|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() no to masz pecha z tym samochodem a co do karuzeli fajny sposób ![]() i co jednak kupujesz tą wyspę marzeń czy jakąś inną ?
|
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Położna mi powiedziała, że miesięczny koszt wykarmienia dziecka sztucznym mlekiem to 400 zł!!!
Mam nadzieję, że moja mała będzie wolała cycka - a za te 4 stówy to sie obie ładnie ubierzemy ![]() A i jak na mnie popatrzyła i mój brzuch to mówi, że poród powinien trwać max 20 min (a ma 25 lat doświadczenia). Oby te słowa były prorocze..
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie wiem które to pod maską ![]() ![]()
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
nic mi się nie podoba. Tylko wyspa marzeń
![]() bo ma takie kolorki żywe i taka uniwersalna, nawet jak potem bym chciała komuś dać lub sprzedać. Tortilla - prościutko.\ placki tortilla z netto lub biedronki. filet pokrojony w paski i umoczony w mleku, obtaczam w gotowej panierce z biedronki(klasycznej) i smażę. sałata lodowa, papryka, ogórek, cebulka do środka sos; mieszam majonez z ketchupem , albo robię czosnkowy; z majonezu jogurtu naturalnego czosnku soli i pieprzu, albo koperkowy: jogurt naturalny trochę majonezu koperek sól pieprz Mój małż je uwielbia a i ja się nie narobie
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
trochę mi gorączka przeszła do 37 stopni - to wdrapałam się na strych i złożyłam wózek mam nadzieje, że dobrze
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-16 o 13:32 |
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Wykańczają mnie telefony i smsy z pytaniami, czy już urodziłam
Nie odpisuję, bo już nie mam na to siły... ile można tłumaczyć, że mają czekać na sms od nas a i już zastrzegłam, że nikt ma do szpitala nie przyłazić
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystraczylo tylko podpiac kabelki i tz powiedzial ktory kolor do ktorego co nie zmienia faktu ze jestem mega dumna z siebie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:39 |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
ja jak chce umyć to jade do rodziców, micha gąbka i pucuje...
ani na myjnie ani zatankować sama nie pojadę
|
#4629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję w imieniu Oliwierka za te komplementy pod jego oadresem i jego klejnotów haha
Cytat:
Cytat:
kupiłam już od 37 tygodnia będę pić ![]() Cytat:
Cytat:
i to przed samym porodem ![]() Cytat:
no jak tak policzyć to faktycznie przecież tego mleka trochę idzie... nawet nie pomyślałam zobaczymy może uda mi się cycem karmić ale na pewno nie będę za wszelką cene się starać za bardzo, szybko się zniechęcam chociaż może zobaczymy ![]() idę potrawkę z kuciaka robić
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio widziałam reklamę w tv herbatki z liści malin firmy Herbapol ale czy faktycznie jest z liści to nie wiem
Cytat:
Wiem co przechodzisz bo mi tak strasznie cierpnie biodro aż czasami do kolana. Najgorzej, że nie mogę przez to zasnąć na żadnym z boków tylko na wznak. Biorę asmag 2 razy dziennie i zaczęło trochę przechodzić.Właśnie wciągnęłam chlebek słonecznikowy z pasztetem, 2 jabłka i talerzyk łazanek. W takim tempie z 8 kg na plusie będę miała 18 Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:41 |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, bukiet cudo i fotki też
Tity, i kolejna fajna, teraz już będę mieć mętlik Tak to jest, zazwyczaj nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko i dlatego lepiej za dużo nie myśleć, samo się ułoży ![]() Czarna, może faktycznie te listki różnie mi wyglądały na fotkach ze względu na ruch Kurcze, już mam kilka typów i teraz będę ciężko myśleć ![]() Wanilia, to zależy od kobiety, ja miałam tak bolesne przepowiadacze przed pierwszym porodem że byłam pewna że już rodzę, a na ktg nawet się nic nie zapisywało Położna powiedziała że z takimi skurczami kobiety chodzą i ich nie czują, a ja już niemal chodziłam po ścianach. Dlatego nie chciałabym doświadczyć bóli porodowych, to nie na moje siły. Castia, może powoli już się rozwarcie powiększa i jak w końcu pojedziesz na porodówkę to będzie moment Oby tak było, bo ja poprzednio miałam bóle, miałam skurcze a nic tego nie wynikało i rozwarcia nie było w ogóle. A taki bezsensowny ból to już w ogóle...Mordka, nieźle...My teraz kupiliśmy samochód i po tygodniu odkręcili nam firmowe śruby od kołpaków, TŻ jest niepocieszony ![]() Ewelqa, ja bym nie dała rady na pewno
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
nika może skontaktuj się ze swoim lekarzem jak sobie możesz pomóc
Cytat:
ło matko 400 zł ![]() trzeba było zapytać po czy wnosi że 20 min może wyśle jej zdjęcie swojego brzucha i też mi powie ile czasu zajmie mi wypchnięcie małejiza ja właśnie wciągnęłam michę lodów :P jak tak dalej pójdzie to dobije do 20 kg
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:46 |
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki, ale wy macie tempo...nie dam rady was nadrobic
. Praca mnie niestety wykancza a jak wracam do domu to nawet nie mam sily na neta. U mnie tez w nocy zaczely sie skurcze i przez to nie moge spac. Poza tym malutki caly dzien siedzi spokojnie a w nocy kopie jak szalony i ma w nosie ze matka musi po nieprzespanej nocy isc do pracy na 8 godzin Wczoraj bylam z tz na szkole rodzenia i pod sam koniec puscili nam dwa filmy z porodu. I jedna dziewczyna tak sie przejela, ze dostala mega skurczy i musiala jechac do szpitala...ciekawe czy urodzila, byla w 36 tygodniu
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no ba a Ty?
![]() sypiemy sie powoli, ojj sypiemy ![]() Cytat:
może i ja jej wysle zdjecie mojego brzuszka![]() gorzej jakby mi powiedziała ze bede rodzic 20 ale godzin ![]() Cytat:
![]() jutro mam wizyte, jak mi powie ze jestem pozamykana i w ogole nic sie nie dzieje to chyba tam padne ![]() jak juz ma mnie tak bolec to niech chociaz cos z tego wynika
|
||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Nika, biedulka
a tu jeszcze tyle czasu. Może te bóle w końcu miną Mordka, oby położna miała rację, choć nie mam pojęcia jak można wróżyć z brzucha długość porodu. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Wikakika, o kurcze, ciekawe co z tą dziewczyną, żeby aż tak się zestresować... Castia, to trzymam kciuki za dobre wieści na jutrzejszej wizycie |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Castia No staram się,ale chyba marnie mi to wychodzi
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Castia trzymam kciuki
![]() Cytat:
biedna ty z tą pracą jesteś
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi się fotki nie załączyły a tak wymarzłam na tym strychu, żeby je zrobic
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
rety ale mi się nic nie chce
mam mięso od wczoraj na obiad, wystarczy ziemniaki ugotować a taaaak mi się nie chce że szok. Właśnie się ważyłam i mam 8kg na + ![]() właśnie wpycham słonecznik
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
weź nie denerwuj ciężarnych
Mirabilka ale śmieszny ten wózek, taki jakiś.... nowoczesny hehe a wy w mieście mieszkacie? Bo te małe kółka to w teren podobno kiepskie.Ile kosztował?? Ja może TŻta wyciągnę w weekend na oglądanie wózków i zakup łóżeczka... chociaż w sumie mamy jeszcze czas, z USG mi wyszedł termin na 24.04... będę chyba sama na wątku siedzieć i oglądać zdjęcia waszych pociech
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja na wszelki wypadek blokuję youtube'a i wszelkie strony z filmikami o porodzie bo znając życie zacznie mnie korcić niedługo, a wolałabym dotrwać jakoś chociaż do 39 Przekichane masz z tą pracą, naprawdę współczuję, nie wyobrażam sobie obecnie chodzenia do pracy...
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
móglby już ten kurier przyjść. Jestem mega ciekawa wózka
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
izunia233, wanilia83, gosikk_s dziękuję za troskę
Mirabilka fajny ten wózek, taki kosmiczny - co to za firma i gdzie kupowaliście, bo ja mam zamiar zamówić w Boćku ![]() Olusiaa_ terminem z USG powinnaś najmniej się przejmować. Mój gin uważa, że ważniejszy ten z OM rany chyba coś jest z ciśnieniem, bo strasznie jestem zmęczona - pewnie to po kolejnej nieprzespanej nocy ale ta słabość - muszę małż prosić, żeby zmierzył mi ciśnienie jak wróci z pracy
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Calkiem fajniusi ten wozeczek, taki zgrabny. A jak sie nim kieruje i co to za firma? |
|
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nawet ostatnio położna się śmiała, że pierwszego maja to święto pracy więc moja mała mogłaby odpuścić sobie i urodzić się wcześniej.
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka, wózior ciekawy ale nie wybrałabym go ze względu na przednie kółka. Może u Was prościutkie chodniki, u nas zawisłabyś na każdej nierówności. Kółeczka wydają mi się tak maleńkie jak w parasolkach, chyba że to złudzenie.
Blackrose, malutko przytyłaś, ja jak na razie mam 6,5-7 kg na plusie ale to dopiero 33tc. A chciałam się właśnie zmieścić w 8. Nika, dyskopatia wywołuje takie bóle? Pojęcia nie miałam...Ale w razie czego już po porodzie wszystko minie? |
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to na strychu?? to jest twój strych na zdjeciu?![]() Cytat:
szybko zleci
|
|
#4649 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie wrocilam z 2 godzinnego spacerku i czuje sie w miare
![]() Teraz troszke poodpoczywam a tz ugotuje obiadek bo mi juz w brzuchu burczy ![]() Ja niby 7 kg na plusie, ale zobaczymy czy nie nadrobie w ostatnim miesiacu;p Cytat:
![]() Cytat:
W szpitalu nie chce zadnych odwiedzin, moze moja siostra. Tylko ze ja i tak pewnie zostane w szpitalu gora na jedna noc. Pierwsze dwa tygodnie jak TZ bedzie na tacierzyskim tez chcemy sami posiedziec. Cytat:
Nie mam pojecia ile kosztuje mm w Polsce, ale bedac tam pewnie bym sie zastanawiala nad karmieniem piersia;p Cytat:
![]() Fajnie miec takie zdjatko buzki malucha... ja niestety nie mam;p;( Ja jutro mam ostatni dzien 35 tygodnia czyli w piatek 36 tydzien ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawde chcialabym zobaczyc mala jaka duza i czy wszystko ok. Jutro wybywamy do Francji na 3 dni wiec bede troche nie na bierzaco
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
Jok3r i Castia, no to niezłe macie juz przepowiadające...
no ale jesteście juz w terminie ( 38 TC skończone, prawda? ) no to nie ma sie co dziwić ![]() Mnie dzis rano złapał jeden taki mocniejszy bólek i ogólnie czuje nacisk główki na szyjkę ale nic poza tym na razie a ogólnie jestem w kiepskim nastroju
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

). 

ale jestem dumna z siebie 
podlaczylam z mala telefoniczna pomoca tż akumulator do prostownika i za 2-3h autko ma juz palic alez jestem z siebie dumna
wystraczylo tylko podpiac kabelki i tz powiedzial ktory kolor do ktorego co nie zmienia faktu ze jestem mega dumna z siebie 

Położna powiedziała że z takimi skurczami kobiety chodzą i ich nie czują, a ja już niemal chodziłam po ścianach. Dlatego nie chciałabym doświadczyć bóli porodowych, to nie na moje siły.
ja bym nie dała rady na pewno 

. Praca mnie niestety wykancza a jak wracam do domu to nawet nie mam sily na neta. U mnie tez w nocy zaczely sie skurcze i przez to nie moge spac. Poza tym malutki caly dzien siedzi spokojnie a w nocy kopie jak szalony i ma w nosie ze matka musi po nieprzespanej nocy isc do pracy na 8 godzin

to ja na wszelki wypadek blokuję youtube'a i wszelkie strony z filmikami o porodzie bo znając życie zacznie mnie korcić niedługo, a wolałabym dotrwać jakoś chociaż do 39 
Ładna jest po zmontowaniu?