|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
ja się biorę do prasowania pościeli z musu bo mąż siada na neta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() Ale bardzo się cieszę z powodu odnalezionej obrączki. Może miałaś mokre ręce jak coś wyrzucałaś i się zsunęła. W grudniu mój mąż zgubił obrączkę. On wyszedł rano do pracy i po 10 minutach dzwoni, że nie ma obrączki i żebym poszukała w domu (a on nigdy obrączki nie zdejmuje). No więc biegam po całym mieszkaniu, zaglądam pod łóżko, kanapę, no wszędzie i nic. A mąż od ślubu schudł i obrączka jest na niego za duża. Na dworze zimno (wtedy palce jeszcze szczuplejsze). Już miałam wychodzić z domu i szukać po drodze (ale gdzie ja bym w śniegu znalazła). I po chwili mąż dzwoni. Wyjął wszystko z torby i ona była na dnie. Jak czegoś szukał, to musiała mu się zsunąć z palca. Od tej pory chodzi z zaciśniętymi palcami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no więc jako tako nocka minęła, miałam skurcze od 1 do 5 co 20 minut ![]() dziwne ze co noc w tych akurat godzinach nie spie ![]() no więc czuwam sobie oddycham one coraz silniejsze ale leże, TZ juz mowi ze do pracy nie idzie ![]() ![]() teraz mnie boli jak na @ ale nie tak mocno jak w nocy. dziwne. no ale jeszcze chyba nie bede rodzic. tylko ze ja po tych nockach jestem nie do zycia. nie wiem jak bede miała siłe urodzic dziecko jak mnie złapie w nocy i bede rodzic przez cały dzien. usne tam na tej porodówce ![]() no ale jak TZ wyszedł do pracy o 7 to do 9 pospałam jeszcze na szczescie. w dzien nie moge usnac takze musze sie polozyc dzisiaj wczesniej bo znowu o 1 pobudka bedzie ![]() wanilia cieszę się ze obraczka sie znalazła - super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Jok3r ja nie chcę Cię straszyć, ale........... twardnienie brzucha i że nie czujesz ruchów małego, to może być już. Ty możesz mieć dodatkowy ból przez ten mięśniak
![]() Harrods mnie w pewnym momencie śniły się non stop zęby i nic się nie działo, potem miałam zęba do wyrwania ![]() Czarna jak brzuch?? Mam jechać ![]() Castia na porodówce raczej nie pośpisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
kochane mam pytanie
zarejestrowalam sie w tym doz'ie dostalam wczoraj poczta karte i teraz co moge skladac zamowienie w necie juz ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i mam nadizje ze z tym zusem to bedize jak u cibie 28 wyslane.... Cytat:
![]() kurcze jak bym chiula dostac juz ta kase a tak to nie wim jak oni to zoiba ![]() oby tak dlugo nie zwlekali ![]() Castia ty lez i nic wiecej nie rob bo urodizsz przed Jok3r Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-02-16 o 10:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Czarna, no właśnie w pierwszym odruchu myślałam o Rainforest, ale jak te liście wyglądają na żywo? Bo oglądałam tylko w necie i mam wrażenie że są obwisłe
![]() Laseczka, o, takiej karuzelki jeszcze nie widziałam, fajna ![]() ![]() Jokr, dziwne te bóle, ja przed porodem miałam przepowiadacze ale to były po prostu silne, bolesne skurcze, bez dodatkowych atrakcji. Może zadzwoń do gina? A Mateo mniej się rusza czy może mniej go czujesz bo brzuch napięty? Bo jeśli faktycznie mało się rusza to może się zaczyna... |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze że fajna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() ![]() ja kupowałam w doz masz gdzieś koło siebie? Cytat:
![]() ![]() wstawiam obiecane zdjęcie bukietu na walentynki ![]() ![]() DSC03677.jpg DSC03678.jpg mały.jpg jajka.jpg aaaa i zaczynam dziś 34 tydzień ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-16 o 10:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, najgorsze te bezsenne nocki, a potem porodówka czeka...Wydaje mi się że u Ciebie to kwestia najwyżej kilku dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
gosik_s ja mam taką http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1898672
Niestety nie włączałam jej jeszcze bo nie mam baterii ![]() Harrods spokojnie to tylko hormony świrują ![]() ![]() wanilia super, że się obrączka znalazła ![]() ![]() czarna jak nie boli przy tym jakoś specjalnie to nic. Mi się co chwilę napina i mam brzuch jak kwadrat ![]() Castia no ja też w takich godzinach się przeważnie męczę. Ale czytałam, że w nocy wydziela się oksytocyna i dlatego często porody zaczynają się w nocy. W dzień jest zawsze zdecydowanie lepiej. Dziwne to ![]() izabela a nie mogą Ci w aptece jakiejś sprowadzić tych liści malin? U nas bez problemu jak się poprosi. Jok3r Ty tam się uspokój z tymi skurczami ![]() ![]() Eirene o kurczę, ale wyraźne zdjęcie ![]() ![]() Ja w końcu ubrałam całe łóżeczko i zapakowałam rzeczy do komody bo już mnie denerwowała ta kupa rzeczy. Wczoraj nasz kot ochrzcił łóżeczko....szukałyśmy go z mamą po całym domu, aż mnie tknęło, zaglądam, a on wlazł sobie pod kołderkę i słodko spał w spanku małego.... ![]() Wiecie co, całą ciążę miałam takie mieszane uczucia co do dziecka, w sumie dalej mam, mimo, że się długo staraliśmy, ale im bliżej porodu tym częściej gęba mi się cieszy na myśl o naszym małym łobuzie, chociaż jednocześnie jestem wystraszona, czy wszystko będzie ok i czy pogodzę macierzyństwo i studia, bez uszczerbku dla nikogo. W sumie to jedyna kwestia, jaka mnie nurtuje. Niektórzy pomyślą, że było zaczekac do końca studiów, ale jak jeszcze trochę i stuknie 30-stka, a trzeba było się przekwalifikować. A czekać też nie chciałam w nieskończoność, bo zawsze jest coś co jest na nie, żeby zachodzić w ciążę. Eh, no może za dużo o tym myślę i po prostu czas rozwieje moje wątpliwości... ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-16 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
aja jeszcze nie jedź,poczekaj,hahahaha
![]() ![]() ![]() gosik listki są ruchome,dlatego może Ci się wydawało,że są opadnięte ![]() ![]() Tity jakoś specjalnie nie boli,chociaż przyznam,że odczuwam to bardziej,niż wcześniej... A od dzisiaj rana chwytały mnie lekkie skurcze w podbrzuszu...sama nie wiem? Okaże się w poniedziałek na wizycie ![]() Eirene ale cudna buźka... ![]() ![]()
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-02-16 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana to chyba normalne ja też nieraz mam czarne myśli, dopiero w październiku chcę mgr zacząć, poza tym bierzemy kredyt na mieszkanko nie wiem z kim małego zostawię a będę musiała do pracy wrócić nie wiem jak to wszystko będzie ale w sumie tak jak mówisz - zawsze się znajdzie powód żeby nie mieć dziecka więc się nie zastanawialiśmy długo ![]() ![]() ![]() ja uwielbiam rafaello ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
odpoczywaj dużo i się oszczędzaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() poszukaj na allegro - mi udało się kupić na allegro ale sprowadzaną z UK ale i tak drogo nie wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mały piękny i te jajeczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Eirene wszystkie panny jego!
![]() haha ![]()
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() mnie dzis nad ranem niechcący az łokciem w gorę brzucha (tam gdzie macica) uderzył ale zabolało az sie poryczałam , on się borok wystraszył i poł godziny mnie przepraszał mam nadzieje ze nic sie małej nie odbiło mam takiego schiza bo sama mam znamię po uderzeniu ![]() co do hustawki to ja chce taka kupic tylko sie zastanawiam czy mozna ja przerobic na lezaczek ale chyba nie bardzo http://allegro.pl/bright-starts-hust...464255675.html a karuzelke taka ![]() http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...455916425.html
![]() |
#4609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czarna może kąpiel sobie weź albo się połóż dziewczyny nawet nie wiecie jak ja się cieszę że się znalazła, dobrze że mąż przeszukał te śmieci bo ja to bym raczej tego nie zrobiła ![]() Cytat:
![]() Castia wypoczywaj teraz dużo i staraj się spać w ciągu dnia bo jak się zacznie to im tam zaśniesz ![]() agus ![]() Kasiapruszkow zadzwoń sobie do swojego oddziału na zasiłki powinni ci powiedzieć Eirene no padłam bukiecik mnie tak powalił na kolana, piękny ![]() ![]() ![]() z synka przystojniak, no i rzeczywiście klejnoty że hoho dziewczyny gratuluje zaczętych kolejnych tyg ![]() ![]() Tity normalne że masz wątpliwości, każda z nas ma większe lub mniejsze, ja pod koniec roku chce się przekwalifikować i też nie wiem czy mi się uda, potem szukanie pracy o która teraz to nie tak łatwo,
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |||
Wtajemniczenie
|
a już myślałam ze jakby co to się zdrzemne
![]() leże, leże w ogóle to zauwazyłam ze odgniotłam łozko po mojej stronie swoim ciezarem. gdziesz to tyle leżeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluje34tc ![]() też by mi skzoda było takie cudo zjeśc ![]() ja mysle ze do terminu nie dociągne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do tych dylematów to chyba normalne ![]() na pewno dasz sobie rade ze wszystkim. my kobietki jestesmy silne i o wiele zaradniejsze od facetow. ![]() a na dziecko własnie to nigdy nie jest odpowiednia pora. a szkoda. ja mysle ze jak juz dzidzi bedzie to wszystko sie samo ulozy nawet nie bedziesz wiedziała kiedy ![]() no własnie w dzien jakos funkcjonuje, z bólem bo z bólem ale nie biorę nic a w nocy to konam normalnie - dziwne Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-16 o 11:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcemy cos takiego kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Eirene
superowe jajka hehe ![]() na obiad robię ryż zapiekany z truskawkami, na to bita śmietana, mniam Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-02-16 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
wanilia ja i tak się zbytnio nie przemęczam,a plackiem leżec nie nawidzę
![]() Wieczorem na pewno zafunduję sobie ciepłą kąpiel... ![]() Castia a zaciskasz te nogi? ![]()
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
mam u siebie 2 apteki gdzie można odebrać zamówienie z *******,
ale czy to to samo to nie wiem ![]() zapytam tam śliczne masz te zdjęcia ![]()
#4616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś tż mi kupił proszek do koloru bo tamten już cały zużyłam .. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
Hej.
Ale miałam wczoraj zalatany dzień. koło południa goście, potem spotkanie z położną i KTG (mała atakowała aparat a potem czkawki dostała ![]() mówiłyście, że psują wam się autka. A ja w poniedziałek postanowiłam odpalić swoje i pojechać do przychodni. Miałam jechać tramwajem, ale jak sobie pomyślałam o tych moherach to ![]() poza tym jak zacznę rodzić to włączam awaryjne i dzwonie po kogoś a nie stoje na ulicy zalana wodami -tak se to wytłumaczyłam ![]() No dobra, ale do rzeczy- wsiadam do samochodu, po paru minutach jak płyn do spryskiwacza rozmarzł i umyłam szybę patrzę - PĘKNIĘTA! \ no i mam 20 cm pękniecie na przedniej szybie ![]() trzymam samochód na parkingu przed blokiem i przez 2 lata zdążyli mi ukraść wycieraczki, kołpaki i znaczek z maski, wgnieść tylne drzwi tak,że ledwo sie otwierają, porysować, poobijać... no a teraz ta szyba. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Właśnie też szukam karuzeli. najbardziej przemawia do mnie tiny love Wyspa Marzeń. Powiedziałam tż, że mała nie wyjdzie dopóki jej karuzeli nie kupi. I dzisiaj powiedział, że mam kupić.... ![]() Zaraz idę robić tortille na obiadek ![]()
#4618 |
Zadomowienie
|
bosti sliczny ten lezaczek
![]() dziewczyny dzieki za wszystkie cieple slowa zaciskam nogi i czekam na tż ![]() tity ja tez czesto mam mysli podobne do twoich ale fakt faktem ze ciagle bym miala jakis powod zeby odwlec dzidzie np. teraz jestem na ostatnim roku i mam nadzieje ze dam raze do konca wrzesnia sie obronic ![]() kurcze ale wnerwa zlapalam wyszlam przed dom z mysla ze przeparkuje samochod na podworko bo wczoraj jak wrocilam bylo juz ciemno i pozno nie cuzlam sie weic na silach do takich manewrow a ze 2 dzialki obok nas nie sprzedane to mamy ten komfort zostawiania auta na drodze bo nikomu nie przeszkadza wiec cala happy sobie ladnie tyle zaparkowalam zeby jutro bylo mi wygodnie wyjechac wychodze z auta a tu kapeć zeszlo powietrze z jednej opony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4619 |
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() wszystko przez kolejną noc z głowy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
KASIA jeżeli masz skierowanie od gin na te usg na NFZ to bez problemu powinni ci zrobić na Wrzesinku. A tak poza tym ciekawe czy spotkamy się na porodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.