|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() daje rade dodatkowo podczytujew mamusie styczniowo-lutowe to robie poznymi wieczorami |
|
|
|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dziewczyny koleżanka podesłała mi linka do internetowej szkoły rodzenia.
Ja ze szkoły zrezygnowałam, po pierwsze nie czułam potrzeby chodzenia na takie zajęcia a po drugie znam siebie i wiem że z lenistwa by mi się nie chciało ![]() Zresztą ja mam kopalnie wiedzy w pracy - pracuje w przychodni więc położne, ginekolodzy i pediatrzy pod ręką lub pod telefonem ![]() A na tej stronie filmiki, więc można samemu zdecydować co zainteresuje a co nie. Może się komuś przyda. http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ żeby pooglądać filmiki trzeba się zalogować. A tak poza tym tak czytam o tych waszych wózkach, ubrankach itp. i az głupio się przyznać ale ja na razie nic nie kupiłam ![]() Parę rzeczy dostałam: kocyk, dwie pary body, dwie zmiany pościeli a no i łóżeczku. Pokoik nawet jeszcze nie rozpoczęty remont, mąż się wzbrania, muszę go przycisnąć bo już bym chciała malować zwierzaki na ścianach.
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
wooow anula super te naklejki
![]() listopadowa no właśnie, teraz ja zadam głupie pytanie o co chodzi z tym bujaniem dziecka? Bo ja tak jakoś nie wiem, nie myślałam o tym aby bujać, właśnie jak oglądałam filmiki Siaśka i jak mały Czaruś zaczął płakać to zauważyłam, że zaczął być tak mocno bujany ale mi by chyba do głowy nie przyszło, że to jest sposób na uspokojenie dziecka, nie wiem może to samo przychodzi, że się buja? Bo ja to sobie zawsze wyobrażałam, że jak dzidzia płacze to trzeba przytulić i już
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek - dużo zdrówka dla Twojej Mamy
|
|
|
|
#1925 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agus87;25128253]
![]() dzieki za kciuki ![]() no i bylam po wyniki z glukozy i kuz** niiiii maaaa, babka wczoraj mi kazala przyjsc po 12, a ja pytam czy moge po 14 bo maz bedzie wtedy z pracy , a ona ze tak spokojnie, dzis przychodze a w przychodni ani jednego doktorka, ani jednej piguły, tylko sprzataczki lataja.. i zas musze jutro tam jechac, moze ojca wysle po wyniki rano ale zlaaaa bylam ![]() Cytat:
po wczorajszej glukozie myslalm ze mala takiego kopa slodkosciowego dostala, ze sie obrobila, i lezy glowka w dol, bo brzuch mi nigdy w zyciu tak nie falowal caly dzien, a tuuu dzis czuje to samo jak mizia mnie nogami po szyjce:/ nie wiem jak to opisac,ale wiem na 100% ze to nozki.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma chyba charakterek po mamusi![]() co do szkoly rodzenia, jestes pewna, ze nic nei ma? a pytalas znajomych? u nas o oddychaniu malo mowili, bo polozna powiedziala, ze najlepiej samemu w domu cwiczyc i czytac w ksiazkach duzo, dostalismy ksiazki, plus powiedziala, ze najwazniejsze, to wspolpracowac dobrze z polozna przy porodzie. Cytat:
seriofajne te kwiatki nie? mialam zamowic te wieksze, ale ciesze sie, ze te mniejsze wzielam, bo ja jednak minimalistka z zalozenia ![]() Dziekuje kochana niestety wszystkie zbedne kilogramy weszly mi w dupke i cellulit niestety ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
plus pisze na innym watku staraczkowym jeszcze juz od dwoch lat chyba z kilkoma dziewczynami, i tez sobie nez nich nei wyobrazam. A do Norwegii przeciez przyjedziecie cooo?? no chyba ze sie zimy boicie???! ale ale, slyszalam,ze wasze wozli maja duze kolka, wiec i sniegi wam nie straszne ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- uciekam na chwile bo TZ dzwonil, ze jedzie do domku, wiec chetnie cos na szybko razem zjemy ![]() bede pozniej buziale ![]() dzieki za komplementy pokoikowo-brzuszkowe
|
||||
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adrianka urodziłam na studiach - m-dzy 5 a 6 rokiem. No i na uczelnię pojechał z nami (nie zostawialiśmy u dziadków), a że trzeba było się uczyć, a mały nie chciał spać to zaczęliśmy go bujać - wtedy zasypiał. Przytulanie owszem pomagało na płacz, ale nie w zasypianiu. No i dziecko się bardzo szybko przyzwyczaiło Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-02-16 o 18:00 |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasem jak widzę dzieci w wózkach na dworze to niektórzy przesadzają z tym bujaniem
|
|
|
|
|
#1929 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ślicznie wyglądasz i wcale nie widać u Ciebie takiej wagi.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życzę żeby Twoja wizyta była inna, zadowalająca. A ja czkawkę młodszego czuję sporadycznie. Cytat:
Dokładnie mają problemy z dostarczeniem ciepłej wody do sali z wanną. Hehe tak twierdzą od pół roku już i nic z tym nie robią. A moim skromnym zdaniem to jest tylko dla ich wygody bo położna przy łóżku odbierze poród sama, ma też wygodniej bo nie musi się gimnastykować nad tą wanną. W dodatku powiedział, że on nie bardzo jest przekonany bo woda wtedy jest "zanieczyszczona" (że jakaś kupka czy coś ale przecież po to jest wtedy lewatywa) że jak trzeba naciąć to może być problem, no i jak się już coś dzieje to traci się czas na wychodzenie z wody i takie tam. Ciekawe kiedy ostatnio odbył się tam poród w wodzie?! Ja mu już dawno mówiłam, że nie odpuszczę to stwierdził, że oczywiście decyzja należy do mnie i kręcił nosem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie kwiatuszki wyglądają na tej ścianie. Dziękuję dziewczyny za wsparcie, czasem mam taki kiepski dzień a teraz jedno nałożyło się na drugie. Zapomniałabym skręciłam sobie nogę w kostce, jak nie spuchnie jak balon to będzie dobrze. A wczoraj prasowałam rzeczy i mój Azur odmówił posłuszeństwa i buchnął parą prosto na moje palce, i też mam "ała". Za życzenia dla mamy też dziękuję. Ja jednak musiałam wyjść, że zakupy dla dzidzi mam zrobione to postanowiłam rozpieszczać siebie. No i rossmann był mój mam nowy perfum, nowy błyszczyk i tusz, lakier do pazurów i rękawice do d...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-16 o 18:11 |
|||||||
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 sliczny brzusio, jaki juz duzy, moj tez gigant sie robi, a ja razem z nim
u mnie tez kapuchy kiszonej nie ma, a mam ochote ale jak to samemu to oddychanie trenowac, skoro nie wiem jak oddychac??![]() no u mnie dzis dzionek mycia czupryny, pozniej wpadne Wam pomarudzic ile to mi wlosow wypadlo, ale mam taki tluszcz jesussss
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze ze 40min i idę kąpać Zośkę
![]() potem tylko usypianko i wolne do jutra ![]() ale nie zamieniłabym jej na żadną inną (to jest najdziwniejsza rzecz w macierzyństwie )
|
|
|
|
#1933 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naklejki slodkie (zdjecie na polce tez ) no a kwiatki, jak kazda kobieta uwielbiam. Slicznie pachna??![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to fajnie ze sie zżyłyście ze mna ![]() Cytat:
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-16 o 18:10 |
|||||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem normalnie jak obcy, jakby miał zaraz rozerwać mi brzuch i wyskoczyć anula Ale ja takie mrożone jadłam ![]() Tż w pracy, a ja z domu mu pomagam, bo jedna taka nieogarnięta dała nam zlecenie i pomyliła wszystko i teraz mamy 5 razy więcej pracy A mieliśmy mieszkanko do remontu dziś i jutro przygotowywać
|
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
ło matko ale pospałam
prawie trzy godziny! byłam jakas przemielona i wypluta, a teraaz jeszcze gorzej. jak sie obudzialam to nie wiedzialam co sie dzieje i gdzie jestem ![]() ale mysle ze mala kawka postrawi mnie na nogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczescie mi to kopletnie w spadniu nie przeszkadza;P w nocy w ogole nie czuje. ale pamietacie ten filmik dyskoteka nienarodzonego człowieka? moj brzuch robi podobne akrobacje codziennie to mocniej czucCytat:
kupisz drugą owieczkę i będzi edobrze wiecie co od kiedy zaczełam jesc ten magnez to mi mam skurcze w rękach i nogach, czego nie uświadcyłam przez cąły okres ciązy:P troche dziwne. teraz mam takie mrowienie ze masakra. ale moze źle spałam i cos po ugniatałam. a wiecie co mam jutro???? glukozę..............:drz wi-strach:
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia właśnie wyciągnęła kurtkę tylko po to, żeby założyć kaptur, bo zauważyła, że moja bluza też ma kaptur ....
teraz biega w kurtce po domu
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grazin Glukozę da się przeżyć ![]() Mam pytanie... Czy jak malujemy ściany już pomalowane farbą (znaczy zmieniamy kolor), to potrzebny jest grunt?? Bo na "gołe" ściany był najpierw grunt, potem podkład, potem 2 warstwy farby... Coś takiego znalazłam: Powierzchnię przeznaczoną do malowania należy przetrzeć gąbką zmoczoną w czystej wodzie: Jeśli woda wsiąka w podłoże – należy je zagruntować Jeśli woda spływa i nie wnika w podłoże – można malować Jak myłam ściany, to woda spływała, czyli że nie trzeba gruntu...?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-16 o 18:37 |
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
a co was gdzies wywiało??
u nas w laboratorium ponoć nie mozna sobie cytryny wcisnac bo to zmienia wynik. mi sie to wydaje logiczne. bo jak siostrzeniec mojego tż ktory ma ukrzyce ma taki cukier ktorego zbić nie mogą to mu daja właśnie cytrynę.
|
#1939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale potem jak usiadłam, to zrobiło mi się niedobrze i sobie ssałam plasterek cytryny po prostu, żeby nie ![]() Wydaje mi się poza tym, że cukru masz tyle samo niezależnie od cytryny... Przecież cytryna nie "zabija" cukru...
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
nie dwie, bo trzy, moja była pierwsza, najpierwsza, od samego początku
a to mój brzuch ![]() mam tylko 3,7 kg na plusie, co mnie strasznie dziwi , bo ja zawsze pulchniutka byłam, startowałam z pozycji 66kg/162cm wzrostu,o tej owieczce dzisiaj, to ja pomyślałam hmm no właśnie jak większość i dziękuję za ostatnie słowa otuchy i wsparcia, baaardzo mi pomogły i faktycznie regularna nospa i magnez czynia uda, już mi lepiej i brzuch mniej twardy, leżeć leżę, ale już bez paniki
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-02-16 o 18:48 |
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a brzuszek fajny. slyszalam ze jak sie startuje z wieksza waga to tak szybko sie w ciazy nie tyje. ja startowalam z pozycji 52 (158cm) i juz mam 10+ albo i wiecej.
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grazin to my jutro razem bedziemy się raczyły tym miodkiem
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo jeśli są bez plam, nie są jakoś bardzo zabrudzone to nie trzeba. No i jaki kolor bo jeśli malujecie ciemniejszym niż macie to wiadomo pokryje spoko ale jeśli kolor jest ciemny a farba nie będzie dobra jakościowo to może nie pokryć jak należy. U nas nawet lekarze polecają cytrynę więc na pewno nie wpływa na wynik.
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze wiecie co... tak sobie siedze i jakoś cięzko mi uwierzyc ze za trzy miesiace TRZY MIESIĄCE moje zycie wywróci się do góry nogami... że czeka mnie poród i bedzie z nami mała kruszynka... nie mogę w to uwierzyć i jakoś wydaje mi się to bardzo odległa przyszłość...
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do glukozy: Wszędzie piszą, że cytryna nie wpływa na wynik, znalazłam też artykuł w necie: "Skutkiem ubocznym wypicia takiego napoju mogą być mdłości, zawroty głowy, dlatego warto na takie badanie pojechać z osobą towarzyszącą. (Można wcisnąć odrobinę soku z cytryny dla zabicia słodkiego smaku glukozy). " Więc spokojnie Grazin bierz cytrynę i nóż, łatwiej to znieść Nie wolno tylko się dużo ruszać, najlepiej siedzieć Ja miałam 75 g od razu, dwie godziny siedziałam i wyglądam jak narkomanka (3 razy mnie babka kuła)
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochane ja przed chwila objechalam pol iasta bo chcialam swieze truskawki i nie maaaaaaaaaaaaaaa nie martwmy sie naszymi kg, ja proponuje po porodzie wziac sie w garsc i szybko schudniemy ![]() "Spasione pupy mamy, intensywnie się odchudzamy, z całych sil o nasze maluszki dbamy" ooooooo |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym to juz miec za soba
![]() ale mobilizuje mnie jeszcze to ze jutro poznam płec mam nadzieje![]() lekarz powiedział ze jak trzeba bedzie to bedzie mi robił usg co 15 min a w miedzy czasie bede chodzic zeby dziecko zmieniło pozycję. wiec nie widze innej możlkiwości jak poznać płeć ![]() jestem juz weteranką na wątku jeśli chodzi o niewiedze co do płci.moze jakieś małe zakłady? ![]() macie jakies sugestie co do tego czy mam tam małą broszkę czy kogutka?
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

tutaj jestem od samego poczatku, a dokladnie od jakies 16strony z pierwszego watku. Znam dziewczyny, fakt ze i tak mi sie wszystkie myla (szczegolnie te ktore pozniej dolaczyly) ale zzyłam sie tu z wami
a moze urodze w maju?nic nie wiadomo

niestety wszystkie zbedne kilogramy weszly mi w dupke i cellulit niestety 

Czekamy na Ciebie fasolko