|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() jego drużyna wygrywa mecz a że już tak późno to nie może się głośno cieszyć bo nasi sąsiedzi emeryci zawału dostaną oj jak facetom mało do szczęścia potrzeba
|
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka przytulam mocno. Ale wiem jak z facetami bywa. Moj jest do rany przyłóż, wszytsko zrobi wokół siebie posprzata, ugotuje, upierze, nawet placek m czasami upiecze, ale czasem tez musze sie nagadac, zeby cos zrobił. Jak z kuweta kocią codziennie mu mówie sprzątnij kuwete i dzis sie pytam dlaczego tego nie zrobił, a on ze zapomniał, no jak można zapomnieć jak 100 razy mówiłam ![]() Ide spac. Dobranoc Mamusie |
||
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje duże się zrobiły i pewnie kolejna faza wzrostu będzie dopiero przy karmieniu
|
|
#4055 |
|
BAN stały
|
Scio moi nosili 74 około 6 miesiąca.
No właśnie na tej zasadzie Zapomniał dać psom jeść a za dwa dni przekarmi,ze ruszać sie nie mogą. Zanka no właśnie w 2 dni. Wczoraj myślałam,ze pewnie stanik sie ześlizgnął ale przecież w obwodzie trzyma,to dziś sobie uświadomiłam,ze urosły. To przede mną jeszcze z 3 fazy a ta poporodowa to mega balonowa nie do dotknięcia. I trzeba juz kupić coś większego.Nie miałam tego w planach już teraz ![]() Ale mam dzień
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka, to mnie nie zmieniłaś na liście - dopisz małego mężczyznę
![]() Gratuluję wszystkim które też dziś poznały! A ja ruchy czuję słabo, ale nie ma co się dziwić skoro maluszek jest tak ułożony - wypiął się na cały świat i tyle ![]()
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanka piękny brzusio
Cytat:
![]() Nerola nie przejmuj się facetami, szkoda nerwów ![]() |
|
|
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamuśki!!!!!!!!!!! pobudeczka
ja już w pracy, ale ledwo się dzisiaj z łóżka zwlokłam...śniły mi się takie bzdury totalne: gdzies kajakiem pływałam, potem biegałam na czas, a potem po jakiś drzewach łaziłam..a najlepsze, że obudziłam się tak zmęczona jakbym rzeczywiście całą noc "szalała" a nie spała grzecznie ![]() od paru dni wydaje mi się ,że czuję czasem - zwłaszcza wieczorem-jak się maluszek rusza... tak mi robi "puk, puk" tak delikatnie, fajnie ![]() teraz robię sobie kawę i do pracy! robota leży na biurku trzeba by się za coś zabrać... a po pracy na zakupy i wieczorem na basen |
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
ja też już na posterunku
![]() pieleszka, mnie się to samo śniło kilka tygodni temu a dziś wojna, że gdzieś uciekałam, ktoś mnie przemycał w śmieciarce ![]() chyba też wieczorem na basen pójdę
|
|
|
|
#4060 |
|
BAN stały
|
stapelka ja tez niedawno mialam sen wojny, bomby atomowe i wogole, eee :/ |
|
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() ja też już w robocie. Herbatka wypita, śniadanie zjedzone, nadrobiłam zaległości na forum i mogę się brać do pracy.....Tylko mi się nie chce ![]() A mi się ostatnio śnił poród. Jakoś szybko poszło i zobaczyłam śliczną dziewczynkę (w wieku przynajmniej 6-7mc ) blondasek z kręconymi włoskami. Jak to we śnie wszystko ładnie wygląda. Ciekawe kto w rzeczywistości siedzi mi w brzuszku, ale to jeszcze do 28 lutego muszę wytrzymać.
|
|
|
|
#4062 |
|
BAN stały
|
hehe mój maly wycudowal. Chciał zobaczyc snieg i po kanapie do okna, zaplątał się w zasłone i ją całą zerwal i wyjsc nie umial, prezabawnie to wyglądało
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ja się musze zaraz zbierać jecać pare spraw pozałatwiać, a nie chce mi się jak cholera |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w czwartkowy poranek
![]() Widzę, że sporo nas jest z wizytą na 28 luty-to już niedługo Mam ochotę na oscypki z żurawiną ( mam w domu kawałek oscypka-z Krakowa, ale ma już dwa tygodnie , ale jutro rodzice jadą w góry, więc na niedzielę przywiozą świeżą dostawę!!!)Lubicie oscypki z grilla??Ale pychota!!!POLECAM![]() Poza tym mam nadzieję, że jutro uda mi się namówić męża na karkówkę w restauracji, ale to trochę dużo wyjdzie kasy, więc niewiem....no i jeszcze mam ochotę na takie mega hamburgery, które sprzedają w pobliskim miasteczku Ciekawa jestem, co z tych wszystkich rzeczy spróbuję przez weekend Już mi się śniąAha, wczoraj byliśmy na tych negocjacjach-no powiedzmy, że jako tako opuścili, ale liczyłam na więcej . Notariusz i finalizacja gdzieś koło połowy marca
|
|
|
|
#4065 |
|
BAN stały
|
I ja na nogach od jakiegoś czasu.
Mówiłam,ze dziś T. będzie słodził.Dorwał mnie w łazience by ucałować przed praca i powiedział "udawaj,ze śpisz bo rytuał poranny musi być". Za to jemu się dziś biegi zakleściły Niech sobie jedzie do pracy cały czas na 5. Bartesso dobrze ,ze i mały cały i firanka bo mój jak sie zaplątywał,to zrywał firany z karniszem. Brzucholki które nie głosowały,proszę o głosik ![]() Najlepiej na 5* hahah ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-711350.html Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-02-17 o 08:59 |
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja ciągle mam napisane: Dziękujemy, Twój głos został oddany. |
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ufffff przebrnęłam ale odpisac nie dam rady gratuluję samych dobrych wieści fakt-wysyp sisiorków nam się zrobił... czyżby dziewczynki były sierpniowe?? ![]() nerolka-każdy chłop ma czasem dziwne zachowanie,ale na pewno to fajny facet,mimo wszystko nie smuc się scio-niezłe zakupy ![]() co do wózka, ja jestem zdecydowana na quinny speedi- nie ma odwracanej rączki, ja przysłaniałam sobie słońce zawieszając pieluchę nad budką ale ma odpowiednią gondolę, pompowane koła, jest zwrotny i nie najcięższy jak na wózek wielofunkcyjny.można montowac fotelik na stelaży, w ddatku mi się bardzo podoba,lubię jego ręczny hamulec i uważam,że jest bardzo wygodny ,dla zainteresowanych podaję linka do tego wózka: http://www.quinny.eu/index.php?produ...ct&prod_id=361 jedyne co będzie róznic mój wózek od tego z linku to to,że mój bedzie używany![]() miłego dnia,idę zaraz z małą na spacer
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() U Nas pogoda nieciekawa a ja mimo ze jeszcze do końca nie wyzdrowiałam to muszę wyjść z domu załatwić jedną sprawę ![]() Gratuluję wszystkim poznania lokatorów - teraz coraz wiecej dzidków będzie sie ujawniać bo sie połówkowe wizyty zaczynają My idziemy za tydzień w czwartek na 12:45 i mąż już zapowiedział ze z pracy wychodzi bo nie przepusci wizyty i możliwości zobaczenia robalka ![]() A i ostatnio stwierdził, ze powinny byc takie domowe USG które do tv albo kompa by sie podłaczało i codziennie moznaby sobie dzidzusia ogladać Miłego dnia mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja korzystam z ostatnich dni ferii i siedzę u TŻa od wczoraj. Tzn on teraz do pracy poszedł a ja w mieszkanku i czekam jak wróci. Wczoraj popołudnie nam miło minęło, kawka, kino itp.... przynajmniej mogłam osobiście mu powiedzieć co tam siedzi, a nie telefonicznie i tak żałował że nie był na usg.... ale minę zrobił bezcenną ![]() A jutro do domu i koniec lenistwa... Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() w beskidach pochmurno, ale dosc cieplo jak na luty w poludnie jade z mama do ortopedy a po poludniu mam fryzjera ![]() grzywka juz spora urosla i kolorek sie spral, poprawie sobie humor odswiezeniem fryzury tz jutro wraca do domu, nie widzielismy sie od niedzieli, kiedy to rostalismy sie krotkim czesc... w poniedzialek mialam wizyte i dowiedzialm sie ze bedze syn, to go troche zmiekczylowrocily mi mdlosci, sa slabsze niz kilka tygodni temu, szczegolnie gdy juz zglodnieje, biegne wtedy do kuchni cos wrzucic do siebie, wtedy mi przechodzi wizyte mam 26.02 i konsultacje wynikow badan krwi i moczu, ktore bede robic w przyszlym tygodniu, bo wlasnie bedzie mijal miesiac od ostatnich badan
|
#4071 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() i ja dołączam się do prosby o glosiki , moj gadzet wypadl na 7 strone https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-672815.html |
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka1985 wiesz o oscypkach cyt.: " Ser może być wyrabiany wyłącznie w okresie od maja do września, zaś sprzedawany do końca października."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Oscypek
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie prawdziwe z owczego![]() ale i te "podrabiane" są smaczne a takie z grilla z żurawiną - mniam mam ich pod dostatkiem w krynicy
|
|
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nerola, współczuję przejść z facetem A ja dziś pół Warszawy muszę przejechać, bo mam obowiązkową wizytę w UP . Mam nadzieję, że ofert mi teraz dawać nie będą, ale z doświadczenia wiem, że czasami w niektórych urzędach nawet ciężarną w 8-ym miesiącu są w stanie na rozmowę wysłać |
|
|
|
#4075 |
|
BAN stały
|
Witam was
Teraz jestem oficjalnie starsza o rok ![]() Za 30 minut idę na zakupy, może kupię coś dla małej ![]() Mój mąż wymyślił, że jak będzie blondynka to nazwiemy ją Anika. Tak, wiem że to mało spotykane imię
|
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny - help- bo planuje kupić te nieszczęsne koszule nocne. Nie cierpię koszul, źle sie w nich czuje itp. Muszą być koszule? nie mogę kupić piżamy? nie sprawdzi się piżama w szpitalu?
np taką? http://allegro.pl/pizama-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i1460954844.html czy jedną piżamę i jedną koszulę, żeby było? oświećcie mnie. |
|
|
|
#4077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kochana z tego co słysząłam i wyczytałam w koszuli łatwiej goja sie rany: 1. przy naturalnym porodzie wręcz sugeruję, ze by nie miec nic (majtek, wkładfów..) tylko lignina jak lezysz i ma być dostęp powietrza bo najszybciej się goi ![]() 2. przy cc- szew na brzuchu i spodnie- gumka bedzie razić ranę.. aaa ja kupiłam 3 szt koszul tych co zanka wysyłąła i już przyszły fajne są ładne słoneczne kolorki, miękka. polecam tak na marginesie głupie pytanko- dlaczego poród naturalny ma skrót sn??? iwonma Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-02-17 o 10:26 |
|
|
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
bo jest Siłami Natury
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

za to na mojego byłego szkoda slów . Rozstanie z nim to było najlepsze co mnie spotkało . Więc czasem nie warto ciągnąć związku.

zębole
w poniedzialek mialam wizyte i dowiedzialm sie ze bedze syn, to go troche zmiekczylo

Zakończone: 2