|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pobyt w Centrum Zdrowia Dziecka- jak to wygląda od kuchni?
Drogie Wizażanki, moja siostra 17 stycznia ma zgłosić się na jeden z oddziałów CZD i stresik jest. Jak sądzicie, czy na WZW muszą szczepić się wszyscy profilaktycznie czy istnieje możliwość, że w planach jest jakiś zabieg (ma zwężone tętnice najprawdopodobniej). Ile może trwać taki pobyt? 5 dni? na stronie internetowej (prawie) wszystko ładnie pisze, ale chciałybyśmy dowiedzieć się czegoś od ludzi, którzy byli tak leczeni bądź znają jakiegoś dzieciaczka, który był. Nie mogę znaleźć żadnych konkretnych informacji na temat diagnostyki i leczenia tego schorzenia, więc jeżeli wiecie coś na ten temat (zwężone tętnice nerkowe+nadciśnienie), to będziemy Wam bardzo wdzięczne
![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pobyt w Centrum Zdrowia Dziecka- jak to wygląda od kuchni?
Niestety niewiele mogę pomóc. Chciałam tylko zapewnić Cię że w Centrum zdrowia dziecka jest najlepsza opieka z możliwych, więc siostra trafia w dobre ręce
![]() Ja leczyłam się tam ambulatoryjnie jako dziecko, nie wiem więc jak wygląda pobyt w szpitalu. Co do zwężenia tętnic nerkowych, to faktycznie nie za wiele w internecie można znaleźć na ten temat. Tu co nieco piszą o możliwych sposobach leczenia: http://www.pfm.pl/u235/navi/198660 Z tego co wiem szczepienie na WZW robi się przed planowanym zabiegiem. Ale myślę że najprosciej zapytać lekarza prowadzącego po co wykonują Twojej siostrze to szczepienie i jaki rodzaj leczenia planują. Nie ma co gdybać, skoro można uzyskać informacje z pierwszej ręki. (zresztą to samo dotyczy informacji na temat choroby- lekarz ma obowiązek odpowiedziec na wszystkie wasze pytania). Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moja kumpela pracuje w CZD i moge Ci tylko powiedziec że mają tam pełna profeskę - dziewczyny doświadczone, z wielką wiedzą, na pewno dobrze się zajmą.
WZW...to już powiem raczej ze swojego punktu widzenia - cokolwiek nie mieliby zalożyć - jakiś węflon czy nakłuć itp to najlepiej jest mieć takie szczepienie. z tego co mi wiadomo to dziala 5 lat, więc jak teraz się zaszczepi to ma na 5 lat z głowy ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A co na wasze pytanie lekarz prowadzący ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Moja siostra zamierza jechać tam w połowie marca i w związku z tym mam kilka pytań. Przy uwzględnieniu wieku dziecka, tj. 2 latka, czas pobytu ok. tydzień : - czy matka może "mieszkać" z maluszkiem przez ten czas, czy musi wynająć pokój w hotelu obok [100zł za dobę] - czy do CZD należy mieć skierowanie czy jedzie się tam "na własną rękę" (to tak dla mnie z ciekawości ![]() - czy za badania płaci się, czy nie ? Błagam, pomóżcie, poradźcie, jak to jest ![]()
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mój brat tam leżał, to niektórym rodzicom pozwalali spać na oddziale na własnym materacu. Najlepiej zadzwonić i się zapytać czy można. Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.