|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Witajcie.
Jestem tu nowa, tzn. podczytuję Was od momentu kiedy 31 stycznia zobaczyłam na teście 2 kreski. Postanowiłam się na razie nie udzielać, żeby nie zapeszać, ale widzę, że macie wątpliwości, a ja jestem już po pierwszej wizycie wiec moze wam coś pomogę. Ostatnią @ miałam 1.01.2011. We wtorek 15.02. byłam na pierwszym USG, tam też się dowiedziałam, że jestem w 6 tygodniu i 3 dniu ciąży co oznacza, że ciąża jest liczona według pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Było już wówczas widać serduszko, ale to nie jest norma. Termin gin wyznaczyła na 8.10.2011r. Na mdłości o których często piszecie dobra jest podobno herbatka imbirowa (ja osobiście jej nie wypróbowałam bo nie mam mdłości). W ogóle mam niewiele objawów, jedynie tkliwe piersi i nadwrażliwość na zapachy. Od dwóch dni kłuje mnie po lewej stronie brzucha, mniej więcej w okolicy jajnika. Trochę się martwię, ale staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was wszystkie. Na pewno będe Was nadal podczytywać, a kiedy już nabiorę pewności będę się częściej odzywać.
upchać miłość tam w każdy kąt ... Edytowane przez klion78 Czas edycji: 2011-02-17 o 13:47 |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne mam u Svi na szare z kokardą koturny mam nadzieje że dziś przyjdą.... a te czarne jakie ładne
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
No ja leżę pod kołdrą, zrobiłam sobie tydzień wolnego od uczelni a w pon jak mi nie przejdzie to pójdę do internistki może da mi trochę jeszcze zwolnienia. W sumie najchętniej to bym do 12 tygodnia się pobyczyła byłabym spokojniejsza.
No ładne są szkoda że dopiero po ciąży pewnie będę się nimi cieszyła o ile ta noga nie urośnie |
|
|
|
#1834 |
|
kosmitka
|
Ojej dziewczyny ile wy piszecie, trzeba dłuuugo nadrabiać
.W temacie wesel - też mamy na koniec czerwca i to męża siostra, więc idziemy - ja w roli wieloryba , mają mi zamówić podwójne krzesło.W temacie USg - mój małż skarżył się wokół, że go na żadne usg nie zabrałam, więc tym razem jak się lekarz zgodzi, to go muszę zabrać. Ciekawa jestem, czy kolejne jest nadal dopochwowe czy już przez brzuch?? Wiecie może??
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
a które kolejne ?
Ja jak narazie miałam same dopochwowe. Ciekawe w sumie jakie będzie to w 12-14 tygodniu. Już wiele mamusiek zbliża się do tego to nam opowie
|
|
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale to zalezy od tluszczyku na brzuszku - jak brak to wczesniej gin zrobi
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to prenetalne jest już przez brzuch, jeśli przez brzuch wyniki nie są dokładne to wtedy dopochwowo jeszcze, zależy również od tego jaki sprzęt ma gin
|
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
pewnie masz racje - he teraz juz rozumiem dlaczego gin mowił żebym w marcu poszla
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze trochę i nasza kolej będzie
|
#1841 |
|
kosmitka
|
Cotynato mam w poniedziałek - z okazji 12 tygodnia.
Malgosia - też mnie denerwowało, jak wchodziły kobiety z mężami - takie wizyty z reguły były najdłuższe . A teraz sama na taką czekam.
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brida, fajowy ludzik
![]() Cytat:
![]() Caltea, dobrze, że wróciłaś Gratuluję udanej nauki multicytowania Jeszcze jedna wskazówka - jak chciałabyś nie cytować całej wypowiedzi, to w edytorze możesz usunąć część, tylko uważaj, żeby nie zlikwidować początkowych i końcowych "quote" w kwadratowych nawiasach ![]() Golgie, pisz częściej Gratuluję wszystkich udanych wizyt i usg Cytat:
).Tyle napisałyście o Waszych pokręconych snach, to i u mnie się zaczęły jazdy Tym bardziej miałam we śnie problemy, bo w życiu auta na jawie nie prowadziłam, to skąd miałam wiedzieć co i jak Zaraz edytuję listę i jeśli któraś z Was jeszcze chciałaby coś uzupełnić, to ja zawsze chętnie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-02-17 o 14:43 |
||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się najadłam, nugetsy z kurczaka z knoraa mniam
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
To ja też poproszę o dopisanie Asia 32lata tp 25.09
Ja teraz 14.02 miałam usg przez powłoki brzuszne i "frędzla" było pięknie widać a to dopiero 9 tydzień ![]() aa2 a Ty u kogo byłaś?? Bo Ty chyba z Zabrza jesteś, prawda??? |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu weźcie mi nic o tych snach nie mówcie. Ja mam tach ohydne sny ostatnio...
dzisiaj mi się śnił robak który wylazł z płatków i chodził po domu, aż się obudziłam i później nie mogłam zasnąć bo myślałam że coś po mnie chodzi. Swędzi was czasami podbrzusze ? zastanawiam się czy mam uczulenie na proszek czy to jakiś dodatek do ciąży
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi dziś się śniło że z mężem drugi raz ślub braliśmy, odnowienie przysiegi tzw ![]() Co swędzenia, mnie koło pępka swędzi dziwnie ii się drapie
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też swędzi troszkę, ale podobno to od naciągania skóry...mnie dziś dość mocno wywaliło, czuję się jak balonik
|
|
|
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny was to nie sposób nadrobić!!! żeby w ciągu jednego dnia 6 stron???
polecicie coś dobrego na trawienie ![]() tak szybko przeleciałam i gratulacje na nowo zafasolkowanych mamuś!!! ![]() z tego co wiem dopochwowo usg jest do 12 tygodnia, potem już przez brzuch. a co do wesel - to ja przy 1 ciąży zaliczyłam 4 wesela w tym jedno swoje w 13,24 i 27tygodniupoczątek 7 miesiąca brzuch całkiem spory a wesela 5(sobota- znajomi) i 6 września(niedziela - rodzinka) dzień po dniu Dałam radę spokojnieTeraz podobno szykuje nam się na lipca, więc znów gdzieś 7 miesiąc wypadać będzie
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-02-17 o 15:26 |
|
|
|
#1849 |
|
kosmitka
|
Katevalley - dzięki za info z tym usg, czyli moje kolejne powinno być przez brzuch.
Zdam relację .Mnie też czasem swędzi, ale nie tylko sam brzuch, ale całe ciało.
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam wesele na początku sierpnia jak będzie dobrze to pójdziemy, bo nie wiemy kiedy będzie następne a my lubimy wesela
![]() mój tż dużo mówi o dziecku i się wypytuje, jak oglądam odc ciąża z zaskoczenia to słucha ze mną. ja jestem Paulina i mam 20 lat bo z grudnia jestem ![]() mnie na początku praktycznie tylko z lewej strony kuło i też się martwiłam bo ponoć jak z jednej strony to pozamaciczna ale wszytko dobrze jak widać, taka moja uroda. miałam iść do gin dopiero za 2 tyg ale przecież muszę iść za tydz bo lekarstwa mi się skończą a są na receptę mnie brzuch nie swędzi i pewnie teraz za wcześnie o mówieniu o tym ale w szpitalu odwiedzała nas jedna pani i ona miała coś tam ciążowego musiała się zdrowo odżywiać a jak jej się czynnik podwyższył to ją strasznie wszystko swędziało ale to chyba w zaawansowanej ciąży ![]() a czujecie czasem taki krótkie pieczenie podbrzusza? tzn ból jak pieczenie. a tak to piersi bolą, dziś pierwszy raz o mało nie zwymiotowałam jak łykałam lekarstwa rano blee, mąż mi dopingował głupek w tym żebym zwymiotowałam dla mnie jest to koszmar, ale na razie dobrze, niesmak w buzi, brzuszek czuć, muszę codziennie uciąć popołudniową drzemkę 1-2 godziny, drętwienie rąk i nóg i chyba tyle z objawów oprócz niejedzenia a i mam pytanie takie trochę intymne? ja mam problem: od zawsze wypróżniałam sie co 3-4 dni z naciskiem na 4, a jak jestem w obcym miejscu to nie ma mowy chyba że mielibyśmy swoją osobną łazienkę, i jak mieszkam u męża to nie mogę iść się wypróżniać jak jest teściowa, jak ona jest jest martwa cisza a ja nie chciałabym żeby ona coś usłyszała, ona jest dla mnie zupełnie obca i nie umiem przy niej, ale jak byłam w szpitalu też miałam z tym problem i lekarz się znów pyta o wypróżnianie i mówię że u mnie to normalne a on że w ciąży nie jest normalne i dali mi syrop i to było dla mnie też straszne. a zapomniałam się lekarza spytać czy to rzeczywiście taki problem
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-02-17 o 16:27 |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie też dopisać Madzię 19 lat :p
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, ale super
planowaliście ? ( jak można spytać) to taki fajny wiek na macierzyństwo mi wtedy szalała macica, ale poszłam na nianię i mi na rok przeszło
|
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=
Mnie też czasem swędzi, ale nie tylko sam brzuch, ale całe ciało.[/QUOTE] mnie tez i żaden balsam póki co nie pomaga
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 12 tygodniu to już na bank przez brzusio ale dużo zależy od sprzętu jai ma lekarz ![]() co do jedzonka to ja tam prosta dziewczyna jestem owoców morza z życiu nie jadłam, sushi tym bardziej a serów pleśniowych nie lubię ![]() widze ze się na weselisa wybierają nietóre, a u mnie w rodzince nic chyba wyczerpaliśmy limit w ubiegłym roku ja wróciłam z pracy i zjadłam śledziki teraz czekam na małża żeby obiadek wchłonąć
|
|
|
|
|
#1856 |
|
kosmitka
|
Same młode dziewczyny, do mnie możecie mówić ciociu
.---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Acelinko, ja też prosta i ze wsi, ani owoców morza ani też sushi nigdy nie jadłam i jakoś to do mnie nie przemawia . Raz w życiu jadłam ślimaki, ale tylko dlatego, że myślałam, że to grzyby .
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 4 wesela w tym dwa we wrześniu, ciekawe
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano jogurcik na czczo , herbatka, cytrynka, w ciągu dnia jabłuszko obowiązkowo, wieczorem jedno dwa kiwi i daję radę, mam też syropik dla dzieci , w ciąży można brać Lactuslosum ( bez recepty, mi pomogło dosłownie dwa dni stosowania i od tamtej pory jest wszsytko regularnie), polecam
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
anciahk, a dobre te ślimaki były?
Mnie tez to jakoś nie kręci, a może po prostu boję się spróbować żadną ciocią nie jesteś
|
|
|
|
#1860 |
|
kosmitka
|
Acelinka smakowały jak grzyby, smażone grzyby. Dopiero jak zjadłam, to się dowiedziałam, co to było
. Takie glutaśne trochę, hehe.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

mam nadzieje że dziś przyjdą.... a te czarne jakie ładne
.
, mają mi zamówić podwójne krzesło.

).

55kg 
chyba wyczerpaliśmy limit w ubiegłym roku