Wszystko o Avonie - część 17 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 10:49   #181
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Dot.: Wszystko o Avonie - część 17

Zrobiłam zamówienie, najwyżej mi zatrzymają, to telefonicznie je reaktywuję, jak wpłynie wpłata. Miało być na raptem 300 zł, a klientki mi dzisiaj rano tak się zmobilizowały, że wyszło 707 zł

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Ale ta kulka jest w IOS za 4,9zł
Już ją znalazłam, wcześniej nie widziałam

Cytat:
Napisane przez EvaBS Pokaż wiadomość
Eternal Magic jest w IOS chyba go wycofują

Są dwa rodzaje szczotek z naturalnym włosiem okrągła, i tradycyjna w katalogu 6 na str 154 pozycja numer 3- rozczesuje i wygładza włosy. Świetna do długich włosów
Poczekam z tą szczotką do 6

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
Ale ona jest trendująca
Trenujące mają tą samą ofertę IOS

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mmmww777 Pokaż wiadomość
ja też się cieszę że jego zamówiłam pięknie świeci, ale tż mówi że jemu się nie podoba.. a ja na to, że trudno to prezent walentynkowy
Cieszy mnie ta informacja, bo jedna klientka też zamówiła sobie ten pierścionek. Mam nadzieję, że będzie zadowolona
Stary 2011-02-16, 11:01   #182
paula600324
Zakorzenienie

W końcu można zobaczyć fakturę

03 4732-4 CHARM SERDUSZKO 1
Produkcja opóźniona. Przepraszamy. Doślemy w jednym z kolejnych zamówień.

Naszyjnik do slip into na szczęście jest

Zamówienie do katalogu 3 miałam marne a 2 dni przed składaniem zamówienia klientki się zmobilizowały i przekroczyłam 1000 Do avon club coraz bliżej
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:04   #183
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Zapomniałam dodać, że żółte kropy przy:
5-dniowej kuracji do włosów;
Pur Blanca z Netto

reszta ok
Stary 2011-02-16, 11:59   #184
sasenka
Zakorzenienie

Ale naprawdę idzie się wściec z tym Avonem czasami mam ochotę rzucić to bo ciąglę tylko musze świecić oczami przed klientkami. Specjalnie zawsze zamawiam kosmetyki na I kampanię żeby wszystko było, i co ? i nawet na I tyle braków że masakra... Nie podobają mi się te ich zagrywki albo tylko ciągle wkręcają nas żeby zrobić zamówienie tak jak było z kosmetyczką której było kilka sztuk albo z torbami Maja...wrrrrr
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:02   #185
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
5. Lakier do paznokci Pastel Pink
mam ten lakier i nie polecam, straszne prześwity, minimum 2 warstwy żeby to jakoś wyglądało, trzeba nałożyć

właśnie dostałam smsa, że moja paczka już jest w paczkomacie
składałam w pon. wieczorem

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:04   #186
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
mam ten lakier i nie polecam, straszne prześwity, minimum 2 warstwy żeby to jakoś wyglądało, trzeba nałożyć

właśnie dostałam smsa, że moja paczka już jest w paczkomacie
składałam w pon. wieczorem
też nie polecam tego lakieru strasznie rzadki i smugi się robią
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:04   #187
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Ale naprawdę idzie się wściec z tym Avonem czasami mam ochotę rzucić to bo ciąglę tylko musze świecić oczami przed klientkami. Specjalnie zawsze zamawiam kosmetyki na I kampanię żeby wszystko było, i co ? i nawet na I tyle braków że masakra... Nie podobają mi się te ich zagrywki albo tylko ciągle wkręcają nas żeby zrobić zamówienie tak jak było z kosmetyczką której było kilka sztuk albo z torbami Maja...wrrrrr
powiem Ci że to jest nic, ja byłam w Oriflame (konto mam nadal, ale nie zamawiam) i tam wysyłają czasem maile zanim się katalog zacznie, że niektóre nowości już są w brakach... :/ i tam generalnie często miałam tak że klientka zamówiła 4 produkty, z czego dawałam jej 1... w Avon jestem od września i póki co brak miałam tylko raz... odpukać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 12:06   #188
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci że to jest nic, ja byłam w Oriflame (konto mam nadal, ale nie zamawiam) i tam wysyłają czasem maile zanim się katalog zacznie, że niektóre nowości już są w brakach... :/ i tam generalnie często miałam tak że klientka zamówiła 4 produkty, z czego dawałam jej 1... w Avon jestem od września i póki co brak miałam tylko raz... odpukać...
z tego wniosek, że nie ma co narzekać, zawsze może być gorzej
Stary 2011-02-16, 12:07   #189
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie w tym wszystkim najgorsza jest niemożliwość kasowania brakow. Specjalnie ustalili takie procedury, aby zmuszać konsultantki do jeszcze większej sprzedaży ,bo nie każdemu opłaca sie robić zwroty z produktów dosyłanych kilka tygodni później. A oni są w tej kwestii całkowicie bez karni i dlatego nie przejmują sie brakami i źle wyliczonymi wielkościami produkcji. I tak wszystko pójdzie na barki konsultantek.
Od wczoraj czekam na paczkę i moja cierpliwość się kończy, zawsze była we wtorek rano, a teraz już mamy środowe południe, a kuriera ani widu, ani słuchu.
Stary 2011-02-16, 12:08   #190
dianuseeek
Raczkowanie

GG do dianuseeek

Cytat:
każdego lakieru trzeba dać 2 warstwy żeby to 'jakoś wyglądało'
ja zakupiłam teraz z szybkoschnących red wine i bardzo miło jestem zaskoczona bo nie odpada tak jak twilight blue kolor super ale trzeba nałożyć ładnie 2 grubsze warstwy żeby dobrze krył - ja malowałam po ciemku i trochę kolor nierównomiernie się rozłożył
dianuseeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:09   #191
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
dokladnie to jest prawda ja jestem tu i tu i wiem cos o brakach w ''O'' takze dziewczyny troche luzu braki w avonie to jest nic w porownaniu z brakami w ''o''

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 12:14   #192
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
dokladnie to jest prawda ja jestem tu i tu i wiem cos o brakach w ''O'' takze dziewczyny troche luzu braki w avonie to jest nic w porownaniu z brakami w ''o''
Ja nie zluzuję, bo uważam,że firma powinna ponosić jakieś konsekwencje swojej złej polityki w zakresie planowania.Po co im coraz więcej konsultantek, kiedy nie nadąrzają z produkcją nawet dla tych co są? Zawsze mnie też uczono, aby porównywać do lepszych, a nie gorszych.Ori traci konsultantki i klientki na tych notorycznych brakach, a Avon tego nie widzi?Niczego go to nie uczy?
Stary 2011-02-16, 12:14   #193
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Od wczoraj czekam na paczkę i moja cierpliwość się kończy, zawsze była we wtorek rano, a teraz już mamy środowe południe, a kuriera ani widu, ani słuchu.
zadzwoń do niego, nie masz numeru?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:16   #194
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dla mnie w tym wszystkim najgorsza jest niemożliwość kasowania brakow. Specjalnie ustalili takie procedury, aby zmuszać konsultantki do jeszcze większej sprzedaży ,bo nie każdemu opłaca sie robić zwroty z produktów dosyłanych kilka tygodni później. A oni są w tej kwestii całkowicie bez karni i dlatego nie przejmują sie brakami i źle wyliczonymi wielkościami produkcji. I tak wszystko pójdzie na barki konsultantek.
wiesz ten zakaz kasowania braków nie bierze się znikąd - w końcu jak produkt jest nawet w brakach, to liczy się tam do bazy opustu, sprzedaży kwalifikowanej itd... ktoś mógłby sobie nabrać specjalnie produktów w brakach byle sobie opust wyrobić, a przy kolejnym zamówieniu z nich rezygnować...
ale mogliby to jakoś inaczej rozwiązać, np. że można wybrać, że zamawiam i bazę opustu mi powiększy tylko wtedy, kiedy już przyjdzie, a nie wcześniej nawet jak nie ma, czyli tak jak to teraz wygląda...

Stary 2011-02-16, 12:18   #195
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
ktoś mógłby sobie nabrać specjalnie produktów w brakach byle sobie opust wyrobić, a przy kolejnym zamówieniu z nich rezygnować...
..
tak robiły co niektóre kk, i dlatego tą procedurę wprowadzili.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:22   #196
musso4
Zakorzenienie

dziewczyny, które kremy do stóp są lepsze te z foot works czy planet spa, używałam do tej pory tych pierwszych, mam suche piętyi zastanawiam się czy spa nie byłyby lepsze robie właśnie pedicure, bo córcia usnęła i tak się zastanawiam
Stary 2011-02-16, 12:32   #197
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ten zakaz kasowania braków nie bierze się znikąd - w końcu jak produkt jest nawet w brakach, to liczy się tam do bazy opustu, sprzedaży kwalifikowanej itd... ktoś mógłby sobie nabrać specjalnie produktów w brakach byle sobie opust wyrobić, a przy kolejnym zamówieniu z nich rezygnować...
ale mogliby to jakoś inaczej rozwiązać, np. że można wybrać, że zamawiam i bazę opustu mi powiększy tylko wtedy, kiedy już przyjdzie, a nie wcześniej nawet jak nie ma, czyli tak jak to teraz wygląda...
Mogliby przywrócić kasowanie braków, ale kosztem takim, że braki nie liczą się do bazy upustu. Tylko w takim przypadku jak czegoś by zabrakło to pewnie zdarzałoby się, że mając zamówienie na granicy progów to miałybyśmy mniejszy upust Tak i tak źle! Ale dlaczego to my mamy odpowiadać i cierpieć przez ich politykę planowania produkcji
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:35   #198
patrysina
patrysina

Cytat:
albo mogli by ustalić jakąś od górną zasadę że np jeśli zamówiony produkt nie przyjdzie przez 3 kolejne katalogi to masz prawo z niego zrezygnować, bo czasami to naprawdę męczące że tak długo trzeba czekać na niektóre produkty, już kompletnie nie rozumiem jak demo może być w brakach, zamawiałam w zeszłym katalogu z demo ten spray do włosów i co? do teraz nie ma, a niby demo jest po to by zaprezentować klientką i zachęcić je do zakupu
a swoją drogą jak tam naszyjniki od Slip Into, zadowolone jesteście? W katalogu wyglądają super a przychodzi taka drobinka że ledwo różowe szkiełka widać
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:41   #199
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Specjalnie zawsze zamawiam kosmetyki na I kampanię żeby wszystko było, i co ? i nawet na I tyle braków że masakra... Nie podobają mi się te ich zagrywki albo tylko ciągle wkręcają nas żeby zrobić zamówienie tak jak było z kosmetyczką której było kilka sztuk albo z torbami Maja...wrrrrr
Właśnie dlatego zamawiam zawsze jeszcze przed 1 kampanią - na Cok kiedyś, a teraz na paczkomaty. A i tu się zdarzają braki, choć na pewno mniejsze.... Wiem, że nie każdy ma taką możliwość, ale ja się cieszę, że paczkomat mam tylko 1 km od siebie

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 12:41   #200
mistress88
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;25127882]tak robiły co niektóre kk, i dlatego tą procedurę wprowadzili.[/QUOTE]

no właśnie właśnie... tak właśnie myślałam...
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Mogliby przywrócić kasowanie braków, ale kosztem takim, że braki nie liczą się do bazy upustu. Tylko w takim przypadku jak czegoś by zabrakło to pewnie zdarzałoby się, że mając zamówienie na granicy progów to miałybyśmy mniejszy upust Tak i tak źle! Ale dlaczego to my mamy odpowiadać i cierpieć przez ich politykę planowania produkcji
no, też o to mi chodziło w moim poście wiesz nigdy nie da się idealnie zaplanować potrzebnej ilości na produkcję, to jest logistycznie niemożliwe, zawsze będzie nadwyżka albo braki, niby są te okręgi prognozujące, ale one są 6 tygodni przed nami, a coś się w międzyczasie może np. zmienić w otoczeniu ekonomicznym i u nas już sprzedaż będzie inna...

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
albo mogli by ustalić jakąś od górną zasadę że np jeśli zamówiony produkt nie przyjdzie przez 3 kolejne katalogi to masz prawo z niego zrezygnować, bo czasami to naprawdę męczące że tak długo trzeba czekać na niektóre produkty, już kompletnie nie rozumiem jak demo może być w brakach, zamawiałam w zeszłym katalogu z demo ten spray do włosów i co? do teraz nie ma, a niby demo jest po to by zaprezentować klientką i zachęcić je do zakupu
a swoją drogą jak tam naszyjniki od Slip Into, zadowolone jesteście? W katalogu wyglądają super a przychodzi taka drobinka że ledwo różowe szkiełka widać
no trochę lipa jest jak po 2 miesiącach np. masz dać klientce produkt...

Stary 2011-02-16, 12:48   #201
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego zamawiam zawsze jeszcze przed 1 kampanią - na Cok kiedyś, a teraz na paczkomaty. A i tu się zdarzają braki, choć na pewno mniejsze.... Wiem, że nie każdy ma taką możliwość, ale ja się cieszę, że paczkomat mam tylko 1 km od siebie
A ja zamawiam tez na pczkomat katalog się zaczął w środę ja złozylam zamówienie w piatek rano i już braki no po prostu porażka...

I właśnie powinna być mozliwośc zrezygnowania z produktu który nie przyjdzie, nie wliczałby się wtedy do bazy opustu. Zdażyło mi się że klientka nie chciała już czegoś co przyszło później i co ? wtedy ja muszę się bawić w zwroty albo kombinować żeby to sprzedać
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:50   #202
Parvati
Zakorzenienie

Ależ pędzicie z postami

Ja chciałam podziękować dziewczynom za opinie o kremie matującym Solutions z poprzedniego wątku

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:57   #203
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
A ja zamawiam tez na pczkomat katalog się zaczął w środę ja złozylam zamówienie w piatek rano i już braki no po prostu porażka...
Ja jeszcze lepiej zamówienie złożyłam jeszcze w trakcie trwania kampanii 2 i pomadki na dzień dobry brak

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:58   #204
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez dianuseeek Pokaż wiadomość
każdego lakieru trzeba dać 2 warstwy żeby to 'jakoś wyglądało'
:
a jednak nie każdego są lakiery, gdzie wystarczy jedna warstwa i ładnie wygląda np. rave, dynamo (z drobinkami), firecracker, range of rose...
Stary 2011-02-16, 12:59   #205
crescent
Zakorzenienie

nie zauwazylam nowego watku

cos ostatnio nie nadążam tu wchodzic...

ja czekam na fv ciagle...
zobaczymy o ktorej bedzie...
Stary 2011-02-16, 13:01   #206
KaasiaaK
Zakorzenienie

Tutaj znowu maruda
Mam nadzieję, ze któraś z Was szybko odpowie mi na pytanie :P
Przed chwilą składałam zamówienie i przez gapiostwo musiałam zrobić domówienie, ale na liście zamówień jest osobno, z tym, że przy zam. mam regularne, a przy dom. domówienie.. i ich nr są różne..
mam rozumieć, że przyjdą mi razem z jedną fakturą? czy osobno?
trochę ogłupiałam
Stary 2011-02-16, 13:02   #207
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
Tutaj znowu maruda
Mam nadzieję, ze któraś z Was szybko odpowie mi na pytanie :P
Przed chwilą składałam zamówienie i przez gapiostwo musiałam zrobić domówienie, ale na liście zamówień jest osobno, z tym, że przy zam. mam regularne, a przy dom. domówienie.. i ich nr są różne..
mam rozumieć, że przyjdą mi razem z jedną fakturą? czy osobno?
trochę ogłupiałam
razem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 13:02   #208
sarraa
Zakorzenienie

Lakier Sateen ma żółte światło ;/ a nie będę już robić zamówienia w 3 ;// klientka się długo naczeka, pewnie zrezygnuje potem z niego ;/
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:05   #209
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Lakier Sateen ma żółte światło ;/ a nie będę już robić zamówienia w 3 ;// klientka się długo naczeka, pewnie zrezygnuje potem z niego ;/
jak zobaczy kolor w realu to też odda, chyba że już go widziała
Stary 2011-02-16, 13:06   #210
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
No nareszcie faktura sie pokazala!! jejciu...

Brakuje stroju wrrozki.
Tych zakladek mam 3 kartki na 15 katalogow
I zadnych darmowych probek... chyba moja kolej nigdy nie nadejdzie.
I jeszcze mam takie cos:
LITERATURA K03/2011 NAT 1
Co to? Jakas zalegla makulatura?
u mnie to samo bylo z k3 ale nic nie pszyszlo w paczce;( dziwne!
wera2604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości