Bliźniacze mamy - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 13:01   #1291
anita00079
Wtajemniczenie

Dot.: Bliźniacze mamy

no to jak do Sonery to ja sie nei wypowiadam
A tak to u nas spokoj cisza, 2 tyg skonczyli urodzinki, impreza byla szybka 5 minut, bo ogarnelo ich szalenstwo imprezowe i musialam pochowac zarcie-)

ktora tam sobie chciala spirale zakladac? bo polecam rowniez mirene mam i tez se cenie komfort w ktorym czlowiek nie mysli o braniu tabsow, w sumie nigdy nei trawilam tabsow doslownie i nie moglam ich brac. Wiec talka spirala jest git.|Ale tylko ta plecam reszta przyprawia mnie o wielkie watpliwosci

Edytowane przez anita00079
Czas edycji: 2010-08-08 o 21:32
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 20:45   #1292
SoNeRa
Zakorzenienie

hej podwójne mamuśki!

my się nie nocnikujemy bo mama nie gotowa na takie ekscesy
moim zdaniem moje dzieci za małe jeszcze za miesiąc będą miały 1,5roku
na widok nocnika pukają się w głowę
hehe a tak szczerze to nie mam siły użerać się z nocnikiem
im później zaczną tym szybciej to zajmie mam zamiar uczyć ich jak skończą 2 latka a co z tego wyjdzie zobaczymy.
ja typowo po angielsku czyli późno chcę nocnikować

PS jak tam lasencje?
u nas spoko byliśmy w pl 2 miechy od 5 lipca jesteśmy już w uk
Chłopaki cfane są jak nie wiem - ale nie daję się im a przynajmniej mi się tak wydaje haha

Anitko co u Ciebie?
Mąż mnie wysyła do jakiegoś spa albo na last minute a ja sama to tak nie wiem głupio jechać:/
Lecę chyba do pl na conajmniej 4 dni odpocznę od urwisów i pochodzę po kosmetyczkach,fryzjerach itd itp

PS2 schudłam w pl jestem lżejsza o 13kgJupi!!
Stary 2010-08-21, 14:00   #1293
nerika
Raczkowanie

hi! no w koncu sie odezwala moje dzieciaki juz prawie 4 miesiace maja. juz jest duzo latwiej. wiecie co zastanawiam sie jak moga narzekac dziewczyny, ktore maja tylko jedno dziecko, ze im ciezko.mi tez sie juz marzy polska , bo tak dawno nie bylam;(. jeszcze paszportow nie zalatwilismy bo nie chcemy brac mauchow do londynu. gratuleje tych 13 kilogramow!!!!
nerika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 21:21   #1294
anita00079
Wtajemniczenie

hejhej-)
Sonera no gratulacje za te kg-)))
Ja nie nocnikuje bo nie mam czasu,wracam pozno do domu z pracy, od 7 mni enie ma codziennie. A tata kilka razy probowal i efekt odwrotny od zamierzonego,wiec zostawiam im jeszce czas,nie bede sie bie ich i jego stresowala. Medalow i za to tez nie rozdaja ktyore dziecko pierwsze bedzzie sikalo wiec luzik-) Ja i8m pieluch nei zmieniam wiec nie mam motywacji-)
Stary 2010-08-22, 22:37   #1295
bilika
Raczkowanie

Mam do Was pytanie czy jest forum o trojaczkach bo moja siostra od niedawna ma pociechy w domu Ja niemoge jej pomoc mieszkamy daleko od siebie Ale myslalam ze bede czytala wasze rady i Jej troche podpowiem
bilika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 10:56   #1296
nerika
Raczkowanie

wiesz co ja jak szukalam forum o bliznietach to tez tam bylo cos o trojaczkoch, ale nie mam pojecia gdzie to bylo bo tyle tych stron czytalam. ale napewno jest cos. ja jako mama blizniat z krotkim starzem moge tylko poradzic, ze najwazniejsze jest miec wszystko zaplanowane krok po kroku. tego sie nauczylam tutaj na forum) za co dziekuje wam kobietkina poczatku moje skarby co chwile chcialy jesc, spali tylko po minutkach i zaraz placz do tego dochodza jeszcze kolki. ja jestem tu sama jak moj mezczyzna poszedl do pracy myslalam, ze sobie powyrywam wlosy zglowy, bo nie mialas sekundy dla siebie. dopiero jak zaczelam ich karmic co 3 godziny wiem, ze sa najedzeni, miedzy czasie spia, w poludnie wychodzimy na spacer , a wieczorami kapiel zawsze wszystko o tej samoj porze. napewno twojej siostrze bedzie trudniej niz nam, ale napewno da rade.
Stary 2010-08-23, 15:07   #1297
Jaga1111
BAN stały

hejka Babeczki

Sonerka-Gratki ze chlopcy sa juz tacyyy duziiii i z ety tyle schudlas

U mnie Dlugooo mnie nie bylo...

Kornelka-rozwija sie swietnie lobuzuje.....

ja po cichutku powiem ze.......Jestem w ciazy... wprawdzie to dopiero 6tc....ale.....mus byc dobrze tym razem...

pozdrawiam was;*
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 16:23   #1298
SoNeRa
Zakorzenienie

nerika - ja już zapomniałam o tym wątku i dlatego dopiero go przypadkiem odkopałam haha
poza tym udzielam się dość intensywnie gdzie indziej i przez to te zaniedbania ale poprawie się
nerika skąd Wy jesteście przypomnij mi?
My z Barnsley.

anitko - jak w pracy?
odezwij się, że czasem na gg

bilika - nie mam pojecia o 3jaczkach ani o żadnych takim forum
ale możesz poczytać nas wstecz na pewno jakieś rady znajdziesz a jak co to pytaj co chcesz wiedzieć to w miare mozliwości podpowiemy

jaga - no to gratulacje

PS marzy mi się trzecie dziecko mmmm córeczka Ania
póki co chcemy poczekać do przyszłego lata i wtedy się starać żeby na 3 latka chłopców było nowe dzidzi bo póki co to jeszcze nosze chłopaków po schodach czy ogólnie podnosze więc w ciąży byłoby mi cieżko a i urwisują strasznie i odenerwuję się przy nich nieźle!!!

anitko - jak z mówieniem u Twoich?
moi troche po pl słówek mówią troche po ang
ale jeszcze nie za wiele
Stary 2010-08-24, 11:18   #1299
nerika
Raczkowanie

hi! ja jestem z sudbury to w suffolk. nie ma tu nawet ciekawych sklepow totez nikomu nie polecam. musze rozszyfrowac jak sie wstawia zdjecia to pokaze wam moje bobasy.
Stary 2010-08-24, 20:20   #1300
SoNeRa
Zakorzenienie

nerika - a to już pamiętam bo pisałaś chyba to kiedyś ja to mam pamięć krótką
buu to do mnie pod Leeds masz kawałek a szkoda bo fajnie byłoby się zakumplować z jakąś mamą bliźniaczą w uk
Stary 2010-08-25, 07:01   #1301
anita00079
Wtajemniczenie

Soneta u mnie to jeden gaworzy po angielsku wczoraj łazil i gadal snowman, to mowie do niego "Sukses", on lubie slowa z :S: wiec takie mu nowe dalam, i potem chodzil i gadal kokos"-)) Drugi jeszce nei uzywa wyraznych słow, ale tylko gada łapiac sie za głowe raczkami, o no, o nooo! Zazwyczaj kabluje na nico w ten sposob ze cos zrobil-) Duzo lepiej rozmieja po angielsku jak po polsku, pewnie dlatego ze cale dnie siedza z tatą, bo mama wraca na wieczor Wtedy szybko spacer kąpiel i do wyra bym miala spokoj-)
I ty o nastepnej dzidzi a ja normnalnei juz koszmary mam ze jestem znow w ciazy-)

a no i w gole u mnie w domu są 3 jezyki, wiec dzieciaki sie pogubily ale angielski domionuje, ale nie na dlugo-)

Edytowane przez anita00079
Czas edycji: 2010-08-25 o 07:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 11:12   #1302
SoNeRa
Zakorzenienie

anitko - a dalej się tak leją?
bo moi to normalnie masakra!!!!
nie mam siły już do nich czasem to mam ochotę wyjść trzasnąć drzwiami i nie wrócić hahah
4 września przylatuje do nas na miesiąc mój brat z dziewczyną bo mąż na 5 tygodni praktycznie zamieszka w pracy hahawięc będę miała towarzystwo<jupi>
Stary 2010-09-06, 16:16   #1303
nerika
Raczkowanie

hi dziewczyny. moze, ktoras z was ogladla. wczoraj wieczorem nie pamietam, na ktorym programie ale na jakims dokumentalnym.byl program o bliznietach i wiecie co pokazali tam braci, ktorzy mieli chyba ponad 50 lat i spali w jednym lozki, nastepnie siostry tez jakies 70 lat, ktore do te pory tak sdamo sie ubieraly i nie mialy ani meza ani nikogo. bylo rowniez mlodsze rodzenstwo, ktore opowiadalo jak bardzo zalezy im na sobie i ze sa o siebie zazdrosni, gdy edno z nich ma kogos. kurde bym chciala by moje maluchy sie kochaly, ale po za soba mieli eszcze jakis znajomych i jakies milosci. wiecie mam edna kolezanke, ktora ma blizniaczke sa tez jednojajowe. ostatnio wchodze do niej na profil na naszej klasie a ona i ej siostra maja takich samych nazeczonych. to jest dopiero dziwne. buzaki
Stary 2010-09-07, 07:15   #1304
anita00079
Wtajemniczenie

Nerika zabiłas mnie

Wiem ze u jednojajowyuch ta wiez jest bardzo silna, i do zadan rodzicow nalezy by im pokazac ze nei sa jednym organizmem, U dwujajowych to sie tak czesto nei zdaza, sa jak z roznych ciaz Dlatego mimo iz moi sa rozni to i tak czesto je rozdzielam osobno spacery, chce by w towarzystwie innych ludzi przezywali pewne emocje, dlatego tez ubieram inaczej i staram sie nieujednolicać podejscia do nich.Do kazdego inaczej podchodze, ale krzycze na nich tak samo
Nie chcialabym miec dwoch takich samym np synowych hahahaha.
Stary 2010-09-08, 14:23   #1305
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie,

Przeczytałam w zasadzie cały Wasz wątek i gratuluję maluchów!

Ja sama jeszcze nie jestem w ciąży, po cichu liczę na bliźniaki, ale...

Sama jestem bliźniaczką. Mam siostrę, jesteśmy 2 jajowe i więź między nami jest silna (choć same się do tego głośno nie przyznajemy), ale wszystko na zdrowych zasadach.

Byłyśmy bardzo do siebie podobne i jesteśmy podobne nadal, choć już nie identyczne, ale nie odczuwamy podobnie, mamy zupełnie inne gusta (smakowe, ubraniowe, facetowe), ale dbamy o siebie na wzajem.
Ubierali nas rodzice jednakowo, przede wszystkim dlatego, że jak kupili bluzeczki w dwóch różnych kolorach, to my zawsze chciałyśmy tą jedną . Od 4 klasy podstawówki ubieramy się różnie, zupełnie różnie. Charaktery też mamy zupełnie różne.

Życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków i po cichu liczę, że jak już się z mężem zdecydujemy na dziecko to też będziemy mieli bliźniaki.

pozdrawiam

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2010-09-08 o 14:27
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 19:20   #1306
sparkly
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Słyszałyście o tym:
Wiadomosc do wszystkich wizazanek:

Wyszlo na jaw, ze jedna i ta sama dziewczyna stworzyla sobie na wizazu kilka kont pod roznymi profilami.
Oto one:
jagda22i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja, zwierciadelko, kociakowa, mojra89, Malga19

Istnieje na wielu watkach mamusiowych, wszedzie z jakimis tragicznymi historiami poronien (przewaznie blizniakow), maz ja zostawil, lezy w szpitalu na podtrzymaniu itp. Ale tez na watkach plotkowych istnieje jako osoba bez dzieci za to jest niania....

Ta informacja jest potwierdzona przez moderatora - te wszystkie profile zostaly stworzone z tego samego adresu IP

Przykro mi, ze istnieja osoby zerujace na szczerym ludzkim wspolczuciu, nie rozumiem zupelnie intencji takich osob

U nas na watku mamus listopadowo-grudniowych tez sie pojawila, ba! - ona zalozyla pierwsza czesc naszego watku! Wspolczulysmy jej, trzymalysmy kciuki, kiedy miala problemy w ciazy, lezala na podtrzymaniu a teraz gratulowalysmy zajscia w ciaze..z blizniakami oczywiscie.... "

Całkiem niedawno tak współczułyśmy utraty bliźniaczej ciąży a potem gratulowałyśmy nowej. Zupełnie nie rozumiem po co ktoś to robi.
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 06:58   #1307
anita00079
Wtajemniczenie

A ja mysle ze wiem. Ptzxypuszczam ze w realnym swiecie jest zagubiona osoba na ktora nikt nie zwraca uwagi, nikt nie chce z nia rozmawiac, u jej sluchac, wiec tu w wirtualnym swiecie zawsze znajdzie słuchacza, ktory ja poglaszcze. Przyszczam ze moze to ta sama osoba ktora w zeszlym roku tutaj majac blizniaki zaszla w ciaze trojacza Potem gdzies na innych watkach ktos cos zaczal znow kojarzyc. Tam tez trafila do szpitala z powodu ciazy depresji itd itp. Byla juz kiedys tez pielegniarka

Uwazam ze ta dziewczyna ma zaburzenia psychiczne i jest to smutnym wkrecac w swoj wymyslony swiat inne osoby. Chyba jej wspolczuje. Zebym miala tyle czasu co ona to chyba chcialabym ja odnalezc i spytac osobiscie po co to wszystko. I jak spamietuje na jakim wątku jest aktualnie osobą
Stary 2010-10-22, 15:33   #1308
SoNeRa
Zakorzenienie

ja nigdy nie wierzyłam tej lasce była u nas na wątku marcowo-kwietniowych 2009 i niby urodziła Kornelcie hahaha ja na gg pisałam do dziewczyn, że ona ściemnia i że to troll
ehs nasz wątek też widzę obfituję w takie opowieści

PS co u Waszych pociech?ja zalożyłam blog ioihhhih
PS2 przechodzimy u Tymka zapalenie ucha;(
Stary 2010-10-25, 13:47   #1309
nerika
Raczkowanie

hi kobietki! ja tylko zazdroszcze czasu tej dziewczynie i chyba z nia nie jest calkiem ok. moje bombastiki jutro skoncza 6 miesiac. macie moze jakies rady co do podawania nowych produktow do jedzenia. dziewczyny macie moze jakies pozostalosci po ciazy, nie chodzi mi o wage, mianowicie w czasie ciazy ciagle pieklo mnie w lopatce i tak pozostalo zastanawiam sie czy mi kiedys przejdzie to uczucie?a SoNeRko kochana ty w wczesniejszych postach pisalas, ze oduczylas maluchy wstawac jakas angielska metoda. ja mieszkam w tej uk i nic na twen temat nie wiem( mozesz zdradzic sekret. moj mateuszek juz przez jakis czas nie wstawal wogole, a teraz sie znow budzi, nic nie je tylko marudzi . przekladam go na brzuszek i spi dalej. za to olivier chce jesc, a wody i herbatek oni nie lubia, placze i sie ksztusi. a jeszcze jedno jaki blog, chetnie poczytam

Edytowane przez nerika
Czas edycji: 2010-10-25 o 14:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 16:00   #1310
SoNeRa
Zakorzenienie

nerika - Kochanie odp Ci potem bo moi mi żyć nie dają dziś a mam mega migrenę i ledwo chodzę:/
tu masz bloga:
http://mamablizniacza.blogspot.com/
Stary 2010-10-25, 17:52   #1311
anita00079
Wtajemniczenie

neriko mi kolo łopatki kregosłup dretwieje jak za długo stoje..
Sonero mialam odpisac ale nei mialam kiedy,juz nei mam tej knigi na lapie bo wsjo wykasowane mam
Stary 2011-01-10, 23:28   #1312
Chantalle
Raczkowanie

dopisuje sie do was,mam 2-tygodniowe dziewuchy, urodzone w 33tyg2dniu ciazy. przed nami jeszcze 3 tyg. w szpitalu. Pozdrawiam

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 16:36   #1313
pauula1991
Przyczajenie

ja tez z checia poznala bym ta metode zeby dzieci spaly cala noc. bo moje maja juz prawie 8 miesiecy i budza sie jeszcze a na dodatek ciagle chca jesc...

witam nowa mame
pauula1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 10:51   #1314
tansavea
Przyczajenie

Witam, mogę dołączyć? Mam bliźniaczki, jutro skończą 5 miesięcy, urodziłam w 38 tyg przez cc, dziewczynki ważyły 3,3 i 3,2 kg, są zdrowe nie licząc dziurki w serduszku u jednej z nich, pozdrawiam
tansavea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 15:52   #1315
SoNeRa
Zakorzenienie

hej Dziewczynki
witamy nowe mamuśki może się nasz wątek rozkęci
cofnijcie się pare stron do tyłu i tak opisywałam tę metodę oduczania dzieci jedzenia mleka w nocy
tak w ogóle to moze bym na blogu dokladnie opisała tę metodę tylko nie wiem czy to jest jakiś interesujący temat hehe
jak sobie radzicie?
Moje chłopaki za miesiąc skończą 2 latka - kurde minęło tak szybko!
tansavea - co z tym serduszkiem?
Stary 2011-02-13, 20:24   #1316
tansavea
Przyczajenie

Hej, moje dziewczyny spią w nocy od dwoch tygodni około, jak dobrze. Początki były ciężkie, nadal staram się je wyrzucić z pamięci, po ok 1 godz karmienia cycem, 10 min snu i druga się budziła i tak calutką noc, nie ma to jak mm. A już miałam oduczać jedzonka w nocy...
Dziurka miedzy przedsionkami na 3mm, podobno ma sie zrosnac :/ ale jak nie to podobno mało groźne. Liczymy na to że się jednak zrośnie.
tansavea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 14:20   #1317
tansavea
Przyczajenie

Ale tu ciiiisza....
Stary 2011-02-14, 18:30   #1318
SoNeRa
Zakorzenienie

tansavea - no na pewno będzie ok z serduszkiem
no cisza cisza - my z Anetką jestesmy na wątku od hoho ale jakoś się odzwyczaiłyśmy od zaglądania bo mało co kto kiedykolwiek pisał no ale będę zaglądała moze się to zmieni
Stary 2011-02-14, 18:55   #1319
tansavea
Przyczajenie

Przyznam szczerze że przeczytalam wieksza czesc watku Trafilam tu przypadkiem z innego forum odnosnie trola jagi, widze ze i was oszukala no i ta edyta no ja jestem w niemalym szoku, jak tak mozna??? Nie dziwie sie ze tu maly ruch hihi mamy blizniakow w koncu maja co robic, ja np bujam w lozeczku jedna corke bo cos opornie zasypia, do tego pisze lewa rrka stad brak polszczyzny
Stary 2011-02-15, 15:15   #1320
SoNeRa
Zakorzenienie

haha dobra jestes
ja powoli pakuję walizkę bo lecę sama do pl w sobote i wracam w poniedziałek - taki odpoczynek od dzieci
mam nadzieje, że chlopaki dadza sobie rade bez mamy bo jeszcze nigyd ich nie zostawialam samych z tatą na dłuzej niz dzien:/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości