|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
mi gin też kategorycznie kazał leżeć i tego się trzymam Piszę akurat o pracy, bo to dla mnie był największy problem, po wykluczeniu ze świata chodzących... A jeśli chodzi o zakupy, to na całe szczęście mamy internet tak więc vanes do łóżeczka, a jak nie to ![]() ooo vanes doczytałam, że zostajesz w domu... mądra decyzja
Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2011-02-15 o 16:22 |
|
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Witam
Wczoraj byłam u lekarza glukza w normie uffff inne badania rowniez tylko moja pani dr zwalila mnie z nog (chodze na nfz) mialam juz 2 usg w 10 i 22 tyg to pytam się kiedy moge sie spodziewac kolejnego a ona do mnie ze nie widzi potrzeby robienia juz jakiegokolwiek usg no chyba ze tuz przed porodem jesli beda watpliwosci co do ulozenia dziecka :sciana: Pisałyście jak poznałyscie swoich tż-tow otoż ja swojego poznalam przez telefon Byłam z mlodsza kolezanka w centrum handlowym i tam byly takie duuuze kanapy a ona jak to nastolatka(glupie pomysly) z nudow wszedzie wypisywala swoj nr tel. Po powrocie do domu dostala esa od jakiegos chlopaka, dala mi jego nr mysle sobie a co tam porobie sobie jaja i tak pisalismy pol roku potem sie spotkalismy i tak jestesmy ze soba juz 4 lata a mieszkalismy od siebie jakies 150 km. Wtedy przyjechal z kolegami na kilka dni do stolicy potem wrocil do siebie a od momentu pierwszego spotkania juz tu zostal na stałe
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-02-15 o 16:24 |
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze póki mam chwilę to sie pochwalę też a co....
![]() my z moim tz poznalismy się dośc banalnie...w pracy... niebanalnym było to, że poznalismy się w połowie maja a od 1 czerwca mieszkalismy juz razem ![]() dodam, że jak sie zapoznalismy to ja mieszkałam z innym facetem a on z inną kobietą... ![]() w mig się wyprowadzilismy i zamieszkaliśmy w mega ciasnej kawalerce ![]() to był dopiero szok...a moja mama myślałam, że zawału dostanie jak w domu pomieszkałam tydzień i oznajmiłam, że znowu się wyprowadzam
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz u nas w Polsce to nigdy nie wiadomo, jaka bedzie pogoda Ale sie usmialismy bardzo przy tych samochodach.My sie poznalismy na studiach - zobaczylam go drugiego dnia przed uczelnia i mowie do kolezanki "O rany facet ideal, bedzie moim mezem!", a ona do mnie, ze jestem glupia. 1.5 roku za nim chodzilam, zeby sie ze mna umowil, a on nie chcial, wiec odpuscilam. Potem jemu sie zachcialo, a ja mialam innego chlopaka i tak czekal pol roku. A jak sie juz pocalowalismy pierwszy raz, to po tygodniu sie wprowadzilam i tak juz jestesmy razem 6 rok. |
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
daisy - moge Ci podrzucić kilka kotletów do cheeseburgera czy whatever
(czytaj: szukam zajęcia ).a wiecie że coraz częściej spotyka się małżeństwa "internetowe" - my z TZ poznaliśmy się.............. na kawalerskim, które on organizował u siebie w domu dla kumpla, no a że moja koleżanka znała kolegę mojego TZ to tamten nas zaprosił (śmiałam się, że mało mają dziewczyn ) i tak się poznaliśmy - on wtedy był w takim "przelotnym" związku, który akurat jak się okazało 2 tyg później był na wykończeniu, a moja kumpela - miała na niego chrapkę więc próbowałyśmy ją z nim wyswatać, ale on się uwziął na mnie .gdyby nie jego upartość i to, że przejął "włądzę" nad związkiem, to ja zapewne nie związałabym się - nie to, że miałam coś do niego był mnie bardzo wzięło tylko, ja z zasady (jakiejś durnej) nie wiązałam się na stałe. Ale on jak przyjechał do mnie pierwszy raz - przywióżł ze sobą szczoteczkę do zebów więc nie miałam gdzie uciekać .po 4 miesiącach już mieszkaliśmy razem .the_sania - ja pracuje w międzynarodowej korporacji (zaczynam mieć tak "spprany" mózg jak w korporacjach ale niemniej jednak nie mogę się doczekać kiedy przejdzei mi ochota na pracę .agus - uwielbiam satyne bawełnianą mimbi bidulka - niezła historia.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-15 o 16:26 |
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mąż po kilku dniach znajomości tez oznajmił, że będę jego żoną ja nie wierzyłam,że taki facet zwrócił na mnie uwagę i myślałam,że robi sobie ze mnie jaja u mnie trwało to krócej
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coraz lepsze są te historie poznania
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moj 3 komplet
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
antropia mimbi - ja myślałam, że moje 4 miesiące to było szyzbko.
niezłe jesteście .---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
bijesz nas wszystkie na łeb .---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- a ja po kapuśniaku zjadłam całą paczkę miogdałów.... ale nieeeeeeeeeeee........... ..... nie mogły to być zwykłe migdały - musiały być w polewie, otoczce z białej czekolady, gorzkiej czekolady i mlecznej czekolady.... takie 3 różne smaki..... i zjadłabym jeszcze |
|
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kidys byłam przeciwniczką tego typu poznań.tel.internet itp., ale poznałam wiele świetnych par, które własnie w ten sposób się zapoznały i żyją juz ze sobą kupę lat
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż pisał artykuł o portalach randkowych, a ja kilka lat wcześniej po zdradzie i stracie paru przyjaciół przez faceta, założyłam na jednym profil. Nigdy w zasadzie go nie używałam, czasem z kimś pisałam tylko przez niego. No i tż któregoś wieczoru pił z kolegą i na tym portalu była opcja "pytań" i "odpowiedzi" i po pijaku zaczął odpisywać dziewczynom na te pytania. No i między innymi do mnie napisał Ja dostałam na maila, że ktoś odpowiedział na moje pytania, a ponieważ były ciekawe, to też odpisałam, no i tak zaczęliśmy rozmawiać. A potem się okazało, że studiuje piętro pode mną i zna mnie z widzenia Zamieszkaliśmy razem po 9 miesiącach, a ślub wzięliśmy po niecałych dwóch latach
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
A moj maz do mnie po prostu przyjechal - jego kolega mial na mnie chrapke, ale duren zamiast sam przyjechac, to wzial ze soba kolege (czyli mojego tza), tz wszedl, przedstawil sie i stwierdzil, ze wlasnie poznal swoja zone - ja w smiech i to wielki, bo jak zobaczylam tza, to nawet sobie pomyslalam, ze szkoda, ze ten K.(ktory chcial mnie zdobyc) nie wzial ze soba jakiegos fajnego kolegi
Tz byl absolutnie nie w miom typie. Ale "wychodzil" sobie droge do mojego serca i jakos tak wyszlo, ze po prawie 2 miesiacach juz sie do mnie wprowadzil i tak do dzis razem jestesmy.Dziewczyny, ktore sa skazane na lezenie - kochane, nawet jak lezycie to mozecie cwiczyc miesnie napinajac je i puszczajac, nawet minimalna dawka ruchu i pracy dla nich bedzie lepsza niz nic, kreccie kostkami u nog, ramionami, robcie cwiczenia oddechowe - nie lezcie plackiem. the_sania Ty chyba pytalas czy mozna sobie samemu szyjke badac - mozna, ale ja jakos sie do tego nie pale |
|
|
|
#1603 |
|
Moderatoreska
|
Hehe poczytałam o Was i Waszych tż-tach to może ja napiszę jak sie poznalismy
![]() A więc zostałam zaproszona do koleżanki na ślub, byłam też druhną i miałam być w parze z moim mężem Koleżanka wychodziła za mąż za brata mojego tż-ta i tak poznalismy sie na ślubie, później pierwsze spotkanko i tak poleciało po 10 miesiącach znajomości ślub i tak jesteśmy ze sobą już 12 lat a ponad 11 po slubie ![]() Za niedługo maja mi przywieść drzwi do szafy, dobrze że męzul zerwie sie z pracy na chwilkę
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
idę prasować pościel..... wysuszyć sobie włosy ..... i przygotowac burgery
.będe "na podglądzie" .
|
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
my z TŻtem też
sympatia to była ![]() 200km nas dzieliło on napisał do mnie bo moje zdjęcie losowo wylądowało na 1 stronie portalu i mu się spodobałam mimo, iż byłam młoda ![]()
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki! Malo sie udzielam, bo zaczelam mrozonki sobie robic i po oczyszceniu 6 kg warzyw jestem padnieta
![]() Cytat:
eweska wozek extra, bardzo podoba mi sie kolorek! jaka to marka, Jane?Paulizia spokojnej podrozy i wypoczynku anula_81 powiem Ci, ze fotki z tego usg 3D sa extra, nie spodziewalam sie ze az tak dobrze widac dzidzie, piekne anulinka2009 odebralam moje wyniki tarczycy i wyobraz sobie, ze endo kazal odstawic eutyrox i nastepne badanie zrobic za miesiac! a oto moje wyniki: TSH 1.84 FT3 2.67 FT4 0.9 No mi tez juz doskwiera bol krzyza i lydek bardzo, w czwartek zaczynamy z Flawciem 27 tydzien i zaczynam poruszac sie jak kaczucha, utylam juz 9 kg pozatym cera nic sie nie poprawila, pryszcz pryszcza pogania koszmar! nie moge na siebie patrzec![]()
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj robiłam TSH. Mam 0,725. Jadę na 18.15 do endo, zobaczymy co mi powie. Aktualnie biorę dawkę euthyroxu 125. Napiszę Ci wieczorem, co mi powiedział. |
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka no jak dla mnie tez dziwne, zapisalam sie w ogole do innej endokrynolog na konsultacje, tylko tam do niej sie czeka, ale nie zaszkodzi pojsc...ten endo z kolei powiedzial, ze TSH w ciazy bardzo sie waha, a FT4 mam niziutkie i na to sie patrzy....
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
moja endo - też dobra i polecana w ogóle TSH mi nie bada odkąd jestem w ciąży, tylko ft3 i ft4 i na tej podstawie dobiera dawkę euthyroxu (obecnie mam 100)
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja robię za każdym razem TSH i co 3 wizytę Ft3 i Ft4. |
|
|
|
|
#1613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja ft3 i ft4 mam badanie co 4tygodnie
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no co mam Wam napisac, do mojego sa kilometrowe kolejki, bo przylatuje raz na dwa tygodnie z Bologni, chirurg i profesor, wizyta tez dosc droga, no nie wiem moze kazdy leczy swoimi metodami, ostatnio to mi mowil, ze w Stanach stosuja nowa metode, ze eutryox lub letrox (leki na tarczyce) bierze sie tylko raz w w tygodniu w poniedzialki, cala dawke tygodniowa, czyli jesli ktos dziennie bierze np. 100 to bierze w ponedzialki dawke 700, nie komentuje, bo nie slyszalam o tym...
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się nasprzątałam w domku - aż mnie w krzyżu łupie
![]() Aguś - ja po porodzie najpierw używałam podkładów - w okresie najintensywniejszego oczyszczania się macicy, a potem podpasek. Fajne te wasze historie . Od wiosny 2002 roku jesteśmy parą, a od grudnia 2003 małżeństwem.I widzę, że nie tylko ja lubię kurnik . Co prawda teraz już rzadko grywam, ale był taki okres, że codziennie musiałam partyjkę tysiąca pyknąć .
|
|
|
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Rany julek, jak Wy dzisiaj lecicie z tymi postami
![]() Ja mam dzisiaj takiego lenia że szok Siedzę cały dzień i czytam książkę a pranie wisi Pewnie tak będzie dopóki nie skończę Fajne te wasze historie zapoznawcze Ja to już prawie nie pamiętam jak się poznaliśmy, bo to było z 14 lat temu ale chyba w jakimś gronie znajomych. Nic ciekawego
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny - może mi poradzicie co stosować - wysypało mi na ramionach taka kaszka - to chyba atopowa skóra
- takie maleńkie krostki, ale ich sporo - miałam to jako dziecko, potem przeszło, a w ciąży wróciło - moge jakiś peeling? SVR ma peelingi? może jakiś XERIAL - tylko czy można w ciąży?macie jakieś pomysły? dzięki .---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- anulinka za wizytę .
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
własnie dzwonił do mnie pan z cyfry + ze chce mi za 19,90 właczyc hbo
ja mu na to ze od miesiaca nie mam sygnału i nie ogladam cyfry a on na to, ze w takim razie może mi właczyć hbo z jeszcze większą zniżką już za 14,90 !! ![]() co za kredyn. ze ja głupia sie nie zgodziłam płacic tylko 14,90 wiecej i nie miec ani jedengo kanału przecież to super oferta
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AZS objawia sie strupami i czerwona, piekaca skora, cos jakby ostre poparzenie sloneczne i luski na skorze. I by Cie bolalo baaaardzo.Kaszka moze byc od hormonow albo np. zapalenie mieszkow wlosowych - traktuj peelingiem i nawilzaj, choc jak to od hormonow to i tak nic nie poradzisz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

mi gin też kategorycznie kazał leżeć i tego się trzymam
Piszę akurat o pracy, bo to dla mnie był największy problem, po wykluczeniu ze świata chodzących... A jeśli chodzi o zakupy, to na całe szczęście mamy internet
tak więc vanes do łóżeczka, a jak nie to 

więc nie miałam gdzie uciekać
bidulka - niezła historia.
Czekamy na Ciebie fasolko

niezłe jesteście 

pozatym cera nic sie nie poprawila, pryszcz pryszcza pogania koszmar! nie moge na siebie patrzec
. Od wiosny 2002 roku jesteśmy parą, a od grudnia 2003 małżeństwem.
Pewnie tak będzie dopóki nie skończę
- moge jakiś peeling? SVR ma peelingi? może jakiś XERIAL - tylko czy można w ciąży?
za wizytę