Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 14:32   #4681
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Konspi, jak to co fajnego, nowa kolekcja
ale co konkretnie Ci wpadlo w oko?
Cytat:
Karenina, bierz duplo my mamy tylko ten wiekszy zestaw, wydaje mi się to bardziej sensowne niż klocki z FP, bo później możesz dokupić inne zestawy do kompletu
O właśnie dlatego, a poza tym wydaje mi się ze duplo są uniwersalne i nawet starsze dziecko się poźniej chętniej nimi pobawi niż takim fisher - prajskami dla maluszków

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Heloł Chciałam wszystko nadrobić ale chyba nie dam rady bo zaraz idziemy na kontrolę do lekarza z Wikim.
Z nowości to:
Mój syn ma alergie na którąś z tych rzeczy: proszek, mydło do kąpieli, pomarańcze, mandarynki, truskawki, poziomki, jajka, kakao, czekoladę, ogórki, pomidory Tak stwierdziła Pani dermatolog u której dziś byliśmy. Na razie nie może stwierdzić na co konkretnie alergia więc mamy wszystkie powyższe rzeczy wyeliminować
dla Wikiego za chodzenie

Poziomki truskawki a Wiki to już jadł w ogole

Z laptopem to mi nie mów. U mnie chcieli 1000 zł za tę pękniętą matrycę o ktorej Wam kiedyś pisałam

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:42   #4682
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Heloł Chciałam wszystko nadrobić ale chyba nie dam rady bo zaraz idziemy na kontrolę do lekarza z Wikim.
Z nowości to:
Mój syn ma alergie na którąś z tych rzeczy: proszek, mydło do kąpieli, pomarańcze, mandarynki, truskawki, poziomki, jajka, kakao, czekoladę, ogórki, pomidory Tak stwierdziła Pani dermatolog u której dziś byliśmy. Na razie nie może stwierdzić na co konkretnie alergia więc mamy wszystkie powyższe rzeczy wyeliminować

Wiki się nauczył wołać kupkę, narpierw woła ee eee a potem siada na nocnika i robi kupkę
No i uwaga mój leniwy syn 14 lutego zaczał chodzić Wiadomo jeszcze nie takie długie dystanse ale przez pokój już przejdzie sam. A już myślałam że się nie doczekam

I jeszcze bym zapomniała. Za naprawę laptopa 450zł!!! No szlag mnie trafi, liczyłam że z 300 może wezmą. Chyba sobie tą kase z Wikiego skarbonki odliczę bo normalnie nie mam słów Znowu się wkurzyłam jak mi się o tym laptopie przypomniało. Laptop 2000 a naprawa 1/4 gdzie tu uczciwość

Po kolei zanim sie pogubie...

Kurcze, kiepsko z ta alergia...kiedy robicie dokladne testy?

Gratuluje wolania na nocniczek!!

No i oczywiscie chodzenia - teraz sie zacznie impreza

Co do laptopa....zdziercy sa i tyle....mi kiedys cos tam sie zrobilo z laptopem i uslyszalam, ze za 75 Euro to oni tylko otwieraja i patrza, co sie dzieje...naprawa itp. extra...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
O właśnie dlatego, a poza tym wydaje mi się ze duplo są uniwersalne i nawet starsze dziecko się poźniej chętniej nimi pobawi niż takim fisher - prajskami dla maluszków

Taaaa? Ok....mysle mysle....

Moje dylematy obecnie:
* tory - drewniane czy plastikowe?
* parking - Wader czy FP?
* Zoo - FP czy Duplo
* kuchenka - FP czy Smoby?

Pewnie moj ksiaze zaraz sie obudzi i czas na deserek...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:45
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:47   #4683
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wiesz, ze snilo mi sie, ze chwalilas sie nam, ze Amelka ze swoja siostrzyczka wygladaja jak blizniaczki..?

niezły sen, może się sprawdzi fajnie by było

Cytat:

Wiki się nauczył wołać kupkę, narpierw woła ee eee a potem siada na nocnika i robi kupkę
No i uwaga mój leniwy syn 14 lutego zaczał chodzić Wiadomo jeszcze nie takie długie dystanse ale przez pokój już przejdzie sam. A już myślałam że się nie doczekam

I jeszcze bym zapomniała. Za naprawę laptopa 450zł!!! No szlag mnie trafi, liczyłam że z 300 może wezmą. Chyba sobie tą kase z Wikiego skarbonki odliczę bo normalnie nie mam słów Znowu się wkurzyłam jak mi się o tym laptopie przypomniało. Laptop 2000 a naprawa 1/4 gdzie tu uczciwość
uuu nie fajnie z tą alergią, moja jak coś dam co jest z mlekiem na drugi dzień ma czerwone policzki. Znaczy jogurt, czy śmietanę jest ok, ale np, kilka płatków zamoczonych w mleku więc jeszcze mleka jej nie mam zamiaru podawać.

duże ale to duże brawa za kupę i chodzenie

Co do laptopów to głupota, ale tak to z nimi jest, że naprawa dużo droższa, niż komputera stacjonarnego.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Z laptopem to mi nie mów. U mnie chcieli 1000 zł za tę pękniętą matrycę o ktorej Wam kiedyś pisałam
to już lepiej dołożyć i nowy kupić

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:54   #4684
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Karenina, a więc tak:

http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...452519955.html

to jest to największe zoo, ale mamy jeszcze 4 inne zestawy i powiem szczerze, że to chyba ulubione zabawki Blanki

a w Zarze podoba mi się :
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BCLUTCH%2BBAG
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...EATED%2BSKIRT( na mnie ładniej wygląda)
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...FLARED%2BSKIRT
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ASTING%2BLAPEL

i wieeeele innych....
nadrobię późnej bo już się szykujemy do koleżanki
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:10   #4685
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Kate to nieciekawie z tą alergią.. oby nic lub jak najmniej tego wyszło
za to brawa za chodzenie i wołanie o nocnik!!!

Kareninka my mamy duplo zoo o zoo polarna i klocki zwykła i liczby i Olcia się nimi dużo bawi więc ja jestem za duplo
a co do fp zoo to wolałabym taki traktor: jeździ, świeci, gra farmeta i wydaje odgłosy zwierzątek - bardzo fajna zabawka
o ile dobrze pamętam i FP ma jakś podobny w ofercie

ja z zabawek rozważam zakup laptopika dla małej widziałam go na żywo i Olci strasznie się podobał i taki domek strasznie mi się podoba

my już po spacerku.. ale zzzziiimno.

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2011-02-15 o 15:26
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:26   #4686
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Kareninka my mamy duplo zoo o zoo polarna i klocki zwykła i liczby i Olcia się nimi dużo bawi więc ja jestem za duplo
a co do fp zoo to wolałabym taki traktor: jeździ, świeci, gra farmeta i wydaje odgłosy zwierzątek - bardzo fajna zabawka

ja z zabawek rozważam zakup laptopika dla małej widziałam go na żywo i Olci strasznie się podobał

u nas jest -7 słoneczko i prawie brak wiatru

Ja narazie za zabawkami się nie rozglądam, nie mamy za dużo kasy, chyba że będzie jakiś przypływ gotówki...oby już niedługo...

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-02-15, 15:43   #4687
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina, a więc tak:

http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...452519955.html

to jest to największe zoo, ale mamy jeszcze 4 inne zestawy i powiem szczerze, że to chyba ulubione zabawki Blanki

Zapisalam sobie

A z tego, co pokazalas to ostatnie mi sie podoba, ale mam juz tyle rzeczy w tym stylu, ze lepiej nie mowic...jak bylam w Chinach to dawalam do szycia po kilka roznych kolorow tego samego modelu...

Cytat:

Fajny ten traktor...

Stary 2011-02-15, 16:04   #4688
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Kate to nieciekawie z tą alergią.. oby nic lub jak najmniej tego wyszło
za to brawa za chodzenie i wołanie o nocnik!!!

ja z zabawek rozważam zakup laptopika dla małej widziałam go na żywo i Olci strasznie się podobał i taki domek strasznie mi się podoba

Właśnie też ogladałam ostatnio domek i też mi się podoba
Laptopik jest fajny , tylko szkoda że te laptopiki dla dzieci mają taki ekranik, że ledwo widać

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Mam pytanko: Czy Wasze dzieci też tak dużo i często pierdzą???

Gosia u Nas nie ma bączków. Wydaje mi się że kiedyś było ich więcej

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Eeeee....Walentego zrozumialam....

Dzisiaj mozna bylo u nas w przedszkolu konkurs na to kto jest najbardziej zasmarkany...

Ten wlasnie garaz nr 2 jest w przedszkolu i maly lubi sie nim bawic tylko on ma duzo malych czesci, ktore oczywiscie André baardzo interesuja...a ten nr 3 jest dla maluchow juz od 18 m-cy i tych malych czesci jest minimum....hmmm....mysle caly czas intensywnie....

Ja olalam wczoraj Walentynki a jak otworzylam drzwi malzowi to zobaczylam przed nosem to... Załącznik 3748179

No to sie poswiecilam i machnelam raz dwa spaghetti z krewetkami...

Mam pytanko - kto ma zestaw Zoo Fisher PriceZałącznik 3748205Załącznik 3748206albo Zoo Duplo?? Załącznik 3748207
Ktore fajniejsze??

Piękny bukiet

Dziewczyny piszą o duplo więc wejź te

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Agusia, ale masz dobrą teściową oj jak ja bym tyle zjadła to pewnie bym w końcu przytyła
Dziś robie pizze

katekatee
Gratulacje za chodzeniei współczuje alergii.

Moja

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Agusia, ale masz dobrą teściową oj jak ja bym tyle zjadła to pewnie bym w końcu przytyła
Dziś robie pizze

katekatee
Gratulacje za chodzeniei współczuje alergii.

Moja jeszcze śpi ale zaraz pewnie wstanie. Dziś nie ma humorku.
Była też jedna kupka dziś. Dalej jesteśmy na diecie.

Dziewczyny kiedy można zacząc dawać dziecku pić mleczko po takiej chorobie jelitowej:confu sed:
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:25   #4689
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

no i kupiłam ten domek
Stary 2011-02-15, 18:28   #4690
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
ela, ja bym to zgłosiła Allegro. Mój brat miał tak samo, najpierw gadał długo z tym sprzedawcą, pokazywał, wysyłał mu kwitki, że pieniądze przelane, ale ten facet nadal nie wysyłał ani spodni ani kasy i zgłosił to zarządowi allegro i zwrócił kasę. A facet miał przerąbane trochę. Bo mogli to zgłosić na policję.
to allegro mu zablokowało konto napisałam do sprzedawcy jak i do all, co teraz będzie

Cytat:

Moje dylematy obecnie:
* Zoo - FP czy Duplo
no nie ma to jak mieć prawdziwe dylematy
i też bym wybrała zoo duplo, potem możesz dokupować inne zestawy

Kate- brawa dla Wikiego za kupę też bym tak chciała żeby Olka wołała, ale do dziś nie zaliczyliśmy nawet siku na nocnik

a ceny za naprawy laptopów są kosmiczne, ale też to trwa rozłożenie, naprawa, złożenie...

Lucky- fajny ten domek
ale ja już nie kupuję zabawek i tak sie Olka za bardzo nimi nie bawi, więc nie ma sensu

byłam dziś u gin, słuchałam serduszka, a 3 marca będzie USG

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-02-15 o 18:30
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:00   #4691
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy można zacząc dawać dziecku pić mleczko po takiej chorobie jelitowej:confu sed:
Jak już wszystko przejdzie i kupki też to myślę, że najpierw rano i jak będzie dobrze to i na noc

wiem, jak u mnie mała też tak miała, po nocnym mleku było po jakimś czasie a w dzień było ok. I dopiero jak ustały i kupki i widziałam, że nie wymiotowała to ok. 150 -120 na noc i już jakoś poszło potem.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
to allegro mu zablokowało konto napisałam do sprzedawcy jak i do all, co teraz będzie

No oby facet zwrócił pieniądze, albo wysłał towar. Normalnie można z tym na policję iść, ale na początek może to wystarczy.

Super, że słyszałaś serduszko A już wiesz jaka płeć?? moja fasolnika w piątek miała całe 7 mm i bijące serduszko

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-02-15, 20:13   #4692
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Z nowości to:

Olcia rzeczywiście podrabana, mogłaby się skolegować z moim synkeim który na środku czoła ma mega guza. Babcia nie upilnowała

Dziewczyny weście mnie do diety Ale ja to dopiero od jutra bo dziś już pół paczki ptasiego mleczko poszło w ruch Przez tą cholerną chorobę moją i Wikiego to się człowiekowi odechciewa a potem tylko patrzeć jak boczki rosną

Brombi Filipek śliczny i pozostałe dzieciaczki również Pamiętam jak w zeszłym roku miałyśmy się odchudzać, ty przed wyjazdem na morze, nawet zrobiłyśmy listę. I co I

Kurcze to z ta alergia to nieciekawie...

za kupki do nocnika, u nas nocnikowanie tak łdnie szło i teraz Kamilka cos nie na nocnik obrazila i nie chce juz siada

za chodzenie teraz to juz tylko patrzec jak zacznie biegac

Cytat:

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]

Fajny ten traktor...

Super ten traktorek, moze bym dla Kamilki taki kupila bo ona traktory na ktore mowi " pach, pach" strasznie lubi

Dzis jej kupilam kolejne puzzle drewniane i normalnie 2 razy jej pomoglam i juz sama umie prawie wszytskie wlozyc tamte to juz na paniec zna sekunda i ulozone

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

To w marcu juz powinanc plec poznac co??

Cytat:

moja fasolnika w piątek miała całe 7 mm i bijące serduszko
ale szybko rosnie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Poniedzialek, wtorek mial nam facet przywiez wypoczynek do salonu i co nie przywiozl mam nadzieje ze juz jutro przywiezie bo juz nie moge sie doczekac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:26   #4693
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
cudnie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:32   #4694
brombusia
Zakorzenienie

Heloł wieczorny

Eluś kochana, Ty już za 5 miesięcy rodzisz?! Rany, ale zleciało

Katekate mam nadzieję, że to nie będzie żadna poważna alergia
Co do odchudzania, to mam nadzieję, że tym razem się uda

Kate, super że wszystko w porządku z Fasolką

Mnie się czasami też drugiego zachciewa, ale na razie nas za bardzo nie stać na nie, a nie chcę tak iść na żywioł a potem martwić się kasą
Mam plan dwuletni Bardzo szczwany

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:35   #4695
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Laptopik jest fajny , tylko szkoda że te laptopiki dla dzieci mają taki ekranik, że ledwo widać

Laptop Vtech jest dosc wyrazny

Cytat:
no i kupiłam ten domek

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Dzis jej kupilam kolejne puzzle drewniane i normalnie 2 razy jej pomoglam i juz sama umie prawie wszytskie wlozyc tamte to juz na paniec zna sekunda i ulozone

Sprytna moja synowa...

Cos mialam napisac, ale wylecioalo mi z glowy wiec...lece malowac pazurki...

Stary 2011-02-15, 20:54   #4696
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Mnie się czasami też drugiego zachciewa, ale na razie nas za bardzo nie stać na nie, a nie chcę tak iść na żywioł a potem martwić się kasą
Mi tez sie chce drugiego dzidzia ale Tz narazie nie chce zeby znow nie bylo na zime pod koniec roku wiec tak mysle ze gdzies od maja to zaczniemy staranka

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ja to chyba juz uciekam zrobie mezowi kolacje i zmykam pod prysznic

DOBRANOC

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:51   #4697
wywa
Zakorzenienie

Strasznie naprodukowałyście, ciężko nadrobić jak się wieczorem przyjdzie;-)

Cytat:
Z nowości to:

Olcia rzeczywiście podrabana, mogłaby się skolegować z moim synkeim który na środku czoła ma mega guza. Babcia nie upilnowała

Dziewczyny weście mnie do diety Ale ja to dopiero od jutra bo dziś już pół paczki ptasiego mleczko poszło w ruch Przez tą cholerną chorobę moją i Wikiego to się człowiekowi odechciewa a potem tylko patrzeć jak boczki rosną

Brombi Filipek śliczny i pozostałe dzieciaczki również Pamiętam jak w zeszłym roku miałyśmy się odchudzać, ty przed wyjazdem na morze, nawet zrobiłyśmy listę. I co I

Ja się do walentynek nie szykowałam bo i tak suma sumarum o 19.00 jechałam klientowi mieszkanie pokazać więc by z walentynek nic nie wyszło albo by mi klient uciekł. Jedynie co to tżt ze mną pojechał zeby mi raźniej było. Tak wyglądają walentynki u pracoholika

Postaram się potem wpasc i nadrobić resztę.

Gratuluję nocnika. Tak czytam i nie wiem czy z moim Karolem jest coś nie tak? On dopiero jak zrobi kupę to mówi Ee. Nocnik mu kupiłąm FP ten co gra śpiewa , ma rolkę z papierem i spłuczkę i dla niego jest to świetna zabawka, ale ani myśli na nim siadać.
Jeśli chodzi o alergię to najczęśćiej pomidory, białko jaja i kako/czekolada. Mój mały męczy się z tym od 3-go miesiąca. Zresztą wstawię zdjęcia jak biedny wyglądał, a to i tak było dobrze, bo bywały dni,że mu z policzków krew ciekła z takim płynem. Straszne to było.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

Co do laptopa....zdziercy sa i tyle....mi kiedys cos tam sie zrobilo z laptopem i uslyszalam, ze za 75 Euro to oni tylko otwieraja i patrza, co sie dzieje...naprawa itp. extra...

Moje dylematy obecnie:
* Zoo - FP czy Duplo

Pewnie moj ksiaze zaraz sie obudzi i czas na deserek...

O tym z laptopami też słyszałam,że za sprawdzenie co się stało już biorą kasę.
Wy już takie zabawki kupujecie dzieciom, a ja jestem na etapie wszelakich aut , książeczek z rysunkami i piłeczkowej fontanny.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

Fajnie mieć nowe serduszko
All zwraca pieniądze kupującym, ale chyba pod warunkiem zgłoszenia na policję, gdzieś to czytałam, ale pewnosci nie mam

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Jak już wszystko przejdzie i kupki też to myślę, że najpierw rano i jak będzie dobrze to i na noc

wiem, jak u mnie mała też tak miała, po nocnym mleku było po jakimś czasie a w dzień było ok. I dopiero jak ustały i kupki i widziałam, że nie wymiotowała to ok. 150 -120 na noc i już jakoś poszło potem.

Super, że słyszałaś serduszko A już wiesz jaka płeć?? moja fasolnika w piątek miała całe 7 mm i bijące serduszko
A lekarz nic nie powiedział o tym m leku?

Rany jak Wam zazdroszczę tych fasolek

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Poniedzialek, wtorek mial nam facet przywiez wypoczynek do salonu i co nie przywiozl mam nadzieje ze juz jutro przywiezie bo juz nie moge sie doczekac
Kamilka, nie dość ,że muzykalna to jeszcze i mądra

Facet pewnie wypoczywa dlatego nie przywozi, bo nie będzie miał gdzie wypocz ąć jak Wam przywiezie:hahaha :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:51   #4698
elalank
Zadomowienie

Cytat:
No oby facet zwrócił pieniądze, albo wysłał towar. Normalnie można z tym na policję iść, ale na początek może to wystarczy.

oby na szczęście nie była to jakaś duża kwota, więc jakby co to przeżyję.

jeszcze nie wiem . Dziś nie miałam USG.
7 mm, ho ho toz to wielkolud wzruszające sa te badania

Cytat:

To w marcu juz powinanc plec poznac co??
zdolniacha z tej Twojej Kamilki moja to tylko roznosi te puzzle po całym mieszkaniu i można sobie krzywdę zrobić nadeptując na nie

no powinnam ale czy chcę???? kusi mnie żeby poznać, ale kusi też niewiedza do dnia porodu

a faceta od wypoczynku powinnaś postraszyć jak zrobiła to Kareninka od razu by podziałało

Cytat:
Heloł wieczorny

Eluś kochana, Ty już za 5 miesięcy rodzisz?! Rany, ale zleciało

hahaha no zleciało w sumie to już półmetek. ależ ja się boję tej rozbrykanej dwójki

my poszliśmy na pół-żywioł

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-02-15 o 21:53
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:54   #4699
zebra666
Zakorzenienie

Karenina mnie też podoba się z duplo zoo- kurcze super jest ale ten duży zestaw sporo kosztuje

Brombi jak miło wpaśc na wizaz i widzieć Twe posty

Ola chorujesz na ciuszki

Ela super wieści ciekawe czy na usg lekarz zobaczy co nosisz Nadal nie chcesz wiedzieć?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:55   #4700
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już więcej nie mogę chociaż też bym chciała jeszcze jednego takiego małego Łobuziora

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-15, 22:13   #4701
wywa
Zakorzenienie

zdjęcia Karola jak miał alergię na buzi
I tak go to musiało wszystko swędzieć,że taki wygięty zawsze spał i do tej pory mu tak zostało chociaż nieco mniej się wygina, ale jednak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aparat 080.jpg (135,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z karty 753.jpg (87,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z karty 754.jpg (91,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z karty 762.jpg (99,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z karty 783.jpg (101,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z karty 790.jpg (103,9 KB, 37 załadowań)

Chudnę sobie...

Edytowane przez wywa
Czas edycji: 2011-02-15 o 22:15
Stary 2011-02-15, 22:34   #4702
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:

Ola Simpatici slicznie dziala w szafie...skads to znam...
no właśnie dzisiaj jak zobaczyła że ja wyciągam wszystkie bluzki (szukałam jednej) to poleciała do swoich ubranek i też zaczeła... i spadła bidulka z tego krzesełka... na szczęscie nic się nie stało
~~
a tak w ogóle to witam
przepraszam że nie odniosę się do postów ale przeleciałam Was tylko - za to zdjęcia obejrzałam dokładnie piękne te nasze dziecki
i dziękuję za miłe słówka w temacie Oleńki kucołków dziś mi się nawet udało zapleśc jej dwa dorabiane warkoczyki
~~
w temacie walentynek - u nas udane poza jednym małym incydentem -- za dużo wina = lekko rozcięta warga ta na ustach of kors- żeby nie było niedomówień
~~
no i jeszcze się muszę poskarżyc że coś złego się zaczyna dziac z moją córką. Coraz częściej w ramach sprzeciwu wpada w wielki płacz. Drze się jakby nie wiem co się jej stało. Narazie ją w takiej chwili poprostu przytulam i tłumaczę że tak nie można (choc watpię że ona mnie akurat wtedy słyszy ). Myslicie że to przejdzie? Bo wizja leżącej i ryczęcej Oli w sklepie (w przypadku sprzeciwu z mojej strony) mnie przeraża

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 23:01   #4703
kamilla123
Rozeznanie

Ela na świadomą mamę raczej się nie wybiorę, bo to pewnie w tygodniu więc odpada, ale napisz kiedy to jest to może moją siostrę namówię
A w ogóle kolejny sezon meczy się zaczyna, pierwszy w czwartek...
Za serduszko i trzymam kciuki za powstrzymanie ciekawości co do poznania płci

Kate brawa dla Wikiego za samodzielne kroczki

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość

Jest któraś z Was na dukanie?? Bo ja się czaje
Mój kolega z pracy jest od stycznia na Dukanie i przez pierwsze 1,5 tygodnia schudł 8 kg i jeszcze jedna kumpela chyba miesiąc temu zaczęła, nie wiem ile schudła, ale już po niej widać. Oni uwielbiają słodycze i właśnie z jakiegoś bloga (pewnie nawet z tego co ktoś linka wkleił) robią sobie słodycze - to nutellę, to batoniki, czekoladę czy sernik i jakoś dają radę Nawet ostatnio ta kumpela mówiła, że na allegro można kupić żarcie do tej diety

Z kolei moja siostra od listopada nie je tylko słodyczy (bardzo sporadycznie się na coś skusi przy jakiejś okazji) i przez te prawie 4 miesiące schudła 8,5 kg a poza tym to je wszystko ile i jak chce
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 23:44   #4704
kachula27
Zakorzenienie

hej hej mamuski
Wpadlam tylko na chwilke bo musze Wam sie pochwalic moim dzieckiem otóz dzis rano obudził mnie
Po pierwsze mówiac MAMA a nie tata bo zawsze na mnie wola tata
po drugie wolał mama i stał sobie sam w łóżeczku:jupi :jeszcze te jego malutkie nóżki chwiały mu sie jakby wiatr halny wiał ale stał SAM NA NÓZKACH

Jutro mam wolne wiec zajrze na dluzej

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:29   #4705
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez sie chce drugiego dzidzia ale Tz narazie nie chce zeby znow nie bylo na zime pod koniec roku wiec tak mysle ze gdzies od maja to zaczniemy staranka

A ja wam powiem, ze coraz bardziej ciesze sie, ze poki co André jest jedynakiem...jak sobie wyobraze: ja jedna i ich dwojka to...

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Wy już takie zabawki kupujecie dzieciom, a ja jestem na etapie wszelakich aut , książeczek z rysunkami i piłeczkowej fontanny.

U nas tez auta na topie i dlatego garaz bedzie pasowal

Gdyby nie ksiazeczki to zwariowalabym...maly tak je lubi i spedza z nimi sporo czasu...

Cytat:
a faceta od wypoczynku powinnaś postraszyć jak zrobiła to Kareninka od razu by podziałało

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina mnie też podoba się z duplo zoo- kurcze super jest ale ten duży zestaw sporo kosztuje

No wlasnie...a na ten zestaw FP znalazlam taka fajna okazje za 30 Eu...ale nic, poczekam i kupie ten Duplo...mozna zawsze kupic mniejszy zestaw (ten za 130 zl) i pozniej dokupowac powolu cos tam....

Cytat:
I tak go to musiało wszystko swędzieć,że taki wygięty zawsze spał i do tej pory mu tak zostało chociaż nieco mniej się wygina, ale jednak.

Oj, nameczyl sie biedak...ale pozycje do spania bezbledne...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
no właśnie dzisiaj jak zobaczyła że ja wyciągam wszystkie bluzki (szukałam jednej) to poleciała do swoich ubranek i też zaczeła... i spadła bidulka z tego krzesełka... na szczęscie nic się nie stało

Dobrze, ze nic sie nie stalo...

Cytat:
w temacie walentynek - u nas udane poza jednym małym incydentem -- za dużo wina = lekko rozcięta warga ta na ustach of kors- żeby nie było niedomówień

Cytat:
no i jeszcze się muszę poskarżyc że coś złego się zaczyna dziac z moją córką. Coraz częściej w ramach sprzeciwu wpada w wielki płacz. Drze się jakby nie wiem co się jej stało. Narazie ją w takiej chwili poprostu przytulam i tłumaczę że tak nie można (choc watpię że ona mnie akurat wtedy słyszy ). Myslicie że to przejdzie? Bo wizja leżącej i ryczęcej Oli w sklepie (w przypadku sprzeciwu z mojej strony) mnie przeraża

Mam zla wiadomosc - to sie nazywa dorastanie i to dopiero poczatek...nie martw sie, wyrosnie z tego...gdzies kolo 18-stki...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
hej hej mamuski
Wpadlam tylko na chwilke bo musze Wam sie pochwalic moim dzieckiem otóz dzis rano obudził mnie
po drugie wolał mama i stał sobie sam w łóżeczku:jupi :jeszcze te jego malutkie nóżki chwiały mu sie jakby wiatr halny wiał ale stał SAM NA NÓZKACH

Wieeeelkie gratki!!!!

Bry bry...

jestem dzisiaj ...ide na 11 do lakarki, moze w koncu machnie mi te badania krwi...

Stary 2011-02-16, 08:57   #4706
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

Katekate - oj wspólczuje alergika małego Blanke też coś uczula, ma takie czerwone i dość szorstkie zmiany na rączce, pedi widziała i wypisała nam jakąś maść, schodzi po niej ale i tak pojawiają się nowe... ale nie mam zielonego pojęcia co ją może uczulać

Pietrusia, ale masz zdolną córkę i taaak, pana od wypoczynku metodą kareniny, od razu podziała

Simpatica - moja też tak sie zachowuje....nawet bije nas po twarzy, po sekundzie jak widzi nasze groźne miny to od razu robi cacy.. no ale i tak jest bardzo niegrzeczna

Karenina - naprawde lepiej duplo, nawet mniejsze ja sie czaje na domek z duplo jest taaaaaki fajny
Mamy taką pocztę z FP i przez ok. 2 miesiące nie działała bo nie miała baterii i jak wczoraj jej wymieniliśmy to jest szał niczym innym się nie bawiła

a ja mam dziś wolne! Przychodzi o 10 niania i jade załatwić formalność z autkiem i do przyjaciółki na ploty

aaa - moje dziecko ma już drzemke cwaniak mały wstał o 6.30 i po dwóch godzinach szaleństw i noodiego wzięła smoczek do buzi, kiziolka pod pache i zaprowadziła mnie do łóżeczka
Mam pytanie do mamuś, ktore wyjely cały bok łóżka (Agusia?) - nie boicie sie, że dziecko wypadnie w nocy?? Blanka tak sie wierci i kombinuje.. a nie możemy samych szczebelków wyjąć
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:18   #4707
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
(..)
Lucky- fajny ten domek
ale ja już nie kupuję zabawek i tak sie Olka za bardzo nimi nie bawi, więc nie ma sensu

Ela mam nadzieję, że all odda Ci kasę
u Oli z cierpliwością do zabawek różnie bywa.. ale ten domek katuje dziś od rana.. znosi tam kwiatki i ludziki z lego i pakuje wszytko do środka zabawka jest ładnie wykonana i fajnie zrobiona tylko ciu za głośna..ale polecam!

no i super, że fasolka rośnie rochę zazdroszczę.. ale jadnek nie chciałabym teeraz drugiego dziecka... najpierw marzy mi się powrót do pracy najchętniej jakiejś fajnej i super płatnej za dużo wymagam? na to trudno ... zostanę jeszcze w domu z Olcią

Cytat:
Wywa strasznie szkoda maleństwa już z tego całkiem wyszliście - nie?
i wybacz, że będę dociekliwa, ale to uczulenie napewno narastało w dłuższym okresie czasu.. dlaczego od razu jak widziałaś, że coś się dzieje to dalej podawałaś uczulające produkty i nasilałaś alergię do takiego wyrażnego stopnia zamiat od razu ją leczyć?

Cytat:
hej hej mamuski

Jutro mam wolne wiec zajrze na dluzej
SUPER klaski: podwójne wilekie brawa klaski:

ja dziś ledwo przytomna.. choć dziecko i tak było łaskawe bo do 8 dała pospać.. wczoraj miałam wychodny babski wieczór.. lekko zakrapiany pysznymi drinkami i było tak suuuuper.. odpoczęłam.. zrelasowałam się... wygadałam... napiłam..uśmiałam i wszytko co najlepsze!!! zaznaczam, że to było moje pierwsze takie wyjście

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A Kareninka Vtech jakoś całkiem nie trafia w mój (i Olci) gust jeżeli chodzi o zabawki.. miałyśmy usypiacz i pełzaka i coś tam jeszcze i szybko je sprzedałam bo tylko leżały w kącie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 09:39   #4708
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
hej hej mamuski
klask i:
u mnie mama nadal nie istnieje. a tak się ładnie zapowiadało w 7 miesiącu... teraz na pytanie gdzie jest mama, pokazuje na zdjęcie.

Cytat:

A ja wam powiem, ze coraz bardziej ciesze sie, ze poki co André jest jedynakiem...jak sobie wyobraze: ja jedna i ich dwojka to...

jesteśmy w podobnej sytuacji. dziadkowie jeżeli już są to daleko i / lub pracują... też nie wyobrażam sobie 2 dzieci. najpierw chcę wrócić do pracy a potem pomyślimy.
Cytat:

Karenina - naprawde lepiej duplo, nawet mniejsze ja sie czaje na domek z duplo jest taaaaaki fajny
Mamy taką pocztę z FP i przez ok. 2 miesiące nie działała bo nie miała baterii i jak wczoraj jej wymieniliśmy to jest szał niczym innym się nie bawiła
my narazie mamy Duplo bazę i Nila dopiero zaczyna się tym interesować. Myślę, , że następna będzie farma bo ona uwielbia zwierzątka
Karenina, a propos "kaka" u nas to teraz jest na topie, oznacza w zależności od kontekstu zarówno kwa kwa jak i kra kra i myszka i bajka

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:38   #4709
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacyjne wieści
Cytat:

Mam zla wiadomosc - to sie nazywa dorastanie i to dopiero poczatek...nie martw sie, wyrosnie z tego...gdzies kolo 18-stki...
no proszę Cię do 18 to mi chyba cierpliwości nie starczy
Cytat:
Simpatica - moja też tak sie zachowuje....nawet bije nas po twarzy, po sekundzie jak widzi nasze groźne miny to od razu robi cacy.. no ale i tak jest bardzo niegrzeczna
czyli jakiś respekt czuje
jak raz krzyknełam na Olkę żeby zostawiła ubrania (rozwalanie ich po pokoju to jedno z jej ulubionych zajęc ) to od razu leciała dac mi buzi

Cytat:
najpierw marzy mi się powrót do pracy najchętniej jakiejś fajnej i super płatnej za dużo wymagam? na to trudno ... zostanę jeszcze w domu z Olcią
podobno marzenia się spełniają
~~
no i dzień dobry tak w ogóle wszystkim mamusiom

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:41   #4710
jo@śka
Rozeznanie

kate - gratuluję wołania i chodzenia
wywa - to biedak z tymi czerwonym swędzącymi licami... A słodziak taki!
karenina - te życiowe dylematy...
garaż - wader
zoo - duplo - można dokupić mnóstwo np.policję, straż pożarną (mają świecące światełka i grające syreny, lego już nie ma takich atrakcji). Myślę, że będą służyć dłużej niż te z FB. Mój siostrzeniec ma 3lata i uwielbia duplo, a FB raczej by się już nie bawił. No, ale zawsze można sprzedać... Mam z serii Małych odkrywców z FP tory po synku i straż pożarną.
tory - zawsze będę za drewnem... mamy z ikei - świetne
kuchenka - nie wiem, ja żadnej bym nie kupiła... choć pewnie jeśli już, to tę większą
elalank - zafunduj sobie niespodziankę z płcią dzieciaczka. Ale wytrzymasz?

Co do laptopów, to dla mnie wyrzucone pieniądze, ale może jakieś dziecko się tym pobawi. Z tych,które ja znam (m.in.mój syn), to była tylko chwila zaciekawienia, a teraz laptopy w kącie leżą. Te szare monitory niezbyt interesują dzieci. Szczerze mówiąc wolę wziąć dziecko do mojego laptopa, puścić jakąś piosenkę dla dzieci, grę. Wiadomo, że wtedy muszę siedzieć przy lapie z dzieckiem... No ale spróbujcie

Moja Mi obudziła się jak zwykle przed 7, jak chłopaki mieli wychodzić z do zerówki, pracy. Później jednak sprawiła mi niespodziankę i po chwili zabawy zaczęła się przytulać i zasnęła!!! Spałyśmy do 10prawie!!! Przydało mi się to, bo ostatnio u mnie zdechła zdechłość... A teraz siedzi koło mnie i śpiewa "Me Mambo", co znaczy "Hej mambo"
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości