Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 16:18   #2701
maniulka0405
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie problem polega na tym,że ruchu mam bardzo dużo,tańczę od 12 lat przez co moje ciało jest tak przyzwyczajone do ciągłego wysiłku(4 razy w tygodniu po około 3 h jedne zajęcia),że jedyne co mogę zrobic by schudnąc to zmienic nawyki żywieniowe,chociaz nie do końca wiem jak to zrobic,skoro staram się a tu nic.
Absolutnie nie chce się glodzic, nie mialabym wtedy w ogole sił by tańczyc,więc zdaję sobie sprawę z tego,że jest to głupota,poza tym za bardzo kocham jeśc :P Mam bardzo ważne występy za 1,5 miesiąca,wiec chcialam schudnąc około 4 kg-5 kg.
55kg przy 178??
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:27   #2702
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
ok 178 cm, a ważę 60 kg.
nie mam pytan
Stary 2011-02-14, 16:48   #2703
julink
Raczkowanie

Mi nie chodzi o konieczne zrzucenie wagi,to nie jest moj priorytet. Chce po prostu polepszyc moje nawyki zywieniowe,starac się jeśc mądrzej by miec więcej energii do tańca i nie wrzucac w siebie pustych kalorii.Po tabletkach hormonalnych,kiedy to opychałam się do granic możliwosci, zostało mi dużo 'pamiątek' w postaci cellulitu czy lekkich boczków,chcę więc oczyścic organizm i nie wrzucac w siebie nie mających zadnych wartości produktów. Co więc najlepiej jest jesc na podwieczorki i kolacje jeżeli pomiędzy nimi mam wysiłek fizyczny?
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:59   #2704
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Mi nie chodzi o konieczne zrzucenie wagi,to nie jest moj priorytet. Chce po prostu polepszyc moje nawyki zywieniowe,starac się jeśc mądrzej by miec więcej energii do tańca i nie wrzucac w siebie pustych kalorii.Po tabletkach hormonalnych,kiedy to opychałam się do granic możliwosci, zostało mi dużo 'pamiątek' w postaci cellulitu czy lekkich boczków,chcę więc oczyścic organizm i nie wrzucac w siebie nie mających zadnych wartości produktów. Co więc najlepiej jest jesc na podwieczorki i kolacje jeżeli pomiędzy nimi mam wysiłek fizyczny?
po pierwsze: poczytaj o posiłkach okołotreningowych

po drugie: jeśli chcesz zmienić styl życia na zdrowszy to fajnie. poprostu zadbaj o to, by w jeść głównie mało przetworzone produkty. warzywa, owoce (wiem, teraz o to trudno, ale pomogą choćby mrożonki), kasze, brązowy ryż, tłuste ryby, orzechy.. ale nie odmawiaj sobie. dziewczyno, przy takiej ilości ruchu możesz jeść ile tylko chcesz, bardzo dużo trenujesz! potrzebujesz energii.
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:18   #2705
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
http://www.kmdelikatesy.pl/node/50187
tak wygląda
nie ma w tym ryby, jest mięso z indyka +różne spulchniacze przyprawy itp, ale wg. mnie smakuje podobnie do łososia, ale bez rybiego posmaku
Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
co prawda nie do mnie pytanie, ale... to jest wędzona na surowo polędwica z indyka
a nazwę ''łososiowa" bierze od barwy, nie od ryby;-)

coś w ten deseń:
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:20   #2706
orchidea24
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Trochę dzisiejszy jadłospis zmieniłam Redukcja

1. Standardowo (nigdy mi się nie znudzi) - owsianka 5 łych, pół kostki twarogu, żurawina
2. Chlebek pełnoziarnisty 2 kromeczki (45g) z spooorą ilością polędwicy + sałata, ogórek
3. Sałatka - 1 jajco na twardo, 70g gotowanej piersi kurczaka, sałata lodowa, pomidor
4 pół woreczka brązowego ryżu + filet z kurczaka na łyżce rzepakowego + buraczki tarte
5. będzie homo 180 g + 10g migdałów + kakao + łyżeczka wiórek kokosowych

