|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
tak, tak, tak! zgadzam się!
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka a u Ciebie w szpitalu trzeba mieć swoje podkłady i pampersy?
śliczny brzuszek mój jakiś rozlazły jest |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, macie
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-01 o 09:10 |
|
|
|
#3965 |
|
BAN stały
|
Będę odpisywać po kolei
![]() Dziewczyny, ja się czuję na dwudziestkę, serio ![]() Skoro donoszona jest tydzień po, to niech urodzi się w terminie, wygodniej Baldachimu nie chcę, kolejna rzecz do prania brumek, nie zabij mnie tylko ![]() Po 30 powiem że powinnam być babcią, a mam 4 letnie dziecko zanka, brzuszek ładny, rośnie ci już bardzo
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka niby dają jakąś gazę czy coś, ale ja wolę swoje
pieluch nie dają u nas nawet zzo nie ma
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Zanka fajny brzuś
|
|
|
|
#3970 |
|
BAN stały
|
Kmat jeśli to nie obowiązek(spotkanie jak było u mnie powrót do domu),to odpusć sobie wizytę.
Lepiej dmuchać na zimne. Nie ryzykuj ![]() Scio wiem o czym mówisz-byłam w aptece z moja babcia i dobierałam jej leki a farmaceutka powiedziała,że dobrze mieć taką córkę na co ja z oburzeniem,że to moja babcia. Tak to jest u nas w rodzinie ![]() U nas podkłady dają ale na drugą dobę przypominaja,ze na dole jest apteka Takze ja miałam swoje. |
|
|
|
#3971 |
|
BAN stały
|
Zadzwonilam do mojego gina, bo mialam jutro isc na badania ale doczytalam ze w tym momencie to i tak za pózno, jezeli mialabym dostac tą immuglobine zapobiegawczo czy jak to się tak zwie to ona i tak juz nic nie da.
no i faktycznie odradzil mi bo jeszcze zanim dostane wyniki to minie tydzien, i uspokoil troche, ze no skoro juz jest to 20 tc to nie powinno byc zle nawet gdyby, ale mam nadzieje ze się nie zarazilam. I juz dziś bede spac spokojniej... ![]() ale spadlam w konkursie nie zaglądalam nawet tam ale ktos mnie b ardzo probuje zbic na sam koniec...czy jest ktos kto mialby chęć oddac na moj gadzet glosik a nie zrobil tego jeszcze? to zapraszam tu: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-672815.html
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-02-16 o 15:48 |
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- [QUOTE=brumek;25128209]Dzewczyno, chyba Ci przyłożę!. Ja w tym roku kończe 31 i też jestem w pierwszej ciąży. Podpadłaś mi tą starością Przy okazji całuję wszystkie mamy po 30-tce dziękuję i nawzajem ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- a tak wogole to dzien doberek ja dzis tak poźno bo musiałam na 1 dzień tak rekreacyjnie do pracy pojechać im wesprzeć moją byłą podwładną która dziś kończyła program rozwojowy , obroniła go i dostała awans a teraz hurtowo : gratuluję wizyt, płci , zakupów!!!! gratuluję pięknych brzuszków !!!! Kmat , dalej trzymam kciuki i wierzę, że będzie wszystko ok
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
youyou, stapelka, aga267, gratuluję poznania płci!!
kmat cały czas jesteśmy z Tobą i Twoim synkiem- trzymam kciuki za dobre wyniki. ![]() zanka, piękny brzuszek i taki już duży- zazdroszczę. Wczoraj wybrałam się na zakupy i oto moje pierwsze chłopięce łupy.
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
masz dokładnie taki typ urody jaki lubię najbardziej
|
#3975 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
sliczne mnie tez bierze juz ochota na zakupy, ale staram się opanowywac, bo jak mi się coś spodoba to potrafie przekroczyc limit a pozniej tż to: na sam koniec się wyżyje
|
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajoweCytat:
|
|
#3977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i to raczej ja tutaj jestem najstarsza przyszla mama pierwszego dziecka youyou, gratuluje synka ![]() Scio, marzena_S, jakie rozkoszne ciuszki zanka, zgrabny brzuszek ![]() a torbe mam taka sama, z innego zrodla, tz dostal w firmie jak mieli wyjazd integracyjny, jest identyczna dla mnie nigdy torba nie jest za duza potrafie sie spakowac w walizke wyjezdzajac na 3dni---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
jednak ja robie wszystko by nie rodzic w naszym szpitalu, to ruina i ma zla opinie moj lekarz prowadzacy pracuje w innym szpitalu, jednak oddalonym o 35km od mojego domu....
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
u nas swoje trzeba mieć: pieluchy, podkłady, sztućce, kubek, talerz, termometr, papier toaletowy
dla dziecka chusteczki nawilżane i krem do pupy, najlepiej F18 bo ja miałam z Nivea to na mnie babki krzyczały, że zły ubranka dają w szpitalu, tylko na wyjście trzeba mieć spirytus do pępka i gaziki są w szpitalu koszulę do porodu się dostaje i chyba tyle
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-16 o 16:59 |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne koszule znalazłam
http://moda.allegro.pl/koszula-do-po...452353084.htmlhttp://moda.allegro.pl/s-koszula-do-...450196345.html
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
A to dajcie linka bo ja nie widziałam ;>
OO i fajny szlafrok http://moda.allegro.pl/s-36-szlafrok...454600955.html
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-02-16 o 17:15 |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
jak każda prawdziwa kobieta
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana fajny ten szlafrok
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też trzeba mieć kubek sztućce, talerz ale wiadomo że jak się nie ma to dadzą szpitalne.Dziecka się nie ma ze sobą to akurat dla mnie na plus.Bo po narkozie i lekach nie wiem jakbym się Nim zajęła.
Podkłady, pieluchy itd oni dają koszule też ale te szpitalne są krótkie i takie dziwne więc lepiej mieć swoją .Mój szpital cały po remoncie ja jadać miałam całą torbę a wracając miałam dwie torby bo ciągle mi coś donosili.Oczywiście lapka też miałam![]() Gin mówił że synka mojego wpuszczą do szpitala więc pewnie mama mnie z Nim odwiedzi tymbardziej że mam blisko do szpitala.Chyba że będziemy mieszkać w innej dzielnicy ![]() marzenka fajne zakupki ![]() wczoraj byliśmy na zakupach i widziałam te kołyski na żywo są cudne http://aukcjewp.wp.pl/lozeczko-kolys...443420198.html dla synka chyba kupię to łózko http://aukcjewp.wp.pl/lozko-2poziomo...443284994.html mi się ta koszula podoba http://aukcjewp.wp.pl/koszula-ciazow...430207058.html Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-02-16 o 17:31 |
|
|
|
#3986 |
|
BAN stały
|
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-02-16 o 19:08 |
|
|
|
#3987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do zaparć - ja znam kiwi, śliwki suszone i activię. Na mnie dobrze działa kiwi, chociaż odpukać nie mam najmniejszych problemów z tym. A wyeliminowałaś produkty które zatwardzają? Czekoladki, bananki itp? Witaj w gronie zainfekowanych Ja co prawda opanowałam objawy - codziennie rano i wieczorem po kąpieli - micha tantum rosa i przemywanie, + niekonsekwentnie maść clotrimazol bez recepty + jogurt naturalny/kefir i używanie jednorazowych ręczników do podcierania. Po kilku dniach wyciszyło się.Mimo wszystko wczoraj dotarłam do mojego ginka, zerknął tylko i przepisał pimafucin bardzo tutaj popularny ale jaki drogi, 6 globulek 35 zł ![]() Wczoraj pierwsza aplikacja, liczę że to pomoże, 1 marca mam wizytę taką regularną wiec mysle ze przy okazji bedzie kontrol. Nie ma co czekac az przejdzie samo, bo grzyb chyba sam nie przechodzi, mimo ustapienia objawow, trzeba zainterweniowac medykamentami od lekarza. Kontynuując temat dolegliwości - dziubek79 nie wiem czy mi umknęła relacja od dermatologa, czy jakoś się wypowiedział. O wynikach i badaniach doczytałam, o fenistilu też, ale czy jakieś mazidło robione od dermatologa chociaż masz? A może czujesz się już lepiej? Tego życze ![]() Z pozostalych dolegliwosci ... to ja mam: roztargnienie/rozdrażnienie/tendencję do drobnych pomyłek, ktore mnie sama doprowadzaja do szału - i wszystko tyczy się pracy coś w tym jest co pisałyście, że ciąża to i trochę na mózg pada
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
z
Kontynuując temat dolegliwości - dziubek79 nie wiem czy mi umknęła relacja od dermatologa, czy jakoś się wypowiedział. O wynikach i badaniach doczytałam, o fenistilu też, ale czy jakieś mazidło robione od dermatologa chociaż masz? A może czujesz się już lepiej? Tego życze ![]() oj nie ma tak lekko , dolegliwosci nie ustapiły choc po kąpielach w oilatum ,stosowaniu maści cutivate i fenistilu są lżejsze . Moja gin przepisała mi też jakąs minimalną dawkę sterydów bo twierdzi że nie wyleczona infekcja czy stan zapalny może byc tak samo groźny o ile nie bardziej niż antybiotyk ale kazała się wstrzymać ze stosowaniem do wizytu u dematologa czyli do piątku (żeby miał co lekarz obejrzeć bo pewnie po 5 dniowym stosowaniu sterydów już bym uczulenia nie miała) ,ale ona osobiscie stawia na alergie na jakies detergenty albo cos w diecie. Zobaczymy co powie dermatolog ![]() ale dziękuję za miłe słowo
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Marmurita też sobie aplikuje ten pimafucin. Drogie dziadostwo, zawsze brałam clotrimazol w globulkach za nie więcej niż 5 zeta
![]() Właśnie kupiłam na all dwie sukienki ![]() http://allegro.pl/wiosenna-sukienka-...455205124.html http://allegro.pl/sliczna-sukieneczk...457421604.html i poluje na jeszcze dwie ![]() chyba oszalałam
|
|
|
|
#3990 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jak zaczniesz stosować sterydy to na 90% problem zniknie więc byle do piątku ![]() tak jak z antybiotykami, czasem trzeba wziąć pod uwagę mniejsze zło, bo nieleczony stan zapalny jest o wiele gorszą opcją. Będę czekać na wieści, bo niejako jestem w temacie, na szczęści póki co zażegnanym, ale kto wie co nas jeszcze dopadnie zanim przyjdzie lipiec. Ja ze strachem czekam na okres pylenia ![]() Cytat:
![]() Słodkie te sukienusie ![]() Ja dalej ani jednego zakupa dla bąbla, i chyba się nie zmobilizuję, póki nie poznam płci
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

zębole

nie zaglądalam nawet tam ale ktos mnie b ardzo probuje zbic na sam koniec...