|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() dzieki daiisssyy oczywiscie na kinomaniaku Cytat:
![]() wszystko u ciebie ok poza tym? Cytat:
) plus mnie jest zawsze w nocy goraco naprawde![]() a te dzieciaki wielgasnee , urodzic takiegoo......musi byc trudnooo Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja juz sie nauczylam tu zyc, a mrozy maja swoj urok jak sie ma cieple buty i welniane majtasy. wtedy zima jest piekna, szczegolnie ze dookola goru i fiordy ![]() choc nie powiem czasem bym sie wybrala do jakiejs hiszpanii albo do princi do wloch ![]() uciekam kochane, moja Zosia ma popic kopania mamusi gdzie popadnie ![]() alllaaaa ![]() caluje was mocno na dobranoc i wlaczam choc jeden odcinek MAD MANA(baaardzo polecam
|
||||||
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
hello GRUBASKI KOCHANE!
Kurcze zrobila mi sie skwarka, pierwsza w zyciu, mam Tribiotyk, ale pisze, ze ma 3 antybiotyki w skladzie wiec nie po smarowalam, musi mi cynkowa masc starczyc... moja linja idzie od pepka w dwie strony, dziwnie brazowe sa tez gruczoly sutkowe i kora okolo nich... ide po czytac was..
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna funkcja, no i dobrze ze mozna je spowrotem zaomntować, bo jak Zocha nie chce zasnąć to mężu się wkurza i jej wsadza te szczebelki zeby nie wychodziła ![]() no i jest ryk wtedy (ale to taki skutek uboczny)
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magnez i tak mozesz wziac na wszelki wypadek ![]() buziale |
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
mozesz bez obaw ja biore dodtkowo co dzien, jak nie wezme to mi wlasnie twardnieje, no spa profilaktycznie tez Ci nie zaszkodzi i odpoczywaj.
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łyknełam magnez b6 dawka z firmy dopel herz (chyba cos pochrzaniłam) 400 mg wiec sporo myśle ze mi tak twardnieje przez nerwy na mojego tżeta. ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- własnie nie mam no spy w domu ale tż jak bedzie wracał z pracy top mi podskoczy do apteki,a le bedzie dopiero o 23. póki co magnez musi wystarczyć,
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne I te ubrankaAnula super, że wizyta udana. I cudne fotki Waszej córeczki Takie wyraźne![]() Uciekam jakiś filmik obejrzeć z Tż Wam życzę miłego wieczora |
|
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
moja gin powiedziała mi na zwykłym badaniu ginekologicznym że już na ostatniej wizycie miałam krótką tą szyjkę i bardzo cieniutką ale teraz ewidentnie jej stan się pogorszył.
jeśli chodzi o usg to w szpitalu najwcześniej mogę zrobić za tydzień bo wszystkie pacjentki są przeniesione do innego oddziału (jakiś remont czy cos) powiedziała mi ze chciałaby zebym poszła do tego szpitala na obserwacje żebym tylko leżała powiedziałam ze wolałabym poleżeć w domu a ona się zgodziła. zastanawiam się czy nie yłoby dobrze zgłosić się jednak prywatnie. rozmawiałam z mamą i powiedziała ze to dziwne że gin umiała powiedzieć ile mniej więcej ma szyjka bez badania usg. no i faktycznie jakoś wcześniej nie miałam zastrzezeń i nie pomyślałam o tym bo jestem zielona w tych sprawach... muszę się teraz oszczędzać, w nfz zawsze tak samo...
|
#1359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super serial. inny.no przyszalałam i przez to w tym m-cu dla Synka nic nie kupuję już.. no czuję się dobrze, jedynie zaniepokoiły mnie bóle brzucha dziś. i narzekam na kręgosłup od jakiegoś tygodnia, na co moja teściowa, że jak przy takim brzuchu narzekam już na ból to, co to dalej będzie. ech.. że oczywiście przesadzam.Cytat:
kochana najlepsza jest no-spa forte, ale ta jest na receptę. ta zwykła to małe tableteczki po 40mg, to weź dwie najlepiej (jak jedna forte,która ma 80) i rano to samo. do tego magnez 3x dziennie. i leż i nie stresuj się
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-14 o 21:17 |
||
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
anula, mala cudna, tez chce takie usg!
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam moim Draniem pochwalić
![]() Ślicznie się do Edzika przytulił
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
czasem tak myśle że chyba jestem najgorszą matką na świecie wy wszystkie takie obcykane w tych sprawach a ja
![]() no nic zmykam spać miłego wieczoru w kolorze miłości wam życzę
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
moj maly cos sie inaczej rusza, mniej, i bardziej wypycha niz kopie.. dziwne to troszke.
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż chce do kompa, więc żegnam się z Wami. Dobranoc Mamuśki i Dzidziuśki
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- chyba dlatego, że ma coraz mniej miejsca
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Dziś na walentynki dostałam super bodziaki dla Adrianka, kilogram mandarynek i cole coce . Mniamniuśno . Później wstawię fotki bodziaków. Anula Super, dobre wieści, super fotki i jakie wyraźne . W szoku jestem, że taka jakość. Vanes odpoczywaj jak najwięcej. Zdrówko i dobro maluszka najważniejsze. Niech się Kacperek zdrowo rozwija póki co. I żebyś Ty się dobrze czuła ![]() Moria piękny pokoik, sliczny kolorek i ta psinkaaa... Cudo. ![]() Dziewczyny za Wasze wizytki.I te Wasze opowieści z zaręczyn... Milusio. Aż mi się zachciało zaręczyn . Adrian ostatnio chyba sobie wymyslił, że wylezie mi przez skórę Mi tak jak dla Vanes lekarka na oko mierzy tą szyjkę. Kurczę aż się boję o to ma być. Mam nadzieję, że przez skórę nie wylezie mi jednak
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
spadam do mężula
![]() do jutra kochane |
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() venes nie jestes najgorsza matką, ale idź prywatnie do gina. na nfz jest kicha. a teraz lepiej dmuchac na zimne. i nie forsuj sie! jak Ci kazała leżeć to leż. ale ja na Twoim mijscu poszłabym do prywatnego lekarza. the sania to wezme no spe jeszcze na wieczór. na opakowaniu tego magnezu ktory mam pisze ze jkest 400 mg i zapewnia to 107% dawki dziennej. wiec chyba raz dziennie wystarczy? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a ja wam nie opowiedziałam mojego niesamowitego snu!!! ![]() śniło mi się ze moja skóra na brzuchu była bardzo cieniutka i było widac wszystko co jest pod spodek w ogole nie mialam tkanki tłuszczowej ![]() i jak dziecko się odwróciło twarza do zewnatrz brzucha to je objełam i widziałam trzymałam w rękach tylko ze dalej było w brzuchu![]() i była to dziewczynka i była taka śliczna i malutka jakies 25 cm. ale głowke miala jak laleczka i taka słodka była że pamietam ze w tym śnie siedziałam z otwartą buzią i uwierzyć nie mogłam jakie to cudo![]() a najlepsze w tym śnie! uwaga na pępowinie był elektorniczny czytnik na ktorym pisało ktory to tc i ktory dzień ciąży haha ale mowie wam jaki cudny ten sen. jak trzymałam moją dzidzię na rękach obudziałam sie w środku nocy i musiałam tżeta obudzić i mu to opowiedziec![]()
|
|
#1371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mi ostatnio chłopczyk się śni, a nie jak jeszcze z miesiąc temu dziewczynka w niebieskim ubranku ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
. Jak nigdy
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Martulka a Ty chłopca bedziesz miala?
moze cos jest w tych snach w czwartek dowiem sie co we mnie siedzi nie ma wyboru
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie śpię. Zastanawiam się co zrobić, żeby pozbyć się Lady ZGAGI
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Komoda złożona! Zaraz biorę się za układanie, bo mimo zmęczenia dzisiejszym dniem, nie chcę czekać do jutra
![]() Aguś, moim zdaniem spokojnie kupuj kołdrę 200/220. My mamy 160/200 i trochę czasami za mało A poza tym faktycznie jeśli chodzi o wybór pościeli [w sensie powłoczek?] to największy wybór 160/200 i 200/220 ![]() Aha, Aguś, ja się wpisuję do Ciebie na listę chętnych na wpadnie na jedzenie ![]() Moria, kupiłam, bo uważam, że taka osłona zapewni dziecku odrobinę intymności, bo można tym baldachimem zakryć całe łóżeczko. A przy okazji jest przewiewny, ładny [moim zdaniem ] i jeszcze przy odpowiednim zawieszeniu może być moskitierą Co do zbierania kurzu - co jakiś czas nastawię ją na pranie ręczne i tyle![]() Mam nadzieję, że Nuxe będzie Ci służył! Ewesko, ja krechy jeszcze nie mam. Co do kopania po bokach, to pisałam Wam chyba, że przez dwa dni czułam rozpychanie po bokach i jakby dziecko krzyżem leżało, a potem na USG wyszło, że główką jest w dół, więc przypuszczam, że wtedy się akurat przekręcało ![]() Saniu, rewelacyjne zakupki! ![]() Mimbi, kurde, od dołu montujesz, na to nie działa grawitacja i tak do góry sterczy Nie no haczyk jakiś w suficie i zawieszasz, na baldachimie jest taki... sznureczek/coś i można zawiesić![]() Vanes, dbaj o siebie, oszczędzaj się. Masz tam jakieś wsparcie? Matall, urocze! |
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Grazin będę miała chłopca
. A kiedyś taki sen pamiętam, że byłam u mojej babci, dzidzia już była na świecie. Wchodzę do pokoju, a tam na łóżku leży taka maleńka dziewczynka w niebieskim ubranku. Byłam w szoku a babcia do mnie :TAK, Marta, to Twoja córeczka...A co najśmieszniejsze, pare dni wcześniej miałam potwierdzonego chłopaka. Nie wiem czym to idzie.
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zapraszam na amm, slonce
|
|||
|
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak jak mnie męczy taka średnia zgaga to biorę mleczko na zgagę GELATUM ALUMINII PHOSPHORICI i przechodzi od razu
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, no gdyby to ciut bliżej.... ech! MNIAM
![]() Vanes, kobita paluchem to może Ci na oko ocenić, że szyjka długa, czy krótka. Jeśli jest krótka, to koniecznie powinna zlecić/zrobić USG, żeby sprawdzić, gdzie jest łożysko i podejrzeć maluszka ![]() Dla spokoju umów się sama na USG i tyle. Kwiatecku, pasta cynkowa przysuszy Ci zimno, także stosuj spokojnie
|
|
|
|
#1379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ja też uciekam!
![]() Buziaki dla Was i jeszcze raz nawołuję: WRZUCAJCIE DUŻO FOT WYPRAWEK
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

nie mialam tak do tej pory i martwi mnie to trochę
no i pokoik super !

(ale to taki skutek uboczny)

I te ubranka

że oczywiście przesadzam.

.
02.08.2014