A na jutro:

1. Owsianka j/w tylko że z jabłkiem i cynamonem
2 kromka razowca 65 g + wędlina + ogórek
3. sałatka tuńczyk w/s/w + warzywa + jajko na twardo
4 ryż brązowy pół woreczka z pieczarkami i cebulką + filet z kurczaka na łyżce rzepakowego
5 serek wiejski i standardowo z 10 g migdałów

Oceni ktoś? czuję się jakbym była niewidoczna

Robię prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:23   #2707
AlekzFragile
Raczkowanie

Uuu tak wiem powinno być Ppp:
I. 3x placek owsiany posmarowany masłem orzechowym, grucha, kawa 3w1 orzechowa
II, serek wiejski z pestkami dyni, sezamem i dżemem wiśniowym, 4x wafel ryżowy, cukierek: kukułka i fistaszek
III. ziemniaki, buraczki zasmażane(dużooo), schab duszony w warzywach, sos grzybowa (nie ten z torebki)
IV, bułka z ziarnami na 3 wszystkie z masłem:
- z pasztetem francuskim
- z mortadelą z piersi
- z serem gouda
na każdej plasterki awokado i ogórka zielonego; zielona herbata
Mimo wszystko proszę o ocenkę
Stary 2011-02-14, 18:30   #2708
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Uuu tak wiem powinno być Ppp:
I. 3x placek owsiany posmarowany masłem orzechowym, grucha, kawa 3w1 orzechowa
II, serek wiejski z pestkami dyni, sezamem i dżemem wiśniowym, 4x wafel ryżowy, cukierek: kukułka i fistaszek
III. ziemniaki, buraczki zasmażane(dużooo), schab duszony w warzywach, sos grzybowa (nie ten z torebki)
IV, bułka z ziarnami na 3 wszystkie z masłem:
- z pasztetem francuskim
- z mortadelą z piersi
- z serem gouda
na każdej plasterki awokado i ogórka zielonego; zielona herbata
Mimo wszystko proszę o ocenkę
Powinnaś być na P?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:00   #2709
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Trochę dzisiejszy jadłospis zmieniłam Redukcja

1. Standardowo (nigdy mi się nie znudzi) - owsianka 5 łych, pół kostki twarogu, żurawina
2. Chlebek pełnoziarnisty 2 kromeczki (45g) z spooorą ilością polędwicy + sałata, ogórek
3. Sałatka - 1 jajco na twardo, 70g gotowanej piersi kurczaka, sałata lodowa, pomidor
4 pół woreczka brązowego ryżu + filet z kurczaka na łyżce rzepakowego + buraczki tarte
5. będzie homo 180 g + 10g migdałów + kakao + łyżeczka wiórek kokosowych

A na jutro:

1. Owsianka j/w tylko że z jabłkiem i cynamonem
2 kromka razowca 65 g + wędlina + ogórek
3. sałatka tuńczyk w/s/w + warzywa + jajko na twardo
4 ryż brązowy pół woreczka z pieczarkami i cebulką + filet z kurczaka na łyżce rzepakowego
5 serek wiejski i standardowo z 10 g migdałów

Oceni ktoś? czuję się jakbym była niewidoczna
bardzo ładna redukcja, chociaż do 2 śniadania dorzuciłabym owoc. widzę, że ograniczyłaś ten nabiał, powinno coś tam ruszyć.
Stary 2011-02-14, 19:12   #2710
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
bardzo ładna redukcja, chociaż do 2 śniadania dorzuciłabym owoc. widzę, że ograniczyłaś ten nabiał, powinno coś tam ruszyć.

