|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
BeaTKO NO W KOŃCU!!!
Stapelko-a żebyś wiedziała,ze 1 starcza na długo.Mi chyba starczała na 3 tygodnie.A T. się śmiał,ze jeszcze niedawno 1 starczała na 1 dzień. Ja miałam przeczucie na dziewczynkę-i się sprawdziło. Ale u mnie tylko 2 przeczucia sie sprawdziły a dwa nie. Scio mówisz,ze znalazłaś inne kolory sukienek niż róż? Ja mam jeszcze dżins a tam i tak kapka różu. Białe-z różem róż-z różem i już mam dość różu. Teraz bym chciała cos w seledynku,żółtym bo fiolet to też ostatnio dla mnie róż ![]() Monia a mój żołądek jest teraz ogromny. Wczoraj jednak musiałam zjeść 2 obiady i 2 kolacje.Jak nigdy. Babonik błagam Cię nie ubieraj chłopca na różowo ![]() Ja miałam jednego ślicznego białego pajacyka z różowymi nitkami i króliczkiem i czasem Krystkowi nałożyłam bo był cudny(już go nie mam jak wszystkiego innego). Choć u nas patrzą inaczej bo mamy takiego sasiada(lat dzis 22 ) a mama go ubierała w sukienki,spódniczki,czesa ła kitki.Fakt -chłopak śliczny jak dziewczynka ale jest...teraz gejem. Dlatego nasza rodzina patrzy nieco inaczej. |
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Kochane, a różek ma być z tą wkładką kokosową czy jaki ? ;>
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
kasshia-
za wizytę,super,że wszystko dobrze![]() karolinee- a kiedy masz wizytę,kiedy możesz poznac plec? nerola- jeśli się okaże że chłopak,yto wiesz...szkoda mi tych wszystkich ubrań,kiedyś je sama kupowałam ,za swoje,nie małe pieniążki,teraz znów kupowac od nowa,jak w sumie mam ubrania... ehhh, wiesz ja myśle tylko o bodziakach i pajacach,nie mam zamiaru ubierac syna w kokardki,sukienki i falbanki a myślis,zę sąsiad gej bo go mama w sukienki ubierała?myśle,że nie ma to znaczenia
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola jest tego dużo na all. Z tym, ze to co mi się podoba jest za drogie
![]() Babonik z tmi włoskami to pierwsze słyszę, przyjęłam takie założenie bo moj M. jesny blondyn, a ja mam ciemne włosy
|
|
|
|
#3905 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ma znaczenie.Oglada swoje zdjęcia i jest sobą wniebowzięty. Od małego traktowany jak dziewczynka,ubrany jak dziewczynka i teraz też chodzi ubrany jak dzewczynka. Takze rozmawiajac z jego mamą,siostrami wszyscy zgodnie twierdzimy,że jednak ma znaczenie, A mama go tak ubierała bo bieda aż piszczało,matka bita,wyganiana z domu a ciuszki miałą po córkach i to,co dostała.Tyle,ze kiedyś dostać coś od kogos to nie jak dziś kartonami czy reklamówkami a pojedyńcze rzeczy. Teraz jest tak duzo ładnych i tanich ubranek,ze ja bym chłopca na różowo nie ubrała a sprzedała stare ciuszki i kupiła za tę kasę nowe. Bynajmniej ja tak robię po moich chłopakach. Kolinko-bo te rożki sa faktycznie bardzo ładne. Zmalowana-ja miałam i z kokosem i bez i latem lepszy bez wkładki. |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super kumpel i przyjaciel, nei wiedzialam wtedy ze jest gejem, nie wiem czy on do konca w tamtym okresie zdawal sobie z tego sprawe, powiedzial mi na studiach... absolutnie nie chodzil w sukienkach, futerkach etc, homoseksualisci tez sa rozni, jedni przerysowani, smieszni, infantylni, moj znajomy jest "normalny" w ubiorze, nikt kto nie zna go blizej nie wie ze gejem, kompletnie tego nie widac to ze matka ubierala twojego sasiada w sukieneczki to mysle ze tez za jego przyzwoleniem... nie kazdy gej lubi takie klimaty
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki ja w ogóle nie wiem co mam kupować, z ciuszków w zasadzie mam już wszystko, zostaje mi łóżeczko, pościel, kocyki, rożki, wózek, fotelik samochodowy i leżaczek dostanę w spadku
Dla siebie koszule do szpitala, kapcie. Coś pominęłam ważnego ?
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
mój synek jak się urodził miał ciemne włoski, taki ciemny brąz, teraz ma ciemny blond a pewnie w slonku znowu mu zjaśnieją
chciałam się pochwalić, że mam torbę do szpitala żeby nie było zdziwienia, że już to tłumaczę w pierwszej ciąży miałam kupić fajną pakowną torbę do szpitala, ale tak zwlekałam z zakupem, że zaczęłam rodzić i nie miałam torby ![]() była tylko stara popruta i musiałam ją pakować, wyboru nie miałam teraz mam fajną dużą nową torbę
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-16 o 11:23 |
|
|
|
#3909 |
|
BAN stały
|
Co do włosków... Ja miałam czarne, a teraz mam ciemny blond. Mój mąż miał od urodzenia brązowe. Więc Amelka jest jedną wielką zagadką.
|
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
link do rozka ktory wstawilam powyzej wystepuje tez w opcji usztywnianej, wczoraj skoczyla czesc aukcji wsrod ktorych byla taka opcja, pewnie wystawia ja ponownie
wlasnie ja tez rozwazam te wersje usztywniana na poczatek, zobacze na czym stanie ostatecznie
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Przepraszam że nie czytam Waszych postów ale nie mogę
U mnie minął narazie tydzień czekania jeszcze dwa przede mna nie wiem jak to zniosą. Ciągle wierzę że mały jest zdrowy a z drugiej strony myślę że na kogoś musi paść ta okropna statystyka ![]() Wczoraj dostałam jeszcze maila od cioci która ma niepełnosprawne dziecko i napisała mi zdanie ... Przemyśl to dobrze. Oszaleję ja od 3 tygodni nic innego nie robie tylko myślę... Nie wiem co oni ode mnie oczekują że usunę? Ja nawet nie wiem czy moje dziecko jest zdrowe, jeżeli nie daj Boże będzie chore to przecież będzie 20 tydzień, czuje już jak się rusza tak bardzo go kocham i co mam myśleć o tym wszystkim. Zwariuje kobiety. Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-02-16 o 11:25 |
|
|
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
no w końcu można się pakować i do domu
![]() idę robić te kopytka - dla siebie bo mój chory mąż twierdzi, że nic nie przełknie i domaga się rosołu nic o - nastwie też rosół
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-02-16 o 11:30 |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam bez. Takie sztywne wydają mi się być niewygodne dla dziecka, a takim to się mięciutko opatuli
|
|
|
|
#3914 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
zanka ja też kupiłam ostatnio torbę. Tylko inny kolor niż na fotce
kmat ciężko sobie wyobrazić co przeżywacie czekając na wyniki, ale wierzę, że będzie dobrze
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3917 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale mimo to jestem od ciebie starsza, o 2 m-c ![]() Mam cichą nadzieję, że Amelka zrobi nam prezent na rocznicę... Niby to miesiąc przed terminem, ale tak sobie myślę... Czy ciąża w 36 t jest donoszona? |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Wizytę kontrolną mam 7 marca i pewnie przez usg malucha podejrzymy, bo gin zawsze sprawdza co tam się u niego dzieje, ale po prostu ma za słabe usg i nie wiem czy będzie chciał się podjąć takiego prorokowania w tym przypadku. Zwłaszcza, że nasz maluszek w czasie usg jest nie do złapania! Co on tam wyczynia to głowa mała
. Ostatnio nawet ciężko serduszka było posłuchać, bo się non stop przekręcał. No, ale w czasie wizyty będę już w 19tc więc pewnie gin będzie wysyłał mnie na połówkowe już, więc przy dobrych wiatrach, w połowie marca się może dowiem, kto tam siedzi. Jakby nie było, jeszcze co najmniej miesiąc czekania przede mnąCytat:
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A dziś chodzi na prawde w falbankach,opaskach na włosach(długie włosy),buty na obcasie a do tego pozuje do zdjęć robiąc kobiece,bardzo kobiece pozy.Minki jak paniusia.Nie taka zwykła dizewczyna ale przesłodzona. Depiluje sie,wiele rzeczy mogę napisać ale po co. I poniekad rodzina uważa,ze jednak sposób ubierania miał wpływ. Spodobało mu się i tyle. Ogólnie bardzo fajny chłopak z niego i ja nie mam nic przeciwko.Zdecydowanie nie mam.Tylko mówię jaki znam przypadek. Kmat-moim zdaniem nie ma co "przemyślać:. Dokładnie-to już 20 tydizeń a nie początek,choć nie wiem czy to by wiele zmieniło. Jest Waszym dzieciaczkiem i zawsze będziecie go kochać mimo wszystko. Oczywiście my tu trzymamy kciuki za zdrowego synka ![]() Czekamy razem z Wami. Kasshia-ciaża w 36 tyg. nie jest donoszona. Urodziłby sie wcześniak narazony na leżenie w inkubatorze.Po co? Niech siedzi w w brzuszku ile sie da.Nie warto. Choć jedne dzieci rodzą sie z objawami wcześniactwa ale czy masz pewność,ze Twoje zaliczy sie do tej grupy? Zanka to fajnie ![]() Ja mam stara torbę podróżną.Tylko odświeżyć muszę. Nie pochwalisz się nam? Zmalowana to w sumie chyba wszystko Nie wiem czy masz wanienkę,termometr,nożycz ki,w razie w butelkę,smoczki,szcvzotka do mycia butelek,przewijak(nie musi ale fajnie jak jest),moze karuzelkę(ale możesz dostać). A jak masz już wszystko,to może razem ze mną porozdlądasz sie za pampersami?Tak z 2 paczki w miesiacu i mamy fajny początek I jaki by nie był czy zdrowy czy nie daj Boze chory,będzie najwspanialszy,najkochańs zy i najcudowniejszy. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-02-16 o 11:51 |
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
No moim zdaniem nie, bo prawidłowo powinna trwać 40 tyg.
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? No to ja w marcu kończę 28 i to też moje pierwsze dziecko
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Karuzelę też dostanę, przewijak kupię, butelki dr. brownis (jakoś tak) dostanę, tylko smoczki muszę dokupić, wanienkę i termometr też mam na liście do kupienia
Ja się oglądam na razie za tetrowymi pieluchami A łóżeczko zamawiam po malowaniu
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki ![]() Przydały się, już po.....uffffff, jaka ulga wszystko super! Maleństwo rośnie wzorowo, wg OM w poniedziałek zaczęłam 21 tydzień, a z usg wychodzi 20t 3 dz. ![]() No i wszystkie parametry w normie, chyba 40 minut mnie pan badał ale warto było!Serduszko, kręgosłup, naczynia najważniejsze- wszystko bardzo ładnie! No i maleństwo ma cały świat w d.... to znaczy pupę ma z przodu a cała reszta schowana Pośladkowe położenie ![]() No i najważniejsze - moja intuicja działa naszej "Karolince" się trzecia noga ujawniła Jak mi mówili o dziewczynce to podchodziłam do tego z rezerwą, na zasadzie "uwierzę jak zobaczę" no i nie pomyliłam się ![]() Zanka, wpisz mi oficjalnie synka, imienia jeszcze nie mamy ![]() Rany....cieszyłam się że córka, ale jak usłyszałam o synku to prawie się popłakałam i banan z twarzy od 2 godzin mi nie schodzi Cytat:
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
kmat nie wiem co ci napisać
Babonik ja czuję że będzie chłopiec u mnie ale dowiem się dopiero 21 marca.Imiona już dawno wybrane ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-02-16 o 12:02 |
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Źle napisałam postarzyłam się sama
W kwietniu skończę 25, a zacznę 26 lat
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba kupie z kokosem, takim ktory mozna wyciagac.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- jakie??? jakie??? |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozków to ja się zastanawiam bo nie wiem czy taki usztywniony nie bedzie lepszy na poczatek Może nawet nie dla mnie co dla D bo on mówi ze nie bedzie brał robalka na ręce na początku bo się bedzie bał zeby mu krzywdy nie zrobić a w takim usztywnionym rożku to chyba bezpieczniej.Hehe no włoski się wycierają ![]() BABONIK ja popieram nerole dziewczęce ubranka mozesz sprzedać i za te pieniążki kupić ubranka dla synka ![]() Ciąża donoszona to skończony 37 tydzień
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zostawiła, wiadomo ze chlopcy sukienki sie nie ubierze, ale rozowe spiochy, szczegolnie te rozmiary 0-3. |
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
pokazesz nam?
Cytat:
ja czekam na pierwsze dziecko w wieku... yhm... 35lat ![]() w dodatku w sierpniu koncze 36lat wiec jest prawdopodobne ze moge urodzic w pierwszych dniach 36roku zycia... no! Kmat, juz 1/3 czasu za Wami, bedzie dobrze a ciotki nie sluchaj, wzbudzila w Tobie niepewnosc, zamiast jakos podniesc na duchu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

za wizytę,super,że wszystko dobrze
a myślis,zę sąsiad gej bo go mama w sukienki ubierała?myśle,że nie ma to znaczenia

za usg 

zębole