Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 22:17   #691
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Jednak po rozmowe z TZ i mama zdecydowałam się na Ciechanki, jutro zamierzam dzwonic i umowic się na sobote, mam nadzieje, że będa wolne terminy....
zależy jaki chcesz miesiąc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:20   #692
Nika0208
Rozeznanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
zależy jaki chcesz miesiąc
zalezało by mi na kwietniu... ale zobaczymy jakie pozostały...a wy kiedy zamawialiście sale?
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:22   #693
(kicia)
Zakorzenienie

miesiąc temu. Co do kwietnia to wiem że pierwsza sobota po świętach jest zajęta czy jakoś tak bo mojego taty kolegi syn robi tam wesele

Stary 2011-02-15, 22:26   #694
Nika0208
Rozeznanie

Mam nadzieje, że otrzymam dobrą wiadomośc i 28 kwietnia będzie wolny... wiec trzymać kciuki
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:28   #695
(kicia)
Zakorzenienie

będziemy trzymać na pewno uda wam się coś załatwić

Stary 2011-02-15, 22:30   #696
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
A jednak zrobiłam tą biżuterię, co sądzicie? może zamiast różowych perełek dać białe? Z tym że chyba będe miała dodatki w kolorze różu, różowe kokardki na zaproszeniach. Od tż są te największe kamienie, postarał się chłopak nie ma co. Kurcze dlaczego w moim mieście nie ma sklepów z produktami do biżu... Proszę nie sugerować się skórkami na paznokciach
prześliczna
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
zdjecie poniżej - wiem moze być dyskusyjny ale do prostej sukni będzie perfekt mi sie takie podobają
piękny podobają mi się takie
Cytat:
Napisane przez kejtushka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, tu nowa PM-ka 2012 Przyjmiecie do swojego grona?
witaj
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane za kciuki, zadziałały! Zaliczyłam na 4 i kolejny z głowy, dziękuję Wam
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jak tak patrze na te wasze ceny to my mamy chyba strasznie drogo
za jeden dzień 185zł (w tym soki niegazowane, ciasta tort, woda gaz. i nie gaz.)

Ale wszędzie mniej więcej takie ceny... od 160 (bez napoi, ciast tortu) wzwyż.
Na śląsku tak drogo ? czy tylko w mojej okolicy

to 120zł brzmi dla mnie jak marzenie
na Śląsku ogólnie jest drogo ja w umowie mam 170 ale może wzrosnąć + może być dopłata jak będziemy chcieli szerszą wersję menu (jeszcze się wahamy ale być może się zdecydujemy bo wtedy zawiera ciasta więc mielibyśmy z głowy ) Tortu w cenie nie ma, ale mi nie zależało bo chciałabym wyjątkowy tort, który sami sobie wymyślimy
To była jedna z niższych cen jakie spotkałam, zazwyczaj było ok 200 zł, a nawet w jednej sali było 270 z tym ze alkohol bez ograniczeń w cenie
Cytat:
jak kupicie coś tańszego nic się nie stanie. To sąsiadka więc wiesz nie musisz wydawać 300-400zł. Kup coś tańszego ale z klasą

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Wesele w mojej sali http://www.salagracja.cba.pl cena to 230 zł za osobę za 2 dni i takie są średnie ceny w Częstochowie. W tym mamy 5 posiłków + sałatki, zimne płyty, cista, kawa itd. A poza tym ze względu na dużą liczbę gości dostaliśmy gratis od właściciela auto na ślub i roznoszenie wódki, którego nie było w cenie, oraz udźce w połowie ceny.
bardzo ładna sala

Dziś dzwoniłam do rodziców i tata mówił ze widział się z proboszczem (znają się prywatnie i akurat miał jakąś sprawę do mojego taty) i powiedział ze nie ma żadnego problemu żeby nasz ślub był w środę (kiedyś pisałam że inny ksiądz który był u rodziców na kolędzie miał do tego obiekcje) Nawet pytał o której godzinie chcemy, ale mój tata oczywiście zapomniał, ze mu mówiłam ze o 16
Tak wiec w okolicach maja (żeby było tak rok przed) pójdziemy do kancelarii zaklepać godzinę Ale kamień z serca mi spadł normalnie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 23:50   #697
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Ja tak przelotnie... I znów PMek przybywa- fajnie, bo grono stresujących się powiększa

Chatka- gratulacje

Wysyłka paczek z USA- ja wysyłałam pocztą polską z wersją lotniczą czy jak to się nazywa do Kanady i zapłaciłam (tylko!!) 120 zł, więc polecam taki sposób

Ten album drewniany skojarzył mi się (bez obrazy proszę) z... urną

A i kto tam do tego TŻowego łóżeczka wskakiwał?- zazdroszczę...

Kolczyki ładne, zresztą wszystko ręcznie robione jest super... ale nie mój styl

A i się pochwalę- kościół wstępnie ustalony, we wtorek po Wielkoanocy mamy się stawić osobiście, na razie tylko zapisani jesteśmy I byłam u jubilera o moje "skarbeczki" zapytać i powiedział, że to problematyczne obrączki i muszę czekać na wycenę do poniedziałku :/ Pójdę jeszcze do innych, bo 6668,5 zł za obrączki nie dam

I przez te moje rozterki ślubno-kieckowe nie oglądam na razie sukienek, ale wrzucę coś, co mam na kompie i jest rozbrajające i poprawia humor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sliczna_suknia_slubna(2).jpg (23,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SUKNIA1015640x480.jpg (21,8 KB, 28 załadowań)
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 01:03   #698
betterw
Raczkowanie

Cytat:
w tym roku jest 120 zł osoba poprawiny 50 zł ale może o 10 zł wzrosnąć

w cenie są napoje, 5 dań gorących (do wyboru), sałatki wędlinki itp

dzieci do 6 roku gratis

dzieci od 6 do 12 lat 50 %

para młoda gratis

jedzenie dla fotografa kamerzysty zespołu opłaca się tak jak za gości weselnych

możliwość wiejskiego kącika można się dogadać i mieć z własnych wyrobów tylko trzeba mieć zaświadczenie z sanepidu

ciasta nie są w cenie

wszelkie wyroby jakie pozostają po weselu są spakowane i oddane nam
Ale Ci zazdroszczę tych cen. My 1 dzień będziemy mieć drożej niż Ty 2 i to bez takich rzeczy tupu ciasta (u Ciebie też tego nie ma w cenie), tort, owoce, słodycze, napoje typu cola... Ech.... ale takie są ceny na Śląsku. Ty masz dzieci do lat 6 gratis... A my mamy do 6 lat 50%, powyżej 6 lat całopłatne i tego nie udało nam się wynegocjować, chociaż próbowaliśmy. Opłatę za obsługę też mamy 100% płatne.
A gości mamy z całej Polski i oni tego nie czują, że my wydamy ok.500 zł od pary za samo jedzenie i picie na sali i że za dziecko będziemy płacić też 100% i co gorsza rodzice TŻ też tego nie rozumieją, a niby obiecywali, że nie będą się wtrącać, a teraz czemu dj a nie 4 czy 5-osobowy zespół, czemu nie będzie beczki z piwem, wiejskiego stołu, albo że jak w restauracji, a nie w remizie, to będzie za mało jedzenia itp. Dobrze, że chociaż co do liczby gości nam nie mówią, żeby więcej (zapraszamy ok.50-60 osób). Ale my poprostu MUSIMY się zmieścić w max 30 tys. i nie możemy sobie pozwolić na jakieś niepotrzebne wydatki. Chcemy uczcić nasz ślub razem z najbliższą rodziną, ale bez zbędnych pierdółek. Ja się tym staram nie przejmować, ale jego rodzice dzwonią do niego ostatnio codziennie (dziś przy mnie 3 razy) i codziennie coś im nie pasuje i przez to on się stresuje i potem ja. Marzę o jakiejś może nie podróży, ale chociaż wycieczce poślubnej, więc chciałabym, aby nam z tych 30 tys. zostało coś na tą wycieczkę.
A Wy planujecie jakiś wyjazd po slubie Dziewczyny?
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:28   #699
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
Nika0208
trzymam kciuki za termin

Ewusia_marchew super, że możecie wziąć ślub w środę masz już przynajmniej spokojną głowę.

Wiktusiaczek to ja wskakiwałam do łóżka Tż a raczej do naszego wspólnego zastanawiam się jak można zrobić jakikolwiek krok w tej sukni nr 2

betterw kiedyś myśleliśmy o tym, żeby wyjechać, ale nie wiek czy zaraz po ślubie. może przełożymy wyjazd na pierwszą rocznicę. zobaczymy jak to później będzie.
Stary 2011-02-16, 07:31   #700
kindziulindzia
Zakorzenienie

mi się marzą Malediwy zakochałam się od pierwszego wejrzenia trochę droga będzie ta wycieczka ale raz w życiu ma się podróż poślubną i chociaż raz w życiu chciałabym tak dalej wyjechać a taka wycieczka na 2 tygodnie all inclusive to koszty rzędu 11 000 zł ale jest tam poprostu pięknie jesli jednak wypadki losowe potoczyły by się inaczej to moim wyjściem awaryjnym są: Sycylia, Hiszpania, Kreta, Wenecja albo tu zaskoczę Islandia
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:48   #701
Jazzowa Panienka
Raczkowanie

Hej dziewczyny czy można się dołaczyć?!

moj ślub 08.06.2012 nie mogę przez tą datę po nocach spać...
Kwiecień: 60 kg

zakochana: 26.05.2006
zaręczona: 24.12.2010
zaślubiona: 08.06.2012

i znów walka z samą sobą:
luty 2013: 70 kg
mój cel: 58 kg
Jazzowa Panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:03   #702
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzowa Panienka Pokaż wiadomość

Witamy coraz nas więcej
19.05.2012
Stary 2011-02-16, 08:51   #703
Nattiv
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

My dalej stoimy w miejscu z księdzem. Tż chory i znowu ten tydzień odpadł. Ehh a byłoby już z głowy

Madziuniusia Myślę, że to dobry pomysł dać jakiś drobniejszy prezent. Jak nie album to jakieś fajne filiżanki/kieliszki. Mieliby w czym popijać poranną kawkę lub wieczorkiem winko

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:10   #704
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dziś dzwoniłam do rodziców i tata mówił ze widział się z proboszczem (znają się prywatnie i akurat miał jakąś sprawę do mojego taty) i powiedział ze nie ma żadnego problemu żeby nasz ślub był w środę (kiedyś pisałam że inny ksiądz który był u rodziców na kolędzie miał do tego obiekcje) Nawet pytał o której godzinie chcemy, ale mój tata oczywiście zapomniał, ze mu mówiłam ze o 16
Tak wiec w okolicach maja (żeby było tak rok przed) pójdziemy do kancelarii zaklepać godzinę Ale kamień z serca mi spadł normalnie
Super, że się ksiądz zgodził .

Cytat:

Witaj! Chwal się pierścionkiem i opowiadaj co masz załatwione
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:55   #705
(kicia)
Zakorzenienie

My w podróż poślubną taką wymarzoną pojedziemy zapewne w pierwszą rocznicę. A w sierpniu po ślubie może Zakopane które kochamy lub morze. Albo jeszcze lepiej Paryż mam rodzinę we Francji to może i koszty by były niższe A taka wymarzona podróż to Tunezja lub Egipt, Karaiby. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Witamy nowe PM

a teraz lecem do fryzjera przynajmniej grzywkę obciąć choć mam ochotę i włosy ale będę silna

Stary 2011-02-16, 10:00   #706
melod_y
Zakorzenienie

Hej wszystkim
ja tak tylko na chwile bo zaraz muszę zakuwać na ostatni egzamin
Wczoraj pisałam meile do fotografów (mam wybranych chyba z 7) I dzisiaj wieczorkiem już koniecznie muszę się zdecydować z TŻ którego wybrać.
Później zaczniemy szukać kamerzysty i orkiestry

Co do orkiestry! Wiecie co się dowiedziałam?
Może nie mieszkacie w małych miejscowościach- ale u mnie na wiosce często zdarza się tak że grają na weselach grupki osób którzy ot tak sobie założyli zespół. To znaczy- sąsiad miał saksofon, inny ładnie śpiewał, Kolega sąsiada grał na czymś tam i oni jako że fajnie śpiewają dorabiają sobie na weselach.

Zespół taki często nie ma strony internetowej i nie ogłasza się nigdzie. Wiecie że może w trakcie wesele wejść kontrola do lokalu i sprawdzić czy taki zespół jest zarejestrowany?????
Chodzi głównie o opłaty za korzystanie z cudzych utworów. To są koszta jakichś 3%.
I jeśli taki zespół nam się trafi- Państwo młodzi za to płacą.
Także pytać zespołów czy oni mają takie pozwolenie!
Ja szczerze mówiąc chciałam chłopaków z sąsiedniej wioski którzy super grają ale właśnie oni chyba tak trochę na czarno są.....

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-02-16 o 10:01
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:34   #707
tusia_m
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jazzowa Panienka - witaj i opowiadaj o Was

melod_y - dobrze wiedzieć. Szczególnie jeśli jakieś osoby zastanawiają się nad tego typu zespołami. Często myślimy, że zaoszczędzimy trochę kasy, bo weźmiemy takich grajków, którzy przecież ładnie grają i śpiewają a tu...klops. Niepotrzebne nerwy, a pieniądze i tak trzeba będzie zapłacić.

podróż poślubna - z racji tego, że chcemy budować dom, wszelkie fundusze będziemy odkładać na ten cel. To w końcu nasz priorytet Ale z podróży poślubnej na pewno nie zrezygnujemy! Nie będą to wprawdzie Malediwy, Costa Brava, Dominikana itp. Może wybierzemy się nad nasz Bałtyk. Wtedy będzie po sezonie, więc ceny będą niższe. Zawsze nam jeszcze zostaje jedna alternatywa (gdyby się okazało, że jesteśmy spłukani) - domek letniskowy TŻ
Wolę szybciej mieszać w swoim domu, niż wygrzewać przez 2 tyg. tyłek na plaży W końcu tyłki możemy sobie wygrzać 2 lub 3 lata po ślubie Niestety albo rybki, albo akwarium.

Ewusia_marchew - cieszę się, że ksiądz nie miał nic przeciwko środowym ślubie. Swoją drogą dla mnie to trochę dziwne, że kapłan może mieć do tego jakieś obiekcje... W końcu niech się cieszy, że młodzi się pobierają A nieważne czy będzie to środa, czwartek, czy sobota.

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:17   #708
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Hej, hej

Ciężko było, ale nadrobiłam wszystko z poprzednim wątkiem włącznie

Cytat:
http://demotywatory.pl/2701423/Niektore-slowa
tak mi się skojarzyło

I przypomniało mi się jak w podstawówce byłam na wycieczce z klasą TŻta. Jednego wieczoru cały czas mnie zaczepiał. W mało subtelny sposób co mnie denerwowało no ale nie wymagajmy od 12sto latka żeby był mistrzem flirtu W życiu bym nie pomyślała ze 10 lat po tej wycieczce zostanę jego żoną

paulinka009 będziemy razem najmłodszymi w tym gronie u mnie tak samo jest rocznikowo no chyba że mamy w swoim gronie panią z 91 roku
Stary 2011-02-16, 11:19   #709
kala2731
Przyczajenie

Witajcie szybkie jestescie w tym pisaniu

My z moim lubym robimy wesele sami nie w hotelu uważamy ze o wiele drożej nas to wyniesie jak podliczylismy to koszty nie sa takie tragiczne jak za 2 dniową impreze (10000zł) w tym juz mamy alkohol ciasta, owoce, napoje, jedzienie oraz kucharki z obsługa całego wesela a wesele mamy na 130 osob czyli wychodzi nam nie całe 80zł za osobe Jak szukałam czegos po hotelach to najtaniej znalazłam za 150zł z czego do 2012 cena wzrosnie o 10%(chyba ze zle szukałam) a w ofercie nie było ciast i alkoholu...
nena Bizuteria śliczna
melod_y nas zespół poinformował ze oni nie opłacaja zaiksu ze to niby osoba zlecajaca impreze za to płaci. My nie płacimy bo nasze wesle jest na ogródkach działkowych i sadze ze tam nie wpadna z kontrola
kindziulindzia nam sie trafiła fajna okazja za podroz poslubna do Kenii na 2 tyg all inclusive za 5ooozł od osoby ale szykuje sie wycieczka tez do moich kochanych Indii. Tylko ze moj luby chce Kenie ale jakos go namowie na Indie
Madziuniusia Bardzo fajny pomysł na prezent chociaż fajne sa teraz reczniki z wypisanymi imionami albo mąż,żona bardzo mi sie to podoba chetnie sama chciałabym takie dostac
kala2731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:24   #710
ibyza
Wtajemniczenie

magdziaS ja nie wiem jak u nas jest ,wiem tylko, że możemy się dopiero zapisać pod koniec roku i włąśnie dlatego też się boję , że moja 16 godzina będzie juz zajęta ;/ ale tak czy isak pojedziemy do księdza razem a Ty może idz do niego w niedzielę po mszy, też powinien zapisać, najwyżej powiecie, że na tygodniu pracujecie i nie wyrobicie się przyjechać przed 16

nika0208 Trzymamy kciuki

Jazzowa Panienka witaj kolejna czerwcowa skąd do nas piszesz??? co macie załatwione??
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:33   #711
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Napisane przez kala2731 Pokaż wiadomość

My z moim lubym robimy wesele sami nie w hotelu uważamy ze o wiele drożej nas to wyniesie jak podliczylismy to koszty nie sa takie tragiczne jak za 2 dniową impreze (10000zł) w tym juz mamy alkohol ciasta, owoce, napoje, jedzienie oraz kucharki z obsługa całego wesela a wesele mamy na 130 osob czyli wychodzi nam nie całe 80zł za osobe Jak szukałam czegos po hotelach to najtaniej znalazłam za 150zł z czego do 2012 cena wzrosnie o 10%(chyba ze zle szukałam) a w ofercie nie było ciast i alkoholu...
A gdzie robicie wesele? Skąd jesteś?
Stary 2011-02-16, 11:39   #712
kala2731
Przyczajenie

Basiek19 Jestem z Wrocławia Znalezlismy fajna sale na ogrodkach działkowych miesci ok 150 os jest do naszej dyspozycji od srody do poniedziałku
kala2731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:41   #713
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
A Wy planujecie jakiś wyjazd po slubie Dziewczyny?
my na razie nie planujemy podróży poślubnej nie wiem jeszcze gdzie będziemy pracować wtedy, (ja mam umowę do września w obecnej pracy), jak nasze mieszkanie będzie wyglądało (czy wyrobimy się z remontem przed ślubem czy jeszcze trzeba będzie kasę w nie wkładać) Najwięcej będzie zależało od funduszy oczywiście. Będziemy nad tym myśleć bliżej ślubu
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Ewusia_marchew super, że możecie wziąć ślub w środę masz już przynajmniej spokojną głowę.
oj tak ciążyło mi ot bardzo, ze już mamy część rzeczy załatwionych na 2 maja a teoretycznie mogłoby się okazać ze ślubu nam wtedy nie udzielą, to byłby dramat
Cytat:

witaj
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Zespół taki często nie ma strony internetowej i nie ogłasza się nigdzie. Wiecie że może w trakcie wesele wejść kontrola do lokalu i sprawdzić czy taki zespół jest zarejestrowany?????
Chodzi głównie o opłaty za korzystanie z cudzych utworów. To są koszta jakichś 3%.
I jeśli taki zespół nam się trafi- Państwo młodzi za to płacą.
Także pytać zespołów czy oni mają takie pozwolenie!
Ja szczerze mówiąc chciałam chłopaków z sąsiedniej wioski którzy super grają ale właśnie oni chyba tak trochę na czarno są.....
nie słyszałam o czymś takim ale to bardzo możliwe... Urząd skarbowy nie śpi
Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Ewusia_marchew - cieszę się, że ksiądz nie miał nic przeciwko środowym ślubie. Swoją drogą dla mnie to trochę dziwne, że kapłan może mieć do tego jakieś obiekcje... W końcu niech się cieszy, że młodzi się pobierają A nieważne czy będzie to środa, czwartek, czy sobota.
też tak uważam ale tamten dziwny ksiądz powiedział że na śluby to są soboty na szczęście proboszcz zdementował tę informację i powiedział że tamtego księdza to w ogóle w parafii nikt nie lubi

Dziś idziemy pierwszy raz na tańce nie wiem jakie buty wziąć ... kupiłam sobie specjalnie takie mięciutkie baletki z gumką żeby mi nie spadały, ale pochodziłam w nich po domu i mnie obtarły muszę znaleźć jakąś alternatywę na szybko

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:57   #714
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj zapisuję do kalendarza, a Ty nam opowiadaj wszystko o Was i chwal się pierścionkiem Ostrzegam, że my tu strasznie ciekawskie i rozgadane (ale to chyba widać po ilości postów) baby jesteśmy

betterw, my mamy w planach 2 podróże poślubne Chcemy jechać do Tajlandii, ale to raczej zimą, bo latem oni mają tam porę deszczową. Więc myślę, że za "prezenty", jakie dostaniemy od gości weselnych pojedziemy właśnie do Tajlandii. Natomiast tuż po weselu (w sierpniu) mamy zaproszenie do znajomych do Szwecji - mają mieszkanie w Sztokholmie i domek nad samym morzem i sądzę, że skorzystamy z tego zaproszenia, bo bilety, odpowiednio wcześnie zamówione są teraz bardzo tanie, a na miejscu kosztowałoby nas tylko jedzenie
Marzy nam się jeszcze kiedyś Indonezja, Wyspa Księcia Edwarda i w ogóle cały świat Ale to już jak będziemy megabogaci

Ewusia, super, że już załatwione A jak się Wasi goście zapatrują na środę, rozmawiałaś już z kimś na ten temat?
Na lekcje tańca najlepiej wziąć tenisówki, adidasy, ewentualnie czeszki jeśli masz... Najlepiej ćwiczy się w sportowych, jak najwygodniejszych

kala, mi też bardzo podoba się pomysł z ręcznikami z napisami Też mogłabym takie dostać Może którejś z 3 par, do których idziemy w tym roku na wesele zrobimy taki prezencik Bo jednak wydaje mi się, że nawet jeśli Młodzi wolą kasę, to jednak fajnie, jak jakieś prezenty też dostaną i będzie pamiątka...

melody, dobrze wiedzieć takie rzeczy. My akurat mamy Dja, ze wszystkimi możliwymi pozwoleniami, więc nie mamy się czego obawiać W dodatku mówił, że już kiedyś grał w naszym lokalu, więc fajnie, bo już będzie wszystko wiedział od strony technicznej

tusia, w Waszej sytuacji zdecydowanie akwarium Macie rację, gdybyśmy my stali przed takim wyborem też byśmy woleli pojechać na działkę, a dołożyć do domu. Ale na razie nie ma widoków na budowanie, więc możemy jechać.

Nika, to może zadzwońcie i zapytajcie, jak stoją z terminami. 3mam kciuki, żeby się udało zamówić, to i Ciebie będę oglądać jadącą na wesele może

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-02-16 o 12:00
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:17   #715
(kicia)
Zakorzenienie

znalazłam kolejne piękne buty na allegro... ale 12cm obcas no załamka żadne mi się takie typowo ślubne nie podobają (oglądałam także na stronach salonów)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452513050.jpg (27,3 KB, 24 załadowań)

Stary 2011-02-16, 12:21   #716
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
znalazłam kolejne piękne buty na allegro... ale 12cm obcas no załamka żadne mi się takie typowo ślubne nie podobają (oglądałam także na stronach salonów)
Właśnie takie mi się podobaja, ale nie ma szans zebym je założyła. Nie umiem chodzić w takich wysokich butach byłabym też wyższa od Tża nie wchodzi to w grę, ale co ja poradzę, że tylko takie mi się podobają
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:25   #717
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez kala2731 Pokaż wiadomość
Robienie wesela samemu faktycznie się opłaca. Ja też mam kucharkę i robimy wszystko sami, myślę, że to będzie zdecydowanie taniej niż jakbyśmy wybrali catering. Ja nie liczyłam ile nas to cenowo wyjdzie gdyż nawet jeszcze nie myślałam nad menu i trudno cokolwiek liczyć .

Cytat:
Buty są piękne, jednak ja też nie jestem zwolenniczką tak wysokiego obcasa na wesele. Moje nogi by chyba padły po całym dniu tańczenia, a na następny dzień kolejne tańce by były
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:25   #718
(kicia)
Zakorzenienie

ja myślę żeby takie założyć na ślub i pierwszy taniec. Bo dam radę bo chodzę w takich w wakacje. A potem zmienić ale może być problem z suknią bo jak dopasuje do wyższych to w niższych będzie się brudzić a jak do niższych to z wyższych będą mi wystawać. Ja jestem taka niziutka w stosunku do TŻ że choć na pierwszym tańcu chcę mu patrzeć głęboko w oczy nie musząc zadzierać mocno głowy

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-02-16 o 12:27
Stary 2011-02-16, 12:29   #719
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

w takich szpilkach to ja raczej długo bym nie potańcowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty-slubne.jpg (28,3 KB, 16 załadowań)
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-02-16 o 12:32
Stary 2011-02-16, 12:30   #720
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
ja myślę żeby takie założyć na ślub i pierwszy taniec. Bo dam radę bo chodzę w takich w wakacje. A potem zmienić ale może być problem z suknią bo jak dopasuje do wyższych to w niższych będzie się brudzić a jak do niższych to z wyższych będą mi wystawać. Ja jestem taka niziutka w stosunku do TŻ że choć na pierwszym tańcu chcę mu patrzeć głęboko w oczy nie musząc zadzierać mocno głowy
Właśnie z suknią może być problem, wiem, że na przymiarkę trzeba przyjść juz z butami w których chce się wystąpić, żeby Panie mogły dobrać odpowiednią długość
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości