|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dzien dobry Mamusie! Ja po dwudniowym mrozeniu warzywek musialam dzis ogarnac mieszkanie, zmienilam posciel i juz jestem zmeczona
Flawcio rusza sie nawet gdy chodze, wczesniej tylko jak odpoczywalam, Wasze dzidziusie tez takie ruchliwe??![]() uuu zachcialo mi sie nalesnikow, ale mi wychodza zawsze takie grubasnie, prawie jak omlet ![]() 24kasia86 i jak przechodzi przeziebienie?? chyba zrobie sobie lekkie espresso, bo jakas taka przymulona dzis jestem i pogoda tez taka mglista....
|
#1803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
grazin, nic sie nie martw ![]() zbieram sie kobietki, mam nadzieje ze -do wieczora! pa |
||
|
|
|
#1804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale branie duphastonu bez potrzeby, jak ciąża przebiega prawidłowo to jest bez sensu, a dużo dziewczyn tak bierze Cytat:
ZDRADZAM TAJEMNICĘ OWIECZKI : ![]() owieczka wygląda dokładnie TAK ![]() i ona jest mi wręczana jako moja no i Zosia ma Konika i Cielaczka i tak codziennie sobie skaczemy tymi zwierzątkami dzień bez owieczki to dzień stracony ![]() dziękuję ![]() to teraz wszyscy wiedzą co to owieczka ![]() Cytat:
![]() Zosia śpi a mi jeść się chce
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-16 o 12:30 |
|||
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast synuś skakał i kopał niezależnie od tego, czy się poruszałam czy nie |
|
|
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
a nie, to to bez sensu jest, ja też nie jestem zwolenniczką brania leków bez potrzeby, na zapas czy na wszelki wypadek
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=andziot;25126719]ja nie przecze że jeśli trzeba to trzeba, myślę że głównie u Ciebie ten dodatkowy progesteron ma raczej działanie rozkurczowe, bo on też rozluźnia macice .. więc może rzeczywiście po odstawieniu zaczyna Cię boleć,
ale branie duphastonu bez potrzeby, jak ciąża przebiega prawidłowo to jest bez sensu, a dużo dziewczyn tak bierze dobra !!!!!!! ZDRADZAM TAJEMNICĘ OWIECZKI : ![]() owieczka wygląda dokładnie TAK ![]() i ona jest mi wręczana jako moja no i Zosia ma Konika i Cielaczka i tak codziennie sobie skaczemy tymi zwierzątkami dzień bez owieczki to dzień stracony ![]() dziękuję ![]() to teraz wszyscy wiedzą co to owieczka ![]() też nie mam wagi w domu i dziękuję za to codziennie ![]() Zosia śpi a mi jeść się chce [/QUOTE a ja sobie wyobrażałam jakąś dużą owieczkę na którą ty siadasz
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 70kg?? taaaaa to ja mialam ale jakies 8 kg temu:P hahahaha:P musze was nadrobic, dzis ide po wyniki z glukozy ciekawa jestem wyniku ![]() a teraz lece obiadek zrobic.. |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i juz teraz wiem co tyle waży![]() a te słowa niech będa dla mnie codzienną modlitwą Hej dziewczyny,nadrabiałam was i zostało mi niewiele,ale Aliczka zainspirowała mnie do odezwania się natychmiast ![]() Lecę dalej
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie majowo-czerwcowe
Mam nadzieję, że przyjmiecie do swego licznego grona jeszcze jeden 28- tyg dwupak ![]() Jestem Magda i 15 maja urodzi się nam mały Bobik Pozdrawiamy serdecznie wszystkie Ciocie i ich Kruszynki |
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie doczytałam
![]() mi dzisiaj mj Piotrus zaserwował pobudkę o 5 bo mu się tańczyć zachciało ![]() a teraz sobie cwaniak słodko spi...a ja nie mogłam w ogóle zasnąc do 9...i jak zasnęłam to obudziłam sie przed 12...i tak siedzę bezproduktywnie ![]() muszę zaraz zupkę nastawić...dzisiaj pomidorowa ![]() ja fasolkę po bretońsku dwa dni z tż jadłam ![]() cały gar przed wczoraj ugotowałam ![]() i po takich rewolucjach kulinarnych, dzisiaj gotuje dietetyczna zupkę żeby to nam się delikatniej trawiło
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-02-16 o 12:46 |
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
ja już 13 kg na plusie
od dziś zaczynam się pilnować z tym co jem, boje się ze skończę z 20 kg na koncie, złoooooo. Codziennie będę ćwiczyć - joga, pilates lub chociaż spacer, a w każdy czwartek na zajęcia Aktywne 9 miesięcy. Obym wytrwała chociaż parę tygodni Dziś już mogę odhaczyć, jestem po jodze ![]() Trzymajcie kciuki ! Cytat:
PIĘKNE, WZRUSZAJĄCE, DOKŁADNIE JAK O MNIE, ![]() Mąż wyjechał na trzy dni, tak więc ja sama w domu z dwoma kotami, zwariuje ! coś mi się zdaje że docenię bardzo Wasze towarzystwo. Z góry dziękuję. Dobra, zabieram się za to i owo. Troszku trzeba posprzątać.
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Lipczonek
antropia to musiala byc "rewolucja" 2 dni fasolka ![]() i ja wstawilam nowa fotke do albumu, zapraszam ![]() no lece pichcic, bo juz pozno
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena cudne imię
|
#1816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I wreszcie ktos moich stron! Jak sie czujesz? Mozesz powiedziec cos wiecej o sobie..
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
|
|
#1818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do tego stopnia że mój tz dzisiaj rano się budzi i skormniem mówi:" czujesz?' a ja:"tak" a on:" mam nadzieję, że to ja przez sen a nie pies nam w kuchni niespodziankę w nocy strzelił" !! ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
czekamy na szczegóły
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczynki
![]() dziś pospałam sobie troszkę dłużej ![]() właśnie jestem po obiadku (sałatka warzywna z makaronem i majonezem) sama siedzę w domku i oglądam programy tv moja mama buszuje po sklepach a ja tu muszę siedziec
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż sobie to wyobraziłam ![]() Kochane odnośnie motta widzicie... Jakie my kobiety jesteśmy biedne, tyle nadbagażu wiedzy nosić i teraz w dodatku dzieciątka pod sercem! Te nasze tępe chłopy znane z tekstów " na bóle stóp kochanie weź stoperan" powinni nas na rękach nosić!!! ![]() Ugotowałam już barszcz i czekam aż naciągnie, potem wezme się za placki ziemniaczane
|
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Andziotku ja Ciebie wyganiałam na spacer, a sama sie dopiero ubrałam
i powynosiłam pościele na balkoni nic dzisiaj nie sprzatam bo mi sie nie chce dzis maja przywiezdz szafke na ubranka dla dzidzi,trzeba bedzie sie zabrac za pranie i prasowanie a ile zakupowania jeszcze przedemna
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
moja siostra po tekście mojego tzta że ,,oprócz tego że masz krótką szyjkę to wszystko w porządku???" stwierdziła że mój tz chyba myśli ze mi się moja szyja skraca bo wogóle nie widzi powiązania szyjki z ciążą
|
#1824 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo męczy nas zgaga, łapała kolka a teraz woreczek Si, si na allegro, 69zł kokos-gryka. Racja, wypierę ten zdejmowalny pokrowiec Cytat:
I jak tu takiej zaufać ![]() Cytat:
Bosko wyglądasz!
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak byto było... principessina dobra fasolka nie jest zła ale czy na dwa dni....tu bym się zastanowiła dwa razy
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie!
Andziot, ale zamieszanie wprowadziłaś na forum z tą owieczką |
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Przez to ciągłe nadrabianie już nie mam siły nic pisać, no ale już was nadrobiłam. Mam już wyniki: glukoza na czczo 87, po godzinie 135 więc chyba dobrze. Ale krew mam słabą Erytrocyty 3,53 (norma 3.7-5.1). Na początku ciąży miałam 4,4, a ostatnio 3,9. Zawsze miałam dobrą krew, ale jak spadło to brałam Falvit mama z żelazem ale nic nie pomogło. Bo gin wtedy zaleciła tylko jeść produkty bogate w żelazo. Hemoglobina 10,4 (norma 12-16) ostatnio było 11,7 Hematokryt 32,3% (norma 37-47) A reszta w miarę dobrze i mocz w porządku. Pewnie dostanę żelazo, tylko mam nadzieję że mi pomoże, bo róznie z tym chyba bywa. Trochę się martwię. Córka wyssała ze mnie wszystko ![]() Lipczonek witam! Aliczka ślicznie wyglądasz! Kasia, Lena to bardzo ładne imię, też się nad nim zastanawiałam. Głodna jestem, ale nie wiem co zjeść, mam ochotę na coś super pysznego. Hmm...
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dołączam dziś do mamuś marudzących...brzuch dalej twardnieje, noc nie przespana i chyba zaczynam znów łapac infekcje bo mnie boli WSZYSTKO Mam na szczęscie kawunie i torcik bezowy Rano musiałam sie zerwac i do ZUS-u zwolnionko zanieść. Trzeba sie było przez ten mróz przebić :/ Dziewczyny, która z was pisała ze wypłatke, tą z ZUS-u dostała po 2 miesiącach? Przecież oni maja na to 30 dni! Łaski nie robią! |
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam zaległosci w czytaniu Was ;( Dzis ostatni dzień sobie dałam na rozpustę słodyczowa Monia pytałas o SVR, mają peeling i jest super o ile pamięc mnie nie myli andziotka tez jest jego fanką. Jest bardzo delikatny i fajnie myje (jednak nie ma w sobie mydła) http://www.farmaplanet.pl/xerialine-...ml-p-2518.html myje się nim jak i smaruje balsamem svr xerialine non stop i nie ma problemu Andziotka, nareszczie poznalismy owieczkę i resztę zoo ![]() Aliczka88, Twoje skojarzenie z owieczka........ figle andziotki z męzem.... REWELACJA ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
aha pytałam o te twardnienia brzuszka, własnie kazał przeciwko temu brac magnez, najlepiej ten co Grazin pokazywała - 400mg z doppel herz firmy? (czy cos pokreciłam?) Mam brac 2 x dziennie a jesli mam duuuuze skurcze to nawet do 8 tabsów na dzień !!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Flawcio rusza sie nawet gdy chodze, wczesniej tylko jak odpoczywalam, Wasze dzidziusie tez takie ruchliwe??

i cały czas sie zastanawiam jak ty to robisz 

weszłam na wagę!
Bosko wyglądasz!