Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 20:11   #4741
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

No to rozmawialam z gine i mam sie stawic o 8 rano w pn i prawdopodobnie o 8 rano w srode ide pod noz. Prawdopodobnie, bo zalezy ile bedzie kandydatek do cc. Skurcze go raczej nie zdziwily, bo to sa przepowiadajace. Powiedzial, ze jedne ich nie czuja, inne maja lajtowe, a inne jak ja maja mega bolesci i nic sie na to nie poradzi. Tylko jesli powiedzmy do piatku beda sie powtarzac takie silne to ide do szpitala jeszcze w tym tyg i jakby sie cos dzialo to cc bedzie jeszcze przed weekendem.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:11   #4742
Natka3008
Rozeznanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Hej a ja mam dzisiaj dzień na zamartwianie. Przede wszystkim wbijam sobie do głowy, że moja dziewczynka jest za mała, na ostatnim USG a był to tydzień 36/37 mała ważyła +/- 2500/2650. Co sądzicie, czy to mało? Jak to powiedział mój gin szału nie ma.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:18   #4743
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej a ja mam dzisiaj dzień na zamartwianie. Przede wszystkim wbijam sobie do głowy, że moja dziewczynka jest za mała, na ostatnim USG a był to tydzień 36/37 mała ważyła +/- 2500/2650. Co sądzicie, czy to mało? Jak to powiedział mój gin szału nie ma.
moja mała w 36 tc wazyła 2500 i gin powiedział ze jest OK!!!! i ze pewnie dociagne do ''sredniej krajowej" czyli ok. 3500(+/-)
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:28   #4744
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No to rozmawialam z gine i mam sie stawic o 8 rano w pn i prawdopodobnie o 8 rano w srode ide pod noz. Prawdopodobnie, bo zalezy ile bedzie kandydatek do cc. Skurcze go raczej nie zdziwily, bo to sa przepowiadajace. Powiedzial, ze jedne ich nie czuja, inne maja lajtowe, a inne jak ja maja mega bolesci i nic sie na to nie poradzi. Tylko jesli powiedzmy do piatku beda sie powtarzac takie silne to ide do szpitala jeszcze w tym tyg i jakby sie cos dzialo to cc bedzie jeszcze przed weekendem.
no to będziemy trzymały kciuki by wszystko było ok

Cytat:
pamiętaj że usg może się mylić i waga może być większa

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

lecę spać . miłej nocy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:34   #4745
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny które kupowały nianie elektroniczne, możecie jakieś doradzić ????
ja właśnie oglądałam sobie nianie na allegro,
ale kompletnie si,ę na tym nie znam,
poza tym strasznie mnie kuszą te z video

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kobietki właśnie weszlam na mamusie styczniowe i HAWEA dziś urodziła
no super, doczekała się

ja nie mogę wchodzić na styczniowe, bo jak czytam opisy porodów to się tylko denerwuje
Stary 2011-02-16, 20:58   #4746
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę moim bębusiem. czasem traktuje go jak stolik i stawiam na nim kubek z czymś
chyba już ostatni raz wrzucam fotkę 38tc

edit. cos duzy ten plik
Cytat:
no każdy brzusio jest inny ale każdy jakże piękny i jedyny w swoim rodzaju
mój jest wysoko jeszcze -prawda?
może nie będe jeszcze rodzić

Eirene, nika dziękuje

piekny, okrąglutki i moim zdaniem jest nisko, ale może miałas tak cały czas?

Cytat:
hehe no nie ty pierwsza tak go porównałaś

ja sobie spiewałam jak był mały - "baloniku mój malutki rośnij duzy okraglutki.." no i taki urósł

he, he na mój tez wszyscy mówią, że piłka

Cytat:

Gratulacje dla Hawei

a mój brzuszek sie znów obnizył tzn on tak jakby teraz coraz bardziej rosnie i zaokrągla się od dołu
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:00
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:03   #4747
trzyrazyi
Zadomowienie

tajka88 znasz moze jakies miejsce w Londynie gdzie moge zrobic prywatne usg, bo szukalam u mnie w okolicy i nic nie znalazlam. Pytalam tez w przychodni i nic nie wiedza.
Naprawde chcialabym zobaczyc mala jaka duza i czy wszystko ok.

tu masz link do tej przychodni
http://www.polskaprzychodnia.co.uk/

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:05
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 21:05   #4748
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
dobra rada na sikanie - odchylić się do tyłu maksymalnie jak się da i unieść brzuch dłońmi - wyczytałam w jakiejś gazetce - na mnie działa
o widzisz a mi pomaga przechylenie się ale do przodu

Cytat:
Eirene nie chcialaby, zeby sie terminy pokryly, bo po 1 ta nieszczesna tragedia w smolensku, tylko czekac az zrobia dzien wolny od pracy i jakies swieto a po 2 uwazam ze kazdy powinien miec swoj dzien. aczkolwiek tż by sie bardzo ucieszył, chociaz zauwazylam ze juz zmienil zdanie wlasnie przez to wydarzenie.

mam pytanko, czy któraś z Was ma może ten ekspres do kawy dolce gusto??
no właśnie niedługo to święto narodowe będzie dlatego niech mój młody się szybciej rodzi

ja co prawda nie posiadam ale byłam ostatnio u koleżanki i ona dostała właśnie, pyyyszna kawusia wychodzi

Cytat:
ja kupuję angelcare ale z monitorem oddechu

Cytat:
o super czyli jednak

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
no to dobrze że cię uspokoił trochę ty to już godziny niedługo możesz odliczać a nie dni

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:07   #4749
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Mój tż mówi na manie oszczaniec lub no dobra idź siku bo idziemy spać hehe
heehhhee..oszczaniec..dob reee

Cytat:
kochane, u mnie WC to druga sypialna
czasami mam tak, że przez 2 h nie zaglądam, a czasami w ciagu godzinki jestem 6 razy a pod wieczór to juz w ogóle szał......zanim się położe, to jestem tam w "odwiedzinach" tak okolo 5 razy
Iweczka ja mam tak samo z sikaniem. Najgorzej dla mnie jak jestem w pracy...sikam na okraglo..moj szef sie smieje, ze wiecej spedzam w toalecie niz przy biurku
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:25   #4750
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę a tak dziś myślałam co u niej
Super Gratulacje

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:25   #4751
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
NIKI link do sklepu viki

http://www.babyland.pl/inkontrahent.php

tylko nie wiem czy tam mutsiaki mają bo w Bocku na 100% mają bo sama patrzyłam tam za sliderem. Co do cen to zależy jaki się wózek szuka -ten co my mamy w Viki był najtańszy - tańszy niż w necie nawet i stokke np też tam był tańszy... także zależy co kto szuka.
ale w boćku mozna bardzo negocjować ceny i dostajesz na starcie 5% rabatu co przy duzych zakupach daje dośc wyrażną obniżkę poza tym oni gwarantują w razie czego wózek zastepczy na czas oddania do reklamacji gdyby sie cos z wózkiem stało
my na naszym wózku wytargowalismy jakie 2 stówki

jak bylismy ogladac w grudniu to babeczka nam od razuy powiedziała ze cena jest taka i taka ale jak znajde gdzies w necie inna tanszą oferte to mam sobie to zapisac albo wydrukowac i oni mi sprzedadza w tej cenie

Cytat:
Eirene nie chcialaby, zeby sie terminy pokryly, bo po 1 ta nieszczesna tragedia w smolensku, tylko czekac az zrobia dzien wolny od pracy i jakies swieto a po 2 uwazam ze kazdy powinien miec swoj dzien. aczkolwiek tż by sie bardzo ucieszył, chociaz zauwazylam ze juz zmienil zdanie wlasnie przez to wydarzenie.

ja sie dzis zdziwilam,o 17 dzwonek do drzwi, nikogo sie nie spodziewalismy, a to przyszla paczka ktora wczorAJ po poludniu zamowilam, no w szoku jestem jak szybko i wszytsko ok.
aha dostalam piekna posciel w kwiaty, w zyciu bym takiej nie kupila, i dokupilam do niej dzis jaśki i czerwone przescieradlo. juz sie nie moge doczekac zeby ja przebrac. ale to w sobote nastapi dopiero, chyba zdjecie wstawie tak mi sie podoba.ach...

gin tak mocno mi przyciskal tą głowice od usg do brzucha ze mu przerwalam usg w trakcie bo tak mnie brzusio rozbolal. on chcial tż pokazac raczki nozki ptaszka itd, ale ja juz nie moglam wytrzymac.

mam pytanko, czy któraś z Was ma może ten ekspres do kawy dolce gusto??

wiesz ze moja jak mi robi usg albo bada tetno to pod piersią jak mi jezdzi to az mam zły w oczach tak boli

co do expresu to ja mam ... dostalismy w prezencie slubnym a cze,u pytasz?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:27
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 21:30   #4752
Szara Myszka
Raczkowanie

Mgr Iweczka gratki: oklaski:

Hawea super, gratulacje! A jednak wcelowało maleństwo w termin

A ja dzisiaj po badaniach krwi i usg.
Z Oleńką wszystko ok! Leży sobie główką w dół. Waży 3300g (granica błędu +/-400g). Mam mało wód płodowych, ale podobno nie ma tragedii, bo dolnej granicy jeszcze nie przekroczyło. Uśmiałam się jak nie wiem, bo jak lekarka wzięła tą głowicę usg w okolice buziuńki Małej, to Ola wystawiła język. W sumie mam już przyzwolenie na poród. Oj, chciałabym mieć już to wszystko za sobą i tulić Niunię w ramionach!!!
Trochę gorzej z wynikami moczu, bo pojawiły mi się jakieś wstrętne leukocyty i śladowe ilości erytrocytów. Mam nadzieję, że to nic groźnego, bo wizytę u gin mam dopiero w przyszłym tygodniu.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:51   #4753
Ewelqa1985
Zadomowienie

spokojnej nocki wam zycze ja znow do notatek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:54   #4754
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
tajka88 znasz moze jakies miejsce w Londynie gdzie moge zrobic prywatne usg, bo szukalam u mnie w okolicy i nic nie znalazlam. Pytalam tez w przychodni i nic nie wiedza.
Naprawde chcialabym zobaczyc mala jaka duza i czy wszystko ok.

tu masz link do tej przychodni
http://www.polskaprzychodnia.co.uk/
Wlasnie dzis to znalazlam i tam pojechalam na USG. :P
Doktor taki wiesniakowaty... sory ale kurde zla wrazenie na mnie zrobil. Chcialam tlyko usg a ten ze powinnam badanie, bo jak to tak bla bla ba(chcial £50 wiecej)
Zrobil to usg tak na ochrzan... jezdzil po brzuchu tak szybko ze nic nie widzialam. Oczywiscie nie mogl zobaczyc czy chlopiec czy dziewczynka, bo nozka niby zaslaniala. Myslalam ze jak zaplace to chociaz sobie chwilke mala poogladam a tak szybko pomierzyl i tyle. Buzki nie widzialam bo chyba chowa u mnie w kroku;p
Jutro bede miala skonczyony 35 tydzien i mala wazy 2593g czy cos takiego;p
Nozke ma dluga jak na 38 tydz i 2 dni bedzie niezla laska hehe
Termin wg tego usg przesunal sie na 21 marca(ale tak czy siak ja mysle od 10 marca do 5 kwietnia urodze;p)

Cytat:
GRATULACJE
Cytat:
Ja kupilam angel z monitorem ruszu narazie malej nie ma na swiecie to ciezko polecac czy nie, ale ja w miare zadowolona jestem. Temp pokazuje, jak nie ma 20 sec ruchu to sygnalizuje itp

Ok susze wlosy i spadam spac, musimy wstac o 2.30 bo mamy pociag o 5.25 z centrum Londka
I jutro witaj Paris;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:04   #4755
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

no zależy właśnie czym się karmi nam na sr połozna mówiła że nie poleca bebiko, z kolei przecież każde dziecko jest inne i bebiko może mu podpasować, mam nadzieję ze jak bym karmiła mm to te tańsze mu podpasują hehe bo np bebilon to masakra drogie
u mnie na szkole rodzenia położna zachęca do karmienia piersią. a mleko które podobno ma najbliższy skład do mleka matki to NAN z Nestlea

Cytat:
hej dziewczynki!!

Chciałam się pochwalić, że już jestem Pani Magister

a teraz lece Was doczytac, bo naskrobalyście od wieczora 6 stron
GRATULACJE KOCHANA jaka ulga że już po nie ???

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Się pochwalę fotkami

Mieszkanko Zośki 31 tc.

i moje starsze dziecko, Fela
malutki brzusio

Cytat:
ja już po wizycie. nawet nie było tak źle na szczęscie rozwarcie takie jak było, nic nowego nie doszło. mam jeszcze te 3 tyg pouwazac i lezec, a potem to juz sie moze dziac.
miałąm tez usg i mój maluszek wazy 2380g w 33tc takze ladnie przybiera na wadze. wymiary srednio na 34tc, czyli utzymuje swoja norme. ilosc wod prawidlowa i łożysko 2 stopnia. troche mnie zmartwilo.
tz stwierdzil ze juz mu nikt nie wmowi zze moze byc dziewczynka, bo w calej okazalosci sie synka przyrodzenie ukazalo.
aha i zapytalam gina co robic jak mimo fentrenolu caly dzien brzuch mi sie napina, a on na to zeby nospy i nic podobnego nie brac, tylko dodatkowy fenoterol, bo od nospy szyjka moze zaczac sie rozwierac. badz tu madry czlowieku. ja mu mowie ze moge nic nie robic jak sie tak dzieje bo przeciez to nie boli, ale on powiedzial ze nie mozna dopuscic do rozwiniecia akcji skurczowej...
a teraz was musze nadrobic z calego dnia.
super że ok po usg

Cytat:

Eirene ja wywoływałam z Rossmanna w domku,tylko ściągnęłam taki program z ich strony FotoSwiat czy cos takiego i normalnie załadowałam zdjęcia z dysku wysłałam i gotowemozna zaznaczyć opcje odbioru w drogerii za darmo albo normalnie przesyłką do domku
ja też wywołuję tylko w rosmannie. zawsze fotki sa ok super kolorki i bez problemu. czekam zazwyczaj na promocje i wywołuję większe ilości zdjęć.

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ja tu zupełnie nowa jestem - do tej pory pracowałam więc po powrocie do domu to juz kompa mi się nie chciało wlączać. teraz siędzę w domku i szperam po necie. fajne te wasze posty, że tak się ze sobą wszystkim wymieniacie.
ja jestem w 33 tygodniu - termin na 12 kwietnia ale cos mi sie zdaje ze nie donoszę bo mały taki aktywny i tak sie rozpycha ze hej
do tego jak czytam że wy lody i miodek wcinacie... ja mam cukrzycę ciążową i tak nie mogę - a tak bym zjadła Algide smietankowo-truskawkową!!!
do tego spać nie mogę, magnezu łykam 3x2 tabletki dziennie ale w poniedzialek usg i juz się nie moge doczekać
witaj

Cytat:
to i ja się pochwalę moim bębusiem. czasem traktuje go jak stolik i stawiam na nim kubek z czymś
chyba już ostatni raz wrzucam fotkę 38tc

edit. cos duzy ten plik
jaka piłeczka jest słodki

Cytat:
wszystko na to wskazywało Super

Cytat:
myślę że waga ok

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Mgr Iweczka gratki: oklaski:

Hawea super, gratulacje! A jednak wcelowało maleństwo w termin

Z Oleńką wszystko ok! Leży sobie główką w dół. Waży 3300g (granica błędu +/-400g). Mam mało wód płodowych, ale podobno nie ma tragedii, bo dolnej granicy jeszcze nie przekroczyło. Uśmiałam się jak nie wiem, bo jak lekarka wzięła tą głowicę usg w okolice buziuńki Małej, to Ola wystawiła język. W sumie mam już przyzwolenie na poród. Oj, chciałabym mieć już to wszystko za sobą i tulić Niunię w ramionach!!!
Trochę gorzej z wynikami moczu, bo pojawiły mi się jakieś wstrętne leukocyty i śladowe ilości erytrocytów. Mam nadzieję, że to nic groźnego, bo wizytę u gin mam dopiero w przyszłym tygodniu.
ważne że z małą wszystko ok. a ile wyszło ci wód??? bo ja też mam mało. i w piatek idę znowu na usg.
Stary 2011-02-16, 22:15   #4756
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ważne że z małą wszystko ok. a ile wyszło ci wód??? bo ja też mam mało. i w piatek idę znowu na usg.
Szczerze, to nawet nie wiem jaka jest ich dokładna objętość. Na opisie badania nie mam o tym wzmianki, ale lekarka napomnknęła przy badaniu. Sprawdzę jutro na tych fotkach...może tam jest jakiś pomiar tego.

Stary 2011-02-16, 22:18   #4757
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze, to nawet nie wiem jaka jest ich dokładna objętość. Na opisie badania nie mam o tym wzmianki, ale lekarka napomnknęła przy badaniu. Sprawdzę jutro na tych fotkach...może tam jest jakiś pomiar tego.

może być oznaczenie AFI - to pomiar wód płodowych. podawany chyba w cm. ja mam mało i moje AFI wynosi 10. to podobno dolna granica normy.
Stary 2011-02-16, 22:23   #4758
gosikk_s
Zakorzenienie

Kasiapruszkow, spokojnie, dojrzałe łożysko nie przestaje działać. Tak jak Niutka pisze, ważne są przepływy, jeśli są ok to wszystko w porządku

Iweczka, gratulacje

Diatoma, cieszę się że synek ładnie rośnie

Olusia, fajny brzuszek

Castia, super brzusio, faktycznie idealnie okrągły

Blackrose, u mnie też waga spadła podczas choroby, tyle co teraz miałam już 5 tygodni temu, w trakcie grypy zjechałam 1,5 kilo i dopiero odrobiłam. I żeby nie było, jem ile chcę a słodycze wciągam dzień w dzień, gdyby nie one podejrzewam że przytyłabym z połowę tego co mam...W pierwszej ciąży przytyłam 9-9,5kg ale synek był mały, nie zatrzymywała mi się woda, więc to normalny przyrost. Teraz pewnie będzie podobnie.

Anika, kuruj się

Hawea, gratulacje

Jokr, no i dobrze, może jakoś dotrwasz a jak nie to też dobrze. Może faktycznie masz aż tak silne przepowiadacze, choć myślałam że moje biły rekord

Natka, po pierwsze waga na usg jest mocno orientacyjna i może bardzo się różnić od rzeczywistej. A po drugie masz jeszcze kilka tygodni i córcia podrośnie, zresztą dzieci są różne, najwyżej urodzisz drobną dziewczynkę Mój synek ważył niecałe 2800 i mam nadzieję że córcia też będzie ważyć w tych granicach

Szara Myszka, super że Oleńka ma się dobrze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 03:40   #4759
n.ik.a
Zadomowienie

no to dziś jestem pierwsza chyba mnie żadna nie pobije z tą porą
mąż zaraz wstaje do pracy, więc ja pójdę dalej leżakować może usnę choć muszę wam powiedzieć, że "niedobruch" przyniósł jakieś paskudztwo i teraz boli mnie gardło, kicham i smarkam z krwią jak nie urok to sraczka
a chyba ta poduszka ortopedyczna zaczyna przynosić wymierne efekty pierwsza noc, kiedy spałam a ból rąk obudził mnie raptem 3 razy - gorzej z sikaniem

Olusiaa_ kochana jak dam radę się obfotografować to wstawię jeszcze dziś
moja Niunia na ubiegłotygodniowym badaniu u mojego gina ważyła 1570 gram a w piątek na prenatalnych 1340 gram - zgłupieć można - jak na moje odczucia to Mała pewnie ma ok. 1500 g

anika222 bardzo ci dziękuję za to inforaczej będziemy zamawiać w boćku. kurcze ten wózek co my chcemy na necie w jednym sklepie jest taniej ale babka w boćku do wózka zaproponowała nam jeszcze śpiworek, torbę, folię przeciwdeszczową i adaptery do fotelika bo oni nie mają w zestawach - cena 1800 z groszami a na necie 1600 ale tylko ze śpiworkiem.
Zamówilibyśmy przez neta ale obawiamy się, że wcisną nam ten model wózka który miał wadę producenta, bo na necie tego nie sprawdzisz. A w boćku pani nas zapewniła, że to są wózki z tego roku i wszystkie wady zostały naprawione. Zresztą jakby co to jest gwarancja i bez problemu wymieniają.
Nie będziemy sie juz dłużej zastanawiać tylko zamówimy 24. Szkoda, że mój małż pracuje i będę musiała jechać z tatą, bo oczywiście na tak daleką podróż to samej nikt nie che mnie puścić a do Zabrza mam jakieś 60 km - może więcej

HAWEA gratki

aaaaa pędzicie z tymi postami, więc zmodyfikowałam mój pomysł na tytuł
co myślicie o takim

Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie -III - IV 2011

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-02-17 o 03:43
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 06:31   #4760
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dobra waga, przecież nie wszystkie dzieci się muszą 4-ro kilowe rodzić...

Cytat:
Z Oleńką wszystko ok!.

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
spokojnej nocki wam zycze ja znow do notatek
współczuję, a kiedy egzamin?

n.ik.a mi się podoba, tyle, że do kolejnej części to chyba już nie dotrwam

Ja dziś kiepsko spałam, ale chyba ze stresu bo wieczorem strasznie mnie brzuch bolał. W nocy na szczęście raz czy dwa, ale za to sikałam ciągle W ogóle teraz tak mi się brzuch napina przy wstawaniu w nocy i przekręcaniu, takie nieprzyjemne to. Proszę o kciuki za wizytę dzisiejszą, żeby lekarz mnie nie chciał torturować jeszcze kolejnymi dniami czekania na cc

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 06:42   #4761
diatoma
Zadomowienie

dzien doberek,

N.IK.A ekstra tytul, jak dla mnie bomba
ja wczoraj ledwie dociągnelam do 22 zeby polknac tabletki i padlam. potem do 23 wstalam 3 razy do wc ale do rana juz tylko 2 wiec nie jest zle.
anika222 napalilismy sie z tz na ekspres wlasnie dolce gusto, bo nie pijemy za duzp kawy, ale od czasu do czasu by sie przydalo. wydaje mi sie ze podswiadomie chcemy kupic zanim sie dzidzi urodzi bo potem moze byc roznie. a nie chcemyw jakis mega ekspres inwestowac, przy naszym weekendowym piciu kawki. srtad moje pytanie, czy tam jest jakis pojemnik na mleko, czy sie do kazdej kawy odmierza inna ilosc, czy w ogole polecasz??

ja zjadlam juz pol kromeczki z tostera z serkiem zoltym i banana, no i mam w brzuchu szalenstwo,
aha zaczynam dziś 34tc i mam + 11 kg

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 06:50   #4762
Szara Myszka
Raczkowanie

Witam Was Dziewczynki,

Wyprawiłam Męża na służbę i chciałam jeszcze pospać, ale raczej nic z tego, bo od godziny przekręcam się z boku na bok i z zaśnięcia nici. Coś mnie brzuchol pobolewa tak jak na @ .

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
może być oznaczenie AFI - to pomiar wód płodowych. podawany chyba w cm. ja mam mało i moje AFI wynosi 10. to podobno dolna granica normy.
Na tym badaniu z wczoraj nie mam tego oznaczenia AFI (czyli muszę wierzyć w słowa tej lekarki), ale spojrzałam na poprzednie usg i tam była wartośc 13. Obok tej 13nastki był taki wykresik z kropeczką i ta kropka też była na samej dolnej granicy. ZMam nadzieję, że to już teraz nie wpłynie jakoś rażąco na rozwój Oli.

Stary 2011-02-17, 06:55   #4763
blackrose4u
Wtajemniczenie

diatoma też byłam napalona na ten DG ale zrezygnowałam jak poczytałam o tych kapsułach i kupiliśmy zwykły ciśnieniowy na kawe sypaną, ewentualnie możliwość padów, ma spieniacz mleka. Jesteśmy bardzo zadowoleni a kawe to też pijemy "od święta".

Muszę Wam się wyżalić bo oszaleje. Byliśmy wczoraj w kinie na "Miłość i inne używki" myślałam że to będzie zwykła komedia romantyczna, tzn w sumie była ale dużo było sekszenia się takiego ot tak. Normalnie głowa mnie rozbolała, doła złapałam, humor poniżej zera. Tak głupio mi się na to patrzało - bo od prawie dwóch miesiecy nie mogę z mężem przytulać się, on niewyżyty, a tu muszę takie coś oglądać. Wiem może głupio zareagowałam, ale w ogóle skupić się nie mogłam, ryczeć mi się chciało. Mąż po seansie nie wiem czy udawał czy nie zauważył że coś jest nie tak. Ja sobie odrazu w głowie że pewnie on też teraz sobie myśli o takim jakimś ot tak przygodnym sexie to już w ogóle chce mi się płakać - pewnie to tylko w mojej głowie Zasnąć nie mogłam, głowa pękała mi na całego przez całą noc. Teraz czuje się jak zombi z dołkiem. Myślałam że uda nam się pogadać przed spaniem a ten przed telewizor a potem spać, nawet dobranoc nie powiedział teraz w pracy a ja zostałam z tym wszystkim sama jeszcze boje się wziąś taletke od bólu - bo ja tylko ibuprom. Wybaczcie ale musiałam się wyżalić

a teraz pozrzucam zdjęcia do komputera i pochwalę się wózkiem i łóżeczkiem potem.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:22   #4764
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Muszę Wam się wyżalić bo oszaleje. Byliśmy wczoraj w kinie na "Miłość i inne używki" myślałam że to będzie zwykła komedia romantyczna, tzn w sumie była ale dużo było sekszenia się takiego ot tak. Normalnie głowa mnie rozbolała, doła złapałam, humor poniżej zera. Tak głupio mi się na to patrzało - bo od prawie dwóch miesiecy nie mogę z mężem przytulać się, on niewyżyty, a tu muszę takie coś oglądać. Wiem może głupio zareagowałam, ale w ogóle skupić się nie mogłam, ryczeć mi się chciało. Mąż po seansie nie wiem czy udawał czy nie zauważył że coś jest nie tak. Ja sobie odrazu w głowie że pewnie on też teraz sobie myśli o takim jakimś ot tak przygodnym sexie to już w ogóle chce mi się płakać - pewnie to tylko w mojej głowie Zasnąć nie mogłam, głowa pękała mi na całego przez całą noc. Teraz czuje się jak zombi z dołkiem. Myślałam że uda nam się pogadać przed spaniem a ten przed telewizor a potem spać, nawet dobranoc nie powiedział teraz w pracy a ja zostałam z tym wszystkim sama jeszcze boje się wziąś taletke od bólu - bo ja tylko ibuprom. Wybaczcie ale musiałam się wyżalić
oj Ty głuptasie chyba mąż woli mieć dziecko niż seks?

A poza tym, jak tak Cię gryzie celibat, przecież możesz go zaspokoić ręcznie tudzież ustnie oni to uwielbiają hehe

czekam na foty wózka i łóżeczka
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:25   #4765
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was Dziewczynki,

Wyprawiłam Męża na służbę i chciałam jeszcze pospać, ale raczej nic z tego, bo od godziny przekręcam się z boku na bok i z zaśnięcia nici. Coś mnie brzuchol pobolewa tak jak na @ .
.
Ja tak samo, odprawiłam małżonka na służbę i nici ze spania, oczy jak 5złotówki i mały bryka jak szalony, aż mnie ciągną pachwiny miejsca już nie mam żeby się wyprostować

Co do hawei, to gratulacje tak się biedna martwiła, a urodziła idealnie w terminie chyba, tak? Także to nauczka dla nas na przyszłość, żeby nie panikować jak nic się nie będzie działo

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:28   #4766
Tity
Zakorzenienie

blackrose właśnie, jak tak nie można to trzeba sobie inaczej radzić Jest tyle przyjemnych metod

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:35   #4767
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

A poza tym, jak tak Cię gryzie celibat, przecież możesz go zaspokoić ręcznie tudzież ustnie oni to uwielbiają hehe

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
blackrose właśnie, jak tak nie można to trzeba sobie inaczej radzić Jest tyle przyjemnych metod
no ja tak mu pomagam przetrwać ten celibat ale wiecie że to i tak nie to samo. A ten film poprostu mnie zdołował. Czułam się jakbym z nim poronosy oglądała Ach te horomony w ciąży...

wstawiam zdjęcia troszkę w nie najlepszej jakości, kolor też stracił na intensywności. Ogólnie to jesteśmy bardzo zadowoleni z połączenia koloru z wzorem (sami wybieraliśmy ). Łóżeczko narazie bez pościeli, bo tak jak pisałam Paulinka będzie spać w kołysce na początku. A zdjecia zrobie jak będziemy u rodziców, bo tam już stoi gotowa z wyposażeniem i czeka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie521.jpg (36,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie522.jpg (43,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie523.jpg (39,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie526.jpg (43,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie527.jpg (37,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie528.jpg (46,8 KB, 26 załadowań)

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-17 o 07:38
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:46   #4768
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Nika, kuruj się Cieszę się że ból jest mniejszy, może faktycznie poducha pomoże Mnie się tytuł podoba

Tity, kciukam

Diatoma, gratki 34 tygodnia

Blackrose, zgadzam się z dziewczynami, można sobie radzić na różne sposoby My na szczęście możemy, o wierność TŻ akurat się nie martwię ale on po kilku dniach przerwy robi się nie do zniesienia, po tygodniu przestałby w ogóle się odzywać...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:54   #4769
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=megi2015;25145141]u mnie na szkole rodzenia położna zachęca do karmienia piersią. a mleko które podobno ma najbliższy skład do mleka matki to NAN z Nestlea

GRATULACJE KOCHANA jaka ulga że już po nie ???

megi, ojjjjjj tak taka ulga że hoho

dzis miałam fatalną nockę, już wieczorem zaczał bolec mnie brzuch, w nocy ciagle wstawałam albo na siku, albo się napic, albo coś zjeść a teraz boli mnie glowa bo się nie wyspałam i d.... blada
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:08   #4770
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Wlasnie dzis to znalazlam i tam pojechalam na USG. :P
Doktor taki wiesniakowaty... sory ale kurde zla wrazenie na mnie zrobil. Chcialam tlyko usg a ten ze powinnam badanie, bo jak to tak bla bla ba(chcial £50 wiecej)
Zrobil to usg tak na ochrzan... jezdzil po brzuchu tak szybko ze nic nie widzialam. Oczywiscie nie mogl zobaczyc czy chlopiec czy dziewczynka, bo nozka niby zaslaniala. Myslalam ze jak zaplace to chociaz sobie chwilke mala poogladam a tak szybko pomierzyl i tyle. Buzki nie widzialam bo chyba chowa u mnie w kroku;p
Jutro bede miala skonczyony 35 tydzien i mala wazy 2593g czy cos takiego;p
Nozke ma dluga jak na 38 tydz i 2 dni bedzie niezla laska hehe
Termin wg tego usg przesunal sie na 21 marca(ale tak czy siak ja mysle od 10 marca do 5 kwietnia urodze;p)

GRATULACJE

Ja kupilam angel z monitorem ruszu narazie malej nie ma na swiecie to ciezko polecac czy nie, ale ja w miare zadowolona jestem. Temp pokazuje, jak nie ma 20 sec ruchu to sygnalizuje itp

Ok susze wlosy i spadam spac, musimy wstac o 2.30 bo mamy pociag o 5.25 z centrum Londka
I jutro witaj Paris;p
Ja nigdy nie bylam w londynie w polskiej przychodni...a usg prywatne dla malej 3d robilam w weikfield u angielskiej pani gin...i bylo swietnie trwalo baaaardzo dlugo wsio widzialam......tylko dawno bo w 23 tyg.....kiedys bylam w manchesterze u gina polaka i zadowolona bylam bardzio mila obsluga w recepcji i gin fajny wszystko dokladnie wytlumaczyl .....

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

: hahaha::h ahaha::ha haha::hah aha:
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości