|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ddaaiissyy fajnie że wsio ok
![]() moria mój gin to w ogóle wyśmiewa wszystkie luteiny i progesterony po 18tc, bo wtedy już łożysko pięknie samo produkuje progesteron i nic mu więcej nie potrzeba ... ![]() (pamiętam jak w poprzedniej ciąży dostałam plamienia ok 16tc i dostałam od innego gina luteinę, to bardzo się dziwił po co ? ) |
|
|
|
#1712 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
A co do broszki Cytat:
Cytat:
Wiesz, po IV to się zawsze tak, w razie czego, bierze progesteron do 16t. i finito a u mnie prawie 30t. się zaczyna i mam brać
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
daisy super, ze wsio okej
![]() a ja skarpetki zdejmuje, bo mam takie paputki jednorazowe u gina hehe a glupio bym wygladala w skarpetkach i tunice
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja powiedzialam tu ze moj polski gin kazal mi brac duphaston(progesteron) na poczatku ciazy bo mialam bole plus tamto poronienie to dostalam niezly ochrzan od gina tutaj ![]() Cytat:
ale do 17 tygodnia tylko bralamkoncze bo sen mnei zmorzyl, na szczescie jutro moge pospac )))buziale |
||
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego też są paputki
ale ja w podkolanówkach zostaje ...i ma takie spódniczki jednorazowe, można nimi się owinąć i śmignąć na samolot
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
moria nie wiedziałam ze jestes po in vitro. gratuluję, ze sie udało
pewnie dlatego gin taiki przewrazliwiony.
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam wadę, choć może niewielką, ok. -2.00 i jakiś astygmatyzm, ale dawno nie badałam, może powinnam się przejść sprawdzić... Zwłaszcza, że dostałam badanie gratis z Vision Express...
agus Ja miałam odczyn Wassermana Ja też mam badanie na każdej wizycie, ale dotychczas nic nie dostałam na żadną infekcję... Wpisał mi tylko na kartę ciąży, że mam jakąś bakterię, przy której podaje się jakiś zastrzyk przy porodzie... ![]() Myślicie, że gin mi da zwolnienie do następnej wizyty tak pro forma?? Bo ja teraz mam tak, że nie mogę mieć nieobecności na zajęciach innej niż zwolnienie lekarskie, no i jak się będę gorzej czuć, to musiałabym do internisty lecieć i mu tłumaczyć, że słabo albo cokolwiek, a tak miałabym "na wszelki wypadek"...
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
No i tak oto bezsenność zmusiła mnie do ujawnienia się (zawsze siedzę cichutko i tylko czytam
![]() To ja się tylko tak przywitam i zabieram się za czytanie (mam duże zaległości - 5 tygodni )A wszystkim mówię dzień dobry !!! ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- www.kwestiasmaku.pl najlepsze przepisy i na naleśniki najlepszy jest ten: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...nalesniki.html
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-02-16 o 04:39 |
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
atiz wspolczuje
witamdziewczyny masakra! gardlo mnie boli, z nosa leci krew napilam sie goracego soku malinowego, ale nie moge usnac ze wzgledu na zapchany nos juz myslalam ze mnie to nie spotka. Tż pojechal do pracy z goraczka i spuchnieta twarza bo zab go bolal. A ja 30tc i chora zeby malenka na tym nie ucierpiala![]() co radzicie?? wczoraj Tż wymyslil imie Lena wiem wiem jest popularne ale czy nie jest slodkie?
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny boje sie
![]() ![]() ![]() zaparzylam sobie melisse z dwoch torebek i mam nadzieje pomoze. Blagam o kciuki!!!! ![]() : prosi:Aga_pe kciuki za wizytke kochana
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
www.kwestiasmaku.pl
najlepsze przepisy i na naleśniki najlepszy jest ten: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...nalesniki.html
|
#1723 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zytus
sliczne zakupy ![]() andziot oj wiem co czujesz, mojemu tez sie czasem zdarza wyjezdzac na tzw. "montaz" i strasznie tesknie...a to niby jedna gora dwie noce ![]() Cytat:
![]() czesem lepiej nie wiedziec... Cytat:
Cytat:
agnieszko dziekuje-wiesz za co![]() Cytat:
podziwiam ja tez bralam luteine ale do 17tc. Zadzwonilam do gin, mowie ze dobrze sie czuje i czy musze brac jeszcze- ona ze jak chce moge zrezygnowac...ale jakby sie cos dzialo mam dzwonic i juz bylo dobrze...a bralam bo mnie w 12-14tc brzuch strasznie ktoregos dnia zabolal jak na okres...Cytat:
no prosze zobaczyla przystojniaka i sie cieszy!![]() Cytat:
|
|
|
#1724 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ile tu rannych ptaszków ![]() Cytat:
![]() Ale jak czytam, że też anula i kasia nie biorą i nie brały tak długo progesteronu to zaczynam akcję "odstawianie" ![]() Cytat:
Jeśli Ci się nudzi to czytaj ale lepiej bądź z nami na bieżąco, bo Ty będziesz stare nadrabiać a tu nowe jak grzyby po deszczu wyskakują Co do tych naleśników, też je robiłam i wyszły b. kiepskie Proporcje na pewno miałam dobre, bo używam wagi kuchennej więc co do grama dodaję wszystko jak należy i z tego przepisu wyszły mi najgorsze naleśniki w karierze. Może kiepski dzień miałam po prostu ![]() Najlepsze wchodzą mi z tego najprostszego przepisu: mąka+woda+mleko+2jajka+só l Cytat:
Dużo, dużo pij, najlepiej herbatkę z miodem i cytryną, jeśli boli gardło to dodatkowo płucz np. naparem z szałwi (kupisz w zielarskim lub aptece chyba za 3-4zł) lub roztworem soli. Na nos niewiele poradzisz, można sól morską w sprayu stosować taką jak dla dzieciaczków kupujemy. Dodatkowo możesz wziąć witaminę C i mi zawsze pomaga czosnek. Jeśli nie lubisz naturalnego to jest wyciąg z czosnku w tabletkach bezzapachowy A Lenka to piękne imię! Popularne fakt, tak jak "Kasia" w naszym roczniku ale dużo sympatyczniejsze niż Nikola ![]() Sama myślałam nad nim, chciałam trochę zmodyfikować na Elenka lub Alenka tym bardziej, że z Aleny można zrobić Alę - też śliczne imię Cytat:
![]() Zaciskam za Ciebie i agnieszkę_pe
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-16 o 06:53 |
||||
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z samego rana
![]() Cytat:
![]() Leć do lekarza, żeby dał Ci jakieś leki i będzie dobrze ![]() Lenka też mi się podoba - nawet o nim myśleliśmy, ale urozmaiciliśmy do Elena. Do Lena też można skrócić ![]() Cytat:
![]() Uciekam na glukozę... Jak mi jej dziś nie zrobią, to
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-16 o 06:58 |
||
|
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha no i najważniejszeJeszcze miałam Wam napisać, że mnie dziś taki ból rano złapał pod żebrami (dlatego już nie śpię od 6), że miałam łzy w oczach, ledwo do łazienki doszłam. Wcześniej też czułam coś w tym miejscu, szczególnie rano gdy bardzo chciało mi się siku ale dziś to było przegięcie, z resztą ciągle mnie ciśnie mimo, że Nospę wzięłam ( pierwszy raz). anula - podejrzewam, że to ból podobny do Twojego - uczucie takie jak na kolkę ale trochę wyżej, jakby pod żebrami w głębi ciała z prawej strony, no i zdecydowanie mocniejsze, zgięta w pół szłam, do tego w zależności od pozycji raz ból odchodzi, raz przychodzi . Może tam jakiś narząd jest i go mała uciska a ja spałam i ostatnio śpię na prawej stronie. Kładę się na lewej ale później budzę na prawej, coś mnie do TŻ'ta chyba ciągnie ![]()
|
#1727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dobrze daj znaka jak dojdzie ![]() Cytat:
dzieki za kciukasy, ja juz na nogach od 6tejlekki stresik coz to dzisiaj bedzie, chociaz jestem pozytywnie nastawiona od paru dni bardzo czesto napina mi sie brzuch, ale to chyba normalne, czuje juz kazde okrecenie mlodego, tz mowi ze widac gdzie lezy mlody bo mam krzywy brzuch i chyba cos w tym jest bo zawsze trafi jak sie go pytam gdzie widac dziecko![]() remont u nas ciagle trwa, jestesmy na etapie agd i finansowo. chyba bede musiala pare dni przenocowac u mamy zeby nie siedziec w tych smrodach od farb i innych zapaszkow. bede musiala cos wykombinowac z netem bo oni tam nie maja ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- wrzucilam do albumu fotk mlodego z balu przebierancow ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- dziewczyny mam kolejny powod do szczescia! wyglada na to ze moja faza ostrego tycia lekko ucichla! jem tak jak jadlam, w sumie to nic nie zmienilam a przez tydzien podskoczylo mi 300gram ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() za dzisiejsze wizyty Ja w przeciwieństwie do was żadnych magnezów, lutein itp itd nie brałam, na początku tylko kwas foliowy a teraz feminatal N czyli femibion i to tylko co drugi dzień i odpukać na razie jest ok, ale jak czasem piszecie to mam wrażenie że strasznie dużo tego macie ![]() mój mały ostatnio daje mi popalić w nocy , a już myślałam że z niego będzie taki śpioch jak ze mnie , zawsze w nocy ma swoje pory na przewracanie się do góry nogami![]() pędze na śniadanie i zmykam zawieść siuśki na badania (nie lubię sikać do tych pojemniczków bo zawsze mam wrażenie że sobie ręce posikam , jak by nie mogli wymyślić czegoś bardziej poręcznego )agnieszka_pe25 jak ty to robisz że nie tyjesz??? ja od jakiegoś tygodnia mam wzmożony apetyt, nie wiem dlaczego, ale cały czas chodzę głodna jak wilk, jak tak dalej pójdzie to pójde w góre z tymi kg że hej
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-02-16 o 08:37 |
|
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.ginek ostatnio cos tam delikatnie powiedzial ze ciut duzo , i ze zobaczymy czy to takie jednorazowe skoki i jak bedzie tym razem![]() dlatego sie tak ciesze za to brzuch rosnie mam wrazenie z dnia na dzien, nie spie po nocach bo czuc jak sie mlody okreca, nawet nie tyle ze kopie. tak barrrrrrrrrrdzo jestem ciekawa jaki jest duzy, ale juz dzisiaj sie dowiem
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Na razie dzielnie się powstrzymałam przed zjedzeniem i zostawiam sobie na drugie śniadanie ![]() Kasia, imię Lenka bardzo ładne (choć rzeczywiście popularne). Stawiam na Lenkę zamiast Nicoli ![]() Paulizia, nie bój żaby już niedługo będziesz w Pollandii Trzymam kciuki Moria, ja też biorę Luteinę więc nie jesteś sama Trochę to uciążliwe jest
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze !!! Cytat:
Lena - bardzo ładnie, chyba mniej popularne niż Zosia i Hania i Gabrycha ![]() a powiedz mi kasiu jakie meble montuje twój tż ??? bo firma mojego męża czasami szuka jakiś montażystów i ostatnio nawet w łodzi potrzebowali ... on w jakiejś firmie pracuje ??? powodzenia, oby dziś za późno nie było ![]() aga_pe twój synek jest niezłym ciachem ![]() Wstaliśmy ! i już owieczką poskakałam nawet ![]() obiad dziś odmrażany tylko na spacer mi się nie chce iść z Zochą |
||
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
No to siup
Brawo dziewczyny ![]() Witam z rana!! ![]() Ja od niedzieli budze się o 4.00 i po spaniu... Dzieciątko nasze ma taką dyskoteke w brzuchu, że nie da się tego opisać! Wszoraj szalał cały dzień i widze, że dziś spokojniejszy Jeszcze 2 tyg do wizyty może w końcu się dowiemy Jeszcze 2 tyg i 1dz do TŁUSTEGO CZWARTKU!!!! Zjem 15 pączków i 20 róż karnawałowych Jeszcze 3 tyg i USG 3d Jeszcze 3 msc i rodze ![]() Ide zrobić sobie zieloną herbate....
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
Andziotka,to masz dziś okrutnego lenia
![]() ja dziś gotuje fasolke po bretońsku i zmykam pobiegac po lumpkach ,moze coś upoluje
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamy! Po wczorajszych "atrakcjach" popołudniowych dziś już czuję się dobrze. A myślałam, że mnie czeka wyprawa na pogotowie. No cóż, już wiem, że wiosenne porządki będę robić w lecie
![]() za wszystkie wizytki i współczuję przeziębionym mamom,moja córeczka też coś zaczyna łapać, a jak ona się rozchoruje, to mnie też zaraz położy Mąż dziś pojechał na cały dzień na badania - jeśli wszystko będzie w porządku to dostanie umowę |
|
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Ciężarówy w ten słoneczny poranek
![]() ![]() My dalej leżymy Wczoraj do popołudnia popracowałam w łóżeczku i oczywiście od razu gorzej... wieczorem już masakra brzuch mnie bolała, na płasko całkiem leżałam i jeszcze podbarwiony śluz lekko, więc dzisiaj nie ma to tamto, leżymy plackiem i koniec i kropka Tylko, że dopiero 9,30 Dzisiaj TŻ zaspał do pracy i wszystko biegusiem rano hehe... Korzystając z mojej pozycji poziomej udaję się na zakupy czyt. allegro
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
monika21121984 ale mi wjechałaś na ambicję
![]() ale chyba zbyt mało bo i tak mi sie nie chce ![]() ![]() żeby mi się chciało tak jak się nie chce !!!!!!!!! |
|
|
|
#1738 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej moje ranne ptaszki, ja wlasnie zjadlam wielkie sniadanie, bo siedze w domku tymczasowo, stwierdzilam, ze skoro mam szkole rodzenia o 12:30 wlasciwie jak sprawdzilam to nie bede na drugi koniec miasta do pracy jechac na 3 godizny, olalam
mam nadzieje, ze jestescie ze mnie dumne![]() Cytat:
![]() cieplutko przytulamy coby jak najszybcej przeszlo ![]() A Lena wiem, ze popularna, ale mnie sie bardzo podoba. Nasza bedzie mega popularna Zosia(ale w papietrach bedzie Sofia, skoro juz mieszkamy na stale w Norwegii) i ja tam sie nei przejmuje, najwazniejsze, ze pasuje do dzidzi ![]() Cytat:
prosze sie nie bac!!! A kciuki saaa oczywiscie ![]() ![]() Cytat:
)mnie Moria lekarz w PL(zreszta jeden z lepszych krakowskich) kazal brac duphaston i zreszta luteine tez do 17 tygodnia bo mialam skurcze plus bal sie poronienia po pierwszych akcjach, szczegolnie ze ja mialam straszne przejscia potem, zabiegi, mnostwo antybiotykow itp, jak podejrzewal infekcje to nic nie przepisywal tylko robil wymaz, ale u niego bylam tylko 3 razy jak bylam w PL na pocztku, potem dzwonilam czy mam dalej brac proghesteron, ale powiedzial, ze to juz nei ma sensu w pewnym tygodniu bo lozysko przejmuje wsyztskie funkcje i na nic te leki tak naprawde nie wplywaja, ale moze twoj naprawde sie toba martwi bo IV, powiem ci w sumie, ze w PL wyjatkowo przewrazliwieni sa lekarze i dokladni w porownaniu do innych krajow, wiec sama nie wiem z jednej strony wolalabym meic te wszytskie badania, glukozy, szyjki itp, a z drugiej moze lepiej nie wiedziec i sie nie denerwowac(hmmm oby to bylo takie latwe w moim przypadku ![]() Cytat:
wiec tym bardziej trzymam kciuki![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizyte kochana!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() idz na spacer kochana, dla zdrowka ![]() a ja zaraz wskakuje pod prysznic
|
|||||||
|
|
|
#1739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mi się zachciało pączków, najlepiej z różą... ![]() Dziewczynki, właśnie mi kurier przywiózł materacyk I tak się zastanawiam czy mam ten pokrowiec uprać? Chyba tak, no nie? Wy pierzecie?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-16 o 09:55 |
|
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Ide sie pomalować bo jak kret wyglądam, może szczele dla Was jakiegoś pikczersa
![]() Wiem... Nie możecie się już doczekać ![]() ![]() hihi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

a juz ktorys raz widze ze takie sformuowanie jest uzyte.
Wiesz, po IV to się zawsze tak, w razie czego, bierze progesteron do 16t. i finito a u mnie prawie 30t. się zaczyna i mam brać

napilam sie goracego soku malinowego, ale nie moge usnac ze wzgledu na zapchany nos
zeby malenka na tym nie ucierpiala

finansowo.
Na razie dzielnie się powstrzymałam przed zjedzeniem i zostawiam sobie na drugie śniadanie
Brawo dziewczyny