Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 21:59   #1711
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

ddaaiissyy fajnie że wsio ok

moria mój gin to w ogóle wyśmiewa wszystkie luteiny i progesterony po 18tc, bo wtedy już łożysko pięknie samo produkuje progesteron i nic mu więcej nie potrzeba ...
(pamiętam jak w poprzedniej ciąży dostałam plamienia ok 16tc i dostałam od innego gina luteinę, to bardzo się dziwił po co ? )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:08   #1712
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Q
no to choc pokrótce co u mnie, wszystko ok. ten nowy pan dr rewelka.
badal mnie na samolocie - w skarpetkach hihi i po brzuszku jezdzil takim czymś nie wiem co to było, bo nie mialo monitora ale smarowal brzuch jak na usg no i slyszalam bicie serduszka
No to elegancko

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem co to znaczy? a juz ktorys raz widze ze takie sformuowanie jest uzyte.

czyli masz ładną broszkę powiadasz
IV - In Vitro
A co do broszki

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
To ja z kolei mam odwrotną sytuację. Od początku ciąża jest prowadzona jako zagrożona (po dwóch wcześniejszych poronieniach i krwawieniu w 12 tyg) i lekarka niechętnie zapisuje mi leki.
Weredka no widzisz tak to już jest, powinnyśmy się na ginków zamienić

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria mój gin to w ogóle wyśmiewa wszystkie luteiny i progesterony po 18tc, bo wtedy już łożysko pięknie samo produkuje progesteron i nic mu więcej nie potrzeba ...
(pamiętam jak w poprzedniej ciąży dostałam plamienia ok 16tc i
dostałam od innego gina luteinę, to bardzo się dziwił po co ? )
No dokładnie Co więcej ja od samego początku miałam bardzo wysoki progesteron, w 6t. ponad 230 Wiesz, po IV to się zawsze tak, w razie czego, bierze progesteron do 16t. i finito a u mnie prawie 30t. się zaczyna i mam brać

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:10   #1713
agus87
Zakorzenienie

daisy super, ze wsio okej

a ja skarpetki zdejmuje, bo mam takie paputki jednorazowe u gina
hehe
a glupio bym wygladala w skarpetkach i tunice
Stary 2011-02-15, 22:17   #1714
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Dlatego czasem zazdroszczę anuli, że jej nikt tam za często nie zagląda i nie zapisuje leków, bo ja od początku nie mam żadnych problemów z ciążą a wg mojego ginka powinnam brać dwa razy dziennie luteinę, gynalgin i lactovaginal. Progesteron przyjmuję 2x1 i 1x1 i w te dni kiedy biorę raz, wieczorem dorzucam tylko lactovaginal. I tak już od 8 tygodni idę swoim torem Mój ginek zadowolony ja zadowolona więc jest chyba okeeej
nie ma czego zazdroscic kochana. tu sa anty lekowi totalnie, na wszystko dostajesz paracetamol w porywach, ewentualnie lezenie w lozku i tyle
jak ja powiedzialam tu ze moj polski gin kazal mi brac duphaston(progesteron) na poczatku ciazy bo mialam bole plus tamto poronienie to dostalam niezly ochrzan od gina tutaj
Cytat:
ddaaiissyy fajnie że wsio ok

(pamiętam jak w poprzedniej ciąży dostałam plamienia ok 16tc i dostałam od innego gina luteinę, to bardzo się dziwił po co ? )
tu tez wysmiewaja i to ze bralam bo lekarz w PL mi zalecil to do tej pory mi kazdy wypomni ale do 17 tygodnia tylko bralam

koncze bo sen mnei zmorzyl, na szczescie jutro moge pospac)))
buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:17   #1715
andziot
Zakorzenienie

u mojego też są paputki ale ja w podkolanówkach zostaje ...
i ma takie spódniczki jednorazowe, można nimi się owinąć i śmignąć na samolot

Stary 2011-02-15, 22:26   #1716
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

moria nie wiedziałam ze jestes po in vitro. gratuluję, ze sie udało
pewnie dlatego gin taiki przewrazliwiony.
Stary 2011-02-15, 22:57   #1717
matallewar
Zakorzenienie

Ja też mam wadę, choć może niewielką, ok. -2.00 i jakiś astygmatyzm, ale dawno nie badałam, może powinnam się przejść sprawdzić... Zwłaszcza, że dostałam badanie gratis z Vision Express...

agus Ja miałam odczyn Wassermana i HIV i tokso i chyba wszystko, co możliwe

Ja też mam badanie na każdej wizycie, ale dotychczas nic nie dostałam na żadną infekcję... Wpisał mi tylko na kartę ciąży, że mam jakąś bakterię, przy której podaje się jakiś zastrzyk przy porodzie...

Myślicie, że gin mi da zwolnienie do następnej wizyty tak pro forma?? Bo ja teraz mam tak, że nie mogę mieć nieobecności na zajęciach innej niż zwolnienie lekarskie, no i jak się będę gorzej czuć, to musiałabym do internisty lecieć i mu tłumaczyć, że słabo albo cokolwiek, a tak miałabym "na wszelki wypadek"...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 23:47   #1718
agus87
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2011-02-16, 05:45   #1719
atiz
Rozeznanie

No i tak oto bezsenność zmusiła mnie do ujawnienia się (zawsze siedzę cichutko i tylko czytam
To ja się tylko tak przywitam i zabieram się za czytanie (mam duże zaległości - 5 tygodni )
A wszystkim mówię dzień dobry !!!

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

www.kwestiasmaku.pl
najlepsze przepisy i na naleśniki najlepszy jest ten:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...nalesniki.html

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

Edytowane przez atiz
Czas edycji: 2011-02-16 o 04:39
atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 05:48   #1720
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

atiz wspolczuje witam

dziewczyny masakra! gardlo mnie boli, z nosa leci krew napilam sie goracego soku malinowego, ale nie moge usnac ze wzgledu na zapchany nos juz myslalam ze mnie to nie spotka. Tż pojechal do pracy z goraczka i spuchnieta twarza bo zab go bolal. A ja 30tc i chora zeby malenka na tym nie ucierpiala
co radzicie??

wczoraj Tż wymyslil imie Lena wiem wiem jest popularne ale czy nie jest slodkie?
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 05:57   #1721
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziewczyny boje sie

zaparzylam sobie melisse z dwoch torebek i mam nadzieje pomoze.

Blagam o kciuki!!!!: prosi:

Aga_pe kciuki za wizytke kochana
Stary 2011-02-16, 06:12   #1722
atiz
Rozeznanie

www.kwestiasmaku.pl

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 06:22   #1723
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Zytus
sliczne zakupy

andziot
oj wiem co czujesz, mojemu tez sie czasem zdarza wyjezdzac na tzw. "montaz" i strasznie tesknie...a to niby jedna gora dwie noce

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana nie martw sie!
a synus wazy pieknie!!
obserwuj sie tak jak zalecil i odpoczywaj duzo
ja nie znam rozmiarow szyjki i jest dobrze

ja tam w wiekszosci nie znam zadnych wymiarow, rozmiarow, bo gin mi nic nie mowi, uwazam, e moze nawet lepiej
ja mam identyko, moja gin mnie bada i mowi ze wszystko wporzadku
czesem lepiej nie wiedziec...

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Moria w urzedzie tylko to a z domu do urzedu i urzedu do restauracji jeszcze kurtkę załoze
ona jest z dzianiny wiec nie jest taka cieniutka
tez mialam cywilny, w grudniu. Zrobilam tak jak ty

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej
doczytalam, wreszcie
ale ejstem padnieta, z racji tego ze mialam tyyyle stron, nie bede odpisywac, najwazniejsze ze wszystko ok po wizytach

anula fotki z usg przecudne!!!! pokazywalam mojemu tz i tez mamy nadzieje ze beda takie superasne!

no ja mam jutro usg, postaram sie skrobnac do was co tam po badaniu
czekamy agnieszko dziekuje-wiesz za co

Cytat:

Dlatego czasem zazdroszczę anuli, że jej nikt tam za często nie zagląda i nie zapisuje leków, bo ja od początku nie mam żadnych problemów z ciążą a wg mojego ginka powinnam brać dwa razy dziennie luteinę, gynalgin i lactovaginal. Progesteron przyjmuję 2x1 i 1x1 i w te dni kiedy biorę raz, wieczorem dorzucam tylko lactovaginal. I tak już od 8 tygodni idę swoim torem Mój ginek zadowolony ja zadowolona więc jest chyba okeeej
podziwiam ja tez bralam luteine ale do 17tc. Zadzwonilam do gin, mowie ze dobrze sie czuje i czy musze brac jeszcze- ona ze jak chce moge zrezygnowac...ale jakby sie cos dzialo mam dzwonic i juz bylo dobrze...a bralam bo mnie w 12-14tc brzuch strasznie ktoregos dnia zabolal jak na okres...

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
QWAAAAAAAAAAA tyle sie napisałam odp na Wasze posty ii mi zjadło

no to choc pokrótce co u mnie, wszystko ok. ten nowy pan dr rewelka.
badal mnie na samolocie - w skarpetkach hihi i po brzuszku jezdzil takim czymś nie wiem co to było, bo nie mialo monitora ale smarowal brzuch jak na usg no i slyszalam bicie serduszka
wszystko ksiazkowo, mam tylko zakaz slodkiego chcial mi juz dac l-4 ale jeszcze popracuje.... jak zachce iść to mam podejść do gabinetu bez umawiania i od ręki mi wystawi a nastepna wizyta na 06. o4 i wtedy usg.

aha jutro ide na glukoze
no prosze zobaczyla przystojniaka i sie cieszy!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dziewczyny boje sie

biedulka
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 06:50   #1724
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Ile tu rannych ptaszków

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
moria nie wiedziałam ze jestes po in vitro. gratuluję, ze sie udało
pewnie dlatego gin taiki przewrazliwiony.
Zdecydowanie Możliwe, że jestem jego pierwszą pacjentką po IV i dlatego tak mocno uważa na mnie

Ale jak czytam, że też anula i kasia nie biorą i nie brały tak długo progesteronu to zaczynam akcję "odstawianie"

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
No i tak oto bezsenność zmusiła mnie do ujawnienia się (zawsze siedzę cichutko i tylko czytam
To ja się tylko tak przywitam i zabieram się za czytanie (mam duże zaległości - 5 tygodni )
A wszystkim mówię dzień dobry !!!

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

www.kwestiasmaku.pl
atiz 5 tygodni zaległości to chyba cały poprzedni wątek i jeszcze trochę Jeśli Ci się nudzi to czytaj ale lepiej bądź z nami na bieżąco, bo Ty będziesz stare nadrabiać a tu nowe jak grzyby po deszczu wyskakują

Co do tych naleśników, też je robiłam i wyszły b. kiepskie Proporcje na pewno miałam dobre, bo używam wagi kuchennej więc co do grama dodaję wszystko jak należy i z tego przepisu wyszły mi najgorsze naleśniki w karierze. Może kiepski dzień miałam po prostu
Najlepsze wchodzą mi z tego najprostszego przepisu: mąka+woda+mleko+2jajka+só l

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wczoraj Tż wymyslil imie Lena wiem wiem jest popularne ale czy nie jest slodkie?
kasiu współczuję choróbska ale nie denerwuj się bo w 30t. nasze przeziębienie nie ma już takiego wpływu na dzidzię. Ja byłam już 3 razy mocno przeziębiona a na genetycznych usg wszystko było z małą w porządku
Dużo, dużo pij, najlepiej herbatkę z miodem i cytryną, jeśli boli gardło to dodatkowo płucz np. naparem z szałwi (kupisz w zielarskim lub aptece chyba za 3-4zł) lub roztworem soli. Na nos niewiele poradzisz, można sól morską w sprayu stosować taką jak dla dzieciaczków kupujemy.
Dodatkowo możesz wziąć witaminę C i mi zawsze pomaga czosnek. Jeśli nie lubisz naturalnego to jest wyciąg z czosnku w tabletkach bezzapachowy

A Lenka to piękne imię! Popularne fakt, tak jak "Kasia" w naszym roczniku ale dużo sympatyczniejsze niż Nikola
Sama myślałam nad nim, chciałam trochę zmodyfikować na Elenka lub Alenka tym bardziej, że z Aleny można zrobić Alę - też śliczne imię

Cytat:
Dziewczyny boje sie

Pauliziu - będzie dobrze
Zaciskam za Ciebie i agnieszkę_pe

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-16 o 06:53
Stary 2011-02-16, 06:56   #1725
matallewar
Zakorzenienie

Witam z samego rana

Cytat:
atiz wspolczuje witam

dziewczyny masakra! gardlo mnie boli, z nosa leci krew napilam sie goracego soku malinowego, ale nie moge usnac ze wzgledu na zapchany nos juz myslalam ze mnie to nie spotka. Tż pojechal do pracy z goraczka i spuchnieta twarza bo zab go bolal. A ja 30tc i chora zeby malenka na tym nie ucierpiala
co radzicie??

Przeziębieniem się bardzo nie przejmuj, ja cały grudzień chorowałam, nawet antybiotyk dostałam, a z dzidzią wszystko ok
Leć do lekarza, żeby dał Ci jakieś leki i będzie dobrze

Lenka też mi się podoba - nawet o nim myśleliśmy, ale urozmaiciliśmy do Elena. Do Lena też można skrócić

Cytat:
Dziewczyny boje sie

Uciekam na glukozę...
Jak mi jej dziś nie zrobią, to

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-16 o 06:58
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:00   #1726
moria44
Wtajemniczenie

Acha no i najważniejsze dziś z Eweską zaczynamy 30 tydzień !!!
Jeszcze miałam Wam napisać, że mnie dziś taki ból rano złapał pod żebrami (dlatego już nie śpię od 6), że miałam łzy w oczach, ledwo do łazienki doszłam.
Wcześniej też czułam coś w tym miejscu, szczególnie rano gdy bardzo chciało mi się siku ale dziś to było przegięcie, z resztą ciągle mnie ciśnie mimo, że Nospę wzięłam ( pierwszy raz).

anula - podejrzewam, że to ból podobny do Twojego - uczucie takie jak na kolkę ale trochę wyżej, jakby pod żebrami w głębi ciała z prawej strony, no i zdecydowanie mocniejsze, zgięta w pół szłam, do tego w zależności od pozycji raz ból odchodzi, raz przychodzi . Może tam jakiś narząd jest i go mała uciska a ja spałam i ostatnio śpię na prawej stronie. Kładę się na lewej ale później budzę na prawej, coś mnie do TŻ'ta chyba ciągnie

Stary 2011-02-16, 08:19   #1727
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
lenka to piekne imie, mnie osobiscie bardzo sie podoba i bralam pod uwage przed usg

Cytat:
Dziewczyny boje sie

dziekuje ja za lot i wizyte twoja tez trzymam
bedzie dobrze

Cytat:

czekamy agnieszko dziekuje-wiesz za co
daj znaka jak dojdzie

Cytat:

Zdecydowanie Możliwe, że jestem jego pierwszą pacjentką po IV i dlatego tak mocno uważa na mnie

Ale jak czytam, że też anula i kasia nie biorą i nie brały tak długo progesteronu to zaczynam akcję "odstawianie"

Co do tych naleśników, też je robiłam i wyszły b. kiepskie Proporcje na pewno miałam dobre, bo używam wagi kuchennej więc co do grama dodaję wszystko jak należy i z tego przepisu wyszły mi najgorsze naleśniki w karierze. Może kiepski dzień miałam po prostu

Pauliziu - będzie dobrze
Zaciskam za Ciebie i agnieszkę_pe
moj obecny gin tez jest zdania ze takie leki na podtrzymanie to bardziej sfera psych niz faktyczna pomoc. ja bralam chyba do 13 tyg zanim do niego nie trafilam i kazal odstawic. stracha mialam ale nic sie nie dzialo

dzieki za kciukasy, ja juz na nogach od 6tej
lekki stresik coz to dzisiaj bedzie, chociaz jestem pozytywnie nastawiona

od paru dni bardzo czesto napina mi sie brzuch, ale to chyba normalne, czuje juz kazde okrecenie mlodego, tz mowi ze widac gdzie lezy mlody bo mam krzywy brzuch i chyba cos w tym jest bo zawsze trafi jak sie go pytam gdzie widac dziecko

remont u nas ciagle trwa, jestesmy na etapie agd i finansowo.

chyba bede musiala pare dni przenocowac u mamy zeby nie siedziec w tych smrodach od farb i innych zapaszkow. bede musiala cos wykombinowac z netem bo oni tam nie maja

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

wrzucilam do albumu fotk mlodego z balu przebierancow tak slodziaczkowo wyszedl ze nie moge sie przestac zachwycac i fotke "psiaczka" moich tesciow z mlodym-moje ulubione zdjecie, mlody mial na nim 2 lata

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

dziewczyny mam kolejny powod do szczescia!:ju pi:

wyglada na to ze moja faza ostrego tycia lekko ucichla!

jem tak jak jadlam, w sumie to nic nie zmienilam a przez tydzien podskoczylo mi 300gram(ginek mowil ze dobrze by bylo jak by to bylo do 0,5kg)
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:35   #1728
zosiaaa
Zadomowienie

Witam

za dzisiejsze wizyty

Ja w przeciwieństwie do was żadnych magnezów, lutein itp itd nie brałam, na początku tylko kwas foliowy a teraz feminatal N czyli femibion i to tylko co drugi dzień i odpukać na razie jest ok, ale jak czasem piszecie to mam wrażenie że strasznie dużo tego macie

mój mały ostatnio daje mi popalić w nocy , a już myślałam że z niego będzie taki śpioch jak ze mnie , zawsze w nocy ma swoje pory na przewracanie się do góry nogami

pędze na śniadanie i zmykam zawieść siuśki na badania (nie lubię sikać do tych pojemniczków bo zawsze mam wrażenie że sobie ręce posikam , jak by nie mogli wymyślić czegoś bardziej poręcznego )

agnieszka_pe25 jak ty to robisz że nie tyjesz??? ja od jakiegoś tygodnia mam wzmożony apetyt, nie wiem dlaczego, ale cały czas chodzę głodna jak wilk, jak tak dalej pójdzie to pójde w góre z tymi kg że hej

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-02-16 o 08:37
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:43   #1729
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witam

za dzisiejsze wizyty

agnieszka_pe25 jak ty to robisz że nie tyjesz??? ja od jakiegoś tygodnia mam wzmożony apetyt, nie wiem dlaczego, ale cały czas chodzę głodna jak wilk, jak tak dalej pójdzie to pójde w góre z tymi kg że hej
zosiu dzieki za kciukasy, ja przez ostatnie 2 mce tylam 1 kg tygodniowo.
ginek ostatnio cos tam delikatnie powiedzial ze ciut duzo, i ze zobaczymy czy to takie jednorazowe skoki i jak bedzie tym razem

dlatego sie tak ciesze
za to brzuch rosnie mam wrazenie z dnia na dzien, nie spie po nocach bo czuc jak sie mlody okreca, nawet nie tyle ze kopie.
tak barrrrrrrrrrdzo jestem ciekawa jaki jest duzy, ale juz dzisiaj sie dowiem
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:53   #1730
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek Małż mi rano kupił świeże bułeczki i pączka Na razie dzielnie się powstrzymałam przed zjedzeniem i zostawiam sobie na drugie śniadanie

Kasia, imię Lenka bardzo ładne (choć rzeczywiście popularne). Stawiam na Lenkę zamiast Nicoli

Paulizia, nie bój żaby już niedługo będziesz w Pollandii Trzymam kciuki

Moria, ja też biorę Luteinę więc nie jesteś sama Trochę to uciążliwe jest
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:10   #1731
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny boje sie

będzie dobrze !!!

Cytat:

kurcze jednak cie rozłożyło ,
Lena - bardzo ładnie, chyba mniej popularne niż Zosia i Hania i Gabrycha
a powiedz mi kasiu jakie meble montuje twój tż ???
bo firma mojego męża czasami szuka jakiś montażystów i ostatnio nawet w łodzi potrzebowali ...
on w jakiejś firmie pracuje ???

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Uciekam na glukozę...
powodzenia, oby dziś za późno nie było

aga_pe twój synek jest niezłym ciachem

Wstaliśmy !
i już owieczką poskakałam nawet
obiad dziś odmrażany
tylko na spacer mi się nie chce iść z Zochą

Stary 2011-02-16, 09:22   #1732
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Acha no i najważniejsze dziś z Eweską zaczynamy 30 tydzień !!!
No to siup Brawo dziewczyny

Witam z rana!!

Ja od niedzieli budze się o 4.00 i po spaniu... Dzieciątko nasze ma taką dyskoteke w brzuchu, że nie da się tego opisać! Wszoraj szalał cały dzień i widze, że dziś spokojniejszy

Jeszcze 2 tyg do wizyty może w końcu się dowiemy
Jeszcze 2 tyg i 1dz do TŁUSTEGO CZWARTKU!!!! Zjem 15 pączków i 20 róż karnawałowych
Jeszcze 3 tyg i USG 3d
Jeszcze 3 msc i rodze

Ide zrobić sobie zieloną herbate....

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:24   #1733
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Jeszcze 2 tyg do wizyty może w końcu się dowiemy
Jeszcze 2 tyg i 1dz do TŁUSTEGO CZWARTKU!!!! Zjem 15 pączków i 20 róż karnawałowych
Jeszcze 3 tyg i USG 3d
Jeszcze 3 msc i rodze

Ide zrobić sobie zieloną herbate....
ale podsumowanie

Stary 2011-02-16, 09:25   #1734
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Andziotka,to masz dziś okrutnego lenia obiad mrozony,na spacer nie chce ci sie iśc- Zbieraj cztery litery i się ruszaj to dla zdrowotnosci
ja dziś gotuje fasolke po bretońsku i zmykam pobiegac po lumpkach ,moze coś upoluje
Stary 2011-02-16, 09:28   #1735
Weredka
Zadomowienie

Witam wszystkie mamy! Po wczorajszych "atrakcjach" popołudniowych dziś już czuję się dobrze. A myślałam, że mnie czeka wyprawa na pogotowie. No cóż, już wiem, że wiosenne porządki będę robić w lecie
za wszystkie wizytki i współczuję przeziębionym mamom,
moja córeczka też coś zaczyna łapać, a jak ona się rozchoruje, to mnie też zaraz położy
Mąż dziś pojechał na cały dzień na badania - jeśli wszystko będzie w porządku to dostanie umowę Może w końcu jakoś się zacznie to prostować... A ja zmykam do robienia zaproszeń (będę was podczytywać)
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:37   #1736
Renessme1985
Rozeznanie

Witajcie Ciężarówy w ten słoneczny poranek
My dalej leżymy Wczoraj do popołudnia popracowałam w łóżeczku i oczywiście od razu gorzej... wieczorem już masakra brzuch mnie bolała, na płasko całkiem leżałam i jeszcze podbarwiony śluz lekko, więc dzisiaj nie ma to tamto, leżymy plackiem i koniec i kropka Tylko, że dopiero 9,30 Dzisiaj TŻ zaspał do pracy i wszystko biegusiem rano hehe...
Korzystając z mojej pozycji poziomej udaję się na zakupy czyt. allegro
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:40   #1737
andziot
Zakorzenienie

monika21121984 ale mi wjechałaś na ambicję
ale chyba zbyt mało bo i tak mi sie nie chce

żeby mi się chciało tak jak się nie chce !!!!!!!!!

Stary 2011-02-16, 09:40   #1738
anula_81
Zakorzenienie

Hej moje ranne ptaszki, ja wlasnie zjadlam wielkie sniadanie, bo siedze w domku tymczasowo, stwierdzilam, ze skoro mam szkole rodzenia o 12:30 wlasciwie jak sprawdzilam to nie bede na drugi koniec miasta do pracy jechac na 3 godizny, olalam mam nadzieje, ze jestescie ze mnie dumne
Cytat:
atiz wspolczuje witam

co radzicie??

kochana moja, wskakuj pod kolderke a najlepiej jedz do lekarza, przeziebienei to nic dobrego zwlaszcza w ciazy, ale pamietaj najgorsze jest w pierwszym trymestrze, teraz dzidzia jest juz bezpieczniejsza:
cieplutko przytulamy coby jak najszybcej przeszlo
A Lena wiem, ze popularna, ale mnie sie bardzo podoba. Nasza bedzie mega popularna Zosia(ale w papietrach bedzie Sofia, skoro juz mieszkamy na stale w Norwegii) i ja tam sie nei przejmuje, najwazniejsze, ze pasuje do dzidzi
Cytat:
Dziewczyny boje sie

Blagam o kciuki!!!!

prosze sie nie bac!!!

A kciuki saaa oczywiscie
Cytat:

ranne ptaszki dzisiaj normalnei przejely forum)
mnie Moria lekarz w PL(zreszta jeden z lepszych krakowskich) kazal brac duphaston i zreszta luteine tez do 17 tygodnia bo mialam skurcze plus bal sie poronienia po pierwszych akcjach, szczegolnie ze ja mialam straszne przejscia potem, zabiegi, mnostwo antybiotykow itp, jak podejrzewal infekcje to nic nie przepisywal tylko robil wymaz, ale u niego bylam tylko 3 razy jak bylam w PL na pocztku, potem dzwonilam czy mam dalej brac proghesteron, ale powiedzial, ze to juz nei ma sensu w pewnym tygodniu bo lozysko przejmuje wsyztskie funkcje i na nic te leki tak naprawde nie wplywaja, ale moze twoj naprawde sie toba martwi bo IV, powiem ci w sumie, ze w PL wyjatkowo przewrazliwieni sa lekarze i dokladni w porownaniu do innych krajow, wiec sama nie wiem z jednej strony wolalabym meic te wszytskie badania, glukozy, szyjki itp, a z drugiej moze lepiej nie wiedziec i sie nie denerwowac(hmmm oby to bylo takie latwe w moim przypadku
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam z samego rana

Uciekam na glukozę...
powodzenia na glukozie. moja psiapsiola z PL wczoraj mi opowiadala ze 3 podejscia miala do glukozy bo ciagle wymiotowala wiec tym bardziej trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

od paru dni bardzo czesto napina mi sie brzuch, ale to chyba normalne, czuje juz kazde okrecenie mlodego, tz mowi ze widac gdzie lezy mlody bo mam krzywy brzuch i chyba cos w tym jest bo zawsze trafi jak sie go pytam gdzie widac dziecko
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

dziewczyny mam kolejny powod do szczescia!:ju pi:

wyglada na to ze moja faza ostrego tycia lekko ucichla!

jem tak jak jadlam, w sumie to nic nie zmienilam a przez tydzien podskoczylo mi 300gram(ginek mowil ze dobrze by bylo jak by to bylo do 0,5kg)
ja mam dokladnie tak samo z tym brzuszkiem, napina sie czesto, a czasem to tylko dzidzia ewidentnie cos wystawia, no i tez tyje mniej ostatnie tygodnie to mzoe 1 kilogram w 5 tyg, wiec minimalnie w porownaniu do wczesniejszych rezultatow
trzymam kciuki za wizyte kochana!!!
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witam

za dzisiejsze wizyty

Ja w przeciwieństwie do was żadnych magnezów, lutein itp itd nie brałam, na początku tylko kwas foliowy a teraz feminatal N czyli femibion i to tylko co drugi dzień i odpukać na razie jest ok, ale jak czasem piszecie to mam wrażenie że strasznie dużo tego macie

mój mały ostatnio daje mi popalić w nocy , a już myślałam że z niego będzie taki śpioch jak ze mnie , zawsze w nocy ma swoje pory na przewracanie się do góry nogami
moja tez mam wrazenie w nocy si eprzekreca zawsze, bo rano w jakis dziwnych miejscahc kopie
Cytat:
będzie dobrze !!!

Lena - bardzo ładnie, chyba mniej popularne niż Zosia i Hania i Gabrycha
on w jakiejś firmie pracuje ???

Wstaliśmy !
i już owieczką poskakałam nawet
obiad dziś odmrażany
tylko na spacer mi się nie chce iść z Zochą
Dokladnie Lena sliczna, a Zosia Hania i Gabrycha popularne moze, ale ja juz zdania nei zmienie, zzylam sie z tym imieniem i moja Sofie Helena, a dla nas po prostu Zoska juz Zoska zostanie

idz na spacer kochana, dla zdrowka

a ja zaraz wskakuje pod prysznic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:53   #1739
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(..) wlasciwie jak sprawdzilam to nie bede na drugi koniec miasta do pracy jechac na 3 godizny, olalam mam nadzieje, ze jestescie ze mnie dumne

Ale mi się zachciało pączków, najlepiej z różą...

Dziewczynki, właśnie mi kurier przywiózł materacyk Jest boski i bardzo mi się podoba taki delikatny wzorek na pokrowcu, o taki: http://www.24zabawki.pl/foto_allegro/001053/5.jpg
I tak się zastanawiam czy mam ten pokrowiec uprać? Chyba tak, no nie?
Wy pierzecie?

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-16 o 09:55
Stary 2011-02-16, 09:53   #1740
Aliczka88
Zadomowienie

Ide sie pomalować bo jak kret wyglądam, może szczele dla Was jakiegoś pikczersa

Wiem... Nie możecie się już doczekać
hihi

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości