Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 17:49   #1921
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
agus87 zauwazylam ze piszesz na mamach marcowo-kwietniowych, sama bym do nich pasowala, ale chyba nie dala bym rady siedziec na dwoch forach tutaj jestem od samego poczatku, a dokladnie od jakies 16strony z pierwszego watku. Znam dziewczyny, fakt ze i tak mi sie wszystkie myla (szczegolnie te ktore pozniej dolaczyly) ale zzyłam sie tu z wami a moze urodze w maju?nic nie wiadomo
wiem ze piszac tu pierwszy post od razu moria44 i eweska mnie przygarnely, a ja nawet nie znalam terminu porodu dobrze mi z Wami. A mamusie marcowo-kwietniowe podczytuje
kochana ja jeszcz ejestem na watku zonek 2009
daje rade

dodatkowo podczytujew mamusie styczniowo-lutowe
to robie poznymi wieczorami
Stary 2011-02-16, 17:50   #1922
atiz
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Dziewczyny koleżanka podesłała mi linka do internetowej szkoły rodzenia.
Ja ze szkoły zrezygnowałam, po pierwsze nie czułam potrzeby chodzenia na takie zajęcia a po drugie znam siebie i wiem że z lenistwa by mi się nie chciało
Zresztą ja mam kopalnie wiedzy w pracy - pracuje w przychodni więc położne, ginekolodzy i pediatrzy pod ręką lub pod telefonem
A na tej stronie filmiki, więc można samemu zdecydować co zainteresuje a co nie.
Może się komuś przyda.
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
żeby pooglądać filmiki trzeba się zalogować.

A tak poza tym tak czytam o tych waszych wózkach, ubrankach itp. i az głupio się przyznać ale ja na razie nic nie kupiłam
Parę rzeczy dostałam: kocyk, dwie pary body, dwie zmiany pościeli a no i łóżeczku.
Pokoik nawet jeszcze nie rozpoczęty remont, mąż się wzbrania, muszę go przycisnąć bo już bym chciała malować zwierzaki na ścianach.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:51   #1923
moria44
Wtajemniczenie

wooow anula super te naklejki no i brzuszek Twój idealny

listopadowa no właśnie, teraz ja zadam głupie pytanie o co chodzi z tym bujaniem dziecka? Bo ja tak jakoś nie wiem, nie myślałam o tym aby bujać, właśnie jak oglądałam filmiki Siaśka i jak mały Czaruś zaczął płakać to zauważyłam, że zaczął być tak mocno bujany ale mi by chyba do głowy nie przyszło, że to jest sposób na uspokojenie dziecka, nie wiem może to samo przychodzi, że się buja? Bo ja to sobie zawsze wyobrażałam, że jak dzidzia płacze to trzeba przytulić i już

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:53   #1924
listopadowa80
Zakorzenienie

Siasiek - dużo zdrówka dla Twojej Mamy
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:53   #1925
violisia
Zadomowienie

[QUOTE=agus87;25128253]

dzieki za kciuki
no i bylam po wyniki z glukozy i kuz** niiiii maaaa, babka wczoraj mi kazala przyjsc po 12, a ja pytam czy moge po 14 bo maz bedzie wtedy z pracy , a ona ze tak spokojnie, dzis przychodze a w przychodni ani jednego doktorka, ani jednej piguły, tylko sprzataczki lataja.. i zas musze jutro tam jechac, moze ojca wysle po wyniki rano ale zlaaaa bylam
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No moja niuńka ma czkawkę kilka razy na dobę, ostatnio nawet się denerwowałam, że tak często, ale wyczytałam, że to dobrze (któraś z dziewczyn też mi tak pisała) . Ale też różnie ją czuję, raz nad samą "bronchildą", raz pod żebrami, raz koło pępka - myślicie, że nasze małe tak się kręcą? A ja myślałam, że tam gdzie czuję czkawkę to brzuszek, bo jej podskakuje, a nie buźka - już sama nie wiem
ja tam tez mysle czasami ze to bardziej brzusio czuje jak skacze,
po wczorajszej glukozie myslalm ze mala takiego kopa slodkosciowego dostala, ze sie obrobila, i lezy glowka w dol, bo brzuch mi nigdy w zyciu tak nie falowal caly dzien, a tuuu dzis czuje to samo jak mizia mnie nogami po szyjce:/ nie wiem jak to opisac,ale wiem na 100% ze to nozki..
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
daissyy u nas szkola rodzenia jednorazowe spotkanie, ale mysle, ze wystarczy, najwazniejszych rzeczy sie dowiedzialam i chyba wiece nie potrzebuje, i tak bede panikowac przed porodem, jak siebei znam, wiec wystarczy ten jeden raz
matallewar jejjuuu ale mi narobilas teraz smaka na uszka, a to tyle roboty, poza tym u nas w Norwegii nie ma kapusty kiszonej

wklejam wam trzy zdjatka
1. moj brzuszek dzisiaj sama robilam sobie zdjecia z samowyzwalacza, wiec nie sa idealne
2. pokoik strasznie jestem zadowolona z tych naklejek!
3. i kwiatki, ktore dostalam w poneidzialek od TZ, musialam je uwiecznic, bo tak mi sie podobaja, a jeszcvze bardziej recznie robiony wazonik
ide robic obiadek bo TZ mowil, ze kolo 18-stejw yjdzie z pracy juz
Załącznik 3751802Załącznik 3751803
Załącznik 3751804
cudnyyy brzusiooo
Cytat:
niedlugo my tak bedziemy

ale malo przytylas, tylko pozazdroscic

siasiek wspolczuje ze ci lekarz tak powiedzial, nie bierz tego do siebie i ciesz sie ze synek zdrowy. Trzymam kciuki za Twoja mame!

agus87 zauwazylam ze piszesz na mamach marcowo-kwietniowych, sama bym do nich pasowala, ale chyba nie dala bym rady siedziec na dwoch forach tutaj jestem od samego poczatku, a dokladnie od jakies 16strony z pierwszego watku. Znam dziewczyny, fakt ze i tak mi sie wszystkie myla (szczegolnie te ktore pozniej dolaczyly) ale zzyłam sie tu z wami a moze urodze w maju?nic nie wiadomo
wiem ze piszac tu pierwszy post od razu moria44 i eweska mnie przygarnely, a ja nawet nie znalam terminu porodu dobrze mi z Wami. A mamusie marcowo-kwietniowe podczytuje

nadal czuje sie nie za dobrze. Obiadu nie gotowalam, zrobilam sobie jajka z majonezem na szybko i zjadlam tak od niechcenia. Jak na razie 3posilek dzisiaj. Mała fika sobie.... napialabym sie tego mleka z miodem albo chociaz herbaty z nim, ale nie mam miodu i cytryny a Tż dzisiaj pozno wroci
nooooo i zostan tu z nami, bo my z toba tez zzyte
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:57   #1926
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Zdrzemnelam sie troszke, a teraz zaserwowalam dzidziusiowi kakao z ciasteczkami Powiem Wam, ze Flawcio sie tak niesamowicie wierci i kopie, ze mam wrazenie ze zaraz z brzuszka mi wyjdzie, czy ktoras z Was tez tak ma, bo troszke sie dzis tym przejmuje...owszem wczesniej kopal, ale nie az tak, czasem to nawet zaboli....

anula_81 widze, ze i u Ciebie jest fajna szkola rodzenia, a u mnie nic, mam tysciac obaw, o mezu juz nie wspominam, oddychac nie umiem, nie wiem co i jak, w pon zapytam ginka czy ma polecic jakas polozna...
moja Zosienka tez wierci sie niesamowice, czasem tak kopie ze np pol godziny wlasciwie bez przerwy, wierci sie kopie, wariuje, jakos ja wole jak wiecej kopie niz jak jest spokojna ma chyba charakterek po mamusi
co do szkoly rodzenia, jestes pewna, ze nic nei ma? a pytalas znajomych? u nas o oddychaniu malo mowili, bo polozna powiedziala, ze najlepiej samemu w domu cwiczyc i czytac w ksiazkach duzo, dostalismy ksiazki, plus powiedziala, ze najwazniejsze, to wspolpracowac dobrze z polozna przy porodzie.
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula piękny brzuszek, twój taki szpiczasty jest, mój za to rozlazły się zrobił i jakiś taki kwadratowy
pokoik też cudowny rewelacyjnie te kwiatki wyglądają na ścianie
Andziot on sie zrobil szpiczasty doslownie tydzien temu! wczesniej byl taki wlasnie jak piszesz kwadratowy, po bokach rozlany, ale wtedy chyba mala byla poprzecznie ulozona, bo kopala po bokach, a teraz lezy inaczej i od razu brzuch sie zmienil serio
fajne te kwiatki nie? mialam zamowic te wieksze, ale ciesze sie, ze te mniejsze wzielam, bo ja jednak minimalistka z zalozenia
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Anula - śliczny brzusio. Zgrabniutko wyglądasz
i.
Dziekuje kochana niestety wszystkie zbedne kilogramy weszly mi w dupke i cellulit niestety na szczescie tego nei widac na zdjeciach
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
slicznie

Cytat:
nadal czuje sie nie za dobrze. Obiadu nie gotowalam, zrobilam sobie jajka z majonezem na szybko i zjadlam tak od niechcenia. Jak na razie 3posilek dzisiaj. Mała fika sobie.... napialabym sie tego mleka z miodem albo chociaz herbaty z nim, ale nie mam miodu i cytryny a Tż dzisiaj pozno wroci
no i dobrze ze nic nie gotowalas, do lozka raz dwa, to zrob sobie kanapeczke z czosnkiem jak nie masz miodu, czosnek uodparnia, a lepszy niz mleko z miodem
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Kurcze, anula szkoda że Ty tak daleko od nas, bo ja już sobie wyobrażam jakby to było fajnie, gdybyśmy się tak spotkały, mamuśki wątkowe i ich bobasy Najwyżej będziemy koordynować przyloty z Norwegii, Niemiec, UK, Irlandii i Włoch
noo powiem ci, ze czasem tu sie czuje samotna strasznie, mam tu duzo znajomych, ale rodzice daleko, psiapsiolki z najlepszych czasow daleko, te z dziecmi szczegolnie, tu moje kumpele norweskie 30-letnie nie mysla o dzieciach wiec moja ciaza jest jakby dla nich abstrakcja. plus pisalam wam jak kiedys moja psiapsiola pisala, ze ja marudze wtej ciazy. W sumie z wami chyba jestem bardziej zzyta niz z nimi.
plus pisze na innym watku staraczkowym jeszcze juz od dwoch lat chyba z kilkoma dziewczynami, i tez sobie nez nich nei wyobrazam.
A do Norwegii przeciez przyjedziecie cooo?? no chyba ze sie zimy boicie???! ale ale, slyszalam,ze wasze wozli maja duze kolka, wiec i sniegi wam nie straszne

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

uciekam na chwile bo TZ dzwonil, ze jedzie do domku, wiec chetnie cos na szybko razem zjemy
bede pozniej buziale

dzieki za komplementy pokoikowo-brzuszkowe

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:58   #1927
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
listopadowa no właśnie, teraz ja zadam głupie pytanie o co chodzi z tym bujaniem dziecka? Bo ja tak jakoś nie wiem, nie myślałam o tym aby bujać, właśnie jak oglądałam filmiki Siaśka i jak mały Czaruś zaczął płakać to zauważyłam, że zaczął być tak mocno bujany ale mi by chyba do głowy nie przyszło, że to jest sposób na uspokojenie dziecka, nie wiem może to samo przychodzi, że się buja? Bo ja to sobie zawsze wyobrażałam, że jak dzidzia płacze to trzeba przytulić i już
Bo to było tak:
Adrianka urodziłam na studiach - m-dzy 5 a 6 rokiem. No i na uczelnię pojechał z nami (nie zostawialiśmy u dziadków), a że trzeba było się uczyć, a mały nie chciał spać to zaczęliśmy go bujać - wtedy zasypiał. Przytulanie owszem pomagało na płacz, ale nie w zasypianiu. No i dziecko się bardzo szybko przyzwyczaiło.

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-02-16 o 18:00
Stary 2011-02-16, 18:00   #1928
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
wooow anula super te naklejki no i brzuszek Twój idealny

chodyi o to, że dziecko uspokaja się jak się go delikatnie buja, bo wtedy czuje się jak w brzuszku, jak np chodzimy to ono też się tak właśnie buja ...
ale czasem jak widzę dzieci w wózkach na dworze to niektórzy przesadzają z tym bujaniem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:02   #1929
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Oto MY
3zdj mam w albumie...
Ślicznie wyglądasz i wcale nie widać u Ciebie takiej wagi.
Cytat:

dobra !!!!!!!
ZDRADZAM TAJEMNICĘ OWIECZKI :
owieczka wygląda dokładnie TAK
i ona jest mi wręczana jako moja
no i Zosia ma Konika i Cielaczka i tak codziennie sobie skaczemy tymi zwierzątkami
dzień bez owieczki to dzień stracony
Ja też myślałam, że skaczesz jak owieczka
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
oj;( wkurzajace jak maja zły humor idzie to wyczuć od razu.
i po co Ci o tym zmarłym noworodku mówił...
a co nie tak ze szpityalem?? nie strasz przeciez ja tez bede tam rodzic;D
Zmienił się dyrektor i robi porządki. Etaty ucina, a personel w tym miesiącu jest bez kasy bo jakieś problemy z NFZtem mają. No i długi, nie wiadomo czy do upadłości nie dojdzie...
Cytat:
Siasiek bardzo taktowny ten Twój lekarz
ciesz się że wszystko dobrze, może to taka fama, że w okolicach 30tc wizyty robi się na odpieprz i nieprzyjemnie (ja mam ją przed sobą, zobaczymy jak będzie u mnie)
zdrowia dla mamy
Cieszę się, że jest ok.
Życzę żeby Twoja wizyta była inna, zadowalająca.
A ja czkawkę młodszego czuję sporadycznie.
Cytat:
Siasiek ale palnął ten Twój lekarz Też bym się wkurzyła. A co do porodu w wodzie, to co to niby ma znaczyć, że nie wiadomo jak będzie, czy na wodę do wanny będą pieniądze czy co?

Dziewczynki moja mała też się chyba co rusz obkręca bo czuję ją w różnych miejscach, czasem nad pępkiem a czasem tuż nad wzgórkiem a czasem po bokach brzucha jednocześnie

A wiecie, że u marcowo-kwietniowych na liście już zniecierpliwione minki wiszą Szykują się porody i mamuśki już zagadują do brzuszków aby zawartość wypluły
Dokładnie mają problemy z dostarczeniem ciepłej wody do sali z wanną. Hehe tak twierdzą od pół roku już i nic z tym nie robią. A moim skromnym zdaniem to jest tylko dla ich wygody bo położna przy łóżku odbierze poród sama, ma też wygodniej bo nie musi się gimnastykować nad tą wanną. W dodatku powiedział, że on nie bardzo jest przekonany bo woda wtedy jest "zanieczyszczona" (że jakaś kupka czy coś ale przecież po to jest wtedy lewatywa) że jak trzeba naciąć to może być problem, no i jak się już coś dzieje to traci się czas na wychodzenie z wody i takie tam. Ciekawe kiedy ostatnio odbył się tam poród w wodzie?! Ja mu już dawno mówiłam, że nie odpuszczę to stwierdził, że oczywiście decyzja należy do mnie i kręcił nosem.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Siasiek, nie denerwuj się Wiesz co, może lekarz miał zły dzień a co do usg to moje na każdej wizycie też nie trwają dłużej jak 2-3 minuty. Dłuższe mam tylko te pomiarowe i myślę, że to dobrze. Trzymam kciuki za mamę
Tylko to moje dzisiejsze to miało być właśnie ze wszystkimi pomiarami a tego nie zrobił.
Cytat:
ło to ja myslalam, ze tutaj ze 2 3 osoby max maja 12 kg na plusie
a tutaj wiekszosc watku

budujace
Też się już do tego grona zaliczam.
Cytat:

wklejam wam trzy zdjatka
1. moj brzuszek dzisiaj sama robilam sobie zdjecia z samowyzwalacza, wiec nie sa idealne
3. i kwiatki, ktore dostalam w poneidzialek od TZ, musialam je uwiecznic, bo tak mi sie podobaja, a jeszcvze bardziej recznie robiony wazonik
Załącznik 3751804
Taki szpiczasty Ci się robi czy mi się wydaje?
Fajnie kwiatuszki wyglądają na tej ścianie.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie, czasem mam taki kiepski dzień a teraz jedno nałożyło się na drugie. Zapomniałabym skręciłam sobie nogę w kostce, jak nie spuchnie jak balon to będzie dobrze. A wczoraj prasowałam rzeczy i mój Azur odmówił posłuszeństwa i buchnął parą prosto na moje palce, i też mam "ała".

Za życzenia dla mamy też dziękuję.

Ja jednak musiałam wyjść, że zakupy dla dzidzi mam zrobione to postanowiłam rozpieszczać siebie. No i rossmann był mój mam nowy perfum, nowy błyszczyk i tusz, lakier do pazurów i rękawice do d...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-02-16 o 18:11
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:03   #1930
principessina
Zakorzenienie

anula_81 sliczny brzusio, jaki juz duzy, moj tez gigant sie robi, a ja razem z nim u mnie tez kapuchy kiszonej nie ma, a mam ochote ale jak to samemu to oddychanie trenowac, skoro nie wiem jak oddychac??

no u mnie dzis dzionek mycia czupryny, pozniej wpadne Wam pomarudzic ile to mi wlosow wypadlo, ale mam taki tluszcz jesussss
Stary 2011-02-16, 18:03   #1931
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
ale czasem jak widzę dzieci w wózkach na dworze to niektórzy przesadzają z tym bujaniem
To pewnie ja byłabym w tej grupie
Stary 2011-02-16, 18:04   #1932
andziot
Zakorzenienie

jeszcze ze 40min i idę kąpać Zośkę
potem tylko usypianko i wolne
do jutra
ale nie zamieniłabym jej na żadną inną
(to jest najdziwniejsza rzecz w macierzyństwie )

Stary 2011-02-16, 18:09   #1933
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
wklejam wam trzy zdjatka
Załącznik 3751804
brzuszek elegancki naklejki slodkie (zdjecie na polce tez) no a kwiatki, jak kazda kobieta uwielbiam. Slicznie pachna??

Cytat:
jeny nie wiem już w co się bawić
Zośka znudzona ....
nie jestem matką - polką
dwa dni 24h z Zosią i mi odbija

mężu jeszcze 4h jazdy ma
aaaaaaaaaa

a jak ja dwójkę ograrnę ????????????
ja tak siedzialam z siostra Tż caly tydzien, ona sie chciala bawic a mnie szlak bral. Ciekawe jak to bedzie z wlasnym dzieckiem. Chyba po dwoch latach zrobie jej siostrzyczke lub braciszka...przypuszczam ze pomoze-twoja zosia tez bedzie miala zajecie niedlugo

Cytat:
kochana ja jeszcz ejestem na watku zonek 2009
daje rade

dodatkowo podczytujew mamusie styczniowo-lutowe
to robie poznymi wieczorami
to chyba bylas na jakims kursie szybkiego czytania

Cytat:
Napisane przez [B
violisia[/B];25134999]

dzieki za kciuki
no i bylam po wyniki z glukozy i kuz** niiiii maaaa, babka wczoraj mi kazala przyjsc po 12, a ja pytam czy moge po 14 bo maz bedzie wtedy z pracy , a ona ze tak spokojnie, dzis przychodze a w przychodni ani jednego doktorka, ani jednej piguły, tylko sprzataczki lataja.. i zas musze jutro tam jechac, moze ojca wysle po wyniki rano ale zlaaaa bylam
nooooo i zostan tu z nami, bo my z toba tez zzyte
oj dlatego ja odkladam interniste i badania morfo na sam koniec, jakby mi sie zdarzylo tak jak tobie to chyba
to fajnie ze sie zżyłyście ze mna

Cytat:
noo powiem ci, ze czasem tu sie czuje samotna strasznie, mam tu duzo znajomych, ale rodzice daleko, psiapsiolki z najlepszych czasow daleko, te z dziecmi szczegolnie, tu moje kumpele norweskie 30-letnie nie mysla o dzieciach wiec moja ciaza jest jakby dla nich abstrakcja. plus pisalam wam jak kiedys moja psiapsiola pisala, ze ja marudze wtej ciazy. W sumie z wami chyba jestem bardziej zzyta niz z nimi.
plus pisze na innym watku staraczkowym jeszcze juz od dwoch lat chyba z kilkoma dziewczynami, i tez sobie nez nich nei wyobrazam.
A do Norwegii przeciez przyjedziecie cooo?? no chyba ze sie zimy boicie???! ale ale, slyszalam,ze wasze wozli maja duze kolka, wiec i sniegi wam nie straszne

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

uciekam na chwile bo TZ dzwonil, ze jedzie do domku, wiec chetnie cos na szybko razem zjemy
bede pozniej buziale

dzieki za komplementy pokoikowo-brzuszkowe
ja mam rodzicow, rodzenstwo i znajomych ze szkolnych lat tylko 80km od siebie a tez czuje sie samotna. Na dobra sprawe tu w Łodzi mam tylko dwie kolezanki -jedna pracuje non stop, a druga ma synka 7mies. i rzadko sie spotykamy. Nieraz siedze sama w domu kilka dni podrzad. Nie liczac wieczorow i nocy z Tż. Dlatego ciesze sie za za dwa miesiace w tym pustym, szarym dwupokojowym mieszkanku zamieszka ktos jeszcze-ktos bardzo wazny-nasze dziecko
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-16 o 18:10
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:10   #1934
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrzemnelam sie troszke, a teraz zaserwowalam dzidziusiowi kakao z ciasteczkami Powiem Wam, ze Flawcio sie tak niesamowicie wierci i kopie, ze mam wrazenie ze zaraz z brzuszka mi wyjdzie, czy ktoras z Was tez tak ma, bo troszke sie dzis tym przejmuje...owszem wczesniej kopal, ale nie az tak, czasem to nawet zaboli....

u mnie tez wizyty sa raczej krotkie, no ale nie wiem po co Ci lekarz mowil o tym zmarlym dzidziusiu...i zapytalas sie czemy porod w wodzie pod znakiem zapytania??

Listopadowa Ty mnie tu nie zalamuj!! wyobraz sobie, ze moj mezyk jak byl noworodkiem to w ogole nie spal, tylko plakal, ssal cyca i non stop bylo trzeba go na rekach nosic, mam nadzieje ze moj Misio bedzie jedak aniolkiem, ja lubie sobie pospac jak mamusia niewyspana to zla

anula_81 widze, ze i u Ciebie jest fajna szkola rodzenia, a u mnie nic, mam tysciac obaw, o mezu juz nie wspominam, oddychac nie umiem, nie wiem co i jak, w pon zapytam ginka czy ma polecic jakas polozna...
Edzik też ma takie dni
Czasem normalnie jak obcy, jakby miał zaraz rozerwać mi brzuch i wyskoczyć

anula Ale ja takie mrożone jadłam Nic wybitnego, ale szybki obiad

Tż w pracy, a ja z domu mu pomagam, bo jedna taka nieogarnięta dała nam zlecenie i pomyliła wszystko i teraz mamy 5 razy więcej pracy
A mieliśmy mieszkanko do remontu dziś i jutro przygotowywać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:10   #1935
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ło matko ale pospałam
prawie trzy godziny! byłam jakas przemielona i wypluta, a teraaz jeszcze gorzej. jak sie obudzialam to nie wiedzialam co sie dzieje i gdzie jestem
ale mysle ze mala kawka postrawi mnie na nogi
Cytat:
sa se faceci to za hobby maja loty golebi
no i te golebie 2 razy w roku im lataja
no i teraz sie nagradzaja
za I gołębia z lotu bla bla bla

no i ja to robie
haha to łądna korba
Cytat:

u mnie tez wizyty sa raczej krotkie, no ale nie wiem po co Ci lekarz mowil o tym zmarlym dzidziusiu...i zapytalas sie czemy porod w wodzie pod znakiem zapytania??

Listopadowa Ty mnie tu nie zalamuj!! wyobraz sobie, ze moj mezyk jak byl noworodkiem to w ogole nie spal, tylko plakal, ssal cyca i non stop bylo trzeba go na rekach nosic, mam nadzieje ze moj Misio bedzie jedak aniolkiem, ja lubie sobie pospac jak mamusia niewyspana to zla

moje dziecko też tak kopie że ło cho cho
na szczescie mi to kopletnie w spadniu nie przeszkadza;P w nocy w ogole nie czuje.
ale pamietacie ten filmik dyskoteka nienarodzonego człowieka?
moj brzuch robi podobne akrobacje codziennie to mocniej czuc
Cytat:
jeny nie wiem już w co się bawić
Zośka znudzona ....
nie jestem matką - polką
dwa dni 24h z Zosią i mi odbija

mężu jeszcze 4h jazdy ma
aaaaaaaaaa

a jak ja dwójkę ograrnę ????????????
nie przejmuj sie kupisz drugą owieczkę i będzi edobrze

wiecie co od kiedy zaczełam jesc ten magnez to mi mam skurcze w rękach i nogach, czego nie uświadcyłam przez cąły okres ciązy:P troche dziwne. teraz mam takie mrowienie ze masakra. ale moze źle spałam i cos po ugniatałam.

a wiecie co mam jutro????

glukozę..............:drz wi-strach:
Stary 2011-02-16, 18:12   #1936
andziot
Zakorzenienie

Zosia właśnie wyciągnęła kurtkę tylko po to, żeby założyć kaptur, bo zauważyła, że moja bluza też ma kaptur ....
teraz biega w kurtce po domu

Stary 2011-02-16, 18:34   #1937
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia właśnie wyciągnęła kurtkę tylko po to, żeby założyć kaptur, bo zauważyła, że moja bluza też ma kaptur ....
teraz biega w kurtce po domu
Słodko

Grazin Glukozę da się przeżyć

Mam pytanie... Czy jak malujemy ściany już pomalowane farbą (znaczy zmieniamy kolor), to potrzebny jest grunt??

Bo na "gołe" ściany był najpierw grunt, potem podkład, potem 2 warstwy farby... i teraz nie wiem, czy ten grunt potrzebny na farbę? Podkładu nie kupujemy...

Coś takiego znalazłam:
Powierzchnię przeznaczoną do malowania należy przetrzeć gąbką zmoczoną w czystej wodzie:
Jeśli woda wsiąka w podłoże – należy je zagruntować
Jeśli woda spływa i nie wnika w podłoże – można malować

Jak myłam ściany, to woda spływała, czyli że nie trzeba gruntu...?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-16 o 18:37
Stary 2011-02-16, 18:34   #1938
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a co was gdzies wywiało??
u nas w laboratorium ponoć nie mozna sobie cytryny wcisnac bo to zmienia wynik.
mi sie to wydaje logiczne. bo jak siostrzeniec mojego tż ktory ma ukrzyce ma taki cukier ktorego zbić nie mogą to mu daja właśnie cytrynę.
Stary 2011-02-16, 18:38   #1939
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie to wydaje logiczne. bo jak siostrzeniec mojego tż ktory ma ukrzyce ma taki cukier ktorego zbić nie mogą to mu daja właśnie cytrynę.
Mi się wydaje, że jakby cytryna wpływała na wynik to byłaby zabroniona - a nie jest. U mnie w labku jak zapytałam czy mogę wcisnąc cytrynę to usłyszałam, że wręcz trzeba
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:42   #1940
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musiałam to wypić bez cytryny - da się przeżyć

Ale potem jak usiadłam, to zrobiło mi się niedobrze i sobie ssałam plasterek cytryny po prostu, żeby nie

Wydaje mi się poza tym, że cukru masz tyle samo niezależnie od cytryny... Przecież cytryna nie "zabija" cukru...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-16, 18:46   #1941
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Najwyzej beda dwie Lenki na forum
nie dwie, bo trzy, moja była pierwsza, najpierwsza, od samego początku

a to mój brzuch

mam tylko 3,7 kg na plusie, co mnie strasznie dziwi , bo ja zawsze pulchniutka byłam, startowałam z pozycji 66kg/162cm wzrostu,
o tej owieczce dzisiaj, to ja pomyślałam hmm no właśnie jak większość

i dziękuję za ostatnie słowa otuchy i wsparcia, baaardzo mi pomogły i faktycznie regularna nospa i magnez czynia uda, już mi lepiej i brzuch mniej twardy, leżeć leżę, ale już bez paniki

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-02-16 o 18:48
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:51   #1942
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja musiałam to wypić bez cytryny - da się przeżyć

Ale potem jak usiadłam, to zrobiło mi się niedobrze i sobie ssałam plasterek cytryny po prostu, żeby nie

Wydaje mi się poza tym, że cukru masz tyle samo niezależnie od cytryny... Przecież cytryna nie "zabija" cukru...
kolezanka ktora robiła krzywa w zesżłym roku w naszym labku powiedziała ze te babki twierdza ze zmienia wynik... ale i tak wezme jutro.
Stary 2011-02-16, 19:03   #1943
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
nie dwie, bo trzy, moja była pierwsza, najpierwsza, od samego początku

a to mój brzuch

mam tylko 3,7 kg na plusie, co mnie strasznie dziwi , bo ja zawsze pulchniutka byłam, startowałam z pozycji 66kg/162cm wzrostu,
o tej owieczce dzisiaj, to ja pomyślałam hmm no właśnie jak większość

i dziękuję za ostatnie słowa otuchy i wsparcia, baaardzo mi pomogły i faktycznie regularna nospa i magnez czynia uda, już mi lepiej i brzuch mniej twardy, leżeć leżę, ale już bez paniki
oj to najwyzej a brzuszek fajny. slyszalam ze jak sie startuje z wieksza waga to tak szybko sie w ciazy nie tyje. ja startowalam z pozycji 52 (158cm) i juz mam 10+ albo i wiecej.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:06   #1944
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
kolezanka ktora robiła krzywa w zesżłym roku w naszym labku powiedziała ze te babki twierdza ze zmienia wynik... ale i tak wezme jutro.
Pytałam laborantek czy można wziąć cytrynę na badanie krzywej cukrowej i czy ma to jakiś związek z wynikiem,to powiedziały,ze nie ma żadnego wpływu.
Grazin to my jutro razem bedziemy się raczyły tym miodkiem

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:07   #1945
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Mam pytanie... Czy jak malujemy ściany już pomalowane farbą (znaczy zmieniamy kolor), to potrzebny jest grunt??

Bo na "gołe" ściany był najpierw grunt, potem podkład, potem 2 warstwy farby... i teraz nie wiem, czy ten grunt potrzebny na farbę? Podkładu nie kupujemy...
To zależy jaka jest kondycja Twoich ścian
Bo jeśli są bez plam, nie są jakoś bardzo zabrudzone to nie trzeba.
No i jaki kolor bo jeśli malujecie ciemniejszym niż macie to wiadomo pokryje spoko ale jeśli kolor jest ciemny a farba nie będzie dobra jakościowo to może nie pokryć jak należy.

Cytat:
U nas nawet lekarze polecają cytrynę więc na pewno nie wpływa na wynik.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:14   #1946
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Pytałam laborantek czy można wziąć cytrynę na badanie krzywej cukrowej i czy ma to jakiś związek z wynikiem,to powiedziały,ze nie ma żadnego wpływu.
Grazin to my jutro razem bedziemy się raczyły tym miodkiem
mam nadzieje ze mi pozwolą

kurcze wiecie co...
tak sobie siedze i jakoś cięzko mi uwierzyc ze za trzy miesiace TRZY MIESIĄCE moje zycie wywróci się do góry nogami...
że czeka mnie poród i bedzie z nami mała kruszynka...
nie mogę w to uwierzyć i jakoś wydaje mi się to bardzo odległa przyszłość...
Stary 2011-02-16, 19:14   #1947
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
To zależy jaka jest kondycja Twoich ścian
Bo jeśli są bez plam, nie są jakoś bardzo zabrudzone to nie trzeba.
No i jaki kolor bo jeśli malujecie ciemniejszym niż macie to wiadomo pokryje spoko ale jeśli kolor jest ciemny a farba nie będzie dobra jakościowo to może nie pokryć jak należy.

U nas nawet lekarze polecają cytrynę więc na pewno nie wpływa na wynik.
Ściany mamy jasnożółte, malowane 6 lat temu, ale bardzo drogą i porządną farbą (wujek sponsorował, ja byłam jeszcze w liceum )

Co do glukozy:
Wszędzie piszą, że cytryna nie wpływa na wynik, znalazłam też artykuł w necie:
"Skutkiem ubocznym wypicia takiego napoju mogą być mdłości, zawroty głowy, dlatego warto na takie badanie pojechać z osobą towarzyszącą. (Można wcisnąć odrobinę soku z cytryny dla zabicia słodkiego smaku glukozy). "

Więc spokojnie Grazin bierz cytrynę i nóż, łatwiej to znieść

Nie wolno tylko się dużo ruszać, najlepiej siedzieć

Ja miałam 75 g od razu, dwie godziny siedziałam i wyglądam jak narkomanka (3 razy mnie babka kuła)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-16, 19:15   #1948
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
brzuszek elegancki naklejki slodkie (zdjecie na polce tez) no a kwiatki, jak kazda kobieta uwielbiam. Slicznie pachna??

ja tak siedzialam z siostra Tż caly tydzien, ona sie chciala bawic a mnie szlak bral. Ciekawe jak to bedzie z wlasnym dzieckiem. Chyba po dwoch latach zrobie jej siostrzyczke lub braciszka...przypuszczam ze pomoze-twoja zosia tez bedzie miala zajecie niedlugo

to chyba bylas na jakims kursie szybkiego czytania

oj dlatego ja odkladam interniste i badania morfo na sam koniec, jakby mi sie zdarzylo tak jak tobie to chyba
to fajnie ze sie zżyłyście ze mna

ja mam rodzicow, rodzenstwo i znajomych ze szkolnych lat tylko 80km od siebie a tez czuje sie samotna. Na dobra sprawe tu w Łodzi mam tylko dwie kolezanki -jedna pracuje non stop, a druga ma synka 7mies. i rzadko sie spotykamy. Nieraz siedze sama w domu kilka dni podrzad. Nie liczac wieczorow i nocy z Tż. Dlatego ciesze sie za za dwa miesiace w tym pustym, szarym dwupokojowym mieszkanku zamieszka ktos jeszcze-ktos bardzo wazny-nasze dziecko
ja ogolnie szybko czytam, szybko pisze, szybko mowie

kochane ja przed chwila objechalam pol iasta bo chcialam swieze truskawki i nie maaaaaaaaaaaaaaa

nie martwmy sie naszymi kg, ja proponuje po porodzie wziac sie w garsc i szybko schudniemy

"Spasione pupy mamy, intensywnie się odchudzamy, z całych sil o nasze maluszki dbamy" ooooooo
Stary 2011-02-16, 19:18   #1949
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

chciałabym to juz miec za soba
ale mobilizuje mnie jeszcze to ze jutro poznam płec mam nadzieje
lekarz powiedział ze jak trzeba bedzie to bedzie mi robił usg co 15 min a w miedzy czasie bede chodzic zeby dziecko zmieniło pozycję.
wiec nie widze innej możlkiwości jak poznać płeć
jestem juz weteranką na wątku jeśli chodzi o niewiedze co do płci.
moze jakieś małe zakłady?
macie jakies sugestie co do tego czy mam tam małą broszkę czy kogutka?
Stary 2011-02-16, 19:26   #1950
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym to juz miec za soba
ale mobilizuje mnie jeszcze to ze jutro poznam płec mam nadzieje
lekarz powiedział ze jak trzeba bedzie to bedzie mi robił usg co 15 min a w miedzy czasie bede chodzic zeby dziecko zmieniło pozycję.
wiec nie widze innej możlkiwości jak poznać płeć
jestem juz weteranką na wątku jeśli chodzi o niewiedze co do płci.
moze jakieś małe zakłady?
macie jakies sugestie co do tego czy mam tam małą broszkę czy kogutka?
To ja strzelam, że chłopak będzie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości