|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
|
|
|
#1022 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rycyna przyciemnia włosy z tego co mi wiadomo. Ja dlatego zawsze dodaje sok z cytryny |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobietki!
![]() Dzisiaj zaopatrzyłam się w mnóstwo specyfików, mając nadzieję, że zadziałają. Nawet moja własna mama mnie dobiła, że mam jakieś takie krótkie włosy (41cm) i mogłabym zapuścic. Dodam, że ona ma włosy do łokci.;/ I muszę codziennie patrzeć na jej piękne włosy.
|
|
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
ja zapuszczam wlosy ale nie mierze je może dlatego że jak je zmierzę będę tak często to robić że tylko będę się zamartwiać kiedy urosną
poczekam na rezultaty pół roku i wtedy zmierzę jutro radykalne zakupy xD muszę kupić olej kokosowy, pokrzywę, seboradin, naftę kosmetyczną, olejek rycynowy ) Pozdrawiam wszystkie zapuszczalskie
|
|
|
|
#1026 |
|
Dolce vita
|
Ja stopuję, tzn...nie przeginam z odżywkami, które mi obciążają włosy ostatnio (bo w tym upatruję przyczynę przetłuszczonych włosów). Maska raz na tydzień, lekka odżywka w końcówki, i woda brzozowa co drugie mycie.
|
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie ostatnio przeginam ;/ Używam ciężkich odżywek co drugi dzień... Są przez to trochę przyklapnięte, ale przynajmniej końcówki się nie łamią i mam te 2 cm na miesiąc
|
|
#1028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, dobrze wiedzieć. Mam blond włosy i źle by było eksponować odrosty jeszcze rycyną . Mam jeszcze pytanie, kupiłam wczoraj seboradin lotion i czy jest jakaś nowa seria albo coś? nigdzie nie ma tego różowego tylko taki z atomizerem. W aptece pani powiedziała mi, że to taka zamiana i tamtych już nie ma. Pytam Was, bo nie wie czy to inny produkt, czy ten sam tylko butelka zmodyfikowana.
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
Żeby olejek rycynowy nie przyciemniał dodaje się kilka kropli soku z cytryny
![]() tak robią dziewczyny z blond włosami
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytałam, że można dodawać też rumianku, ale nie wiem w jakiej formie
|
|
#1032 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Osobiście o rumianku i jego działaniu wiem sporo. Mam naturalne blond "złote" włosy i jakiś miesiąc temu eksperymentowałam właśnie z rumiankiem. Nie polecam tej metody ponieważ moje włosy zrobiły się żółte... przybrały niechciany odcień i zrobiły się matowe. ![]() Od tamtej pory używam cytryny. ![]() Oczywiście wiadomo, że każde włosy będą reagowały inaczej.
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
witaaam
.Chcę was prosić o radę. Ostatnio bardzo zapragnęłam miec grzywke ;P Ostatnim razem jak bylam u fryzjerki ( 2 października 2010 ) to ścinała mi grzywke ale jakas taka "małą" nie wiem jak to okreslic. Chodzi o to ze wziela mi za malo wlosow bo tylko tak troszeczke na bok , a ja mam tzw "zadziorka" więc nie chcialy mi sie trzymac i zpowrtotem zrobilam sobie przedzialek taki jak mialam wczesniej. Teraz chcialabym sobie zrobic taka grzywke , zeby mi wziela wlosy tak jak do prosteej, ale zeby scinala tak po skosie ją . Bo jakby wziela wiecej wlosow to zadziorek nie ma szans na przetrwanie . Tylko nie wiem czy grzywka mi pasuje .. bo patrząc na czoła swoich znajoomych to ja mam dosyć niskie jak na grzywkę , ale z drugiej strony wydaje mi sie ze wiele osob z niskim czolem tez ma grzywki... Nawet zmierzylam swoje i ma ok. 5,5 cm do brwi czyli nie az takie niskie . No i jeszcze chcialam dzis pocieniowac wlosy , ale nie wiem czy to ma sens przy zapuszczaniu. W sumie to ja chce miec dlugie, ale pocieniowane, bo mi brzydko jest w całkiem prostych bez cieniowania. A teraz wlasnie mam takie i twarz sie wydaje takaa dłuuuuuuga. Tak myslalam ze moglabym nie scinac koncowek tylko pocieniowac troche góre a te na dole by sobie spokojnie dalej rosły Sama nie wiem co mam robic juz pomoooocy!
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do grzywki to ja też mam raczej niskie czoło i grzywka mi pasuje, taka na skos i prosta też. Niestety muszę ją zapuścić, bo bez prostowania się strasznie wywija.
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aż zmierzyłam moje czoło i mam też coś koło 5,5cm, a wydawało mi się kiedyś że mam dość wysokie... ![]() Ja mam grzywkę na bok i jest ok W prostej wyglądam okropnie (poza tym moje cienkie włosy się nie nadają na taką grzywkę), bez grzywki też średnio, a z taką na bok najlepiej. Moja grzywka też troszkę się układa nie tak jak powinna i żyje własnym życiem, ale jak sie ją odpowiednio zaczesze itp to jest ok Używam tylko pianki do włosów czasami (mam strasznie przyklapnięte i po piance wreszcie wyglądają dobrze, no i grzywka się trzyma po niej tak jak chcę).
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
rano we włosach zauwazyłąm cuś jak łupież
![]() podejrzany seboradin używany od 2 tyg. zachciało mi się eksperymentować z kosmetykami do włosów jeszcze muszę poobserwowac i potwierdzic, czy to łupież czy paprochy jakieś pojedyncze
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Własciwie to jakas masakra a nie grzywka !!! Juz jak mi zaczeła scinac to czulam ze bede zalowac i w dodatku cala sie trzaslam ze strachu! DObrze ze chociaz da sie ją przypiąc, ale ledwo ledwo... Strasznie mnie denerwuje jak mi cos na tym czole wisi, a nigdy nie wisialo . Jestem na siebie wsciekla!! A teraz sporo czasu to potrwa zanim znów odrosnie I podcielam koncowki, ale z tego jestem troche bardziej zadowolona, bo są teraz takie odzywione i oczywiscie troche pocieniowalam i wygladam duzo lepiej.. Szkoda ze ta grzywaa wszystko psuje ! ![]() A co do seboradinu to mi sie wydaje ze rzeczywiscie po nim wlosy rosną szybciej
|
#1038 |
|
Dolce vita
|
Tęsknię za odżywianiem moich włosów, no ale nie chcę isch obciążać, bo po samym umyciu szamponem też sa niezłe... no cóż....a 16 marca mam wizytę u fryzjera, więc oddam się profesjonaliście-będe farbować, i też coś z grzywką zrobię. Podetnę minimalnie końcówki,żeby byly zdrowsze...no bo przecież zapuszczam dalej
Kasia, grzywka szybko rośnie, więc już więcej nie popełnisz błędu;p |
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie zamierzam z niej rezygnować! układam ją sobie różnie, ja miałam jasne włosy to na prosto, teraz jak mam ciemne to lekko na bok i jest super
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
Niee, mi się okropnie nie podoba ta grzywka ;(
I wyglądam jakbym miala sztuczną .. Nie wiem czemu, ale czuje ze wygladam w niej jak chlopak .Wyglądam poprostu strasznie i tęsknie za moimi wlosami bez grzywki ![]() ![]() ![]() ![]() . Naprawde czuje sie z nią okropnie, moze za bardzo to przezywam ale dla mnie to jest jakby rozstanie sie z sama soba ;d. tak jakbym teraz byla inna osoba . Głupia grzywa ! Ahhh a tak poza tym to chce juz miec sliczne dluuugie wlosyyy !
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej jest się przespać z myslą o zmianie fryzury
A grzywka moze Ci sie jeszcze spodoba?!
|
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Oj żeby to działało w kwestii zapuszczania ;P, jakie byśmy były szczęśliwe
Edytowane przez kasia1033 Czas edycji: 2011-02-15 o 22:20 |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Odstawiam seboradin, bo zdecydowanie łupież mam
![]() Ale się wkurzyłam Jak widać to, co było tu wychwalane nie działa na każdego
|
#1044 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
seboradin, ten do włosów zniszczonych z żeń-szeniem
mam szampon, lotion i maskę i mam zamiar odstawiać je po kolei i sprawdzać czy będą efekty ![]() zachciało mi się eksperymentować z włosami, to mam wracam do biovaxa, ten był dla mnie najlepszy
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-02-16 o 11:17 |
|
|
|
#1046 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
myślisz?
No w sumie kiedyś już się przekonałam, że po samym szamponie miałam masakryczny łupież (i to po... nizoralu )Poszperałam trochę w necie i znalazłam opinie, że niektórym właśnie po szamponie seboradin niger pojawił się łupież ![]() A po lotionie nie powinno? Nie wiem czy alkohol na skórę głowy może szkodzić, nigdy nic nie wcierałam w Kwc jest tylko jedna skarga na łupież po lotionie, poza tym większosć pochwalnych. Ja już nie wiem, zgłupłam totalnie ![]() Używam od 2,5 tyg. całej serii, najwyżej będę próbować pojedynczo i sprawdze co mi szkodzi
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-02-16 o 14:03 |
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Ja uzywam lotionu seboradin z czarną rzodkwią jakies 2 tyg, moze dluzej i wszystko w porządku
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

poczekam na rezultaty pół roku i wtedy zmierzę jutro radykalne zakupy xD muszę kupić olej kokosowy, pokrzywę, seboradin, naftę kosmetyczną, olejek rycynowy
) Pozdrawiam wszystkie zapuszczalskie 

Mam naturalne blond "złote" włosy i jakiś miesiąc temu eksperymentowałam właśnie z rumiankiem. Nie polecam tej metody ponieważ moje włosy zrobiły się żółte... przybrały niechciany odcień i zrobiły się matowe. 

zachciało mi się eksperymentować z kosmetykami do włosów