|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
no to super dzięki i tak chyba sie wstrzymam do konca tego trymestru (jakos mi nie spieszno do dentysty)
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam mdłości, ale hipermarkety zaczęły mnie ostatnio irytować |
|
|
|
|
#1804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Czyli jednak jestem wyrodna matka , która truje dziecko. Niby mówią, że Apap nie jest groźny, ale wiadomo, że najbezpieczniejszy jest wtedy, gdy leży sobie nieruszany w apteczce .Co do supermarketów, to też ich teraz nie lubię ), a przecież na mdłości się nie uskarżam. Poza tym jest w nich tak potwornie gorąco i duszno, że ból głowy murowany .---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Natko jesteś WIELKA!!!
|
||
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny
Właśnie wróciłam z USG wszystko jest idealnie moja fasolka ma 11.3 mm serduszko bije najważniesze |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłam śniadanie, 2 śniadanie, a już czuje że coś bym kąsneła nie długo jeszcze na zakupy muszę jechać o nie
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie można owoców morza? Pierwsze słysze. Ja wczoraj jadałam ;o
i mam w lodówce z wczorajszych zakupów pałeczki surimi, krewetki i mieszankę z ośmiorniczkami itp. bez sensu... |
|
|
|
#1808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podobno tylko surowych nie wolno, a tak to mozna
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Ponoć sushi tez zabronione !!! A ja tyle tego zeżarłam
I sery pleśniowe też ! Edytowane przez OrangeJuice Czas edycji: 2011-02-17 o 12:11 |
|
|
|
#1810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam chyba niskie ciśnienie bo wstałam z okropnym bólem głowy i wypiłam małą kawkę i przeszło Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też czuję pustkę w żołądku, chyba sięgnę po jogurt .Niestety muszę się pożegnać, bo mój czas zakupów też się zbliża, poza tym jutro moja córcia ma urodziny i trzeba by wreszcie coś jej kupić (sama siebie nie poznaję; do tej pory byłam świetnie zorganizowana i np.: prezenty leżały schowane w szafie już na kilka tygodni przed imprezą. A teraz... na wszystko mam czas![]() ).Miłego dnia . Może zaglądnę później, jak uda mi się pozbyć rodzinki . Wypycham wszystkich do dentysty. Sobie zaoszczędzę tej wątpliwej przyjemności, bo jesienią wyleczyłam wszystko co tylko nadawało się do wyleczenia, a nawet powymieniałam sobie zbrzydzone plomby
|
||
|
|
|
#1812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do objawów to myśle ze jeszcze Ci sie pojawia--- mi biust powiekszył sie o jeden rozmiar--nie wiem jak to jest mozliwe ale ciagle rosna! bol podbrzusza mi dokucza i pere dni temu pojawiły sie mdłosci--takie ktore ciagna sie ccały dzień--oststnio o 1 wnocy chodziłam do toalety! mysle ze mamy podobny termin...tzn ja jestem w 6tyg i 4dni Ostatnia @ miałam 6stycznia---tez zastanawiałam sie jak to sie liczy--lekarze licza od ost @ a mi sie wydawało ze liczy sie to od ost przytulanka no cóz z kalkulatorow inter.. wychodzi mi na 15 Pazdziernika ale ja mysle ze to bedzie poczatek pozadziernika..ja jestem troszke w innej sytuacji bo mieszkam w UK..i do połoznej dopiero ide pod koniec 8 tyg----nie martw sie ..ja tez czuje sie nadal tak jak ty...tylko mamusie wiedza i siostraze jestem w ciazy ---narazie znajomym sie nie chwale bo boje sie zapeszyc tak to jest gdy chcesz dzidzi bardzo!! ale mysle ze juz jak usłysze serduszko! to kamien spadnie mi z serca! naprawde! dbaj o siebie odpoczywaaj duzo a jestes senna? bo ja mogłabym spac i spac Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sushi jest niewskazane ponieważ w rybach jest dużo metali ciężkich i toksyn, poza tym jedznie surowego nie jest wskazane zabronione są sery pleśniowe z mleka niepasteryzowanego, czyli w sumie większość moich kochanych śmierdzieli, ale można znaleźć także dozwolone tylko trzeba pytać lub czytać etykiety
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
zaczerpnięte z mamuś lipcowo-sierpniowych :
"Ryby, których należy unikać: -okonie -szczupaki -sandacze -miętusy -wątróbki z dorsza, innych ryb -węgorze -surowe owoce morza -ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia, niezbyt świeże Ryby, które można spożywać bez ograniczeń: -ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa -potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior -łososie morskie, oceaniczne -ryby hodowlane -sieje -śledzie, poch. z połowów oceanicznych -świeże ryby, z renomowanych wędzarni -surowe ryby, np. sushi można spożywać pod warunkiem, że są świeże, poch. z renomowanego sklepu, baru, restauracji"
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-02-17 o 12:23 |
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Dziękujemy Małgosiu
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Rozeznanie
|
ja na szczęście nie mam takiego dylematu bo nie jadam takich rzeczy. A zresztą nic mi się nie chce jeść muszę się zmuszać i coś tam dzióbnę.
byłam w mieście mojego Gina głupiego nie ma cały tydzień, poszłam do innego obok też na NFZ bo szczerze mówiąc musiałam biec na busa i się bałam że mogło to dzidzi zaszkodzić bo przecież muszę leżeć a tu biegłam ale następny bus był dopiero za godzinę i chciałam jak najszybciej do lekarza ale najpierw do łazienki żeby sprawdzić majtki i było ok uff. lekarz mnie przyjął wytłumaczył z tym odwarstwieniem bo jest tak że jak się okaże że się dalej odwarstwia to płód umrze a na krwiaki mówił krwistkipytałam się o usg to powiedział że na fundusz trzeba czekać miesiąc a jak na teraz to płatne 50 zł. tż powiedział żebym teraz zrobiła i się uspokoiła, tż był przy usg i tak mu się buzia cieszyła jak lekarz mu serduszko pokazywał |
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze że chodzi o surowe owoce morza ponieważ i tak nie wyobrażam sobie jedzenia je w innej formie niż smażone
|
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Mucka - super, że wreszcie jesteś spokojna, to najważniejsze teraz dla dzidzi
ładnie podrosła fasolinka Co do ryb to ja jeszcze dodam, że nnajlepiej nie jeśc tuńczyka (w puszce też oczywiście) - może on kumulować w sobie rtęć, która jest bardzo szkodliwa dla płodu!
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na poniedziałek, podobno to najlepszy lekarz w mieście.
![]() Najważniejsze dla mnie by potwierdził, że będę mieć dziecko, moją małą kruszynkę... Od @ licząc będę wtedy zaczynać 7 tydzień, ale wiem, że zapłodnienie napewno było później minimum o tydzień... i dlatego się boję czy coś zobaczy. Wiem, że już świruję, ale chcę już potwierdzenia!!!
|
|
|
|
#1821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do poniedziałku już niedaleko ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
w pierwszej panikowałam jak cholera, bo naczytałam się co może być dziecku, jesli nie będę mu dostarczała odpowiedniej dawki hormonów ze swojego organzimu, a teraz już nie panukuję, dwa razy robiłam wyniki i jak narazie w normie, ale ten problem pewnie wystapi znów, jak ostrzega mnie lekarz...
|
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję mojego tż namówić żeby poszedł ze mną w poniedziałek na wizytę albo na to prenatalne![]() Cytat:
Coś albo kogoś na pewno zobaczy, ale dużo zależy od sprzętu. Też mam w poniedziałek wizytę
|
||
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam
Akumulator się rozładował w samochodzie, a auto w garażu stoi Jeszcze czekałam dwa razy aż się świece rozgrzeją i dupa blada a tak mi się chciało pomaranczy, kabanosów .... a że mieszkam na wsi to tylko samochodem gdzieś Trzeba się jakoś opanować i poczekać do 17 jak mąż wróci ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu ja ci moge dać kabanosa i pomarańcze. Wczoraj byłam na zakupach więc chętnie poratuję
boże jak mnie brzuch boli, ale to przez wzdęcie. Mam nadzieję przynajmniej... |
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno go nie pytałam czy pójdzie, ale ostatnio się ożywił w temacie ciążowym to może zmienił zdanie Siedzimy ostatnio przed tv a Tż ni z gruszki ni z pietruszki z tekstem "ciekawe jak to nasze dziecko będzie wyglądało"
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też brzuch dziś boli i obawiam się, że nie przez wzdęcia
Ale trosze się dziś nabiegałam po mieście, żeby nadrobić zaległe sprawy i nawet Pit-a już w US złożyłam To pewnie po prostu ze zmęczenia... Miałam z córką iśc spać, ale szkoda mi dnia ![]() I jakoś rozgrzać się nie mogę, ciągle mi zimno
|
|
#1827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie to tylko wizaż wie ze w ciąży jestem nie chce mówić mojej mamie i siostrze bo one są szybsze niż internet i zaraz wszyscy by wiedzieliCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się czuję , i cały czas ma ze mnie nabitę bo jem na przemian różne smakowo rzeczy .Podoba mi się że zaczyna do niego już docierać że we wrześniu będzie tatą Cytat:
Na wzdęcia pomaga mi jogurcik rano na czczo i wieczorem na sam koniec jedno kiwi
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś z ciekawości przez jakieś 2 tygodnie jadłam albo piłam activie i na mnie działało ) nie mam tego problemu, za to coraz częściej pojawia się zgaga Pędzę szykować się do pracy, miłego popołudnia kobietki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

dzięki 
Jak coś to pytaj 
. Czyli jednak jestem wyrodna matka
, która truje dziecko. Niby mówią, że Apap nie jest groźny, ale wiadomo, że najbezpieczniejszy jest wtedy, gdy leży sobie nieruszany w apteczce

. Może zaglądnę później, jak uda mi się pozbyć rodzinki

a że mieszkam na wsi to tylko samochodem gdzieś 
Ale trosze się dziś nabiegałam po mieście, żeby nadrobić zaległe sprawy i nawet Pit-a już w US złożyłam