|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Grazin ja myślę ze będzie chłopiec.
Ja nie brałam cytryny na glukoze i przyznam że nie było potrzeby. może ma też znaczenie to ile jest tego roztworu, im więcej to mniej słodki. Bo pisały kiedyś dziewczyny, ze podają chyba 80ml z tego co mi się przypomina. Ja miałam chyba szklankę tego picia. Fakt piłam bez końca, ale nie było takie złe I czułam się po tym bardzo dobrze.Nudzę się. Właściwie miałabym co robić, ale mi sie nie chce. Za to czuje się fatalnie, siedze sama, TZ wroci za 3 godziny, i z tych nudów tylko bym jadła. Pisała któraś o jajkach w majonezie, aż nabrałam ochoty, chyba sobie zrobie.
|
|
#1952 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ja tylko na chwilkę wpadam, mężul dzis od 16 w domu i działa z remontem, a ja dotrzymuję mu towarzystwa tylko :P
Śliczne brzuszki dziewczyny, mam nadzieję, że któraś z Was niedługo mnie przegoni z brzucholkiem ![]() Grazin trzymam kciuki za wizytę ![]() No i witam nowe kolezanki na watku Maluchy się tak wypychaja, aż mnie brzuch czasami boli, robi sie twardy i napiety bardzo mocno, ale tylko w tym miejscu gdzie łobuziaki sie wypychaja ![]() Czasami mam wrażenie jakby mi skóry już brakowało |
|
|
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek – to może niech sobie Twój ginek obejrzy trochę porodów w wodzie na youtubie
Ja jakoś nie zauważyłam aby był problem gdy zaszła potrzeba nacięcia – ciach i już A i zaproponuj, że wodę dostarczysz Ja bym też nie odpuściła na Twoim miejscu ![]() Kiara – gratuluję tak małego przyrostu wagi przy takim pięknym, kształtnym brzuszku Cytat:
.... no po prostu wydaje mi się to tak cudowne, że aż nierealne. No a co do płci Twojego lokatora to podobno gdy nie widać na usg przez tyle tygodni to najczęściej dziewczynki się ukrywają, wiadomo kiełbaskę łatwiej wypatrzyć więc ja bym obstawiała dziewunię.
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba że chcesz podkładem pomalować najpierw, albo specjalnym pod dany kolor albo po prostu białą. Jeśli kolor ciemniejszy na jaśniejszy to ja bym się nie bawiła i od razu pojechała kolorem nowym. tylko oczywiście najpierw przetrzyj ściany z brudu, kurzu i takie tam. I uważaj na siebie. Nie ponaciągaj się przy tym za bardzo ![]() Ja już na dzisiaj mam dość, kręgosłup mi zaraz klęknie, wymyłam wszystkie szafki w kuchni i kafle i dokończyłam podmalowywanie ścian. Wykąpałam się i padam na pysk. Jem kolacje i spadam do łóżka z książeczką. Do jutra dziołchy.
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
chłopiec 2 - dziewczynka 1
![]() no zobaczymy co bedzie ja myśle i po cichutku licze ze Zuzia we mnie siedzi, ale jak bedzie Sebuś to też cudownie
|
#1956 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nic nie myślę bo moja intuicja nie działa
![]() Zosia śpi mężula jeszcze nie ma, jeść mi się chce nie mam pojęcia na co mam ochotę |
|
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja już wybrałam wózeczek i zaliczkę wpłaciłam, bo on tylko u nas na zamówienie jest http://www.electromarket.pl/Peg_Pere...T5901,717.html
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-02-16 o 20:04 |
|
|
|
|
#1959 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja juz po obiadku i jakos znowu humor mi siadl, zwalam to wszystko oczywiscie na hormony bo to niemozliwe, zeby miec az takie skoki nastrojow!
[QUOTE=violisia;25134999] dziekuje ![]() Cytat:
a moj brzuszek sie robi szpiczasty, bo sie mala bardziej pionowo chyba ulozyla, jak kopala po bokach to brzuszek byl taki rozlany, a teraz nagle zmienil ksztalt totalnie ![]() ja tez sie musze porozpieszczac, znowu si ewkurzylam na TZ bo lozeczko kupimyu dopiero w przyslzym miesiacu bo on przelal sobie juz kase na konto oszczednosciowe, bo na auto musi skladac, ale dostalam piany!! a on na to ze przeciez mielismy w marcu kupowac lozeczko dlatego przelal. a ja sie lzami zanioslam, ze co widze ze nie oszczedzamy dla nas, ale on dla siebie na auto! choc twierdzi ze dla nas, mimo, ze do niczego nam nowe auto nei potrzebne, ot co! Cytat:
a mnie sie wydaje ze nic nie rosnie wiecie? dobrze czasami wyslac wam zdjatko to sie czlowiek naprostuje![]() ja mam duzo o oddychaniu w ksiazkach, i sobie podczytuje, nie wiem jeszcze nie cwiczylam, wiec sie okaze ![]() Cytat:
widze ze wypatrzylas zdjecie na polce to z naszej pierwszej podrozy jako para do Norwegii samochodem w 2007 w styczniu![]() mrozone nie mrozone, zawsze to uszka..... wyslij no troche do skandynawii co?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie sie tez znowu chce jesc.... hmmm.....moze jakis owocek!?? mam ananasa! chcesZ??? |
|||||||
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
piszecie jak szalone... ja dzis bez humoru..dawno tak mocnej handry nie mialam...
wogole jestem bez sily, mezu mowi, ze to sprzatanie bokiem mi wychodzi bo i brzuch mnie nisko pobolewal i troche twardnial.. ale czytam Was i jestem na biezaco.
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dawaj
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 100 cm w brzuchu ![]() juz jest na prawde duży swojej broszki tak dawno nie widziałam ja ide wsunąć makrelkę mniam
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soczewki mam na wyjście ![]() Cytat:
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje MOnia że się dowiemy
![]() a Ty myslisz ze co bedziesz miała?
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
A ja myśle, że marnie piszecie. Ja leże, patrze w sufit, czekam na kolejne posty, a tu nic
![]() Jakoś nic mnie nie zadowala, ale też nie mam pomysłu co ze sobą zrobić. Humor do Ale jutro pojade do mamy, to może będzie trochę lepiej. A w piątek TZ ma urodziny, a ja nie mam prezentu
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co
![]() bardzo bym was chciała namówić na coś:P ale mnie nie wyklnijcie kiedyś wam pisałam o takiej wróżbie... co określa płeć dziecka. w rodzinie mojej i tż zgadza się w 100% jak na razie jest to dla mnie mega szok może sobie zrobicie i sporawdzimy czy faktycznie cos w tej magii jest?
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zainteresowane zakupem x-landerów
na ich stronie pojawiły się nowe kolory obowiązujące w 2011 (w nagłówku) http://www.x-lander.pl - na razie wózków nie ma . Pojawiło się kilka nowych kolorów i już na jeden się nastawiłam Amethyst
|
|
#1969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ej to jeszcze ja i Moni też byłysmy na tym wątku.. bo to pewnie ten sam ??? Tylko ze nie zagladałam tam z pół roku 24kasia86 mamy podobna sytuacje... ja tez w krk prawie sama a wprawdzie mam kilka kolezanek raptem 3 czy 4 ale to sa narzeczone męza znajomych i nigdy "my kobietki" nie spotykamy sie same, zawsze tylkko we wspolnym towarzystwie i ostatnio raz na 2-3msc. Z mezem w tygodniu nie chodzimy bo wraca ok 20 do domu, w weekend zmeczony... beznadzieja W pracy tez mam kolezanki ale po pracy nie spotykamy sie w ogóle. Przyjaciolki i rodzicow mam 120km i okrutnie tesknie. Jestem nieszczesliwa w tym krk... Cytat:
zyczyłabym sobie takiej Zosi "dwa" Cytat:
Grazin, to juz jutro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o ktorej ?? Stawiam na córeczke ![]() Stasiek, jak mami ?? Anulka, sliczny brzusio, piekny pokoik- nie zmieniaj, jest lux a kwiat .......
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Grazin co to za wróżba bo nie pamiętam?
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK kiedy masz wizyte ???????
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy
no oczywiscie, ze jestem na tym watku ![]() jak tu do nas zawitalas to pierwsze to bylo, ze kojarze cie z naszego watku tak dalej tam jestesmy
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-16 o 20:47 |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot ananas polecial kurierem
![]() Daisssyy dziekuje ![]() a ja juz po prysznicu, troche sie zdolowalam, po poszlam siusiu po prysznicu i jak wstalam i zaczelam sie smarowac wszystkimi smarowidlami swiata to nagle patrze cos cieknie po nogach, jakby woda, troszke ale jednak, juz schiza dostalam, teraz zalozylam wkladke i leze, dobrze ze jutro ide do lekarza. Mam nadzieje, ze sie moja pani doktor rodzinna mna zainteresuje wreszcie! buziale, ide sobie Mad Mana poogladac
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
aa jak Grazin !!
no to czekamy z niecierpliwoscia ! O której godzince? Co obstawiasz ??
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wierzę w takie rzeczy ![]() A ja myślę ,że bedziesz miała synka
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1978 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
uffff nadrobiłam dzisiejsze posty. Masakra jakaś, tyle naprodukowałyście. U mnie dzisiaj taka piękna pogoda była, że prawie cały dzień na dworze spędziłam. Teraz jednak trochę uda bolą hihi Cytat:
oj biedna Szybkiego powrotu do zdrówka Ci życzę![]() ![]() ![]() Nigdy nie jadłam ale już mam na nie wielką ochotę. Cytat:
Aliczka cudnie wyglądasz I brzusio piękny.Cytat:
Witaj Cytat:
Dzieci są słodkie. Strasznie lubię czytać jak piszesz o swojej córeczce Cytat:
zgrabny brzusio ![]() Cytat:
![]() Ahhh zapomniałam napisać anula_81 piękny brzuszek
|
|||||
|
|
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski Mnie niestety tym razem się nie sprawdziło, chociaż sprawdzałam kilkanaście znanych ciąży i tylko jedna i teraz druga moja nie sprawdziły się, więc może coś w tym jest ?
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-02-16 o 20:50 |
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tez za nimi tesknie.... Jakos nie do konca kontaktowałam i nie do konca do mnie docierało to co pisałam na poczatku ciazy.... bo początki cięzkie mialam Cytat:
Badz twarda i powiedz, ze nie wyjdziesz jak nie wykaze zainteresowania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

I czułam się po tym bardzo dobrze.

Ja jakoś nie zauważyłam aby był problem gdy zaszła potrzeba nacięcia – ciach i już
A i zaproponuj, że wodę dostarczysz 

ale jak to samemu to oddychanie trenowac, skoro nie wiem jak oddychac??
, bo ja zawsze pulchniutka byłam, startowałam z pozycji 66kg/162cm wzrostu,

. Pojawiło się kilka nowych kolorów i już na jeden się nastawiłam Amethyst
Czekamy na Ciebie fasolko

Szybkiego powrotu do zdrówka Ci życzę