![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne dwulatki. Marzec-kwiecień 2009
Cytat:
wchodzi na łóżko, robi "żegnanie do bozi", pije mleko i ja czekam aż uśnie jak dostaje "szaleju" to też pytam "mam wyjść"? to ją uspokaja i usypia ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
a jedno legalne a drugie nie czy to nie jest dziwne? a to że akurat w Polsce nielegalne są czasem rzeczy "normalne" to już chyba norma ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Joasia a gdzie Ty mieszkasz w tym "lubuskim" tak 'dokładniej"??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam kiedys malzona czy by sie poddal wazektomi, nie do konca wiedzial co to jest ![]() Ps. juz znalazlam ze jest legalna ![]() Cena 2000-2500 zl Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-14 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz też położyłam w dużym łóżku, dałam mleko. Potem psiknełam lekiem w gardło. Posiedziałam: Ola na boczek! Misiu na boczek! Spać zbóje! Poszłam i już mnie nie wołała. Ani nie wstała. Dokóki nie wyczaji przychodzenia do nas po odłożeniu spać może będzie grzecznie zasypiała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A ja zawsze Bartasa wrzucałam do łóżeczka i miałam go z czapy prawie (no wołanie, rozbieranie itp.) to teraz muszę po ciemku warować w pokoju i czekać aż zaśnie. Bo 2 godziny potrafi wyłazić. A teraz siadam na fotel i milczę. Jak się odezwę zaczyna dzikować. Jak siedzę cicho to mu się nudzi i zasypia. Koło pół godziny mu to zajmuje (2 dni tak robiłam)
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze wyprobowac bo Dawid nam ucieka z lozka swojego, wychodzi, otwiera drzwi i przylatuje do drugiego pokoju, my go spowrotem zawracamy, on sam sie kladzie do lozka, udaje ze zasypia, my wychodzimy, zamykamy drzwi a on znowu w nogi i znowu ucieka i tak w kolko bawi sie z nami w kotka i myszle i robi sobie z tego fajna zabawe ![]() Ale podejrzewam ze nie wyjdzie bo bedzie sie wyglupial jak ja tam bede siedziec, tymbardziej ze lampka nocna sie mu swieci....ale musze sprobowac bo kiedys wkoncu musi sie nauczyc, lozeczko zajmuje dodatkowe miejsce i juz mnie wkurza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę chyba te 30 minut posiedzieć w ciemnościach (dzis prawie kimnęłam) niż gonic się z nim 2-3 godziny i słuchac wrzasków
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaczne od jutra probowac, puki malzon ma 1 zmianie wiec wieczorem jest w domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem nerwowa, do tego stopnia ze potrafiłam wyć jak głupia, ze on spać nie chce. Ale jakoś potrafiłam się wyciszyć. Na duchu mnie podtrzymuje to, że zaśnie i nie będę musiała za nim biegać. Mam juz na przyszłość opcję, ze będę sobie czytać i świecić taką mini latareczką, którą mam przy zapalniczce
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2011-02-14 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Plan musi być, bo zasypiam na fotelu na siedząco. Moich haftów nie wezmę, bo bym musiała latareczkę w zębach trzymać
![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem bo znalazłam klinikę nawet ale mój mąż powiedział że nie pójdzie bo to boli ![]() ![]() ![]() no i minus taki że po zabiegu trzeba 'odpoczywac' dużo, w pracy chyba by nie dał rady itd.itd. Joasia faktycznie chytry plan ![]() ja w pierwszej chwili zrozumiałam ze malemu chcesz czytac i nie mogłam zakumac o co chodzi mowic do niego nie mozna a czytac mozna ![]() ot głupi co nie zrozumie to zmysli ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- ja przy Kai zawsze siedze do zasypiania jedyne co do niej mowie to 'dobranoc' ![]() a jak wojuje mimo to to pytam czy 'mam wyjsc' nic innego nie mowie a jak sie przebudzi w nocy to zawsze do nas przychodzi jesli jest przed 5.00 rano to ja odnosze jesli po pozwalam z nami spac wlasciwie przychodzi juz co dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klaudia czasami przychodzi, ale niezbyt czesto ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Nikoś też sam zasypia, czasem coś mu odpali i chce się do mnie przytulić ale to chyba jak jest bardzo zmęczony i sam nie może zasnąć. Wiecie co aż się boję bo mówią że drugie dziecko daje popalić jak pierwsze jest spokojne, a Nikoś nie płacze jak marudzi to tylko tak pod nosem ![]() Gabi ale ty szczujesz tym płaskim brzuszkiem w avatarku ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo to jest szansa ze Oliwia nie bedzie miala takiego buntu dwulatka jak Dawid ![]() ![]() ![]() No wlasnie mialam to ostatnio pisac..... Gabi czy tak wyglada twoj brzuch teraz ? jak w awatarze ? czy to jest przed ciazami ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-15 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Poszlam dzis z Mikolajem do lekarza. Okazalo sie ze ma jakies zmiany na plucach. Zwariuje. Dostalismy Klacid, ktos go mial??
co do usypiania to Miki sam usypia w lozeczku. Wkladam go do lozeczka, daje buziaka, przykrywam i wychodze. Czasem zasnie od razu a czasem 2 godziny gada, spiewa itp. Za jakis czas chcemy kupic "dorosle" lozko no i nie wiem jak to bedzie. Podejrzewam ze bedzie uciekal. No wlasnie Gabi z jakiej "epoki" jest ten brzuch. Przed czy po ciazach. Ja to wygladam jak bym ciagle wzdęta byla. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli pierwszy miesiąc ciąży z Adasiem teraz ............ dwie pierwsze foty na luźno na ostatniej napięłam brzuch ![]() ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2011-02-16 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ju mi kilka sobo powiedzialo ze bardzo schudlam, ze chuda jestem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-16 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
buziak - zawsze możesz kupić dobre w pasie i dać do zwężenia
![]() a ja muszę jakieś ciuchy upolować bo mam wszystko za duże teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
hej... matko więc wy takie szczuplutkie jesteście :/ zazdroszczę poniekąd ehhh ja mam restrukcyjną obecnie dietę od ponad mies. i nawet kg mniej! strasznei ciężko jest mi cokolwiek zrzucić
![]() ![]() ![]() ZASYPIANIE hmmm no my od początku nei mieliśmy problemów... czytaąc was widzę że mamy szczęście ![]() położylismy ucałowalismy powiedzielismy papa ,aly wczesniej wypil mleczko, kapiel, odmawiamy Aniele Boży, żeganmy zabawki, malec bierze swoje 3 do lozeczka z kocykiem i dobranoc... Po porodzie sprawa sie skomplikowala! A. chcial bym przy nim byla az zasnie a i w nocy sie pytal czy jestem - mama estes? wiec z ok. mies. kladlam sie obok niego on bral moja reke pod swoja glowke i zasypial - czasem po prawie godz. Zakupilam mu wiec zolwika konstelacje i powiedzialam ze teraz zolwik bedzie go usypial powiedzial taaaak i rzeczywiscie, klade zolwika n apodlodze i mowie zolwik cie pilnuje mama jest obok w pokoju dobranoc, mowi papa i wychodze - spokoj do 9 jak do zlobka nie chodzi ![]() ![]() mo i tararartaam Grzes zdrowy zap oskrzeli minelo! ![]() walczymy z ciemieniucha G juz drugi tydzien - pediatra dala nam masc sterydowa na dwa dni moze pomoze ale mowi ze to od tej piorunskiej alergii - szlag z tym AZS i skaza ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ja musialam kupic znowu rozm wieksze by wejsc po ciazy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
pelnia - no za duże bo jakies 13-15 kg schudłam
![]() ![]() zastanawiam się nad kupnem rurek tylko nie takich mega obcisłych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem działa też jak mówię że mi smutno bo mnie nei słucha i wychodzę z pokoju a jak za mną idzie to go ignoruję w końcu daj emi buziaka i z nim rozmawiam ze smutnomi bo nie sprzata gdy o to prosze ze jest baalgan i jak chce przeprosic to musi posprzatac - czasem mowi do mnie isc - czyli ze mam mu pomoc i idziemy razem a czasem sam szybko ogarnia imowi juś ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
ja nie jem w ogole slodyczy od ponad mies. nie jem tluszczu! jem jedynie ryze makarony brazowe kasze jeczmienna mieso indyczei kurze oraz wedline z indyka a z warzyw brokuly marchew i kalafior no i jablka NIC WIECEJ a nie mam nawet kg na minusie! super ze tal zlecialas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- juz niedlugo urodziny Toska dalej dumam nad prezentem ![]() no i babcia zadzialala na kuzyna i przyjechal... zgodzil sie bez dwoch zdan na chrzestnego ehh nei bedzie taki fajowy jak piszecie o swoich ale przynajmniej bnedzie bo naprawde musialabym wziasc sasiada nikogo kompletnie nie mielismy... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- ZANKA super ze wyniki wyszlu Ci dobrze ![]() a jak samopoczucie? ![]() zaraz zmykam musze isc porobic zdjecia rzeczy an sprzedaz op kuzynce i grzesiu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja uwielbiam rurki i do tego szpilki 10, 11cm obcas ![]() Widziałam latem dziewczynę z szerokimi biodrami w obcisłych rurkach i balerinach i aż jej zazdrościłam tak kształtnego tyłeczka ![]() Cytat:
![]() Wiecie co chyba mi się jak to Nikoś mówi "dzidziś" wczoraj ruszył ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
super Sandra swietne jest to uczucie
![]() wszystko mozliwe ja tez z g, mialam w 12 tc. gin mowi teoretycznie nie mozliwe ale w zyciu plodowym wszystko jest mozliwe hehe dla mnie to byly ewidentnie ruchy dz. ![]() jeden maluch spi drugi od pol godz przy puzzlach siedzi uwioelbiam puzzle ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- moze jakas bluzkotunika zakryje szkopul z biodrami a reszta cialka bedzi eladnie w nich wygladac... dopoki nie zaryzykujesz nie przekonasz sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Uwierz że szerokie biodra i tyłek to ja też bym chciała mieć.
Powinnaś iść gdzieś do sklepu ubrać takie rureczki i zobaczyć że tyłek się ładnie prezentuje, może faktycznie jak w obcisłych będziesz się źle czuła to może w prostych lepiej ![]() Pełnia właśnie to było jak ruchy dziecka ![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz sobie kupiłam ![]() bosko się wyglada w rurkach jeśli tylko ma się długie nogi A TY MASZ a tyłek może być większy lub mniejszy i tak ładnie będzie ![]() ------------------------------ Buziak nie wciągaj brzucha jak co ![]() wciąganie w niczym nie pomaga a jak napinasz mięśnie to ćwiczysz ![]() nie wiem czy rozumiesz bo jakoś pokrętnie pisze ale w razie 'potrzeby' lepiej napinać mięśnie brzucha niż wciągać powietrze ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2011-02-16 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
SANDRA no to brawka!!
![]() ![]() GABI ale jak napinam np rzuch to on sie cofa gora o 2 cm a jak wciagam to przynajmniej 5-7 cm w tyl ![]() ![]() no a nie pochwalilam grzesia bo ma 2 mies. i tydzien a juz gaworzy i obraca sie z brzuszka na plecki - strach mi go zostwiac na lozku wic po domu wedruje z kolyska - dobrze ze mam ja na kolkach - moje male wybawienie ![]() pediatra jest w szoku jak uslyszala jego gadulenie... hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.