Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.VI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 23:00   #1441
Kitka:)
CABIN CREW

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.VI

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
zakochalam sie w tej paletce 115zl na all

tak mi sie przypomnialo, dzis jak zwykle na powazne tematy rozmawialam z TZtem o nas i on nagle tak do mnie: 'nie myslalas zostac stylistka? od rana jestes u mnie, a makijaz masz bez zmian, no troszke sie wlosy Ci potargaly ale moglabys nauczyc dziewczyny malowac', tak mnie to zdziwilo, milo mi sie zrobilo, ze widzi takie rzeczy i jak dzisiaj robil mi masaz, pozniej glowy i oczu, bo bardzo mnie bolala, to wlasnie sie zdziwilam bo bez obaw dotykal mojej twarzy i nie bal sie, ze sie rozmarze, on pobrudzi itp, a pamietam jak niera zmarudzil, po co te baby sie maluja, jak to przytulic sie nie da, bo zaraz tapeta zostaje na ubraniu, koszuli, chyba zmienilam jego podejscie
no i prawdę powiedział że powinnaś się profesjonalnie wizażem zająć - masz talent

Cytat:
ciezko z tymi odzywkami jest, a podobno sa super, mi by sie przydala bo ma duzo protein

zaraz tez poszukam jakies wody, cos musze kupic, bo radical sie skonczyl, a ja juz sie przyzwwyczailam codziennie klasc na wlosy

ja u siebie wwidze spory odrost, po ostatnim farbowaniu, mam nadzieje, ze sie spluka jakos bo tylko w siwtle dziennym pod slonce widac, nie mam zamiaru farbowac, chyba ze znajde jakas super naturalna brazowa, a nie czarna farbe do wlosow, najlepiej szampon
a kiedy farbowałaś?? ja ostatnio 30 października - i tak trafiłam z farbą że jest identyczna jak mój naturalny kolor więc do wakacji daje włosom spokój

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 23:07   #1442
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
no i prawdę powiedział że powinnaś się profesjonalnie wizażem zająć - masz talent

a kiedy farbowałaś?? ja ostatnio 30 października - i tak trafiłam z farbą że jest identyczna jak mój naturalny kolor więc do wakacji daje włosom spokój
26grudnia, bo moj kolor byl taki sprany, ze koncowki to byly fioletowo-miedziane wczesniej farbowalam w lipcu. Ten kolor jest ok, tez mi wyszly juz czerwionie po tych 2miesiacach ale daje rade, odrostu normalnie nie widac, gdyby nie ta poswiata, wiec tez dobrze dobralam kolor, tylko jak dzis prostowalam grzywke to az sie przezegnalam, bo akurat slonce swiecilo i byl taki odrost ze szok
ale nie farbuje, moze na wiosne jak juz wytrzymac nie bede mogla, chcialabym ogolnie przestac farbowac

ja mysle nad wizazem i stylizacja, ale jednak architektura to wieksza przyszlosc, TZ tez tak uwaza, tylko mowi ze z wizazem latwiej by mi bylo sie rozkrecic, bo babki widza mnie i jak dobrze wygladam to sie zgodza.
ogolnie sie ciesze, ze mu nie przeszkadza moje malowanie sie, ostatnio zachwyca sie mna jak mam brazy na oczach
dzisiaj mialam ladny, zaluje ze zdj nie zrobilam, bo to chyba jeden z lepszych moich byl
Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
marta 85, ekomonika, Niezapominajka 89 dziękuje.

E.J. wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Ja właśnie obejrzałam "Życie jest piękne". Wspaniały film.

buahhot prześliczny bukiet.

Ja od Tż. dostałam czekoladę i lizaka w kształcie serca. I Tż. zapomniał i zostawił u mnie telefon.

A teraz idę się po spamować.
zaraz zobacze co to za film

to ladnie zawrocilas mu w glowie
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 23:11   #1443
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:

tak mi sie przypomnialo, dzis jak zwykle na powazne tematy rozmawialam z TZtem o nas i on nagle tak do mnie: 'nie myslalas zostac stylistka? od rana jestes u mnie, a makijaz masz bez zmian, no troszke sie wlosy Ci potargaly ale moglabys nauczyc dziewczyny malowac', tak mnie to zdziwilo, milo mi sie zrobilo, ze widzi takie rzeczy i jak dzisiaj robil mi masaz, pozniej glowy i oczu, bo bardzo mnie bolala, to wlasnie sie zdziwilam bo bez obaw dotykal mojej twarzy i nie bal sie, ze sie rozmarze, on pobrudzi itp, a pamietam jak niera zmarudzil, po co te baby sie maluja, jak to przytulic sie nie da, bo zaraz tapeta zostaje na ubraniu, koszuli, chyba zmienilam jego podejscie
faktycznie piekna paletka

