|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Listopadowa wybacz mi moją głupotę i brudne kółka
przecież nic się nie stało że pomyślałaś że używany nie ujęło to ani mnie, ani wózkowi to niczego
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
|
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
mi już dawno wypływa, ale to tak malutko. po prostu mam trochę mokrą brodawkę. w moim dzienniczku mam zanotowane, że pierwszy raz wypłynęła mi w wigilię
18tydz5d
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
Na to wychodzi, ze nie
U mnie też już się pojawiła w 24 tyg,tylko na razie jest bezbarwna wydzielina, że tak powiem po naciśnięciu sutka, a jak sie ponaciska więcej,to wypływa taka mleczna-takie moje pierwsze obserwacje
|
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogóle widziałyście jaką ściemę zapodają w tych suwaczkach, z których korzystamy ze
strony suwaczki,com ? ja mam że w 27tygodniu waga malucha to 500-700g, a Marcel w 26tyg już przecież ważył 900g................
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez wole cellulit (jeśli wogule można coś woleć w takim wyborze ). Prze jakieś 10 miesięcy walczyłam z tym i z tym (jeszcze przed ślubem), i cellulit dał się pokonać prawie w 75% powiedzmy , ale rozstępy są zatwardziale nawet w 1% nie zeszły
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
daisy - też mi się pogorszył - to podobno "wodny" cellulit
, bo w ciąży nabiera się więcej wody.listopadowa - dla mnie to i tak walka z wiatrakami - zabiegi, salony, kupe kasy, kremy, masażery - poddałam się ![]() the_sania - ja też kupiłam zazwyczaj robię sama, ale obecnie w wynajmowanym mieszkanku nie mam swoich "Mieszadeł" więc się skusiłam, moze jutro na śniadanko zrobię - też jestem ciekawa jak smakuje i mam sos do hamburgerów - samo zdrowie .gotuję kapuśniak - pięknie mi pachnie w całym domku .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-15 o 12:19 |
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
a mój malutki w 27t i 5 dc ważył 1445
ale to chłopak - chyba zazwyczaj są więksi.
|
|
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no no kochana samo zdrowie kupiliśmy jeszcze masło orzechowe, które przyznam się jadłam 1raz w życiu dopiero i stwierdzam, że jest okropne ! fuuuuj słone jakieś takieno właśnie hehe malutka
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łyknełam 400 mg magnezu i dwie nospy i połozyłam sie jeszcze na dwi egodziny i nie wiem czy to działa ale brzuch mimo to twardnieje już mnie to bardzo martwi ![]() Cytat:
nawet po śłubie sie pożarliście;P jesteście boscy![]() też mam okropny cellulit, wole omijać lustra szerokim łukiem. ale rozstępów brak wiec jak na razie tym sie pocieszam, cellulit si e zlikwiduje ![]() Cytat:
![]() czuję się skarcona Moria nie no powaznie to moj lekarz nawet tego falvitu nie kazał mi lykac bo wyniki mialam cały czas bardzo dobre. jedyne jego zalecenie to żelazo.3000 mg to strasznie duzo! wiem że magnez w ciązy wazny. juz bede brac przynajmniej 400 mg dziennie. plus te 30 w falvicie... a w czwartek mam wizyte to dopytam jaką dawkę łykać. ja nie jestem zwolnennikiem tabletek w ciąży. wiem że witaminy pomagają ale jakoś w ciąży jestem z tym bardzo ostrożna ![]() Moria myślisz ze mam brać wiecej niż te 400 mg? można przedawkowac magnez? ![]() moniqac współczuję szukania kredytu;/ ale na necie niegdy nie znajdziesz takiej oferty jak jest w banku, bo są ukryte koszty i bardzo dużo * i napisów małym druczkiem na umowie
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin wydaje mi się, że nie można przedawkować magnezu, bo z tego co mi się obiło o uszy on bardzo ciężko się wchłania...
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
vanes uwarzaj kochana z masowaniem sie po brzuszku. Ja mam zakaz
Macica to miesień i bedzie reagowała na masowanie skurczem!wieka22 nie mam zielonego pojecia co by Ci mogło pomóc...lekarza mozna zmienić w każdej porze. Ja na początku zmieniłam i nowemu powiedziałam prosto z mostu ze poprzedni mi po prostu nie odpowiadał... Moj tez nie pracuje w żadnym z pobliskich szpitali...jakos tak mnie to nie interesuje, bardziej mysle o zaufanej położnej... |
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny głupie pytanie
![]() czy w każdym szpitalu można rodzic na czworaka ? albo w kucki? czy może każą bezwzględnie na łóżku leżeć? bo mi się wydaje, że te pierwsze dwie pozycje są chyba najlepsze ...
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
dorkabl moja gin powiedziała mi to samo że nie mogę się masować po brzuchu peelingi odpadają
![]() no cóż jakoś wytrzymam... mam nadzieję że pierwsza się nie wysypię
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasy, kiedy kazali rodzić tylko na leżąco chyba już przeszły do lamusa... A przynajmniej mam taką nadzieję . Choć w Polsce to wszystko jest możliwe.Jak rodziłam pierwsze dziecko to można było nawet stojąc na głowie . Położna wręcz kazała sobie spacerować, kucać, przyniosła piłkę i worek |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie rodzic na leżąco! Przecież to nie humanitarne! Poza tym czasem dziewczyny które juz rodziły to mówią że każą łazić a to Ty masz juz dosć i chcesz sie położyć |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Grazin - mnie gin powiedział, że można nawet 10 tabletek magnezu - niektóre kobiety tyle aż musza łykać, ja przy bólach, skurczach i twardniejącym brzuchu (tak sądzę, że był twardy) zaczynałam od 6-8 tabletek dziennie, teraz zeszłam do min. 4 - bierz spokojnie 3x2tabletki, przez dwa dni, a jak dalej będziesz się niepokoić to leć do lekarza. mnie pomogły 2-3 dni z magnezem.
a propos kredytu - masz racje - ale jakoś nie mam siły jechac do banków ![]() a poza tym okazuje się że najkorzystniej będzie mi zmienić konto w innym banku niż mam dotychczas i wtedy będzie się opłacał kredyt, tylko, że jak za 3 lata będziemy chieli wziąć hipoteczny to będziemy mieć problem, bo ja będę miała w innym banku a TZ w innym banku konto - dobrze myśle? nie znam się na tym wcale .listopadowa - no... przy mojej krótkiej szyjce - oby mały był równie duży daisy - a propos magnezu (Ty chudzielcu Ty :P) łykaj jaki kolwiek, moria łyka magnezin, mnie się sprawdza magne b6. gin powiedział - jakikolwiek byle mi służył. co do porodu - ja nie mam zielonego pojęcia - narazie czekam czy się mały obróci żeby móc rodzić sn.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-15 o 12:48 |
|
|
|
#1490 |
|
Moderatoreska
|
No dodaje fotki wózka
![]() Nie patrzcie co jest poza nim bo jak wiecie mam syf w domku, remont w pełni, nawet kółka już są białe Na stelażu zamontowane siedziska do spacerówki, foteliki tez dziś przypinałam żeby wszystko sprawdzić, montowanie wózka bardzo proste, dosłownie wszystko mozna zamontować jedna ręką tak samo foteliki i wypiąć też jedną ręką, więc ułatwienie jest Jeden gondolo-fotelik jest burany aby wam pokazać jak wygląda, a drugi goly że tak napiszę Pokrowce fotelika można zakładać kolorem jakim się chce, albo pomarańcz, albo szary bo są pokrowce dwustronne
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jedna tabletke po południu łykne ![]() w czwartek mam wizyte wiec dotrzymam ![]() co do kredytu hipotecznego to Ci nie pomogę nie wiem czy ma to jakieś znaczenie czy bedziecie mieli w tym samym banku, wystarczy wtedy przedstawic wyciagi z konta ewentualnie jak sie beda upierac to przeniesiesz konto. ale tak jak mowie ja hipotek nie robie
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska- naprawdę bardzo ładny wózek i w doskonałym stanie
. Bardzo udany zakup i jeszcze troszkę pieniążków zaoszczędzonych!
|
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny tak się zastanawiam bo od dawna miałam zaplanowany wyjazd do ikei na jutro właśnie w sumie całą drogę byłabym w samochodzie mogłabym się nawet położyć bo jedziemy busikiem.
no i czy zdecydować się na wyjazd czy lepiej nie??
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar
oj jak slodko sie przytulil Tż sie napalil, ja zreszta tez, ale myslicie ze dam rade z noworodkiem i pieskiem sama w domu? tym bardziej ze pieska bedzie trzeba wyprowadzac i uczyc siusiac Tż bedzie w domu ok.16.30 kurde sama nie wiem....ddaaiissyy kochana twoj i moj maz zapewne by sie polubili eweska ciesze sie i czekam na fotke wozeczka ![]() caffelate05 no to mialas przezycie, wspolczuje ja tez osotatnio sie nie najlepiej czuje![]() bzyczka1 tez mam z tym problem, moj maz sie zupa nie na je a wozek rewelacja![]() mary poziomkowa ja tez mam taka nadzieje i od razu po porodzie sie biore za ten celulit i za siebie. Oczywiscie o ile mi karmienie piersia na to pozwoli. W ogole to mam ogromny zapal jak tylko spojrze w lustro. Z pol roku przed porodem cwiczylam w domu po okolo godzinie dziennie- szczegolnie cwiczenia na brzuch. Chce do tego wrocic no i pobiegac troszke. Ciesze sie ze mimo siedzienia w domu to z dzieckiem bede miala zajecie...wiec bede w ruchu. vanes gratuluje, spory juz jest, zupelnie jak moja stokrotka ![]() moniqac ja tez mam celulit okropny, masakra po prostu...ale bardziej mnie drecza rozstepy na cyckach bo wiem ze tego sie nie pozbędę ddaaiissyy tak celulit sie pogorszyl, w zyciu takiego nie mialam ![]() moj Tz choruje, ma katar, kaszel i goraczke. Chyba sie od niego zarazilam. Dzisiaj czuje sie fatalnie- mam zapchany nos, ledwo oddycham i mnie stale mdli. Zaraz zrobie sobie goracej miety i ide polezec. W domu balagan ale nie mam dzisiaj sily na nic
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie bałam się, że akcja porodowa MUSI przebiegać na łóżku. a z tego, co wiem, dziecko wtedy napiera nierównomiernie i stąd najczęściej trzeba nacinać. a np na stojąco, czy w kucki główka ładnie napiera ze wszystkich stron równomiernie.
dobrze, że zapytałam, bo tak to bym się bała jeszcze bardziej porodu ![]() Ewesko ale mają brykę będą fajnie chłopaczki w nim wyglądać ! i wygląda jak nowy
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym została w domu, zwłaszcza, że nasze drogi dziurawe. Jakiego stopnia masz łożysko i ile AFI? |
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac my z mężem jak staraliśmy się o kredyt w pko bp, to nie mieliśmy tam konta, tylko dwa oddzielne w millennium. wszystkie formalności załatwiane przy kredycie, były równocześnie z zakładaniem wspólnego konta w pko bp właśnie. nie było problemu. niby najlepiej mieć konto w banku, w którym masz kredyt, ale zawsze można zrobić zlecenie stałe, jeśli masz w innym banku konto.
Kasiu myślę, że lepiej będzie jeśli pieska weźmiecie, jak córcia chociaż troszkę podrośnie nawet te pół roku. zobaczysz wtedy, czy przy dziecku dasz radę jeszcze z psiakiem. lepsze to, niż wziąć i później oddawać malucha ![]() Vanes sama podróż to nie wszystko.. jeszcze będziesz musiała się nachodzić po ikei. wiadomo. ja bym nie ryzykowała
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-15 o 13:04 |
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
vanes - no co Ty! lepiej zostać w domu, mały jest jeszcze za mały żeby się miał rodzić - przeciez po ikei jest cała masa chodzenia!
Grazin - nie ma problemu z bankami zawsze jest kłopot nigdy nie ida nam na rękę . łykaj ten magnez bo to naprawdę działa eweska - świetny wózek! naprawdę. The_sania - aha..... no cóż, największy problem na tą chwilę to znaleść najkorzystniejszy gotówkowy - a oprocentowanie mnie dobija .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-15 o 13:04 |
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac jak to ciężko znaleźć ?! przecież wszędzie są mini-ratki i zabójczo niskie oprocentowania
![]()
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyboraj sie nigdzie w takiej sytuyacji! Ty masz leżeć!! nawet po domu nie powinnas łazić. a ikea to nie sklepik osiedlowy tylko sporo metroq do pokonania;/ lepiej powybieraj sobie na necie rzecZy ktore chcesz i niech ktos Ci kupi. na prawde nie ma co ryzykowac ![]() ewesko wózek jest jak nowy! gratulacje! fajowy---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

przecież nic się nie stało że pomyślałaś że używany nie ujęło to ani mnie, ani wózkowi to niczego 

Wam też sie pogroszył ?

.

. Choć w Polsce to wszystko jest możliwe.
. Bardzo udany zakup i jeszcze troszkę pieniążków zaoszczędzonych!

Tż bedzie w domu ok.16.30
kurde sama nie wiem....