![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bliźniacze mamy
no to jak do Sonery to ja sie nei wypowiadam
![]() A tak to u nas spokoj cisza, 2 tyg skonczyli urodzinki, impreza byla szybka 5 minut, bo ogarnelo ich szalenstwo imprezowe i musialam pochowac zarcie-) ktora tam sobie chciala spirale zakladac? bo polecam rowniez mirene mam i tez se cenie komfort w ktorym czlowiek nie mysli o braniu tabsow, w sumie nigdy nei trawilam tabsow doslownie i nie moglam ich brac. Wiec talka spirala jest git.|Ale tylko ta plecam reszta przyprawia mnie o wielkie watpliwosci ![]() Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2010-08-08 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
hej podwójne mamuśki!
my się nie nocnikujemy bo mama nie gotowa na takie ekscesy ![]() moim zdaniem moje dzieci za małe jeszcze za miesiąc będą miały 1,5roku ![]() na widok nocnika pukają się w głowę ![]() hehe a tak szczerze to nie mam siły użerać się z nocnikiem ![]() im później zaczną tym szybciej to zajmie mam zamiar uczyć ich jak skończą 2 latka a co z tego wyjdzie zobaczymy. ja typowo po angielsku czyli późno chcę nocnikować ![]() PS jak tam lasencje? u nas spoko byliśmy w pl 2 miechy od 5 lipca jesteśmy już w uk Chłopaki cfane są jak nie wiem - ale nie daję się im a przynajmniej mi się tak wydaje haha ![]() Anitko co u Ciebie? Mąż mnie wysyła do jakiegoś spa albo na last minute a ja sama to tak nie wiem głupio jechać:/ Lecę chyba do pl na conajmniej 4 dni odpocznę od urwisów i pochodzę po kosmetyczkach,fryzjerach itd itp PS2 schudłam w pl ![]() ![]()
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
hi! no w koncu sie odezwala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
hejhej-)
Sonera no gratulacje za te kg-))) Ja nie nocnikuje bo nie mam czasu,wracam pozno do domu z pracy, od 7 mni enie ma codziennie. A tata kilka razy probowal i efekt odwrotny od zamierzonego,wiec zostawiam im jeszce czas,nie bede sie bie ich i jego stresowala. Medalow i za to tez nie rozdaja ktyore dziecko pierwsze bedzzie sikalo wiec luzik-) Ja i8m pieluch nei zmieniam wiec nie mam motywacji-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie czy jest forum o trojaczkach bo moja siostra od niedawna ma pociechy w domu Ja niemoge jej pomoc mieszkamy daleko od siebie Ale myslalam ze bede czytala wasze rady i Jej troche podpowiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
wiesz co ja jak szukalam forum o bliznietach to tez tam bylo cos o trojaczkoch, ale nie mam pojecia gdzie to bylo bo tyle tych stron czytalam. ale napewno jest cos. ja jako mama blizniat z krotkim starzem moge tylko poradzic, ze najwazniejsze jest miec wszystko zaplanowane krok po kroku. tego sie nauczylam tutaj na forum)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() Sonerka-Gratki ze chlopcy sa juz tacyyy duziiii i z ety tyle schudlas ![]() U mnie Dlugooo mnie nie bylo... Kornelka-rozwija sie swietnie lobuzuje..... ![]() ja po cichutku powiem ze...... ![]() ![]() ![]() pozdrawiam was;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
nerika - ja już zapomniałam o tym wątku i dlatego dopiero go przypadkiem odkopałam haha
![]() poza tym udzielam się dość intensywnie gdzie indziej i przez to te zaniedbania ale poprawie się ![]() nerika skąd Wy jesteście przypomnij mi? My z Barnsley. anitko - jak w pracy? ![]() odezwij się, że czasem na gg ![]() bilika - nie mam pojecia o 3jaczkach ani o żadnych takim forum ![]() ale możesz poczytać nas wstecz na pewno jakieś rady znajdziesz a jak co to pytaj co chcesz wiedzieć to w miare mozliwości podpowiemy ![]() jaga - no to gratulacje ![]() PS marzy mi się trzecie dziecko mmmm córeczka Ania ![]() póki co chcemy poczekać do przyszłego lata i wtedy się starać żeby na 3 latka chłopców było nowe dzidzi bo póki co to jeszcze nosze chłopaków po schodach czy ogólnie podnosze więc w ciąży byłoby mi cieżko a i urwisują strasznie i odenerwuję się przy nich nieźle!!! anitko - jak z mówieniem u Twoich? moi troche po pl słówek mówią troche po ang ale jeszcze nie za wiele
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
hi! ja jestem z sudbury to w suffolk. nie ma tu nawet ciekawych sklepow totez nikomu nie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
nerika - a to już pamiętam bo pisałaś chyba to kiedyś ja to mam pamięć krótką
![]() buu to do mnie pod Leeds masz kawałek a szkoda bo fajnie byłoby się zakumplować z jakąś mamą bliźniaczą w uk ![]()
![]() |
#1301 |
Wtajemniczenie
|
Soneta u mnie to jeden gaworzy po angielsku wczoraj łazil i gadal snowman
![]() ![]() I ty o nastepnej dzidzi a ja normnalnei juz koszmary mam ze jestem znow w ciazy-) a no i w gole u mnie w domu są 3 jezyki, wiec dzieciaki sie pogubily ale angielski domionuje, ale nie na dlugo-) Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2010-08-25 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
anitko - a dalej się tak leją?
bo moi to normalnie masakra!!!! nie mam siły już do nich czasem to mam ochotę wyjść trzasnąć drzwiami i nie wrócić hahah ![]() 4 września przylatuje do nas na miesiąc mój brat z dziewczyną bo mąż na 5 tygodni praktycznie zamieszka w pracy haha ![]()
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
hi dziewczyny. moze, ktoras z was ogladla. wczoraj wieczorem nie pamietam, na ktorym programie ale na jakims dokumentalnym.byl program o bliznietach i wiecie co pokazali tam braci, ktorzy mieli chyba ponad 50 lat i spali w jednym lozki, nastepnie siostry tez jakies 70 lat, ktore do te pory tak sdamo sie ubieraly i nie mialy ani meza ani nikogo. bylo rowniez mlodsze rodzenstwo, ktore opowiadalo jak bardzo zalezy im na sobie i ze sa o siebie zazdrosni, gdy edno z nich ma kogos. kurde bym chciala by moje maluchy sie kochaly, ale po za soba mieli eszcze jakis znajomych i jakies milosci. wiecie mam edna kolezanke, ktora ma blizniaczke sa tez jednojajowe. ostatnio wchodze do niej na profil na naszej klasie a ona i ej siostra maja takich samych nazeczonych. to jest dopiero dziwne. buzaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Wiem ze u jednojajowyuch ta wiez jest bardzo silna, i do zadan rodzicow nalezy by im pokazac ze nei sa jednym organizmem, U dwujajowych to sie tak czesto nei zdaza, sa jak z roznych ciaz ![]() ![]() Nie chcialabym miec dwoch takich samym np synowych hahahaha. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Przeczytałam w zasadzie cały Wasz wątek i gratuluję maluchów! Ja sama jeszcze nie jestem w ciąży, po cichu liczę na bliźniaki, ale... Sama jestem bliźniaczką. Mam siostrę, jesteśmy 2 jajowe i więź między nami jest silna (choć same się do tego głośno nie przyznajemy ![]() Byłyśmy bardzo do siebie podobne i jesteśmy podobne nadal, choć już nie identyczne, ale nie odczuwamy podobnie, mamy zupełnie inne gusta (smakowe, ubraniowe, facetowe), ale dbamy o siebie na wzajem. Ubierali nas rodzice jednakowo, przede wszystkim dlatego, że jak kupili bluzeczki w dwóch różnych kolorach, to my zawsze chciałyśmy tą jedną ![]() Życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków i po cichu liczę, że jak już się z mężem zdecydujemy na dziecko to też będziemy mieli bliźniaki. pozdrawiam
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Słyszałyście o tym:
Wiadomosc do wszystkich wizazanek: Wyszlo na jaw, ze jedna i ta sama dziewczyna stworzyla sobie na wizazu kilka kont pod roznymi profilami. Oto one: jagda22i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja, zwierciadelko, kociakowa, mojra89, Malga19 Istnieje na wielu watkach mamusiowych, wszedzie z jakimis tragicznymi historiami poronien (przewaznie blizniakow), maz ja zostawil, lezy w szpitalu na podtrzymaniu itp. Ale tez na watkach plotkowych istnieje jako osoba bez dzieci za to jest niania.... Ta informacja jest potwierdzona przez moderatora - te wszystkie profile zostaly stworzone z tego samego adresu IP Przykro mi, ze istnieja osoby zerujace na szczerym ludzkim wspolczuciu, nie rozumiem zupelnie intencji takich osob U nas na watku mamus listopadowo-grudniowych tez sie pojawila, ba! - ona zalozyla pierwsza czesc naszego watku! Wspolczulysmy jej, trzymalysmy kciuki, kiedy miala problemy w ciazy, lezala na podtrzymaniu a teraz gratulowalysmy zajscia w ciaze..z blizniakami oczywiscie.... " Całkiem niedawno tak współczułyśmy utraty bliźniaczej ciąży a potem gratulowałyśmy nowej. Zupełnie nie rozumiem po co ktoś to robi.
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
A ja mysle ze wiem. Ptzxypuszczam ze w realnym swiecie jest zagubiona osoba na ktora nikt nie zwraca uwagi, nikt nie chce z nia rozmawiac, u jej sluchac, wiec tu w wirtualnym swiecie zawsze znajdzie słuchacza, ktory ja poglaszcze. Przyszczam ze moze to ta sama osoba ktora w zeszlym roku tutaj majac blizniaki zaszla w ciaze trojacza
![]() ![]() Uwazam ze ta dziewczyna ma zaburzenia psychiczne i jest to smutnym wkrecac w swoj wymyslony swiat inne osoby. Chyba jej wspolczuje. Zebym miala tyle czasu co ona to chyba chcialabym ja odnalezc i spytac osobiscie po co to wszystko. I jak spamietuje na jakim wątku jest aktualnie osobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie wierzyłam tej lasce była u nas na wątku marcowo-kwietniowych 2009 i niby urodziła Kornelcie hahaha ja na gg pisałam do dziewczyn, że ona ściemnia i że to troll
![]() ehs nasz wątek też widzę obfituję w takie opowieści ![]() PS co u Waszych pociech?ja zalożyłam blog ioihhhih ![]() PS2 przechodzimy u Tymka zapalenie ucha;(
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
hi kobietki! ja tylko zazdroszcze czasu tej dziewczynie i chyba z nia nie jest calkiem ok. moje bombastiki jutro skoncza 6 miesiac. macie moze jakies rady co do podawania nowych produktow do jedzenia. dziewczyny macie moze jakies pozostalosci po ciazy, nie chodzi mi o wage, mianowicie w czasie ciazy ciagle pieklo mnie w lopatce i tak pozostalo zastanawiam sie czy mi kiedys przejdzie to uczucie?a SoNeRko kochana ty w wczesniejszych postach pisalas, ze oduczylas maluchy wstawac jakas angielska metoda. ja mieszkam w tej uk i nic na twen temat nie wiem( mozesz zdradzic sekret. moj mateuszek juz przez jakis czas nie wstawal wogole, a teraz sie znow budzi, nic nie je tylko marudzi . przekladam go na brzuszek i spi dalej. za to olivier chce jesc, a wody i herbatek oni nie lubia, placze i sie ksztusi. a jeszcze jedno jaki blog, chetnie poczytam
Edytowane przez nerika Czas edycji: 2010-10-25 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
nerika - Kochanie odp Ci potem bo moi mi żyć nie dają dziś a mam mega migrenę i ledwo chodzę:/
tu masz bloga: http://mamablizniacza.blogspot.com/
![]() |
#1311 |
Wtajemniczenie
|
neriko mi kolo łopatki kregosłup dretwieje jak za długo stoje..
![]() Sonero mialam odpisac ale nei mialam kiedy,juz nei mam tej knigi na lapie bo wsjo wykasowane mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
dopisuje sie do was,mam 2-tygodniowe dziewuchy, urodzone w 33tyg2dniu ciazy. przed nami jeszcze 3 tyg. w szpitalu. Pozdrawiam
![]() |
#1313 |
Przyczajenie
|
ja tez z checia poznala bym ta metode zeby dzieci spaly cala noc. bo moje maja juz prawie 8 miesiecy i budza sie jeszcze a na dodatek ciagle chca jesc...
witam nowa mame |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Przyczajenie
|
Witam, mogę dołączyć? Mam bliźniaczki, jutro skończą 5 miesięcy, urodziłam w 38 tyg przez cc, dziewczynki ważyły 3,3 i 3,2 kg, są zdrowe nie licząc dziurki w serduszku u jednej z nich, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki
![]() witamy nowe mamuśki może się nasz wątek rozkęci ![]() cofnijcie się pare stron do tyłu i tak opisywałam tę metodę oduczania dzieci jedzenia mleka w nocy tak w ogóle to moze bym na blogu dokladnie opisała tę metodę tylko nie wiem czy to jest jakiś interesujący temat hehe ![]() jak sobie radzicie? Moje chłopaki za miesiąc skończą 2 latka - kurde minęło tak szybko! tansavea - co z tym serduszkiem? ![]()
![]() |
#1316 |
Przyczajenie
|
Hej, moje dziewczyny spią w nocy
![]() Dziurka miedzy przedsionkami na 3mm, podobno ma sie zrosnac :/ ale jak nie to podobno mało groźne. Liczymy na to że się jednak zrośnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Przyczajenie
|
Ale tu ciiiisza....
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
tansavea - no na pewno będzie ok z serduszkiem
![]() no cisza cisza - my z Anetką jestesmy na wątku od hoho ale jakoś się odzwyczaiłyśmy od zaglądania bo mało co kto kiedykolwiek pisał no ale będę zaglądała moze się to zmieni ![]()
![]() |
#1319 |
Przyczajenie
|
Przyznam szczerze że przeczytalam wieksza czesc watku
![]() ![]()
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
haha dobra jestes
![]() ja powoli pakuję walizkę bo lecę sama do pl w sobote i wracam w poniedziałek - taki odpoczynek od dzieci ![]() mam nadzieje, że chlopaki dadza sobie rade bez mamy bo jeszcze nigyd ich nie zostawialam samych z tatą na dłuzej niz dzien:/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.