|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
hehehhe ja żeby patrzeć mojemu TZ prosto w oczy bez zadzierania głowy to chyba szczudła powinnam zakupić na 1 taniec a nie buty
![]() ![]() ja mam niecałe 160 a on 192
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
dla mnie jest problemem to że mi się inne nie podobają. Tylko czółenka na platformie
![]() właśnie dostałam kase... i mam taką niezmierną ochotę je kupić 80 zł kosztują i jako jedne z nielicznych mają mój rozmiar. Zawsze mogę kupić wypróbować je trochę tak żeby nie zniszczyć i ew kupić inne. Mi kasy na buty nie szkoda ![]() ibiza ja mam 158 a moj TŻ 182 trochę mniejsza różnica ale jednak jest :P
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-16 o 12:34 |
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że nie jestem sama![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- I ja bym chciała mieć kolorowe buciki do ślubu
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem Wam tak, mam takie sandałki 8 cm obcas i ja już w nich każde wesele przetańczyłam do rana, a ja jestem z tych gości, którzy praktycznie nie schodzą z parkietu
i najczęściej na drugi dzień też zakładałam obcasy, a na co dzieć raczej chodzę w płaskich bucikach a w tym roku na wesele w czerwcu kupię sobie takie na platformie i zobaczę jak się będą moje nóżki zachowywały ale ja tęż choruję na takie buciki jakie załączam zdjątko ja bym je kupiła jak najszybciej, ale jeszcze nie wiem czy będę miała białą suknię czy ecru już je kiedyś wstawiałam, ale to dla nowych PM![]() ja też myslałam o kolorowych, ale nie wiem, jakoś mi odeszło jak te zobaczyłam
Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2011-02-16 o 12:51 |
|
|
|
#725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to środek długiego weekendu więc prawie jak sobota, a nwet lepiej bo dzień przed też jest wolny ![]() Moja rodzina cała wie kiedy planuję ślub i nikt nie zgłaszał żadnych zastrzeżeń Z resztą zdaję sobie sprawę ze każdemu się nie dogodzi ja np teraz pracuję w soboty i niedziele, więc dla mnie sobota byłaby bardzo złym dniem jakby ktoś zaprosił mnie teraz na wesele Cytat:
mam tylko baletki na płaskim... ale boje się ze mi spadną zawaliłam sprawę Cytat:
ja chcę obcas max 5 cm (z resztą nie mogę chodzić w wyższych) Na szczęście mój TZ jest jakieś 15 cm wyższy wiec dramatu nie ma, nie muszę bardzo się podwyższać
|
|||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mi się spodobała prawie identyczna wersja tylko że białe i bez odkrytych palców też są ładne i niższe ale jak to buty ślubne już cena wzrasta do 150zł. A ja na 100% będę miała białą suknię
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-16 o 12:56 |
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
(kicia) te zabudowane też mi się podobają, zobaczymy jak to będzie , a może całkowicie inne mi się jeszcze rzucą w oczy
okaże się wszystko
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
jato chyba po prostu muszę coś już sobie kupić w związku z weselem żeby mieć coś takiego namacalnego
|
#729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No więc dziewczyny chwalę się ![]() mam załatwionego księdza, nauki, godzina zaklepana w kościele no i sala weselna również... przed nami jeszcze dużooooooo pracy ale damy radę.. Pierścionek to klasyczny styl zaręczynowy, połączenie białego i żółtego złota no i mały diamencik... ale jest piękny, fotek nie mam - w pracy jestem (ups..) My jesteśmy ze sobą 5 lat, a znamy się około 8 ... bardzo dziwna historia kiedyś wam opowiem.. Moje zaręczyny były niby to takie pospolite.. ale tak mnie zaskoczył, że się rozbeczałam zamiast tak powiedzieć... hi hi.. a tak poza tym to jestem cholenie szczęśliwa..... i gdybym mogła to krzyczałabym o tym całemu światu... ale w pracy niestety zareczyny i plany o ślubie muszę ukrywać.. nikt zupełnie nikt nie wie
Wrzesień 2010 : 72 kg/169 cm Luty 2011 : 70 kg ![]() Marzec 2011: 64 kg Kwiecień: 60 kg ![]() zakochana: 26.05.2006 zaręczona: 24.12.2010 zaślubiona: 08.06.2012 i znów walka z samą sobą: luty 2013: 70 kg mój cel: 58 kg |
|
|
|
|
#730 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My płacimy 174zł (z ciastami, tortem, alkoholem bez limitu - wódka, wszystkie rodzaje win, whisky - oraz z pokrowcami na krzesła) a oto i ona www.kantynaportowa.pl Co prawda nie jest taka królewska jak Twoja, ale przepiękna i subtelna jak na mój i TŻa gust ![]() Cytat:
Ale to się wszystko okaże jak kupię suknię Hehe też sądzę, że nie ma żadnego przesądu dot. oglądania biżuterii przez TŻa Jasne, że muszem odcień perełek (czy kryształków kuleczek) dopasować do reszty (tak przy okazji to nie mogę tych fotek powiększyć, ale potem sobie z ciekawości pooglądam na allegro ) - w chwili obecnej jestem naprawdę bardzo za )) Jeśli chodzi o wielkość to wg mnie te co wtedy wrzuciłaś (nie omieszkałam wrzucić ich do mojego ślubnego katalogu z pomysłami ;p) są idealne ![]() Chatko gratuluję eleganckiego zdania egzaminu A Wasz fotograf robi piękne zdjęcia ![]() magdziaS no to cena niezła Choć w sumie to 2 dni Wnętrze trochę nie w moim guście choć schludnie, ale bardziej przypadło mi do gustu otoczenie tegoż lokalu ![]() Cytat:
Oprócz mnie była jeszcze jedna koleżanka - zdążyłyśmy zamówić na all śliczną zdobioną kapę na łóżko (ok. 100zł) Młodzi byli zadowoleni i uwierz mi, że nie mieli za złe że milionów ze sobą nie przynieśliśmy Cytat:
A jakie tańce ? Jeśli chodzi o obuwie to załóż swoje normalne buciki, takie w których jest Ci wygodnie i dobrze trzymają stopę (nie żadne sandałki) no a generalnie to zawsze sprawdzą się adidaski/tenisówki ![]() Aj dziewczynki, piszecie tu o Waszych różnicach wzrostu - ale Maleństwa z Was Ja mam 172cm wzrostu... niby nie jest to też jakoś specjalnie dużo, a jednak przeważnie wśród koleżanek byłam najwyższa i miałam kompleksy z tego powodu :/ Aż w końcu pewnego sierpniowego dnia roku 2007 przysiadł mój TŻ do kompa i wyklikał w formularzu na fotce: niebieskie oczy, długie blond włosy, wzrost 170-175cm i oto wyskoczyłam mu ja XD Sam ma 190cm i powiedział mi to wprost, że nie chciałby dziewczyny <170cm bo musiałby się schylać... ecie pecie XD Z drugiej strony to mam farta - może gdyby nie te hm "wymagania" to jakaś pięknota by mnie ubiegła Mimo wszystko wole przy nim chodzić w płaskich butach bo czuję się wtedy taka malutka i drobniutka hehe no a przecież nawet jak założe obcasy 6-7cm to dalej mi do niego brakuje 11-12cm, no ale to moje kompleksy... ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A i witam wszystkie nowoklikające PMki ![]() Generalnie to zapomniałam się pochwalić, że jedziemy dziś z TŻem do naszego lokalu podpisać umowę (od półtora miesiąca mamy rezerwację taką tylko na telefon) i wpłacić zaliczkę Tak sobie myślałam, żeby przedtem jeszcze pokminić o czym pamiętać żeby na umowie tego nie zabrakło, ale doszliśmy z TŻem do wniosku, że jesteśmy przekonani do robienia biznesu z tymi ludźmi bo naprawdę są w porządku Szczególnie, że jak sam pan kierownik powiedział, mają podpisaną dzierżawę z portem na 20-25 lat więc nie mogą strzelać żadnych numerów co by zbankrutowali jeśliby zła fama poszła o nich Wiem, że niektóre z Was już się tutaj wypowiadały o różnych "niedopatrzeniach" w Waszych umowach, ale może jest coś o czym szczególnie powinnam wiedzieć, zaznaczyć w umowie, wynegocjować coś, hm? Trochę późno się zgłaszam z prośbą (ale w sumie spontanicznie się na to podpisywanie umowy zdecydowaliśmy) ale może jeszcze zdążę przed 18 się czegoś dowiedzieć
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka_magiczka zaproszenie dostałam dosyć dawno
od początku byłam na liście gości. A zobaczcie. Może być coś takiego? http://allegro.pl/tort-z-6-recznikow...446978471.htmla takie? http://allegro.pl/tort-z-2-recznikow...450989228.html nie będzie za małe?
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2011-02-16 o 13:45 |
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia mam wesele w Pułtusku a co pochwalę się http://www.milordhotel.pl/ cena to 180zł bez alkoholu za osobę jak przeczytałam, że macie kwoty w granicach 120zł to pętla zacisnęła mi się na szyi Aaa... przepiękniasta sala My płacimy 174zł (z ciastami, tortem, alkoholem bez limitu - wódka, wszystkie rodzaje win, whisky - oraz z pokrowcami na krzesła) a oto i ona www.kantynaportowa.pl Co prawda nie jest taka królewska jak Twoja, ale przepiękna i subtelna jak na mój i TŻa gust ![]() oj tam zaraz królewska znalazłam ją w sumie przez przypadek ale pokaże wam moje kochane salę z moich marzeń ale niestety nie ma tam już wolnych terminów 2 lata do przodu, byłam tam osobiście i nie chciałam wyjść http://www.zlotopolskadolina.pl/ sztuczka_magiczka sala cudna i bardzo podoba mi się ten wystrój i te czerwone dodatki a fakt wesele nad morzem zazdroszczę
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Kicia, Ibyza śliczne te butki, a jakie obcasy?? Chodzi mi o wysokość
|
|
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybacz kindziulindziu, ale nie mogłam powstrzymać się od śmiechu Szczecin naprawdę nie leży nad morzem Miło mi, że sala wg Ciebie okejasta jest No wystrój będzie wzbogacony o nasz wkład własny (jeszcze myślę co zaangażować do strojenia ), ale nie będziemy mieć bordowych przekątników tylko kremowe (mają pare kolorków do wyboru) dlategoż ponieważ kolorem przewodnim naszego wesela jest fiolet, a więc trzeba dla niego zrobić miejsce ![]() Twoja wymarzona, niedostępna już sala tak naprawdę mnie nie powaliła w odróżnieniu od Waszej aktualnej Dla pocieszenia i na otarcie łez możesz zasugerować się właśnie moim punktem widzenia - że WASZA JEST PIĘKNIEJSZA ![]() Madziuniusia - a to sorki, myślałam że tak spontanicznie się dowiedziałaś, że idziesz na to wesele A te tortowe ręczniki (albo ręcznikowe torty ^^) są genialne i sama bym się nie obraziła gdybym takowe otrzymała
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
11 cm, ale 2 cm platforma wieć 9 cm
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie bedzie za skromnie jak beda tylko 2 ręczniki?
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki!
podróż poslubna….ale się rozmarzyłam….tutaj tak zimno brrr. Polecę Wam dziewczyny fajny kierunek – idealny na podróż poślubną – Fuertaventura czyli Wyspy Kanaryjskie. Dlaczego polecam? Po pierwsze cena jest bardzo niska w porównaniu z innymi kurortami z tych rejonów (my płaciliśmy 3500 za all inc.). Puste (!) plaże – jak pokazuję znajomym zdjęcia, to wszyscy myślą że byliśmy na dzikich plażach, tak pusto było. Piękna lazurowa woda, jedna galeria handlowa na wyspie z typowymi hiszpańskimi markami (zara, stradivarius i inne co w Polsce – no i akurat ja trafiłam na wyprzedaże). Tani alkohol…naprawdę polecam i lot trwa tylko 5 h. Aha i to jedyna wyspa na kanarach, na której jest biały piasek na plażach - nawiewany z Sahary - tylko 100 km do maroka My jeszcze nie wiemy co i jak z podróżą, bo wszystko zależy jak nam się plany mieszkaniowe skrystalizują. W tym roku Tż ma sporo dobrze płatnych projektów do wykonania, także chcemy coś kupić, ale jak to wyjdzie, to nie wiem.Witam nowe Pmki Fajne buty wklejacie, co jedne ładniejsze od drugich, ale taaaakie wysokie sztuczka_magiczka kolczyki mają długość 5,5 cm a zawieszka do łańcuszka 5 cm. Fajnie się poznaliście ![]() różnica wzrostu ja mam 175, tż 197 czyli 22 cm Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-02-16 o 14:27 |
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... no ja w sumie miałam bardziej na myśli ten większy torcik ;p Wiem, że to kasa, ale wygląda fajniej
No albo tak jak dziewczyny wspominały - kieliszki Zawsze się przyda, nigdy za wiele no i taka typowa pamiątka ślubna - jak będą mieli gości to będzie mogła wspomnieć: "a to prezent ślubny" hehe no nie wiem, mnie by zadowoliły
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście bardziej podoba mi się wersja tortu z 6 ręczników (czyli pierwsza). |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie znalazłam jeszcze z 6 ręczników za 79 zł plus przesyłka. Czyli chyba to wezmę. A i pytanie nr 2... bo młodzi chcą zamiast kwiatow książkę z dedykacją. Macie jakieś ciekawe tytuły?
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym była za albumem niż za ręcznikami
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
Madziu, kucharską
. Byłam już na kilku ślubach, na których Młodzi dostali takie książki i bardzo się z nich cieszyli .Ręczniki to dobry pomysł, Młodym się na pewno przydadzą . Ja bym chciała ręczniki albo dwa takie same szlafroki z imionami.Wysokie bestie z Was . Ja mam 167 cm, a N. 183, więc różnica niewielka, ale tak jest ok [kiedyś miałam faceta troszeczkę wyższego i było do bani ].
|
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No miło wpominam chwilę, w której odczytałam od niego pierwszą wiadomość na fotce i ciąg dalszy oczywiście też miło wspominam - żeby nie było, że nie ![]() Jeeejku no to idealnie by było gdybym miała biżuterie w takiej wielkości jak napisałaś Bo żeby bransoletkę do kompletu zrobić to niebardzo? Bo naprawdę bardzo mi zależy... Gdyby tak dobrać te same kuleczki czy jakieś tam inne koraliki - np. jedne takie fioletowe a drugie przezroczyste (w takim samym kolorze jak migdały) i jakoś nawlec na coś hmm... co o tym myślisz, cio? Żeby po prostu tworzyło to całość... Normalnie wszystko bym dla Ciebie za to zrobiła ![]() Co do wzrostu to niezłe dryblasy z Was hihi Oczywiście żartuję Tak poważnie to na pewno ładnie wyglądacie razem
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
wzrost - ja mam 172 cm a TŻcik 185. więc 13 cm różnicy między nami
Zatem mogę pozwolić sobie na szpilki i buty na obcasie. Jednakże gdy mam je zbyt wysokie to trochę nieswojo się czuję, mimo, że nadal jestem mniejsza od TŻ ![]() na ślubie zatem chcę mieć buty w miarę na niskim obcasie, bo jestem dość wysoka, a przecież PMka tańczy z prawie każdym facetem. A wolałabym nie przewyższać niektórych ![]() Madziuniusia - ja też jestem za "książką kucharską". Możesz poszukać jakiejś ciekawej. to zawsze się przydaje. No chyba, że doskonale znasz gusta młodych, ale zawsze pojawia się ryzyko, że książka może nie spasować. |
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
nena u mnie jest ponad 30 cm różnicy ;ppp między nami ;p
|
|
|
|
#746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym wyła z radości!Hehe 16cm to niewielka różnica? Okejasta Szczególnie, że proporcjonalnie i tak jest to większa różnica niż np. gdyby laska 180 miała faceta 196 No i pewnie, że najważniejsza jest osobowość, a nie jakieś tam centymetry (czy tylko ja w tym miejscu mam zbereźne skojarzenie Tak w ogóle to trafiłam na okrutny kawał ![]() Przepis na pasztet zajęczy! Idziemy na wiejską potupanke wybieramy najgorszego paszteta! Bierzemy i ruchamy dopóki pasztet nie zajęczy!!
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
a moze taka ksiazeczkę im kupie?
http://allegro.pl/poradnik-malzenski...457025086.html
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czaderski jest! A jakie skojarzenie o centymetrach masz? Madziu, ten prezent nie wydaje mi się najlepszy, no chyba że lubią takie rzeczy to tak, ale chyba lepiej dać coś praktyczniejszego
Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-02-16 o 15:21 |
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może znajdź gdzieś w necie przykład takiej bransoletkimy sie poznaliśmy na licealnym korytarzu - więc w sumie zwyczajnie. Mój tż był w klasie o rok wyżej i już od początku liceum wodziłam za nim oczami (to naprawdę niezłe ciacho było, teraz już mi spowszedniał Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-02-16 o 15:22 |
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :sli na: jej jak mi się takie buty podobają, tylko ten obcas. nie przeraża mnie on jeśli chodzi o chodzenie ale w tańcu na późniejszym etapie wesela to ja nogi połamię. Mam tak samo że te typowo ślubne to tak średnio mi się widząkicia pokaż link do nich koniecznie ![]() Szłam sobie przez miasto dziś i łaziłam po sklepach z butami. wchodzę do jednego sklepu a tam wyprzedaż w jakimś koszu. zaglądam do kosza a tam białe buciki na ślub takie klasyczne(różne fasony - w szpic zapinane na kostce z tym że wzdłuż stopy przechodzi jeszcze pasek albo pasek z jakimiś kryształkami). Same buty tak średnio mi się widziały ale patrzę na cenę i mało co się nie przewróciłam - można je kupić za całe 9 zł przecenione z 15 zł ![]() Wreszcie ruszyłam się i pojechałam do kościoła. Na nauki zapisujemy się z TŻ-tem końcem marca bo prawdopodobnie w kwietniu mają się zacząć i będą trwać 1 tydzień (codziennie) godzinowo na 19 lub na 20 więc i TŻ będzie mógł pójść a jak nie da rady to może być na co 2 spotkaniu - nie ma problemu. Na nauki idziemy do całkiem innego kościoła ale tam ksiądz jest rewelacyjny i bardzo "ludzki" że tak się wyrażę Dlatego stąd ta decyzja. W piątek idziemy do kancelarii ustalić godzinę a wcześniej wybrać w którym kościele chcemy brać ślub. Czy w mojej parafii czy u TŻ-ta. U mnie za ślub daje się podobno od 300 do 500 stów (tak powiedział mamie ksiądz jak po kolędzie cgodził) u TŻ-ta będzie pewnie taniej, ale chcę ten kościół zobaczyć jeszcze od środka bo nigdy tam nie byłam no i muszę się dowiedzieć jak jest z dekorowaniem kościoła
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-02-16 o 15:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

a w tym roku na wesele w czerwcu kupię sobie takie na platformie i zobaczę jak się będą moje nóżki zachowywały 
mam tylko baletki na płaskim... ale boje się ze mi spadną
zawaliłam sprawę
... ale 12cm obcas no załamka

A Wasz fotograf robi piękne zdjęcia
kupiłam sobie specjalnie takie mięciutkie baletki z gumką żeby mi nie spadały, ale pochodziłam w nich po domu i mnie obtarły
? Jeśli chodzi o obuwie to załóż swoje normalne buciki, takie w których jest Ci wygodnie i dobrze trzymają stopę (nie żadne sandałki) no a generalnie to zawsze sprawdzą się adidaski/tenisówki 

może znajdź gdzieś w necie przykład takiej bransoletki