|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaką książkę obecnie czytacie? Część V.
Skończyłam czytać "Monopol na zbawienie" Szymona Hołowni, a zaczynam "Kroniki portowe" Annie Proulx.
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
"Cukiernia Pod Amorem.Zajezierscy" - M.Gutowska-Adamczyk
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam Marinę Zafona.
|
#3755 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Ian McEwan "Niewinni"
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
"Siostro, siostro" Oksana Zabużko.
Niestety "Badania terenowe nad ukraińskim seksem", które podobno są bestsellerem znudziły mnie do tego stopnia, że je porzuciłam po około 50 stronie. Oddając, zobaczyłam na półce inną Oksanę o której też słyszałam, przejrzałam, zorientowałam się, ze to chyba bardziej fabuła niż poetyzowane wynurzenia i dałam jej jeszcze jedną szansę. Zobaczymy
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Żony i kochanki Henryka VIII
Kelly Hart Pochlonęłam w dwa dni. Dokumentalna, ale czyta się jak powieść. Obfituje w wiele ciekawostek oraz szczegółów z genealogii poszczególnych postaci. Polecam zainteresowanym epoką Tudorów. |
|
|
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
Lalka - Bolesław Prus
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- mialam tak samo ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- a ja koncze Stowarzyszenie Miłośników Literatury i Placka z Kartoflanych.... i muszę podpisać się obiema rekami pod wszystkimi pozytywnymi opiniami na temat tej książki. Polecam z całego serca. Świetna lekka magiczna, opisuje ciężkie czasu okupacji hitlerowskiej i życie bohaterów tuz po odzyskaniu niepodległości. Bardzo spodobała mi się postać pani pisarki bardzo trafnie potrafi opisać uczucia i te swoje i innych... zabawna jest
Edytowane przez adda76 Czas edycji: 2011-02-15 o 16:27 |
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja czytam "Ostatni ślad" Charlotte Link.
|
|
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Hej. A ja skończyłam ostatnio "Książę mgły" Zafona - calkiem spoko, Zafon zresztą ma swój styl, lubię go więc polecam, szybko sie czyta, wciąga, szkoda że taka krotka
![]() A wczoraj skończyłam "Stokrotki w śniegu" Richarda Paula Evansa - super książka, przeczytałam jednym tchem. Teraz zaczynam "Szukając Noel" też Evansa. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- I jak Marina? Ja strasznie beczałam na końcu, ale książka fajniutka, choć Zafon popuścił wodze fantazji
|
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Carlos Ruiz Zafon - Książę Mgły
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
Od wczoraj ''Blondynka'' Joyce Carol Oates.
Książka wciągająca tak, że trudno się od niej oderwać i przestać myśleć.
|
|
|
|
#3765 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
); muszę jednak przyznac, że wymienione "Życie Pi" i "Fabryka os" ( szczególnie ta druga), to jedne z najlepszych przeczytanych przeze mnie ksiązek
|
|
#3766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak? Bo leży u mnie na półce (czeka na swoją kolej) .Cytat:
Cytat:
bo muszę najpierw przeczytać książki na wymiankę (nad czym ubolewam strasznie, strasznie!)Cytat:
O liście BBC mam podobne zdanie, jak Ty, nie rozumiem jakim cudem mogła tam się znaleźć 'Nostalgia anioła' a inne pozycje nie. Zaczynam 'Dziewiętnaście minut' Jodi Picoult
|
|
#3767 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie lubie polskiej literatury z paroma wyjatkami i wlasnie LALKA jest jedynym z tych wyjatkow
![]() Cytat:
Cytat:
Gdzies czytalam, ze niby Oates pozazdroscila urody Monroe i napisala te ksiazke - wiekszej bzdury nie czytalam, ktos kto to napisal nie czytal tej ksiazki
|
||
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Dołączam się do wątku ![]() 'Droga' Cormac McCarthy. Przygnębiająca i poruszająca. Wczoraj zaczęłam i wczoraj skończyłam. Mimo prostej fabuły i braku jakichś niespodziewanych zwortów akcji jest w niej coś, co nie pozwala się od oderwać.
|
#3769 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
skonczylam "jezdzca miedzianego" ehhhh polecialy lezki...i teraz walcze ze soba czy wybrac nastepna czesc czy najnowsza "trucicielke" schmitta
chyba zdecyduje sie na ta 2 -jest ciensza, mam nadzieje ze szybko ja "łykne" i przejde do 2 czesci trylogii simmons
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
"Dżozef" skończony! Książka powaliła mnie na łopatki!!!! Świetna proza! I śmiałam się i nawet trochę wzruszyłam. Pogrzebałam troch ę w necie i "Dżozef" ma świetne recenzje!
http://lotta-kronika-pachnacych-kart...96650913034798 Warto przeczytać!!
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
ja dorawalam w antykwariacie za prawie pól ceny (23 zamiast 44,90) twarda oprawa , stan idealny-szkoda tylko ze byly 2 tomy a nie 3 jesli 2 mi sie spodoba to pewnie 3 kupie w śk za normalna cene -czyli wydam na niego to co zaoszczedzilam na tamtych dwoch i wyjdzie mnie 3 w cenie 2 czyli i tak niezle ![]() a moze masz u siebie śk- to oni sa wydawca i powinni miec na polce
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:32 |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś podać link? Jest tam jakaś polska książka?
|
#3775 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Czytam obecnie "Małego Brata" Cory'ego Doctorowa. Chłopak mi polecił i chyba tak jak ona będę miała świra na punkcie tej książki. Jeżeli nie zainteresują Was orwellowskie wizje, to i tak nawet wątek uczuciowy się pojawi. Dziewczyny, ta książka to świetny prezent dla każdego chłopaka.
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam 1 z brzegu linka z lista bbc
http://szelest-stron.pl/100-tytulow-...rzeczytac.html przegladalam wczoraj-przeczytalam tylko 15 przez 2 inne nie przebrnelamkilka od dawna mam na liscie, kilka dopisalam, kilku na bank nie przeczytam wybor momentami rzeczywiscie dziwi chyba zadnego polskiego autora nie ma-przynajmniej nie kojarze
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2011-02-16 o 14:52 |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
nienajgorsza jest
ja skończyłam wczoraj W naszym domu J.Picoult zdecydowanie mniej poruszająca niż Bez mojej zgody, przy której spłakałam się "jak reks"... po 3 książkach tej autorki odczuwam delikatny przesyt...ogólne ramy podobne: zakończenie zawsze ma zaskoczyć, zaczynam patrzeć na to podejrzliwie |
|
|
|
#3778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3779 |
|
Przyczajenie
|
Książkę Wendelin Van Draanen "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" jest świetna, polecam!
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Smażone zielone pomidory Fannie Flagg- wciągnełam sie i szybko mi sie ja czyta,bardzo sympatyczna,choć trochę mi przeszkadza "skakanie chronologiczne"<kurcze nie wiem jak to opisac
>.Polecam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Lekko mnie podłamała, bo przeczytałam tylko ok. 20 z nich
chociaż szczerze to mam w planach po obronie zacząć czytać powoli książki z tej listy, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu
bo muszę najpierw przeczytać książki na wymiankę (nad czym ubolewam strasznie, strasznie!)