Lipcowe Panny Młode - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 16:17   #3571
kaassia88
Przyczajenie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

nam w czerwcu mine 4 lata razem a w marcu 3 lata po slubie cywilnym no i tez jestem mamą mam 3 letnia córeczkea mam lat 22 w tym roku 23 no tez jeszcze duzo rzeczy nie mam:/no ale juz w czwartek bede w Pl wiec mam nadzieje ze uda mi sie chociaz czesc zalatwic
kaassia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:22   #3572
nata1596lia
Raczkowanie

a i mamy obrączkiD! niepowtarzalne zakupione w Iraku

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

kaassia88 ja mam 2letniego synkaciekawe jak on przezyje slub rodzicow ejstem ciekawa jego reacjino zobaczymy.. ojej to tez musisz sie sprezyc jak zjedziesz do pl ja sie dowiedzialam ze nawte frzyjera trzeba 3mies przed ..a z ubiorem jest najgorzej
nata1596lia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:28   #3573
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25130752]A czemu tak późno? Mój kupił garnitur pół roku przed ślubem, akurat miał trochę pieniędzy, więc skorzystał [/QUOTE]

Twierdzi, że może jeszcze przytyje albo pójdzie na siłownię i trochę schudnie Powiedział, że co to za problem kupić garnitur, pójdzie do sklepu, coś wybierze i już zazdroszczę mu tego spokoju ja tu wariuje, że z niczym nie zdążymy a on zawsze mnie uspokaja, że jest jeszcze tyle czasu... każe pisać pracę a o reszcie mamy później myśleć
chyba nie jest do końca świadomy ile jeszcze zostało do załatwienia

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
A jak dlugo jestescie ze swoimi facetami?
Jesteśmy razem 4 lata a co do wieku to mam 23
Stary 2011-02-16, 16:31   #3574
nata1596lia
Raczkowanie

no włąsnie znam ten tekst z kaś;D jaki to problem pojs ci kupic garnitur 1dzien roboty;D on zawsze ma czas na wszystko a ja takze sie stresuje i musze meic wszystko wzesniej pozniej bede miala inne zmartwienia;D
Stary 2011-02-16, 16:43   #3575
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Twierdzi, że może jeszcze przytyje albo pójdzie na siłownię i trochę schudnie Powiedział, że co to za problem kupić garnitur, pójdzie do sklepu, coś wybierze i już zazdroszczę mu tego spokoju ja tu wariuje, że z niczym nie zdążymy a on zawsze mnie uspokaja, że jest jeszcze tyle czasu... każe pisać pracę a o reszcie mamy później myśleć
chyba nie jest do końca świadomy ile jeszcze zostało do załatwienia
skąd ja to znam mam tak samo, ja się boję że nie zdążymy, że potem będzie bieganina na ostatnią chwilę, a mój Ł. jakoś tak póki co na luzie do tego podchodzi z jednej strony dobrze, bo mnie uspokaja a jestem straszną nerwuską
Stary 2011-02-16, 16:50   #3576
kaassia88
Przyczajenie

no moja mala juz sie cieszy na imprezke musze jej kupic rowniez jakas balowa sukienke bo mi zyc nie daje no i chce ja tez jakos wlaczyc w ta uroczystosc a mianowicie zeby niosla razem ze swoim kuzynem i kuzynka obraczkino czasu nie bede miala niestety za duzo bo bede wPolsce tylko 9 dni wiec bede musiala wszystko w miare dobrze ogarnac. a pozniej to dopiero bede 2 tyg przed ślubem;/w razie co siostra mi bedzie musiala pomoc sie poumawiac i inne sprawy pozalatwiacwiec mam nadzieje ze bedzie dobrze
kaassia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:05   #3577
nata1596lia
Raczkowanie

a no właśnie ja juz sie nie moge doczekac az mojego malego wariata zobacze w garniaku on jecsze za maly i nic nie wie ze rodzice biora slub i co to ejst hehe ale przezycie dla niego rownie dobrze napewno bd duże aha no to jak masz siostre to nie ma problemu hehea jesli moge spytac z granica jestescie ze wzgledu na prace pewno?
Stary 2011-02-16, 17:39   #3578
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
tak tak wiem, że tylko dwie osoby podpisują bo z moim TŻ byliśmy świadkami na weselu gdzie były 2 pary, tzn on był świadkiem bo podpisywał a ja byłam tak jakby na doczepkę, ale to długa historia i ogólnie te wesele powinno służyć za przykład jak nie powinno się postępować ze świadkami i jak nie powinni zachowywać się młodzi...
W moim przypadku chodzi o to, że proboszcz robi problem, że mogłoby być inaczej niż tradycyjnie czyli młodzi i 1 para świadków, ale to w ogóle jest człowiek, któremu nic nie pasuje. Przed ślubem trzeba wysłuchać całej listy zakazów i nakazów np. nie pozwala rzucać ryżem ani niczym innym bo trzeba sprzątać, nie można udekorować Kościoła, zdjęcia może robić tylko jedna osoba, kamerzysta i fotograf mają być w garniturach i trzeźwi (chyba normalne, ale widocznie musi sobie pogadać) i muszą przyjść do niego się przedstawić... ale i tak potem większość robi jak chce, przecież nikt nie powie gościom, żeby nie robili zdjęć, bo proboszcz sobie nie życzy...

bardzo ładne sukienki wybrałyście i super będziecie wyglądać a powiedz mi jeszcze czy to są pary czy po prostu Ty wzięłaś swoje koleżanki a TŻ swoich kolegów? Bo zastanawia mnie jedna rzecz. Na tym nieszczęsnym weselu gdzie świadkowaliśmy było tak, że my tak jakby byliśmy świadkami młodego a druga para młodej i ja zamiast być razem z dziewczynami i czekać na facetów, jechałam razem z młodym i TŻ do PM... a wydaję mi się, że powinno być tak, że wszystkie druhenki są z PM, pomagają jej się ubierać itd a drużbowie przyjeżdżają z Panem Młodym... trochę zamotałam ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi...
U nas też nie można ryżem rzucać, ale dlatego, że jedzenia nie powinno się marnować, bo ludzie głodują na świecie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25106266]Ja tam nie będę narzucać świadkowej, w co ma się ubrać. Wierzę w jej dobry gust [/QUOTE]

Hej nata

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze 26, więc zaraz sie okaże że najstarsza jestem wczoraj miałam drugie spotkanie w ramach nauk, a dzisiaj poległam leżę w domu z anginą
ja jestem starsza

Cytat:
Napisane przez maaatrusia Pokaż wiadomość
24

Jak pisała mrowinka zostało równe 5 miesięcy do ślubu, a ja nadal nie mam:
1. Welonu
2. Butów
3. Zaproszeń
4. Obrączek
5. Biżuterii
6. Fryzjera & Makijażystki
7. Piosenki na 1 taniec
8. Bielizny
9. i wielu innych rzeczy
Dla pocieszenia TŻ nie ma nic
Ja z tej listy mam tylko zaproszenia

Cytat:
Ja też nie mam bielizny, bizuteri, zaproszen, fryzjera, makijazystki, kwiaciarni, piosenki , sukienek dla druhenek. spokojnie...
Ze wszystkim zdazymy.

A jak dlugo jestescie ze swoimi facetami?

TŻ ma smoking i wszystko do niego.
Widzę, że jak na razie ja jestem najdłużej, ale ja stara jestem
Stary 2011-02-16, 17:44   #3579
kakunia6
Raczkowanie

My razem jesteśmy 1,5 roku.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kaassia88 Pokaż wiadomość
nam w czerwcu mine 4 lata razem a w marcu 3 lata po slubie cywilnym no i tez jestem mamą mam 3 letnia córeczkea mam lat 22 w tym roku 23 no tez jeszcze duzo rzeczy nie mam:/no ale juz w czwartek bede w Pl wiec mam nadzieje ze uda mi sie chociaz czesc zalatwic
Też bym chciała już polecieć do PL i pozałatwiać większość spraw i spać spokojnie
A dopiero w kwietniu lecimy na 2,5 tygodnia. A potem też dopiero 2 tyg przed naszym ślubem. Mam nadzieję, że to w zupełności wystarczy

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:23   #3580
nata1596lia
Raczkowanie

ja zmaiast ryżu myslalam o małych świecacych serduszkach czerownych żeby sypneli jak bedziemy z kosicola wychodzic mysle ze ladnie bedzie wygladac to na zdjeciach a przyczailam takei na alegro mysle tez o bankach mydlanych choc w rodzinie juz byly albo powrocimy do starych tradycji ktore nam sie podobaja puszczanie 2bialych golębi
Stary 2011-02-16, 20:41   #3581
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
ja zmaiast ryżu myslalam o małych świecacych serduszkach czerownych żeby sypneli jak bedziemy z kosicola wychodzic mysle ze ladnie bedzie wygladac to na zdjeciach a przyczailam takei na alegro mysle tez o bankach mydlanych choc w rodzinie juz byly albo powrocimy do starych tradycji ktore nam sie podobaja puszczanie 2bialych golębi
Świetny pomysł z takimi serduszkami Naprawdę !

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:58   #3582
zophiee
Zakorzenienie

Boże, to my jestesmy już ponad 7 lat razem...
mam 26 lat, TŻ jest rok młodszy

zaręczyny były rok temu

a sypać nam będą płatkami róż
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:15   #3583
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Boże, to my jestesmy już ponad 7 lat razem...
mam 26 lat, TŻ jest rok młodszy

zaręczyny były rok temu

a sypać nam będą płatkami róż
a to podobnie jak ja tylko mój TŻ jest rok starszy, a zaręczyliśmy się 1.5 roku temu
Stary 2011-02-17, 10:00   #3584
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Cytat:

Co do baniek to różnie z tym bywa, czasami goście wychodzą na huraaaaaa i nie da rady tego przeprowadzić , po drugie fotograf ma trudniejszy dostęp do tych chwil które powinien uwiecznić. Gołębie czy kominiarz , albo jedno i drugie to doskonały pomysł - nie ma co za wiele kombinować.
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:14   #3585
nata1596lia
Raczkowanie

Mozliwe że tak ale u nas zarezerwowalibysmy 2braci cyz siostry cioteczne i puszczalyby jedno z jednej strony drugie z drugiej no ale jeszcze zobaczymy jak to bedzieo platkach roz takze myslalama gołębie bardzo dodają romantyzmu;D tak mi się wydaję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 10:19   #3586
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Cytat:
Mozliwe że tak ale u nas zarezerwowalibysmy 2braci cyz siostry cioteczne i puszczalyby jedno z jednej strony drugie z drugiej no ale jeszcze zobaczymy jak to bedzieo platkach roz takze myslalama gołębie bardzo dodają romantyzmu;D tak mi się wydaję
Płatki róż ładnie wyglądają na zdjęciach , można kupić żywe róże i obrać albo same płatki sztuczne na alledrogo . Tak czy siak , uprzedzić fotografa by miał to na uwadze.
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:16   #3587
nata1596lia
Raczkowanie

ok dziękuję za uwagę grenob

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

A maice w wyobrazni już jakieś fryzury slubne bo ja kompletnie nie mam pojęcia.....
Stary 2011-02-17, 12:31   #3588
Karo_lka
Raczkowanie

asia_z no to ja blisko Ciebie bo jestem ze swoim 8 lat,

nata1596lia ja miałam 4 lata jak byłam na slubie swoich rodziców. Nic nie pamietam więc reakcja będzie krotkotrwała Dla mnie mamusia była księzniczką tyle wiem z opowiadan mamy
A co do garniaka to rzeczywiscie z tym jest torszke mniej probemu ale namow swojego zeby juz zaczal cos kombinowac.
My smoking kupowalismy miesiąc. Wybralismy jeden w kilka sekund ale to nogawki obcinali pod katem zeby sie ladnie układały, a to rekawy skracali o 1 cm zeby mankiet wychodziła, a na koniec 3 tygodniowe taliowanie koszuli, zeby była idealna.
Nam sie nie udalo kupic idealnej koszuli i byl problem. Do tego mucha, spinki, buty.
To akurat od kopa kupilismy wszystko
Koszt smokingu z dodatkami bardzo duzy niestety ale jest jak chcialam

Ja też chce platki róż
W domu mam plastikowe ale chyba chce żywe

zaproszenie ze zdjęciem:
Nie pamietam , która dziewczyna wrzuciła to zaproszenie i miala obawy ,że moga wyśc brzydko no to- u mnie wyszly brzydko.
Robię takie tylko tył będzie bodrowy z bordową kokardką a tekst na perłowym papierze.

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:35
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:39   #3589
Karo_lka
Raczkowanie

Pokazuję zaproszenia + kilka propozycji dekorowania stołu (bileciki) jakie mam na uwadze
W restauracji mam czerwone krzesła i tym się sugeruję.
Bukiet chciałam biały.

Zaproszenia 2ga fotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (28,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: gif FKN4819lr.gif (102,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 400x400_1286998972598-A0380.jpg (24,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (26,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a99197_spr02_pinkboxes_xl.jpg (25,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mw0405_spr05_rwdb8_xl.jpg (23,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wa101590_win06_peon_bouq_xl.jpg (26,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wd102100_sum06_tbl057_ret_xl.jpg (29,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mwd104829_sum09_pink_cp41e1_xl.jpg (39,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mwd102954_su07_favor2a_xl.jpg (26,3 KB, 8 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 14:52   #3590
Kalpana
Zakorzenienie

Cześć Byłam dzisiaj oglądać suknie ślubne i ostatecznie już wybrałam. W czerwcu mam jechać ją odebrać Suknia nazywa się Eliza, chciałam ją znaleźć w internecie, ale bez rezultatów Wiem, że jest sprowadzana z Warszawy. Znalazłam jakąś stronę internetową http://www.suknieeliza.pl , ale tam pisze, że to z Wrocławia, a poza tym nie ma w galerii tej sukienki Może któraś z Was kojarzy? Jednoczęściowa, na górze ma srebrne zdobienia, a po lewej stronie dołu są falbanki... Jakby ktoś wiedział o jaką suknię chodzi, to byłabym wdzięczna, bo chciałabym znaleźć zdjęcie

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:25   #3591
nata1596lia
Raczkowanie

a no pewnie i tak będzie z moim synkiem tym barzdiej że młodszy jest jak ty przezywalas taka chwile;D ale przynjamniej rodizce pamiętaja jak to było hehe tak jak i my pewnie nie zapomnimy tych chwil nigdya co do ubioru mego tż to może jednak nie bd kupować miesiąc przed może uda sie chociaż 3mies przed czy 2;D OJ faceci zawsze maja na wsytsko czas;D a co do płatków roż też chyba wolę żyweBiałe lub czerwone a bukiet ślubny chce z kolorków jasny róż-ciemny róż-biały róże i storczyki
Stary 2011-02-17, 17:11   #3592
Karo_lka
Raczkowanie

No to całkiem fajnie.
Ja też wole żywe ale mam w domu plastikowe więc je położymy chyba na stołach. Podejrzewam ,że syn tak jak ja wtedy nie będzie wogole wiedzial o co chodzi ale tak jak mowisz Wy będziecie mieli co wspominac

A no i fajnie jest ogladac zdjęcia.
Ja miałam piękną sukieneczkę jak na tamte czasu. Stare, malego formatu zdjęcia w sepi robią na mnie wrazenie

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-02-17 o 17:12
Stary 2011-02-17, 17:42   #3593
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż te serduszka, bo ciekawa jestem jak wyglądają.

Mi gołąbki się nie podobają ale każdy ma swój gust

Jeżeli chodzi o bańki to koleżanka na swoim weselu strasznie je omijała, bo podobno mogą zostawiać plamy na sukience.Osobiście nie sprawdzałam, więc nie wiem
Stary 2011-02-17, 18:22   #3594
nata1596lia
Raczkowanie

proszę goosia207 http://allegro.pl/konfetti-strzelaja...457262849.html są także płatki róż ;D
Stary 2011-02-17, 19:08   #3595
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
proszę goosia207 http://allegro.pl/konfetti-strzelaja...457262849.html są także płatki róż ;D
Aaaa takie , a ja się zastanawiałam jakie świecące z żarówkami
Stary 2011-02-17, 19:43   #3596
Karo_lka
Raczkowanie

Ooo fajne.
To ja chce takie :d
Stary 2011-02-18, 08:33   #3597
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazuję zaproszenia + kilka propozycji dekorowania stołu (bileciki) jakie mam na uwadze
W restauracji mam czerwone krzesła i tym się sugeruję.
Bukiet chciałam biały.

Zaproszenia 2ga fotka
Te kwiaty w bukiecie to peonie, też mi się bardzo podobały, ale niestey prawie na 100% nie dostaniesz ich w lipcu
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:34   #3598
basienka666
Raczkowanie

Ja miałam kolorowe płatki róż i ze 2-3 garście pieniązków.
Na szczęście, nikt nie wpadł na rzucanie ryżem - nie chciałam tego, bo moja przyjaciółka miała ślub 3 tygodnie przede mną i ludzie zaczęli rzucać ryżem w nią - ten ryż wyjmowała z włosów i spod sukienki przez całe wesele....a z włosów to nawet w drugi dzień.
W lipcu jest czas na róże więc z płatkami nie ma problemu - za darmo można sobie pójść i zerwać na jakimś polu
Stary 2011-02-18, 17:17   #3599
karolluki
Raczkowanie

Witajcie,
jestem na tym forum świeżynką ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Ja ślubuję 30 lipca więc proszę o dopisanie do listy
Dwa dni temu zamówiłam sukienkę i im dłużej oglądam zdjęcie tym większe wątpliwości mnie dopadają więc proszę was o szczerą opinię, na zdjęciu w sukience to ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0571.jpg (63,3 KB, 45 załadowań)
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 17:33   #3600
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Witajcie,
jestem na tym forum świeżynką ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Ja ślubuję 30 lipca więc proszę o dopisanie do listy
Dwa dni temu zamówiłam sukienkę i im dłużej oglądam zdjęcie tym większe wątpliwości mnie dopadają więc proszę was o szczerą opinię, na zdjęciu w sukience to ja
Witaj
Ładnie na tobie leży jest oryginalna

LIPIEC

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka
08.07 kaassia88, ruda-wiedzma
9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights
16.07 mrowinka, oleandra86,aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia
21.07 kajasia222
23.07 lusesita23, Alizzee,kwiatuszekkk21,Ka lpana,olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee

30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości