|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: ach te odkurzacze
hello, podbijam wątek, gdyż zastanawiam się, czy któraś z wizażanek jest szczęśliwą posiadaczką odkurzacza twin tt z firmy thomas? 'choruję' na niego od dawna, chciałam poznac jeszcze przed kupnem opinię użytkowniczek
|
|
|
|
|
#32 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a mogłabyś się zapytać, czy jest warty swojej ceny (w opinii Twojej bratowej?). jakoś potrzebuję po prostu zapewnienia, że to jest dobry wybór od użytkowniczki takiego odkurzacza przekonuje mnie to co mówią, filtr wodny, brak worka, małe gabaryty, lekkość i to usuwanie kurzu i sierści. poza tym trafiłam na filmik z pokazem:http://www.youtube.com/watch?v=FuTuTFuYYC0 więc już naprawdę mało mi brakuje do jego zakupu tylko mało osób go ma, a wiadomo, ze opinia 'swojego' człowieka jest najlepsza
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
no to super, to się chyba zdecyduję, bo znalazłam jeszcze dwie dziewczyny, które chwalą go porównywalnie z Twoją bratową (27 min z zegarkiem w ręku opowiadała mi o nim
). mam nadzieję, że u mnie też się sprawdzi. ech, chciałabym już go miec w domu, to bym sobie jutro wypróbowała. nie wiesz, ile trwa dostawa?
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, tak czytam Wasze opinie. Ja także od zawsze miałam problemy z odkurzaczami- rok i do kosza. albo wąż, albo złe ssanie. Od jakiegos czasu mam nowy wileofunkcyjny odkurzacz firmy PHILIPS, moze nie był on tak bardzo tani ale za to ręcze ze posłuży Wam na wiele lat i bedziecie z niego w pełni zadowoleni. Bo prócz profesjonalnego odkurzania spełnia jeszcze dobrz pare innych funkcji . POLECAM!!!
http://www.feni.pl/szukaj,odkurzacze...LIPS_FC6843_01 |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja wprawdzie nie znam nikogo, kto miałby ten odkurzacz TwinTT, ale w paru miejscach czytałam bardzo pozytywne opinie na jego temat zwłaszcza w kontekście alergii.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, huh, dawno nie siedziałam przd komputerem.... Zauważyłam ciekawy watek i musze sie widzę dopisać, boto ja posiadam Twina TT Aquafiltera..
azules mozesz pogratulować bratowej wyboru i łaczę sie z nią w zachwytach Ja wybrałm ten odkurzacz ze wzgledu na alergię mojego synka, ale w czasie używania stwierdziłam, zema o wiele więcej zastosowań i można go wykozystać na wiele wiele sposobów. bardzo jest wygodny. molinka on bardzo dobrze usuwa kurz i wszelkie kurzo i roztoczopodobne obrzydlistwa, dlatego jest poelcany przy alergiach.. ale ja uważam, że i w dużych miasta i w domach jak się mieszka przy drodze też byłby znakomity. W kontekście alergii to nawet piszą chociazby tutaj:http://dziecko.onet.pl/9055,0,5,aler...kul_spons.html Co prawda, to sponsorowany artykuł, ale z doświadczenia ja mogę się podpisac i mój uśmiechniety synek :P |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
"Podpinam" się pod wątek. Nie potrafię zdecydować czy kupić odkurzacz bezworkowy czy workowy. Który rodzaj polecacie?
Zastanawiam sie nad tymi modelami: Electrolux ZCX 6440 (bezworkowy) Zelmer 1600 3 HT (workowy) Czy któraś z was posiada wyżej wymionione modele odkurzaczy? |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Mam dokładnie ten (Zelmer Syrius 1600.3 HT) - jestem mega zadowolona. Polecam.
http://znam.to/recenzje/11458/Syrius-1600.3-HT |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź.
Jak sprawuje się elektroniczna regulacja siły ssania na rączce? Czytałam opinie że ten element czasami nie działa zbyt dobrze. Na ile wystarczają Ci worki? (oczywiście tak średnio, bo to zależy od tego jak często odkurzasz) |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Worek starczył mi na 3 miesiące naprawdę intensywnego odkurzania (w tym po remoncie). |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Heja Wam,
Oglądaliśmy wczoraj z mężem odkurzacze, odkurzacz bezworkowy nas generalnie bardzo zainteresował. Bo wygodny, śmieci się po prostu wyrzuca i człowiek nie musi się z zakupem nowych worków bawić, no ale... właśnie, sprzedawca nam go po prostu odradził. Ponoć kiedy nie ma worków to zabrudzeniu ulega sam filtr odkurzacza i wychodzi na to samo, czyli że zamiast worków trzeba wymieniać filtr. Chciałam zapytać użytkowników „bezworkowców” czy to prawda? Rzeczywiście filtr brudzi się w nich aż tak szybko? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
A co myślicie o odkurzaczach piorących? Kusi mnie zakup nowego Zelmera, bo jest promocja w medialuxie i kosztuje 659 zł. To jest chyba w miarę tanio jak na taki sprzęt. Poza tym zastanawiam się czy jest to potrzebny gadżet agd zwłaszcza kiedy mieszkam w małym mieszkaniu. Jak się ma czyszczeni dywanów takim odkurzaczem, a środkami chemicznymi (szamponami itp.)
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Hejka, jako, że używam mojego Zelmera już 9 miesięcy (jak ciąża
) napiszę kilka słów więcej. Uczciwie wymieniam wady:1. elektroniczna regulacja siły ssania działa bez problemu, ale sama plastikowa klapa zasłaniająca baterię nieco się zużywa - tzn. małe plastikowe bolce przy niej są dosyć delikatne i jeden mi się złamał. Klapa nadal się zamyka, nic złego się przez to nie wydarzyło, ale jednak - mogli dać jakiś mocniejszy plastik. 2. W środku rury ssącej miałam taki metalowy pasek z zaślepką - miał ułatwiać wyjmowanie metalowej rury z dalszej jej części (tej która jest włożona do odkurzacza), ale się odkształcał, zbierały się na nim śmiecie wpadające do rury. Wyjęłam go w końcu i wyrzuciłam w cholerę. Czyli kolejny, nie do końca przemyślany, element. 3. Czujnik napełnienia się worka jeszcze ani razu mi nie migał. Sama czuję, że chyba czas wymienić worek, bo odkurzacz jakiś cięższy, czy gorzej ciągnie. Najwidoczniej czujnik włącza się (a może nie?) dopiero, gdy worek jest megaaa napełniony. Sama nie wiem. 4. Jak na odkurzacz dla alergików, bardzo mocno się kurzy w środku - przy worku, który miał być mocniejszy, lepiej izolujący. Hmm.... Poza tym są plusy, bo ogólnie odkurzacz jest bardzo fajny - cioram go po meblach, ścianach, a nic mu się nie dzieje złego. Jest lekki, zwrotny - to w nim lubię. Wygodny schowek na końcówki, zwijanie kabla się na razie nie zepsuło, siła ssania odpowiednia., w miarę cichy. Mam jednak wrażenie, że to już nie ta sama solidność, bo mój stary Zelmer Admiral - mimo wszystko to dopiero 9 miesięcy użytkowania, a już coś się ułamało, coś odpadło... Mam nadzieję, że nic ważniejszego się nie zepsuje i po prostu odpadły słabe ogniwa. Gdybym miała wybierać po raz drugi, możliwe, że jednak upatrzyłabym sobie inny model (jakiś tańszy, prostszy model Zelmera). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-09-15 o 19:35 |
|
|
|
|
#45 |
|
|
Świetny opis, bardzo mi sie przyda taka dokładna opinia, bo tez musze sprzęt kupić.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jęzeli w domu ktos ma alergię to tymbardziej polecam te sprzęty. dbasz o zdrowie swoje i bliskich? wybierz sama! pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
A odkurzacz z łagodną szczotką, żeby można panele odkurzyć?
|
|
|
#48 |
|
|
Dodatkowo to co wiem to wybierając odkurzacze warto zawsze zwracać uwagę na siłę ssącą, a nie tylko moc silnika. Przecież co z tego, że sprzęt będzie miał bardzo duży silnik, jeśli będzie słabo zasysał paproszki z dywanu!
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
sama posiadam zelmera meteor 2 zadowolona jestem i uzywam go juz od 6 lat. jedyne na co zwracac trzeba uwage to na to aby byl wyprodukowany w polsce bo te maja 5 lat gwarancji natomiast te w chinach tylko 1 rok. ja posiadam ze zwyklymi papierowymi workami lub takie specjalne materialowe. jednak pojawily sie w tamtym roku serie zelmer z dopiskiem twix gdzie mozna stosowac zamiennie worki papierowe i plastikowe o czym pisala autorka watku. cenowo zaczynaja sie od 300 zl. polecam juz turbo szczotki o czym nie jedna wizazanka pisala. nie tylko przy posiadanym zwierzaku w domu sie sprawdzaja ale o wiele latwiej odkurzyc kazdy dywan. nie wymaga to sily ale te szczotki sprawdzaja sie przy tradycyjnych dywanach bo niektore sywany typu shaggy maja tendencje do wkrecania sie wlosow do turbo szczotki. polecam strone zelmera gdzie mozna wpisac na czym nam zalezy w odkurzaczu a serwis pokaze nam jakie odkurzacze spelniaja podane wymagania.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png Edytowane przez tiaara Czas edycji: 2011-01-31 o 20:11 |
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(sama sobie zresztą właśnie kupiłam z ciekawości; nie wiem, czy wyniki testu można ujawniać, skoro mają to płatne, więc tak zupełnie bez związku wrzucam link do pewnego odkurzacza:http://www.ceneo.pl/4886397) Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-02-01 o 09:46 |
|
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Ostatnio w Miedzy Kuchnią a Salonem w tvn był pokaz odkurzaczy
można było sobie porównywać, który jaką moc odkurzania ma. Najlepszy jest chyba ten LG co zbija kurz. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
To taka kompresja, kurz zostaje tak jakby zbrylony co widać podczas odkurzania dywanu, dzieki czemu moze zmieścić olbrzymie ilosci kurzu i nie musimy tak często czyścić zbiornika
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
http://mks.plejada.pl/42475,jak-wybr...ktualnosc.html może komuś się przyda
|
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
No właśnie tam jest pokazane jak ten kurz sie w taką kostkę zbija
Mnie się jeszcze ta szczotka z kocówką Sani Punch podoba, podobno trzepie czyszczoną powierzchnię w tempie 3 000 uderzeń na minutę.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Jestem alergikiem, myślicie, że taki odkurzacz kompresujący kurz byłby dobry dla mnie? |
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
Myślę, że tak bo zapobiega unoszeniu się chmury kurzu podczas oczyszczania, filtry hepa też ma, to chyba będzie dobry. Teraz takie nowatorskie rozwiązania stosują z myślą o alergikach, że nie powinno być kłopotów z wybraniem odkurzacza.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam, faktycznie robi wrażenie. Jak na odkurzacz o mocy 2000W cicho chodzi. Regulacja długości rurek na rączce, to duży plus, bo nie trzeba za każdym razem składać i rozkładać. Schowek na akcesoria jest w obudowie, więc też mam wszystko pod ręką.
Jednak filtr filtrowi nie równy :-( Jaki numer ma ten filtr HEPA? |
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Myślalam, że wszystkie maja takie same, a ten akurat ma 13, ale wyczytałam, że wychwytuje 99.97% cząsteczek kurzu o wielkości nawet od 0.3 mikrometrów średnicy.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Hepa 13 to dobry filtr, później jest chyba tylko 14, trzeba na to zwracać uwagę, no i czy wymiana jest droga.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

a mogłabyś się zapytać, czy jest warty swojej ceny (w opinii Twojej bratowej?). jakoś potrzebuję po prostu zapewnienia, że to jest dobry wybór od użytkowniczki takiego odkurzacza

jęzeli w domu ktos ma