|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowy w Toku- prostytutki
Oglądam sobie właśnie RwT, gdzie dziewczyny zarabiające na życie tyłkiem, rozprawiają z wyższością, jakie to fajne życie prowadzą.
Że nie wyobrażają sobie pracy po 2-3 tyś, bo teraz mają 15 tyś. Jedna taka 20latka na ten przykład, pokazywała swoje okulary za 3 tysiące, czy inne dolczegabany za 2 tyś. Jaki jest sens tych programów? Bo moim zdaniem, takie chwalenie się, jaka to duża i łatwa kasa nie zniechęca do tego, a wręcz przeciwnie. Jest to w ten sposób przedstawione, że mogę się założyć, że tłumy dziewczyn pomyślą "o,ale fajnie, ona ma super ciuchy, pieniądze i wcale nie wygląda, jakby jej było źle, to może to dobry pomysł i ja też mogę?". No nie ogarniam zamysłu programu. Co o tym myślicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rozmowy w Toku- prostytutki
A ja myślę, że każda dziewczyna powinna mieć swój rozum... Normalna osoba nie napali się na łatwą kasę po takim (zresztą naciąganym) programie. A jeśli się napali... to nie jest normalna
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzeniona
|
"Rozmowy w toku" to nie jest program edukacyjny. On pokazuje prawdziwe (w założeniu, bo czasami mam co do tego wątpliwości) historie i wypowiedzi. To nie są opowieści "ku przestrodze".
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne ze nie sa, chociaz gadka Ewy na koncu sprawia takie pozory
mnie tylko zastanawia, co ma na celu pokazywanie samych plusow tego zawodu.co do prawdziwości wywodów, to ja tez mam watpliwosci
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Otóż to, więc nie musi mieć morału przestrzegającego, to nie telewizja Trwam.
Poza tym jak ktoś samodzielnie nie umie wyciągać wniosków to i powiedzenie mu na końcu, że to jest złe i tak nic nie da, bo on już będzie miał te dolarki w oczach. Programy są czasami tendencyjne, ale coś w nich jest skoro tyle lat już są i nadal mają oglądalność. |
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
ogladałam przed chwila i masakra jakaś :P jakie te baby głuuupie xD a co do prawdziwości, tez mam lekkie watpliwości, ale jak poszly ściemniać zeby tylko pokazać się w tv to tez sa mega glupie, bo sobie robią łatke dziwki a napewno nie jeden znajomy etc je rozpozna..
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja często oglądam ten program, niekiedy są naprawdę " ciekawi " ludzie.
Co do dzisiejszego odcinka o prostytutkach, zagięła mnie ta laska od odkularów - "pracowałam za biurkiem cały dzień, nawet fajnie było, ale jak zobaczyłam wypłatę, to szok - 1900 zł, ja nie przeżyję za tyle. K****a mać, ludzie dostają po 500 zł renty i muszą z tego wyżyć, a mają dużo ważniejsze wydatki, niż kolejne okulary lub buty ( np. niezbędne lekarstwa ). Wkurzają mnie takie panienki i jak bym siedziała tam na widowni to bym chyba się z nią tam pobiła ![]() |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
'Rozmowy w toku' to jeden z tych telewizyjnych odpadków, które moim zdaniem nie powinny istnieć. Z całym szacunkiem dla wszystkich, którzy od wielu lat tam pracują i zarabiają na tym programie - z mojego punktu widzenia wygląda to tak: ściągniemy trochę nie do końca świadomych ludzi i pokażemy całemu światu, jacy to idioci.
To po prostu do niczego nie prowadzi. Nieważne, czy to program o prostytutkach, agresywnej młodzieży czy miłośnikach modyfikacji ciała - złote rady 'psychologów' i publiki... szkoda gadać .No a tak ogólnie, to wesoło dziewczyny mają kasa zdobyta niewielkim trudem, najwidoczniej to im pasuje - to wówczas tylko kwestia ich przekonań.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam, że każdy ze swoim tyłkiem może zrobić co mu się tylko podoba
a jak ktoś po takim programie rozważa taką opcję to znaczy, że i przed nim był równie rozsądny programy nie robią z ludzi idiotów, najwyżej tylko pukają w odpowiednie struny
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Ich sprawa, ich wybór.
Gorzej jak kobiety porywane są, zmuszane, gwałcone codziennie. Straszne to jest. Ostatnio oglądałam taki film o handlu ludźmi. Po takich filmach płakać się chce co te bidulki przeżywają A stęczycieli i innych zabijać się powinno. ![]() Przepraszam trochę odbiegłam od tematu A co do tych świadomych prostytutek, to rzeczywiście program może zachęcić młode głupiutkie gąski do zejscia w ten koszmar. Ale każdy kto ma swój rozum wie, że chwalą się w programie i mają kasę a potem płaczą po kątach, że nikt nie ma do nich szacunku, że są zwykłymi dziw..... Bo dopiero po latach pukną się w ten durny łeb
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym w stu procentach. A co do samego dzisiejszego odcinka dla mnie grubymi nićmi szyta była historia dziewczyny, która właśnie pokazywała okulary, buty itp. Jakoś mało realna mi się wydała.
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Mnie się to wydaje w 90% wyreżyserowane. Biorą najdziwniejsze, najgłupsze panny i jazda ku "uciesze" widzów. "Rozmowy w toku" już dawno zeszły na... w sumie nie chcę psów obrażać.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jaka to normalna dziewczyna idzie do tv i chwali się tym, że sprzedaje się za pieniądze
a wgl rozwalają mnie osoby które tam idą nakładają im peruki i mówią ' zdradziłam męża mam nadzieję, że nigdy się o tym nie dowie '
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
o to, to. kiedys to mozna bylo poznac ciekawe historie a teraz? jakies glupie wstawki, glupie tytuły odcinków, w kolko walkowane te same tematy....juz sama nie wiem do kogo kierowany jest program. chociaz czasem obejrze, nie powiem, taki odmóżdżacz.
Edytowane przez yoona Czas edycji: 2011-02-16 o 17:18 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy orze jak może. pomijając już że to pewnie reżyserka. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ale za 1900 czy tam za 1700 na pewno przeżyję i nie będę szukać innego źródła.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
no, to zależy jakie masz wymagania. inni chcą więcej. ich ciało, ich sprawa. boli cię to jakoś specjalnie?
że bić byś je aż chciała?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takich programów nie oglądam bo jak widzę głupotę ludzką to mnie krew zalewa
Z tego też powodu nie wchodzę na niektóre wątki na tym forum Trzeba szanować własna psychikę! |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tej od okularów, jak dla mnie, ta jej historia jest trochę naciągana -trzyletni poważny związek, potem ileś tam czasu za granicą i znów w Polsce, a ma dopiero 20 lat. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
To że historia jest naciągana to swoją drogą
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
zawsze mam racje
|
15 tysięcy w Polsce? nie wydaje mi się
Szczególnie, że zawsze (nawet jak kobieta pracuje w mieszkaniu) lubi się przypałętać jakaś 'ochrona', która będzie chciała połowę.A wątpię, żeby panowie byli chętni dać 3 tysiące za noc, jak mogą mieć dużo ładniejszą licealistkę za mniej ![]() Jak się mylę, to proszę o oświecenie. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
, dla mnie 1900 za 8 godzin pracy dziennie to mało. W tym jeszcze za coś trzeba dojeżdzać do tej pracy i mieć jakieś ubrania (bo jakoś w tej pracy trzeba wyglądac jak do pracy a nie jak na imprezę).
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wierzę w autentyczność tych osób.Kiedyś był program o uzdrawiaczach czy też duchach(już nie pamiętam)W innym programie podważono autentyczność tych osób,a nawet zarzucono prowadzącej,że wiedziała o tym
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsza jest taka ruda z widowni z cietym jezykiem
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A mnie bardziej zdziwiły (chyba) wczorajsze wiadomości/fakty/wydarzenia Czyli jak udowodnić urzędowi skarbowemu, ze się zarabia na nierządzie Jakiś pan sugerował pamietniki, ale to każdy głupi może napisać. Pani urzedniczka natomiast twierdziła, że przychodzą ze świadkami lub maja jakies 'niezbite' dowody Ciekawam jakie..
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Nie ogladalam
![]() Ale powiedzcie, czy te dziewczyny byly jakos przebrane, mialy chociaz peruki, moze siedziały odwrócone tylem? Mnie najbardziej szokuje nie to, ze to ktos robi (bo to przeciez najstarszy zawód swiata) ale to, ze o tym trąbi na calą Polske... Przeciez takie rzeczy sie chyba raczej stara ukryc? A te dziewczyny nawet jesli podstawione, to mają rodzine, znajomych, sąsiadów? Nie wierze ze po emisji takiego odcinka ktos-kogoś nie rozpoznał... |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie są śmieszne, przeważnie zakładają jakieś peruki, śmieszne okulary i chwalą się jak to fajnie być prostytutką
Pamiętam kiedyś też był odcinek coś na podobę to jedna mówiła, że ona nie jest zwykłą prostytutką bo ona ma wykształcenie wyższe (ściślej mówiąc mgr) z psychologi Dla mnie prostytutki to zero, dno, które nie mają do siebie żadnego szacunku, bo nie ma nic innego co może tak kobietę upodlić. Gdybym tam siedziała to większość walnęłabym w głowe, żeby się w końcu opamiętały. Tak jak te które przychodzą i opowiadają, że puszczają się z 40-50 facetami...
Zapuszczam włosy - codzienna pielęgnacja. Wymarzona długość ? DO PASA ![]() walczę o marzenia Technik ochrony środowiska ? --- zrealizowane![]() Technik farmacji ? --- zrealizowane Lingwistyka stosowana j.angielski + j. hiszpański --- do realizacji ![]() |
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
te historie dowodzą, że do bycia prostytutką również potrzebny jest mózg.
co z tego, że dziewczyna zarabia 15 tys jak wszystko puszcza na ciuchy i modne gadżety i pieniędzy na koncie ma tyle co przedszkolanka. w tym zawodzie trzeba oszczędzać, żeby po zakończeniu kariery nie skończyć na dworcu robiąc bj za 20 zł |
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Może liczą na to, że emeryturkę też dostaną z tytułu wdzięków i uprzyjemniania panom czasu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

mnie tylko zastanawia, co ma na celu pokazywanie samych plusow tego zawodu.

.
kasa zdobyta niewielkim trudem, najwidoczniej to im pasuje - to wówczas tylko kwestia ich przekonań.

, dla mnie 1900 za 8 godzin pracy dziennie to mało. W tym jeszcze za coś trzeba dojeżdzać do tej pracy i mieć jakieś ubrania (bo jakoś w tej pracy trzeba wyglądac jak do pracy a nie jak na imprezę).