miedzy mlotem a kowadlem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 19:33   #1
amarancik
Raczkowanie

miedzy mlotem a kowadlem

Nie wiem co robic, w glowie mam 1000 mysli na sekunde. Z moim facetem jestesmy prawie 5 lat i ja juz nie czuje chyba do niego tego co kiedys. Brakuje mi tych "motyli w brzuchu". 5 mies temu poznalam pewnego kolesia no i ja wiem ze on czuje cos do mnie sam mi to wyznal. ja bronie sie przed tym uczuciem poniewaz tak na prawde nie umiem zakonczyc tego zwiazku.... a motyle czuje gdy widze tego drugiego. Dzis Walentynki a ow koles dzwoni do mnie i pyta czy jestem w domu i prosi bym wyszla przed dom. Patrze a tam on choc nigdy nie byl nawet w mojej miejscowosci, stoi z roza w rece. Spedzilismy fantastyczny dzien (zreszta kazda chwila z nim jest fajna bo to cos nowego a z moim obecnym rutyna i niczym mnie juz nie moze zaskoczyc) Tylko ze nie umiem odejsc od obecnego. Zreszta co bedzie jak i po paru miesiacach, roku te motyle tez juz znikna?
amarancik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 19:43   #2
olenkasz
Zakorzenienie

Dot.: miedzy mlotem a kowadlem

Uważam, że powinnaś przemyśleć dokładnie kwestię odejścia od aktualnego chłopaka, czy jesteś tego absolutnie pewna. Może się okazać, że jest to tylko chwilowa fascynacja kimś nowym, która przeminie tak szybko jak przyszła. Ale każdy ma prawo do dążenia do szczęścia, nie fajnie jest dusić się w związku bez głębszych uczuć.
Stary 2011-02-14, 19:46   #3
amarancik
Raczkowanie

Tak... to strach przed tym ze to moze sie skonczyc. a z moim facetem bede juz zawsze: bez uniesien, wielkich emocji, nie mowiac ze zycia lozkowego nie ma juz od dawna bo mnie nie kreci... z nim
Stary 2011-02-14, 19:52   #4
yoona
Zakorzenienie

predzej czy pozniej szalone motyle znikna z kazdym facetem i co, zawsze bedziesz wtedy szukac nowego? przemysl to.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 19:59   #5
amarancik
Raczkowanie

wiem ze uniesienia znikna ale powinno zostac cos jeszcze. przestalam cieszyc sie tym zwiazkiem, unikam pocalunkow, dotyku
Stary 2011-02-14, 20:02   #6
paula78
Zakorzenienie

Przede wszystkim skończ jeden związek zanim wejdziesz w drugi.
PO 5 latach wydawałoby się można oczekiwać szczerości.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 20:08   #7
amarancik
Raczkowanie

Tyle ze moj wie o tym drugim
Stary 2011-02-14, 20:12   #8
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarancik Pokaż wiadomość
wiem ze uniesienia znikna ale powinno zostac cos jeszcze. przestalam cieszyc sie tym zwiazkiem, unikam pocalunkow, dotyku
a co on Ci złego zrobił ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 20:19   #9
madana
Zakorzenienie

No jak ktoś motyle w brzuchu za miłość bierze, to gnaj na złamanie nóg za nowym, to na pewno miłość.
A związek się tworzy na co dzień, buduje, a nie unosi się emocjami, bo emocje są przejściowe- zawsze. No ale ty biegnij za tymi motylami, może nową miłość złapiesz.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 20:31   #10
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle ze moj wie o tym drugim
I toleruje to?
Tego "drugiego" też podziwiam.. Walentynki, koleś wie, że masz faceta i mimo to zjawia się u Ciebie z różą?
A Ty spędzasz z nim ten dzień..

Jednak jestem zaściankowa.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 20:38   #11
DziewczynaRatownika
Raczkowanie

Jeśli próbowałaś naprawiać związek ale się nie udało- ruszaj po nową miłość. Jeśli jednak da się naprawić - porozmawiaj ze swoim facetem.
DziewczynaRatownika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 20:45   #12
amarancik
Raczkowanie

z nim jest chyba w porzadku jego uczucia sie nie zmienily... tylko moje. Rozmawialismy. Ale przeciez nie mozna wrocic do takiego etapu jak na poczatku znajomosci. Na walentynki nawet nie przyslal esa
Stary 2011-02-14, 20:50   #13
new woman in town
Zakorzenienie

a ja ci powiem: próbuj
walcz o swoje szczęście

stabilizacja jest dobra,ale nie przyniesie nic dobrego związek którego juz nie ma lub funkcjonuje na zasadzie przyzwyczajenia i strachu przed nieznanym