mam taką nadzieję, że ruszy

dziękuje

Stary 2011-02-14, 19:22   #2711
skomplikowana_18
BAN stały

Dzisiejsze P:

sn.: kasza manna, 2 kromki chleba pszennego lekko posmarowane maslem: 1 z plastrem poledwicy, 2 z plastrem sera zoltego; bialko jaja, warzywa, herbata z cytr.;
2 sn.: jogurt naturalny 180g z wkrojona 3/4 banana, kiwi, pomarancza; pol saszetki Fitelli (wiem, ze tak samo, wybaczcie);
ob.: zupa jakas z kluskami i ziemniakami, spora porcja kaszy jeczmiennej z gulaszem (i sosem!), buraczki;
pdw.: serek homo. waniliowy 120g(125kcal) z 2mandarynkami, pol kiwi, reszta banana; 2 owsiane LuGo!;
kol.: 3 kromki pszennego lekko mazniete maslem: na kazdej po plastrze poledwicy (czyli 3!^^), dodatkowo na jednej jeszcze plaster sera zoltego, pol serka wiejskiego, warzywa, herbata z cytr.;
pobedzie) ryz na mleku Belriso 180g o smaku czeko. (230kcal)

Za sukcesy uwazam sos i kolacje;
p.doktor kazala mi wyliczyc kcal i wtedy jeszcze wiecej? wg mnie jest tu ok 2150 kcal;
do piatku staram sie +900g, cel-przepustka;
dzis rodzinka byla!;

ile kcal?
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:24   #2712
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P:

sn.: kasza manna, 2 kromki chleba pszennego lekko posmarowane maslem: 1 z plastrem poledwicy, 2 z plastrem sera zoltego; bialko jaja, warzywa, herbata z cytr.;
2 sn.: jogurt naturalny 180g z wkrojona 3/4 banana, kiwi, pomarancza; pol saszetki Fitelli (wiem, ze tak samo, wybaczcie);
ob.: zupa jakas z kluskami i ziemniakami, spora porcja kaszy jeczmiennej z gulaszem (i sosem!), buraczki;
pdw.: serek homo. waniliowy 120g(125kcal) z 2mandarynkami, pol kiwi, reszta banana; 2 owsiane LuGo!;
kol.: 3 kromki pszennego lekko mazniete maslem: na kazdej po plastrze poledwicy (czyli 3!^^), dodatkowo na jednej jeszcze plaster sera zoltego, pol serka wiejskiego, warzywa, herbata z cytr.;

p.doktor kazala mi wyliczyc kcal i wtedy jeszcze wiecej? wg mnie jest tu ok 2150 kcal;
dzis rodzinka byla!;

ile kcal?
wiesz, natręctwo dotyczące banana się samo nie wyeliminuje.

generalnie, no cóż... bez zmian? :P

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:30   #2713
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze P:

dzis rodzinka byla!;

ile kcal?
mam Ci powtórzyć/skopiować moją ostatnią wypowiedź dotyczącą Twojej?
czy sama to zrobisz? dlaczego do Ciebie nie docierają moje/nasze słowa?

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:40   #2714
skomplikowana_18
BAN stały

Iza, zobacz kolacje - ile do kanapek , obiad - sos ^^

ile wg Ciebie kcal?
co j e s z c z e dodac?

zalezy mi na tej przepustce jak cholera
Stary 2011-02-14, 19:48   #2715
moja imaginacja
Zakorzenienie

3 plastry polędwicy? sos sukcesem?
jakby to, ze zjadłam ileś tam kcal miało byc sukcesem...
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:48   #2716
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiejsze P:

dzis rodzinka byla!;

ile kcal?

ja to myślę że gdyby Ci zależało na tej przepustce przestałabyś w końcu ciągle dzielić tego banana na 3/4 i zjadłabyś w jednym posiłku .... ciągle to robisz jestem tu parę dni i ciągle to samo... i te wyliczanie każdego plasterka... w ogóle po co pytasz tu ciągle dziewczyny skoro i tak nie stosujesz się do ich rad tylko i tak robisz po swojemu...? nie rozumiem z tego nic...

Stary 2011-02-14, 19:52   #2717
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza, zobacz kolacje - ile do kanapek , obiad - sos ^^
powiedz, że żartujesz? trzy plasterki szynki zamiast jednego, no super... zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz, okej?
powiem Ci, że też kiedyś się cieszyłam z sukcesów jedzeniowych i to nie było zbyt zdrowe, wiesz? (za zjedzenie posiłku w całości chwali się dzieci; regres na poziomie mentalnym chyba nie jest zbyt pożądanym zjawiskiem)
oczywiście, można być zadowolonym z przełamywania barier, ale wydaje mi się, że to jest w porządku jedynie jeżeli idą z tym w parze sukcesy w innych aspektach życia...
nie sądzisz, że za dużo już czasu poświęciłaś skupianiu się na jedzeniu? może czas (choćby na siłę ) zająć się czymś innym? to, że jesteś chora nie zatrzymuje wskazówek zegara i nie zabiera Cię na inną planetę.
życie jest tu i teraz - niespodzianka.

ech no nie wiem, co dodać...orzechy? więcej musli? całego banana? słodycze? drożdżówki? co lubisz? budyń z bakaliami? nutellę, masło orzechowe? ser żółty, więcej masła?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:59   #2718
zielona_zabcia
Rozeznanie

panno skomplikowana....

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
-wywal wagę, to Ci wyjdzie na dobre.
Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć patrz tylko jak jesteś z lekarzem.
-jeśli już masz swoje produkty do może właśnie one powinny Ci przytyć?
Makrela?Prawdziwe masło?serek topiony?szynka NIEdrobiowa? Może parówkę?niewiem...coś co Cię nie zapcha a wspomoże?
Nutella,masło orzechowe! po tym nie będziesz pełna a są doskonałe na przytycie (z autopsji)
Soki pij niech Ci kuzynka kupi kubusia (też jest super naprzytycie)
na drugie śniadanie niech ci kupi bułeczki maślane one mogą poleżeć trzy dni, a akurat byś podjadałą między obiadem z czekoladą lub dżemem.marmoladą
Obiad jesz cały-bomba
na podw, skoro masz lodówkę to mleko też w nim możesz trzymać-zrób sobie budyń i do tego bana i LU GO! (zdrowo będzie-a chcesz zdrowo nie?)
na kolecje już mówiłam o tych kanapkach! i ciepłe mleko np.
do tego twojego ryżu coś dodaj może jogurt pitny? niewiem jesttt cała masa rzeczy...
Postaraj się

iza napisałą wyżej dokłądnie to samo.

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:05   #2719
Moyraa
Rozeznanie

Rrr
Śn: 100g serka wiejskiego, około 30g płatków owsianych (suchych tyle) + trochę mleka sojowego (brakło, by dac więcej), garść orzechów ziemnych, pół jabłka, mandarynka
IIŚn: 3 kromki orkiszowca + polędwica drobiowa, jabłko (rozłożone na dwa posiłki - szkoła)
Obiad: wywar z warzyw + łyżka oleju lnianego, piers z kurczaka + ryż
Podwieczorek: pół butelki soku marchewkowego jednodniowego (rzeba było się z mamą podzielić), jajko + bialko, jedna mała kromka chleba
Kolacja: pstrąg

Dzisiaj kolacja nie-nabiałowa, zobaczę jak to będzie z wagą . Ostatnio z ciekawości zważyłam się po dniu, kiedy zjadłam zamiast kolacji 2 gofry z bitą śmietaną (z tym, że to było tak około 18) i na następny dzień było mniej. Zdziwiłam się nieco. Tym bardziej, że ostatnio waga nie chce spadać. Może więc wieczorem nabiał źle na mnie działa?

Cytat:
ja to myślę że gdyby Ci zależało na tej przepustce przestałabyś w końcu ciągle dzielić tego banana na 3/4 i zjadłabyś w jednym posiłku .... ciągle to robisz jestem tu parę dni i ciągle to samo... i te wyliczanie każdego plasterka... w ogóle po co pytasz tu ciągle dziewczyny skoro i tak nie stosujesz się do ich rad tylko i tak robisz po swojemu...? nie rozumiem z tego nic...
No właśnie... Mam nadzieję, że w końcu uda ci się nie dzielić wszystkiego na części, nie liczyć każdego plasterka, każdej kalorii. Przecież wiesz, że musisz się w końcu pozbyć tego nawyku. I dobrze wiesz, że pewnie wyjdzie ci to na zdrowie - zarówno psychiczne, jak i fizyczne. Trzymam kciuki. I naprawde weź sobie do serca wszelkie uwagi od dziewczyn tutaj, jeśli w końcu chcesz przytyć... I być zdrowa, żyć normalnie!

Jutro posmaruj chleb GRUBO masłem, dodaj więcej sera, zjedz całego banana, a nie 3/4! Potem możesz zjeść przecież drugiego. Jest tak dużo pyszności, od wyboru do koloru, jedz to na co masz ochotę! No i orzechy by się przydały albo masło orzechowe, które możesz kłasć na chleb OPRÓCZ masła .

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-02-14 o 20:15
Moyraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:10   #2720
ZarDona
Raczkowanie

Dziewczęta, pytanko... wino, piwo zabronione?? Widze ze nikt o tym nie pisał, wiem ze to nie jest zdrowe ale pytam bo np lubie
ZarDona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:16   #2721
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moyraa Pokaż wiadomość
Rrr
Śn: 100g serka wiejskiego, około 30g płatków owsianych (suchych tyle) + trochę mleka sojowego (brakło, by dac więcej), garść orzechów ziemnych, pół jabłka, mandarynka
IIŚn: 3 kromki orkiszowca + polędwica drobiowa, jabłko (rozłożone na dwa posiłki - szkoła)
Obiad: wywar z warzyw + łyżka oleju lnianego, piers z kurczaka + ryż
Podwieczorek: pół butelki soku marchewkowego jednodniowego (rzeba było się z mamą podzielić), jajko + bialko, jedna mała kromka chleba
Kolacja: pstrąg

Dzisiaj kolacja nie-nabiałowa, zobaczę jak to będzie z wagą . Ostatnio z ciekawości zważyłam się po dniu, kiedy zjadłam zamiast kolacji 2 gofry z bitą śmietaną (z tym, że to było tak około 18) i na następny dzień było mniej. Zdziwiłam się nieco. Tym bardziej, że ostatnio waga nie chce spadać. Może więc wieczorem nabiał źle na mnie działa?
Mi tam się podoba ale ja nie umiem się chyba eRRkować bo mi nie wychodzi

Tym śniadaniem się najadłas? czemu serka wiejskiego tylko 100 g? to malutko daj z 200 sniadanie ma byc krolewskie - sama zawsze na nie najbardziej czekam

Stary 2011-02-14, 20:16   #2722
Panienka eM
Raczkowanie

R

I śniadanie:
*owsianka z jabłkiem i cynamonem (paczkowana niestety)
*dwie łyżki otrębów granulowanych śliwkowych
*łyżeczka rodzynek sułtańskich
*małe jabłuszko
*kubek czarnej kawy
II śniadanie:
*pół pomarańczy
*250ml mleka o smaku truskawki
obiad:
*warzywa (450g) zapiekane pod serkiem wiejskim (150g)
*dwa plasterki polędwicy drobiowej
kolacja:
*150g twarożku naturalnego
*dwie łyżeczki sosu owocowego

może być?
Panienka eM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:18   #2723
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U/P:

I. 2 kromki zwykłej bułki z masłem - część z żółtym serem i pomidorem, część ze swojskim twarogiem i dżemem, kawa z mlekiem

II. nabierka zabielanej zupy pieczarkowej, 2 łyżki ziemniaków, kotlet panierowany z piersi kurczaka, łyżka buraczków, szklanka kompotu aroniowo-jabłkowego

czekoladka merci, kawa z mlekiem

III. rogalik czekoladowy 7days 65g, kubuś 300 ml, jabłko (w podróży)

IV. serek waniliowy 150 g z łyżką płatków owsianych i garścią rodzynek, posypane kakao, duży pmarańcz

herbata z cytryną

z uśmiechem o ocenę
up

może dodam jeszcze dzisiejsze:

I. muesli (2 łyżki płatków owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek i migdałów, łyżeczka siemienia) na szklance mleka 3,2 z miodem, 1/2 dużego jabłka, kawa z mlekiem

II. talerz gęstego krupniku na wywarze z kości z mięsem obranym z tychże kości

III. kawałek ciasta bounty, serek waniliowy 150g z garścią rodzynek, mięta

IV. kromka chleba z masłem i żółtym serem, kubek kakao, plaster twarogu z jogurtem

po: 1/2 kromki z 2 łyżeczkami nutelli, kisiel wiśniowy słedka chwila, reszta jabłka

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-02-14 o 20:54
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:27   #2724
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
Mi tam się podoba ale ja nie umiem się chyba eRRkować bo mi nie wychodzi

Tym śniadaniem się najadłas? czemu serka wiejskiego tylko 100 g? to malutko daj z 200 sniadanie ma byc krolewskie - sama zawsze na nie najbardziej czekam
Tak, najadłam . A co do serka - tak normalnie to daję zamiast niego szklankę mleka z kakao lub miodem, ale zabrakło i zostało tylko trochę do tej owsianki . W sumie i tak wychodzi jakieś 400kcal jak nie więcej, więc chyba nie jest źle? Czasem to nawet nie umiem dojeść płatków, bo jestem tak pełna. Dzięki za ocenke .
O tak, ja tez zawsze czekam na to śniadanie. I na te pyszne mleko sojowe .

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-02-14 o 20:28
Stary 2011-02-14, 20:36   #2725
Lady1000
Rozeznanie

Proszę o opinię

Utrzymanie
I. Owsianka (4ł.) na mleku z otrębami, małym bananem i kawą inką karmelową; kostka gorzkiej czeko
II. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem z masłem, wędliną drobiową i ogórkiem; lizak czekoladowy
jabłko, inka karmelowa z mlekiem
III. Pierś z kurczaka gotowana z zupy, ok. 1/2 woreczka ryżu, kawał gotowanego kalafiora + sałatka z ogórka, szpinaku <3 i sosu vinegret
Deser: pasek mlecznej czeko + kostka gorzkiej
IV. Mała bułka pszenna z ziarnami z masłem, jedna połówka z wędliną drobiową, a druga z twarogiem - na obu połówkach pomidorek; serek wiejski z dżemem malinowym
Stary 2011-02-14, 20:37   #2726
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Tak, najadłam . A co do serka - tak normalnie to daję zamiast niego szklankę mleka z kakao lub miodem, ale zabrakło i zostało tylko trochę do tej owsianki . W sumie i tak wychodzi jakieś 400kcal jak nie więcej, więc chyba nie jest źle? Czasem to nawet nie umiem dojeść płatków, bo jestem tak pełna. Dzięki za ocenke .
O tak, ja tez zawsze czekam na to śniadanie. I na te pyszne mleko sojowe . .

ahaaa ok to rozumiem - jak się najadłaś to spoko mleka sojowego nigdy nie kosztowałam, więc pojęcia nie mam nawet jak smakuje !!

owsianka musi być wypasiona i koniec!

buźka

Stary 2011-02-14, 20:41   #2727
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

uuu. całkiem jestem z niego zadowolona akurat dziś.

1śn - 3 duże łychy naturalnego jogurtu, pięć łyżek płatków, orzechy, suszone owoce, śliwki suszone.

godzinka basenu

2śn - dwa jajka i kromka pełnoziarnistego z mozzarella.

obiad - kawałek lazanii

po : 4 kostki ciemniej czekolady, miseczka waniliowego budyniu

a la podwieczorek? - serek wiejski 200g.

kolacja - sałatka grecka <3
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:50   #2728
skomplikowana_18
BAN stały

Wiem, to wszystko glupio brzmi, ale Ty chyba Iza mnie rozumiesz, bo tez to przerabialas?
Wtrace, ze nie tylko na tym sie skupiam, mam terapie, walcze, pracuje nad soba, ale to na KZ.
Wczesniej jadlam np. na 2 kanapki po plastrze poledwicy, a 3 kanapke z polowa wiesniaka; dzis na kazdej kanapce po plastrze, do tego pol wiesniaka i plaster sera, teraz widze, ze tak powinnam caly czas jesc, to wyjdzie tylko na zdrowie, to sa zdrowe kalorie.
Jem chyba zdrowo, to ma wplyw na odbudowe organizmu, na tym mi zalezy.
Na poczatku na tym byl skok 2,5 kg w 2,5 tyg. (z tych 29,6 kg), pozniej stanelo, lekko spadlo, stalo (organizm przyzwyczail sie), a teraz znow ruszylo, 200g.
Do przepustki 900g, jest to mozliwe do piatku? Do 33 kg?
Gdybym kg tygodniowo w szpitalu to szybko bym wyszla w ogole; ale moze to za szybko?
Budyniu nie mam jak zrobic, orzechy ciezkostrawne; mam inne: serki homo., jogurty, owoce, herbatniki, ryze na mleku, owsiane LuGo!, musli, gorzka czeko, kubusie, biszkopty, petitki itp.; chce nadal w gore...

w
Stary 2011-02-14, 20:50   #2729
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
ahaaa ok to rozumiem - jak się najadłaś to spoko mleka sojowego nigdy nie kosztowałam, więc pojęcia nie mam nawet jak smakuje !!

owsianka musi być wypasiona i koniec!

buźka
To spróbuj, naprawdę smaczne! Ja piję Alpro Natural.

A żeby nie było off-u, to plany na jutro . A czy wypalą to się zobaczy
Śn: owsianka: trochę mleka sojowego, 30g płatków owsianych, orzechy ziemne, pestki dynii, migdały, niecała szklanka mleka sojowego + trochę miodu / kakao, pomarańcza
IISn: 3 kromki razowca z polędwicą + jabłko (jak zwykle, ale to nigdy mi się nie znudzi)
Obiad: zupa warzywna, pstrąg + ryż brązowy
Podwieczorek: trochę wywaru z warzyw + łyżka oleju lnianego, serek homo / serek wiejski
Kolacja: halibut
Stary 2011-02-14, 20:55   #2730
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
To spróbuj, naprawdę smaczne! Ja piję Alpro Natural.

A żeby nie było off-u, to plany na jutro . A czy wypalą to się zobaczy
Śn: owsianka: trochę mleka sojowego, 30g płatków owsianych, orzechy ziemne, pestki dynii, migdały, niecała szklanka mleka sojowego + trochę miodu / kakao, pomarańcza
IISn: 3 kromki razowca z polędwicą + jabłko (jak zwykle, ale to nigdy mi się nie znudzi)
Obiad: zupa warzywna, pstrąg + ryż brązowy
Podwieczorek: trochę wywaru z warzyw + łyżka oleju lnianego, serek homo / serek wiejski
Kolacja: halibut
chyba spróbuję o ile nie zdążę zapomnieć - miewam sklerozę

Wszystko smaczne i te rybki mmm przede wszystkim zdrowo a to najważniejsze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości