Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 21:23   #4351
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Hej

100 lat się nie odzywałam ale tak jakoś wychodzi, że nie mam zupełnie kiedy

Chciałam tylko napisać, że żyjemy. Jutro zaczynamy 38 tydz. i mam nadzieję, że już niedługo się rozpakujemy bo mam szczerze dosyć. Może nie samej ciąży ale moje starsze dziecko daje mi w kość. Po wizycie szyjka w osi kanału, mała bardzo nisko, skurcze są od tygodnia, pani dr powiedziała, że do terminu (7.03) raczej nie dociągnę - i mam nadzieję . Trzymam kciuki za Was wszystkie, zaglądam czasem na pierwszą stronę żeby zobaczyć czy ktoś się rozpakował . Trzymajcie się, pewnie następnym razem jak napiszę to będzie opis porodu

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:24   #4352
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Dzisiaj wydałam prawie 100zł na kosmetyki,

a nie mam jeszcze:
kremu do twarzy
mleczka do ciała
kremu do pupy
pudru

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-02-14 o 21:30
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:25   #4353
Ewelqa1985
Zadomowienie

wlasnie zaczely bolec mnie dosc mocno krzyze mialyscie cos takiego ??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:28   #4354
Glodomorek
Zakorzenienie

Dziś czuję się zdecydowanie lepiej. Jeszcze trochę mam kaszel, ale już postanowione, że jutro z rana jadę do szpitala. Najwyżej wygonią mnie jeszcze do domu, ale zrobią jakieś badania i stwierdzą, że nie muszę być na oddziale. Także trzymajcie kciuki, żeby wszystko było z malutką w porządku
TŻ zrobił pyszne naleśniki z dżemem i oglądaliśmy Megamocny i bardzo uśmiałam się.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty i ciągle jestem w szoku najpierw napiszę, a potem Was nadrobię Synek waży już prawie 3 kg, wg wymiarów jutro kończy 37 tc (wg OM właściwie dopiero zaczęłam 36...), nie mam 1/2 czopa (lekarz zaskoczony tak samo jak ja, że nawet nie zauważyłam kiedy?!?!?), rozwarcie na opuszek, ale ponoć tak może być. Myślałam, że spadnę jak gin do mnie, że mógłby mi dziś wypisać skierowanie na oddział i możemy już wywoływać poród, ale po co skoro damy jeszcze małemu dorosnąć do 40 tc, zresztą sam najlepiej będzie wiedział kiedy wyjść jak mi to powiedział, to z wrażenia zapomniałam wytrzeć żelu po usg i wciągnęłam gacie i swetermam brać magnez 3-6 dziennie i się oszczędzać, a mogę jeszcze sporo wytrzymać, także nie jest źle wszystko zależy teraz od widzimisię synka
Proszę mi tu przed terminem nie rodzić Im dłużej w brzuszku tym lepiej, niech rośnie spokojnie jeszcze z 2 tyg. Trzymaj go mocno

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Czy krem do twarzy jest niezbędnym wyposażeniem noworodka??

Czy teraz wszyscy używają przy przewijaniu kremów typu Sudokrem, czy ktoś planuję uzywać pudru,
a kremu tylko na odparzenia?
Na SR położna mówiła, że taki maluszek często moczy pieluchę i robimy mu na pupie papkę z pudru. Polecała puder czy np. mąkę ziemniaczaną, ale trochę później. I odradzała wszystkie kremy w pudełkach, bo po kilku użyciach w środku jest więcej bakterii niż na pieluszce. Ja na początek przetestuję alantan i linomag. Z tego co wiem to wszystkie kremy z tlenkiem cynku trudno się wchłaniają, a trzeba je dobrze wmasować.
Co do kremu do twarzy... Nie wiem, w sumie to im mniej czegokolwiek to chyba lepiej? Po co smarować buźkę jeśli nie będzie takiej potrzeby? No chyba, że na wyjście ze szpitala, ale to ktoś może dowieźć.

Jok3r, to właśnie tym bardziej powinnaś głośno mówić, że potrzebujesz pomocy, bo się przyzwyczaili. Po co masz się męczyć?

diatoma, ja cały czas łykam witaminy dla kobiet w ciąży. Mam je brać, aż do zakończenia karmienia.

Coralady fajnie że już w domku jesteście, a mała jeszcze może urosnąć 1 czy 2 tyg to niewielka różnica i w granicach normy.

Montii, ślicznie rośnie, pozazdrościć

diatoma, widać, że postarał się

Także dobrej nocy wam życzę i mam nadzieję do przeczytania jutro
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:31   #4355
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
sprawdziłam i na Sudokremie pisze, że jest to krem chroniący przed odpieluszkowy odparzeniem skóry,

czyli jest zalecany profilaktycznie a nie jako lek na już powstałe odparzenia
Jasne, ja tylko mówię, jaka jest ostatnio opinia położnych (w moim otoczeniu). Ja mam zamiar się do niej stosować. Zawsze na silniejszy krem przejść można, a w drugą stronę może być trudniej. Także ja będę stosowała hipp lub niva, a sudocrem będzie w pogotowiu, bo jest to produkt silniejszy. Pudru nie będę stosowała.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-02-14 o 21:34
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:39   #4356
diatoma
Zadomowienie

O MATKO jaka żenada z ta eurowizja, powinni nasz kraj na kilka lat wykluczyc to moze w tym czasie ujawnia sie jakies talenty

ja też męczę na wspolnej , dzis to nawet przeczytalam opis 10 odcinkow do przodu, bo nie moge patrzec jaki ten filip ślepy no i moja ciekawosc zostala zaspokojona.

chcialam zapytac czy wrocila wam sennosc?? ja caly dzien mam oczy zmeczone i przyspiam, juz sama nie wiem.

ja też biore te witaminki, ale ponoć od nich wieksze dzieci sie rodza, tak mi polozna powiedziaala. ale coz tam biore.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:45   #4357
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Na SR położna mówiła, że taki maluszek często moczy pieluchę i robimy mu na pupie papkę z pudru. Polecała puder czy np. mąkę ziemniaczaną, ale trochę później. I odradzała wszystkie kremy w pudełkach, bo po kilku użyciach w środku jest więcej bakterii niż na pieluszce. Ja na początek przetestuję alantan i linomag. Z tego co wiem to wszystkie kremy z tlenkiem cynku trudno się wchłaniają, a trzeba je dobrze wmasować.
Co do kremu do twarzy... Nie wiem, w sumie to im mniej czegokolwiek to chyba lepiej? Po co smarować buźkę jeśli nie będzie takiej potrzeby? No chyba, że na wyjście ze szpitala, ale to ktoś może dowieźć.
tych kremów do pupy jest cała masa,
i pewnie jest to obojętne który będzie się używać,
bo podejrzewam że skład i właściwości mają podobne

u nas w szpitalu stosują Sudokrem,
ale wiem, że w paczuszce ze szpitala dostaję się także Alantan i Bephanten więc też się wypróbuje

coś wybiorę, i może na zmianę z pudrem

a jeśli chodzi o krem do buzi,
to się zastanawiam czy smarować takim kremem buzię przed każdy spacerem,
a nie tak na codzień
Stary 2011-02-14, 21:53   #4358
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
a jeśli chodzi o krem do buzi,
to się zastanawiam czy smarować takim kremem buzię przed każdy spacerem,
a nie tak na codzień
Ja będę stosować przed wyjściem na spacer.
Stary 2011-02-14, 21:56   #4359
diatoma
Zadomowienie

Izabela to jakie kosmetyki kupilas dla dzidzi?? ja sie wlasnie zastanawiam, ale nie umiem tego zebrac do kupy

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-02-14, 22:04   #4360
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Izabela to jakie kosmetyki kupilas dla dzidzi?? ja sie wlasnie zastanawiam, ale nie umiem tego zebrac do kupy
a gdzie wyczytalas opis na wspolnej z takim wyprzedzeniem??

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-14, 22:05   #4361
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
O MATKO jaka żenada z ta eurowizja, powinni nasz kraj na kilka lat wykluczyc to moze w tym czasie ujawnia sie jakies talenty

ja też męczę na wspolnej , dzis to nawet przeczytalam opis 10 odcinkow do przodu, bo nie moge patrzec jaki ten filip ślepy no i moja ciekawosc zostala zaspokojona.

chcialam zapytac czy wrocila wam sennosc?? ja caly dzien mam oczy zmeczone i przyspiam, juz sama nie wiem.

ja też biore te witaminki, ale ponoć od nich wieksze dzieci sie rodza, tak mi polozna powiedziaala. ale coz tam biore.
O, a gdzie można przeczytać streszczenia tylu odcinków w przód????

Nie strasz tymi witaminkami, bo ja też biorę od początku ciąży. Dżizas, jak ja dam radę urodzić tą Olę, jak ona taka wypasiona witaminami będzie.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 22:06   #4362
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

aga - widz, że ty też po wizycie na usg. mały też ładnie rośnie
ja też jestem zdania, że poród powinien się zacząć naturalnie.
Zadzwoniłam do mamy powiedzieć co i jak po wizycie na usg, a ona do mnie żebym w piątek poprosiła gin o skierowanie do szpitala - ale po co
A poza tym boję się, że czop wpadnie do wc ...i tyle go będę widziała

Monti - ale misio rośnie

Iza - sudocrem

diatoma - ja tylko femibion biorę

coralady - zdrówka dla Was. Wiktorek to jest gość!

havea - oby się ruszyło do 16-tego...

Monti - ja uwielbiam zegarki Fossil
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:10   #4363
diatoma
Zadomowienie

tutaj jest link , zycze udanego czytania. http://www.telemagazyn.pl/seriale/ar...43636,idp.html

nie strasze, ttylko samej mi sie przypomnialo, jak polozna mi mowila ze 20lat temu takie duze dzieci tak czesto jak teraz sie nie rodzily, a wszystkiemu winne witaminy i oczywiscie pochodzenie żywności.

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-02-14, 22:35   #4364
Ewelqa1985
Zadomowienie

diatoma dzieki moja ciekawosc zostala zaspokojona

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

dobranoc i spokojnej nocy wam zycze

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-14, 22:52   #4365
agus87
Zakorzenienie

ja tez mowie dobranoc
Stary 2011-02-14, 22:56   #4366
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej

100 lat się nie odzywałam ale tak jakoś wychodzi, że nie mam zupełnie kiedy

Chciałam tylko napisać, że żyjemy. Jutro zaczynamy 38 tydz. i mam nadzieję, że już niedługo się rozpakujemy bo mam szczerze dosyć. Może nie samej ciąży ale moje starsze dziecko daje mi w kość. Po wizycie szyjka w osi kanału, mała bardzo nisko, skurcze są od tygodnia, pani dr powiedziała, że do terminu (7.03) raczej nie dociągnę - i mam nadzieję . Trzymam kciuki za Was wszystkie, zaglądam czasem na pierwszą stronę żeby zobaczyć czy ktoś się rozpakował . Trzymajcie się, pewnie następnym razem jak napiszę to będzie opis porodu

Powodzenia, obie mamy ten sam TP. i widzę, ze obie czujemy, ze nie dociągniemy Podpisywałas juz ( albo czy w ogóle) umowe z połozna na PD ? Ja juz mam podpisaną i jestem w kontakcie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość

Nie strasz tymi witaminkami, bo ja też biorę od początku ciąży. Dżizas, jak ja dam radę urodzić tą Olę, jak ona taka wypasiona witaminami będzie.
Ja tez biore witaminki, ale na usg mała wychodzi średnia

Dobranoc dziewczyny
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 04:34   #4367
87czarna
Zakorzenienie

Dzień doberek

Jadę zaraz zawiezc Tatę do pracy,bo potrzebuję dzisiaj samochód. Nie wiem,czy powinnam w tak zaawansowanej ciąży kierowac,ale co tam...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 05:36   #4368
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny, dzisiejsza nocka troszkę spokojniejsza, ale i tak się nie wyspałam. Dalej mnie ciągnie i bardzo kłuje w dole, jutro idę do lekarza, zobaczymy, może mam już rozwarcie, bo to uczucie takiego rozpierania nie jest przyjemne.

diatoma, dzięki za linka do streszczenia seriali jak pójdę do szpitala, to przynajmniej będę wiedzieć, o co kaman

Jak się dzisiaj czujecie, Babeczki?

Ja idę się jeszcze położyć, jeśli dane mi będzie zasnąć

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 05:41   #4369
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Jadę zaraz zawiezc Tatę do pracy,bo potrzebuję dzisiaj samochód. Nie wiem,czy powinnam w tak zaawansowanej ciąży kierowac,ale co tam...
Ja na miejsce pasażera przesiądę się dopiero jak będę jechać na porodówkę

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny, dzisiejsza nocka troszkę spokojniejsza, ale i tak się nie wyspałam. Dalej mnie ciągnie i bardzo kłuje w dole, jutro idę do lekarza, zobaczymy, może mam już rozwarcie, bo to uczucie takiego rozpierania nie jest przyjemne.

diatoma, dzięki za linka do streszczenia seriali jak pójdę do szpitala, to przynajmniej będę wiedzieć, o co kaman

Jak się dzisiaj czujecie, Babeczki?

Ja idę się jeszcze położyć, jeśli dane mi będzie zasnąć
trzymam kciuki za rozwarcie, może jednak dzisiaj synek zdecyduje się wyjść?

Ja piję sobie kawkę , krzątam się po domu, o 7.40 jadę na uczelnie
tak się nie wyspałam, jak wracam od razu idę spać

miłego dnia

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 06:02   #4370
trzyrazyi
Zadomowienie

kobietki bierzecie cos na napinanie sie brzucholka czy nie????

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Dzień doberek

Dasz rade czarna..trzebA MIEC KOKOSOWE JAJA NIE KINDER NIEPSODZIANKI OOOOO sork A ZA caps locka
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 06:25   #4371
gosiawolna
Rozeznanie

witam z rana ja juz dorwalam sie do danonkow i zaraz zjem jablko najlepsze jest to ze nie wyobrazam sobie gdyby nie bylo jablek cortland ;p to najepsze jakie moga byc wstawiam wam filmik jak moj maluszek szalal ;p zaczelam 32 tydzien dzisiaj na 13 wizyta a pozniej z tz do hurtowni dzieciecej po kocyk dla malego http://www.youtube.com/watch?v=Q8cH_ff-cqQ
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 06:29   #4372
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam z rana ja juz dorwalam sie do danonkow i zaraz zjem jablko najlepsze jest to ze nie wyobrazam sobie gdyby nie bylo jablek cortland ;p to najepsze jakie moga byc wstawiam wam filmik jak moj maluszek szalal ;p zaczelam 32 tydzien dzisiaj na 13 wizyta a pozniej z tz do hurtowni dzieciecej po kocyk dla malego http://www.youtube.com/watch?v=Q8cH_ff-cqQ

Hihih skad my to znamy
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 06:50   #4373
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
no im więcej, tym lepiej to się nazywa zbieractwo
mam tak z kolczykami
Ja też kocham kolczyki

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
wlasnie zaczely bolec mnie dosc mocno krzyze mialyscie cos takiego ??
Czasami miewam, właściwie to chyba codziennie

Cytat:
Oj wróciła. Musze się czasami zdrzemnąć w dzień.

Cytat:
Dzień doberek

Ja tam dalej jeżdżę, chociaż nie wiem czy to dobrze

Dzisiaj miałam bolesną noc. Co chwilę bolało mnie podbrzusze jak na @. I tak przez kilka ładnych godzin. Nad ranem przeszło, ale teraz zmęczona jestem. No i na papierze dzisiaj więcej śluzu, ale biały był, więc nie wiem czy to nie infekcja znowu....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 07:42   #4374
tola3804
Zakorzenienie

Cześć!

Czytam regularnie, ale żeby być na bieżąco to graniczy niemal z cudem... No, dziś się udało. Doczytałam wszystko. Tak piszecie o tych dolegliwościach i w ogóle niektóre z Was to już prawie na porodówkach, że i ja się zaczęłam nakręcać, mimo, że u mnie do porodu jeszcze daaaaleko. Zazdroszczę Wam, że to już, zaraz. Też bym chciała już. Jestem już zmęczona tą ciążą, a najbardziej swoją niezaradnością i ociężałością. I wcale tego brzucha wielkiego nie będzie mi brakowało. Ehh, mi się strasznie czas teraz dłuży, dni wloką się bez końca. Jak chodziłam do pracy, to jakoś mijał dzień za dniem, a teraz jak siedzę w domu to masakra. Moje dziecko jest tak absorbujące, że po takim dniu nie mam ochoty na nic, tylko walnąć się przed tv. Nie mam czasu odpocząć w ciągu dnia.

W czwartek wizyta. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że będę miała USG i dowiem się, ile waży ten mój mały łobuziaczek.

Pozdrawiam!
Stary 2011-02-15, 07:48   #4375
iweczka
Zakorzenienie

Witajcie!!!
ja juz na nogach, tzn. nie spię od 5... (ale tak do 5 zero wstawania )
pobolewa mnie brzuszek jak na @...... ehhhh
dziś chyba nie ruszam się z domu, jest - 12 na dworku brrrrr
zrobie sobie zaraz kawusię i pakuję się do lózka i będę czytać
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:12   #4376
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry ja to już nie śpię od 2 w nocy - przez te rwące ręce myślałam, że wyjde z siebie zjadłam już śniadanko a teraz czeka na mnie kawał ciasta i idę spać

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:18   #4377
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
super się rusza u mnie też się rusza ale nie aż tak

a ja już nie śpię. właśnie zjadłam już jogurt, piję herbatę z cytrynką i jem ciastka
ogólnie noc ok , tylko że teraz zimno na dworze u mnie jak na razie -8

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 08:23   #4378
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

nawet trochę posapałam, idę zaraz coś zjeść

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

super się rusza u mnie też się rusza ale nie aż tak

a ja już nie śpię. właśnie zjadłam już jogurt, piję herbatę z cytrynką i jem ciastka
ogólnie noc ok , tylko że teraz zimno na dworze u mnie jak na razie -8
we Wro -6

co do ruchów dzidzi, to jest różnie, jedne robią różne akrobacje i skaczą w brzuchu, grają w piłkę, a inne są bardziej leniwe kopnie od czasu do czasu i ma w nosie już na tym poziomie ciąży można zauważyć różnice

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:28   #4379
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

ja poranną kawę pochłaniam,
dzisiaj wizyta u gin
zobaczę Małą

ale mam dzisiaj wysokie ciśnienie (na moim domowym sprzęcie), jak mi takie wyjdzie na wizycie to boję się, że mnie weżnie do szpitala

Cytat:

wyszło na to, że nic nie kupiłam

na razie na all zamówiłam
2 rodzaje płynów do kąpieli
oraz taki płyn do mycia pupy i twarzy (co się używa zamiast chusteczek nawilżonych)
te 3 produkty są Mustela Bebe

no i teraz jeszcze bym musiała kupić
krem do twarzy
krem do pupy
i jakieś mleczko/balsam do ciałka
Stary 2011-02-15, 08:29   #4380
Harrods
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, u mnie dziś zaczął się 34 tydzień . Jestem w szoku. Czas tak szybko leci. Muszę chyba w końcu zacząć pranie dzidziulowych rzeczy i za szykowanie toreb (proszę zwrócić uwagę na liczbę mnogą, bo już wiem, że mało tego nie będzie ) do szpitala.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości