|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]() może ja wykorzystam pomysł tańców na tym tarasie na poprawinach. Bo na weselu to już wolę w środku a z reguły na poprawinach to każdy już tak woli na świeżym powietrzu pogadać po odpoczywać
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Coraz bardziej mnie wkręcacie w tę salę
. Kicia, ile płacisz od osoby i co masz w cenie? Są ciasta?Chatka, gratulacje! Jednak mamy moc .
|
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facet mówił, że będzie kombinował nad takim miejscem tam, gdzie teraz jest ściana między salą a tarasem, żeby zespół można było słychać i tu i tu. Ciekawe, czy Mu się to uda do 2012 ![]() fraise, nie ma się co wkręcać, tylko trzeba pojechać i zobaczyć I wtedy sami ocenicie, czy to Wam pasuje, czy nie Bo w końcu każdy ma inny gust i smak.W Wizazu siła i moc jest obecna zdecydowanie
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
w tym roku jest 120 zł osoba poprawiny 50 zł ale może o 10 zł wzrosnąć
w cenie są napoje, 5 dań gorących (do wyboru), sałatki wędlinki itp dzieci do 6 roku gratis dzieci od 6 do 12 lat 50 % para młoda gratis jedzenie dla fotografa kamerzysty zespołu opłaca się tak jak za gości weselnych możliwość wiejskiego kącika można się dogadać i mieć z własnych wyrobów tylko trzeba mieć zaświadczenie z sanepidu ciasta nie są w cenie wszelkie wyroby jakie pozostają po weselu są spakowane i oddane nam
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-15 o 18:38 |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak patrze na te wasze ceny to my mamy chyba strasznie drogo
![]() za jeden dzień 185zł (w tym soki niegazowane, ciasta tort, woda gaz. i nie gaz.) Ale wszędzie mniej więcej takie ceny... od 160 (bez napoi, ciast tortu) wzwyż. Na śląsku tak drogo ? czy tylko w mojej okolicy ![]() to 120zł brzmi dla mnie jak marzenie
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
fraise my myśleliśmy o cywilnym, żeby wziąć już w tym roku kredyt na mieszkanie. ale pojawiła sie inna opcja i pewnie ze ślubu cywilnego zrezygnujemy, wszystko okaże się w najbliższych 2 miesiącach. no i właśnie trochę też nas te formalności przerażają- jedne są , innych nie ma. można się w tym wszystkim pogubić.
witaj kejtushka Chatka gratuluję zaliczenia ![]() nasza mądra dziewczynka
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na Lubelszczyźnie taki region więc takie ceny wiadomo "polska b" :P to nie mogą zdzierać
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szczerze mówiąc nawet nie wiem jakie sa ceny w lokalach w moich stronach. my mamy kucharkę i nawet nigdy nie orientowaliśmy się ile kosztuje wesele w lokalu
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena to 180zł bez alkoholu za osobę jak przeczytałam, że macie kwoty w granicach 120zł to pętla zacisnęła mi się na szyi
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
evoonia86 to faktycznie spróbujemy uderzyć w niedziele do księdza i zaklepać się w tym ich kalendarzu. Choć może być różnie, bo słyszałam, że proboszcz niezbyt przyjemny. No i nie nasza parafia, ale z drugiej strony pieniążki za nami napłyną w przyszłym roku, więc może jednak okaże łaskę
A tak się jeszcze zastanawiam- czy ewentualnie mógłby nas zapisać np. ktoś z rodziny czy trzeba osobiście w takiej sprawie? Ciekawa jestem![]() Brydzia my (Małopolska) płacimy za salę 180 zł za jeden dzień, nie mamy ciast, torta, ale dają w cenie wiejski stół, wino i kilkadziesiąt litrów piwa (nie wiem ile tam w końcu przyszły teść wynegocjował ). No i miejsce urokliwe, więc przystaliśmy zgodnie na te warunki![]() |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, to jest tylko zapisanie terminu, więc skoro Was nie ma w ogóle w parafii to może by się nie ciskał, jak pójdzie ktoś z rodziny. chyba, że będzie Was chciał sobie dokładnie obejrzeć, bo z nimi to jest różnie
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem... zostałam zaproszona do sąsiadki na wesele. Na 5 marca. Z tym, że wypadła mi szkoła. I muszę iść. I bylam właśnie u sąsiadki i ona po prostu nie przyjęła mojej odmowy. Mówi, że mamy przyjsc po szkole. Nie wiem za bardzo czy wypada... A druga kwestia standardowo finansowa... nie stać mnie, żeby dać chociaż głupie 200 zł... Poradźcie coś:/
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiedzę problemu, żeby iść na wesele po szkole, sama szłam dwa razy po zajęciach na uczelni. jak blisko jesteś z tą sąsiadką??
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
to znaczy ta co bierze ślub to tak raczej niekoniecznie blisko... oni teraz w anglii siedza, nigdy sie jakois nie kolegowaysmy. Po prostu od jakiegos czasu z jej mamą utrzymuje bardzo dobre kontakty, a to na nalewke pojde, a to pogadać. Tylko co z pieniedzmi... Już bym chyba wolala iść z pustymi rekami niż sie wygłupiać z 100 zł. Zamiast kwiatów chcą książkę z dedykacją i czekoladki. Nie glupio będzie dać tylko to?
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Albo taki album na zdjęcia drewniany. Coś w tym stylu
http://allegro.pl/album-na-zdjecia-d...447519288.html Tylko poszukaj w sklepach, u nas można takie za 30-40 zł dostać. Wspaniała pamiątka, strasznie mi się to podoba ostatnio. Napewno po ślubie będą mieć masę zdjęć więc się przyda. Ewentualnie jakieś fajne kieliszki Wiesz przychodzisz po szkole, nie jest to dla Ciebie nikt bardzo bliski więc nie jesteś zobowiązana dawać drogich prezentów. Liczą się intencje nie cena. Ja kupiłam taki album bratu na wesele, dałam też pieniążki, raczej Tż dał (ale to brat więc inaczej sytuacja wygląda). Okazało się że wszyscy goście dali im pieniądze i jedyną pamiątką jest mój album |
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
kejtushka- u nas ksiądz nie zapisuje godziny ślubu jak nie przyjdzie się osobiście, ponieważ uważa, że wtedy narzeczeni nie są gotowi na związek małżeński skoro sami nie mogą sobie ślubu załatwić...
Madziuniusia- wiele razy jak byłam na weselach to niektórzy przychodzili później... Ja najprawdopodobniej w czerwcu pójdę na wesele lekko spóźniona i nie uważam, że nie wypada . A myślę, że najlepszą opcja jest w Twojej sytuacji prezent... Kupisz coś tańszego a jednak dasz...
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
biedroneczek bardzo dobry pomysł
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
jak kupicie coś tańszego nic się nie stanie. To sąsiadka więc wiesz nie musisz wydawać 300-400zł. Kup coś tańszego ale z klasą
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam, że spodobał mi się pomysl z albumem
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze Ci Madzia Dziewczyny radzą, kup jakiś drobiazg i już. Mało znasz PMkę, idziesz tam właściwie dla jej mamy, nie ma potrzeby wydawania kasy moim zdaniem. Szczególnie że nie bardzo masz możliwość odmowy, jak widzę.
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się, jeśli mogłam pomóc
Ja juz to opatentowałam i nawet teściowa dostała na imieniny No ale tu był troszkę niewypał bo ma włożonych tyle zdjęć co ja jej włożyłam Ale po ślubie każdy wywołuje i musi kupować specjalne albumy żeby gdzieś to wrzucić. Mi się osobiście to podoba.Sama mam taki tylko obity pluszem od 2 lat (wstyd się przyznać, ale nie też nie mogę się zebrać zeby wywołać zdjęcia) |
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też... zwłaszcza, że na 6:15 lece na fitnes
buziaki aaa i dzieki za odpowiedzi
|
#685 |
|
Podróżniczka
|
Nadrabiam Was dziewczyny
![]() Chatka - gratuluje! Wesele w mojej sali http://www.salagracja.cba.pl cena to 230 zł za osobę za 2 dni i takie są średnie ceny w Częstochowie. W tym mamy 5 posiłków + sałatki, zimne płyty, cista, kawa itd. A poza tym ze względu na dużą liczbę gości dostaliśmy gratis od właściciela auto na ślub i roznoszenie wódki, którego nie było w cenie, oraz udźce w połowie ceny. Kurczę cały czas myślę o załatwieniu godziny na ślub w kościele u księdza. Do maja zostało w sumie trochę czasu, ale wolałabym nie zaspać bo zależy nam bardzo na godz. 16. Do księdza trudno się dostać bo kancelaria otwarta do 16 a my pracujemy do 17 i ciężko jest się obojgu zwolnić, a u mnie w parafi ponoć musimy być razem :/ U Was też tak jest ? |
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
chyba w większości tak jest. U nas się ksiądz trzy razy pytał czy jesteśmy aby tego pewni. Ale to tak żartem było
u nas już około 15 ślubów na wakacje było zapisanych
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
jak tylko znajdziecie wolną chwilę to idźcie i załatwcie
![]() będziesz miała spokojniejszą głowę ja mieszkam w małej mieścinie więc u mnie trzeba było "zaklepać" jak najwcześniej zresztą jest rocznikiem z wyżu demograficznego i teraz wszystkie moje koleżanki wychodzą za mąż to samo tyczy się chłopaków z ogólniaka
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Kicia, Ty z Barbary jesteś, prawda? Najbardziej oblegana godzina to 17?
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Jednak po rozmowe z TZ i mama zdecydowałam się na Ciechanki, jutro zamierzam dzwonic i umowic się na sobote, mam nadzieje, że będa wolne terminy....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Zaliczyłam na 4 i kolejny z głowy, dziękuję Wam

czy tylko w mojej okolicy 

A tak się jeszcze zastanawiam- czy ewentualnie mógłby nas zapisać np. ktoś z rodziny czy trzeba osobiście w takiej sprawie? Ciekawa jestem

Ale po ślubie każdy wywołuje i musi kupować specjalne albumy żeby gdzieś to wrzucić. Mi się osobiście to podoba.
i teraz wszystkie moje koleżanki wychodzą za mąż to samo tyczy się chłopaków z ogólniaka