|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
materac musi wrocic na swoje miejsce ale napewno wrzuce ojjj nie .. Mezul dzisiaj bedzie polowal na myszke jak wroci z pracy ![]() Cytat:
![]() przygoda z myszka
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
neska22 ojj wiem co to
moja siostra lica robiła z dietetyki a mgr ze zdrowia publicznego całkiem fajne ![]() idzia no myślę że coś mają na pewno aczkolwiek na bank nie studia.. no ale wiedza to powinna być przedweszytkim zgadzam się.. ktosia86 coś nie poszło to ten ![]() http://www.camarelo.pl/produkt/37/q12 ana katunia wie co..
|
|
#2643 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie jedna twardo że będzie jak najdłużej, na przerwie chodziła palić aż się okazało że ciąża zagrożona to już w 4m. poszła na L4 Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zajęcie jakieś sobie trzeba znaleźć i czas mija, ojjj mija... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, dylemat jak nie wiem co, tym bardziej, że zdania mamy bardzo podzielone.
Mnie się podoba wózek jedo, może dlatego że koleżanka ma, więc mam opinię z pierwszej ręki. Mąż nie jest do niego przekonany, coś mu w nim nie odpowiada, w jego konstrukcji. Ten z pierwszego linku mężowi się bardzo podoba, mnie niby też, ale... mały wybór kolorów ![]() Ten środkowy jest w porządku, podobał się nam obojgu, choć oboje też stwierdziliśmy, ze wygląda tak jakoś niezgrabnie No i jak tu się zdecydować ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Moi rodzice widzieli go też na żywo i są zachwyceni, a ja mam dylemat przez te nieszczęsne kolory |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak. Przecież pod opieką są dzieci, których rodzice liczą, że zajmuje się nimi kompetentna osoba. One mogą wiele osiągnąć, z dużym wysiłkiem specjalistów i rodziców. Nie można przecież zostawiać ich samym sobie, przecież to są ludzie. Wiadomo, ze kazdy chce być zdrowy, mądry i piekny, to nie jest ani ich wina, że są chore, ani rodzicow. Chyba, że matki piją alkohol w ciąży i nie dbają o siebie to wtedy jest wina rodziców!
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana no właśnie inna bajka. Bo tu cię zwalniają i nie masz nic do gadania. A to kiedy idziesz na l4 w ciąży (jeśli oczywiście nic ci nie dolega) zalezy od ciebie |
|
|
|
|
#2648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ja dobrze rozumiem, że
-pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży dopiero w 4 miesiacu, a do 3 tak -w przypadku ciąży zus wyplaca 100% jesli jest się na zwolnieniu dobrze mówię?? |
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba te jedo ![]() Cytat:
ale pewnie jak po 5 przepracowanych latach zaszłabyś w ciąże to chętnie byś poszła... a teraz? jesteś tym cały czas podekscytowana! i to zrozumiałe |
||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia to ciekam na zdjęcia
a mąż ma baty.... zabije biedną myszkę?? po 12 tyg umowę musi przedłużyć do dnia porodu. |
|
|
|
#2652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hehehe a super mi sie jeździ
od brzucha do kierownicy mam jeszcze jakieś 7 cm miejsca jeszcze wiec looooznajgorzej jest z wysiadaniem wsiada sie sieper i jezdzi tez ale wysiąśc juz gorzej trza sie wygramolić ![]() Cytat:
jak chodzisz prywatnie to usg robią na kazdej wizycie a jak na NFZ to przysługują tylko 3 gora 4 ( ja miałam 4 u mojej robione) za te ponadprogramowe NFZ nie zwraca wiec lekarze nie robią wiecej niz im NFZ zapłaci to tak jak z twoim podejsciem do badan skoro nie trzeba bo uwazam ze mi nic nie grozi to nie robię jak nei potrzeba robić USG czesciej niz faktycznie trzeba czyli 12 / 20 / 30 / 36-37 tydzien to nie robie bo po co dziecko nmeczyc ... tylko po to zeby sobie poogladac? a uwazam ze badania na różyczke toxo, czy hiv i inne ktore miałam robione sa jak najbardziej potrzebne Cytat:
![]() ![]() ja tez chciałam siedziec w pracy do konca ile sie da ale zycie to zweryfikowało, najpierw zagorzenie potem warunki i siedze w domu i mi doooooobrze z tym i nie uwazam zebym była jakims odludkiem, co wiecej czas mi leci jak szalony, cały czas mam piątek!! naprawde jest tyle rzeczy w domu do zrobienia, ugotowania, obejrzenia, poczytania, pojechac na zakupy, pojechac do rodziców, spotkac sie ze znajomymi, Cytat:
![]() Cytat:
nam na jesieni w nocy paradowała taka jedna po karniszu w te i wewte i cała nocke miałamz glowy![]() maz pozakładał łapki ale sie sama wyprowadziła od nas ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do zakupow..... to skoro on taki mądry to po nastepnej takie rozmowie wręcz mu 30 zł i powiedz ze od dziś przez tydzien to ona robi zakupy i gotuje i ma na to te 30 zł i palcem nie kiwnij przez ten tydzien ciekawe czy da sobie radę a ja własnie wrociłam z pogaduch dostałam piekne ciulipany z Natalą na pół i drugi bukiet róż herbacianych (moje ukochane) wyklachałam sie za wszytskie czasy ![]() przyszłam jak juz poł ekipy było na miejscu i mnie dziewczyny w drzwiach nie poznały jak weszłam to L do D mowi ejjjjj to chybaAnia przyszla.... nieee ejjjj to Ania!!! ponoc bardzo wypieknialam ![]() najlepsze ze laseczki zapowiedziały sie na porodówce w odwiedziny do mojej Liluś mam dać znac jak tylko przyjade na porodowke ( bo ona pracuje u nas w ginekologicznym ale o tym ciiiii) i dała mi do zrozumienia ze dobrze by bylo zebym jej dała znac natychmiast jak sie pojawię w szpitalu
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Teoretycznie tak, ale jest to 100% podstawy Twojego wynagrodzenia z ostatnich 12 m-cy. Ponadto nie mam pojęcia jak oni to liczą, ale ich 100 % to nigdy nie jest 100%, oni coś tam sobie zawsze poodejmują i dostaje się kilka (właściwie kilkadziesiąt) złotych mniej
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak po 12 tyg. to miałam na myśli. A jak mama chce iść na macierzyński to wtedy do końca macierzyńskiego przedłuża?? A co po, musi zatrudnić chyba na 3 miesiące
![]() Dam przykład z życia mojej koleżanki: Zaszła w ciąże, wiedziała wcześnie ale pracodawcy powiedziała po upływie 12 tyg. ciąży, była to umowa na czas określony do końca listopada, a ona powiedziała mu w październiku, że będzie mamą i poszła na l4 do końca ciąży. Teraz ma umowę automatycznie przedłużoną do końca ciąży. Nie wiem ile jej wypłaca ZUS (to było pytanie z ciekawości). Ale czy będzie mogła iść normalnie na macierzyński? no i potem będą musieli ją zatrudnić na jakiś czas bo będzie w okresie chronionym
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2011-02-15 o 20:32 |
|
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też budzę sie razem z mężem, z tą różnicą, ze to on robi mi śniadanko i przynosi do pokoju, więc codziennie od 2 m-cy mam śniadanie do łóżka (no chyba, że jest weekend to wtedy razem wstajemy i szykujemy). A potem się wyleguję do 10 ![]() Dobrze, ze będziesz mieć koleżeńskie wsparcie na porodówce |
||
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anika jeśli ciąża by była zagrożona, albo warunki w pracy by były bardzo złe, to wiadomo, że nikt by w takiej pracy będąc w ciąży nie siedział i o tym nawet nie ma co dyskutować. Ja tylko zakładałam, przy super samopoczuciu. |
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka jutro ma przyjechać nasz narożnik
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
ooo super, super. Oby wam się spodobał
![]() a ja mam jutro szkolenie na 8.00 Tylko nie wiem z czego, ale ma trwac 5 godzin
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego wieczoru, idę oglądać TV.
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie tez podoba ![]() nawet za pare dni bede miała taki w domciuuuuu![]() Cytat:
|
|
|
#2662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem dzisiaj po rozmowie, ale pozniej to opisze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś w pracy zbiorka na wieniec, wczoraj zmarł partner naszej radczyni prawnej wylew, 47lat.nie wyobrazam sobie takiej sytuacji ![]() Cytat:
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja uciekam, bo będziemy z mężusiem film oglądać "zapaśnik" a mężulek w tej chwili popcorn robi
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt z moich znajomych/rodziny/sasiadek nie mial tych badan ide za tydzien znowu na wizyte i wiem, ze dostane jakies skierowania na badania, mozliwe, ze teraz dostane a jestem w 30 tygodniu ![]() na hiv wiem, ze bede miala, bo szpital wymaga no i te koncowe morfologiczne, bez ktorych przy akcji porodowej nie bedzie czasu robic
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo to będą Cię pilnować i nie dadzą skrzywdzić ![]() Smutne... |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Być może kobieta, która pokazywała nam wózek w sklepie nie potrafiła go jakoś odpowiednio zaprezentować, widać było, że nie radzi sobie z jego składaniem i rozkładaniem i chyba też to go zniechęciło.
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaraz idę do mężulka pod kocyk i będziemy cos oglądać
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
łiii tam nie licze na jakas wiekszą / lepszą opieke ale miło miec kogos kto czasem odwiedzi
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

materac musi wrocic na swoje miejsce
chciałabym coś ,kiedyś w tym kierunku działać.Projektowałam już kiedyś i szyłam ubrania ,robiłam biżuterię...Ale jakoś ciężko z tego byłoby wyżyć 

co za szef, chodzisz do pracy i wiadomo ze się starasz a on jakieś durne warunki stawia, niech sam zacznie coś robić w tym kierunku a nie zwala wszystkie problemy na Ciebie.

dziś w pracy zbiorka na wieniec, wczoraj zmarł partner naszej radczyni prawnej