zostaw obecnego
spróbuj z nowym

szczerość wobec partnera być może nie zamknie ci drogi przed powrotem

ale lepiej żałować czegoś co się zrobiło niż tego na co nie starczyło odwagi
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 20:54   #14
amarancik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
walcz o swoje szczęście

stabilizacja jest dobra,ale nie przyniesie nic dobrego związek którego juz nie ma lub funkcjonuje na zasadzie przyzwyczajenia i strachu przed nieznanym

zostaw obecnego
spróbuj z nowym

strach strach strach przed nieznanym, ale musze przyznac ze masz racje
Stary 2011-02-14, 21:52   #15
Casaria
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem co robic, w glowie mam 1000 mysli na sekunde. Z moim facetem jestesmy prawie 5 lat i ja juz nie czuje chyba do niego tego co kiedys. Brakuje mi tych "motyli w brzuchu". 5 mies temu poznalam pewnego kolesia no i ja wiem ze on czuje cos do mnie sam mi to wyznal. ja bronie sie przed tym uczuciem poniewaz tak na prawde nie umiem zakonczyc tego zwiazku.... a motyle czuje gdy widze tego drugiego. Dzis Walentynki a ow koles dzwoni do mnie i pyta czy jestem w domu i prosi bym wyszla przed dom. Patrze a tam on choc nigdy nie byl nawet w mojej miejscowosci, stoi z roza w rece. Spedzilismy fantastyczny dzien (zreszta kazda chwila z nim jest fajna bo to cos nowego a z moim obecnym rutyna i niczym mnie juz nie moze zaskoczyc) Tylko ze nie umiem odejsc od obecnego. Zreszta co bedzie jak i po paru miesiacach, roku te motyle tez juz znikna?
Grasz nie fair. Spędziłaś dzisiejszy dzień z tym drugim, a Twój oficjalny TŻ gdzie był? I co mu powiesz, jak zapyta, co dzisiaj ciekawego zdziałałaś? Skłamiesz?
A ten, z którym dzisiaj spędziłaś romantyczny dzień, czy on wie, że masz już partnera? Nie przeszkadza mu to? Czy jemu też skłamiesz i nie powiesz, żeś zajęta?
Za dużo kłamstw. A im więcej kłamstw tym mroczniej maluje się finał

Wczytałam się w wątek i okazuje się, że panowie wiedzą o sobie nawzajem. o.O
I co z tym fantem zrobisz? Będziesz mieć dwóch - jeden z sentymentu, drugi z fascynacji?
deszcz wymierza policzki.
Włosy wplątały się w szprychy roweru,
odchodzą razem z głową.
Zrób coś. Zabierz mnie stąd.

Edytowane przez Casaria
Czas edycji: 2011-02-14 o 21:56
Casaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 22:58   #16
Diversification
Rozeznanie

Zanim podejmiesz decyzję odpowiedz sobie na dwa pytania.
1) Zakładając, że za 5 lat ten facet też Cię niczym nie zaskoczy to co? Poszukasz sobie nowego?
2) Czy Ty jeszcze potrafisz zaskoczyć swojego Tż? I czy w ogóle to robisz? Może warto dać mu dobry przykład?

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 00:29   #17
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
predzej czy pozniej szalone motyle znikna z kazdym facetem i co, zawsze bedziesz wtedy szukac nowego? przemysl to.
Zgadzam się z tym w stu procentach.
Nie lepiej zastanowić się nad tym jak usunąć rutynę ze związku? Zróbcie coś, co sprawi, że przypomnicie sobie co do siebie czujecie.
Stary 2011-02-15, 00:40   #18
JanePanzram
Zakorzenienie

szczerze mówiąc, to ogarnij się autorko, bo własnie zaczynasz grać na dwa fronty, a za uzasadnienie swojego beznadziejnego zachowania masz tylko
"strach strach strach"
"mój obecny wie o nowym"

nie myśl o bzdetach, o jakichś motylkach w brzuchu, bo widzę, ze w krainie baśni teraz bujasz, a rozsądku zero, myślenia zresztą też.

No chyba, ze fakt, że grasz na dwa fronty nie licząc się z obecnym (?) chłopakiem umiesz odgonić myślami "ale on wie, ale ja się muszę wyszaleć, ale tracę szansę" - no to wtedy należy ci się parę słów i nie są one cenzuralne. W oczywisty sposób dążysz do grania na dwa fronty, trzymania obecnego chłopaka w zapasie. Jeśli tego nie dostrzegasz, to tym gorzej świadczy o twoim rozumie.

Edit: nie dorabiaj filozofii, tylko zacznij myśleć od właściwej strony, kolejno. A w pierwszej kolejności rozważ nie to, czy tam jakies motylki czujesz, tylko to, że robisz w długą swojego chłopaka.
Nie mówiąc o tym, że jak ktoś ci prawdę powie przez internet, jak sprawa wygląda faktycznie, boli mniej, bo nie ciągnie za sobą konsekwencji, więc zrezygnuj z pierwszego odruchu, by wyszukiwać argumenty przeciw temu, co napisałam, tylko zacznij jak dorosła osoba myśleć, a nie jak dziecina.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2011-02-15 o 00:46
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 07:57   #19
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
walcz o swoje szczęście

zostaw obecnego
spróbuj z nowym

Dokladnie.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 08:02   #20
vainilla
Zakorzenienie

Cytat:
motyle w brzuchu z czasem mijaja i nie ma w tym nic dziwnego. jestescie razem juz dlugo, po takim czasie to juz normalna milosc bez wielkich uniesien, motyli etc.
a co jesli ten koles to tylko chwilowe "coś"? nie znasz go nawet, nie wiesz kim okaze sie kiedy przestaniesz patrzec na niego przez rozowe okulary

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 08:29   #21
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Motyle w brzuchu z czasem miną w każdym związku. Natomiast wg mnie fakt, że Wasze życie seksualne się sypie, a Ty nie masz ochoty nawet pocałować obecnego faceta, jest o wiele bardziej niepokojący.

Przemyśl to na spokojnie i zastanów się, czy gdyby ten nowy facet nie pojawił się na horyzoncie, chciałabyś dalej być w związku z obecnym? Nowy najprawdopodobniej po pierwszej euforii okaże się chwilową fascynacją, powiewem świeżości. Pytanie, czy jeśli z kolejnego związku nic nie wyjdzie, to nadal będziesz czuła, że dobrze postąpiłaś, bo w dawnym (obecnym) i tak coś już się wypaliło. Jeśli tak - zerwij i spróbuj, a nuż z chłopakiem numer 2 się uda.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 08:37   #22
new woman in town
Zakorzenienie

oj, równie dobrze można pytać " a co jeśli ten nowy może się okazać miłością jej życia a ona zostanie z obecnym bo będzie się bała zaryzykować"...
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 08:39   #23
MysteryMe
Raczkowanie

A czy przed poznaniem nowego chlopaka mialas takie samo uczucie,znudzenia i rutyny w zwiazku?na Twoim miejscu najpierw robilabym wszystko zeby naprawic swoj zwiazek,a jesli wszystkie metody zawioda i sytuacja bedzie taka sama(w lozku tez),zakonczylabym to.Moze tez tak byc,ze po 5 latach przestalas widziec w swoim partnerze tych cech,ktore Ci tak imponowaly na poczatku znajomosci.Walczylabym mimo wszystko zeby to naprawic.
MysteryMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 08:44   #24
201803290936
Konto usunięte

Zakończ obecny związek nie dlatego, że następny facet na horyzoncie, ale dlatego, że obecny związek już Cię nie satysfakcjonuje, może "wyrosłaś z niego", może za mało dbaliście o uczucia, dobrą komunikację, może jeszcze coś innego - nieważne, ważne, aby zakończyła lub została w tym z właściwych powodów. Dopiero po jakimś czasie, złapania chwili oddechu, zastanowienia się "co teraz z moim życiem?", bierz się za kolejny związek. Ten "oddech" to może być tydzień, miesiąc, czy pół roku, ale daj sobie tą chwilę czasu jako osoba wolna od związków, zobowiązań uczuciowych. Z właściwym facetem są i "motyle w brzuchu" i poczucie bezpieczeństwa, stabilizacji, tylko o związek - dobrą komunikację, bliskość, intymność etc. - należy dbać cały czas, każdego dnia. I przede wszystkim wybrać odpowiedniego dla siebie faceta.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 09:20   #25
andzia1989r
Zakorzenienie

Tutaj nie chodzi o motyle w brzuchu a o całokształt.

Przestaliście się o siebie starac, zabiegac, zero zainteresowania. Wygasła chemia/namiętnośc, zabrakło czułości i zrozumienia. Generalnie nawaliło wszystko i emocjonalnie tego związku już nie ma. Po prostu nie ma. Łączy was tylko jakaś rutyna i przyzwyczajenie i nic więcej.

Dodatkowo Ty pogrywasz nie fair, bo zdradzasz partnera emocjonalnie, a to perfidna zdrada jest.

Co zrobic? Zakończyc pseudo związek i zastanowic się czy faktycznie chcesz byc z nowym facetem czy tylko imponuje Ci to, że ktoś daje Ci to o czym Twój obecny facet już dawno zapomniał.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 15:23   #26
amarancik
Raczkowanie

podobno jesli zastanawiasz sie czy kochasz, to znaczy ze przestalas
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości