![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
![]() Jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o spacerówkę, to mam bardzo sprecyzowane wymagania i na razie nie znalazłam wózka idealnego. Jak już na jakiś się nastawię, to okazuje się, że coś w nim nie tak. Są oczywiście wózki idealne, ale cenowo nie mogę sobie też na zbyt dużo pozwolić ![]() A ten simplicity chyba słabo się podbija? Pamiętam, że moja przyjaciółka miała 5 lat temu któreś chicco, które u nas było wtedy bardzo modne- co druga spacerówka we Wrocławiu to wtedy było chicco z tej serii, tylko tamto też miało na pewno dwie rączki. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2011-02-17 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
szeryfcio
|
Simplicity ma jedną rączkę. Pamiętam, że Ponee podbijał się bardzo ciężko (i wiele dziewczyn na forach na to narzekało), więc możliwe, że z simplicity jest podobnie. Tylko, że problem był dopiero przy cięższym dziecku.
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wygląda fajnie ten Simplicity i ma tackę, co mi się bardzo podoba w spacerówkach, ale jak słabo się podbija, to kicha ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2011-02-17 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
szeryfcio
|
A najlepszy do podbijania jest stelaż "maclarenowaty" że tak się wyrażę, czy "kopnięty" - dwie rurki stelaża idące do przodu. (jak na zdj.)
P.S. Na zdjęciu mój kochany Jane Sonic Evo ![]() ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-02-17 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Impersono, a nie oglądałas przypadkiem PP Si?
Jeśli chodzi o dwie rączki,to powiem tak: mój synek ma dwa latka, waży ponad 12 kg i mogę go spokojnie prowadzić jedną ręką.
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sheryl- no jane z tego co czytam, to wszędzie prawie wygrywa wszelkie rankingi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sheryl, a jak mój niespełna 2,5latek waży 19kg ,to myślisz,,ze ten jane sonic dałby radę? Nie mam możliwości obiejrzenia go na własne oczy. Jeszcze mam pytanie,czy głowa twojemu synkowi nie wystawała mocno znad oparcia i czy rączki dla osoby o wzroście 1,63 nie byłyby zbyt wysoko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Co do Jane, napiszę jeszcze tyle, że super lekko mi się wiezie mojego 13,5 kilogramowca. Natomiast dla porównania Maclarenem Questem ciężko mi się go pchało (ale on ma mniejsze kółeczka i generalnie ciut mniejszy jest) i w nim czułam wagę dziecka. Przy Jane tego nie ma, są większe i podwójne kółka (i kółka evo, a to też coś tam znaczy na plus) więc w jane nie czuję w ogóle wagi dziecka i jedzie jak po maśle, myślę zatem że lepiej wytrzymuje przy cięższym dziecku. Co do oparcia - głowa mu lekko wystaje poza oparcie (mały ma 95 cm), ale szczerze wśród parasolek oglądanych przeze mnie nie znalazłam już tak długiej żeby tak dużemu dziecku głowa nie wystawała. W niczym to też nie przeszkadza tak naprawdę, widać mu kępkę włosów. To raczej wózek dla wysokich, chociaż ja mam 165 cm (chyba niewysoka) a szukałam wysokiej parasolki, tak mi wygodniej. Takie chicco było dla mnie stanowoczo za niskie, maclaren quest też. Nie wiem, może ja tak lubię. ![]() No i budka nie naciąga się do pałąka, jest mała. Mnie to nie przeszkadza, ale dla wielu mam jest to priorytetem. Chociaż co ja gadam, mówimy o starszym dziecku, tutaj nie jest to priorytetem. ![]() No i nie rozkłada się na płasko (tylko prawie), ma 3 stopnie rozkładania, ale tak jest w tych parasolkach dla starszaków. Za to są lżejsze.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-02-17 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za info Sheryl
![]() Patrzyłam jeszcze na ceny tych soniców i powiedz mi czy sonic evo czymś różni się od ,,zwyklego" sonica oprócz ceny -różnica 200zł. http://allegro.pl/wozek-jane-sonic-d...446137235.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- a Sunny Nurse zna któraś?
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-sunn...is-p-2336.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Jak ten 2009 http://www.rampers.pl/cms/produkt-21...514986479.html albo ten 2010 (jeszcze lepiej dopracowany) http://allegro.pl/jane-wozek-sonic-e...459380319.html
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-02-17 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Przyczajenie
|
Witam.czy wiecie coś o wózkach z firmy raf-pol(fenix lub king).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
Impersona, to szukamy takiego samego wózka z takich samych względów
![]() powiedz mi jakie są twoje typy? nawet te z wyższej półki (choć sobie obejrzę) ![]() ja ciągle wracam (już ok paru miesięcy) myślami do baby design sprint... ktoś nawet ostatnio o nim tu wspominał oprócz mnie; brałaś go też pod uwagę? ten nurse wygląda praktycznie jak sprint ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2011-02-17 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a mnie sie wydaje ze jednak trzeba kupic taki wozek jak sie nam podoba, bo jednak nie ma wozka idealnego pewnie.
Jak ma pompowane kola to zalozmy nie ma tacki.. jak jest tacka to nie ma pondnozka regulowanego itd.. Wiec chyba sie zdecyduje na Babyactive Q ![]() Tacka mi nie potrzebna tylko te pompowane kola ![]()
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ten Baby design też mi się podoba, ale z opinii wynika, że szybko robi się wózkiem rozklekotanym i jest dość sztywny. Zresztą ta firma to dawne Baby Dream- zmienili nazwę, bo było dużo złych opinii na temat ich wózków. Te Sprinty widzę czasem u nas w parku, chyba po prostu podejdę do właścicielek i się spytam, jak się sprawuje ![]() Moje typy to: Zooper Waltz z nowej kolekcji Graco Mirage Plus Cybex Callisto Peg Perego Aria Peg Perego luna ![]() W weekend podjadę do hurtowni i się poprzymierzam do różnych, to pewnie coś dojdzie ![]() Dziś znalazłam fajną stronę, gdzie są chyba wszystkie dostępne u nas spacerówki, mogę podać na maila- 20 stron spacerówek z cenami i opisami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Co sadzicie o tym?
http://allegro.pl/nowy-wozek-mamas-p...451299678.html
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zoopera hula mam
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
A ile wazy ta Ora? Bo na jednej aukcji napisali, że 10 kg, a na drugiej, że 13?
Jak u niej z podbijaniem? Koszyk wygląda na mały, pojemny jest? Model Plum wygląda bardzo fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem ma te niecałe 10 kg, na pewno nie 13
![]() kosz nie jest wielki ale też nie malutki, może płytki ale da się do niego trochę wpakować, do kosza jest dobry dostęp, bo np. w Zooperze jak synek spał i oparcie było opuszczone to dostać się do kosza to był wyczyn podbija się dobrze, nie narzekam, wózek zwrotny kiedy przesiedeliśmy się z zoopera (podwójne małe kółka) na orę (pojedyncze kółka, tylne większe niż te w zooperze) niesamowicie dało się odczuć różnicę w prowadzeniu, nie wiem o ile większe są kółka ale te kilka cm sprawia, że wózek pcha się o wiele łatwiej no i on tak mi sunął bardziej, a podwójne kółeczka telepały się bardziej czułam jakbym ze spacerówki typowej przesiadła synka do spacerówki z wózka wielofunkcyjnego mój synek waży teraz 13 kg do tego wozek 10 kg, czyli już 23 kg, drogę do centrum mam pod górkę, nie jakąś stromą, ale za to to długa droga, jestem w ciąży więc kondycja kiepska ale bez problemu pcham wózek całą drogę bez zadyszki, więc na serio lekko się prowadzi ja mam wersję która nie ma regulacji podnóżka, nie potrzebujemy, synek ogólnie mało korzysta z wózka, czasem sam chce wsiąść ale z reguły woli na nogach iść, więc nie brałam regulacji podnóżka zdarzalo się jednak wcześniej że spał w wózku, wygodnie miał siedzisko jest płytkie, dlatego wydaje mi się że to wózek dla dzieci które już są starsze i pewnie siedzą w wózku składa się do małych rozmiarów, jedna rączka to dla mnie teraz priorytet bo parasolki nie mogłam ani na chwilę puścić i pchać jedną ręką bo mi od razu jechał w bok zakochałam się w wyglądzie Ory, potem czytałam komentarze, było pół na pół dobrych i złych ale zaryzykowałam i nie żałuję dla mnie nawet zooper co już wózek chyba lepszy, bo więcej bajerów ma i rozwiązań jest ciut za Orą wcześniej miałam tylko x-landera więc więcej porównania nie mam
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-18 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
O.. to moze nastepny wozek do rozpatrzenia
![]() ![]() ![]()
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasy są tak fajne, że dziecko jest dobrze przymocowane ![]() Ora i Luna niby bardzo podobne ja zamawiałam na allegro akurat, nie wiem czy w sklepach są
![]() |
#1884 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Oczywiście na pewno znajdą się osoby, które polecą... ale tak to jest, ze jeden ma mniejsze wymagania, drugi większe.... Moja sąsiadka ma Espiro Jet (baby design) i jest zadowolona. Ja już bym nie była - wózek ma zniszczoną tapicerkę, jest rozklekotany i jednak ciężkawy w prowadzeniu. ... często też bywa tak, że dana osoba ma tylko ten jeden wózek i mówi, że jest fajny...a gdyby miała jeszcze doświadczenie z innymi wózkami i porównanie, to już mogłaby mieć inną opinię. ![]() Jednak nie ma to jak fora wózkowe, gdzie jest mnóstwo opinii, i od tych mających po kilka wózków przede wszystkim ![]() Tym bardziej, że Ty chyba masz małe dziecko, więc dłuższy okres wózkowania przed sobą, lepiej zatem zainwestować w lepszy wózek. Ja jak szukałam wózka, to miałam dwulatka, nie chciałam więc za dużo wydawać na wózek, bo to niby końcówka okresu wózkowego.. Zdecydowałam się więc na Espiro Metro (baby design), ale jak zobaczyłam jak on wygląda po kilku miesiącach użytkowania... zaczęłam się jeszcze rozglądać i okazało się, że jak dodam 100, to mogę już mieć coś lepszej marki... Dodałam trochę więcej i bardzo się cieszę, bo i jakość i design na plus.
![]() |
#1885 |
Przyczajenie
|
A ja wszystkim z czystym sumieniem polecam MUTSY TRANSPORTER, po tym wózku, żaden nie usatysfakcjonuje w 100%. Jako wózek następny wybrałam ESPIRO MAGIC 3. Generalnie nie jest zły, ale mutsemu nie dorównuje. Jest lekki, łatwo się składa do małych rozmiarów, ale dostęp do koszyka FATALNY
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Sama miałam mutsy i byłam zadowolona, ale jakbym miała drugi raz kupować kupiłabym coś innego z ciekawości, bo tyle tego jest... baby joggery, emmaljungi, quinny, jane.... A to, że jakość espiro ustępuje jakości mutsy to nie dziwne.... ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-02-18 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sheryl- ślicznie dziękuję za podpowiedź ![]() ![]() A widziałaś na żywo to Graco Mirage ? Bo właśnie szukałam po necie opinii, ale pojedyncze i niezbyt rozbudowane tylko znalazłam ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462..._o_opinie.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...CO_MIRAGE.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...ie_Miraz_.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...RZEZENIE_.html I jest tego wiecej jeszcze... ![]() Mój też chodzi na nóżkach ![]()
![]() |
#1890 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=8ksK4...eature=channel
widziałyście jak on się składa??? ![]() no ale wygląda na wąski mocno... i ten podnóżek mi się wydaje trudny w utrzymaniu czystości... i nie jestem przekonana do 3kołowców... ale to składanie ![]() ![]() Kurcze, znowu spodobał mi się wózek z zupełnie nie tego przedziału cenowego co trzeba ![]() Impersona, z twoich typów to mnie zainteresował cybex callisto - on chyba ma największe koła? bo mnie interesują jak największe, jak największe! ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2011-02-18 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.