Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 23:10   #841
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
nie wiem czy widziałaś moją salę w poprzednim wątku, ogólnie dominuje tam ciemna zieleń. chcę mieć białe obrusy na stołach i na tych białych na środku będzie przebiegał pas zieleni ale takiej żywej żeby tą salę troszkę rozjaśnić. aby nie było za zielono chcę to właśnie jakimś bordem przełamać no ale TŻ ciągle nie i nie, więc jeszcze zobaczymy jak to będzie. choć jak tak patrzę na foto sali to już sama nie wiem czy akurat bordowy jest dobrym pomysłem
ładna sala podoba mi sie
bordo będzie pasować

nasza wygląda tak:
44a8687096ed4056f48ea755fd42e837.jpg

na zdjęciach wygląda ciemno ale w rzeczywistości jest jaśniej
no i stoły bedą ułożone w jeden
mam zamiar dołożyć tylko bukiety biało zielone
i myślę właśnie nad tym żeby bukietem ślubnym były kalie lub storczyki... ewentualnie białe róże z jakimś zielskiem tak samo samochód
ale sama jeszcze nie wiem... strasznie jestem niezdecydowana

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 23:38   #842
Veronika24
Raczkowanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Chwilowo jestem na etapie w którym jestem zauroczna tego typu kieckami Takie typowe balowe Choć jeszcze pewnie mi się zmieni

Choć na poprawiny marzy mi się także biała sukienka ale taka jak na ostatnim zdjęciu (pierwsza od prawej) z tym że do kolan i ewentualnie na bardzo cieniutkich ramiączkach. a jak by miała być jednak taka długa to beż żadnego koła pod spodem tylko idealnie prosta do dołu
Ooo nieee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Beat@!!! Zakochałam się w trzeciej sukni od lewej i właśnie pierwszej z prawej, o ktorej mówisz! Obie są przepiękne i właśnie takie balowe kocham! Dziękuję za fotki, bynajmniej mam rozeznanie, że nie jestem sama uwielbiająca "księżniczkowe" suknie hehe, jak ja to mówię))Te dwie to jest mój nr 1!!!!!!!!!! Dylemat bym miała ogromny, gdyby obie pasowały dobrze i w obydwóch czułabym się jednakowo wygodnie, bo obie sa cudne!!!))Dziękuję za zdjęcia!

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ładna sala podoba mi sie
bordo będzie pasować

nasza wygląda tak:
Załącznik 3753253

i myślę właśnie nad tym żeby bukietem ślubnym były kalie lub storczyki... ewentualnie białe róże z jakimś zielskiem tak samo samochód

A gdyby zamiast ciemnego bordo dodać jaśniejszy ton do zieleni na stoły? Na przykład coś takiego?: http://www.weselinka.pl/files/images...-hortensji.jpg ,uważam,że nie wygląda to kiczowato, przesadnie różowo, bardzo ładnie się komponuje i uważam,że idealnie by pasowało do tej sali, którą pokazałaś, żeby jej nadać "światła" i blasku, świeżości, ale to tylko moje skromne zdanie

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Dziewczyny, a jakie macie weselne menu?? Będę spała spokojniej dzisiaj wiedząc, że moje nie jest "za małe" od 15.00 do 5/6 rano.To nasze menu przykładowe:
http://www.sala-splendor.pl/images/menu_180.jpg

Oprócz tego będzie wiejski stół z dziczyzną, pieczony dzik, gulasz na ciepło z dzika, pieczen jakaś, może z sarniny i kiełbasa wędzona z dzika.
No i 30 ciast moja mama chce do tego. Uważacie,że to za mało??(
Veronika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 23:55   #843
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
sala piękna. będziesz miała takie światełka pod sufitem ?? już zazdroszczę. ja bym chciała mieć jakieś materiały pod sufitem podwieszone i do tego śwatełka białe no ale nic pod sufitem nie wolno podwieszać więc mogę sobie tylko pomarzyć

Cytat:
Napisane przez Veronika24 Pokaż wiadomość
Ooo nieee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Beat@!!! Zakochałam się w trzeciej sukni od lewej i właśnie pierwszej z prawej, o ktorej mówisz! Obie są przepiękne i właśnie takie balowe kocham! Dziękuję za fotki, bynajmniej mam rozeznanie, że nie jestem sama uwielbiająca "księżniczkowe" suknie hehe, jak ja to mówię))Te dwie to jest mój nr 1!!!!!!!!!! Dylemat bym miała ogromny, gdyby obie pasowały dobrze i w obydwóch czułabym się jednakowo wygodnie, bo obie sa cudne!!!))Dziękuję za zdjęcia!

Dziewczyny, a jakie macie weselne menu?? Będę spała spokojniej dzisiaj wiedząc, że moje nie jest "za małe" od 15.00 do 5/6 rano.To nasze menu przykładowe:
http://www.sala-splendor.pl/images/menu_180.jpg

Oprócz tego będzie wiejski stół z dziczyzną, pieczony dzik, gulasz na ciepło z dzika, pieczen jakaś, może z sarniny i kiełbasa wędzona z dzika.
No i 30 ciast moja mama chce do tego. Uważacie,że to za mało??(
Super że ci się spodobały. mam masę zdjęć bo skopiowałamn sobie ze strony wypożyczalni u mnie w mieście. Z tym że ich ceny za wypożyczenie kiecki mnie powalają no i sukienkę oddaje się w poniedziałek no a przecież już zaraz w poniedziałek raczej nie będę szła na plener z fotografem więc pewnie będzie tak że kupię bo wypożyczenie od 1000 zł do 1500 zł, zalezy jaki model a kupno niewiele więcej. Napewno więcej niż 1800 nie dam za sukienkę.

Co do menu mam 1 przykładowe bo drugie nie chce mi się za nic w świecie otworzyć i nie wiem co proponują. albo pan z cateringu przysłał mi to w jakimś dziwnym pliku albo mi czegoś w laptopie brak

W tym jednym mam obiad, bukiet surówek, desery, napoje (tu wiem że nie ma wyznaczone ile na osobę tylko bez ograniczeń, chyba że się coś zmieniło), zakąski na zimno, mięsa pieczone, dania na gorąco, dodatki, pieczywo. Dają też torta ale z tego akurat zrezygnujemy bo będziemy mieć własnego (od brata TŻ-ta z pracy więc będzie że się tak wyrażę "dopieszczony") W marcu mam do nich zadzwonić i umówimy się na podpisanie umowy. Jedzenie przyjedzie na salę już gotowe, firma jest z innego miasta co wcale mi nie przeszkadza bo jedzenie jak dla mnie mają pyszne a devolaj miodzio po prostu

w cenie zapewniają obsługę kelnerską, obsługę kucharską, obrusy, serwetki materiałowe, serwetki gastronomiczne.

Jest też dodatkowe menu a w tym możliwość zamówienia ciast (tu jeszcze nie wiem jak będzie, moze zamiast torta właśnie ciasta wezmę), prosię pieczone 50 kg za 900 zł, kurczak faszerowany 20 porcji/65 zł, kaczka faszerowana 20 porcji/ 75 zł, stół wiejski z własnymi wyrobami 1000 zł, drink bar (własny alkohol), wynajem fontanny czekoladowej 8zł/osoba/1 dzień (to chciałam ale ostatecznie rezygnujemy z tego bo w sumie to atrakcja dla dzieciaków będzie a jak będzie goraco to nikomu się czekolady nie będzie chciało), możliwość wynajęcia rol-baru 150 zł (czymkolwiek to jest)

Pojęcia nie mam ile ciast będzie trzeba zamówić. Wiesz może ile alkoholu będziesz miec na osobę?? bo ja się zastanawiam i bladego pojęcia nie mam jak to wyliczyć. bo są tacy którzy wypiją tyle co nic a mamy z TŻ-tem znajomych którzy napewno sporo wypiją. Po ostatnim sylwestrze zastanawiam się czy na znajomych 2 l na osobę wystarczy im hahaha

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-02-16 o 23:59
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 00:06   #844
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
sala piękna. będziesz miała takie światełka pod sufitem ?? już zazdroszczę. ja bym chciała mieć jakieś materiały pod sufitem podwieszone i do tego śwatełka białe no ale nic pod sufitem nie wolno podwieszać więc mogę sobie tylko pomarzyć

Super że ci się spodobały. mam masę zdjęć bo skopiowałamn sobie ze strony wypożyczalni u mnie w mieście. Z tym że ich ceny za wypożyczenie kiecki mnie powalają no i sukienkę oddaje się w poniedziałek no a przecież już zaraz w poniedziałek raczej nie będę szła na plener z fotografem więc pewnie będzie tak że kupię bo wypożyczenie od 1000 zł do 1500 zł, zalezy jaki model a kupno niewiele więcej. Napewno więcej niż 1800 nie dam za sukienkę.

Co do menu mam 1 przykładowe bo drugie nie chce mi się za nic w świecie otworzyć i nie wiem co proponują. albo pan z cateringu przysłał mi to w jakimś dziwnym pliku albo mi czegoś w laptopie brak

W tym jednym mam obiad, bukiet surówek, desery, napoje (tu wiem że nie ma wyznaczone ile na osobę tylko bez ograniczeń, chyba że się coś zmieniło), zakąski na zimno, mięsa pieczone, dania na gorąco, dodatki, pieczywo. Dają też torta ale z tego akurat zrezygnujemy bo będziemy mieć własnego (od brata TŻ-ta z pracy więc będzie że się tak wyrażę "dopieszczony") W marcu mam do nich zadzwonić i umówimy się na podpisanie umowy. Jedzenie przyjedzie na salę już gotowe, firma jest z innego miasta co wcale mi nie przeszkadza bo jedzenie jak dla mnie mają pyszne a devolaj miodzio po prostu

w cenie zapewniają obsługę kelnerską, obsługę kucharską, obrusy, serwetki materiałowe, serwetki gastronomiczne.

Jest też dodatkowe menu a w tym możliwość zamówienia ciast (tu jeszcze nie wiem jak będzie, moze zamiast torta właśnie ciasta wezmę), prosię pieczone 50 kg za 900 zł, kurczak faszerowany 20 porcji/65 zł, kaczka faszerowana 20 porcji/ 75 zł, stół wiejski z własnymi wyrobami 1000 zł, drink bar (własny alkohol), wynajem fontanny czekoladowej 8zł/osoba/1 dzień (to chciałam ale ostatecznie rezygnujemy z tego bo w sumie to atrakcja dla dzieciaków będzie a jak będzie goraco to nikomu się czekolady nie będzie chciało), możliwość wynajęcia rol-baru 150 zł (czymkolwiek to jest)

Pojęcia nie mam ile ciast będzie trzeba zamówić. Wiesz może ile alkoholu będziesz miec na osobę?? bo ja się zastanawiam i bladego pojęcia nie mam jak to wyliczyć. bo są tacy którzy wypiją tyle co nic a mamy z TŻ-tem znajomych którzy napewno sporo wypiją. Po ostatnim sylwestrze zastanawiam się czy na znajomych 2 l na osobę wystarczy im hahaha
Uważam ze też masz bardzo dobre menu, wcale nie za małe. Myślę,że wręcz Ci zostanie sporo, jeżeli też robisz z poprawinami?? Bo my bez poprawin robimy, to nie uważasz Beatko, czy to za mało, czy dobrze?? Bo martwię się,żeby nie było za mało. Ale znajomi tez mówią,że na obiad np. 3 rodzaje mięs wystarczą i 3 surówki itd. Zerknij proszę na to menu i to co dopisałam i wyraź swoje zdanie

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

A jeśli chodzi o ciasta no to na 120 osób 30 ciast spokojnie wystarczy, porozdajesz jeszcze rodzinie, bo wiadomo, że na weselu mało słodkości jedzą) A jeśli chodzi o alkohol to my liczymy 0,7 l. na głowę. Bo jak mówisz, jedni nie piją wódki wcale, inni więcej niż przeciętnie, więc to się wyrówna) Ci co nie będą chcieli wódki, będą pić wino, a reszta zachłannych na mocniejsze trunki wódkę)hehe.
Myślę,że tak z 20/30 butelek wina słodkiego, deserowego dla kobiet wystarczy, tych co nei piją wódki i tyle)Myślę,że 0,7 l. do 1 l. na głowę powinniście liczyć, nie więcej

Edytowane przez Veronika24
Czas edycji: 2011-02-17 o 00:08
Stary 2011-02-17, 00:12   #845
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Ale napłodziłyście dziewczyny...

Veronika24 witam Cię serdecznie. Bardzo ładna Twoja sala Co do menu, to ja mam dosyć bogate. Z masa ciast włącznie. Także nie martwię się, że może czegoś zabraknąć. Prawdopodobnie obiad będę już miała na 13, a koniec imprezy gdzieś o 3/4 w nocy, no i poprawiny od 13.

Brydzia bardzo podoba mi się Twoja sala. A miejsce do tańczenia będzie też tam, czy może gdzieś z boku??

Pieniądze za ślub- nie dam więcej niż 200zł księdzu, chociaż uważam, że to i tak za dużo. Organista swoje dostanie, ale raczej nie będzie chciał nic wsiąść, bo to nasz bardzo dobry kumpel. A skrzypaczka też koleżanka Kościelnemu sie nie należy, a kwiaty do kościoła zamówimy u przyjaciółki mamy, także tutaj trochę po kosztach polecimy.
Ale kościół parafialny mamy piękny za to

Mykam spać, bo jurto czeka mnie 4godzinna podróż PKP... no cóż, samochodem nie che mi się jechać tyle, po to by załatwić pół godzinną sprawę na mieście akademickim. A w pociągu przynajmniej poczytam trochę Mastertona.

Dobrej nocki

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 00:21   #846
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ale napłodziłyście dziewczyny...

Veronika24 witam Cię serdecznie. Bardzo ładna Twoja sala Co do menu, to ja mam dosyć bogate. Z masa ciast włącznie. Także nie martwię się, że może czegoś zabraknąć. Prawdopodobnie obiad będę już miała na 13, a koniec imprezy gdzieś o 3/4 w nocy, no i poprawiny od 13.

Brydzia bardzo podoba mi się Twoja sala. A miejsce do tańczenia będzie też tam, czy może gdzieś z boku??

Pieniądze za ślub- nie dam więcej niż 200zł księdzu, chociaż uważam, że to i tak za dużo. Organista swoje dostanie, ale raczej nie będzie chciał nic wsiąść, bo to nasz bardzo dobry kumpel. A skrzypaczka też koleżanka Kościelnemu sie nie należy, a kwiaty do kościoła zamówimy u przyjaciółki mamy, także tutaj trochę po kosztach polecimy.
Ale kościół parafialny mamy piękny za to

Mykam spać, bo jurto czeka mnie 4godzinna podróż PKP... no cóż, samochodem nie che mi się jechać tyle, po to by załatwić pół godzinną sprawę na mieście akademickim. A w pociągu przynajmniej poczytam trochę Mastertona.

Dobrej nocki

Gosza_m a no widzisz, napłodziłyśmy sporo, bo wciąż jest wiele nurtujących nas pytań bez odpowiedzi Każde menu jest inne, ale ja się boję, czy właśnie w stosunku do Waszego, nie jest ono biedne dosadnie mówiąc dla gości? Moja mama mowi,że wystarczające i jeszcze te swoje potrawy dodamy i że to wcale nie mało, ale wy tu mówicie, że takie bogate macie, to znaczy, że moje to lipa?? No to się zasmuciłam
Dobranoc Gosza_m
Stary 2011-02-17, 00:36   #847
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronika24 Pokaż wiadomość
Uważam ze też masz bardzo dobre menu, wcale nie za małe. Myślę,że wręcz Ci zostanie sporo, jeżeli też robisz z poprawinami?? Bo my bez poprawin robimy, to nie uważasz Beatko, czy to za mało, czy dobrze?? Bo martwię się,żeby nie było za mało. Ale znajomi tez mówią,że na obiad np. 3 rodzaje mięs wystarczą i 3 surówki itd. Zerknij proszę na to menu i to co dopisałam i wyraź swoje zdanie

A jeśli chodzi o ciasta no to na 120 osób 30 ciast spokojnie wystarczy, porozdajesz jeszcze rodzinie, bo wiadomo, że na weselu mało słodkości jedzą) A jeśli chodzi o alkohol to my liczymy 0,7 l. na głowę. Bo jak mówisz, jedni nie piją wódki wcale, inni więcej niż przeciętnie, więc to się wyrówna) Ci co nie będą chcieli wódki, będą pić wino, a reszta zachłannych na mocniejsze trunki wódkę)hehe.
Myślę,że tak z 20/30 butelek wina słodkiego, deserowego dla kobiet wystarczy, tych co nei piją wódki i tyle)Myślę,że 0,7 l. do 1 l. na głowę powinniście liczyć, nie więcej
Tak, robimy z poprawinami. Tylko teraz mam dylemat bo nie pamiętam czy pan od cateringu podał mi tą cenę razem z poprawinami no ale nic tak czy siak ich bierzemy.

Jak robisz bez poprawin to uważam że spokojnie to co jest podane w menu wystarczy a jak masz dobrą orkiestrę to wierz mi że jak będą ludzi zabawiać i jeśli oczywiście goście będą chcieli się bawić to nikt nie będzie myślał o jedzeniu U mnie natomiast poprawiny muszą być bo mamy ponad 2/3 gości przyjezdnych i tato TŻ-ta stwierdził że lepiej będzie zrobić, no to będą.

U mnie na obiad w menu jest dokładnie:
-rosół z makaronem, devolaj, eskalop, stek wieprzowy, kotlet z indyka nadziewany, bitka wołowa w sosie, ziemniaki, sos pieczeniowy jasny.

BUKIET SURÓWEK:
surówka z kapusty białej, surówka z kapusty czerwonej, buraczki z cebulką.

DESERY:
lody, owoce

NAPOJE:
ziemne (gazowane, soki, woda gazowana,woda niegazowana), napoje ciepłe (kawa, herbata)

ZAKĄSKI NA ZIMNO:
śledź po kaszubsku, jajko faszerowane z pastą z pieczarek, szynka szwarcwaldzka w szparagach, sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym, sałatka grecka, galaretka drobiowa, ryba po grecku.

MIĘSA PIECZONE:
schab pieczony, kurczak pieczony, poczek pieczony, kabanowy drobiowe.

DANIA NA GORĄCO:
szaszłyk wieprzowy, barszcz z pasztecikiem, udka, skrzydełka z kuleczkami, klopsiki z kapustą zasmażaną.

DODATKI:
sos czosnkowy, musztarda, chrzan, papryka św., ogórki św., pomidor św.

PIECZYWO:
jasne, ciemne, chleb weselny

A na poprawiny:

zupa gulaszowa, zupa krem z pieczarek i grzankami, bigos, zakąski na zimno, mięsa na ciepło odgrzewane, półmisek mięs pieczonych, dodatki, napoje zimne i ciepłe, pieczywo.

Nie wiem co zawiera ich drugi zestaw więc nie mam jak porównać. jak uda mi się go otworzyć to wtedy będę wiedzieć co i jak.

Co do ciast to jak będę z nimi wstępną umowe podpisywać to się dowiem dokładnie jak to jest i ewentualnie jakie proponują. Mam jeszcze drugą możliwość bo ciocia żony brata TŻ-ta piecze właśnie ciasta na wesela i tez taką opcję rozważany (sprawdzone źródło).
Właśnie co do wódki ja myślę tak o 1l na osobę, ewentualnie przy znajomych zwiększę to do 1,5 l bo mają chłopaki głowy do picia

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-02-17, 00:46   #848
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Tak, robimy z poprawinami. Tylko teraz mam dylemat bo nie pamiętam czy pan od cateringu podał mi tą cenę razem z poprawinami no ale nic tak czy siak ich bierzemy.

Jak robisz bez poprawin to uważam że spokojnie to co jest podane w menu wystarczy a jak masz dobrą orkiestrę to wierz mi że jak będą ludzi zabawiać i jeśli oczywiście goście będą chcieli się bawić to nikt nie będzie myślał o jedzeniu U mnie natomiast poprawiny muszą być bo mamy ponad 2/3 gości przyjezdnych i tato TŻ-ta stwierdził że lepiej będzie zrobić, no to będą.

-rosół z makaronem, devolaj, eskalop, stek wieprzowy, kotlet z indyka nadziewany, bitka wołowa w sosie, ziemniaki, sos pieczeniowy jasny.

BUKIET SURÓWEK:

DESERY:
lody, owoce

NAPOJE:
ziemne (gazowane, soki, woda gazowana,woda niegazowana), napoje ciepłe (kawa, herbata)

ZAKĄSKI NA ZIMNO:
śledź po kaszubsku, jajko faszerowane z pastą z pieczarek, szynka szwarcwaldzka w szparagach, sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym, sałatka grecka, galaretka drobiowa, ryba po grecku.

MIĘSA PIECZONE:

DANIA NA GORĄCO:
szaszłyk wieprzowy, barszcz z pasztecikiem, udka, skrzydełka z kuleczkami, klopsiki z kapustą zasmażaną.

DODATKI:

PIECZYWO:

A na poprawiny:

zupa gulaszowa, zupa krem z pieczarek i grzankami, bigos, zakąski na zimno, mięsa na ciepło odgrzewane, półmisek mięs pieczonych, dodatki, napoje zimne i ciepłe, pieczywo.

Nie wiem co zawiera ich drugi zestaw więc nie mam jak porównać. jak uda mi się go otworzyć to wtedy będę wiedzieć co i jak.

Co do ciast to jak będę z nimi wstępną umowe podpisywać to się dowiem dokładnie jak to jest i ewentualnie jakie proponują. Mam jeszcze drugą możliwość bo ciocia żony brata TŻ-ta piecze właśnie ciasta na wesela i tez taką opcję rozważany (sprawdzone źródło).
Właśnie co do wódki ja myślę tak o 1l na osobę, ewentualnie przy znajomych zwiększę to do 1,5 l bo mają chłopaki głowy do picia

Masz rację Kochana! Dziękuję Ci za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś mówiąc, że to moje menu jest ok na jedną nocWłaśnie zależy mi na tym,żeby się super bawili, a nie tylko siedzieli, objadali się i poupijali, bo wtedy będzie beznadziejnie Mają się super bawić przede wszystkim, na dobrym żarciu też mi zależy, ale bez przesady z ilością)) Ok ja też uciekam spać Do usłyszenia Beatko!Papa
Stary 2011-02-17, 00:51   #849
beat@
Zakorzenienie

U mnie napewno będą się bawić bo z jednej i z drugiej strony jest taka rodzina że dobrą zabawą nie pogardzą a i orkiestrę mam taką że wychodzą do ludzi zabawiają, dają mikrofon i goście zaczynają śpiewać oczywiście po kilku głębszych widziałam film jak grają na żywo bo dali mi taki żebym zobaczyła co już na wstępie mi się spodobało bo często demo ze strony różni się bardzo od tego co mamy na sali a tu wiem dokładnie co i jak więc jest super.

Tez zmykam spać zaraz, tylko najpierw skończę zaproszonko a przynajmniej jego część. DOBRANOC wszystkim

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-02-17, 02:01   #850
betterw
Raczkowanie

Myślę, że aby nie zabrakło wódki trzeba wziąć 0,7 l na osobę przy 1-dniowym weselu. Wydaje mi się, że goście tego nie wypiją, bo niektórzy będą przyjezdni i chcą wracać od razu po weselu do domu, a część osób nie pije, ale za to są też tacy, co wypiją "za nich". Myślę, że na samym weselu nie pójdzie więcej niż 0,5 l na osobę, ale mamy w planach też rozdawać po 0,5 dla dla każdej pary. A gdyby nam zabrakło, to od czego są supermarkety całodobowe? Powiem tyle, że moja znajoma kupiła po 0,7 na głowę, z tego jeszcze rozdawała każdej parze po 0,5 i jeszcze jej zostało.
Gdzie kupujecie wódkę? W supermarkecie? Hurtowni (czy sprzedają osobom bez działalności gosp.)?

Co do ciasta, to w jednej z restauracji, gdzie ciasto jest wliczone w cenę, powiedzieli nam, że będą po 2 kawałki na osobę do wyboru spośród 3 rodzajów. My jednak wybraliśmy salę, która ciasta nie oferuje, więc zapytamy w cukierni, ile trzeba zamówić. Myślę, że jeśli nawet nie zamawiacie w cukierni, a ktoś ze znajomych Wam piecze, to przecież możecie zapytać w cukierni, ile ciasta na X osób i będziecie wiedzieć.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:01   #851
Jazzowa Panienka
Raczkowanie

Cytat:

BUKIET SURÓWEK:

DESERY:
lody, owoce

NAPOJE:

ZAKĄSKI NA ZIMNO:

MIĘSA PIECZONE:

DANIA NA GORĄCO:

DODATKI:

PIECZYWO:

A na poprawiny:

Beat a ile płacisz za swoje menu wraz z poprawinami?
Ja mam podobne zestawienie tylko 7 gatunków mięs oraz dużooo naprawdę dużo ryb.. do tego stół wiejski, ciasta, napoje, owoce oraz tort, i płace ze wszystkim 190 za osobę (wraz z poprawinami na które dodatkowo jest ciepła zupa i jakieś tam jeszcze dodatki..)
Kwiecień: 60 kg

zakochana: 26.05.2006
zaręczona: 24.12.2010
zaślubiona: 08.06.2012

i znów walka z samą sobą:
luty 2013: 70 kg
mój cel: 58 kg
Jazzowa Panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:34   #852
czwartkowa
Raczkowanie

Wiatm Panny Młode nie było mnie parę dni i już chyba nie nadrobie tego co pisałyście wczoraj daliśmy zaliczkę zostaliśmy przy tym domu weselnym co na początku, jestem zauroczona tym domem (mniej kwotą )fotograf jest, kamerzysty nie ma i mam nadzieje ze nie bedzie i zostaje kapela jakaos dobra kapela ( musi byc duzo gitary)

tak wogóle to zastanawiamy sie nad tym aby nie dawac gością cista dlamnie jest to osobiscie duży koszt pudełko 15 zł a troche ich będzie, dodoatkowo glupi zwyczaj umnie ze jak nie dasz to ci dupe obrobia i mamy się upierają może podpowiecie mi co wy bedziecie dawać na pożegnanie gością ( rozważałam opcje pudełeczko małe i w środku pare słodkości - ale już wiem że odpada bo za małe )
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:38   #853
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

tusia_m- haha . No faktycznie śmieszny ten filmik . Widać o czym niektórzy ciągle myślą ^^

Veronika24- u nas nie ma konkretnej kwoty, ale z tego co wiem to inne pary dają 400 księdzu + organista i kościelny (im po 100zł). Nie wiem jak to będzie w przyszłym roku... Ale my z moim TŻem mamy na kościół przeznaczony 1000zł... Do tego jeszcze mój skrzypek dochodzi i strojenie (chociaż nie wiem jak to będzie bo moja poprzedniczka jest strasznie niefajna a musimy mieć 1 strojenie wspólnie...) i teraz tak myślę, że ten tysiąc może być za mało :/. U nas się księdza zaprasza ale tylko na obiad. Potem jedzie sobie do domu. A za dekorację to ja płacę 800 zł, jakby mi ta dekoratorka kościół stroiła to bierze za to 150zł. Co do sukni to ja zbieram pomysły ponieważ będę szyła. I biedzie taka jaką sobie wymarzę (ale to za rok )

kindziulindzia- u nas ostatnio ksiądz nie wziął zmarłego do kościoła tylko najpierw na cmentarz a potem była msza właśnie przez to, że na kolędę do nich nie chodził... Widać, że z tego powodu robią duże problemy :/

beat@- u nas alkohol liczy się (z tym, że na 2 dni)- litr na osobę [i dzieci też się w tym liczy]. Czyli ja mając 120 osób potrzebuję 120 litrów wódki...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:40   #854
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Myślę, że aby nie zabrakło wódki trzeba wziąć 0,7 l na osobę przy 1-dniowym weselu. Wydaje mi się, że goście tego nie wypiją, bo niektórzy będą przyjezdni i chcą wracać od razu po weselu do domu, a część osób nie pije, ale za to są też tacy, co wypiją "za nich". Myślę, że na samym weselu nie pójdzie więcej niż 0,5 l na osobę, ale mamy w planach też rozdawać po 0,5 dla dla każdej pary. A gdyby nam zabrakło, to od czego są supermarkety całodobowe? Powiem tyle, że moja znajoma kupiła po 0,7 na głowę, z tego jeszcze rozdawała każdej parze po 0,5 i jeszcze jej zostało.
Gdzie kupujecie wódkę? W supermarkecie? Hurtowni (czy sprzedają osobom bez działalności gosp.)?

Co do ciasta, to w jednej z restauracji, gdzie ciasto jest wliczone w cenę, powiedzieli nam, że będą po 2 kawałki na osobę do wyboru spośród 3 rodzajów. My jednak wybraliśmy salę, która ciasta nie oferuje, więc zapytamy w cukierni, ile trzeba zamówić. Myślę, że jeśli nawet nie zamawiacie w cukierni, a ktoś ze znajomych Wam piecze, to przecież możecie zapytać w cukierni, ile ciasta na X osób i będziecie wiedzieć.
Wódką zajmnie się TŻ. Jest przedstawicielem handlowym więc zna innych przedstawicieli więc załatwi po cenach hurtowych. ZAwsze się troszkę kasy zaoszczędzi

Cytat:
Napisane przez Jazzowa Panienka Pokaż wiadomość
Beat a ile płacisz za swoje menu wraz z poprawinami?
Ja mam podobne zestawienie tylko 7 gatunków mięs oraz dużooo naprawdę dużo ryb.. do tego stół wiejski, ciasta, napoje, owoce oraz tort, i płace ze wszystkim 190 za osobę (wraz z poprawinami na które dodatkowo jest ciepła zupa i jakieś tam jeszcze dodatki..)
Płacę 120-125 zł za osobę, tylko nie pamiętam czy to już z poprawinami Ale raczej tak bo jak dzwoniłam to mówiłam że z poprawinami. Jedzenie naprawdę dobre bo byłam już na jednym weselu gdzie ta firma odsługiwała więc nie powinnam być rozcarowana.

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
Wiatm Panny Młode nie było mnie parę dni i już chyba nie nadrobie tego co pisałyście wczoraj daliśmy zaliczkę zostaliśmy przy tym domu weselnym co na początku, jestem zauroczona tym domem (mniej kwotą )fotograf jest, kamerzysty nie ma i mam nadzieje ze nie bedzie i zostaje kapela jakaos dobra kapela ( musi byc duzo gitary)

tak wogóle to zastanawiamy sie nad tym aby nie dawac gością cista dlamnie jest to osobiscie duży koszt pudełko 15 zł a troche ich będzie, dodoatkowo glupi zwyczaj umnie ze jak nie dasz to ci dupe obrobia i mamy się upierają może podpowiecie mi co wy bedziecie dawać na pożegnanie gością ( rozważałam opcje pudełeczko małe i w środku pare słodkości - ale już wiem że odpada bo za małe )
15 zł za pudełko szok po prostu. my bierzemy takie jak dają w barach jedzenie na wynos (styropianowe). Na początku chciałam inne jakieś takie ładne ale porozmawiałam z mamą i ostatecznie stwierdziłam że nie co na to tyle kasy wydawać bo pudełko i tak ostatecznie w koszu wyląduje. A jak będę chciała aby nie było takie białe to na wieszchu można ładną kartkę przyczepić z podziękowaniami. Za 1 sztukę pudełka będę płacić 0,50 gr wysyłki nie liczę bo to kupię na miejscu albo w mieście obok
http://dekoracje.istore.pl/pl,produc...nowy,maly.html
ewentualnie beżowy za 0,60 gr, przezroczysty z wybitym wzorem 1,00 zł, albo przezroczysty z tym że większy od poprzedniego 2,50 zł. wszystlko to cena za sztukę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1341400[1].jpg (23,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1341398[1].jpg (25,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1341401[1].jpg (23,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1341402[3].jpg (31,9 KB, 0 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-02-17, 09:43   #855
Brydzia_
Zakorzenienie

koleżance chyba chodziło że 15zł za pudełko z zawartością

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:43   #856
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
ja nie wiem ile się płaci u nas za slub, ale myślę, że ceny będa podobne (500-600zł ksiądz). kiedyś było tak, że płaciło się 1000zł i z tego ksiądz sam rozdzielał kasę na organistę i kościelnego. teraz to sie zmieniło. ale jak wspominałam- w czerwcu zmienia się proboszcz w naszej parafii i zobaczymy wtedy jaki sobie cennik ustali Tż mówi, że ksiądz na pewno dostanie mało
Stary 2011-02-17, 09:46   #857
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
beat@- u nas alkohol liczy się (z tym, że na 2 dni)- litr na osobę [i dzieci też się w tym liczy]. Czyli ja mając 120 osób potrzebuję 120 litrów wódki...
Jak bym policzyła też dzieci to powinno być wtedy OK. Będę w ciężkim szoku jak to wszystko wypiją

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
koleżance chyba chodziło że 15zł za pudełko z zawartością
No chyba że tak to ok. Chyba że w tej cenie jest jakiś zestaw kilku pudełek bo czasami w zestawach wychodzi taniej

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-02-17, 09:46   #858
melod_y
Zakorzenienie

Jesteście okropne :P
Tyle do nadrabiania z rana

Veronika24 -: jupi: 1.09.2012 ładna data co Nie ? Mamy tego samego dnia weselicho

Ja nie mam pomysłu na razie co do podziękowań.
Zapodam Wam mojego fotografa + kamerzystę(chociaż jak kobite nawiedzę to muszę poprosić jeszcze dodatkowo o pokazanie filmiku bo tutaj są tylko krótkie teledyski)

http://www.foto-mikulska.pl/home.html

Jejjjjj. Chcę już wszystkim powiedzieć o tym że planujemy ślub. Ale na razie czekam na leniwego Tż który w końcu przyniesie mi ten pierścionek

Wczoraj jak rozmawiałam z tata przez skypa mówię mu:
- TATO! Wesele będzie!
- Twoje?
- NOOOOOO moje!
- taaaa. ha ha ha ha

I jak tu z takim gadać

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:59   #859
(kicia)
Zakorzenienie

u mnie nie ma takiego zwyczaju że daje się coś gościom. I dobrze dla mnie to taki trochę nie potrzebny wydatek. Po to płacę gościom za noclegi, jedzenie, alkohol, ciasta, owoce żeby się tym raczyli na weselu i poprawinach. Bo najczęściej jest tak że na weselu mało ciasta idzie. Więcej na poprawinach. Więc dam tylko ciasto najbliższej rodzinie.

Co do alkoholu u mnie tata chcę liczyć 0,5l na dorosłą osobę. Nie ważne czy dana osoba pije czy nie. A wiem że będzie trochę osób nie pijących. Kobiety też piją mniej. Więc może starczy a i do tego jeszcze piwo i wino tylko jeszcze nie wiem w jakiej ilości
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:06   #860
melod_y
Zakorzenienie

(kicia)

U mnie pójdzie mało alkoholu.
Moja rodzina nie pije.
Może napiją się jedynie sąsiedzi i kilka osób z rodziny TŻ.
Na pewno wynajmę barmana. Myślę że dziewczyny chętniej sięgną po kolorowe drinki niż będą pić czystą.

Na szczęście pani od domu weselnego powiedziała że gdzieś w moich okolicach jest hurtownia w której można zwrócić alkohol który zostanie po weselu. (i dopiero się płaci za ten co zszedł) nie wiem na czym to polega ale muszę znaleźć bo po co mi plątająca się wódka :P
U nas jest zwyczaj że daje się wódkę i ciasta... I przez to niestety koszta rosną :/ No ale jak zwyczaj to zwyczaj co zrobić,

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:25   #861
biedroneczek
Raczkowanie

A ja słyszałam ostatnio o takim zwyczaju, że z wesela powinna zostać conajmniej jedna butelka. Jako pierwszą powinno się ją otworzy na chrzcinach pierwszego dziecka. Fajny pomysł ciekawe czy u nas się tak uda
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:36   #862
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Jesteście okropne :P
Tyle do nadrabiania z rana

Veronika24 -: jupi: 1.09.2012 ładna data co Nie ? Mamy tego samego dnia weselicho

Ja nie mam pomysłu na razie co do podziękowań.
Zapodam Wam mojego fotografa + kamerzystę(chociaż jak kobite nawiedzę to muszę poprosić jeszcze dodatkowo o pokazanie filmiku bo tutaj są tylko krótkie teledyski)

http://www.foto-mikulska.pl/home.html

Jejjjjj. Chcę już wszystkim powiedzieć o tym że planujemy ślub. Ale na razie czekam na leniwego Tż który w końcu przyniesie mi ten pierścionek

Wczoraj jak rozmawiałam z tata przez skypa mówię mu:
- TATO! Wesele będzie!
- Twoje?
- NOOOOOO moje!
- taaaa. ha ha ha ha

I jak tu z takim gadać

melod_y cieszę się bardzo, że bierzemy w tym samym dniu ślub Najpierw miało być 8.09.2010 r. bo ja mam urodzinyy 7 a mój kochany 13, więc byłoby wszystko w jednym,ale zostało na 1 Też myślę,że dobra data i że pogoda dopisze!!! A Twój tato jest niezły) I wcale nie jesteśmy takie okropne!!Po prostu nie moglyśmy spać:P

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A jeśli chodzi o zapakowanie ciasta dla gości, to właśnie też się zaopatrzymy w takie styropianowe pudełeczka do przechowywania żywności,żeby taniej wyszlo,a nie jakies all inclusive:P
Stary 2011-02-17, 10:38   #863
ibyza
Wtajemniczenie

biedroneczek u mnie też jest tak, że powinna zostać jedna butelka na chrzciny

a jeśli chodzi o prezenty dla gości to nie wiem czy u nas będą, tak jak powiedziała (kicia) praktycznie wszystko ,to co płacimy to jest dla gości, nie oszukujmy się ale fakt jeszcze nie było rozmowy na ten temat z naszymi rodzicami, ale bardzo rzadko wrcacając z wesela mam jakieś ciasto- chyba, że jest to bliska rodzina tak nikt nic nie daje więc już jakiś wydatek mniej
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:42   #864
malwus20
Wtajemniczenie

Kobitki podpisalismy kolejna umowe
Z zespołem Siedzielismy u nich 1,5h z czego wiekszośc zbijalismy sie ze smiechu jak zaczeli nam opowiadc co sie na niektorych weselach dzieje Naprawde super faceci Oczywiście wszystkie kwestie z weselem omówiliśmy ale wiekszośc i tak trzeba bezpośrednio przed weselem

Co do wódki to nie mam jeszcze pojecia ile litrów nam jej trzeba.
Na pewno niektorzy pic nie będa, szczególnie moje ciotki bo one do pijących nie nalezą a poza tym będa przyjezdne bo wesele jest u Pana Młodego wiec i kierowców tez trzeba
Fajnie że niektóre z was maja możlwiość oddania wódki z powrotem. Można zaoszczędzić
Stary 2011-02-17, 10:43   #865
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
biedroneczek u mnie też jest tak, że powinna zostać jedna butelka na chrzciny

a jeśli chodzi o prezenty dla gości to nie wiem czy u nas będą, tak jak powiedziała (kicia) praktycznie wszystko ,to co płacimy to jest dla gości, nie oszukujmy się ale fakt jeszcze nie było rozmowy na ten temat z naszymi rodzicami, ale bardzo rzadko wrcacając z wesela mam jakieś ciasto- chyba, że jest to bliska rodzina tak nikt nic nie daje więc już jakiś wydatek mniej

Może macie rację dziewczyny... To,co zostanie to się podzieli między dwie rodziny - moich rodziców i teściów,ewentualnie chrzestnym i najbliższej rodzinie. Ibyza zerknij proszę na moje MENU, które pokazałam wcześniej, wczoraj Beacie i powiedz proszę co o nim sądzisz na jeden dzień wesela bez poprawin??
Stary 2011-02-17, 10:53   #866
kindziulindzia
Zakorzenienie

jeśli chodzi o alkohol ustaliłam ze swoim TŻ, że weźmiemy 0,5l na glowę do tego wino więc myślę że wystarczy a jak zostanie nadwyżka to się rozda na oczepinach dla zwycięzców
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:56   #867
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Myślę, że u nas 0,5 na głowę wystarczy bo połowa i tak będzie wino piła. Do nas duzo osób przyjedzie własnymi autami więc też nie popiją. Z resztą wszytko zależy od wodzireja ile wymyśli toastów )
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:00   #868
(kicia)
Zakorzenienie

ja to ogólnie nie będę dużo alkoholu kupować bo najzwyczajniej w świecie nie chcę żeby mi się towarzystwo zbytnio ponapijało bo wiadomo jak to jest
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:02   #869
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o alkohol ustaliłam ze swoim TŻ, że weźmiemy 0,5l na glowę do tego wino więc myślę że wystarczy a jak zostanie nadwyżka to się rozda na oczepinach dla zwycięzców

kindzia a ile butelek wina kupilabyś na 120 osób? ja myślałam o 30 butelkach, w sumie dla kobiet tylko i myślę,czy to nie za dużo na wesele bez poprawin?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Oczywiście dla kobiet tylko, bo faceci to wóde beda walić i liczę 0,7 l. na głowę)
Stary 2011-02-17, 11:18   #870
tusia_m
Zakorzenienie

Dzień dobry Piszecie jak szaloneeee
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Kobitki podpisalismy kolejna umowe
Z zespołem Siedzielismy u nich 1,5h z czego wiekszośc zbijalismy sie ze smiechu jak zaczeli nam opowiadc co sie na niektorych weselach dzieje Naprawde super faceci Oczywiście wszystkie kwestie z weselem omówiliśmy ale wiekszośc i tak trzeba bezpośrednio przed weselem
za załatwione sprawy.

alkohol - jeszcze się nie zastanawialiśmy ile wódki kupimy, ale trochę tego będzie bo mamy wesele 2-dniowe.
Na stołach będzie stała tylko czysta.
Kto będzie chciał piwo - podejdzie do barku.
Kto będzie chciał kolorowy alkohol (wina, whisky, kolorowa wódka itd) - podjedzie sobie do stoliczka, na którym takowe będą stały

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości