|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
A może warto to skonsultować z jakimś innym lekarzem dla pewności?
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
mój nie ma cierpliwości
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ciągle myślę o tych powiększonych miedniczkach u małej ... ale trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze ... |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
tiaa bo to taaaaaaaaaakie ciekawe
pewnie ze ma !!! Słodziaczek buziaczek Cytat:
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
nie martwcie się mamuśki, wszystko będzie ok...
dzidzie będą zdrowiutkie.. zmykam kochane dobrej nocki
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystkie nasze dzieci urodza sie bez zadnych wad... dzieki za slowa otuchy |
|
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też z moim chwilę mecz pooglądałam, ale poszłam was podczytywać
![]() Grazin mi się wydaje, że będzie chłopak a co do wróżby, to ja znam podobną i robiłam z włosem i obrączką nad dłonią. wyszło 1.chłopak 2.dziewczyna. póki co sprawdza się, bo ma byc synek no i u mnie wszystkim ciociom, mamie też się wróżba sprawdzała ![]() Anula śliczny brzusio ![]() Agnieszko śliczny synek Co do zwapnienia niestety nie znam się, ale mam nadzieję, że to nic poważnego i mały urodzi się zdrowiusieńki ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- w ogóle któraś z was prowadzi dzienniczek ciąży? ![]() ja tak i powiem Wam, że jak któraś nie prowadzi to polecam fajnie tak zajrzeć i poczytać, co to się pisało w październiku na przykład... początki i oczekiwanie na pierwsze ruchy, dolegliwości (których w sumie nie miałam ) itd.... ach coś pięknego ![]() a i jeszcze fajnie zobaczyć ile się ważyło te 2 m-ce temu hehe
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-16 o 22:35 |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez Gwiazdeczki zamykam juz lapika.. spac mi sie nie chce i tak dooobrze mi tu z Wami
kolorowych snow dla Was !! PS. a dzis mi sie poł nocy sniło, ze byłam na wakacjach w australii (w ogole egzotycznie tam nie było ) i pół nocy pływałam w ocenie z delfinami ![]() nie wiem skad takie głupoty mi sie snia, choc delfinki były sweeeet Po dziubku je całowałam Kciuki za jutro !!!!!!!!!!!!! Dajcie szybko znac Kochane jak poznacie, co w brzuszkach skrywacie
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się z wami żegnam kochane brzuchatki. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
mogotko na szybko zrób zapiekanke makaronowa z kiełbaska w kostke przyprawami i np koncentratem, na wierzch ser
mój mąz bardzo lubi,ale bardziej lubi zapiekanki ziemniaczane z mielonym pieczarami,ale to troszke dłuzej schodziide lulac bo męzul już chrapie do jutra gaduły
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zmykam już. Spokojnej nocy Wszystkim |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też lecę spać, bo jutro rewolucja w mieszkaniu - musimy wszystko przygotować do malowania, bo od piątku rano zaczynamy (tzn. w zasadzie tż
![]() Dobranoc
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
![]() Ja tylko się przywitam i spadam, bo dziś moja mamcia w domu i pewno czeka nas pranie, prasowanie i zmiana pościeli ![]() A pogoda zapowiada się ładna Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!! ![]() Oby dzieciaczki się ujawniły te co się do tej pory skrywały To teraz ja bede pierwsza na liście co nie zna płci do końca ![]() Oki uciekam! Miłego dnia kochane!
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
hej Lalunie
![]() Miłego dzionka ![]() ![]() jak mineła nocka
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Dziś się tak cudnie wyspałam że aż jestem zdziwiona, myślałam że jak nie ma męża to będzie gorzej a tu jednak całe łóżko dla mnie - to daje rade ![]() Smutek tylko rano jak się człowiek budzi tak sam a kot patrzy smutno gdzie Tatuś ![]() Ale jeszcze tylko dwa dni, dam radę ! Ja zjadam śniadanko i spadam na zajęcia dla brzuchaczy. Trzymam kciuki za wizyty.
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Częstochowie (lub jak się wjeżdża do) jest gdzieś jakaś duża hurtownia z dzieciowymi artykułami, wózkami, łóżeczkami itd. Orientujesz się może w którym miejscu i czy warto tam zajrzeć? Cytat:
Cytat:
ja nie, za leniwa jestem chyba Nigdy nie ciągnęło mnie do prowadzenia pamiętników, dzienników i nawet jak w czasach podstawówki miałam chęć to mój zapał kończył się za kilka dni
|
|
#2057 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Na razie nie mam jak nadrobić... ![]() Wczoraj TŻ zaplanował przegląd wózków. Po internetowej lekturze najbardziej byłam przekonana do Maxi Cosi Mura i uważam, że to dobra decyzja. Siedzisko w spacerówce rozkłada się na całkiem płasko, dziecko może siedzieć przodem do nas lub do kierunku jazdy, pompowane kółka, lekko się prowadzi, łatwo składa itp. Tylko cały czas myślałam o Murze 4 a TŻ zaczął mnie namawiać na 3 i teraz się zastanawiam... Wiem, że większość woli czterokołowe wózki, jednak w tym nie zauważyłam, żadnych wad, nawet wydawało mi się, że lepiej się go prowadzi od 4. Jeśli któraś z mam zna jakieś poważne wady trójkołowców (zwłaszcza Mury 3), to bardzo ładnie proszę o informację. Wizualnie bardzo spodobał mi się Concord Neo, ale niestety kółka piankowe i spacerówka ma fotelik kubełkowy, którego nie da się rozłożyć na płasko. Nawet jeśli położymy dziecko to jego nóżki są w takiej samej pozycji jak przy siedzeniu. To całkowicie go zdyskwalifikowało. No i zastanawiam się nad kolorem, bo nam najbardziej podoba się czarny, ale już widzę jak będą wszyscy gadać... Choć nie lubię posługiwać się stereotypami to jednak coś jest w tej polskiej mentalności |
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry... czas zmienić opis na 26-ty tydzień! mam +7kg i zastanawiałam się dziś zapinając kozaczki, jak ja to robiłam w poprzedniej ciąży skoro teraz już mam problem. I natchnęło mnie, że poprzednio w 6-tym i 7-mym miesiącu byłam latem więc chodziłam w KLAPKACH. Zbudynienie do kwadratu...
Wróżbę Grazin robiłam chyba ok 10-go tyg, gdy już dotarło do mnie, ze naprawdę jestem w ciąży wyszedł chłopczyk. Z chińskiego - wyszedł chłopczyk. Będę miała córkę
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
ja byłam u wróżki i powiedziała ze będę miała synka ale to jeszcze w ciąży nawet nie byłam.
powiedziała że będziemy mieli 3 dzieci ale ja tylko jedno urodzę a 2 będzie mojego męża no cóż na razie wszystko idzie ku temu a ja coraz częściej mam sny ze urodzi się dziewczynka niby na usg wyszło że chłopiec a ja wciąż upieram się przy swoim
|
#2060 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki!
Dziewczyny ja jestem mega wielorybem! Żeby się w nocy przewrócić z boku na bok muszę się nieźle rozhuśtać, teraz mnie jeszcze ten bok boli więc kręcę się i jęczę, chodzę jak paralityk, naprawdę! Nogi rozkraczone, kuleję, bolą mnie kolana i stopy - normalnie ciało w rozsypce. Niby tylko 2 miesiące do porodu zostały ale czuję, że mogą być mocno hardcorowe ![]() Cytat:
Synek śliczny! już szperam na allegro ![]() Ja prowadzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mura to mój wymarzony wózek więc nie dziwię Ci się, że chcesz go kupić ![]() Co do czarnego koloru, to wydaje mi się, że te czasy już minęły
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj zaczęłam prowadzić kronikę dla mojego kacperka
na pierwszej stronie jest zdjęcie z moim mężem z wakacji kiedy to został poczęty nasz skarbek.najważniejsze daty i zdjęcia z usg wybór imienia dla chłopca i dla dziewczynki różne sentencje itd wolę sama robić bo wtedy to ja decyduję o tym co w niej zamieszczę
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochana
oraz wszystkie inny brzuchatki ja sie wiercilam, krecalam, wstawalam, spalam, ale sie nie wyspalam jakas taka nbieprzytomna jestem od 3 dni boli mnie okolica krocza tj te kosci naokolo boze nogi podniesc prawej nie moge ![]() co ja mam za przypadlosci |
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
Hej brzuchatki, wczoraj mialam strasznie ciezki dzien. Poszłam tylko na troche do galerii poogladac buty i po godzince brzuch mnie zaczal bolec dol po bokach. Zlekcewazylam to bo nie byl to jakis mocny bol pochodzilam jeszcze troche i wrocilam do domu. W domu juz bolal mocniej brzuch twardy jak skala, mialam tylko no-spe to wzielam i polozylam sie do lozka. A w nocy ruszyc sie nie moglam tak mnie pachwiny bolały. Teraz juz jest ok tzn brzuch miekki ale pachwiny nadal bolą
![]() Trzymam kciuki za wszystkie Usg i cos mi sie wydaje, że dziś dzień sisiorkowy będzie
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobiety w stanie Blogoslawionym
![]() Nadrobilam te 4 strony i juz zpomnialam co mialam napisac... no coz napisze co pamietam ![]() wiem, ze czastka dziewczyn ma zle wyniki, zle znosi ciaze, i nie da sie nie martwic, bo to przeciez zywa istotka, czesc nas.. ale musimy byc silne i myslec pozytywnie, bo to juz jest polowa sukcesu, musi byc dobrze!A nawet gdy cos poszlo nie tak mamy cuownych mezow+ kolezanki z forum , tez cudowne, to z nimi przez to przejdziemy;*
|
#2065 |
|
Raczkowanie
|
A ja ide na usg albo pod koniec przyszlego tygodnia albo na poczatku kolejnego i juz sie ciesze
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2067 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz urodzimy;DZajmuj meza do bucikow, moj od dawna moimi sie zajmuje, nawet nie marudzi. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
tez sie raz tak zalatwilam, zruszylas miesnie Kochana, jutro powinno oddac ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Agus, moze Ci sie kosci rozstawiaja i dlatego taki bol??
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
A mnie emocje trochę opadły. Mąż poszedł dziś ponownie na badania do innego lekarza i okazało się, że wzrok ma w porządku. Jeśli tylko żadna inna niespodzianka nie wyskoczy, to będzie dobrze. Musiał co prawda za te badania sobie zapłacić, ale i tak wyjdzie na tym dobrze... Stresuję się więc troszkę mniej. Ja mam wizytę jutro i znienawidzoną przez wszystkich glukozę. Na dodatek moje dziecię się przeziębiło i zostawiłam ją w domu - to będą 4 ciężkie dni
|
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecek
![]() Cóż za natchnienie... Małżeństwo służy... oj służy
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Lekko Was nadrobiłam. Ciekawa jestem, co się dziś okaże z tymi płciami Z tego co zauważyłam, to w naszym wątku tendencja "dzień chłopaków"/"dzień dziewczynek" Ja też mam dziś wizytę, ale bez USG, taką kontrolną. A poza tym fitnessik Właśnie jestem w trakcie pierwszego śniadania - kawa! Średnio się wyspałam. Chyba z 5 razy latałam dziś siusiu, nie wiem, co ta Hanka wyrabia, ale najwyraźniej mój pęcherz, to jej ulubione miejsce spędzania czasu ![]() Moria, ja już mam zbudynienie kompletne, bo byłam pewna, że Ty kupiłaś już X-lander bordowy/malinowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

I nie martwię sie
Bo jak trzeba, to zaczne
teraz się mędrukuje
Ale najwazniejsze, ze sie nie powiekszyło !!!!
mój nie ma cierpliwości

) i pół nocy pływałam w ocenie z delfinami 
mój mąz bardzo lubi,ale bardziej lubi zapiekanki ziemniaczane z mielonym pieczarami,ale to troszke dłuzej schodzi

martwic się zaczęłam....

tez sie raz tak zalatwilam, zruszylas miesnie Kochana, jutro powinno oddac