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 23:13   #1444
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
faktycznie piekna paletka
idealna jak dla mnie, wlasnie takich kolorow szukam, pierwszy rzad to matowe, drugi to perlowe i matowe, trzeci perlowe lub z drobinkami, no ah

ide spac, dobranoc
Stary 2011-02-14, 23:19   #1445
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
idealna jak dla mnie, wlasnie takich kolorow szukam, pierwszy rzad to matowe, drugi to perlowe i matowe, trzeci perlowe lub z drobinkami, no ah

ide spac, dobranoc
ja jestem ciekawa tej firmy http://allegro.pl/w7-celebrity-secre...461655850.html
http://allegro.pl/egaa-w7-cabaret-ze...427757328.html

Edytowane przez buahhot
Czas edycji: 2011-02-14 o 23:20
Stary 2011-02-14, 23:30   #1446
Elvii
Zadomowienie

Cytat:
caate, ja mam paletkę z too faced i używam jej od jakis 3lat dzien w dzien i poprostu ja kocham.!.
tylko jeden jej minus jest taki ze cienie sie osypuja w trakcie malowania
ale ogolnie to blyszczyki, piekne kolory i sa dlugotrwale...
cienie sa piekne .. mam jeden taki kolor ktory jest brazowy ale zmienia sie od brazu po taki fiolet? ? mowie na niego ze to cien muchy
ale rozswietlacz, cienie, roz, bronzer i blyszczyki sa cuuuudowne
jedynie nie bylam zadowolona z tuszu do rzes ..
ale ogolnie to smialo moge polecic

proszę, kliknij i obserwuj
http://viritka.blogspot.com/
Elvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 23:33   #1447
CABIN CREW

aa... zapomniałam się pochwalić... zamówiłam pędzle

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2011-02-14, 23:36   #1448
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
aa... zapomniałam się pochwalić... zamówiłam pędzle
jakie, pokaż

Stary 2011-02-14, 23:39   #1449
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz zobacze co to za film

to ladnie zawrocilas mu w glowie
Na końcu tego filmu popłakałam się ze wzruszenia, jak dla mnie arcydzieło.
Dobranoc.

Eh... a mi humor się zepsuł, bo teraz pierwszy raz użyłam ten peeling z Lirene peeling antycellulitowy i nie wiem, czy nie mam uczulenia, bo dostałam takich czerwony kropek na udach, a na kolanach i udach mam czerwone takie plamy. :/ W sumie po 15 min. wszystko prawie zniknęło, ale nie wiem, czy tego używać, czy lepiej nie, jak myślicie?

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 00:06   #1450
kaaasiuleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobranoc.

Eh... a mi humor się zepsuł, bo teraz pierwszy raz użyłam ten peeling z Lirene peeling antycellulitowy i nie wiem, czy nie mam uczulenia, bo dostałam takich czerwony kropek na udach, a na kolanach i udach mam czerwone takie plamy. :/ W sumie po 15 min. wszystko prawie zniknęło, ale nie wiem, czy tego używać, czy lepiej nie, jak myślicie?
skoro znikneło to prawdopodobnie była to reakcja na nowy produkt tak czasami jest. używaj dalej i obserwuj co się dzieje

zapraszam do ogladania i komentowania
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html
kaaasiuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 00:07   #1451
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasiuleczka Pokaż wiadomość
skoro znikneło to prawdopodobnie była to reakcja na nowy produkt tak czasami jest. używaj dalej i obserwuj co się dzieje
W sumie mam taki zamiar, bo ładnie pachnie. Choć pierwszy raz z czymś takim się spotkałam.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-02-15, 08:19   #1452
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

hej ja na chwilke przywitam sie i wstawie łupy ktore przywiozlam od mamy

otoż przyjechalam w niedziele wczesniej ale i tak kolacji nie bylo bo sie poklocilismy a ja pozatym i tak sie rozchorowalam mam grype, moj Tż chory ja chora i Zuzia też . Jak jeden zachoruje to zaraz wszyscy, noi w poniedzialek po klotni juz ok zlozylismy sobie zyczenia i pojechalismy do lekarza i do miasta obejrzec narozniki ale i tak kupilismy przez allegro bo taniej, bede miala go za jakies 2-3tygodnie, czerwony fajny dalam mu te bokserki a on mi zamowil bielizne na all ale to ma przyjsc w srode hm.....ogolnie wszystko ok moj maz powiedzial ze w sobote ma wolne i zrobimy sobie swoje walentynki w sobote no wiec sie zgodzilam. U nas jest wszystko ok ale jak jade do rodzicow to zawsze klotnia i wiele niepotrzebnych slow no ale coz juz to zaakceptowalam i wiem ze jakos musimy sie dogadac bo wiem ze moj mąż nie zaakceptuje tego ze ja tam do nich jezdze i bedzie sie o to klocil chyba do konca życia ale trudno, widocznie tak juz musi byc. W poniedzialek po klotni nawet zuzia sie zajmowal od rana zebym ja mogla dluzej pospac bo jestem chora, chyba mial wyrzuty sumienia po tej klotni badrobie Was moze w poludnie albo wieczorkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0557.jpg (135,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0554.jpg (133,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0560.jpg (161,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0552.jpg (114,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0555.jpg (109,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0558.jpg (160,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0561.jpg (86,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0553.jpg (86,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0559.jpg (165,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0562.jpg (86,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-02-15, 08:22   #1453
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

aha i tak ten zegarek jest sliczny, wcale nie jest szajsowaty i jeszcze tusz do rzes taki podkrecajacy z avonu przywiozlam z takimi drobinkami brokatu cos takiego.A ta doniczke kupil mi maż z kwiatkiem na walentynki jak bylismy na zakupach, nadrobie Was ale nie mam sily, chora jestem......

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

a te perfumy to SPOTLIGHT ladnie pachna i podobno dlugo i kosztuja w avonie okolo 80 zl
Stary 2011-02-15, 09:13   #1454
_Alessandra
Zakorzenienie

Dzień Dobry !
I udało mi się do Was zajrzeć przed praktykami - miałam zamiar wstać o 8 ale się nie udało, ale sądzę, że 9 godzina to i tak u mnie sukces
Aktualnie popijam sobie kawkę i ponadrabiam Was tyle ile mi się uda

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:51   #1455
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
tak wygladaja wlosy odwodnione lub przeladowane proteinami, ktore zaczynaja sie kruszyc i zyc swoim zyciem, mi tylko sciecie pomoglo, z tygodnia na tydzien bylo coraz gorzej i takie roznice dosiegly mi az do ucha

wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i zebys znalazla spokoj i spelnienie w milosci

wszystkim dziewczynom, zycze wszystkiego co najlepsze z okazji walentynek

ciesze sie, ze spedziles pieknie ten dzien i zazdroszcze bukiecikow

ja nic nie dostalam, TZtowi dalam czekoladki w ksztalcie serca z milki, przyjechalam do niego z popcornem, cherry coke, laysami strong chili, on sciagnal film i spedzilismy milo dzien bylismy ograniczeni przez jego rodzicow oraz to, ze teatr i opera nieczynne sa w poniedzialek, a do kina nie bylo sensu isc, ani zjesc cos na miescie, bo nie mielismy na to ochoty, a dosc czesto tak jadamy. mozliwe, ze jutro pojdziemy do kina
caate nie strasz czym ja je mogłam przesuszyć? nigdy nie prostuje, suszarki nie używam... nakładam po każdym myciu odżywkę i 3 razy w tygodniu maseczka

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość
aha i tak ten zegarek jest sliczny, wcale nie jest szajsowaty i jeszcze tusz do rzes taki podkrecajacy z avonu przywiozlam z takimi drobinkami brokatu cos takiego.A ta doniczke kupil mi maż z kwiatkiem na walentynki jak bylismy na zakupach, nadrobie Was ale nie mam sily, chora jestem......

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

a te perfumy to SPOTLIGHT ladnie pachna i podobno dlugo i kosztuja w avonie okolo 80 zl
rozumiem ze do mnie to jest, bo ja pisałam że szajs :P No ale pisałam tez że każdy ma swój gust, mojej kol zepsuł się natychmiast, więc stąd to stwierdzenie. Ważne że tobie się podoba, ty go będziesz nosić a nie ja

Ja zaraz spadam na masaż, 4 godziny dziś, w tym 3 zaliczenia No ale może jakoś obleci... Miłego dnia

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:16   #1456
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
jakie, pokaż

te http://allegro.pl/3-kolory-pedzle-do...438980565.html chyba już kiedyś je pokazywałam jak się zastanawialam jakie kupić

wróciłam z egzaminu ostatniego, jutro mam mieć wyniki ale myslę że do przodu bedzie...

zaraz coś zjem i na 13 na uczelnie jade...

ZALATANA......
Stary 2011-02-15, 10:18   #1457
_Alessandra
Zakorzenienie

Prymulkaaa - właśnie przeglądnęłam Twój album, jesteś przepiękna!!!!!! I jaką miałaś cudowną fryzurę na ślubie!!
A co do taty i Tż'a - chciałam coś napisać, ale caate dosłownie wyjęła mi z ust to co chciałam powiedzieć Jedyne co mi pozostaje dodać, to Trzymaj Się Kochana!

Kitka - I tu ponownie zgadzam się w 100% z wypowiedzią caate - tacy ludzie na zawsze takimi pozostaną, nie zmienimy ich, tylko najgorsze, że to są nasze matki....I to jest przykre.

caate - widzę, że jednak faceci czasami mają naprawdę świetne spostrzeżenia, to co napisałaś o tych laskach wytapetowanych, wytapirowanych itd. w klubie i że twojego Tż'a odpychało - mój ma to samo On uwielbia naturalne dziewczyny, ale nie chodzi, że bez makijażu itd. ale takie, do których nie bałby się przytulić, dotknąć itd.Tak samo jeśli chodzi o grube dziewczyny - jak idziemy to ja czasami powiem, o patrz jaka śliczna, jakie ma fajne nogi etc. i zawsze to są szczuplutkie z dłuugimi nogami, długimi włosami pięknymi twarzami itd. i przeważnie Tż się ze mną zgadza ale czasami widzimy dziewczynę taką no grubszą i w ogóle ale zadbaną, odpowiednie ciuchy do figury itd. i Tż mówi, że bardzo ładna dziewczyna, bo widać, że do szczupłych nie należy ale potrafi to fajnie ukryć i się sexownie porusza i widać, że siebie akceptuje, a samoakceptacja to najlepszy wabik na facetów zauważyłam I Tż zawsze mi powtarza, że piękno nie jest idealne I to mnie bardzo, ale to bardzo cieszy, że tak uważa I co ja u Ciebie podziwiam, to to zamiłowanie do aut, bo ogólnie widać, że bardzo się na tym znasz i do tego dbasz o swoje autko jak o siebie, a to nie jest aż tak spotykane wśród kobiet

_blondyneczka_
- jeśli Tż mówi, że bardzo podobają mu się Twoje piersi, są kształtne, jędrne itd. TO TAK JEST! Inaczej by nie mówił ! Są fascynaci ogromnych piersi itd. a mój Tż jest np. zdania, że piersi nie mogą być ani za duże, ani za małe, powinny być takie "do ręki" zadbane, jędrne itp.

E.J , Talullah
- na pewno Wasi mężczyźni byli zadowoleni z prezentów walentynkowych Myśmy sobie nic nie kupowali, spędziliśmy po prostu sobotę tylko i wyłącznie ze sobą i wsio

marthaaa
- nie martw się, ja rano też długo się szykuję, ale to wszystko przez tą zrąbaną cerę No z praktykami to okropieństwo, naprawdę, nawet wypocząć człowiek nie ma jak...

marthaaa, E.J
- a no zdenerwował mnie wtedy Ale tak, tak, ta zazdrość....

party_girl7
- no pewnie, że pamiętamy A jakie masz praktyki? No to nieźle Cię nie ma w domu, praktycznie cały dzień, współczuję, wiem coś o tym, jest mega ciężko..

No cóż, wiele to ja nie nadrobiłam, ale muszę już lecieć, bo jeszcze prysznic, zjeść zupę i ogarnąć tą głupią twarz a i kucyka zrobić. I na praktyki. Yeah, marzyłam o tym .....
Miłego dnia Kochane!!!

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:05   #1458
ramoncia217
Wtajemniczenie

hej kochane

ja na walentynki dostałam kosmetyki do makijażu i piękną różę

kitka ja mam takie same pędzle od sierpnia, i do tej pory są jak nowe.
mi się fajnie sprawują..

ja już zrobiłam sobie spa
zadbałam o włoski umyłam szamponem z czarna rzepą z joanny, odżywka rużowa z issany i sprey luloputiz czy jak to się tam piszę
i wykąpałam się z zelem z ziaji mlekiem kozim i nałożyłam na cało preparat kolagenowy

miłego dnia
Stary 2011-02-15, 11:57   #1459
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Elvii Pokaż wiadomość
caate, ja mam paletkę z too faced i używam jej od jakis 3lat dzien w dzien i poprostu ja kocham.!.
tylko jeden jej minus jest taki ze cienie sie osypuja w trakcie malowania
ale ogolnie to blyszczyki, piekne kolory i sa dlugotrwale...
cienie sa piekne .. mam jeden taki kolor ktory jest brazowy ale zmienia sie od brazu po taki fiolet? ? mowie na niego ze to cien muchy
ale rozswietlacz, cienie, roz, bronzer i blyszczyki sa cuuuudowne
jedynie nie bylam zadowolona z tuszu do rzes ..
ale ogolnie to smialo moge polecic

no to mnie pozamiatalas! i co ja bidna mam zrobic, tak ja chce, a kasy szkoda wydac
a pokazesz jaka Ty masz? i gdzie kupowalas, mozna w jakims stacjonarnym sklepie, chcialabym ja dotknac, poogladac na zywo...
te pierwsze maja swietne polaczenie
trzeba o nich w necie cos poszukac

Cytat:
Dobranoc.

ja tak mialam, jak depilowalam sie i uzylam peelingu i zeszlo tez tego samego wieczoru, pozniej juz mi sie to nie powtorzylo i uzywam po dzien dzisiejszy juz chyba z 5opakowanie

a ten film to ze scenami erotycznymi i wojennymi czy samymi wojennymi jako dramat? bo sa dwie wersje i nie wiem o ktora chodzi
i dwie maja dooobre noty
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
caate nie strasz czym ja je mogłam przesuszyć? nigdy nie prostuje, suszarki nie używam... nakładam po każdym myciu odżywkę i 3 razy w tygodniu maseczka

rozumiem ze do mnie to jest, bo ja pisałam że szajs :P No ale pisałam tez że każdy ma swój gust, mojej kol zepsuł się natychmiast, więc stąd to stwierdzenie. Ważne że tobie się podoba, ty go będziesz nosić a nie ja

Ja zaraz spadam na masaż, 4 godziny dziś, w tym 3 zaliczenia No ale może jakoś obleci... Miłego dnia
wystarczy pogoda, tym ze sa dlugie, ten wlos juz iles miesiecy/lat jest i im dluzszy tym bardziej sieniszczy. spanie w rozpuszczonych wlosach, w mokrych, zle czesanie, ja sobie czesaniem na sucho powyrywala mase wlosow, dlatego od spodu mam krotsze, nie wiedzialam ze nie moge czesac na sucho, a nieraz potrzebowalam jak spinalam w koka i chcialam wygladzic, a tu lokow nie mozna.. pocieranie recznikiem, sciskanie zbyt mocno gumka, spinkami, wsuwki bardzo niszcza, czesto lamia po prostu wlos na pol przy szybki i energicznym sciaganiu.

to byly czynniki mechaniczne, ktorymi moglas zniszczyc wlosy mimo odpowiedniej pielegnacji.

a teraz o efektach zlej pielegnacji..

maski i odzywki z silikonami, ktore nie rozpuszczaja sie w wodzie, dzialaja tylko kondycjonalnie na wyglad naszego wlosa, nie dbaja wewnatrz o niego, wiec mimo blyski i dotyku wyglada okej, w srodku sie sypie.

pozwole sobie wkleic o przekarmieniu wlosow proetinami i nawilzaczami, tu jest wszystko pieknie ujete, wiec nie mam po co tego pisac

Przekarmienie włosów proteinami i składnikami nawilżającymi

Walcząc o nawilżenie i regenerację włosów za pomocą bogatych składowo produktów, domowych masek często z dodatkiem półproduktów kosmetycznych możemy się zagalopować i przekarmić nasze włosy proteinami lub składnikami nawilżająco-odżywczymi.
W efekcie mimo starań i najlepszych chęci loki wyglądają na przesuszone lub gumowate i wątłe.

Poniżej zamieszczam krótki opis objawów przekarmienia proteinami lub prze-nawilżenia włosów oraz porady jak sobie z takim problemem poradzić:

Za dużo protein lub/i za mało nawilżenia: włosy są suche, łamliwe, mało elastyczne, łamią się pod wpływem lekkiego naciągania.

Za mało protein lub/i za dużo nawilżaczy: włosy 'super-elastyczne', ciągną się bez końca gdy je rozciągamy, są zbyt miękkie zwłaszcza gdy są mokre, są słabe, wątłe.

Co zrobić gdy przekarmisz włosy proteinami: umyj włosy szamponem oczyszczającym, głęboko nawilżaj i odżywiaj włosy, unikaj protein.

W razie 'zwykłego' przekarmienia składnikami nawilżającymi: stosuj produkty z proteinami, w trakcie dnia aplikuj produkt w sprayu zawierający proteiny.

Ponieważ łatwiej przekarmić włosy proteinami niż przekarmić je substancjami nawilżającymi, dlatego gdy nie jesteś pewna jaka jest przyczyna łamliwości twoich włosów najpierw oczyść je szamponem celem usunięcia ewentualnego nadbudowania, następnie potraktuj je silnie nawilżająco- odżywczą kuracją. Jeśli to nie pomoże zafunduj im kurację proteinową.

Jest jeszcze jedna ważna rzecz, o której łatwo zapomnieć; włosy można nie tylko przekarmić ale i pozbawić je nawilżenia i protein. Przeanalizuj swoją dotychczasową pielęgnację, weź pod uwagę ewentualne wysuszające czynniki atmosferyczne i zabiegi niszczące włosy. Jeśli twoje włosy są suche, sianowate, kruche, łamliwe, napuszone (nazwijmy to syndromem afrykańskim), końcówki suche/zniszczone może to być wynikiem braku nawilżenia i braku protein.

Banalna to uwaga, ale zazwyczaj trafna: najlepszy jest złoty środek i umiar.
Dobrze jest obserwować swoje włosy i stosować produkty dostosowane do aktualnych potrzeb naszych włosów.

mam nadzieje, ze cos pomoglam

Cytat:
te http://allegro.pl/3-kolory-pedzle-do...438980565.html chyba już kiedyś je pokazywałam jak się zastanawialam jakie kupić

wróciłam z egzaminu ostatniego, jutro mam mieć wyniki ale myslę że do przodu bedzie...

zaraz coś zjem i na 13 na uczelnie jade...
fajne te pedzle

teraz patrze na wasze zestawy, po 18pedzli a ja mam 6 i sie ciesze
nie no 7 bo jesszcze do podkladu

mam nadzieje, ze egzamin zaliczysz i bedzie okej

Alessandra masz 100% racje, faceci patrza wlasnie na zadbanie i nie przeladowanie trzeba umiec podkreslic swoja urode, a nie sie oszpecic. Moj tak samo, lubi kobiety pomalowane, ale tak ze ladnie wygladaja, on tak to okresla, natomiast ma kilka kolezanek, ktore zobaczyl bez makijazu, a zawsze full tapety i naprawde sie przerazil, dlatego ostatnia tak mnie chwalil za nowy podklad, bo myslal z enie mam nic i nie wierzyl, ze mu sie taka dziewczyna bez kiczu trafila to go rozczarowalam, mowiac ze jestem pomalowana

co do aut, to kolejny plus u facetow, bo mnie traktuja tak na rowni, to jest fajne i mile. wiem, ze mialam opinie takiej, ze jestem ladna, ale zapewne glupoty mi w glowie, przez to ciezej bylo mi zdobyc znajomych, bo kazdy mial dystans do mnie i podsmiewal sie pod nosem. dopiero jak znalazlam TZta, to co to byl za szok, potem TZ mial sporo rywali, mi sie zmienila opinia ale juz za pozno bylo, bo ja zauroczona TZtem
a jak faceci dowiedzieli sie o moich zainteresowaniach, to dopiero jak auto mialam, wczesniej zbytnio nie wierzyli i wtedy sie przekonali i to bylo dla mnie takie smieszne, kazdy chcial sie ze mna przejechac, bo nie wierzyli, ze ja drifftowac potrafie i to tico jeszcze

dlatego wujek mnie tak lubi, bo mam duzo z nim tematow, dlatego pomaga mi w aucie, bo ja potrafie nazwac te czesci, duzo czytam o motoryzacji, interesuje sie tym, tak samo mam z telefonami komorkowymi i aparatami fotograficznymi. sa osoby, ktore jak maja cos kupic z tych rzeczy to sie mnie radza, nawet TZ i jego rodzina.

mama zawsze mowi, ze ja powinnam byc chlopakiem, bo ja nie mam dziewczecych zainteresowan, niedawno odkrylam makijaz, to troche uwierzyla we mnie
no i jak bylam mlodsza to chodzilam na taekwondo, gdybym chodzila jeszcze rok to bym tam poznala TZta, bo chodzilismy do jednej szkoly, bylam jedna dziewczyna wiec rzucalam sie w oczy, nigdy nie zapomne, mama zapisala mnie na tance, a ja nie sztuki walki

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-02-15 o 12:03
Stary 2011-02-15, 12:10   #1460
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość
hej ja na chwilke przywitam sie i wstawie łupy ktore przywiozlam od mamy

otoż przyjechalam w niedziele wczesniej ale i tak kolacji nie bylo bo sie poklocilismy a ja pozatym i tak sie rozchorowalam mam grype, moj Tż chory ja chora i Zuzia też . Jak jeden zachoruje to zaraz wszyscy, noi w poniedzialek po klotni juz ok zlozylismy sobie zyczenia i pojechalismy do lekarza i do miasta obejrzec narozniki ale i tak kupilismy przez allegro bo taniej, bede miala go za jakies 2-3tygodnie, czerwony fajny dalam mu te bokserki a on mi zamowil bielizne na all ale to ma przyjsc w srode hm.....ogolnie wszystko ok moj maz powiedzial ze w sobote ma wolne i zrobimy sobie swoje walentynki w sobote no wiec sie zgodzilam. U nas jest wszystko ok ale jak jade do rodzicow to zawsze klotnia i wiele niepotrzebnych slow no ale coz juz to zaakceptowalam i wiem ze jakos musimy sie dogadac bo wiem ze moj mąż nie zaakceptuje tego ze ja tam do nich jezdze i bedzie sie o to klocil chyba do konca życia ale trudno, widocznie tak juz musi byc. W poniedzialek po klotni nawet zuzia sie zajmowal od rana zebym ja mogla dluzej pospac bo jestem chora, chyba mial wyrzuty sumienia po tej klotni badrobie Was moze w poludnie albo wieczorkiem
swietne zakupki
co do meza, to przykro mi, ze tak wciaz o to sie klocicie, sami musicie jakos to ogarnac, bo tak do konca zycia sie klocic o to, to ciezko Wam bedzie...
Stary 2011-02-15, 12:32   #1461
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

_blondyneczka_ widzę, że zakupy udane. Tylko szkoda, że zdjęcia trochę niewyraźne.

loluska powodzenia!

Cytat:
ja tak mialam, jak depilowalam sie i uzylam peelingu i zeszlo tez tego samego wieczoru, pozniej juz mi sie to nie powtorzylo i uzywam po dzien dzisiejszy juz chyba z 5opakowanie

a ten film to ze scenami erotycznymi i wojennymi czy samymi wojennymi jako dramat? bo sa dwie wersje i nie wiem o ktora chodzi
i dwie maja dooobre noty
http://www.filmweb.pl/Zycie.Jest.Piekne to ten film. Powiem Ci, że dramat pokazany w formie komedii. Moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć i chyba jeszcze raz dzisiaj obejrzę.
W sumie ja wczoraj nie depilowałam nóg, ale zeszło szybko, więc na pewno spróbuje znowu.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-02-15, 12:38   #1462
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Dzień dobry.

_blondyneczka_ widzę, że zakupy udane. Tylko szkoda, że zdjęcia trochę niewyraźne.

loluska powodzenia!

http://www.filmweb.pl/Zycie.Jest.Piekne to ten film. Powiem Ci, że dramat pokazany w formie komedii. Moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć i chyba jeszcze raz dzisiaj obejrzę.
W sumie ja wczoraj nie depilowałam nóg, ale zeszło szybko, więc na pewno spróbuje znowu.
dzieki zapewne tez obejrze
Stary 2011-02-15, 13:32   #1463
agusiownik
Zakorzenienie

dostałam wczoraj od Tż piękny bukiet i do tego zrobił przepyszną kolację, wczoraj byłam cały dzień w pracy, więc bardzo było mi miło po powrocie

E.J wszystkiego najlepszego

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:55   #1464
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Witam skończyłam dzisiaj wcześniej praktyki, a jutro mam wolne bo muszę na uczelnie jechać. Posprzątam trochę i pomaluje paznokcie.
Ja mam na walentynki dostać od Tz czarny kardigan sama wybrałam bo on nie miał pomysłu, a chciał żebym była zadowolona z prezentu

Kitka pędzle
buahhot ta pierwsza paletka co wkleiłaś fajnie wygląda i te kolory
party_girl7 jaka ty zgrabna jesteś i masz piękne włosy
loluska powodzenia na zaliczeniach
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:33   #1465
ramoncia217
Wtajemniczenie

a ja sobie siedze i mi się nudzi
zaraz zamuwię sobię i tż jakiś obiadek bo nie chciało mi się nic gotowac
Stary 2011-02-15, 15:10   #1466
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
a ja sobie siedze i mi się nudzi
zaraz zamuwię sobię i tż jakiś obiadek bo nie chciało mi się nic gotowac
co tam w ogóle u Ciebie?

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:20   #1467
tillavanilla
Raczkowanie

Hej,ale tu cisza Jutro postaram sie wstawic wyrazniejsza fotke moich wlosow i moze wtedy cos doradzicie Milego dnia

Dbam o siebie!!!
tillavanilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:01   #1468
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

postaram sie troszke nadrobic

buahhot z czego Ty chcesz schudnac kobieto !!!!!!!!!!!
party girl witaj my sie nie znamy

a co do sentymentow ja nie mam sentymentow do rzeczy jakichkolwiek, moze i dobrze....

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
dodaję zdjęcie mojego niby blondu na żywo jest bardziej jednolity tzn stapiają się wszystkie odcienie ze sobą i wychodzi tak jak mówiłam taki jasny rudy/ żółty i te nieszczęsne ciemniejsze końcówki, to jeszcze pozostałości po czarnej farbie
noco Ty opowiadasz, masz ladny kolorek wloskow!! ja mam teraz po ostatnim swoim rozjasnianiu juz troche jasniejsze ale tez mma koncowki ciemne to pozostalosci po ciemnej czekoladzie i one sa o wiele ciemniejsze od Twoich koncowek ale i tak naloze za okolo 2 tygodnie juz loreala na calosc, jak wyjdzie tak wyjdzie

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

mialam wstawic zdjecia z zareczyn ale nie przeslal mi brat przez kompa ;( postaram sie wstawic

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

no ja mam pierscionek z firmy APART zloty i z takim niebieskim oczkiem i z malymi brylancikami, maly ale sliczny wybieralismy razem ale to jak mowie to bylo hm....chyba 4 lata temu 27 grudnia

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

kitka ciesze sie ze ten sasiad dal sobie juz spokoj

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
A ja jestem nie do życia. Byliśmy dzisiaj u moich rodziców i nie dokładają się do ślubu i powiedzieli, że nie przyjdą. Pewnie dziadkowie i rodzeństwo matki solidarnie też nie przyjdą. Z resztą ode mnie mało osób by było proszonych, bo wszystkie wydatki teściowie będą pokrywać. Odechciało mi się tego wesela
ojej przykro mi kalpana, kochana nie martw sie, brak slow nei wiem co Ci napisac. mam nadzieje ze jakos sie wszytsko ulozy
Stary 2011-02-15, 16:07   #1469
loluska
Zakorzenienie

Dziękuję za wsparcie dziś zaliczyłam tylko mięśnie, bo więcej nie zdążyłam, jutro c.d

caate
dzięki za odpowiedz wydaje mi się że mogłam je "załatwić" właśnie za mocno ściśniętymi frotkami, wsuwkami, czesaniem... no a do tego zbyt częste mycie. Jak myślisz jest szansa żeby je odratować? czy ciąć? Wsatwiam zdjęcia, na których myślę, że widać to co opisywałam ;/ Na pewno zainwestuję w grubsze frotki, bo włosy często muszę spinać, grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami (bo chyba taki najlepszy?) i czy dałoby się coś podratować odpowiednimi szamponami i odżywkami? Mogłabyś coś polecić? W ostateczności po prostu zetnę...
A i w jaki sposób mogłabym je osuszać? Zawsze zwijam je ręcznikiem jak sułtan(?)na głowie, mam nadzieje że wiesz oo co chodzi... no i zawsze śpię w rozpuszczonych... bo jeśli zepnę to później mi się wywijają... jak ty sobie z tym radzisz? Jak spinasz je do spania?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4429.jpg (47,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4435.jpg (89,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4437.jpg (71,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4443.jpg (87,0 KB, 27 załadowań)

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2011-02-15 o 16:16
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:10   #1470
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

E.J
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN SPOZNIONE ALE SZCZERE ZDROWKA I DUUUZZZOOO MILOSCI : roza:

Loluska masz zdrowe ladne wloski nie wiem co Ty od nich chcesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości