię takich atrakcji Po prostu stwierdziliśmy pewnego pięknego dnia że bierzemy ślub (po iluś tam latach bycia razem), ja wybrałam sobie pierścionek, zjedliśmy uroczystą kolację z winkiem i też było fajnie.

Mimbi, śliczny pierścionek Mam podobny (też z Apartu) ale z o wiele mniejszym brylantem

Vanes, kurczę jesteś kolejna do leżakowania Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i nie urodzisz za szybko.

Dziewczyny, przeczytałam wszystkie wasze rady odnośnie wózka i za wszystkie dziękuję Muszę się nad tą sprawą poważnie zastanowić
Chciałam jeszcze napisać że zaczęłam czytać sagę Millenium Larssona, więc w najbliższym czasie będzie mnie mniej Kto czytał ten wie, bo podobno bardzo wciąga.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:51   #1267
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

matallewar na pewno wrzucę fotki jak bedzie juz po remoncie

venes jak mogli Ci nie zrobić usg?? to bardzo dziwne. rozwazałaś zeby skonsultowac to z innym ginem?
Stary 2011-02-14, 18:00   #1268
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

venes jak mogli Ci nie zrobić usg?? to bardzo dziwne. rozwazałaś zeby skonsultowac to z innym ginem?
dokaldnie jak juz wyzej pisalam tez mi sie to wydaje jakies dziwne.. ja bym chyba tu i teraz kazala sobie usg zrobic..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:01   #1269
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

no raczej...
venes nie lekceważ tego...
Stary 2011-02-14, 18:06   #1270
Agnieszka.M
Rozeznanie

Właśnie się dowiedziałam co to zgaga I to po czym? Po świeżej bułeczce z nutellą. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni raz w życiu mnie to spotkało, bo to jest ohydne uczucie Muszę zadzwonić do męża, żeby mi kupił na to jakieś lekarstwo po drodze.

A anula_81 chyba świętuje po usg, bo nic nam nie daje znać.

Stary 2011-02-14, 18:06   #1271
caffelate05
Rozeznanie

vanes mnie też zaniepokoiło to co napisałaś
może nie napisałaś wszystkiego, ale skoro były skurcze i wyciek czegoś co mogło być wodami płodowymi to wtedy nie oglądali Ci szyjki? nie zrobili usg, żeby stwierdzić czy poziom wód płodowych jest w normie? nie dostałaś nic, żeby powstrzymać skurcze?
ja bym albo skonsultowała to z innym ginem albo sama się do szpitala położyła
teraz naprawdę bardzo ważne tygodnie dla nas i naszych dzieci
uwierz mi, że nie chciałabyś teraz urodzić
a i za 4tygodnie to będzie za wcześnie jeszcze, owszem ryzyko niższe sporo ale dziecko i tak byłoby wcześniakiem

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:13   #1272
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje za mile slowa odnosnie pierscionka. Nieskromnie przyznam Wam, ze rzeczywiscie jest piekny i w ogole moj TZ ma bardzo dobry gust - podobaja sie nam dokladnie te same rzeczy, czyli wiemy doskonale co sobie kupowac w prezencie czy cos.

Odnosnie poscieli z Feretti, ktoras z Was pisala o ochraniaczu - podbijam pytanko - czy ten ochraniacz nie jest za szeroki na lozeczko ulozone na najwyzszym poziomie? I czy ochraniacz obejmuje cale lozeczko czy tylko tyl i jeden bok? Napiszcie, jesli mialyscie kontakt z ta posciela, ze tak powiem, organoleptyczny. Moglabym w sumie pojechac do sklepu i ja pomacac, ale nie mam kasy i nie chce sie zdolowac.

Sluchajcie w Polo Markecie beda w przecenie mokre chusteczki Hygenic baby - 4,99 za 72 sztuki - na dzieciowie maja super opinie
http://www.dzieciowo.pl/2011/02/chus...-w-ciapki.html

jade kupic sobie lody. Jakies sugestie?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:19   #1273
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Kochane, przeleciałam [] tylko Wasze posty i dokładniej może jutro doczytam.

Moria, śliczny pokoik! Pięknie prezentują się białe meble! Po prostu brakuje tam już tylko Igusi! Co do Nuxe, będziesz zadowolona, chociaż do Twojej cery lepszy byłby zwykły, nie enriche, ale to nic. Ten Ci cudnie odżywi, a lżejszą konsystencję kupisz na lato Z ciekawości zapytam, ile zapłaciłaś w SP z niego? W warszawskich SP, do których mam blisko niestety Nirvanesque nie uświadczy się już w promo -40%

Agnieszko.M, w MC są te kocyki, kosztują 35 zł, są w 4 kolorach [różowy, biały, niebieski, żółty] i dwóch wielkościach [mały i większy] ja kupiłam prawie taki sam, innej firmy, tylko 10 zł tańszy w sklepie, ale pan podobno sprzedaje na allegro. Jeśli chcesz zapytam o login

Słuchajcie, ależ super Walentynki! W 4 osoby byliśmy w Ikei, znajomi wybierali meble, a nasze mieszkanie wzbogaciło się o komodę do łazienki [na ręczniki, bieliznę, bibeloty hankowe i przewijak] i te przegródki do szuflad. No i dla Hanki już sporo kupione:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90131515
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20130878
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153243
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00028508
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60028510
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50113938

i ochraniacz pod prześcieradło

Następnym razem kupujemy już to łóżeczko za 89 zł, ochraniacz i kolejny komplet pościeli - ten lub ten

Ale to już po remoncie, więc pewnie na początku marca. No i nie wytrzymałam z zakupami do napisania pracy dyplomowej

Wszystkiego dobrego z okazji Walentynek <3

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:21   #1274
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja dostalam na walentynki od małża upragniony podkład, na ktory chorowalam
kolezanka w perfumerii-kosmetycznym m idoradzila i tz mi kupil
jaki ??

moria śliczny pokoik
taki uspokajający,
jak się patrzy to chce się posiedzieć

jeszcze tylko wizualnie brkuje mi materacyka, ale wiem że już jedzie do Ciebie

Zosia wrzuca figurki do sortera
i spróbuj nie zaklaskać
byłam na drugim spacerku, żeby pięknie dziś padła wieczorkiem

chyba nie pojadę do domu,
bo jakoś sił nie mam
zostane tu, a mężu pojedzie sam ...
więc czekają mnie chyba ze dwa dni bez mężula
kobiety będą rządzić

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:21   #1275
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane zanim wam odpisze, to przede wszystkim:

Dziekuje za wszystkie kciuki dzisiejsze** jestescie przekochane

Oczywiscie pani nie zbadala mnei ginekologicznie bo to bylo tylko USG 3d ale stwierdzila, ze nie ma powodu, bo takie jasne uplawy to nei powod do zmartwien, odrobina krwi jak jednorazowo byla w sluzie tez nie, a lozysko wyglada dobrze, dzidzia tez, wiec po co

no ale USG niesamowite, powiem wam i babka profesjonalna i sprzet genialny bo po prostu wygladala Zosienka cudni, raczke do buzi wkladala, potem sie zaslaniala, potem stope chciala sobie wepchnac do buzi, no gimnastyczka, duza juz jest bo wazy 1280 gram!! i ma bardzo dlugie nogi jak na swoj wiek, dodatkowo jest w miare duza i Pani powiedziala, ze prawdopodobnie urodze tydzien wczesniej,
ale dostalismy plytke na niej chyba ze 30 zdjec plus 5 krotkich filmikow, sluchalismyy serduszka. wydruk chyba 10 zdjec plus 3 na takim slicznym grubym papierze 10x15 ze chyba je w ramke wstawie, poplakalam sie strasznie, potem poszlismy na walentynkowy obiadek i dostalam przepiekne kwiaty z takiej artystycznej kwiaciarni, normalnie chyba wam wrzuce zdjecie sa takie piekne, tak mnie moj TZ zaskoczyl, kofany jest. i generalnie dzien cuuudny.

widzialam, ze opowiadalyscie o zareczynach my w ogole znaim zaczelismy byc razme to mieszkalismy razem i tak wyszlo po 2 latach mieszkania sie zareczylismy, ale to bylo tak, ze spodziewalam sie bo ogladanie pierscionkow wstepne podpytki byly ale mielismy w grudniu zarezerwowany weekend w paryzu, wiec spodziewalam sie tam, ale w listopadzie zrobilismy sobie weekend w Sztokholnie, bo ktos nam polecil, wiec pojechalismy tak spontanicznie, a tu caly plan!! romantyczny mostek i pierscionek zareczynowy, moj TZ na kolanach i ludzie bijacy brawo no musze powieziec ze bylam zaskoczona a Sztokcholm zawsze juz bedzie najromantyczniejszym miastem Europy...
Cytat:

miłego dnia dziewczynki
ale jak to badali ci szyjke ginekologicznie a nei na USG? to chyba tylko wiedza czy twarda czy miekka? dlogosc to na USG dopochwowym? czy nie? moge sie mylic. lez i odpoczywaj przede wszystkim.
Cytat:
HEJ

ugotowałam kalafiorową zupkę

a i na walentynki dostałam delicję z milki
a Zosia wafle ryżowe w polewie truskawkowej

(kwiatów podobno po drodze nie było)
kochana, kwiaty zwiedna, a delicje zostaja w brzuszku

Cytat:

jaki ladny kolor! bed emiala to samo lozeczko))) i chyba ta sama komode, tylko ta szersza, mamy juz taka w sypialni naszej tylko w kolorze jasnego drewna, bo mamy takie meble i bardzo ja sobi chwalimy. fotel bardo fajny no i oczywiscie piesio kochany
a wy nie bedziecie mieli lozeczka najpierw w sypialni na poczatku?
Cytat:
Achaa, hmm no ja mam taką mało nawilżoną ale czy suchą No nic, zobaczymy
Jeszcze go nie testowałam bo mam make-up ale wieczorkiem zarzucę na twarz, to zdam relację

Ja też się nie mieszczę Nie dopinam ekspresu ani guzików na brzuchu, zapinam tylko dwa guziki pod szyją a brzuch wystaje Póki co jakoś daje radę ale lepiej żeby mróz już odpuścił, bo nie widzę sensu kupowania nowej zimowej kurtki na najbliższy miesiąc

Achaaaa, jeszcze fotka. Jest z telefonu więc kiepska jakość no ale co nieco widać
ja sie o dziwo mieszcze jeszcze w dwie kurtki , jeda taka ciensza a druga ta gruba ledwie sie dopina, ale na upatego w nia wejde. ale jak mam grubsze ciuchy pod spodem to mam taka co sobie za grosz ekupilam za duza neistety chyba jutro musze w nia wejsc, gdyz zapowiadaja znowu minus 10
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jestem zalamana, nie kupywalam konkretnych ciuchow ciazowych, tylko wieksze...a z tygodnia na tydzien odrzucam kolejne do szafy bo male juz. Ostatnio przymierzalam dresy, zakrywaly mi brzuch ale jak zobaczylam rozmiar XL (mialam S) to az mnie na placz zebralo i ich nie wzielam. Strasznie mi d**a urosla jestem mala i gruba. Fajnie ze mam brzuszek ze widac ciaze itp, ale ten tylek i nogi jak u slonicy-dobija mnie to!!!

no i nie mam juz zadnej kurtki i plaszcza co jest na mnie dobry
ehhhhhhhhhhhhh dzinsow nie nosze juz od 2miesiaca ciazy

jeszcze troche
Kasiula widze masz kochana przesilenie jak ja kilka dni temu, gruby tylek i uda w lustrze widze i zalamka, probowalam sie ostatnio dokladnie ogolic wiadomo gdzie i nei dalo rady, probowalam lusterko i sie tylko pozacinalam, ze wszedzie bylo czerwono a jak nie moglam sobie skarpetek zalozyc to sie poryczalam i az TZ przyszedl zapytac co sie stalo
kochana jeszcze 2 miesiace i nasze dzidzie beda z nami, wynagrodza nam wszystko
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja przez weekend miałam mało czasu, zalatana jak zwykle, dziś od rana mieliśmy elektryka, podłączał prąd i rozciagał nowe kable, roboty kupa, a i bałagan niezły, zaraz muszę się zabrać za sprzątanie, mężul pojechał jeszcze do pracy.
Synal dziś w domku siedzi, rozchorował się, na szczęście lekka grypa, katar, kaszel, lekka temperatura.
Pochwalę się Wam że kupiliśmy ten wózek, jeszcze wynegocjowałam z babką troszkę niższą cenę Więc problem wózka mamy z głowy, teraz trzeba czekać na przesyłkę
wlasnei ostatnio o tobie myslalam, kochana dobrze, ze kupiliscie juz wozek, bo spedzalo ci to sen z powiek
mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze i dzieciaczki rozwijaja sie znakomicie
Cytat:

ale ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiimmmmmmmmnooooooooooo ooo na dworze !!!!!!!!!!!!!!!!!
masakra !!!!!!!!!!!

spagetti dziś
u was zimno? u nas w weekend bylo minus 15 dzisiaj minus 10, a jak moj TZ byl w Szwecji na rajdzie w sobote bylo uwaga.... minus 25!
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dla mnie też to jest lekko krępujące i chyba bym uciekła z przed tej kamery i już nie wróciła

Mój TŻ 3 sierpnia przyjechał do mnie gdy siedziałam na ławce w słońcu i wyszedł w eleganckiej koszuli , z bukietem kwiatów i po prostu się oświadczył Po czym 20 minut wzdychałam nad pierścionkiem a TŻ powiedział "To może zamówimy pizze i wypijemy po piwie?" Tak o to jesteśmy romantyczni haha.
najwazniejsze to sie kochac na codzien nawet pizza i piwo moga byc romantyczne

zaraz wam wrzuce zdjatko z USG tylko przejrze ktore najladniejsze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:22   #1276
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Vanes, jestem w szoku! Nie miałaś USG? Jak lekarz mógł ocenić, że za miesiąc urodzisz? Na jakiej podstawie? Nawet nie wie, ile dziecko waży

vege!
Stary 2011-02-14, 18:26   #1277
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Agnieszko.M, w MC są te kocyki, kosztują 35 zł, są w 4 kolorach [różowy, biały, niebieski, żółty] i dwóch wielkościach [mały i większy] ja kupiłam prawie taki sam, innej firmy, tylko 10 zł tańszy w sklepie, ale pan podobno sprzedaje na allegro. Jeśli chcesz zapytam o login

Słuchajcie, ależ super Walentynki! W 4 osoby byliśmy w Ikei, znajomi wybierali meble, a nasze mieszkanie wzbogaciło się o komodę do łazienki [na ręczniki, bieliznę, bibeloty hankowe i przewijak] i te przegródki do szuflad. No i dla Hanki już sporo kupione:

Następnym razem kupujemy już to łóżeczko za 89 zł, ochraniacz i kolejny komplet pościeli - ten lub ten
Kupilam ten kocyk na allegro, ktoras z Was wklejala aukcje - za 10 zlotych, uzywany. Podobno jest super bezpieczny i takie tam, mi sie wydaje, ze bedzie po prostu fajny na lato. Chociaz i tak jak ostro przygrzeje to bede dziecko tetra przykrywac, a nie jakims tam kocykiem. Sama bym nie chciala lezec w upale nawet pod najcienszym kocem (dlatego tez nie kupie baldachimu - po co ma mi cos nad glowa wisiec i mnie straszyc?)

Rzeczy kupilas piekniusie, ale z Ikea jest jeden problem - te glupkowate ich wymiary poscielowo - koldrowe. Nie pasuje to to idealnie do zwyklych wymiarow, co nie zmienia faktu, ze kolorystyka jest jak najbardziej moja i pewnie i tak kupie cos z kolekcji dzieciecej, a potem sie bede zastanawiac, jak to dopasowac.

Sluchaj a z tym lozeczkiem to juz Cie wczesniej chcialam zapytac - nie myslisz, ze przydalaby sie opcja wyjmowanych szczebelkow? Bo to lozeczko tego nie ma :/
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:28   #1278
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!

Kochane, przeleciałam [] tylko Wasze posty i dokładniej może jutro doczytam.

Moria, śliczny pokoik! Pięknie prezentują się białe meble! Po prostu brakuje tam już tylko Igusi! Co do Nuxe, będziesz zadowolona, chociaż do Twojej cery lepszy byłby zwykły, nie enriche, ale to nic. Ten Ci cudnie odżywi, a lżejszą konsystencję kupisz na lato Z ciekawości zapytam, ile zapłaciłaś w SP z niego? W warszawskich SP, do których mam blisko niestety Nirvanesque nie uświadczy się już w promo -40%

Ale to już po remoncie, więc pewnie na początku marca. No i nie wytrzymałam z zakupami do napisania pracy dyplomowej

Wszystkiego dobrego z okazji Walentynek <3
Mary świetne zakupy zrobiłaś
Bardzo dziękuję za info o kocykach. Jutro będę w Krakowie, więc jak będą mieli na stanie, to napewno kupie błękitny. No i myślałam, że będzie droższy niż 35 zł, bo na angielskiej stronie jest za 9,99-14,99 Ł. Jakby mi się jednak nie udało go jutro dostać, to zgłoszę się do ciebie po link do tego sprzedawcy

Stary 2011-02-14, 18:28   #1279
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, super wieści! Pozdrowienia dla Malutkiej od cioci mary

Muszę poczytać o tych Waszych zaręczynach Nasze były standardowe, ale zarąbiste. Nasze rodziny poznały się do tego stopnia, że Rodzice TŻ i moi są ze sobą po imieniu i dzwonią na różne okazje, zapraszają do siebie, bez mojej i TŻ wiedzy Była imprezka, TŻ wyleciał z kwiatami dla mnie i Mamy, potem pierścion mi dał, ale w pudełku A rok temu odnowiliśmy zaręczyny, bo TŻ wymienił mi stary pierścionek z cyrkonią na nowy z breląąątem i teraz mam dwa podobne wizualnie

vege!
Stary 2011-02-14, 18:28   #1280
andziot
Zakorzenienie

dziś dowiedziałam się że mam wesele w rodzinie w wielkanoc
a termin mam na 3.05
myślicie że dam radę ????

Stary 2011-02-14, 18:29   #1281
eweska
Moderatoreska

Anula dziękuje, czuję się świetnie, aż sama się dziwię, dokuczają mi czasami małe dolegliwości ciązowe ale to pikuś, zwłaszcza boli mnie brzuch jak mały sie strasznie wypina, ręce mi drętwieją w nocy, zgaga, a tak poza tym to jest super, no jeszcze małe dolegliwości żołądkowe, koło mostka, ale to pewnie dzieciaki uciskaja i czasami mnie boli. Ładnie fikają w brzuszku, jestem spokojna nic mnie nie niepokoi Oby tak dalej to będzie dobrze

Super, że z dzieciaczkiem wszystko dobrze
Andziot nie mam jeszcze wózka w domku, jak tylko dotrze będziemy go rozkładać i oglądac

Teraz jeszcze z większych rzeczy to musimy kupić łóżeczko i wanienkę, ale to dopiero po remoncie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:32   #1282
andziot
Zakorzenienie

mary czy Ty wiesz że moja Gabrycha będzie chyba Hanią ????
fajne zakupy ... ja też byłam w ikei ale zadnej z tych rzeczy nie widziałam (no moze poza przescieradłem)
taka ze mnie zdolniacha

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-14 o 18:34
Stary 2011-02-14, 18:32   #1283
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia... moźe nie spojrzał co masz dla niego ???? Może był czyms zajęty i tak od niechcenia powiedział, że nie chce prezentu..
Na pewno zaraz ładnie Cię ukocha i przeprosi

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

dokładnie, podpisuje sie pod tymi słowami i innych dziewczyn !
Gdzie chodzisz do lekarza? Do którego ?

Kurde, coś mi nie pasuje....
Moria, ten wrzosik na ścianie w zestawieniu z bielą wyglądają cudownie!
normalnie na Twoim miejscu bym chyba tam non stop siedziała i sobie wyobrażała jak to będzie fajnie, jak będzie Igunia.
A i modeleczkę widzę na fotkach

24Kasia86, ja też chodzę jak pokraka własnie też sie dziwiłam ostatnio od czego mnie tak nogi bolą gdy dłuzej pochodzę po galerii Widzę, że nie mnie jedną.
A dziś znów sie baaaardzo delikatnie poślizgnęłam ale dosłownie tyci tyci, nawet nie zwróciłam na to uwagi i dopiero teraz poczułam.. znów ten ból w pachwinie, aż tak dziwnie promieniujący do środka dziurki... tak na wylot Myślę, że to od nadciagnięcia ale uczucie nie fajne.
Jutro na szczęście lekarz

ciekawe jak tam wrażenia Anuli, niech tylko nie każe nam na siebie zbyt długo czekac

Princi, nie kuś tą prawdziwą włoską kuchnie.. my tu mamy tylko jej marną namiastkę pomyśl o nas jak wcinasz włoskie pysznosci

gusiagatko lody z mężem mniaaaaaaaaaaam Musialo byc milusio

czadowe pantalony kupiłyscie dziewczynki! Rewelacja
andziot, super prezent Ja bym sie cieszyła

Mój małż wrócił z pracy, zjadł na szybko obiad, wział moje autko i pojechał zrobić przegląd bo jest do jutra... o walentynkach ani mur mru... co za bezduszny nie_romantyk...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:37   #1284
Agnieszka.M
Rozeznanie

Anula_81 bardzo dobre wieści od lekarza Oby takich jak najwięcej. A twoje zaręczyny wymiatają, 100% koncentratu romantyzmu w romantyzmie
Teraz niecierpliwie czekamy na jakieś ładne zdjęcie Zosieńki.

Stary 2011-02-14, 18:39   #1285
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Anula dziękuje, czuję się świetnie, aż sama się dziwię, dokuczają mi czasami małe dolegliwości ciązowe ale to pikuś, zwłaszcza boli mnie brzuch jak mały sie strasznie wypina, ręce mi drętwieją w nocy, zgaga, a tak poza tym to jest super, no jeszcze małe dolegliwości żołądkowe, koło mostka, ale to pewnie dzieciaki uciskaja i czasami mnie boli. Ładnie fikają w brzuszku, jestem spokojna nic mnie nie niepokoi Oby tak dalej to będzie dobrze

Teraz jeszcze z większych rzeczy to musimy kupić łóżeczko i wanienkę, ale to dopiero po remoncie
no to dobrze wiedziec, ze wszystko u Ciebie w porzadku wyobrazam sobie ze zoladek i zgaga cie mecza, bo mnie rowniez i to bardzo a mam w brzuchu tylko jedna akrobatke
kolo mostka, to moze cie tak jak mnie boli woreczek zolciowy bo dzidziusie naciskaja?
Cytat:
Anula, super wieści! Pozdrowienia dla Malutkiej od cioci mary
Pozdrowilam, odkopala mi, wiec chyba tez ciocie Mary pozdrawia
Cytat:
dziś dowiedziałam się że mam wesele w rodzinie w wielkanoc
a termin mam na 3.05
myślicie że dam radę ????
no moze i dasz,jesli nie jest daleko i bedziesz dobrze sie czula to czemu nie? zabierz ewentualnei ze soba torbe do szpitala jalby co to od razu na porodowke
ja mam wesele 23 maja, a termin na 8-mego ale to jzu by byl hardcore, wiec odmowilismy

i wrzucam wam moja Zosienke
wedlug karty ciazy jestem 28t1d, wedle dzisiejszego USG 28t6d
WITASZCZYK_TURDZA_12.jpgWITASZCZYK_TURDZA_16.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:39   #1286
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Anula,, gratuluje !!
Teraz dopiero doczytałam i aż mi się łezka zakręciła w oku. Powiedz mi Gwiazdko, czy ta data na usg byla z premedytacją wybierana?
Pięęęękne miałas Walentynki
ale urocza Zosieńka!! Kurcze, jaka akrobatka Ci rośnie

Mary cudowne zakupy, poszaleliście
Matallewar, ale fajne zareczyny Dla mnie każde są zresztą superowskie, jeśli tylko są spontaniczne
Eweska, o jak fajnie ze macie już furę !! Bo to największy chyba jednak był problem. Bardzo sie ciesze

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-14 o 18:42
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:40   #1287
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mimbi, no kocyk super! Przewiewny i milutki, a do tego ładny
- co do łóżeczka, to szczebelki i tak wyciągniemy, nawet jeśli łóżeczko nie ma tego w pakiecie Po prostu w odpowiednim momencie wyjmiemy trzy i to nie środkowe, tylko pewnie w nogach. Akurat to najtańsze najbardziej mi się podoba, ja minimalistka jestem, im prostsze, tym lepiej
- baldachim kupiliśmy, bo niech Hanka ma też trochę intymności. Nie wiem, czy od razu zawiesimy takiemu noworodowi, ale po jakimś czasie na pewno. Poza tym zawieszając odrobinę niżej będzie jako moskitiera. Sprawdził się super u mojej koleżanki, więc liczę, że u nas też
- o pościeli była tu już spora dyskusja, o wymiarówce z Ikea wiem, ale decyzja zapadła, bo po prostu ikeowa pościel bardzo mi się podoba. Dlatego i wypełnienia i powłoczki ikeowe. Po wielu godzinach przeglądania kompletów na allegro, zwątpiłam, nie znalazłam niczego, co by mi odpowiadało, a jeśli się coś trafiło to w takich cenach, że dzięki i jeszcze komplet składał się z kilkunastu elementów

No!

Na wieczór walentynkowy przewidziane składanie komody i układanie rzeczy w szufladach, ale to takie ROMANTYNCZE

vege!
Stary 2011-02-14, 18:43   #1288
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

i wrzucam wam moja Zosienke
wedlug karty ciazy jestem 28t1d, wedle dzisiejszego USG 28t6d
Załącznik 3746464Załącznik 3746465

Jejku, Anula - jaka ona śliczna, jakie dokładne zdjęcia!

Bardzo się cieszę, że Zosieńka zdrowiutka

......................... ......................... ......................... ......................... ..............
Któraś z dziewczyn pisała o zgadze po kanapce z nutellą - słodycze potęgują zgagę
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:43   #1289
Agnieszka.M
Rozeznanie

Anula_81 jakie wyraźne te zdjęcia Gratuluje cudownej i zdrowej córeczki

Stary 2011-02-14, 18:46   #1290
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko.M, koniecznie zakup ten kocyk. Jest naprawdę świetny! W MC ten MNIEJSZY kosztuje 35 [nie pamiętam dokładnych wymiarów]. Jak coś, to namierze tego faceta. Pewnie kupię jeszcze jeden u niego, bo mam biały, a myślałam o pastelowym różowym, albo niebieskim

Ewesko, na Twoim miejscu też kupiłabym ten wózek! Jak już przyfrunie, to koniecznie foty dla cioteczek! ))

Anula, no łzy w oczach mam! Twoja córcia zieeewa sobie?

Andziot, no Hanki to super dziewczyny! A czy Ty wiesz, że moja Mama mnie piłuje o Gabrynię? Bo bardzo Jej się to imię podoba

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Ddaaiissyy, dziękuję! Sama jestem szczęśliwa! Zakupy rozkładamy na raty, ale musiałam dziś troszeńkę!

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości